Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRECIZARI din 22 iunie 2001  privind operatiunile de regularizare cu bugetele locale a cheltuielilor efectuate in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001 de la bugetul de stat pentru finantarea institutiilor de invatamant preuniversitar de stat, creselor si centrelor locale de consultanta agricola, in conformitate cu prevederile   art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PRECIZARI din 22 iunie 2001 privind operatiunile de regularizare cu bugetele locale a cheltuielilor efectuate in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001 de la bugetul de stat pentru finantarea institutiilor de invatamant preuniversitar de stat, creselor si centrelor locale de consultanta agricola, in conformitate cu prevederile art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 389 din 17 iulie 2001


În temeiul prevederilor <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 cheltuielile efectuate de la bugetul de stat pentru finanţarea instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat, cu excepţia celor prevãzute la <>art. XIII alin. (1) lit. a)-e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 pentru reglementarea unor probleme financiare, a creselor şi centrelor locale de consultanţa agricolã vor fi regularizate cu bugetele locale, potrivit prezentelor precizãri.

1. Pana la data de 9 iulie 2001 se va întocmi "Contul de execuţie a plãţilor efectuate de la bugetul de stat în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001, care se regularizeazã cu bugetul local al comunei/oraşului/municipiului/judeţului.... conform <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 " (anexa nr. 1) de cãtre urmãtoarele instituţii publice emitente:
a) instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat cu personalitate juridicã, ai cãror conducatori îndeplinesc atribuţiile de ordonatori terţiari de credite şi care au contabilitate proprie, sau centrele de execuţie bugetarã, dupã caz, precum şi instituţiile de învãţãmânt special de stat cu personalitate juridicã.
În cazul centrelor de execuţie bugetarã care aveau arondate mai multe instituţii de învãţãmânt preuniversitar de stat care urmeazã sa fie finanţate din bugete locale diferite vor fi întocmite conturi de execuţie distincte pentru fiecare unitate administrativ-teritorialã în a carei raza funcţioneazã unitãţile respective;
b) unitãţile sanitare în cadrul cãrora au funcţionat crese a cãror finanţare se preia de cãtre bugetele locale (pentru cheltuielile efectuate de la bugetul de stat, inclusiv pentru cheltuielile efectuate din Fondul special pentru sãnãtate publica, care au fost regularizate cu bugetul de stat potrivit Normelor metodologice nr. 172.482/2001);
c) oficiile de consultanţa agricolã judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, pentru cheltuielile efectuate de la bugetul de stat pentru fiecare centru de consultanţa agricolã din subordine.
Anexa nr. 1 va fi întocmitã în 3 exemplare, dintre care exemplarul 1 rãmâne la instituţia emitenta, exemplarul 2 se prezintã ordonatorului de credite ierarhic superior, iar exemplarul 3 se prezintã unitãţii administrativ-teritoriale din bugetul cãreia urmeazã sa fie finanţate cheltuielile instituţiilor respective.
Conturile de execuţie se semneazã pe propria rãspundere de ordonatorul de credite şi de conducãtorul compartimentului financiar-contabil al instituţiei emitente.
Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, direcţiile de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi direcţiile generale pentru agricultura şi silvicultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, centralizeazã conturile de execuţie întocmite conform modelului prezentat în anexa nr. 1, primite de la unitãţile din subordine, şi transmit un exemplar al contului de execuţie centralizat ordonatorului principal de credite.
2. Pana la data de 16 iulie 2001 ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale întocmesc şi prezintã unitãţilor teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica "Nota justificativã pentru solicitarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã aferentã acţiunilor preluate în finanţarea bugetelor locale potrivit <>art. 31 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 , pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001" (anexa nr. 2), întocmitã prin centralizarea plãţilor de casa cuprinse în anexa nr. 1 (coloana 3), primitã de la unitãţile menţionate la pct. 1.
Virarea în contul de venituri al bugetelor locale a sumelor din taxa pe valoarea adãugatã destinate regularizãrii cu bugetul de stat a cheltuielilor pentru finanţarea instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat, a creselor şi centrelor locale de consultanţa agricolã se efectueazã cu nota contabila de cãtre unitãţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica concomitent cu prezentarea de cãtre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale a cererilor pentru deschiderea de credite bugetare aferente respectivelor regularizari, astfel:


