Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PRECIZĂRI METODOLOGICE din 30 octombrie 2000  privind stingerea unor obligaţii de plată potrivit prevederilor art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PRECIZĂRI METODOLOGICE din 30 octombrie 2000 privind stingerea unor obligaţii de plată potrivit prevederilor art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2000

EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 571 din 16 noiembrie 2000

    În aplicarea prevederilor art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000 nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2000, se emit următoarele precizări metodologice:

    1. Instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat vor stabili pe baza evidentelor contabile, pe propria răspundere, obligaţiile de plată datorate până la data de 31 decembrie 1999 faţă de furnizori/prestatori pentru livrarea de energie electrică, termică, gaze naturale, produse petroliere, produse specifice din producţia celorlalte unităţi economice, lucrări de construcţii şi reparaţii şi neachitate până la data stingerii, denumiţi în continuare furnizori direcţi.
    Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 1 la prezentele precizări metodologice reflectă derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plată datorate până la data de 31 decembrie 1999 şi neachitate de instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat, către anumiţi furnizori direcţi, prin stingere cu obligaţiile de plată datorate bugetului de stat de către aceştia şi neachitate până la data stingerii lor, potrivit prevederilor art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000.
    Ministerele şi limitele maxime în cadrul cărora se face stingerea obligaţiilor sunt prevăzute în anexa nr. 22 la Legea nr. 76/2000.
    2. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, împreună cu instituţiile subordonate, vor determina pe propria răspundere obligaţiile de plată datorate până la data de 31 decembrie 1999 faţă de furnizori/prestatori pentru livrarea de energie electrică, termică, apă caldă, apă rece, servicii de canalizare şi salubritate, transport urban în comun de călători, lucrări de construcţii şi reparaţii şi neachitate până la data stingerii, denumiţi în continuare furnizori direcţi.
    Procesul-verbal cuprins în anexa nr. 2 la prezentele precizări metodologice reflectă derularea operaţiunilor de stingere a unor obligaţii de plată datorate până la data de 31 decembrie 1999 şi neachitate de instituţiile publice finanţate din bugetele locale, către anumiţi furnizori direcţi, prin stingere cu obligaţiile de plată datorate bugetului de stat de către aceştia şi neachitate până la data stingerii lor, potrivit art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000.
    Limitele maxime în cadrul cărora se face stingerea obligaţiilor sunt prevăzute în anexa nr. 23 la Legea nr. 76/2000.
    3. Conform prevederilor art. 65 alin. (4^1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, dacă furnizorii direcţi ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale nu au obligaţii către bugetul de stat, dar au datorii rezultate din relaţiile contractuale faţă de alţi agenţi economici care au obligaţii restante la bugetul de stat, denumiţi în continuare agenţi economici, se vor stinge obligaţiile agenţilor economici respectivi faţă de bugetul de stat în limita sumelor datorate de instituţia publică către furnizorii direcţi şi ale acestora către agenţii economici menţionaţi mai sus. Operaţiunile de stingere efectivă a sumelor datorate de instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat şi de la bugetele locale se vor efectua, de asemenea, cu încadrarea în limitele maxime prevăzute în anexa nr. 22 şi, respectiv, în anexa nr. 23 la Legea nr. 76/2000.
