Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA URGENTA nr. 19 din 19 mai 1997  privind aprobarea anexei A - Document convenit intre statele parti la Tratatul cu privire la fortele armate conventionale din Europa din 19 noiembrie 1990 - din Documentul final adoptat cu ocazia primei Conferinte de evaluare a aplicarii Tratatului privind fortele armate conventionale in Europa, Viena 15-31 mai 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA URGENTA nr. 19 din 19 mai 1997 privind aprobarea anexei A - Document convenit intre statele parti la Tratatul cu privire la fortele armate conventionale din Europa din 19 noiembrie 1990 - din Documentul final adoptat cu ocazia primei Conferinte de evaluare a aplicarii Tratatului privind fortele armate conventionale in Europa, Viena 15-31 mai 1996

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 20 mai 1997
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

ARTICOL UNIC
Se aproba anexa A - Document convenit între statele pãrţi la Tratatul cu privire la forţele armate convenţionale din Europa din 19 noiembrie 1990 - din Documentul final adoptat cu ocazia primei Conferinţe de evaluare a aplicãrii Tratatului privind forţele armate convenţionale în Europa, Viena 15-31 mai 1996.

PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA

Contrasemneazã:
------------------
Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Adrian Severin

p. Ministrul apãrãrii naţionale,
Constantin Degeratu,
secretar de stat


ANEXA A

DOCUMENT
convenit între statele pãrţi la Tratatul cu privire la forţele armate
convenţionale din Europa din 19 noiembrie 1990

Cele 30 de state pãrţi la Tratatul privind forţele armate convenţionale din Europa, denumite în continuare tratat, convin urmãtoarele:

I

1. Fiecare stat parte, ţinînd seama de clarificãrile din acest document în legatura cu zona descrisã la art. V subparagraful 1(A) din tratat şi luind în considerare înţelegerea flexibilitatii acestui document, va respecta integral limitele numerice prevãzute în tratat, inclusiv pe cele din art. V, pînã nu mai tirziu de 31 mai 1999.
2. Paragraful 1 al acestei secţiuni trebuie înţeles în sensul ca nici un stat parte, care a respectat limitarile numerice prevãzute în tratat, inclusiv în art. V, asa cum era situaţia la 1 ianuarie 1996, nu are dreptul sa depãşeascã nici una dintre limitarile numerice la armamentele convenţionale, asa cum sînt prevãzute în tratat.
3. Potrivit Deciziei Grupului Consultativ Comun din 17 noiembrie 1995, statele pãrţi vor coopera, în totalitate, pentru a asigura deplina punere în aplicare a acestui document.

II

1. În zona descrisã la art. V subparagraful 1(A) al tratatului, în sensul interpretãrii date de Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste în momentul în care tratatul a fost semnat, Federaţia Rusa îşi va limita tancurile de lupta, vehiculele blindate de lupta şi sistemele de artilerie, astfel încît, nu mai tirziu de 31 mai 1999 şi dupã aceea, numãrul total sa nu depãşeascã:
a) 1.800 tancuri de lupta;
b) 3.700 vehicule blindate de lupta, dintre care nu mai mult de 552 sa fie amplasate în regiunea administrativã Astrahan, nu mai mult de 552 sa fie amplasate în regiunea administrativã Volgograd, nu mai mult de 310 sa fie amplasate în partea de Est a regiunii administrative Rostov (descrisã în secţiunea a III-a paragraful 1 din acest document) şi nu mai mult de 600 sa fie amplasate în regiunea administrativã Pskov;
c) 2.400 sisteme de artilerie.
2. În regiune administrativã Odessa, Ucraina va limita tancurile de lupta, vehiculele blindate de lupta şi sistemele de artilerie existente, astfel încît, pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document şi dupã aceea, numãrul total sa nu depãşeascã:
a) 400 tancuri de lupta;
b) 400 vehicule blindate de lupta;
c) 350 sisteme de artilerie.
3. Pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document şi pînã la 31 mai 1990, Federaţia Rusa îşi va limita tancurile de lupta, vehiculele blindate de lupta şi sistemele de artilerie, în zona descrisã la art. V subparagraful 1(A) din tratat, în sensul interpretãrii date de Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste în momentul în care tratatul a fost semnat, astfel încît numãrul total sa nu depãşeascã:
a) 1.897 tancuri de lupta;
b) 4.397 vehicule blindate de lupta;
c) 2.422 sisteme de artilerie.

III

1. În contextul acestui document şi al tratatului, teritoriul Federaţiei Ruse, la 1 ianuarie 1996, se va considera ca este amplasat în zona descrisã la art. IV paragraful 2 din tratat şi nu în zona descrisã la art. V subparagraful 1(A) din tratat: regiunea administrativã Pskov; regiunea administrativã Volgograd; regiunea administrativã Astrahan; o parte din regiunea administrativã Rostov, la Est de linia Kuscevskaia-Volgograd, pînã la limita regiunii administrative Volgograd; localitatea Kuscevskaia şi un coridor ingust în provincia Krasnodar, cu centrul la Kuscevskaia.
2. În contextul acestui document şi al tratatului, teritoriul regiunii administrative Odessa din Ucraina, la 1 ianuarie 1996, se va considera ca face parte din zona descrisã la art. IV paragraful 3 din tratat şi nu din zona descrisã la art. V paragraful 8 subparagraful 1(A) din tratat.

