Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PLAN DE MĂSURI din 29 martie 2023  pentru finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar (2023-2025)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PLAN DE MĂSURI din 29 martie 2023 pentru finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar (2023-2025)

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 272 din 31 martie 2023
──────────
    Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 285 din 29 martie 2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 272 din 31 martie 2023.
──────────
    I. Informaţii generale relevante privind sistemul informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar
    Sistemul informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar, denumit în continuare RMS (Resource Management System), a fost conceput la iniţiativa experţilor Băncii Mondiale şi este un sistem modular integrat de tip Enterprise Resource Planning, denumit în continuare ERP, prin care se administrează resursele bugetare, financiare, umane şi logistice ale sistemului judiciar.
    Finalizarea RMS este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei, denumit în continuare MJ, prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 436/2022 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025 şi a planului de acţiune aferent acesteia, în cadrul direcţiei de intervenţie A: Independenţa, calitatea şi eficienţa actului de justiţie, obiectiv strategic nr. 2: Creşterea calităţii şi eficienţei justiţiei prin transformarea digitală a sistemului judiciar, obiectiv specific nr. 10: Finalizarea extinderii RMS la nivelul MJ şi al instanţelor, asigurarea suportului continuu în utilizarea acestuia şi menţinerea permanentă a sistemului în stare optimă de funcţionare.
    RMS este deosebit de complex prin natura sa, dar şi foarte eficient prin rezultatele practice care se obţin prin utilizarea continuă a acestuia. În acelaşi timp, RMS prezintă un grad crescut de complexitate la operare ritmică de către utilizatorii finali, motiv pentru care utilizarea continuă este posibilă numai cu sprijinul constant al unui centru de suport dedicat acestui sistem informatic, conform practicilor internaţionale comune utilizării unor astfel de sisteme informatice de tip ERP.
    RMS este un sistem complex deoarece are la bază pachetul de software produs de compania americană Oracle şi este constituit din 63 de produse software distincte interdependente, organizate în 3 module operaţionale principale ale RMS, respectiv:
    1. modulul Buget - este utilizat pentru procesarea tuturor operaţiunilor legate de bugetul anual (proiect de buget, buget aprobat, repartizarea bugetului, alocări, realocări, rectificări bugetare anuale, raportări etc.) într-o structură ierarhică coordonată de Ministerul Justiţiei - ordonator principal de credite, continuând cu curţile de apel - ordonatori secundari de credite şi terminând cu tribunalele - ordonatori terţiari de credite;
    2. modulul Resurse umane şi salarizare al RMS - acoperă toate procesele interne legate de gestiunea resurselor umane, pontaje şi salarizare. Prin acesta se gestionează activitatea de salarizare (încadrări, pontaje, calcul salarial, generare rapoarte şi declaraţii obligatorii din punct de vedere legal), parcursul profesional al personalului MJ şi cel al instanţelor de judecată, într-un mod unitar şi centralizat, începând de la angajarea personalului, avansări, transferuri, detaşări, delegări şi terminând cu ieşirea din sistem. De asemenea, modulul păstrează istoricul parcursului profesional şi evoluţiei nivelului salarial al angajatului;
    3. modulul Financiar - este cel mai complex dintre cele trei module ale RMS şi cuprinde la rândul său alte 9 submodule operaţionale interconectate: Clienţi, Furnizori, Stocuri, Managementul mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, Parc auto, Contabilitate generală, Managementul fluxului de numerar, Modul personalizat specific - Alocare, lichidare, ordonanţare şi plată, denumit în continuare ALOP, şi Planul anual de achiziţii publice, denumit în continuare PAAP.

    Pe lângă aceste trei module operaţionale principale enumerate mai sus, RMS cuprinde alte două module cu funcţionalităţi mult mai restrânse, respectiv un modul de Relaţii externe şi registratură documente, dedicat exclusiv Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şi un modul de suport utilizatori (Helpdesk) care deserveşte toţi utilizatori RMS şi permite Centrului de suport dedicat RMS de tip call center, denumit în continuare CSURMS, gestiunea centralizată şi unitară a solicitărilor de asistenţă la utilizarea sistemului.
    Complexitatea software a RMS se reflectă şi în adâncime, respectiv la nivelul hardware, deoarece toată infrastructura RMS cuprinde 160 de servere virtuale şi este găzduită de două centre de date redundante localizate la penitenciarele Rahova şi Gherla.
    RMS este foarte eficient prin rezultatele practice care se obţin prin operare, deoarece permite realizarea automată a unor operaţiuni complexe care în anii anteriori se realizau în câteva luni şi cu implicarea unui număr mare de personal. Cu titlu de exemplu, prin utilizarea RMS se poate elabora în numai câteva minute formularul L153 aferent procedurii de transmitere a datelor privind veniturile salariale pentru personalul plătit din fonduri publice, potrivit Ordinului ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 2.169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice. Prin comparaţie, în lipsa RMS, această raportare presupune un volum foarte mare de muncă, din cauza dimensiunii şi complexităţii, respectiv introducerea manuală de date din surse multiple, pentru peste 300 de angajaţi de către personalul MJ disponibil.