    4. În vederea stingerii obligaţiilor instituţiilor publice către unităţile furnizoare/prestatoare cu obligaţiile acestora către bugetul de stat, aşa cum se prevede la art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, se va proceda astfel:
    Ordonatorii de credite ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local înscriu în procesul-verbal, pe propria răspundere, suma reprezentând obligaţiile de plată datorate până la data de 31 decembrie 1999 şi neachitate, pe baza facturilor sau altor documente legale întocmite, primite de la furnizorii direcţi.
    Totodată ordonatorii de credite asigură obţinerea confirmării acestor obligaţii de către furnizorii direcţi, precum şi confirmarea agenţilor economici privind obligaţiile datorate de furnizorii direcţi ai instituţiei publice către agenţii economici respectivi.
    Ordonatorii de credite vor obţine şi confirmarea sumelor datorate şi neachitate către furnizorii direcţi, de la ordonatorul principal de credite, iar în cazul instituţiilor publice finanţate de la bugetul local, şi de la direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană în a carei rază teritorială îşi are sediul instituţia publică.
    5. În cazul în care furnizorii direcţi ai instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale au obligaţii de plată restante la bugetul de stat, ordonatorii de credite ai acestor instituţii întocmesc procesele-verbele după cum urmează:
    - în 5 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată se face numai la nivelul organului fiscal la care este înregistrat furnizorul direct;
    - în 7 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată continuă la organul fiscal la care este înregistrat furnizorul direct, persoana juridică, din care face parte unitatea furnizoare (filiala sau sucursala fără personalitate juridică).
    Aceste procese-verbale se transmit de ordonatorii de credite organelor fiscale la care sunt înregistraţi furnizorii direcţi.
    Organul fiscal analizează documentele primite şi procedează astfel:
    a) verifică întocmirea corectă a proceselor-verbale şi înscrie în acestea cuantumul obligaţiilor bugetare ale furnizorilor direcţi, neachitate până la data stingerii, pe feluri de impozite şi majorări de întârziere aferente acestora, calculate până la data stingerii. Pe rândul rezervat fiecărei obligaţii datorate bugetului de stat suma înscrisă va cuprinde impozitul datorat şi majorarea de întârziere aferentă, cumulat;
    b) stinge obligaţiile către bugetul de stat (pe categorii de impozite, în ordinea prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996, aprobată prin Legea nr. 108/1996) ale furnizorilor direcţi, în limita datoriilor instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetul local faţă de aceştia, confirmate de ordonatorii principali de credite, selectând, dacă este cazul, impozitele a căror vechime este mai mare, pentru evitarea prescrierii dreptului de a cere executarea silită a acestora, împreună cu majorările de întârziere aferente acelui fel de impozit.
    Pot fi stinse numai obligaţiile datorate bugetului de stat, nominalizate în formular, cu menţiunea ca T.V.A. datorată în vamă nu face obiectul compensării.
    Organele fiscale teritoriale pot stinge şi obligaţiile restante datorate bugetului de stat, nominalizate în formular, pentru care s-au aprobat eşalonări sau amânări la plată.
    Stingerea obligaţiilor datorate bugetului de stat se înscrie în spaţiul rezervat în procesele-verbale, sub semnătura persoanelor autorizate;
    c) reţine câte un exemplar al proceselor-verbale, iar celelalte exemplare le transmite către:
    - furnizorul direct;
    - instituţia publică finanţată de la bugetul de stat sau de la bugetul local;
    - direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei rază teritorială îşi are sediul instituţia publică;
    - ordonatorul principal de credite.
