Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRECIZARI METODOLOGICE din 19 mai 2000  privind stingerea unor obligatii de plata, potrivit prevederilor   art. 65 alin. (1) si (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PRECIZARI METODOLOGICE din 19 mai 2000 privind stingerea unor obligatii de plata, potrivit prevederilor art. 65 alin. (1) si (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000

În aplicarea prevederilor <>art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 , se emit urmãtoarele precizãri metodologice:
1. Instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat vor stabili, în baza evidentelor contabile, pe propria rãspundere, obligaţiile de plata datorate pana la data de 30 noiembrie1999, neachitate pana la data stingerii, fata de furnizorii de energie electrica, gaze naturale, produse petroliere, produse specifice din producţia celorlalte unitãţi economice, lucrãri de construcţii şi reparaţii.
Ministerele şi limitele maxime în cadrul cãrora se face stingerea acestor obligaţii sunt prevãzute în anexa nr. 22 la <>Legea nr. 76/2000 .
Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 1 la prezentele precizãri metodologice reflecta derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plata datorate pana la data de 30 noiembrie 1999, neachitate de instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat prin stingere cu obligaţiile de plata cãtre bugetul de stat ale unor furnizori/prestatori pana la data stingerii acestora, potrivit <>art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000 .
2. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale împreunã cu instituţiile subordonate vor determina pe propria rãspundere obligaţiile de plata datorate pana la data de 30 noiembrie 1999, neachitate pana la data stingerii, fata de furnizorii/prestatorii de energie electrica, termica, apa calda, apa rece, de servicii de canalizare şi de salubritate, transport urban, în comun, de cãlãtori, lucrãri de construcţii şi reparaţii.
Limitele maxime pe judeţe, în cadrul cãrora se face stingerea obligaţiilor bugetelor locale, sunt prevãzute în anexa nr. 23 la <>Legea nr. 76/2000 .
Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 2 la prezentele precizãri metodologice reflecta derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plata datorate pana la data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate de instituţiile publice finanţate de la bugetele locale prin stingere cu obligaţiile de plata cãtre bugetul de stat ale unor furnizori/prestatori pana la data stingerii acestora, potrivit <>art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000 .
3. În vederea stingerii obligaţiilor instituţiilor publice cãtre unitãţile furnizoare/prestatoare cu obligaţiile acestora cãtre bugetul de stat, astfel cum se prevede la <>art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000 , se va proceda astfel:
3.1. Ordonatorii de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local înscriu, pe propria rãspundere, suma reprezentând obligaţiile de plata datorate pana la data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate, în procesul-verbal cuprins în anexa nr. 1 (pct. 1), respectiv în procesul-verbal cuprins în anexa nr. 2 (pct. 1), pe baza facturilor sau a altor documente legal întocmite, primite de la furnizori/prestatori.
Totodatã asigura obţinerea confirmãrii acestor obligaţii de cãtre unitatea furnizoare/prestatoare a produselor/serviciilor enumerate la <>art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000 şi de cãtre ordonatorul principal de credite, iar în cazul instituţiilor publice finanţate de la bugetul local şi de cãtre direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului în care îşi are sediul instituţia publica, pentru încadrarea în limitele maxime prevãzute în anexa nr. 23 la <>Legea nr. 76/2000 .
3.2. Ordonatorii de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local transmit procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 în câte 5 exemplare, respectiv în 7 exemplare, organului fiscal teritorial în a cãrui evidenta fiscalã sunt înregistrate unitãţile furnizoare/prestatoare.
Procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 se întocmesc în 5 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plata se face numai la nivelul organului fiscal teritorial, şi în 7 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plata continua la organul fiscal teritorial la care îşi are sediul fiscal agentul economic din care face parte unitatea furnizoare/prestatoare.