20.13.01.03 = 21.33.02
"Sume defalcate din taxa "Sume defalcate din taxa
pe valoarea adãugatã pe valoarea adãugatã
pentru bugetele locale" pentru bugetele locale"


Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale sunt rãspunzãtori pentru utilizarea integrala a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã, încasate în contul bugetului local în scopul efectuãrii regularizarilor cu bugetul de stat prevãzute în prezentele precizãri.
3. O data cu depunerea la unitãţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica a anexei nr. 2 ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale prezintã cererile pentru deschiderea creditelor bugetare din bugetul local, la subdiviziunile de cheltuieli (capitol şi titlu) corespunzãtoare fiecãrei acţiuni preluate, în limita cãrora se vor regulariza cu bugetul de stat plãţile efectuate în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2001 pentru finanţarea instituţiilor prevãzute la <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 , astfel:
3.1. În cazul instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat:
3.1.1 Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale care au în subordine instituţii de învãţãmânt preuniversitar de stat cu personalitate juridicã, ai cãror conducatori îndeplinesc calitatea de ordonatori terţiari de credite, repartizeazã creditele bugetare necesare în vederea efectuãrii operaţiunilor de regularizare în conturile acestora, deschise la unitãţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica, la nivelul plãţilor de casa efectuate de la bugetul de stat în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2001 (coloana 3 din anexa nr. 1).
În situaţia în care instituţiei de învãţãmânt preuniversitar de stat cãreia i se repartizeazã credite bugetare i-au fost arondate prin hotãrâre a consiliului local şi alte instituţii de învãţãmânt preuniversitar de stat fãrã compartiment financiar-contabil propriu, la determinarea nivelului creditelor bugetare repartizate se va tine seama şi de plãţile efectuate din bugetul de stat pentru aceste unitãţi.
3.1.2. În limita creditelor bugetare repartizate instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat cu personalitate juridicã vor efectua reconstituirea plãţilor dispuse din bugetul de stat prin virarea cu ordine de plata pentru trezorerie (OPHT), întocmite distinct pentru fiecare titlu de cheltuieli, a sumelor înscrise în coloana 3 din anexa nr. 1, din contul de cheltuieli al bugetului local 24.57.02... "Învãţãmânt" în contul propriu de cheltuieli al bugetului de stat 23.57.01... "Învãţãmânt", din care au fost efectuate cheltuielile respective.
Instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat care şi-au derulat cheltuielile prin centre de execuţie bugetarã vor efectua reconstituirea plãţilor din bugetul de stat pe fiecare titlu de cheltuieli prin virarea sumelor corespunzãtoare din contul de cheltuieli al bugetelor locale 24.57.02... "Învãţãmânt" în contul de cheltuieli al bugetului de stat 23.57.01... "Învãţãmânt", deschis pe seama centrului de execuţie bugetarã.
Pentru instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat fãrã compartiment financiar-contabil propriu, arondate pe baza de hotãrâri ale consiliilor locale pe lângã unitãţi administrativ-teritoriale, precum şi pentru instituţiile de învãţãmânt special de stat reconstituirea plãţilor din bugetul de stat se efectueazã de ordonatorul principal de credite al bugetului local astfel:
- sumele prevãzute în coloana 3 din anexa nr. 1 se vireazã cu ordine de plata pentru trezorerie (OPHT), întocmite distinct pentru fiecare titlu de cheltuieli, din contul de cheltuieli al bugetului local 24.57.02.... "Învãţãmânt" în contul de cheltuieli al bugetului de stat 23.57.01... "Învãţãmânt", deschis pe seama centrului de execuţie bugetarã prin care instituţiile de învãţãmânt preuniversitar respective şi-au derulat finanţarea sau a instituţiilor de învãţãmânt special de stat, dupã caz.
3.2. În cazul creselor:
