Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRECIZARI din 25 ianuarie 2001  referitoare la modul in care comisiile mixte de rechizitii stabilesc anual propuneri privind limitele preturilor folosite la plata despagubirilor pentru bunurile consumptibile rechizitionabile si tarifele prestarilor de servicii in interes public    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PRECIZARI din 25 ianuarie 2001 referitoare la modul in care comisiile mixte de rechizitii stabilesc anual propuneri privind limitele preturilor folosite la plata despagubirilor pentru bunurile consumptibile rechizitionabile si tarifele prestarilor de servicii in interes public

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 130 din 15 martie 2001

    I. Potrivit prevederilor art. 22 alin. (3) din Legea nr. 132 din 15 iulie 1997 privind rechizitiile de bunuri şi prestarile de servicii în interes public, comisiile mixte de rechizitii sunt obligate sa comunice anual Comisiei Centrale de Rechizitii propuneri privind limitele preturilor folosite la plata despagubirilor pentru bunurile rechizitionabile şi tarifele prestarilor de servicii în interes public.
    Pe baza propunerilor privind limitele de preturi ale comisiilor mixte de rechizitii, conform dispozitiilor art. 24 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 132/1997, Comisia Centrala de Rechizitii stabileste preturile folosite la plata despagubirilor pentru bunurile rechizitionabile şi tarifele prestarilor de servicii în interes public.
    In conformitate cu prevederile art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 132/1997 privind rechizitiile de bunuri şi prestarile de servicii în interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 11/1998, Comisia Centrala de Rechizitii trebuie sa precizeze, cu avizul organului de specialitate al Guvernului şi al Institutului National de Statistica şi Studii Economice, modul în care comisiile mixte de rechizitii stabilesc anual propuneri privind limitele preturilor folosite la plata bunurilor consumptibile rechizitionate şi tarifele prestarilor de servicii în interes public.
    II. Prin bunuri consumptibile se intelege bunurile care nu pot fi folosite fara ca la prima lor intrebuintare sa nu implice consumarea substantei lor ori instrainarea lor. Specificul activitatii de rechizitii de bunuri impune includerea anumitor bunuri neconsumptibile, în special de valoare mica, în categoria bunurilor consumptibile, cum ar fi: articole de îmbrăcăminte, maşini de cusut etc. Aceasta operaţiune se face de Comisia Centrală de Rechiziţii, o dată cu stabilirea extrasului din Nomenclatorul bunurilor rechiziţionabile, cu bunurile consumptibile dispuse sa fie rechizitionate pentru care se publica preturi.
    Prin prestari de servicii în interes public se intelege efectuarea unor lucrari sau desfasurarea unor activitati în interes şi cu caracter public.
    III. In vederea indeplinirii dispozitiilor legale susmentionate se emit urmatoarele precizari:
    1. (1) Pentru cresterea operativitatii şi exactitatii în dimensionarea preturilor, în toate cazurile în care datele existente în situatiile statistice cuprinzand preturile medii de productie şi preturile medii de consum, elaborate de Institutul National de Statistica şi Studii Economice, sunt considerate concludente pentru scopul urmarit, acestea vor fi luate ca baza pentru stabilirea preturilor de catre Comisia Centrala de Rechizitii şi vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (1.1) Dimensionarea preturilor pentru bunurile consumptibile, alimentare şi nealimentare, rechizitionabile de la agentii economici producatori, se va face astfel:
    a) pe baza preturilor medii de productie cuprinse în Situatia statistica cuprinzand preturile medii de productie*), la care se va adauga cota de taxa pe valoarea adaugata, conform legislatiei în vigoare;
-------
    *) Situatia cuprinzand preturile medii de productie pentru bunurile (produsele) cuprinse în nomenclatorul PRODIND pentru care Institutul National de Statistica şi Studii Economice transmite prin conventie date Secretariatului tehnic permanent al Comisiei Centrale de Rechizitii.

    b) în cazul în care în situatia sus-amintita nu se regasesc datele necesare, preturile vor fi dimensionate pe baza preturilor medii cu amanuntul cuprinse în Situatia statistica cuprinzand preturile medii de consum*), deducandu-se cota forfetara de adaos comercial al pretului cu amanuntul.
-------
    *) Situatia cuprinzand preturile medii de consum pentru bunurile (produsele) cuprinse în nomenclatorul de marfuri alimentare, nealimentare şi servicii, utilizat în calculul indicelui pretului de consum pentru care Institutul National de Statistica şi Studii Economice transmite prin conventie date Secretariatului tehnic permanent al Comisiei Centrale de Rechizitii.