    Această eficienţă a RMS exemplificată anterior reiese şi din faptul că, odată implementate funcţionalităţi sau rapoarte la nivelul aparatului central al MJ, acestea sunt disponibile automat şi pot fi utilizate imediat şi de către toate instanţele de judecată, respectiv 15 curţi de apel şi 42 de tribunale.
    Pe de altă parte, RMS prezintă prin natura sa un grad crescut de complexitate la operare ritmică de către utilizatorii finali, care au nevoie de sprijinul constant al unui centru de suport dedicat de tip call center - CSURMS - pe toată durata de folosire a sistemului informatic. Sprijinul la operare este necesar într-un ritm alert în primele luni de utilizare a sistemului, până când utilizatorii îşi formează deprinderile practice de lucru necesare. Nevoia frecventă de sprijin scade treptat, pe măsura dobândirii experienţei progresive de lucru în utilizare, dar creşte din nou de fiecare dată când noi modificări legislative sunt transpuse în funcţionalităţile sistemului.
    CSURMS are aşadar rolul funcţional de a oferi sprijin operaţional utilizatorilor şi de a menţine RMS în stare optimă de funcţionare, de la momentul primei instituţii care devine operaţională, respectiv utilizează RMS în activitatea curentă, şi până la renunţarea sau înlocuirea sistemului informatic. De asemenea, CSURMS administrează şi infrastructura hardware a sistemului, respectiv 160 de servere virtuale localizate în două centre de date.

    II. Recomandările Curţii de Conturi a României privind finalizarea sistemului informatic de administrare a resurselor sistemului judiciar şi stadiul îndeplinirii acestora
    Curtea de Conturi a României a realizat în perioada iunie 2019-octombrie 2020 auditul de performanţă cu tema „Economicitatea, eficienţa şi eficacitatea utilizării fondurilor alocate în cadrul Proiectului privind reforma sistemului judiciar“, care cuprinde o analiză aprofundată a sistemului RMS, a funcţionalităţilor sale principale, a scopului său, a beneficiarilor şi a stadiului de implementare şi extindere la nivelul instanţelor. Prin Raportul de audit al performanţei, denumit în continuare RAP, nr. 3/22.094 din 14.10.2020, Curtea de Conturi a formulat următoarele 5 recomandări privind finalizarea în bune condiţii a sistemului RMS, al căror stadiu este prezentat mai jos.
    1. Dispunerea măsurilor care să asigure continuarea demersurilor în scopul finalizării migrării datelor şi al operaţionalizării în totalitate a RMS, în vederea minimizării costurilor legate de funcţionarea în paralel cu aplicaţiile actuale
    Recomandarea este îndeplinită parţial şi în prezent se continuă demersurile pentru îndeplinirea completă a acesteia. Astfel, începând cu ianuarie 2021, modulul Buget al RMS este operaţional la nivelul MJ şi al celor 57 de instanţe beneficiare, respectiv 15 curţi de apel şi 42 de tribunale. Modulul Resurse umane şi salarizare al RMS este de asemenea operaţional atât pentru MJ - care plăteşte salariile personalului exclusiv prin acest modul începând cu luna aprilie 2021 -, cât şi pentru 14 curţi de apel şi 38 de tribunale la care modulul este instalat şi operaţional din noiembrie 2022. De asemenea, modulul Financiar, cel mai complex modul al RMS, care cuprinde alte 10 submodule interconectate, este deja extins la nivelul MJ, 5 curţi de apel şi 14 tribunale aflate în circumscripţia teritorială a acestora, iar la restul instanţelor este în curs de extindere în baza Ordinului ministrului justiţiei nr. 3.130/C/2022*) privind procedura de operaţionalizare în totalitate a sistemului RMS la nivelul Ministerului Justiţiei şi instanţelor de judecată.
    *) Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.130/C/2022 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.


    2. Menţinerea la zi a datelor deja migrate în RMS, concomitent cu încărcarea restului datelor necesare care să permită operarea zilnică, ritmică şi completă a modulelor RMS în vederea obţinerii acceptanţei operaţionale formale la nivel de pilot MJ (aparat central, Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Ilfov)
    Recomandarea a fost îndeplinită odată cu emiterea acceptanţei operaţionale formale la nivel de pilot în octombrie 2020. În prezent, doar MJ foloseşte în operare curentă toate modulele RMS, iar instanţele din pilot folosesc numai modulul Buget al RMS.

