Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 1 martie 2017  de deschidere şi funcţionare a conturilor de disponibil pe numele beneficiarilor privaţi ai proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile potrivit prevederilor art. 4^2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 1 martie 2017 de deschidere şi funcţionare a conturilor de disponibil pe numele beneficiarilor privaţi ai proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile potrivit prevederilor art. 4^2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă

EMITENT: Ministerul Finanţelor Publice
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 169 din 8 martie 2017
──────────
    Aprobată de Ordinul nr. 383 din 1 martie 2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 169 din 8 martie 2017.
──────────
    ART. 1
    (1) La solicitarea beneficiarilor privaţi ai proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile în cadrul programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013, care intră sub incidenţa schemelor de ajutor de stat/de minimis prevăzuţi la art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare, la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului în a căror rază teritorială aceştia sunt înregistraţi fiscal se deschide contul de disponibil cu destinaţie specială 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", codificat cu codul de identificare fiscală al beneficiarilor privaţi, în care MMMMMM reprezintă contractul de finanţare încheiat între instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 şi beneficiarii privaţi.
    (2) Beneficiarii privaţi prevăzuţi la alin. (1) anexează la cererea de deschidere a contului de disponibil pe care o prezintă la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, pe lângă celelalte documente necesare deschiderii contului, şi Notificarea privind avizarea deschiderii contului cu destinaţie specială prevăzut la art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 1, prin care instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 avizează solicitarea de deschidere a contului de disponibil.
    (3) În termen de maximum două zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete de deschidere a contului prevăzute la alin. (2), unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transmit beneficiarilor privaţi prevăzuţi la alin. (1) Comunicarea privind deschiderea contului cu destinaţie specială prevăzut la art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.
    (4) În termen de maximum două zile lucrătoare de la primirea comunicării prevăzute la alin. (3), beneficiarii privaţi prevăzuţi la alin. (1) transmit o copie a comunicării respective pe suport hârtie şi în format electronic pe adresa de e-mail, menţionată în notificarea prevăzută la alin. (2), a instituţiei publice în cadrul căreia funcţionează autoritatea de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013.
    (5) În termen de 10 zile lucrătoare de la primirea comunicării prevăzute la alin. (4), instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 virează sumele cuvenite beneficiarilor privaţi în contul comunicat conform alin. (4).