    În situaţia în care furnizorul direct este o filială sau sucursală fără personalitate juridică, plătitoare de impozite şi taxe către bugetul de stat, organul fiscal teritorial va proceda potrivit celor menţionate mai sus, după care reţine câte un exemplare al proceselor-verbale, iar celelalte 6 exemplare le transmite organului fiscal teritorial la care este înregistrată ca plătitoare de impozite şi taxe unitatea cu personalitate juridică din care face parte filiala sau sucursala, după caz.
    Organul fiscal teritorial la care este înregistrată ca plătitoare de impozite şi taxe unitatea cu personalitate juridică din care face parte filiala sau sucursala, după caz, înscrie şi stinge obligaţiile de plată către bugetul de stat, potrivit prezentelor precizări metodologice, sub semnătura persoanelor autorizate, după care reţine câte un exemplar al proceselor-verbale, iar pe celelalte le transmite către:
    - filiala sau sucursala, după caz;
    - instituţia publică finanţată de la bugetul de stat sau de la bugetul local, care are obligaţii neachitate la data de 31 decembrie 1999;
    - unitatea cu personalitate juridică din care face parte filiala sau sucursala;
    - direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cărei rază teritorială îşi are sediul instituţia publică;
    - ordonatorul principal de credite.
    6. În cazul în care furnizorii direcţi ai instituţiei publice finanţate de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz, nu au obligaţii la bugetul de stat, dar au datorii către alţi agenţi economici, rezultate din relaţiile contractuale încheiate cu aceştia, ordonatorii de credite întocmesc procesele-verbale după cum urmează:
    - în 6 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată datorate bugetului de stat se face numai la nivelul organului fiscal teritorial în a cărui evidenţă se află agentul economic care are obligaţii restante la bugetul de stat şi faţă de care are obligaţii furnizorul direct al instituţiei publice;
    - în 8 exemplare, în situaţia în care stingerea obligaţiilor de plată continuă la organul fiscal teritorial în a cărui evidenţă se află agentul economic, persoana juridică, din care face parte filiala sau sucursala fără personalitate juridică faţă de care furnizorul direct înregistrează datorii.
    Sumele de plată datorate agenţilor economici de către furnizorii direcţi sunt confirmate de agenţii economici respectivi pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale de fals.
    Procesele-verbale se transmit de ordonatorii de credite organului fiscal teritorial în a cărui evidenţă se află agentul economic care înregistrează obligaţii către bugetul de stat.
    Procesele-verbale se distribuie în acelaşi mod ca cel prezentat la pct. 5 din prezentele precizări metodologice, exemplarul întocmit în plus fiind transmis agentului economic care are obligaţii de plată restante la bugetul de stat, faţă de care furnizorul direct al instituţiei publice înregistrează datorii.
    Suma totală cu care se sting obligaţiile de plată restante către bugetul de stat ale acestui agent economic nu va depăşi nivelul obligaţiilor instituţiei publice faţă de furnizorul direct.
    Procesele-verbale vizate şi confirmate de organele fiscale reprezintă documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor de stingere în contabilitate.
    7. Reflectarea în contabilitate a acestor operaţiuni
    7.1. În contabilitatea agenţilor economici
    Agenţii economici care au efectuat operaţiuni de stingere a obligaţiilor în baza prevederilor art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, în baza procesului-verbal de stingere a obligaţiilor de plată, aprobat de organele în drept, vor efectua următoarele înregistrări:
    a) În situaţia în care agenţii economici - furnizori direcţi - au obligaţii către bugetul de stat [art. 65 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000]:

                  % = 411 "Clienţi"
    441 "Impozit pe profit"
    4423 "T.V.A. de plata"
    444 "Impozit pe salarii"
    446 "Alte impozite, taxe
        şi vărsăminte asimilate"
    448 "Alte datorii şi creanţe
         cu bugetul statului"


    b) În situaţia în care agenţii economici - furnizori direcţi - nu au obligaţii către bugetul de stat, dar au datorii contractuale faţă de alţi agenţi economici care au obligaţii restante către bugetul de stat [art. 65 alin. (4^1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000]:
    b1) În contabilitatea furnizorilor direcţi:

                  % = 411 "Clienţi"
    401 "Furnizori"
    404 "Furnizori de imobilizări"


    b2) În contabilitatea agentului economic cu care furnizorul direct are relaţii contractuale:

                  % = 411 "Clienţi"
    441 "Impozit pe profit"
    4423 "T.V.A. de plata"
    444 "Impozit pe salarii"
    446 "Alte impozite, taxe
         şi vărsăminte asimilate"
    448 "Alte datorii şi creanţe
         cu bugetul statului"


    7.2. În contabilitatea instituţiilor publice finanţate de la bugetul de stat sau bugetul local
    În contabilitatea ordonatorilor de credite operaţiunile de stingere conform prevederilor art. 65 alin. (1), (2) şi (4^1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, se reflecta în creditul contului 703 "Finanţarea în baza Legii nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000".
    În creditul acestui cont se înregistrează sumele datorate şi neachitate diverşilor furnizori de bunuri şi servicii de către instituţiile publice finanţate de la bugetul de stat sau bugetul local, după caz, care au intrat în operaţiunea de stingere a obligaţiilor datorate bugetului de stat, potrivit acestui act normativ.
    Pe baza procesului-verbal de stingere a obligaţiilor de plată cuprins în anexa nr. 1 sau în anexa nr. 2, după caz, aprobat de organele în drept, primit de la organul fiscal teritorial, se efectuează înregistrarea:

         234 "Furnizori" = 703 "Finanţarea în
                                                  baza Legii
                                                  nr. 76/2000,
                                                  modificată şi com-
                                                  pletată prin
                                                  Ordonanţa de
                                                  urgenţă a
                                                  Guvernului
                                                  nr. 145/2000"
    analitic: analitic:
    furnizor direct capitol, subcapitol,
    sau agent economic titlu, articol, alineat

    cu sumele stinse menţionate la pct. 5.2 sau 6.2, după caz, din anexa nr. 1 sau, respectiv, la pct. 6.2 sau 7.2, după caz, din anexa nr. 2.
    Instituţiile publice care au efectuat operaţiuni de stingere, potrivit legii, întocmesc "Contul de execuţie privind cheltuielile bugetare efectuate prin stingere, potrivit Legii nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000", conform anexei nr. 3 la prezentele precizări metodologice, pe baza sumelor evidenţiate în cadrul contului 703 "Finanţarea în baza Legii nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000".
    Contul de execuţie respectiv se prezintă ca anexa distinctă la darea de seama contabilă pe trimestrul IV 2000.
    Sumele stinse, potrivit legii, nu se cuprind în "Contul de execuţie a bugetului instituţiei publice" (anexa nr. 10) şi în "Detalierea cheltuielilor" (anexa nr. 14) la bilanţul contabil pentru instituţii publice.
    8. Operaţiunile financiare prevăzute mai sus se vor termina până la data de 15 decembrie 2000.
    Direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat în a căror raza teritorială îşi are sediul instituţia publică, prin serviciul buget şi achiziţii publice, vor prelua şi vor prelucra datele din procesele-verbale de stingere a obligaţiilor de plata ale furnizorilor/prestatorilor către bugetul de stat, transmise de organele fiscale teritoriale, şi vor transmite informaţiile respective Ministerului Finanţelor - Direcţia generală tehnologia informaţiei până la data de 20 decembrie 2000, în conformitate cu instrucţiunile transmise de această direcţie.


    ANEXA 1
    -------
la precizările metodologice
---------------------------

    Ministerul ...................
    Instituţia*1) ................
    Adresa .......................
    Codul fiscal .................

                                PROCES - VERBAL
                           nr. .../............. 2000
    de stingere a obligaţiilor de plată, potrivit prevederilor art. 65 alin.
             (1) şi (4^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000
                   nr. 76/2000, modificată şi completată prin
             Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 privind
  rectificarea bugetului de stat pe anul 2000 în relaţia cu*) ................

                                                        ┌────────────┐
                                                        ├────────────┤
                     - model - │ Cod fiscal │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*3) │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*4) │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*5) │
                                                        └────────────┘
-------------------------------------------------------------------------------
                 Explicaţii Numărul Suma
                                                               rândului (lei)
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor privind
    livrarea/prestarea de*2) ...................... la
    data de 31 decembrie 1999 şi neachitate până la data
    stingerii obligaţiilor de plată 01 .....

                   Răspundem pentru datele de mai sus.

         Ordonator de credite, Conducătorul compartimentului
                 L.S. financiar-contabil,

 2. Furnizorul direct*3) ...............................

       Confirmăm exactitatea datelor cuprinse la pct. 1.