    3. Monitorizarea periodică de către MJ a menţinerii la zi a datelor migrate în RMS de către celelalte instituţii, în vederea evitării situaţiilor în care etapa de migrare a datelor trebuie repetată ulterior
    Recomandarea de monitorizare periodică are un caracter continuu, în contextul în care Curtea de Conturi a menţionat în raportul de audit faptul că: „sistemul a fost acceptat funcţional, dar nu poate fi utilizat efectiv, până la migrarea datelor, operaţiune care cade în sarcina beneficiarilor care au început deja utilizarea sistemului“. În scopul îndeplinirii recomandării cu caracter continuu a fost emis Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.130/C/2022 privind procedura de operaţionalizare în totalitate a sistemului RMS la nivelul Ministerului Justiţiei şi instanţelor de judecată. Procedura prevede date-limită individuale pentru fiecare instanţă în parte, de la care operarea curentă a datelor migrate în modulele RMS devine responsabilitatea instanţelor, care vor beneficia de servicii de suport în utilizarea RMS ce trebuie asigurate de către CSURMS constituit în cadrul Direcţiei tehnologia informaţiei, denumită în continuare DTI.

    4. Popularea centrului de suport RMS din cadrul DTI - MJ până la completarea schemei cu personal de specialitate dedicat, având temeinice cunoştinţe despre RMS, dar şi experienţă în domeniile de operare acoperite de sistem, în special financiar, resurse umane şi salarizare, nu doar de IT şi comunicaţii
    Recomandarea este neîndeplinită în prezent, deoarece din cele 10 posturi ale CSURMS constituit în cadrul DTI 6 sunt în continuare vacante, iar celelalte 4 posturi nu au fost ocupate cu personal de specialitate dedicat având temeinice cunoştinţe despre RMS, dar şi experienţă în domeniile de operare acoperite de sistem, în special financiar, resurse umane şi salarizare. În prezent, se fac eforturi instituţionale pentru ocuparea celor 6 posturi vacante cu personal calificat, pentru a înlătura această vulnerabilitate care afectează operarea ritmică a RMS de multe instituţii în paralel.

    5. Alocarea resurselor financiare, materiale şi umane suficiente, care să permită finalizarea completă a pilonului MJ în anul 2020, urmată de generalizarea RMS la nivelul tuturor instanţelor din ţară, iar ulterior şi la ceilalţi piloni, începând cu anul 2021
    Recomandarea a fost îndeplinită pentru MJ, etapizat, cu modulele Buget, apoi Resurse umane şi salarizare şi în final Financiar, în intervalul ianuarie 2021-martie 2023. Generalizarea RMS la nivelul instanţelor a început în ianuarie 2021 cu modulul Buget, care este în prezent operaţional la toate instanţele. Generalizarea a continuat în anul 2022 cu modulul Resurse umane şi salarizare - instalare finalizată pentru 52 din 57 de instanţe şi apoi cu modulul Financiar, extins până în prezent la 19 instanţe.
    Procedura de operaţionalizare a modulului Financiar continuă în prezent şi pentru restul instanţelor conform prevederilor art. 2 din Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.130/C/2022 privind procedura de operaţionalizare în totalitate a sistemului RMS la nivelul Ministerului Justiţiei şi instanţelor de judecată.


    III. Măsurile necesare pentru finalizarea sistemului informatic în perioada 2023-2025
    Măsurile necesare pentru finalizarea RMS sunt grupate în tabelul de mai jos, în funcţie de 7 obiective specifice, toate necesare atât pentru finalizarea operaţionalizării în bune condiţii a sistemului în perioada 2023-2025, cât şi pentru asigurarea sustenabilităţii utilizării RMS pe termen lung.