    (1.2) Dimensionarea preturilor pentru bunurile consumptibile, alimentare şi nealimentare, rechizitionabile din reteaua comerciala angro (depozite, angrouri) sau din cea cu amanuntul se va face la preturile publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, valabile pentru rechizitiile de la producatori, la care se va aplica un adaos comercial menit sa acopere în medie cheltuielile de transport, aprovizionare, depozitare, corespunzator verigii comerciale în care se efectueaza rechizitia.
    (2) Datele luate în calcul la dimensionarea preturilor bunurilor consumptibile rechizitionabile vor fi cele inregistrate la nivelul anului precedent, actualizate la zi pana la data publicarii în Monitorul Oficial al României, Partea I, de Comisia Centrala de Rechizitii, pe baza indicilor preturilor de productie sau a indicilor pretului de consum, dupa caz, comunicati de Institutul National de Statistica şi Studii Economice prin Buletinul statistic pentru preturi.
    (3) Nivelurile medii ale cotelor de adaos comercial folosite la determinarea limitelor de preturi propuse la plata bunurilor consumptibile rechizitionabile vor fi dimensionate, pentru perioada luata în calcul, pe baza datelor furnizate de patronatele din comert, cu avizul Ministerului pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie, şi aprobate de Comisia Centrala de Rechizitii.
    2. (1) Pentru bunurile consumptibile, alimentare şi nealimentare, nenominalizate în datele statistice, precum şi pentru produsele agricole rechizitionate de la producatorii agricoli, care vor fi comunicate în teritoriu de Comisia Centrala de Rechizitii, comisiile mixte de rechizitii vor identifica preturile practicate de agentii economici producatori de produse industriale si, respectiv, de la achizitorii de produse agricole în ultimele 60 de zile. Pe baza acestora ele vor dimensiona propunerile de preturi limita, pe care le vor transmite anual Comisiei Centrale de Rechizitii pana la finele trimestrului II al anului.
    Propunerile privind limita de preturi pentru plata despagubirilor vor fi analizate de reprezentantii ministerelor de ramura din cadrul Comisiei Centrale de Rechizitii, urmand sa fie elaborate propunerile de preturi unice pana la finele trimestrului III al anului.
    (2) Comisia Centrala de Rechizitii va utiliza aceste propuneri la fundamentarea preturilor unice, pe care le va aproba şi le va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (3) In conditiile în care intre perioada la care se refera preturile publicate şi data efectuarii rechizitiilor va avea loc un proces inflationist, plata bunurilor rechizitionate se va face la preturile publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, la care se va aplica un coeficient de majorare ce va fi transmis de Comisia Centrala de Rechizitii comisiilor mixte de rechizitii, dimensionat pe baza indicilor preturilor de productie si, respectiv, a indicilor pretului de consum comunicati de Institutul National de Statistica şi Studii Economice prin Buletinul statistic pentru preturi.
    3. Lista cuprinzand preturile, care va fi publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, va cuprinde şi urmatoarele precizari:
    (1) Rechizitionarea bunurilor produse si/sau comercializate de companii si/sau societati nationale se va face la preturile stabilite de acesti agenti economici, cu sau fara avizul Oficiului Concurentei, în vigoare la data rechizitiei. De asemenea, pentru acele bunuri produse sau/si comercializate de alti agenti economici decat companii sau/si societati nationale, ale caror preturi şi tarife se stabilesc conform dispozitiilor legale, cu avizul Oficiului Concurentei, rechizitionarea se va face la aceste preturi şi tarife, în vigoare la data rechizitiei.
    (2) Produsele agricole şi industriale alimentare rechizitionabile de la populatie (alte persoane fizice decat producatorii agricoli) vor fi plătite la preturile în vigoare practicate în reteaua comerciala cu amanuntul sau, dupa caz, pe piata taraneasca, la data efectuarii rechizitiei.
    (3) Rechizitionarea de la importatori sau comercianti angrosisti a bunurilor consumptibile, alimentare şi nealimentare, provenite din import, se va face la preturile în vigoare practicate de importatori, respectiv de comercianti angrosisti, la data efectuarii rechizitiei.
    (4) Rechizitionarea bunurilor provenite din import de la comerciantii detailisti se va face la preturile practicate de importatori, respectiv de comercianti angrosisti, la data rechizitiei, la care se aplica un adaos comercial corespunzator verigii comertului cu amanuntul.
    (5) Prestarile de servicii în interes public se efectueaza conform art. 17 din Legea nr. 132/1997, iar plata acestora se face de autoritatile mentionate la art. 27 din aceeasi lege.
    (5.1) Pentru serviciile efectuate pe baza de ordin de chemare emis de autoritatile militare prestarea nu se va plati pe baza de tarife dimensionate potrivit Legii concurentei nr. 21/1996, ci potrivit reglementarilor emise de aceste autoritati.
    (5.2) Pentru serviciile, respectiv pentru efectuarea unor lucrari sau pentru desfasurarea unor activitati în interes public, pe baza de ordin emis de ministere şi autoritatile administratiei publice locale, plata acestora se va face astfel:
    a) persoanele fizice care provin din sectorul bugetar sau din societatile comerciale cu capital majoritar de stat, din regii autonome, companii şi societati nationale au dreptul la o plata lunara egala cu salariul brut, potrivit contractului individual de munca, avut în luna precedenta chemarii pentru prestarea de servicii în interes public, dar nu mai mica decat salariul minim brut pe tara, stabilit conform legii în vigoare;
    b) persoanele care provin din sectorul privat au dreptul la o plata lunara egala cu venitul mediu brut realizat în ultimele 3 luni, dar nu mai mica decat salariul minim brut pe tara, stabilit conform legii în vigoare;
    c) persoanele care provin din randul somerilor sau care nu se incadreaza în nici una dintre situatiile mai sus mentionate au dreptul la o plata lunara stabilita de beneficiarul lucrarilor pana la nivelul celei stabilite pentru persoanele care provin din sectorul bugetar, dar nu mai mica decat salariul minim brut pe tara, stabilit conform legii în vigoare.
    4. In cazul în care pentru bunurile consumptibile rechizitionate nu exista preturi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, dimensionarea pretului se face de catre delegatul unitatii beneficiare şi al administratiei publice locale prin comparatie cu preturile produselor similare, astfel cum rezulta din prevederile art. 25 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 132/1997.
    5. Modalitatea de aplicare a Precizarilor referitoare la modul în care comisiile mixte de rechizitii stabilesc anual propuneri privind limitele preturilor folosite la plata despagubirilor pentru bunurile rechizitionabile consumptibile şi tarifele prestarilor de servicii în interes public va fi experimentata de comisiile mixte de rechizitii şi de Comisia Centrala de Rechizitii pe o perioada de un an.
    6. Lista cuprinzand preturile unitare folosite la plata despagubirilor principalelor bunuri consumptibile rechizitionabile face parte integranta din prezentele precizari.