Pe baza conturilor de execuţie primite de la unitãţile sanitare care au finanţat cheltuieli pentru crese ordonatorii principali de credite ai unitãţilor administrativ-teritoriale în a cãror raza acestea îşi desfãşoarã activitatea vor deschide credite din bugetul local, pe subdiviziunile de cheltuieli corespunzãtoare, la nivelul plãţilor de casa înscrise în coloana 3 din anexa nr. 1.
În limita creditelor bugetare deschise aceştia regularizeazã plãţile efectuate de la bugetul de stat pentru finanţarea creselor (coloana 3 din anexa nr. 1), prin virarea sumelor corespunzãtoare cu ordine de plata pentru trezorerie (OPHT), întocmite distinct pentru fiecare titlu de cheltuieli, din contul de cheltuieli al bugetului local 24.58.02... "Sãnãtate" în contul de cheltuieli al bugetului de stat 23.58.01... "Sãnãtate" sau, dupã caz, în contul 50.47 "Disponibil din alocaţii bugetare cu destinaţie specialã", deschis pe seama unitãţilor sanitare din care au fost efectuate cheltuielile respective. (Nota: contul în care se vireazã sumele este cel înscris în coloana 4 din anexa nr. 1.)
3.3. În cazul centrelor locale de consultanţa agricolã:
Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale în a cãror raza teritorialã funcţioneazã centrele locale de consultanţa agricolã vor deschide credite din bugetul local, pe subdiviziunile de cheltuieli şi la nivelul plãţilor de casa înscrise în coloana 3 din anexa nr. 1, în limita cãrora vor vira cu ordin de plata pentru trezorerie (OPHT) sumele respective din contul de cheltuieli al bugetului local 24.67.01... "Agricultura şi silvicultura" în contul de cheltuieli al bugetului de stat 23.67.01... "Agricultura şi silvicultura", deschis pe seama oficiilor de consultanţa agricolã judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz.
4. Pe mãsura reconstituirii plãţilor efectuate de la bugetul de stat instituţiile prevãzute la pct. 1 vor întocmi şi vor transmite "Situaţia privind creditele bugetare deschise din bugetul de stat, rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare cu bugetele locale conform <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 " (anexa nr. 3), ordonatorilor de credite ai bugetului de stat ierarhic superiori care le-au repartizat creditele bugetare aferente plãţilor respective în vederea întocmirii dispoziţiilor bugetare de retragere.
Ordonatorii de credite ai bugetului de stat din bugetele cãrora au fost finanţate acţiunile respective vor proceda la retragerea creditelor bugetare repartizate, astfel:
4.1. Retragerea creditelor bugetare deschise şi repartizate din bugetul de stat pentru instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat şi instituţiile de învãţãmânt special de stat:
Pe mãsura prezentãrii de cãtre instituţiile de învãţãmânt preuniversitar de stat cu personalitate juridicã sau de cãtre centrele de execuţie bugetarã, dupã caz, şi de cãtre instituţiile de învãţãmânt special de stat cu personalitate juridicã a anexei nr. 3 "Situaţia privind creditele bugetare deschise din bugetul de stat, rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare cu bugetele locale conform <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 ", inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, retrag din conturile acestora creditele bugetare rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare prevãzute la pct. 3.1.
Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, rãspund pentru retragerea integrala a creditelor bugetare repartizate pe seama instituţiilor subordonate, la nivelul sumelor înscrise în coloana 2 din contul de execuţie centralizat (anexa nr. 1), cu excepţia creditelor bugetare repartizate pentru cheltuielile prevãzute la <>art. XIII alin. (1) lit. a)-e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 .
Pana la data de 31 iulie 2001 Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, pe baza situaţiei centralizate prevãzute în anexa nr. 3, prezentatã de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, va retrage din conturile acestora creditele bugetare deschise de la bugetul de stat pentru finanţarea instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat şi a instituţiilor de învãţãmânt special de stat.