┌────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┐
│Nr. │Măsură │Responsabili │Termen │Resurse │Indicatori de │
│crt.│ │ │ │financiare │performanţă │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 1 - Creşterea capacităţii interne a centrului-suport al │
│RMS - CSURMS - din cadrul MJ pentru a oferi un sprijin real utilizatorilor RMS │
│de la nivelul instituţiilor beneficiare │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │Ocuparea prin │ │ │ │ │
│ │concurs a 3 │DTI în │ │ │ │
│ │posturi de │colaborare cu │ │Buget de stat│ │
│1. │funcţionar │Direcţia resurse│Iulie 2023 │aprobat │3 posturi ocupate │
│ │public din │umane din cadrul│ │pentru anul │ │
│ │cadrul CSURMS, │MJ, denumită în │ │2023 │ │
│ │cu experienţă în│continuare DRU │ │ │ │
│ │sisteme tip ERP │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Ocuparea prin │ │ │ │ │
│ │concurs a 3 │DTI în │ │Buget de stat│ │
│2. │posturi de │colaborare cu │Octombrie 2023 │aprobat │3 posturi ocupate │
│ │poliţişti de │DRU │ │pentru anul │ │
│ │penitenciare din│ │ │2023 │ │
│ │cadrul CSURMS │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Furnizorul RMS, │ │ │ │
│ │ │în colaborare cu│ │ │ │
│ │ │DTI şi Direcţia │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │implementarea │ │ │ │
│ │Instruirea │proiectelor │ │ │ │
│ │personalului │finanţate din │Iulie-noiembrie│Nu necesită │Sesiuni de │
│3. │selectat prin │împrumuturi │2023 │fonduri │instruire │
│ │concurs din │externe din │ │suplimentare.│finalizate │
│ │cadrul CSURMS │cadrul │ │ │ │
│ │ │Ministerului │ │ │ │
│ │ │Justiţiei, │ │ │ │
│ │ │denumită în │ │ │ │
│ │ │continuare │ │ │ │
│ │ │DIPFIE │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │Timpii de răspuns │
│ │ │ │ │ │ai CSURMS │
│ │ │ │ │ │(transmitere către│
│ │Asigurarea de │ │ │ │furnizor spre │
│ │servicii de │ │Progresiv, │Nu necesită │analiză şi │
│4. │suport din ce în│CSURMS │începând cu │fonduri │rezolvare sau │
│ │ce mai eficiente│ │august 2023 │suplimentare.│analiză şi │
│ │pentru │ │ │ │rezolvare directă)│
│ │utilizatorii RMS│ │ │ │de maximum 60 de │
│ │ │ │ │ │minute de la │
│ │ │ │ │ │primirea │
│ │ │ │ │ │solicitării │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 2 - Continuarea utilizării modulului Buget al RMS de │
│către Ministerul Justiţiei şi instanţe şi a RMS complet de către Ministerul │
│Justiţiei │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │ │MJ, prin │ │ │ │
│ │Continuarea │Direcţia │ │ │ │
│ │utilizării │economică, │ │ │ │
│ │modulului Buget │denumită în │ │ │ │
│ │al RMS, în │continuare DE, │ │ │ │
│ │funcţie de │şi toate cele 57│ │Nu necesită │Modulul Buget al │
│5. │natura │de instanţe (15 │Permanent │fonduri │RMS în funcţionare│
│ │modulului, │curţi de apel şi│ │suplimentare.│continuă cu date │
│ │conform art. 2 │42 de tribunale)│ │ │actualizate │
│ │al Ordinului │pentru operare │ │ │ │
│ │ministrului │date │ │ │ │
│ │justiţiei nr. │Suport asigurat │ │ │ │
│ │4.075/C/2020*) │de furnizor RMS │ │ │ │
│ │ │şi CSURMS │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Continuarea │ │ │ │ │
│ │utilizării │ │ │ │ │
│ │ritmice a RMS │ │ │ │RMS complet în │
│ │complet │ │ │ │funcţionare │
│ │(inclusiv │MJ, prin DE şi │ │ │continuă cu date │
│ │modulele Resurse│DRU, pentru │ │Nu necesită │actualizate │
│6. │umane şi │operare date │Permanent │fonduri │Salarii plătite │
│ │salarizare, │Suport asigurat │ │suplimentare.│lunar din RMS │
│ │Financiar), │de furnizor RMS │ │ │Situaţii │
│ │conform │şi CSURMS │ │ │financiare │
│ │Ordinului │ │ │ │obţinute din RMS │
│ │ministrului │ │ │ │ │
│ │justiţiei nr. │ │ │ │ │
│ │3.130/C/2022 │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 3 - Menţinerea actualizată a datelor migrate anterior în │