               Seful Oficiului Central
           de Stat pentru Probleme Speciale,
            presedintele Comisiei Centrale
                   de Rechizitii,
              general de brigada inginer
                    Teodor Palade



                               LISTA
     cuprinzând preţurile unitare folosite la plata despăgubirilor
             principalelor bunuri consumptibile rechiziţionabile


    Cotele de adaos comercial aprobate sunt:
 ┌─────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┐
 │\ Cota │ Veriga de desfacere │ Veriga de desfacere │
 │ \ │ angro │ en detail │
 │ \ ├───────────┬───────────┼───────────┬───────────┤
 │ \ │ Adaosul │ │ Adaosul │ │
 │ \ │ comercial │ │ comercial │ │
 │ \ │ la nivelul│ │ la nivelul│ │
 │ \ │cheltuieli-│ Adaosul │cheltuieli-│ Adaosul │
 │ \ │lor de tran│ comercial │lor de tran│ comercial │
 │ \ │sport apro-│ (%) │sport apro-│ (%) │
 │ \ │vizionare- │ │vizionare- │ │
 │Bunuri \ │ depozitare│ │ depozitare│ │
 │ rechizitionabile \ │ (%) │ │ (%) │ │
 ├─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
 │Pentru produsele (bunurile) │ │ │ │ │
 │ industriale alimentare │ 4 │ 12 │ 10 │ 22,25 │
 ├─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
 │Pentru produsele (bunurile) │ │ │ │ │
 │industriale nealimentare │ │ │ │ │
 │textile şi incaltaminte │ 5 │ 10,6 │ 9 │ 32,33 │
 ├─────────────────────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
 │Pentru produsele (bunurile) │ │ │ │ │
 │metalo-chimice │ 4,03 │ 11,5 │ 7 │ 17,8 │
 └─────────────────────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┘