              Director, Conducătorul compartimentului
                L.S. financiar-contabil,

 3. Agentul economic faţă de care furnizorul direct
    înregistrează datorii*4)

    Confirmăm pe propria răspundere datoria furnizorului direct*3)

              Director, Conducătorul compartimentului
                L.S. financiar-contabil,

 4. Confirmăm pe propria răspundere exactitatea datelor
    cuprinse la pct. 1 şi încadrarea în limita maximă
    prevăzută în anexa nr. 22 la Legea nr. 76/2000.

           Ordonator principal de credite, Director,
                         L.S.

 5. Organul fiscal teritorial ..........................

 5.1. Datoriile către bugetul de stat ale*) ............
      în suma totală de ............................., 02 .....
   din care:
 a) 010100 Impozit pe profit .......................... 03 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) ................... 04 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii .......... 05 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ...................................... 06 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ............... 07 .....
 f) 140101 Accize .................................. 08 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna ........................... 09 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiune,
    explorare şi exploatare a resurselor
    minerale ....................................... 10 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ....... 11 .....

 5.2. În baza art. 65 alin. (1) şi (4^1) din Legea
     nr. 76/2000, modificată şi completată prin
     Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000,
     în limita sumelor datorate de*1) către*3)
     şi/sau*3) către*4) .................................
     se sting obligaţiile datorate către bugetul
     de stat ale*)..................,
     în suma totală de ..................................., 12 .....
   din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ............................. 13 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) .................................. 14 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii .............. 15 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................. 16 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată .................... 17 .....
 f) 140101 Accize ....................................... 18 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din
    producţia internă ................................... 19 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale ................. 20 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) .......... 21 .....

 5.3. Obligaţii ale instituţiei publice finanţate de la
     bugetul de stat, rămase nestinse la nivelul organului
     fiscal teritorial şi transmise pentru a fi stinse de
     către organul fiscal teritorial la care este înregistrat
     furnizorul direct/agentul economic, persoana
     juridică (pct. 1-pct. 5.2) .......................... 22 .....

               Director general, Şef serviciu,
                     L.S.

 6. Organul fiscal teritorial la care este înregistrat
    ca plătitor furnizorul direct/agentul economic,
    persoana juridică*5) ..............................
    ...................................................

 6.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de*5) .............
    în suma totală de .........................................., 23 .....
    din care:
 a) 010100 Impozit pe profit .................................. 24 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) ....................................... 25 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii ................... 26 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................................. 27 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată....................... 28 .....
 f) 140101 Accize ......................................... 29 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna .................................. 30 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiuni, explorare şi
    exploatare a resurselor minerale ....................... 31 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ............. 32 .....

 6.2. În baza art. 65 alin. (1) şi (4^1) din Legea nr.
    76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de
    urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, în limita sumelor
    datorate de*1) către*3) şi/sau*3) către*4) .............,
    se sting obligaţiile datorate către bugetul
    de stat ale*5) .........................................,
    în suma totală de ......................................, 33 .....
   din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ............................... 34 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) ..................................... 35 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii ................. 36 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................................. 37 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ...................... 38 .....
 f) 140101 Accize ......................................... 39 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna ................................. 40 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiuni, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale ................... 41 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ............ 42 .....

                    Director, Şef serviciu,
                      L.S.
------------------------------------------------------------------------------


──────────
    *1) Denumirea completa a instituţiei publice finanţate de la bugetul de stat, fără iniţiale.
    *2) Se înscriu produsele livrate sau serviciile prestate, după caz, prevăzute la art. 65 alin. (1) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000.
    *3) Denumirea completa a furnizorului direct. În cazul în care este sucursala sau filiala se indica denumirea persoanei juridice, fără iniţiale.
    *4) Denumirea completa a agentului economic faţă de care furnizorul direct înregistrează datorii.
    *5) Se completează numai în cazul furnizorului direct/agentului economic, persoana juridică, din care face parte sucursala sau filiala care a beneficiat de compensare.
    *) Se va menţiona furnizorul direct*3)/agentul economic*4) care beneficiază de compensare. În cazul în care este filiala sau sucursala se indica şi denumirea persoanei juridice.
──────────


    ANEXA 2
    -------
la precizările metodologice
----------------------------

    Consiliul Judeţean/Local ...........
    Instituţia*1) ......................
    Adresa .............................
    Codul fiscal .......................