│sistemul RMS de către instanţe │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │ │Curţile de apel:│ │ │ │
│ │ │Bucureşti, Alba,│ │ │ │
│ │Menţinerea │Oradea, Suceava,│ │ │ │
│ │actualizată a │Bacău şi Piteşti│ │ │ │
│ │datelor migrate │Tribunalele: │ │ │Datele migrate │
│ │în modulul │Giurgiu, │ │ │anterior în │
│ │Financiar al RMS│Călăraşi, │ │ │modulul Financiar │
│ │de către 22 de │Ialomiţa, │ │ │al RMS sunt │
│ │instanţe, prin │Teleorman, Alba,│ │ │actualizate şi │
│ │actualizarea în │Sibiu, │ │Nu necesită │permit obţinerea │
│7. │RMS a datelor │Hunedoara, │Trimestrial │fonduri │ritmică a │
│ │migrate │Suceava, │ │suplimentare.│situaţiilor │
│ │anterior, │Botoşani, Bihor,│ │ │financiare │
│ │conform │Satu Mare, │ │ │(balanţa de │
│ │Ordinului │Bacău, Neamţ, │ │ │verificare, │
│ │ministrului │Vâlcea, │ │ │bilanţ) de 22 de │
│ │justiţiei nr. │Bucureşti şi │ │ │instanţe. │
│ │3.130/C/2022 │Ilfov │ │ │ │
│ │ │Suport asigurat │ │ │ │
│ │ │de furnizor RMS │ │ │ │
│ │ │şi CSURMS │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Curţile de apel:│ │ │ │
│ │ │Bucureşti, Alba │ │ │ │
│ │ │Iulia, Piteşti, │ │ │ │
│ │ │Bacău, Oradea, │ │ │ │
│ │ │Suceava, │ │ │ │
│ │ │Craiova, Iaşi, │ │ │ │
│ │ │Galaţi, │ │ │ │
│ │ │Ploieşti, │ │ │ │
│ │ │Braşov, Târgu │ │ │ │
│ │ │Mureş, Cluj şi │ │ │ │
│ │ │Timişoara │ │ │ │
│ │ │Tribunalele: │ │ │ │
│ │ │Bucureşti, │ │ │ │
│ │Menţinerea │Ilfov, Giurgiu, │ │ │Datele migrate │
│ │actualizată a │Călăraşi, │ │ │anterior în │
│ │datelor migrate │Ialomiţa, │ │ │modulul Resurse │
│ │în modulul │Teleorman, Alba,│ │ │umane şi │
│ │Resurse umane şi│Hunedoara, │ │ │salarizare al RMS │
│ │salarizare al │Sibiu, Argeş, │ │Nu necesită │sunt actualizate, │
│8. │RMS de către 52 │Vâlcea, Bacău, │Trimestrial │fonduri │respectiv reflectă│
│ │de instanţe, │Neamţ, Bihor, │ │suplimentare.│datele curente de │
│ │conform │Satu Mare, │ │ │încadrare (detalii│
│ │Ordinului │Suceava, │ │ │post ocupat, │
│ │ministrului │Botoşani, Gorj, │ │ │drepturi │
│ │justiţiei nr. │Mehedinţi, Olt, │ │ │salariale) ale │
│ │3.130/C/2022 │Iaşi, Vaslui, │ │ │personalului de la│
│ │ │Galaţi, Brăila, │ │ │52 de instanţe. │
│ │ │Vrancea, Buzău, │ │ │ │
│ │ │Dâmboviţa, │ │ │ │
│ │ │Prahova, Braşov,│ │ │ │
│ │ │Covasna, Mureş, │ │ │ │
│ │ │Harghita, │ │ │ │
│ │ │Bistriţa-Năsăud,│ │ │ │
│ │ │Maramureş, │ │ │ │
│ │ │Sălaj, Arad, │ │ │ │
│ │ │Caraş-Severin şi│ │ │ │
│ │ │Timiş │ │ │ │
│ │ │Suport asigurat │ │ │ │
│ │ │de furnizor RMS │ │ │ │
│ │ │şi CSURMS │ │ │ │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 4 - Continuarea şi finalizarea extinderii (generalizării) │
│sistemului RMS la nivelul instanţelor │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │Extinderea │ │ │ │ │
│ │modulului │ │ │ │ │
│ │Resurse umane şi│ │ │ │ │
│ │salarizare al │Furnizorul RMS │ │ │ │
│ │RMS şi migrarea │Consultantul de │ │ │ │
│ │datelor la │migrare al RMS; │ │ │ │
│ │nivelul a 5 │DIPFIE │ │Nu necesită │Rapoarte de │
│9. │instanţe, │Curtea de Apel │Septembrie 2023│fonduri │migrare date │
│ │conform │Constanţa │ │suplimentare.│aprobate de cele 5│
│ │mecanismelor de │Tribunalele │ │ │instanţe │
│ │operaţionalizare│Constanţa, │ │ │ │
│ │prevăzute de │Tulcea, Dolj şi │ │ │ │
│ │Ordinului │Cluj │ │ │ │
│ │ministrului │ │ │ │ │
│ │justiţiei nr. │ │ │ │ │
│ │3.130/C/2022 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Ulterior │ │ │ │Datele migrate │
│ │extinderii, │ │ │ │anterior în │
│ │menţinerea la zi│ │ │ │modulul Resurse │
│ │a datelor │Curtea de Apel │ │ │umane şi │
│ │migrate în │Constanţa │ │ │salarizare al RMS │
│ │modulul Resurse │Tribunalele │ │ │sunt actualizate, │