    Cu preturile de productie unitare, actualizate pe baza indicilor statistici de preturi (de productie sau de consum) cu cotele de adaos comercial şi cota de taxa pe valoarea adaugata în vigoare, se vor dimensiona preturile pentru plata despagubirilor bunurilor consumptibile rechizitionate de la agentii economici producatori, agentii economici comercianti angro şi de la agentii economici comercianti en detail.
    Lista cuprinzand preturile, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, va intra în vigoare:
    a) la declararea mobilizarii generale sau partiale ori a starii de razboi, prin decret de declarare;
    b) la instituirea starii de asediu sau de urgenta, prin decret de instituire;
    c) în caz de concentrari, exercitii şi antrenamente de mobilizare, prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
    d) în cazul prevenirii, localizarii şi inlaturarii unor dezastre, prin hotărâre a Guvernului sau prin ordine ale prefectilor.
    Lista cuprinzand bunurile consumptibile rechizitionabile pentru care se stabilesc şi se publica preţuri unitare va fi extinsă cu grupe, respectiv sortimente, de bunuri ce pot fi solicitate în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 132/1997.


                         LISTA
   cuprinzând preţurile unitare folosite la plata despăgubirilor
          principalelor bunuri consumptibile rechiziţionabile
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                      Bunuri rechiziţionabile
                             ──────────────────────────────────────────────────
                 Nr. Codul Pretul unitar
Nr. Bunuri crt. stati- de productie
crt. consumpti- al stic Denumirea U.M. la nivelul
      bile de sor- al produsului lunii
      stricta ti- pro- decembrie
     necesitate men- du- 2000
     prevazute tu- su-
      în plan lui lui
                     (CPSA) (lei)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 0 1 2 3 4 5 6
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
                                  Produse de morărit şi panificaţie

 1. Biscuiti 1 1582.13 Biscuiţi fără adaos de
                              îndulcitori kg 23.000,00
                  2 1582.13 Alte feluri de biscuiţi kg 23.800,00
 2. Faina de
    grau alba 3 1561.21 Făină albă de grâu kg 5.700,00
                  4 1561.21 Făină semialbă de grâu kg 4.750,00
 3. Malai 5 1561.22 Malai kg 4.500,00
 4. Paste 6 1585.11 Paste fainoase alimentare,
                              făinoase cu ouă kg 14.400,00
                  7 1585.11 Paste făinoase alimentare,
                              fără ouă kg 12.900,00

                                    Produse vegetale conservabile

 5. Ceaiuri 8 1586.13 Ceai instant (plic de
    naturale hârtie poroasă de 2 g)*) kg 325.000,00
 6. Fasole uscata 9 0115.13 Fasole uscata*) kg 16.000,00
 7. Orez 10 1561.40 Orez glasat preambalat*) kg 9.500,00
 8. Ulei
    comestibil 11 1542.11 Ulei în amestec litru 15.400,00
                 12 1542.11 Ulei de floarea-soarelui, litru 15.500,00
                              rafinat
 9. Zahar 13 1583.12 Zahar rafinat din sfeclă kg 11.700,00
                 14 1583.12 Zahar rafinat din zahar kg 10.000,00
                              brut din import

                            Legume şi fructe proaspete şi conservabile

10. Cartofi 15 0113.10 Cartofi timpurii şi de kg 4.700,00
                               vara*)
                 16 0113.10 Cartofi de toamna*) kg 2.600,00
11. Compoturi 17 1533.22 Compot de fructe indigene
                              (piersici, kg 20.000,00
                              prune, cirese, visine)
12. Conserve de
    legume 18 1533.14 Tomate conservate prin kg 9.200,00
                              sterilizare, în apa,
                              zarzavaturi pasteurizare
                              pentru ciorbe
                 19 1533.14 Mazare conservata prin
                              sterilizare, pasteurizare kg 12.400,00
                 20 1533.14 Fasole boabe conservata
                              prin sterilizare, kg 15.300,00
                              pasteurizare
                 21 1533.14 Alte legume şi amestecuri
                              de legume kg 12.000,00
                              (exclusiv mancaruri)
                              conservate prin sterilizare,
                              pasteurizare

