Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 92 din 10 noiembrie 2004  privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 92 din 10 noiembrie 2004 privind reglementarea drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pentru anul 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.091 din 23 noiembrie 2004
Asigurarea unor drepturi salariale pentru funcţionarii publici care, potrivit legii, îndeplinesc prerogative de putere publicã şi sunt supuşi unui regim sever al incompatibilitãţilor şi conflictului de interese este un obiectiv prioritar al Strategiei actualizate a Guvernului României privind accelerarea reformei în administraţia publicã 2004-2006, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 699/2004 .
Mãsurile cuprinse în prezenta ordonanţã de urgenţã reprezintã o etapã în reforma salarialã a funcţionarilor publici şi au la bazã negocierile Guvernului României cu Banca Mondialã, Fondul Monetar Internaţional, precum şi cu organizaţiile sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici.
Mãsurile prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã vizeazã interesul social, buna desfãşurare a activitãţii în administraţia publicã, creşterea calitãţii serviciului public şi constituie situaţii de urgenţã şi extraordinare.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta ordonanţã de urgenţã reglementeazã drepturile salariale şi alte drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2005.
(2) Sistemul de salarizare a funcţionarilor publici are în vedere urmãtoarele:
a) crearea premiselor pentru implementarea din anul 2006 a sistemului unitar de salarizare a funcţionarilor publici;
b) crearea unei ierarhizãri a sistemului de salarizare pe categorii, clase, grade profesionale;
c) salarizarea în raport cu activitatea depusã, cu importanţa şi complexitatea atribuţiilor şi responsabilitãţilor prevãzute în fişa postului.
(3) Sistemul de salarizare cuprinde salariile de bazã, sporurile, premiile, stimulentele şi alte drepturi.
ART. 2
Prezenta ordonanţã de urgenţã se aplicã funcţionarilor publici numiţi în temeiul <>Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
Gestiunea sistemului de salarizare a funcţionarilor publici se asigurã de fiecare ordonator principal de credite, cu încadrarea în resursele financiare şi în numãrul maxim de posturi aprobate potrivit legii.