│ │umane şi │Constanţa, │ │Nu necesită │respectiv reflectă│
│10. │salarizare al │Tulcea, Dolj şi │Trimestrial │fonduri │datele curente de │
│ │RMS de către │Cluj │ │suplimentare.│încadrare (detalii│
│ │cele 5 instanţe,│Suport asigurat │ │ │post ocupat, │
│ │conform │de furnizor RMS │ │ │drepturi │
│ │Ordinului │şi CSURMS │ │ │salariale) ale │
│ │ministrului │ │ │ │personalului de la│
│ │justiţiei nr. │ │ │ │cele 5 instanţe. │
│ │3.130/C/2022 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Furnizorul RMS │ │ │ │
│ │ │Consultantul de │ │ │ │
│ │ │migrare al RMS; │ │ │ │
│ │ │DIPFIE │ │ │ │
│ │ │9 curţi de apel,│ │ │ │
│ │ │respectiv │ │ │ │
│ │ │Constanţa, │ │ │ │
│ │ │Craiova, Iaşi, │ │ │ │
│ │Extinderea │Galaţi, │ │ │ │
│ │modulului │Ploieşti, │ │ │ │
│ │Financiar al RMS│Braşov, Târgu │ │ │ │
│ │şi migrarea │Mureş, Cluj şi │ │ │ │
│ │datelor la │Timişoara │ │ │ │
│ │nivelul a 35 de │26 de tribunale,│ │ │ │
│ │instanţe, │respectiv │ │Nu necesită │Rapoarte migrare │
│11. │conform │Constanţa, │Martie 2024 │fonduri │aprobate de cele │
│ │mecanismelor de │Tulcea, Argeş, │ │suplimentare.│35 de instanţe │
│ │operaţionalizare│Dolj, Gorj, │ │ │ │
│ │prevăzute de │Mehedinţi, Olt, │ │ │ │
│ │Ordinul │Iaşi, Vaslui, │ │ │ │
│ │ministrului │Galaţi, Brăila, │ │ │ │
│ │justiţiei nr. │Vrancea, Buzău, │ │ │ │
│ │3.130/C/2022 │Dâmboviţa, │ │ │ │
│ │ │Prahova, Braşov,│ │ │ │
│ │ │Covasna, Mureş, │ │ │ │
│ │ │Harghita, Cluj, │ │ │ │
│ │ │Bistriţa-Năsăud,│ │ │ │
│ │ │Maramureş, │ │ │ │
│ │ │Sălaj, Arad, │ │ │ │
│ │ │Caraş-Severin şi│ │ │ │
│ │ │Timiş │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │9 curţi de apel,│ │ │ │
│ │ │respectiv │ │ │ │
│ │ │Constanţa, │ │ │ │
│ │ │Craiova, Iaşi, │ │ │ │
│ │ │Galaţi, │ │ │ │
│ │ │Ploieşti, │ │ │ │
│ │ │Braşov, Târgu │ │ │ │
│ │ │Mureş, Cluj şi │ │ │ │
│ │Ulterior │Timişoara │ │ │Datele migrate │
│ │extinderii, │26 de tribunale,│ │ │anterior în │
│ │menţinerea la zi│respectiv │ │ │modulul Financiar │
│ │a datelor │Constanţa, │ │ │al RMS sunt │
│ │migrate în │Tulcea, Argeş, │ │ │actualizate şi │
│ │modulul │Dolj, Gorj, │ │Nu necesită │permit obţinerea │
│12. │Financiar al RMS│Mehedinţi, Olt, │Trimestrial │fonduri │ritmică a │
│ │de către cele 35│Iaşi, Vaslui, │ │suplimentare.│situaţiilor │
│ │de instanţe, │Galaţi, Brăila, │ │ │financiare │
│ │conform │Vrancea, Buzău, │ │ │(balanţa de │
│ │Ordinului │Dâmboviţa, │ │ │verificare, │
│ │ministrului │Prahova, Braşov,│ │ │bilanţ) de 35 de │
│ │justiţiei nr. │Covasna, Mureş, │ │ │instanţe. │
│ │3.130/C/2022 │Harghita, Cluj, │ │ │ │
│ │ │Bistriţa-Năsăud,│ │ │ │
│ │ │Maramureş, │ │ │ │
│ │ │Sălaj, Arad, │ │ │ │
│ │ │Caraş-Severin şi│ │ │ │
│ │ │Timiş │ │ │ │
│ │ │Suport asigurat │ │ │ │
│ │ │de furnizor RMS │ │ │ │
│ │ │şi CSURMS │ │ │ │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 5 - Creşterea capacităţii instanţelor de a utiliza ritmic │
│RMS în activitatea curentă │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │ │Nu necesită │ │
│ │Distribuirea a │ │ │fonduri │ │
│ │168 de │ │ │suplimentare,│168 de │
│ │calculatoare din│ │ │resurse deja │calculatoare │
│ │cele 6.000 în │MJ în colaborare│ │disponibile │livrate şi │
│13. │curs de │cu cele 57 de │Decembrie 2023 │prin Planul │instalate pentru │
│ │achiziţie către │instanţe │ │naţional de │departamentele │
│ │departamentele │ │ │redresare şi │economice ale │
│ │economice ale │ │ │rezilienţă, │celor 57 de │
│ │celor 57 de │ │ │denumit în │instanţe │
│ │instanţe │ │ │continuare │ │
│ │ │ │ │PNRR. │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Toate cele 57 de│ │ │ │
│ │Utilizarea RMS │instanţe (15 │ │ │ │
│ │de către cele 57│curţi de apel şi│ │Nu necesită │Operaţiuni │