4. Organul fiscal teritorial care conduce evidenta obligaţiilor fiscale analizeazã documentele primite şi procedeazã astfel:
a) verifica întocmirea corecta a proceselor-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 şi înscrie în acestea cuantumul obligaţiilor bugetare ale furnizorilor/prestatorilor, neachitate pana la data stingerii, pe feluri de impozite şi majorãri de întârziere aferente acestora, calculate pana la data stingerii. Pe rândul rezervat fiecãrei obligaţii datorate bugetului de stat suma înscrisã va cuprinde cumulat impozitul datorat şi majorarea de întârziere aferentã;
b) stinge obligaţiile cãtre bugetul de stat (pe categorii de impozite, în ordinea prevãzutã de <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 ) ale unitãţilor furnizoare/prestatoare, în limita datoriilor ordonatorilor de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local fata de aceştia, confirmate de ordonatorii principali de credite, selectand, dacã este cazul, impozitele a cãror vechime este mai mare, pentru evitarea prescrierii dreptului de a cere executarea silitã a acestora, împreunã cu majorãrile de întârziere aferente acelui fel de impozit.
Pot fi stinse numai obligaţiile cãtre bugetul de stat nominalizate în formular, iar în cazul taxei pe valoarea adãugatã se va excepta taxa pe valoarea adãugatã datoratã în vama.
Organele fiscale teritoriale pot stinge şi obligaţiile cãtre bugetul de stat restante, pentru care s-au aprobat eşalonãri sau amânãri la plata.
Pentru Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti şi sucursalele acestora se va urmãri stingerea cu prioritate a obligaţiilor bugetare provenite din accize, taxa pe valoarea adãugatã, impozitul pe profit şi impozitul pe salarii, în cadrul acestor tipuri de impozite stingerea efectuandu-se tot în ordinea vechimii acestora.
Aceasta operaţiune se înscrie în spaţiul rezervat în procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 sub semnatura persoanelor autorizate;
c) îşi retine câte un exemplar din procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, iar pe celelalte le transmite cãtre:
- unitatea furnizoare/prestatoare;
- instituţia publica finanţatã de la bugetul de stat sau de la bugetul local;
- direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, unde îşi are sediul instituţia publica;
- ordonatorul principal de credite.
În situaţia în care unitatea furnizoare/prestatoare (filiala, sucursala fãrã personalitate juridicã) este plãtitoare de impozite şi taxe cãtre bugetul de stat, organul fiscal teritorial care conduce evidenta obligaţiilor fiscale ale acesteia va proceda potrivit celor menţionate mai sus, dupã care îşi retine câte un exemplar din procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, iar pe celelalte 6 exemplare le transmite organului fiscal teritorial la care îşi are sediul fiscal agentul economic din care face parte unitatea furnizoare/prestatoare.
Organul fiscal teritorial al agentului economic din care face parte unitatea furnizoare/prestatoare înscrie şi stinge obligaţiile de plata cãtre bugetul de stat, potrivit prezentelor precizãri metodologice, sub semnatura persoanelor autorizate, dupã care îşi retine câte un exemplar din proceseleverbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, iar pe celelalte le transmite cãtre:
- unitatea furnizoare/prestatoare (filiala, sucursala etc. plãtitoare de impozite şi taxe la bugetul de stat);
- instituţia publica finanţatã de la bugetul de stat sau de la bugetul local care are obligaţii neachitate la data de 30 noiembrie 1999;
- agentul economic din care face parte unitatea furnizoare/prestatoare;
- direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, unde îşi are sediul instituţia publica;
- ordonatorul principal de credite.
5. Ordonatorii principali de credite şi, respectiv, direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat teritoriale au obligaţia sa verifice încadrarea sumelor supuse stingerii în limitele maxime prevãzute în anexa nr. 22 şi, respectiv, în anexa nr. 23 la <>Legea nr. 76/2000 .
6. Procesele-verbale prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, vizate şi confirmate de organele fiscale, reprezintã documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor respective în contabilitate.
7. Reflectarea în contabilitate a acestor operaţiuni:
7.1. În contabilitatea agenţilor economici
Agenţii economici care au efectuat operaţiuni de stingere potrivit prevederilor <>art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000 efectueazã în baza "Procesului-verbal de stingere a obligaţiilor bugetare în baza <>Legii nr. 76/2000 ", aprobat de organele în drept, înregistrarea:

% = 411 "Clienţi"
441 "Impozitul pe profit"
4423 "T.V.A. de plata"
444 "Impozitul pe salarii"
446 "Alte impozite, taxe şi
vãrsãminte asimilate"
448 "Alte datorii şi creanţe
cu bugetul statului"

cu sumele stinse prevãzute la pct. 4.2 şi 5.2, dupã caz, din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 1, respectiv, la pct. 5.2 şi 6.2, dupã caz, din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 2.
7.2. În contabilitatea instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local
În contabilitatea ordonatorilor de credite operaţiunile de stingere conform prevederilor <>art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000 se reflecta în creditul contului 703 "Finanţarea în baza <>Legii nr. 76/2000 ".
În creditul acestui cont se înregistreazã sumele datorate şi neachitate diversilor furnizori de bunuri şi servicii de cãtre instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local, dupã caz, care au intrat în acţiunea de stingere a unor obligaţii bugetare, potrivit <>Legii nr. 76/2000 .
Pe baza "Procesului-verbal de stingere a obligaţiilor bugetare în baza <>Legii nr. 76/2000 ", aprobat de organele în drept, primit de la organul fiscal teritorial, se efectueazã înregistrarea:

234 "Furnizori" = 703 "Finanţarea în baza
<>Legii nr. 76/2000 "
analitic: analitic:
compania sau societatea capitol, subcapitol,
nationala, alte unitãţi titlu, articol, alineat
economice, dupã caz

cu sumele stinse prevãzute la pct. 4.2 şi 5.2, dupã caz, din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 1, respectiv la pct. 5.2 şi 6.2, dupã caz, din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 2.
Instituţiile publice care au efectuat operaţiuni de stingere, potrivt legii, întocmesc "Contul de execuţie privind cheltuielile bugetare efectuate prin stingere, potrivit <>Legii nr. 76/2000 ", conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele precizãri metodologice, pe baza sumelor evidentiate în cadrul contului 703 "Finanţarea în baza <>Legii nr. 76/2000 ".
Contul de execuţie respectiv se prezintã ca anexa distinctã la darea de seama contabila pe trimestrul II 2000.
Sumele stinse, potrivit legii, nu se cuprind în "Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice" (anexa nr. 10) şi în "Detalierea cheltuielilor" (anexa nr. 14) la bilanţul contabil pentru instituţii publice.
8. Operaţiunile financiare prevãzute mai sus se vor termina pana la data de 12 iunie 2000.
Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat teritoriale, în a cãror raza îşi are sediul instituţia publica, prin serviciul buget şi achiziţii publice, vor prelua şi vor prelucra datele cuprinse în procesele-verbale de stingere a obligaţiilor de plata ale furnizorilor/prestatorilor cãtre bugetul de stat, comunicate de organele fiscale teritoriale, şi vor transmite informaţiile respective Ministerului Finanţelor - Direcţia generalã tehnologia informatiei pana la data de 20 iunie 2000, în conformitate cu instrucţiunile transmise de aceasta direcţie.


ANEXA 1
-------
la precizãrile metodologice
---------------------------
- model -




Ministerul ..................
Instituţia*1) ...............
Sediul ......................
codul fiscal ................


PROCES - VERBAL
nr. .../....... 2000
de stingere a obligaţiilor de plata, potrivit prevederilor <>art. 65 alin. (1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 , în relaţia cu*2) ............
.............
┌──────────────┐
├──────────────┤
codul fiscal
├──────────────┤
│ *2) │
├──────────────┤
│ *4) │
└──────────────┘



Explicaţii Nr. Suma
rând - lei -
-----------------------------------------------------------------------------
1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor
privind livrarea/prestarea de*3) ......... la
data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate pana
la data stingerii obligaţiilor de plata 01 ......

Raspundem pentru datele de mai sus.

Ordonator de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

2. Agentul economic*2) .......................

Confirmãm exactitatea datelor de la pct. 1.

Director, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,


3. Confirmãm pe propria rãspundere datele de la
pct. 1 şi încadrarea în limita maxima prevãzutã
în anexa nr. 22 la <>Legea nr. 76/2000

Ordonator principal de credite, Director,
L.S.

4. Organul fiscal teritorial ...................

4.1. Datoriile cãtre bugetul de stat ale*2) ........
în suma totalã de: 02 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit ................... 03 ......
b) 020101 Impozit pe salarii .................. 04 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la
societãţile comerciale ..................... 05 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ........... 06 ......
e) 140101 Accize .............................. 07 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele
naturale din producţia interna ............. 08 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ................................... 09 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ................................ 10 ......