Totalul creditelor bugetare retrase de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii din conturile inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, trebuie sa se situeze la nivelul creditelor bugetare deschise şi repartizate instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat şi centrelor de execuţie bugetarã, inclusiv instituţiilor de învãţãmânt special de stat, cu excepţia celor prevãzute la <>art. XIII alin. (1) lit. a)-e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 . Creditele bugetare retrase nu mai pot fi utilizate pentru finanţarea altor cheltuieli bugetare.
4.2. Retragerea creditelor bugetare deschise şi repartizate din bugetul de stat pentru crese:
Pe mãsura prezentãrii de cãtre unitãţile sanitare a anexei nr. 3 "Situaţia privind creditele bugetare deschise din bugetul de stat, rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare cu bugetele locale conform <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 ", direcţiile de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, retrag creditele bugetare rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare prevãzute la pct. 3.2.
Unitãţile sanitare care au încasat sume de la bugetele locale pentru finanţarea creselor în contul 50.47 "Disponibil din alocaţii bugetare cu destinaţie specialã" au obligaţia de a vira cu ordin de plata pentru trezorerie (OPHT) sumele respective în contul de cheltuieli al bugetului de stat 23.58.01... "Sãnãtate", deschis pe seama direcţiilor de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
Direcţiile de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor solicita Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei retragerea din conturile proprii a creditelor bugetare deschise care le-au fost repartizate de la bugetul de stat pentru finanţarea creselor.
Pana la data de 31 iulie 2001 Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, pe baza situaţiei centralizate prevãzute în anexa nr. 3, prezentatã de direcţiile de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, retrage din conturile acestora creditele bugetare deschise de la bugetul de stat pentru finanţarea creselor.
4.3. Retragerea creditelor bugetare deschise şi repartizate din bugetul de stat pentru centrele locale de consultanţa agricolã:
Pe mãsura prezentãrii de cãtre oficiile de consultanţa agricolã judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, a anexei nr. 3 "Situaţia privind creditele bugetare deschise din bugetul de stat, rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare cu bugetele locale conform <>art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001 ", direcţiile generale pentru agricultura şi silvicultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor dispune retragerea din conturile acestora a creditelor bugetare rãmase disponibile dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare prevãzute la pct. 3.3.
Creditele bugetare retrase de direcţiile generale pentru agricultura şi silvicultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, trebuie sa se situeze la nivelul creditelor bugetare repartizate oficiilor de consultanţa agricolã judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, din bugetul de stat pentru finanţarea centrelor de consultanţa agricolã din judeţul respectiv sau din municipiul Bucureşti, dupã caz, înscrise în coloana 2 din contul de execuţie centralizat (anexa nr. 1).
Pana la data de 31 iulie 2001 Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pe baza situaţiei centralizate prevãzute în anexa nr. 3, prezentatã de direcţiile generale de agricultura şi silvicultura judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, retrage din conturile acestora creditele bugetare deschise pentru finanţarea centrelor locale de consultanţa agricolã.
5. Înregistrarea în contabilitatea ordonatorilor de credite implicaţi în operaţiunile de regularizare financiarã prevãzute în prezentele precizãri este prezentatã în anexa nr. 4.
6. Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii, Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale vor dispune mãsurile necesare pentru efectuarea în bune condiţii a regularizarilor financiare prevãzute în prezentele precizãri, cu respectarea stricta a termenelor stabilite.