                                    Carne şi produse din carne

13. Carne 22 1511.11 Carne de bovine proaspătă
                              sau refrigerata în carcasă kg 45.000,00
                 23 1511.13 Carne de porcine proaspătă
                              sau refrigerata în carcasă kg 50.000,00
                              (inclusiv grăsimi)
                 24 1511.14 Carne de porcine congelată
                              în carcasă (inclusiv kg 43.000,00
                              grăsimi)
                 25 1511.16 Carne de ovine şi
                              caprine*) kg 35.000,00
                 26 1512.12 Cocosi şi gaini intregi
                              congelate kg 30.000,00
                 27 1512.12 Cocoşi tranşaţi şi găini
                              transate în bucăţi kg 31.000,00
                              congelate
                 28 1512.12 Carne de pui calitatea I
                              (fara cap, gat şi gheare), kg 39.000,00
                              preambalata în pungi de
                              polietilena
                 29 1512.12 Carne de găină calitatea I
                              (fără cap, gât kg 31.200,00
                              şi gheare), preambalată în
                              pungi de polietilenă
14. Preparate
    din carne 30 1513.11 Altă carne de porc uscată,
                              sarată sau afumată kg 68.000,00
                              (inclusiv specialitati)
                 31 1513.12 Alte specialitati de
                              mezeluri (salamuri, tobă, kg 37.500,00
                              caltaboşi, parizer,
                              crenvurşti, polonezi)
                 32 1513.12 Salam Bacau, Dacia,
                              Carpati, Salonta kg 102.000,00

                                      Produse lactate

15. Telemea 33 1551.40 Brânză (telemea) din lapte
                              de vacă kg 29.800,00
                 34 1551.40 Brânză (telemea) din lapte
                              de oaie kg 36.700,00
16. Branza
    topita 35 1551.40 Brânzeturi topite, altele
                              decat cele rase kg 54.000,00
                              sau sub forma de pudra
17. Lapte praf 36 1551.20 Lapte praf cu un
                              conţinut >1,5% kg 43.500,00
                              de materii grase
18. Cascaval 37 1551.40 Caşcaval (din lapte de
                              vacă) kg 53.700,00
                 38 1551.40 Caşcaval (din lapte de
                              oaie) kg 61.600,00
19. Unt proaspat 39 1551.30 Unt cu un continut de
                              materii grase <85% kg 55.900,00

                                            Conserve

20. Conserve
    din carne 40 1513.12 Conserve din carne de porc kg 51.000,00
                              de porc în suc propriu
                 41 1513.12 Carne de porc în suc
                              propriu (cutie de 300 g) cutie 14.500,00
                 42 1513.12 Carne de vită în suc
                              propriu (cutie de 300 g) cutie 15.000,00
21. Dulceata 43 1533.22 Dulceata kg 30.600,00
22. Gem de
    fructe 44 1533.22 Gem de fructe indigene
                              (prune, visine, kg 28.400,00
                              (marmelada) piersici,
                              capsuni)
                 45 1533.22 Marmelada, magiun kg 19.200,00
23. Pasta de
    rosii 46 1533.14 Pasta de tomate kg 22.100,00
                 47 1533.14 Bulion kg 15.300,00
24. Pate (pasta 48 1513.12 Conserve din ficat
    din carne, (exclusiv de pasare) kg 45.000,00
    din ficat)

                                    Alte produse alimentare

25. Apa minerala 49 1598.10 Ape minerale l 2.300,00
    (bauturi
    racoritoare,
    apa
    carbogazoasa)
                 50 1598.10 Apa minerala (Izvorul
                              Minunilor, Borsec, sticla 5.300,00
                              în sticla din plastic
                              de 1.500 ml)
26. Cafea
    naturala 51 1586.11 Cafea naturala boabe in
                              vrac*) kg 79.000,00
27. Miere de
    albine 52 0126.21 Miere poliflora - calitate
                              superioara*) kg 28.400,00
28. Oua 53 0125.20 Oua*) bucata 1.800,00
29. Sare 54 1440.10 Sare grunjoasa în vrac kg 1.900,00
    comestibila
                 55 1440.10 Sare extra, iodată
                              (punga de 1.000 g) kg 3.300,00