│14. │de instanţe în │42 de │Martie 2024 │fonduri │derulate lunar în │
│ │activitatea │tribunale); │ │suplimentare.│RMS de către 57 de│
│ │curentă │suport asigurat │ │ │instanţe │
│ │ │de furnizor RMS │ │ │ │
│ │ │şi CSURMS │ │ │ │
├────┴────────────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 6 - Extinderea sistemului RMS şi la alte instituţii │
│beneficiare din sistemul judiciar │
├────┬────────────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │Finalizare │Ministerul │ │ │ │
│ │etapă-pilot la │Public, denumit │ │ │ │
│ │nivelul │în continuare MP│ │ │ │
│ │Parchetului de │(aparatul │ │ │ │
│ │pe lângă Înalta │central), │ │ │Aprobarea │
│ │Curte de Casaţie│Parchetul de pe │ │Nu necesită │finalizării │
│15. │şi Justiţie, │lângă Curtea de │Septembrie 2023│fonduri │etapei-pilot de │
│ │denumit în │Apel Bucureşti, │ │suplimentare.│către MP (aparat │
│ │continuare │Parchetul de pe │ │ │central) │
│ │PÎCCJ, pentru │lângă Tribunalul│ │ │ │
│ │modulul de │Bucureşti │ │ │ │
│ │Resurse umane şi│Furnizorul RMS │ │ │ │
│ │salarizare │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Unităţile de │ │ │ │
│ │ │parchet aflate │ │ │ │
│ │ │în coordonarea │ │ │ │
│ │ │PÎCCJ │ │ │ │
│ │ │PÎCCJ (aparat │ │ │ │
│ │Extinderea │central) │ │ │ │
│ │modulului de │Furnizorul RMS │ │ │Datele migrate │
│ │Resurse umane şi│(instruire, │ │Nu necesită │pentru unităţile │
│16. │salarizare la │suport utilizare│Martie 2024 │fonduri │de parchet sunt │
│ │nivelul │ulterior │ │suplimentare.│menţinute la zi de│
│ │unităţilor de │etapelor de │ │ │MP şi unităţile de│
│ │parchet │migrare a │ │ │parchet. │
│ │ │datelor şi │ │ │ │
│ │ │instruire a │ │ │ │
│ │ │utilizatorilor) │ │ │ │
│ │ │CSURMS (suport │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │utilizatori) │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Analiza │ │ │ │ │
│ │oportunităţii │ │ │ │ │
│ │extinderii │ │ │ │ │
│ │modulelor │ │ │ │Raport de analiză │
│ │Financiar şi │ │ │ │elaborat cu │
│ │Buget ale RMS la│PÎCCJ, │ │Nu necesită │propuneri de │
│17. │PÎCCJ şi │furnizorul RMS, │Septembrie 2023│fonduri │soluţii şi │
│ │unităţile aflate│MJ, DIPFIE │ │suplimentare.│ulterior aplicarea│
│ │în coordonarea │ │ │ │soluţiilor │
│ │acestuia, în │ │ │ │ │
│ │lumina │ │ │ │ │
│ │constatărilor │ │ │ │ │
│ │din │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────────────────┴┬──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Raportul de │ │ │ │ │
│ │audit al │ │ │ │Implementarea la │
│ │performanţei nr.│ │ │ │nivel contractual,│
│ │3/22.094 din │ │ │ │printr-un │
│ │14.10.2020, │ │ │ │amendament, a │
│ │elaborat de │ │ │ │soluţiei │
│ │Curtea de │ │ │ │identificate, după│
│ │Conturi a │ │ │ │caz │
│ │României │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Finalizare etapă│ │ │ │ │
│ │pilot la nivelul│ANP (aparatul │ │ │ │
│ │Administraţiei │central) şi │ │ │Aprobarea │
│ │Naţională a │penitenciarele │ │Nu necesită │finalizării │
│18. │Penitenciarelor,│desemnate de ANP │Ianuarie 2024 │fonduri │etapei-pilot de │
│ │denumită în │ca participante │ │suplimentare.│către ANP (aparat │
│ │continuare ANP, │la etapa-pilot │ │ │central) │
│ │pentru modulul │Furnizorul RMS │ │ │ │
│ │Buget │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │Unităţile │ │ │ │
│ │Extinderea │penitenciare care│ │ │ │
│ │modulului Buget │fac parte din │ │Nu necesită │Modulul Buget al │
│19. │la nivelul │ANP, sub │Ianuarie 2025 │fonduri │RMS în utilizare │
│ │întregului │coordonarea │ │suplimentare.│continuă cu date │
│ │sistem │aparatului │ │ │actualizate │
│ │penitenciar │central al ANP │ │ │ │
│ │ │Furnizorul RMS │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Finalizare │ANP (aparatul │ │ │ │