                                PROCES - VERBAL
                           nr. .../............. 2000
  de stingere a obligaţiilor de plata, potrivit prevederilor art. 65 alin. (2)
            şi alin. (4^1) din Legea bugetului de stat pe anul 2000
                   nr. 76/2000, modificată şi completată prin
             Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000 privind
rectificarea bugetului de stat pe anul 2000 în relaţia cu*) ...................

                                                        ┌────────────┐
                                                        ├────────────┤
                     - model - │ Cod fiscal │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*3) │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*4) │
                                                        ├────────────┤
                                                        │*5) │
                                                        └────────────┘

-------------------------------------------------------------------------------
                 Explicaţii Numărul Suma
                                                               rândului (lei)
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor privind
    livrarea/prestarea de*2) ...................... la
    data de 31 decembrie 1999 şi neachitate până la data
    stingerii obligaţiilor de plata 01 .....

                    Răspundem pentru datele de mai sus.

            Ordonator de credite, Conducătorul compartimentului
                    L.S. financiar-contabil,

 2. Furnizorul direct*3) .............................

               Confirmăm exactitatea datelor cuprinse la pct. 1.

              Director, Conducătorul compartimentului
                L.S. financiar-contabil,

 3. Agentul economic faţă de care furnizorul direct
    înregistrează datorii*4) ..............................

     Confirmăm pe propria răspundere datoria furnizorului direct*3).

               Director, Conducătorul compartimentului
                 L.S. financiar-contabil,

 4. Confirmăm pe propria răspundere exactitatea datelor
    cuprinse la pct. 1.

        Ordonator principal de credite, Conducătorul compartimentului
                   L.S. financiar-contabil,

 5. Direcţia generală a finanţelor publice şi
    controlului financiar de stat
   Confirmăm încadrarea în limita maxima prevăzută
   în anexa nr. 23 la Legea nr. 76/2000.

            Director general, Şef serviciu,
                  L.S.

 6. Organul fiscal teritorial ..............................

 6.1. Datoriile către bugetul de stat ale*) .................,
      în suma totală de ...................., 02 .....
    din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ............................... 03 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă bugetului
    de stat) .............................................. 04 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii ................ 05 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................................ 06 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ...................... 07 .....
 f) 140101 Accize ......................................... 08 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale din
    producţia interna ..................................... 09 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale ................... 10 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ............ 11 .....

 6.2. În baza art. 65 alin. (2) şi (4^1) din Legea
    nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa
    de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, în limita sumelor
    datorate de*1) către*3) şi/sau*3) către*4) .................,
    se sting obligaţiile către bugetul de stat ale*) ...........,
    în suma totală de .........................................., 12 .....
    din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ................................ 13 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) ...................................... 14 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii .................. 15 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................................. 16 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ....................... 17 .....
 f) 140101 Accize .......................................... 18 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna .................................. 19 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiuni, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale .................... 20 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ............. 21 .....

 6.3. Obligaţii ale instituţiei publice finanţate
     de la bugetul local, rămase nestinse la nivelul
     organului fiscal teritorial şi transmise pentru
     a fi stinse de către organul fiscal teritorial
     la care este înregistrat furnizorul direct/agentul
     economic, persoana juridică (pct. 1-pct. 6.2) ......... 20 .....

                Director, Şef serviciu,
                  L.S.

 7. Organul fiscal teritorial la care este înregistrat
    ca plătitor furnizorul direct/agentul economic,
    persoana juridică,*5) ............................
    ..................................................