CAP. II
Elementele sistemului de salarizare a funcţionarilor publici

SECŢIUNEA 1
Salarii de bazã

ART. 4
Salariul de bazã se stabileşte în funcţie de nivelul studiilor necesare exercitãrii funcţiei publice şi în raport cu categoria şi, dupã caz, cu gradul profesional al funcţiei publice, precum şi în raport cu nivelul la care se presteazã activitatea, respectiv la nivel central şi local, potrivit anexelor nr. I-IV.
ART. 5
(1) Pentru fiecare grad profesional al funcţiei publice de execuţie se stabilesc trei trepte de salarizare, potrivit anexelor nr. I-IV.
(2) Pentru funcţiile publice de secretar general, secretar general adjunct, secretar general al prefecturii, secretar general al judeţului, secretar general al municipiului Bucureşti şi secretar al unitãţii administrativ-teritoriale salariile de bazã sunt stabilite la lit. A din anexele nr. I-IV.
(3) Pentru funcţiile publice de execuţie de grad profesional debutant salariile de bazã sunt stabilite în anexele nr. I-IV.
ART. 6
(1) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 privind unele mãsuri în domeniul funcţiei publice, la categoria A, B sau C, clasa III, gradul 3 se reîncadreazã în gradul profesional asistent şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional asistent, treapta 3 de salarizare.
(2) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa III, gradul 2 se reîncadreazã în gradul profesional asistent şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional asistent, treapta 2 de salarizare.
(3) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa III, gradul 1 se reîncadreazã în gradul profesional asistent şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional asistent, treapta 1 de salarizare.
(4) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa II, gradul 3 se reîncadreazã în gradul profesional principal şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional principal, treapta 3 de salarizare.
(5) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa II, gradul 2 se reîncadreazã în gradul profesional principal şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional principal, treapta 2 de salarizare.
(6) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 la categoria A, B sau C, clasa II, gradul 1 se reîncadreazã în gradul profesional principal şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional principal, treapta 1 de salarizare.
(7) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa I, gradul 3 se reîncadreazã în gradul profesional superior şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional superior, treapta 3 de salarizare.
(8) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa I, gradul 2 se reîncadreazã în gradul profesional superior şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional superior, treapta 2 de salarizare.
(9) Funcţionarii publici de execuţie salarizaţi potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , la categoria A, B sau C, clasa I, gradul 1 se reîncadreazã în gradul profesional superior şi beneficiazã de salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã în anexele nr. I-IV, pentru funcţia publicã de execuţie deţinutã, gradul profesional superior, treapta 1 de salarizare.
ART. 7
(1) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa III, gradul 1 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional asistent, treapta 1 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(2) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa III, gradul 2 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional asistent, treapta 2 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(3) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa III, gradul 3 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional asistent, treapta 3 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(4) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa II, gradul 1 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional principal, treapta 1 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(5) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa II, gradul 2 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional principal, treapta 2 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(6) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa II, gradul 3 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional principal, treapta 3 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(7) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa I, gradul 1 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional superior, treapta 1 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(8) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa I, gradul 2 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional superior, treapta 2 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(9) Funcţionarii publici de conducere salarizaţi conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 , potrivit unei funcţii publice de execuţie din categoria A, clasa I, gradul 3 beneficiazã de salariul de bazã prevãzut pentru funcţia publicã respectivã gradul profesional superior, treapta 3 de salarizare, la care se adaugã indemnizaţia de conducere.
(10) Pânã la adoptarea sistemului unitar de salarizare pentru funcţionarii publici, funcţionarii publici din categoria înalţilor funcţionari publici şi a funcţionarilor publici de conducere îşi pãstreazã funcţiile publice de execuţie corespunzãtoare.
ART. 8
Pentru funcţiile publice de director general salarizarea se face cu respectarea dispoziţiilor art. 7 alin. (1)-(9).
ART. 9
(1) Salariile de bazã ale funcţionarilor publici aflaţi în corpul de rezervã şi care în cursul anului 2005 sunt redistribuiţi într-o funcţie publicã, în condiţiile legii, se stabilesc la nivelul treptei 3 de salarizare, corespunzãtoare categoriei, clasei şi gradului profesional în care sunt încadraţi.
(2) Funcţionarii publici promovaţi în cursul anului 2005 pe o funcţie publicã de execuţie de un grad profesional superior celui deţinut beneficiazã de salariile de bazã prevãzute în anexele la prezenta ordonanţã de urgenţã, pentru gradul profesional în care promoveazã, la treapta 3 de salarizare. Dacã funcţionarul public are un salariu de bazã mai mare decât cel prevãzut la treapta 3 de salarizare, salariul de bazã de care beneficiazã dupã promovarea în gradul profesional se stabileşte potrivit treptei de salarizare imediat superioare care asigurã o creştere salarialã.
(3) Pentru candidaţii declaraţi admişi la concursul pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere, organizat în cursul anului 2005, care nu au avut anterior calitatea de funcţionar public, salariul de bazã se stabileşte prin actul administrativ al ordonatorului de credite pânã la nivelul de finanţare prevãzut în statul de funcţii, aprobat potrivit legii.