│ │etapă-pilot la │central) şi │ │ │Aprobarea │
│ │nivelul ANP │penitenciarele │ │Nu necesită │finalizării │
│20. │pentru modulul │desemnate de │Decembrie 2023│fonduri │etapei-pilot de │
│ │de Relaţii │aceasta ca │ │suplimentare.│către ANP (aparat │
│ │externe şi │participante la │ │ │central) │
│ │registratură │etapa-pilot │ │ │ │
│ │documente │Furnizorul RMS │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Extinderea │Unităţile │ │ │ │
│ │modulului de │penitenciare care│ │ │Modulul de Relaţii│
│ │Relaţii externe │fac parte din │ │ │externe şi │
│ │şi registratură │ANP, sub │ │Nu necesită │registratură │
│21. │documente la │coordonarea │Decembrie 2024│fonduri │documente al RMS │
│ │nivelul │aparatului │ │suplimentare.│în utilizare │
│ │întregului │central al ANP │ │ │curentă │
│ │sistem │Furnizorul RMS │ │ │ │
│ │penitenciar │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Analiza │ │ │ │ │
│ │oportunităţii │ │ │ │ │
│ │extinderii │ │ │ │Raport de analiză │
│ │modulelor │ │ │ │elaborat cu │
│ │Financiar şi │ │ │ │propuneri de │
│ │Buget ale RMS la│ │ │ │soluţii şi │
│ │Înalta Curte de │ │ │ │ulterior aplicarea│
│ │Casaţie şi │ │ │Nu necesită │soluţiilor │
│22. │Justiţie, │ÎCCJ, furnizorul │Octombrie 2023│fonduri │Implementarea la │
│ │denumită în │RMS, MJ, DIPFIE │ │suplimentare.│nivel contractual,│
│ │continuare ÎCCJ,│ │ │ │printr-un │
│ │în lumina │ │ │ │amendament, a │
│ │prevederilor │ │ │ │soluţiei │
│ │art. 142 din │ │ │ │identificate, după│
│ │Legea nr. 304/ │ │ │ │caz │
│ │2022 privind │ │ │ │ │
│ │organizarea │ │ │ │ │
│ │judiciară │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴─────────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────────┤
│Obiectiv specific nr. 7 - Administrarea sistemului RMS şi adaptarea continuă a │
│acestuia la prevederile legislative evolutive care influenţează │
│funcţionalităţile sistemului informatic │
├────┬────────────────┬─────────────────┬──────────────┬─────────────┬──────────────────┤
│ │ │ │ │ │Adaptarea în │
│ │Analiza │ │ │ │termenele impuse │
│ │solicitărilor │ │ │ │de legislaţie a │
│ │pentru │ │ │ │RMS ca urmare a │
│ │modificări ale │CSURMS, │ │Nu necesită │modificărilor │
│23. │sistemului RMS │furnizorul RMS, │Permanent │fonduri │legislative din │
│ │formulate de │instituţiile │ │suplimentare.│domeniile │
│ │instituţiile │beneficiare │ │ │gestionate de │
│ │beneficiare ale │ │ │ │sistem (resurse │
│ │RMS │ │ │ │umane, │
│ │ │ │ │ │contabilitate, │
│ │ │ │ │ │financiar, buget) │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │RMS oferă │
│ │ │ │ │ │facilităţile │
│ │ │ │ │Buget de stat│necesare pentru a │
│ │Modificări ale │ │ │aprobat sau │răspunde normelor │
│24. │RMS │Furnizorul RMS │Permanent │alte surse │legale în vigoare │
│ │ │ │ │legal │în domeniile │
│ │ │ │ │constituite │resurselor umane │
│ │ │ │ │ │şi │
│ │ │ │ │ │financiar-bugetar.│
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Preluarea │ │ │ │ │
│ │administrării │DTI, CSURMS, │Septembrie │Nu necesită │MJ asigură buna │
│25. │sistemului │furnizorul RMS │2024-februarie│fonduri │funcţionare a │
│ │integral de │ │2025 │suplimentare.│sistemului RMS. │
│ │către CSURMS │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────────┤
│ │Predarea RMS din│DE (preluarea în │ │Nu necesită │ │
│26. │gestiunea DIPFIE│gestiunea MJ); │Martie 2025 │fonduri │Proces-verbal de │
│ │în gestiunea MJ │DIPFIE (predarea │ │suplimentare.│predare-primire │
│ │ │din gestiunea sa)│ │ │ │
└────┴────────────────┴─────────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────────┘


    *) Ordinul ministrului justiţiei nr. 4.075/C/2020 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016