IV

1. Pînã la 31 mai 1999, statele pãrţi vor examina prevederile tratatului în legatura cu locurile de depozitare permanenta, astfel încît sa se permitã ca toate tancurile de lupta, vehiculele blindate de lupta şi sistemele de artilerie din locurile de depozitare permanenta, inclusiv cele care fac obiectul limitarilor numerice regionale, sa fie amplasate în unitãţi active.
2. Federaţia Rusa sa aibã dreptul sa utilizeze, la limita maxima, prevederile tratatului referitoare la amplasarea temporarã a tancurilor de lupta, a vehiculelor blindate de lupta şi a sistemelor de artilerie atît pe teritoriul sau, cît şi în afarã teritoriului sau. Asemenea amplasãri temporare pe teritoriul altor state pãrţi trebuie sa se realizeze pe calea negocierilor libere, respectîndu-se suveranitatea statelor pãrţi implicate.
3. Federaţia Rusa sa aibã dreptul sa utilizeze, la limita maxima, realocarea, în concordanta cu acordurile existente, a cotelor active pentru tancuri de lupta, vehicule blindate de lupta şi sisteme de artilerie, asa cum au fost stabilite prin Acordul de la Taskent convenit între statele care au fãcut parte din U.R.S.S. (15 mai 1992).
Asemenea realocari trebuie realizate pe calea negocierilor libere, cu respectarea suveranitãţii statelor pãrţi implicate.
4. Federaţia Rusa va include în plafoanele numerice, stabilite prin tratat şi prin paragraful 1 secţiunea a II-a din acest document, toate vehiculele blindate de lupta notificate ca "apte sa fie scoase din inzestrare" prin schimbul de informaţii de la 1 ianuarie 1996 şi care vor rãmîne în inzestrare pînã la 31 mai 1999.

V

1. În plus, în schimbul anual de informaţii, comunicat potrivit secţiunii a VII-a subparagraful 1(C) din Protocolul asupra notificãrii şi schimbului de informaţii, Federaţia Rusa va comunica, pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document, la fiecare 6 luni dupã schimbul anual de date militare, informaţii similare cu cele care se comunica în schimbul anual de informaţii pentru zona descrisã la art. V subparagraful 1(A) din tratat, în sensul interpretãrii date de Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste în momentul semnãrii tratatului. Pentru zona Kuscevskaia, Federaţia Rusa va comunica asemenea informaţii suplimentare la fiecare 3 luni dupã schimbul anual de informaţii.
2. Pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document, Ucraina sa comunice notificãrile tip "F-21" pentru armamentele existente în regiunea administrativã Odessa, în cazul modificãrilor cu 5% din existent, în loc de 10% sau mai mult.
3. Subiect al paragrafelor 5 şi 6 din aceasta secţiune, Federaţia Rusa va accepta, pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document, un total de 10 inspecţii pe an, în plus fata de cota sa de inspecţii pasive la locuri declarate, potrivit secţiunii a II-a subparagraful 10(D) din Protocolul privind inspectiile. Aceste inspecţii se vor efectua, în conformitate cu Protocolul privind inspectiile, la obiectivele de verificare:
a) amplasate în regiunea administrativã Pskov; regiunea administrativã Astrahan; parte din regiunea administrativã Rostov, la Est de linia Kuscevskaia-Volgograd pînã la limita regiunii administrative Volgograd, incluzind şi localitatea Volgodansk; localitatea Kuscevskaia şi un coridor ingust din provincia Krasnodar, cu centrul la Kuscevskaia;
b) care conţine armamente convenţionale desemnate de Federaţia Rusa în schimbul anual de informaţii de la 1 ianuarie 1996 ca "apte sa fie scoase din inzestrare", pînã în momentul în care inspectiile la locuri declarate vor confirma ca aceste armamente au fost cu adevãrat scoase din inzestrare.
4. Subiect al paragrafelor 5 şi 6 din aceasta secţiune, pe timpul aplicãrii provizorii a acestui document, Ucraina va accepta, anual, în plus fata de cota sa de inspecţii pasive la locuri declarate, stabilite potrivit secţiunii a II-a subparagraful 10(D) din Protocolul privind inspectiile, cîte o inspecţie suplimentarã la loc declarat, la obiective de verificare amplasate în regiunea administrativã Odessa, efectuatã conform Protocolului privind inspectiile.
5. Numãrul inspectiilor suplimentare la locuri declarate, efectuate la obiective de verificare în cursul aceluiaşi an, potrivit paragrafelor 3 şi 4 din aceasta secţiune, nu va depãşi numãrul de inspecţii la locurile declarate din cota pasiva, stabilit potrivit secţiunii a II-a subparagraful 10(D) din Protocolul privind inspectiile.
6. Toate inspectiile suplimentare la locuri declarate, desfãşurate potrivit paragrafelor 3 şi 4 din aceasta secţiune:
a) se vor efectua cu suportarea costurilor de cãtre statul parte care inspecteaza, la nivelul preţurilor de cost practicate în mod curent;
b) conform deciziei statului parte care inspecteaza, se vor efectua fie ca inspecţii secventiale, fie ca inspecţii separate.

VI

1. Acest document va intra în vigoare dupã primirea de cãtre statul depozitar a notificãrii confirmãrii aprobãrii din partea tuturor statelor pãrţi. Secţiunea a II-a paragraful 2 şi 3, secţiunea a IV-a şi secţiunea a V-a din acest document se vor aplica provizoriu, pentru perioada 31 mai 1996 - 15 decembrie 1996. Dacã documentul nu va intra în vigoare pînã la 15 decembrie 1996, el va fi reanalizat de cãtre statele pãrţi.
2. Acest document, în toate cele şase limbi oficiale ale tratatului, va fi depozitat de cãtre Guvernul Regatului Olandei, ca stat depozitar desemnat prin tratat, care va transmite copii de pe acest document tuturor celorlalte state pãrţi.

---------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016