                                Articole de echipament

30. Chiloti sau
    indispen-
    sabili 56 1823.12 Chiloti şi indispensabili
                              pentru bărbaţi şi băieţi buc. 29.800,00
                 57 1823.12 Chiloti pentru bărbaţi,
                              din tricot (100%), cu
                              betelie elastica buc. 20.800,00
31. Corturi 58 1740.22 Corturi turistice, din
                              fas, pentru doua persoane,
                              tip "Alpin"*) buc. 1.036.000,00
32. Lenjerie
    de pat 59 1740.12 Lenjerie de pat buc. 180.000,00
                 60 1740.12 Garnitura de pat pentru
                              o persoana, din
                              bumbac în amestec buc. 253.600,00
33. Pijama 61 1832.12 Pijama pentru bărbaţi
                              (ţesătura tip BBC) buc. 144.000,00
                 62 1832.12 Pijama pentru bărbaţi,
                              din tricot (BBC in
                              amestec) buc. 153.400,00
34. Maiouri
    (tricouri) 63 1823.30 Tricouri şi maiouri
                              pentru bărbaţi şi băieţi buc. 37.600,00
                 64 1823.30 Maiouri pentru bărbaţi,
                              din tricot (100% BBC) buc. 26.200,00
35. Manusi 65 1824.31 Mănuşi din piele (exclusiv
                              mănuşi pentru sport) per. 185.000,00
36. Paturi 66 1740.11 Pături, altele decât
                              păturile electrice,
                              din lână sau păr fin
                              de animale buc. 262.900,00
                 67 1740.11 Pături, altele decât
                              păturile electrice,
                              din fibre sintetice buc. 139.000,00
37. Prosoape 68 1740.13 Prosoape de toaletă
                              sau de bucătărie buc. 27.400,00
                 69 1740.14 Prosop flauşat (50/100 cm) buc. 30.000,00
                 70 1740.14 Prosop flauşat (60/120 cm) buc. 45.000,00
38. Pulovere 71 1772.10 Pulover pentru barbati,
                              din lână în amestec,
                              cu mânecă lungă*) buc. 190.000,00
                 72 1772.10 Pulover pentru bărbaţi,
                              din PNA, cu mânecă
                              lungă*) buc. 128.000,00
39. Saci de
    dormit 73 1740.22 Saci de dormit, din fâş
                              şi pânză, pentru adulţi,
                              tip clasic*) buc. 333.000,00
40. Saltele 74 3615.12 Saltele tip "Relaxa"
                              pentru o persoană buc. 860.500,00

                        Articole de protectie
41. Cizme
    din cauciuc 75 1930.12 Încălţăminte din cauciuc
                              şi materiale plastice
                              pentru echipamente
                              de protectie per. 75.000,00
                 76 1930.12 Cizme simple, pentru
                              barbati, din cauciuc per. 77.600,00
42. Combinezoane 77 1821.00 Articole de îmbrăcăminte
                              pentru lucru de
                              protectie buc. 86.000,00
                 78 1822.12 Salopete cu bretele şi
                              sorturi pentru
                              barbati şi baieti buc. 137.000,00
                 79 1821.00 Combinezoane de protectie*)buc. 158.000,00
43. Bonete din
    panza alba 80 1821.30 Bonete din panza alba*) buc. 19.600,00
    Halate albe 81 1821.30 Halate albe*) buc. 89.600,00
    Pantofi
    pentru tenis 82 1930.23 Încălţăminte cu feţe
                              din piele naturala
                              pentru sport buc. 270.000,00
    Pantaloni
    albi 83 1822.24 Pantaloni pentru barbati,
                              din tercot (tip BBC) per. 121.300,00

                         Articole de gospodărie şi igienă personală

44. Crema
    pentru 84 2466.47 Crema pentru încălţăminte
    incaltaminte (tub) tub 6.300,00

45. Detergenti 85 2451.32 Detergenţi kg 21.700,00
46. Săpun de
    faţă 86 2451.31 Săpun de toaletă şi
                              semitoaletă kg 36.500,00

                            Furaje

47. Fan 87 0114.10 Fan kg 1.100,00
48. Orz boabe 88 0111.15 Orz boabe kg 2.700,00
49. Ovaz boabe 89 0111.16 Ovaz boabe kg 2.650,00
50 Paie de
    cereale 90 0114.10 Paie de cereale kg 600,00
51. Porumb boabe 91 0111.13 Porumb boabe kg 3.800,00
52. Sare
    furajera 92 1440.10 Sare furajera kg 2.900,00
53. Soia boabe 93 0113.31 Soia boabe kg 6.950,00

 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    *) Preţurile unitare se vor actualiza cu indicii preţurilor de consum pe
       principalele mărfuri şi servicii.


                        ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016