Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ DE SELECŢIE din 22 august 2022  a membrilor Comisiei de audiere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ DE SELECŢIE din 22 august 2022 a membrilor Comisiei de audiere

EMITENT: Agenţia Naţională Antidoping
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 850 din 30 august 2022
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 148 din 22 august 2022. publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 850 din 30 august 2022.
──────────
    ART. 1
    Prezenta procedură reglementează procedura de selecţie a candidaţilor care vor fi numiţi membri ai Comisiei de audiere în temeiul art. 66 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport.

    ART. 2
    (1) Agenţia Naţională Anti-Doping, denumită în continuare ANAD, stabileşte calendarul desfăşurării procedurii de selecţie şi anunţă pe site-ul propriu şi într-un ziar de largă circulaţie naţională organizarea selecţiei membrilor Comisiei de audiere în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentei proceduri în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (2) Anunţul va cuprinde bibliografia, tematica de selecţie şi modul de desfăşurare a interviului de selecţie, precum şi numărul de locuri disponibile în Comisia de audiere.

    ART. 3
    (1) Persoanele interesate să devină membri ai Comisiei de audiere vor depune la sediul ANAD din bd. Basarabia nr. 37-39, sectorul 2, Bucureşti, un dosar care trebuie să cuprindă:
    a) cerere de înscriere;
    b) CV model european;
    c) înscrisuri care dovedesc îndeplinirea de către candidat a criteriilor prevăzute la art. 66 alin. (2) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, în copie certificată „conform cu originalul“;
    d) declaraţie pe propria răspundere, dată sub sancţiunea prevăzută de art. 326 din Codul penal, prin care candidatul declară că nu deţine calităţi, demnităţi sau funcţii de natură a genera o stare de incompatibilitate cu calitatea de membru al Comisiei de audiere sau, în cazul în care aceasta există la data depunerii candidaturii, că se angajează ca, în ipoteza selectării sale ca membru al Comisiei de audiere, să renunţe la aceasta în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor finale selecţiei, depunând înscrisuri relevante în acest sens;
    e) certificat de cazier judiciar, în original, sau declaraţie pe propria răspundere, dată sub sancţiunea prevăzută de art. 326 din Codul penal, prin care candidatul declară că nu a săvârşit infracţiuni cu intenţie; în acest ultim caz, candidatul selectat potrivit prezentei proceduri are obligaţia de a prezenta cazierul în original în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor selecţiei.

    (2) Copiile prevăzute la alin. (1) lit. c) se certifică de către secretariatul Comisiei de selecţie pe baza documentelor originale prezentate.

    ART. 4
    Dosarul de candidatură în vederea participării la selecţie se depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data afişării anunţului prevăzut la art. 2 alin. (2) pe site-ul Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

    ART. 5
    (1) Selecţia candidaţilor se realizează de către o comisie de selecţie constituită prin ordin al preşedintelui ANAD din 5 membri din mediul academic şi universitar cu experienţă de minimum 5 ani în domeniul juridic, medical, al ştiinţelor naturii şi sport.
    (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi pentru constituirea Comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
    (3) Pentru fiecare comisie vor fi desemnaţi câte 2 membri supleanţi.
    (4) Pentru fiecare comisie va fi desemnat un preşedinte dintre membrii acesteia prin actul de constituire a comisiei.
    (5) Secretariatul comisiilor şi resursele necesare organizării şi desfăşurării procedurii de selecţie se asigură de către ANAD.
    (6) Lucrările Comisiei de selecţie şi ale Comisiei de soluţionare a contestaţiilor se consemnează într-un proces-verbal întocmit de secretariat, semnat de către membrii comisiilor şi de către persoanele care asigură secretariatul.
    (7) Nu poate fi membru al Comisiei de selecţie sau al Comisiei de soluţionare a contestaţiilor persoana care:
    a) se află în raporturi ierarhice directe cu candidaţii înscrişi;
    b) este soţ, rudă sau afină până la gradul 4 inclusiv cu candidaţii înscrişi.

    (8) În situaţia în care se constată existenţa vreunuia dintre cazurile prevăzute la alin. (7), membrul comisiei va fi înlocuit de un membru supleant.

    ART. 6
    (1) Procedura de selecţie se desfăşoară în două etape:
    a) etapa I - Comisia de selecţie procedează la analizarea dosarelor de candidatură depuse şi verifică îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 66 alin. (2) din Legea nr. 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport;
    b) etapa a II-a - candidaţii admişi după prima etapă vor susţine un interviu în prezenţa Comisiei de selecţie, pe baza bibliografiei şi tematicii anunţate, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la comunicarea rezultatelor finale ale primei etape.

