Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 16 aprilie 2020  de comercializare a benzinei şi motorinei pe perioada stării de urgenţă pe teritoriul României, instituite prin Decretul nr. 195/2020, în contextul crizei economice generate de pandemia SARS-CoV-2    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 16 aprilie 2020 de comercializare a benzinei şi motorinei pe perioada stării de urgenţă pe teritoriul României, instituite prin Decretul nr. 195/2020, în contextul crizei economice generate de pandemia SARS-CoV-2

EMITENT: Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 324 din 21 aprilie 2020
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 890 din 16 aprilie 2020, publicat în Monitorul Ofricial, Partea I, nr. 324 din 21 aprilie 2020.
──────────
    ART. 1
    (1) Prin derogare de la prevederile art. 3 alin. (3) lit. b) şi art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, aprobată cu modificări prin Legea nr. 311/2018, în perioada stării de urgenţă, furnizorii de carburanţi pot comercializa către consumatorul final benzină şi motorină cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019.
    (2) Furnizorii de carburanţi pot comercializa către consumatorul final benzină şi motorină cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019, numai după notificarea prealabilă a Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi cu aprobarea acestuia.
    (3) Aprobarea furnizării de carburanţi în vederea comercializării către consumatorul final a benzinei şi motorinei cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019 se poate elibera de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri numai pe perioada stării de urgenţă generate de pandemia SARS-CoV-2.
    (4) Comercializarea de benzină şi motorină la pompă cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019 trebuie să înceteze în maximum 5 zile de la încetarea stării de urgenţă.
    (5) Furnizorii de benzină sunt obligaţi să afişeze spre informare consumatorilor o etichetă într-o poziţie vizibilă, de mărime adecvată, astfel încât caracterele etichetei să fie vizibile şi uşor lizibile şi să conţină următoarele informaţii:
    a) conţinutul/lipsa de biocarburanţi;
    b) cifra octanică „research“;
    c) existenţa aditivilor metalici, dacă este cazul, şi, în special, dacă este identificată prezenţa aditivului metalic metil-ciclopentadienil tricarbonil-mangan (MMT);
    d) indicarea standardului de produs aplicabil;
    e) în cazul standardului de produs aplicabil în perioada stării de urgenţă, eticheta va include şi următorul text de avertizare:
    "Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant."

    f) în cazul în care în cadrul tipului de amestec există aditivi metalici, se va include şi următorul text de avertizare:
    "Atenţie! Amestecul de carburant conţine aditivi metalici."


    (6) Furnizorii de motorină sunt obligaţi să afişeze spre informarea consumatorilor o etichetă într-o poziţie vizibilă, de mărime adecvată, astfel încât caracterele etichetei să fie uşor lizibile şi să conţină următoarele informaţii:
    a) conţinutul/lipsa de biocarburanţi, în special conţinutul de esteri metilici ai acizilor graşi - EMAG;
    b) cifra cetanică;
    c) existenţa aditivilor metalici, dacă este cazul, şi, în special, dacă este identificată prezenţa aditivului metalic metil-ciclopentadienil tricarbonil-mangan (MMT);
    d) indicarea standardului de produs aplicabil;
    e) în cazul standardului de produs aplicabil, eticheta va include şi următorul text de avertizare:
    "Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant."

    f) în cazul în care în cadrul tipului de amestec există aditivi metalici, se include şi următorul text de avertizare:
    "Atenţie! Amestecul de carburant conţine aditivi metalici."


    (7) Preţurile de comercializare a benzinei şi motorinei cu un conţinut de biocarburant redus vor fi actualizate conform standardelor folosite în perioada stării de urgenţă.

    ART. 2
    (1) Notificarea privind nerespectarea conţinutului de biocarburanţi stabiliţi la art. 3 alin. (3) lit. b) şi art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, aprobată cu modificări prin Legea nr. 311/2018, va fi transmisă Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin poşta electronică, la adresa de e-mail: combustibili.alternativi@energie.gov.ro, conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta procedură.
    (2) În vederea emiterii aprobării derogării de la prevederile art. 3 alin. (3) lit. b) şi art. 5 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, aprobată cu modificări prin Legea nr. 311/2018, în perioada stării de urgenţă, de comercializare către consumatorul final de benzină şi motorină cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019, furnizorul de carburanţi va transmite, prin poşta electronică, la adresa de e-mail: combustibili.alternativi@energie.gov.ro, următoarele documente:
    a) declaraţie pe propria răspundere că aprovizionarea cu biocarburanţi pentru carburanţi auto de la furnizorii din Uniunea Europeană se desfăşoară cu întârziere ca urmare a măsurilor luate la nivel european/naţional, în scopul diminuării efectelor pandemiei, pentru transporturile auto;
    b) dovadă de la producătorii interni că nu dispun de surse suplimentare de biocarburanţi pentru carburanţi auto, întrucât întreaga cantitate din producţie este contractată.


    ART. 3
    În termen de 3 zile lucrătoare de la depunerea tuturor documentelor, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri va analiza, valida şi elibera aprobarea de comercializare către consumatorul final de benzină şi motorină cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019.

    ANEXA 1

    la procedură




    Nr. de înregistrare ........, data ..........
    Către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri
    combustibili.alternativi@energie.gov.ro
    Domnule ministru,
    NOTIFICARE
    .................................., în calitate de furnizor de carburanţi, cu sediul în localitatea ............................., str. ............................ nr. ......., judeţul/sectorul .........., cod poştal ............, telefon ................, fax ..................., e-mail ............, înregistrat la ....................../identificat prin CUI ..................., reprezentat legal prin ......................................................,
                                                                                                                                                                                   (numele şi prenumele)
    în calitate de .............................................................................,
    în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, aprobată cu modificări prin Legea nr. 311/2018, şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2020 pentru stabilirea, pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020, a condiţiilor de comercializare a benzinei şi motorinei în contextul crizei economice generate de pandemia SARS-CoV-2, vă notific că în perioada stării de urgenţă generate de criza provocată de pandemia SARS-CoV-2 voi furniza carburanţi pentru comercializare către consumatorul final de benzină şi motorină cu un conţinut de biocarburant redus faţă de valorile stabilite pentru anul 2019, după cum urmează:
    - structura sortimentală ...................;
    – cantitate pe sortiment ...................;
    – calitate pe sortiment ..................... .

    În conformitate cu prevederile procedurii, anexez următoarele documente:
    1. ...................................................................................;
    2. ...................................................................................;
    ...................................................................................... .

    ..................................
    (numele şi prenumele)
    Calitatea deţinută
    ..................................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016