4.2. În baza <>art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000 ,
în limita sumelor datorate de*1) ..........., se
sting obligaţiile cãtre bugetul de stat ale*2)
.............................................,
în suma totalã de: 11 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit ................... 12 ......
b) 020101 Impozit pe salarii .................. 13 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la
societãţile comerciale ........................ 14 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ........... 15 ......
e) 140101 Accize .............................. 16 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele
naturale din producţia interna ................ 17 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ...................................... 18 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ................................... 19 ......

4.3. Obligaţii ale instituţiei publice finanţate de
la bugetul de stat, rãmase nestinse la nivelul
organelor financiare teritoriale şi transmise
pentru a fi stinse de cãtre organele fiscale
teritoriale în evidenta cãrora se afla
înregistratã persoana juridicã
(pct. 1-pct. 4.2) ............................. 20 ......

Director, Şef serviciu,
L.S.

5. Organul fiscal teritorial în raza cãruia
furnizorul/prestatorul, ca persoana juridicã,
îşi are sediul fiscal*4) ........................
.................................................

5.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de*4) .....
în suma totalã de: 21 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit .................... 22 ......
b) 020101 Impozit pe salarii ................... 23 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la societãţile
comerciale ..................................... 24 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ............ 25 ......
e) 140101 Accize ............................... 26 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele naturale
din producţia interna ........................... 27 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ........................................ 28 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ..................................... 29 ......

5.2. În baza <>art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000 ,
în limita sumelor datorate de*1) ...............,
se sting obligaţiile cãtre bugetul de stat
ale*4) .........................................,
în suma totalã de: 30 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit ..................... 31 ......
b) 020101 Impozit pe salarii .................... 32 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la societãţile
comerciale ...................................... 33 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ............. 34 ......
e) 140101 Accize ................................ 35 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele naturale
din producţia interna ............................ 36 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ......................................... 37 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ...................................... 38 ......

Director, Şef serviciu,
L.S.

-------------------------------------------------------------------------------


--------------
*1) Denumirea completa a instituţiei publice finanţate de la bugetul de stat, fãrã iniţiale.
*2) Denumirea completa a agentului economic furnizor/prestator, sediul şi codul fiscal. În cazul în care este sucursala sau filiala fãrã personalitate juridicã, se indica denumirea persoanei juridice, fãrã iniţiale.
*3) Se înscriu, dupã caz: energie electrica, gaze naturale, produse petroliere, produse specifice din producţia celorlalte unitãţi economice, lucrãri de construcţii şi reparaţii.
*4) Se completeazã numai în cazul furnizorilor/prestatorilor, persoane juridice, care au sucursale, filiale.



ANEXA 2
-------
la precizãrile metodologice
---------------------------
- model -





Consiliul judeţean/local ........
Judeţul .........................
Instituţia*1) ...................
Sediul ..........................
codul fiscal ....................


PROCES - VERBAL
nr. .../........... 2000
de stingere a obligaţiilor de plata, potrivit prevederilor <>art. 65 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000 , în relaţia cu*2) ............
............

┌──────────────┐
├──────────────┤
codul fiscal
├──────────────┤
│ *2) │
├──────────────┤
│ *4) │
└──────────────┘



Explicaţii Nr. Suma
rând - lei -
-----------------------------------------------------------------------------
1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor
privind livrarea/prestarea de*3) ......... la
data de 30 noiembrie 1999 şi neachitate pana
la data stingerii obligaţiilor de plata 01 ......

Raspundem pentru datele de mai sus.

Ordonator de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

2. Agentul economic*2) ...........................

Confirmãm exactitatea datelor de la pct. 1.

Director, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,


3. Confirmãm pe propria rãspundere datele de mai sus.

Ordonator principal de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,

4. Direcţia generalã a finanţelor publice şi
controlului financiar de stat

Confirmãm încadrarea în limita maxima prevãzutã
în anexa nr. 23 din <>Legea nr. 76/2000 .

Director general, Şef serviciu,
L.S.

5. Organul fiscal teritorial ...................

5.1. Datoriile cãtre bugetul de stat ale*2) .......
..................., în suma totalã de: 02 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit .................. 03 ......
b) 020101 Impozit pe salarii ................. 04 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la
societãţile comerciale ....................... 05 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã .......... 06 ......
e) 140101 Accize.............................. 07 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele
naturale din producţia interna ............... 08 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ..................................... 09 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ................................... 10 ......