ANEXA 1
────────
...........................................................
(denumirea instituţiei publice emitente)

...........................................................
(denumirea instituţiei publice pentru care se efectueazã regularizarea)

CONTUL DE EXECUŢIE
a plãţilor efectuate de la bugetul de stat în perioada
1 ianuarie - 30 iunie 2001, care se regularizeazã cu bugetul local al
comunei/oraşului/municipiului/judeţului ....... conform
art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul
2001 nr. 216/2001
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea categoriei Codul subdiviziunii Credite bugetare Plati Simbolul
de cheltuieli clasificatiei deschise şi de contului
bugetare bugetare (capitol/ repartizate casa din care
titlu/articol/ au fost
alineat) efectuate
plãţile de
la bugetul
de stat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL CAPITOL,
din care:
-
-
-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Raspundem de exactitatea datelor prezentate mai sus.


Ordonator de credite, Conducãtorul compartimentului financiar-contabil,
.................... ................................................





ANEXA 2
────────
................................
(unitatea administrativ-teritorialã)

NOTA JUSTIFICATIVĂ
pentru solicitarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã aferentã
acţiunilor preluate în finanţarea bugetelor locale potrivit art. 31
alin. (2) din <>Legea bugetului de stat pe anul 2001 nr. 216/2001
pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2001

- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea
crt. indicatorului Suma
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Total sume defalcate din taxa pe valoarea adãugatã
pentru bugetele locale,
din care pentru:
a) unitãţi de învãţãmânt preuniversitar de stat
b) crese
c) centre locale de consultanţa agricolã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Raspundem de exactitatea datelor prezentate mai sus.


Ordonator principal de credite,
..............................


Conducãtorul compartimentului financiar-contabil,
.................................................





ANEXA 3
────────

...........................
(denumirea instituţiei publice)

SITUAŢIA
privind creditele bugetare deschise din bugetul de stat, rãmase disponibile
dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare cu bugetele locale
conform art. 31 alin. (4) din Legea bugetului de stat pe anul 2001
nr. 216/2001
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea categoriei Codul subdiviziunii clasificatiei bugetare Creditele
de cheltuieli bugetare (capitol/titlu) care se vor
retrage
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL CAPITOL,
din care:
-
-
-
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Raspundem de exactitatea datelor prezentate mai sus.


Ordonator de credite,
.....................


Conducãtorul compartimentului financiar-contabil,
.................................................




ANEXA 4


────────
ÎNREGISTRAREA
în contabilitatea ordonatorilor de credite a operaţiunilor de regularizare financiarã prevãzute în prezentele precizãri

În contabilitatea instituţiilor publice şi a unitãţilor administrativ-teritoriale operaţiunile de regularizare financiarã prevãzute în prezentele precizãri determina efectuarea unor înregistrãri contabile dupã cum urmeazã:
1. Instituţiile de învãţãmânt preuniversitar cu personalitate juridicã, centrele de execuţie bugetarã, precum şi instituţiile de învãţãmânt special de stat cu personalitate juridicã înregistreazã operaţiunile de regularizare a plãţilor de casa prevãzute la pct. 3.1 astfel:





700.01.01 700.02.01
"Finanţarea din bugetul de stat" = "Finanţarea din bugetul local"
capitolul 57.01, subcapitol, capitolul 58.02, subcapitol, titlu,
titlu, articol, alineat articol, alineat

şi
410 410
"Cheltuielile instituţiei = "Cheltuielile instituţiei finanţate
finanţate de la buget" de la buget"
capitolul 57.02, subcapitol, capitolul 57.01,
titlu, articol, alineat subcapitol, titlu, articol, alineat



2. Unitãţile sanitare care au finanţat cheltuieli pentru crese înregistreazã operaţiunile de regularizare a plãţilor de casa prevãzute la pct. 3.2 astfel:



700.01.01 700.02.01
"Finanţarea din bugetul de stat" = "Finanţarea din bugetul local"
capitolul 58.01, subcapitol, titlu, capitolul 58.02, subcapitol,
articol, alineat titlu, articol, alineat
şi

410 410
"Cheltuielile instituţiei finanţate = "Cheltuielile instituţiei finanţate
de la buget" de la buget"
capitolul 58.02, subcapitol, titlu, capitolul 58.01,
articol, alineat subcapitol, titlu, articol, alineat


În situaţia în care unitãţile sanitare au finanţat cheltuieli pentru crese prin contul 50.47 "Disponibil din alocaţii bugetare cu destinaţie specialã", urmeazã sa se efectueze înregistrãri privind:
a) Sumele virate din contul de cheltuieli al bugetului local în contul 50.47:


410 700.02.01
"Cheltuielile instituţiei publice = "Finanţarea din bugetul local"
finanţate de la buget" capitolul 58.02,
capitolul 58.02, subcapitol, subcapitol, titlu,
titlu, articol, alineat articol, alineat



b) Sumele încasate în contul 50.47, virate din contul de cheltuieli al bugetului local:



192 231
"Disponibil din alocaţii bugetare = "Creditori" - analitic
cu destinaţie specialã" direcţia de sãnãtate publica



c) Sumele virate din contul 50.47 în contul de cheltuieli al bugetului de stat:



231 192
"Creditori" - analitic = "Disponibil din alocaţii bugetare
direcţia de sãnãtate publica cu destinaţie specialã"



d) Închiderea contului de cheltuieli efectuate din alocaţii bugetare prin contul de venituri din alocaţii bugetare cu destinaţie specialã:



592 492
"Venituri din alocaţii bugetare = "Cheltuieli din alocaţii bugetare
cu destinaţie specialã" cu destinaţie specialã"


e) Virarea disponibilitãţilor rãmase în contul 50.47 din sumele alocate pentru finanţarea cheltuielilor creselor, dupã efectuarea operaţiunilor de regularizare:


592 192
"Venituri din alocaţii bugetare = "Cheltuieli din alocaţii bugetare
cu destinaţie specialã" cu destinaţie specialã"


f) În situaţia în care din operaţiunile de finanţare a cheltuielilor creselor au rezultat imobilizari de fonduri în stocuri, creanţe, cheltuieli de investiţii în continuare etc., care au un corespondent în soldul contului 592 "Venituri din alocaţii bugetare cu destinaţie specialã", respectiv 528 "Venituri din anii precedenti şi alte surse", se efectueazã înregistrarea:


592 702
"Venituri din alocaţii bugetare = "Finanţarea bugetarã din anii
cu destinaţie specialã" precedenti şi alte surse"

528
"Venituri din anii precedenti
şi alte surse"


g) Sumele încasate în contul de cheltuieli al bugetului de stat:



700.01.01 410
"Finanţarea din bugetul de stat" = "Cheltuielile instituţiei publice
capitolul 58.01, titlul 38 finanţate de la buget"
capitolul 58.01, titlul 38



3. Oficiile de consultanţa agricolã judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, înregistreazã operaţiunile de regularizare a plãţilor de casa prevãzute la pct. 3.3 astfel:



700.01.01 700.02.01
"Finanţarea din bugetul de stat prin = "Finanţarea din bugetul local
trezorerie" prin trezorerie"
capitolul 67.01, subcapitol, titlu, capitolul 67.02, subcapitol, titlu,
articol, alineat articol, alineat
şi
410 410
"Cheltuielile instituţiei finanţate = "Cheltuielile instituţiei finanţate
de la buget" de la buget"
capitolul 67.02, subcapitol, titlu, capitolul 67.01, subcapitol, titlu,
articol, alineat articol, alineat



4. Unitãţile administrativ-teritoriale (oraşe, municipii, judeţe) înregistreazã în contabilitatea bugetului local, pe baza extraselor de cont eliberate de unitãţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica, urmãtoarele:
a) Sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã, încasate în contul 21.33.02:



103 500
"Disponibil al bugetului local = "Venituri curente ale bugetului local"
la trezoreria statului" subcapitolul 33.02



b) Plãţile de casa efectuate din bugetul local de cãtre ordonatorii principali de credite implicaţi în operaţiunile de regularizare prevãzute la pct. 3:


400 103
"Cheltuieli curente ale bugetului = "Disponibil al bugetului local
local" capitolul 57.02, subcapitol, la trezoreria statului"
titlu, articol, alineat
capitolul 58.02, subcapitol,
titlu, articol, alineat
capitolul 67.02, subcapitol,
titlu, articol, alineat


5. Primãriile comunale înregistreazã în partizi corespunzãtoare operaţiunile prevãzute mai sus.



──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016