    (2) Interviul are ca obiectiv determinarea competenţelor şi viziunii unui candidat, în considerarea experienţei sale de până la momentul interviului, abilităţile sale de evaluare factuală şi de încadrare normativă a faptelor considerate încălcări ale reglementărilor anti-doping, abilităţile procedurale privind jurisdicţia realizată de comisia de audiere, abilităţi de comunicare.

    ART. 7
    (1) Comisia de selecţie va comunica rezultatul verificărilor efectuate în etapa I, cu menţiunea „admis“ sau „respins“, şi va motiva respingerea dosarelor pentru fiecare candidat în parte.
    (2) Candidaţii ale căror dosare au fost respinse pot formula contestaţie la Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor în termen de 24 de ore de la data afişării rezultatelor.
    (3) Contestaţiile formulate de către candidaţii respinşi în etapa I a selecţiei prevăzute la alin. (2) se soluţionează în termen de cel mult 3 zile de la înregistrarea acestora la ANAD.
    (4) Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor va comunica rezultatul modului de soluţionare a contestaţiei cu menţiunea „admis“ sau „respins“ şi va motiva respingerea contestaţiilor pentru fiecare candidat în parte.

    ART. 8
    (1) După soluţionarea contestaţiilor formulate în urma încheierii etapei I, candidaţii admişi urmează să susţină interviul.
    (2) În etapa susţinerii interviului, Comisia de selecţie acordă punctajul pentru fiecare candidat în parte.
    (3) Punctajul maxim ce se poate acorda este de 100 de puncte.
    (4) Este respins candidatul care nu obţine cel puţin 70 de puncte.
    (5) Rezultatele obţinute după susţinerea interviului, cu menţiunea „admis“/„respins“, se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la sediul ANAD şi pe pagina de internet a instituţiei - www.anad.gov.ro.

    ART. 9
    (1) Candidaţii respinşi în etapa a II-a au dreptul de a formula contestaţie motivată în termen de 24 de ore de la data afişării rezultatelor.
    (2) Contestaţiile formulate de către candidaţii respinşi în etapa a II-a a selecţiei se soluţionează în termen de cel mult 3 zile de la data expirării termenului de formulare a contestaţiilor, prin audierea contestatarului de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor.
    (3) În cadrul audierii, contestatarul îşi va susţine contestaţia, dezvoltând motivele acesteia, iar Comisia de soluţionare a contestaţiilor va verifica deţinerea de către candidat a competenţelor şi abilităţilor prevăzute la art. 6 alin. (2).
    (4) Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor admite contestaţia în situaţiile în care:
    a) nu au fost respectate tematica şi bibliografia anunţate;
    b) constată că există o diferenţă mai mare de 10 puncte între punctajul acordat de Comisia de selecţie şi punctajul acordat de Comisia de soluţionare a contestaţiilor.

    (5) În cazul admiterii contestaţiei, Comisia de soluţionare a contestaţiilor va stabili punctajul final al candidatului.
    (6) Dispoziţiile art. 8 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.

    ART. 10
    (1) Rezultatele publicate în urma soluţionării contestaţiilor atât pentru etapa I, cât şi pentru etapa a II-a a selecţiei candidaţilor, precum şi rezultatele necontestate sunt definitive.
    (2) Sunt declaraţi admişi candidaţii care promovează procedura de selecţie, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita numărului de membri ai Comisiei de audiere.

    ART. 11
    Rezultatele finale ale procedurii de selecţie se afişează la sediul ANAD şi pe pagina de internet a instituţiei - www.anad.gov.ro.

    ART. 12
    (1) În termen de 30 de zile de la data afişării rezultatelor finale ale selecţiei membrilor Comisiei de audiere, preşedintele ANAD dispune prin ordin numirea candidaţilor selectaţi ca membri ai Comisiei de audiere cu respectarea dispoziţiilor art. 66 alin. (1) din Legea nr. 310/2021.
    (2) În cazul în care un candidat declarat admis nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. d) şi e), în termenul prevăzut pentru aceasta, prin ordinul preşedintelui ANAD va fi desemnat ca membru al Comisiei de audiere, în locul acestuia, candidatul respins care a obţinut punctajul imediat următor, cu luarea în considerare a prevederilor art. 8 alin. (4).

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016