Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 95 din 28 octombrie 2010  pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul Romaniei pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 95 din 28 octombrie 2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie si de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul Romaniei pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 731 din 3 noiembrie 2010

    Luând în considerare necesitatea actualizãrii Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole (LPIS), prevãzutã de Regulamentul (CE) nr. 73/2009 al Consiliului din 19 ianuarie 2009 de stabilire a unor norme comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori în cadrul politicii agricole comune şi de instituire a anumitor sisteme de ajutor pentru agricultori, de modificare a regulamentelor (CE) nr. 1.290/2005, (CE) nr. 247/2006, (CE) nr. 378/2007 şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003, precum şi de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol,
    având în vedere recomandãrile misiunilor de audit ale Comisiei Europene referitoare la calitatea LPIS şi condiţiile specifice din România, prin care s-a constatat necesitatea înlocuirii ortofotoplanurilor din 3 în 3 ani şi faptul cã actualizarea acestui sistem a început în anul 2008 şi este prevãzutã a se încheia la 31 decembrie 2010,
    având în vedere faptul cã LPIS este susţinut de activitatea de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor, precum şi de activitatea de digitizare şi actualizare, care nu a fost reglementatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 136/2010,
    ţinând seama de faptul cã neadoptarea prezentei ordonanţe de urgenţã ar avea drept consecinţe aplicarea de penalitãţi României, ca urmare a neactualizãrii LPIS, precum şi excluderea, parţialã sau totalã, a României de la finanţarea comunitarã de un miliard de euro, doar pentru campania 2010, din Fondul European de Garantare Agricolã (FEGA) şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruralã (FEADR), ceea ce ar conduce, implicit, la alocarea fondurilor necesare pentru plata fermierilor români din bugetul naţional,
    în considerarea faptului cã aceste elemente vizeazã interesul naţional şi constituie situaţie de urgenţã şi extraordinarã a cãrei reglementare nu poate fi amânatã,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

    ART. I
    <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 21/2010 privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 199 din 30 martie 2010, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 136/2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Titlul se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
    privind executarea serviciilor de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor pe teritoriul României şi executarea serviciilor de digitizare şi actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale"
    2. Dupã articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 1^1. - (1) Activitatea de digitizare şi actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, denumit în continuare LPIS, pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale reprezintã activitate de interes naţional.
    (2) În perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2020, activitatea de digitizare şi actualizare a LPIS, realizatã pe baza ortofotoplanurilor obţinute potrivit prevederilor art. 1, pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se executã de cãtre Ministerul Apãrãrii Naţionale.
    (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), activitatea de digitizare şi actualizare a LPIS, alta decât cea realizatã pe baza ortofotoplanurilor obţinute potrivit prevederilor art. 1, şi anume cea realizatã pe baza informaţiilor oferite de fermieri, pe baza rezultatelor obţinute în urma controalelor pe teren, pe baza documentelor de scoatere din circuitul agricol şi pe baza altor informaţii puse la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale - Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã de cãtre alte instituţii ale statului, se executã de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, potrivit reglementãrilor în vigoare."
    3. Dupã articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 2^1. - Plata serviciilor de digitizare şi actualizare a LPIS se efectueazã, anual, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale."
    4. Articolul 4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4. - Sumele încasate din serviciile de aerofotogrammetrie şi de realizare a ortofotoplanurilor, precum şi sumele încasate din serviciile de digitizare şi actualizare a LPIS se constituie venituri ale activitãţilor finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângã Ministerul Apãrãrii Naţionale, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 253/2003 privind aprobarea înfiinţãrii pe lângã Ministerul Apãrãrii Naţionale a unor activitãţi finanţate integral din venituri proprii, cu modificãrile ulterioare."
    ART. II
    Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţe şi pânã la data de 31 decembrie 2010, activitatea de digitizare şi actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole (LPIS) se executã de Ministerul Apãrãrii Naţionale pentru o suprafaţã de minimum 7.000 km², pe baza ortofotoplanurilor puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, prin Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
    ART. III
    Contractele privind activitatea de digitizare şi actualizare a LPIS încheiate înainte de data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se deruleazã conform clauzelor contractuale, în condiţiile legii.
    ART. IV
    (1) În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se încheie un protocol între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi Ministerul Apãrãrii Naţionale pentru aplicarea prevederilor <>art. 1^1 şi 2^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 21/2010, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 136/2010, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta ordonanţã de urgenţã, precum şi a prevederilor art. II.
    (2) Structurile Ministerului Apãrãrii Naţionale care executã activitatea de digitizare şi actualizare a LPIS se stabilesc de ministrul apãrãrii naţionale, prin protocolul prevãzut la alin. (1).
    (3) Structurile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale beneficiare ale activitãţii de digitizare şi actualizare a LPIS se stabilesc de ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale, prin protocolul prevãzut la alin. (1).
    (4) În baza protocolului prevãzut la alin. (1) se încheie anual contracte de prestãri de servicii între structurile desemnate potrivit prevederilor alin. (2) şi (3).
    (5) Pentru anul 2010, contractele de prestãri de servicii se încheie în termen de 10 zile de la semnarea protocolului prevãzut la alin. (1), în limita bugetului aprobat al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã pentru anul 2010.


             PRIM-MINISTRU
               EMIL BOC

                   Contrasemneazã:


                   ────────────────
                Ministrul agriculturii
                şi dezvoltãrii rurale,
                    Valeriu Tabãrã

             Ministrul apãrãrii naţionale,
                     Gabriel Oprea

          Preşedintele Autoritãţii Naţionale
        pentru Reglementarea şi Monitorizarea
                 Achiziţiilor Publice,
                    Cristina Trãilã

                Ministrul finanţelor publice,
                  Gheorghe Ialomiţianu


    Bucureşti, 28 octombrie 2010.
    Nr. 95.

                       ___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016