    ART. 2
     Sumele încasate în contul de disponibil 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", se utilizează astfel:
    1. În situaţia clasării/scoaterii de sub urmărire/încetării urmăririi penale dispuse de către organele de cercetare penală competente sau ca urmare a unor hotărâri definitive ale instanţelor judecătoreşti de achitare a inculpatului/inculpaţilor ori ca urmare a actelor de control administrative emise de Departamentul pentru Luptă Antifraudă/Oficiul European pentru Luptă Antifraudă/Agenţia Naţională de Integritate sau de către structurile de control din cadrul autorităţilor cu competenţe în gestionarea fondurilor europene, prin care nu se confirmă cauzele pentru care au fost efectuate investigaţii.
    1.1. Instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 notifică în scris beneficiarilor privaţi prevăzuţi la art. 1 alin. (1), conform modelului prevăzut în anexa nr. 3, că sumele virate în contul 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", pot fi transferate în conturile de disponibil 50.69 "Disponibil al operatorilor economici" deschise pe numele acestora la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului.
    1.2. În situaţia în care beneficiarii privaţi prevăzuţi la art. 1 alin. (1) nu au deschis contul 50.69 "Disponibil al operatorilor economici" la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, solicită în vederea transferării sumelor deschiderea acestui cont.
    1.3. Beneficiarii privaţi prevăzuţi la art. 1 alin. (1) depun la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului ordinul de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care virează suma din contul 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", în contul 50.69 "Disponibil al operatorilor economici" însoţit de notificarea prevăzută la pct. 1.1. Sumele încasate în contul 50.69 "Disponibil al operatorilor economici" se utilizează de beneficiarii privaţi prevăzuţi la art. 1 alin. (1) cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    1.4. Unitatea teritorială a Trezoreriei Statului verifică concordanţa dintre informaţiile din notificarea prevăzută la pct. 1.1 cu cele din ordinul de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prevăzut la pct. 1.3 şi procedează astfel:
    1.4.1. În situaţia în care informaţiile concordă, procedează la decontarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT).
    1.4.2. În situaţia în care oricare dintre informaţiile din ordinul de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) nu concordă cu cele din notificarea prevăzută la pct. 1.1, unitatea teritorială a Trezoreriei Statului restituie, cu adresă scrisă în care se precizează motivul nedecontării ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), documentele depuse de beneficiarul privat prevăzut la art. 1 alin. (1), în vederea refacerii acestora şi depunerii ulterioare.
    1.5. Notificarea prevăzută la pct. 1.1 se depune la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului în copie.
    2. În situaţia în care prin actele de control emise de Direcţia Naţională Anticorupţie/Departamentul pentru Luptă Antifraudă/Oficiul European pentru Luptă Antifraudă/Agenţia Naţională de Integritate sau de către structurile de control din cadrul autorităţilor cu competenţe în gestionarea fondurilor europene se confirmă cauzele pentru care au fost efectuate investigaţii.
    2.1. Instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 dispun unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului transferul sumelor din contul 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", în conturile indicate de acestea, prin Cererea privind transferul sumelor potrivit prevederilor art. 4^2 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.
    2.2. Instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 dispun transferul sumelor potrivit prevederilor pct. 2.1 cu adresă întocmită distinct pentru fiecare beneficiar privat şi fiecare cont 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", deschis pe numele acestuia.
    2.3. Adresele prevăzute la pct. 2.2 se transmit scanate la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului la care sunt deschise conturile 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", pe adresele de e-mail înscrise în comunicarea prevăzută la art. 1 alin. (3).
    2.4. Unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, la data primirii adreselor prevăzute la pct. 2.3, transmit pe e-mail confirmarea de primire a acestora, la instituţia publică în cadrul căreia funcţionează autoritatea de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 de la care s-a primit solicitarea respectivă.
    2.5. Unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, după efectuarea confirmării potrivit prevederilor pct. 2.4, procedează, în termen de maximum 5 zile lucrătoare, la întocmirea şi decontarea ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care se transferă sumele din contul 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", în conturile indicate de instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013.
    2.6. În situaţia în care oricare dintre informaţiile prevăzute în anexa nr. 4 nu sunt completate sau sunt completate incorect de instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transmit pe adresa de e-mail înscrisă de acestea în notificarea prevăzută la art. 1 alin. (2) erorile constatate în vederea remedierii şi retransmiterii adreselor respective.


    ART. 3
    (1) Sumele gestionate prin intermediul contului 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", au destinaţie specială şi nu sunt supuse executării silite pe perioada păstrării în acest cont.
    (2) Unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului eliberează beneficiarilor privaţi prevăzuţi la art. 1 alin. (1) extrase ale contului 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare".
    (3) La finele exerciţiului bugetar, sumele aflate în soldul contului 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", se reportează în anul următor şi se utilizează potrivit prevederilor art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 4
     Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta procedură.

    ANEXA 1

    la procedură





        Antet instituţie publică
        Autoritatea de management pentru PO ..........
        Adresa de e-mail: ............................

                                                     Nr. ......./...............

        Către
        .................................
        (denumirea beneficiarului privat)

        Cod de identificare fiscală ......................
        Nr. fax şi e-mail ................................
        Nr. şi data contractului de finanţare ............
        Cod SMIS şi denumirea proiectului ................



     Notificarea privind avizarea deschiderii contului
     cu destinaţie specială prevăzut la
    art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009

     Referitor la Contractul de finanţare cod SMIS .................................................................. încheiat în cadrul Programului operaţional ............................................... 2007-2013, pentru proiectul "........", vă comunicăm prin prezenta că Autoritatea de management pentru PO ................................... avizează deschiderea contului cu destinaţie specială prevăzut la art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare, în care va fi transferată suma totală de .......................... lei, din care:
     Fonduri externe nerambursabile ...........................................................................................................
     Cofinanţare de la bugetul de stat ........................................................................................................
     TVA ..................................................
     aferentă Cererii de rambursare nr. ................. din data .........................., autorizată şi suspendată la rambursare ca urmare a unei suspiciuni de fraudă aflate în investigaţie.
     Sumele încasate în contul mai sus menţionat pot fi transferate de către beneficiarii privaţi în conturile proprii prevăzute la art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile prevăzute la art. 4^2 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

     Numele şefului AM PO ..............
     Semnătura .........................