5.2. În baza <>art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000 ,
în limita sumelor datorate de*1) ..............,
se sting obligaţiile cãtre bugetul de stat
ale*2) ........................................,
în suma totalã de: 11 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit .................... 12 ......
b) 020101 Impozit pe salarii ................... 13 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la societãţile
comerciale ..................................... 14 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ............ 15 ......
e) 140101 Accize ............................... 16 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele naturale
din producţia interna ........................... 17 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor minerale ... 18 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ..................................... 19 ......

5.3. Obligaţii ale instituţiei publice finanţate de la
bugetul judeţean/local, rãmase nestinse la nivelul
organelor financiare teritoriale şi transmise
pentru a fi stinse de cãtre organele fiscale
teritoriale în evidenta cãrora se afla înregistratã
persoana juridicã (pct. 1-pct. 5.2) .............. 20 ......

Director, Şef serviciu,
L.S.

6. Organul fiscal teritorial în raza cãruia
furnizorul/prestatorul, ca persoana juridicã,
îşi are sediul fiscal*4) ...........................
....................................................

6.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de*4) ......,
în suma totalã de: 21 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit ........................ 22 ......
b) 020101 Impozit pe salarii ....................... 23 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la societãţile
comerciale ......................................... 24 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã ................ 25 ......
e) 140101 Accize ................................... 26 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele naturale
din producţia interna .............................. 27 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor
minerale ........................................... 28 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ...... 29 ......

6.2. În baza <>art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000 , în
limita sumelor datorate de*1) ............., se sting
obligaţiile cãtre bugetul de stat ale*4) ...........,
în suma totalã de: 30 ......
din care:
a) 010100 Impozit pe profit ....................... 31 ......
b) 020101 Impozit pe salarii ...................... 32 ......
c) 080103 Impozit pe dividende de la societãţile
comerciale ........................................ 33 ......
d) 130100 Taxa pe valoarea adãugatã................ 34 ......
e) 140101 Accize ................................. 35 ......
f) 140102 Impozit la titeiul şi la gazele naturale
din producţia interna ............................. 36 ......
g) 170104 Taxa pe activitatea de prospectiune,
explorare şi exploatare a resurselor minerale ..... 37 ......
h) 220107 Venituri din concesiuni
(redevenţe) ....................................... 38 ......

Director, Şef serviciu,
L.S.
------------------------------------------------------------------------------


---------
*1) Denumirea completa a instituţiei publice finanţate de la bugetul local, fãrã iniţiale.
*2) Denumirea completa a agentului economic furnizor/prestator, sediul şi codul fiscal. În cazul în care este sucursala sau filiala fãrã personalitate juridicã, se indica denumirea persoanei juridice, fãrã iniţiale.
*3) Se înscriu, dupã caz: energie electrica, energie termica, apa calda, apa rece, servicii de canalizare şi salubritate, transport urban, în comun, de cãlãtori, lucrãri de construcţii şi reparaţii.
*4) Se completeazã numai în cazul furnizorilor/prestatorilor, persoane juridice, care au sucursale, filiale.


ANEXA 3
-------
la precizãrile metodologice
---------------------------
-model-


MINISTERUL (Instituţia) .............
Consiliul Judeţean (Instituţia) .....
Consiliul local (Instituţia) ........


CONT DE EXECUŢIE
privind cheltuielile bugetare efectuate prin stingere, potrivit <>Legii nr. 76/2000



- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────┐
├─────────────────────────────────────────┬────────────────┼─────────┼─────┤
│ │ Codul*) │Limitele │Chel-│
│ Denumirea indicatorilor*) ├─────────┬──────┤maxime de│ tu- │
│ │Capitolul│Titlul│stingere │ieli │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ Autoritãţi publice │ 51.01 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ Cheltuieli materiale şi servicii │ │ 20 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ Cheltuieli de capital │ │ 70 │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ Etc. │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────┴──────┴─────────┴─────┘


*) Se înscriu denumirea şi simbolul capitolelor şi titlurilor de cheltuieli.


Ordonator de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016