 7.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat de*5) ..........,
    în suma totală de ......................................., 21 .....
    din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ................................ 22 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) ..................................... 23 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii ................. 24 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ............................................. 25 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ....................... 26 .....
 f) 140101 Accize .......................................... 27 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna .................................. 28 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiuni, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale .................... 29 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) ............. 30 .....

 7.2. În baza art. 65 alin. (2) şi (4^1) din Legea
      nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa
      de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000, în limita sumelor
      datorate de*1) către*3) şi/sau*3) către*4) ............,
      se sting obligaţiile către bugetul
      de stat ale*5) .................................,
      în suma totală de ................................., 31 .....
   din care:
 a) 010100 Impozit pe profit ............................ 32 .....
 b) 020101 Impozit pe salarii (cota aferentă
    bugetului de stat) .................................. 33 .....
 c) 060102 Impozit pe venituri din salarii .............. 34 .....
 d) 080103 Impozit pe dividende de la societăţile
    comerciale ......................................... 35 .....
 e) 130100 Taxa pe valoarea adăugată ................... 36 .....
 f) 140101 Accize ...................................... 37 .....
 g) 140102 Impozit la ţiţeiul şi la gazele naturale
    din producţia interna ............................. 38 .....
 h) 170104 Taxa pe activitatea de prospecţiuni, explorare
    şi exploatare a resurselor minerale ................ 39 .....
 i) 220107 Venituri din concesiuni (redevenţe) .......... 40 .....

                Director, Şef serviciu,
                  L.S.

-------------------------------------------------------------------------------

──────────
    *1) Denumirea completa a instituţiei publice finanţate de la bugetul local, fără iniţiale.
    *2) Se înscriu produsele livrate sau serviciile prestate, după caz, prevăzute la art. 65 alin. (2) din Legea nr. 76/2000, modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000.
    *3) Denumirea completa a furnizorului direct. În cazul în care este sucursala sau filiala se indica denumirea persoanei juridice, fără iniţiale.
    *4) Denumirea completa a agentului economic faţă de care furnizorul direct înregistrează datorii.
    *5) Se completează numai în cazul furnizorului direct/agentului economic, persoana juridică, din care face parte sucursala sau filiala care a beneficiat de compensare.
    *) Se va menţiona furnizorul direct*3)/agentul economic*4) care beneficiază de compensare. În cazul în care este filiala sau sucursala se indica şi denumirea persoanei juridice.
──────────


    ANEXA 3
    -------
la precizările metodologice
---------------------------

    MINISTERUL (Instituţia) ............
    CONSILIUL JUDEŢEAN (Instituţia) .......
    CONSILIUL LOCAL (Instituţia) .............

                               CONTUL DE EXECUŢIE
    privind cheltuielile bugetare efectuate prin stingere potrivit Legii nr.
                     76/2000, modificată şi completată prin
                 Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 145/2000

                                - model -
                                                      - mii lei -
  ┌──────────────────────────────┬─────────────┬────────┬──────────┐
  ├──────────────────────────────┼─────────────┼────────┼──────────┤
  │ Denumirea │ Cod*) │ Limite │Cheltuieli│
  │ indicatorilor*) ├───────┬─────┤ maxime │ │
  │ │Capitol│Titlu│ de │ │
  │ │ │ │stingere│ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ Autorităţi publice │51.01 │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ Cheltuieli materiale şi │ │ 20 │ │ │
  │ servicii │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ Cheltuieli de capital │ │ 70 │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ Etc. │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ │ │ │ │ │
  ├──────────────────────────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┤
  │ │ │ │ │ │
  └──────────────────────────────┴───────┴─────┴────────┴──────────┘

                Ordonator de credite, Conducătorul compartimentului
                       L.S. financiar-contabil,

──────────
    *) Se înscriu denumirea şi simbolul capitolelor şi titlurilor de cheltuieli.
──────────

                                ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016