    ANEXA 2

    la procedură





        Direcţia generală regională a finanţelor publice/ Nr. .../...........
        Administraţia finanţelor publice/
        Serviciul/Biroul fiscal municipal/orăşenesc/comunal
        Trezoreria ........................................
        Adrese de e-mail*): ...............................


──────────
    *) Se înscriu adresele de e-mail la care instituţiile publice în cadrul cărora funcţionează autorităţi de management cu responsabilităţi în închiderea programelor operaţionale aferente perioadei de programare 2007-2013 vor transmite, spre ştiinţă, avizul prevăzut la art. 4^2 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
──────────
     Comunicare privind deschiderea contului cu destinaţie specială prevăzut la
    art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009
     Către
     ...................................................................
     (denumirea beneficiarului privat care a solicitat deschiderea contului)

     Prin prezenta vă comunicăm că în baza documentaţiei prin care s-a solicitat deschiderea contului 50.47.01.MMMMMM "Disponibil din sume reprezentând contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, cofinanţare de la bugetul de stat şi TVA, potrivit art. 4^2 din OUG nr. 64/2009, cu modificările şi completările ulterioare", înregistrată la ..../(denumirea unităţii Trezoreriei Statului).............. cu numărul .............. din data de ..........................., pe numele ....../(denumirea beneficiarului privat) ..................., cod de identificare fiscală ........................., a fost deschis contul ............................ cod IBAN ............................................. .
     Prezentul cont este deschis începând cu data de .................................... .

     Conducătorul unităţii Trezoreriei Statului,
     ...........................................
     (numele, prenumele, funcţia)
     Semnătura/ştampila

    ANEXA 3

    la procedură





        Antet instituţie publică
        Autoritatea de management pentru PO ..........
        Adresa de e-mail: ............................ Nr. .../............


     Către
     .......................................................
     (denumirea beneficiarului privat)
     Cod de identificare fiscală ...........................
     Nr. fax şi e-mail .....................................
     Nr. şi data contractului de finanţare .................
     Cod SMIS şi denumirea proiectului .....................
     Notificarea privind transferul sumelor din
     contul cu destinaţie specială prevăzut la
    art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009

     Referitor la Contractul de finanţare cod SMIS ......... încheiat în cadrul Programului operaţional .............................2007-2013, pentru proiectul "........", vă comunicăm că începând cu data primirii prezentei notificări suma totală de........,00 lei poate fi transferată din contul cu destinaţie specială prevăzut la art. 4^2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare, cod IBAN ......................., în contul propriu prevăzut la art. 6 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, deschis pe numele beneficiarului ........................, cod de identificare fiscală .........., cod IBAN ..................................... .
     Transferul se efectuează ca urmare a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 4^2 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
     Numele şefului AM PO ..........................
     Semnătura .....................................

    ANEXA 4

    la procedură





        Antet instituţie publică
        Autoritatea de management pentru PO ......
        Adresa de e-mail: ........................ Nr. ...../...............

        Către
        Unitatea Trezoreriei Statului ....................
        Adresă ...........................................


     Cerere privind transferul sumelor potrivit prevederilor
    art. 4^2 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009
     Începând cu data primirii prezentei cereri, vă solicităm transferul sumei totale de ...........,00 lei din contul deschis pe numele beneficiarului ............................................, cod de identificare fiscală .................................., cod IBAN ............................................... în conturile ....../(numele instituţiei publice).............................. cu rol de Autoritate de management, cod de identificare fiscală ....................., deschise la Unitatea Trezoreriei Statului .........., după cum urmează:
     Suma de ..............,00 lei reprezentând fonduri externe nerambursabile în contul având cod IBAN ....................................
     Suma de ..............,00 lei reprezentând cofinanţare de la bugetul de stat în contul având cod IBAN ...................................
     Suma de ..............,00 lei reprezentând TVA în contul având cod IBAN .............................................
     Transferul se efectuează conform prevederilor art. 4^2 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţă, aprobată cu modificări prin Legea nr. 362/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

     Numele şefului AM PO ..............
     Semnătura .........................

     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016