(4) Funcţionarii publici care se transferã în cursul anului 2005 beneficiazã de un salariu de bazã corespunzãtor treptei de salarizare deţinute, potrivit autoritãţii sau instituţiei publice la care se transferã, conform anexelor la prezenta ordonanţã de urgenţã, cu excepţia cazului în care funcţionarul public se transferã la cerere într-o funcţie publicã de nivel inferior, situaţie în care salariul de bazã şi treapta de salarizare sunt cele prevãzute pentru funcţia publicã vacantã respectivã.
ART. 10
(1) Salariile de bazã ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice specifice se stabilesc cu respectarea dispoziţiilor art. 6, de ordonatorii principali de credite, prin asimilare cu salariile de bazã ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice generale, în raport cu categoria, clasa şi, dupã caz, gradul profesional al funcţiei publice, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(2) În situaţia în care funcţiile publice specifice au fost avizate de Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici prin echivalare cu funcţii publice generale pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, salariile de bazã ale funcţionarilor publici numiţi în funcţii publice specifice se stabilesc potrivit avizului Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În cazul autoritãţilor şi instituţiilor publice care au stabilit funcţii publice potrivit <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, persoanele încadrate cu contract individual de muncã în posturi care presupun exercitarea atribuţiilor de natura celor prevãzute la <>art. 2 alin. (3) din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, vor fi numite în funcţiile publice stabilite şi avizate. Salariile de bazã vor fi stabilite, în condiţiile legii, de cãtre Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici, pe baza propunerilor înaintate de cãtre ordonatorii de credite.
ART. 11
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfãşuratã, ordonatorul de credite poate acorda, în limita a 20% din numãrul de posturi corespunzãtoare funcţiilor publice, prevãzut în statul de funcţii, un salariu de merit lunar, de pânã la 15% din salariul de bazã, care face parte din acesta şi care constituie bazã de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordã în raport cu salariul de bazã. Ordonatorii principali de credite care au în subordine unitãţi bugetare cu un numãr redus de funcţii publice pot aproba ca încadrarea în numãrul maxim de beneficiari de salariu de merit şi în proporţiile stabilite pentru funcţiile publice de execuţie sã se facã la nivelul unitãţilor respective luate împreunã; repartizarea numãrului de beneficiari de salariu de merit pe unitãţile luate în calcul, în acest caz, se face de cãtre ordonatorul principal de credite.
(2) Salariile de merit se acordã funcţionarilor publici încadraţi pe funcţii publice de execuţie în proporţie de cel puţin douã treimi din numãrul total al funcţiilor publice stabilit în condiţiile alin. (1).
(3) Funcţionarii publici care beneficiazã de salariu de merit se stabilesc pentru anul 2005, dupã aprobarea bugetului anual, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfãşuratã în anul 2004.
(4) Pot beneficia de salariu de merit funcţionarii publici care nu au fost sancţionaţi disciplinar şi cei a cãror sancţiune a fost radiatã de drept, potrivit legii. Ordonatorii de credite pot stabili, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici, criterii suplimentare pentru acordarea salariilor de merit.
(5) În cazul în care pe parcursul anului 2005 intervin modificãri ale raportului de serviciu, din motive care nu sunt imputabile funcţionarului public, inclusiv modificarea raportului de serviciu prin promovarea funcţionarului public în cauzã, salariul de merit acordat se menţine pânã la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit.
(6) În cazul în care pe parcursul anului 2005 raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici care beneficiazã de salariu de merit înceteazã sau se suspendã, salariile de merit se redistribuie, începând cu data de întâi a lunii urmãtoare, altor funcţionari publici care îndeplinesc condiţiile pentru acordare.
(7) Pentru funcţionarii publici nou-angajaţi salariul de merit se poate acorda dupã o perioadã de cel puţin 6 luni de la angajare.
(8) Funcţionarii publici debutanţi nu pot beneficia de salariu de merit.
ART. 12
(1) Promovarea, în condiţiile legii, a persoanelor încadrate în funcţia de debutant se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate. În termenul prevãzut de lege, autoritãţile şi instituţiile publice vor comunica Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici modificãrile respective.
(2) Promovarea, în condiţiile legii, a persoanelor care au absolvit studii de nivel superior în specialitatea în care îşi desfãşoarã activitatea se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Funcţionarii publici care absolvesc în cursul anului 2005 o formã de învãţãmânt superior de lungã sau de scurtã duratã, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, prin examen, într-o funcţie publicã de execuţie, un grad profesional şi o treaptã de salarizare care sã le asigure acestora o creştere de pânã la 15% a salariului de bazã avut anterior. Examenul se organizeazã de autoritatea sau instituţia publicã în care îşi desfãşoarã activitatea funcţionarul public, pe baza unui regulamentcadru aprobat prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
ART. 13
Funcţionarul public care exercitã cu caracter temporar pe o perioadã mai mare de 30 de zile, în condiţiile legii, o funcţie publicã corespunzãtoare categoriei înalţilor funcţionari publici sau categoriei funcţionarilor publici de conducere are dreptul la salariul de bazã corespunzãtor funcţiei publice exercitate temporar, astfel cum este prevãzut în statul de funcţii.

SECŢIUNEA a 2-a
Sporuri

ART. 14
(1) Funcţionarii publici salarizaţi potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã beneficiazã de un spor de vechime în muncã de pânã la 25%, calculat la salariul de bazã corespunzãtor timpului lucrat în program normal de lucru, astfel:


───────────────────────────────────────────────────────────────────
Tranşele de vechime Cota din salariul
în muncã de bazã
───────────────────────────────────────────────────────────────────
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
───────────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Sporul corespunzãtor vechimii în muncã se plãteşte cu începere de la data de 1 a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncã, prevãzutã la tranşa respectivã.
(3) Pentru acordarea sporului de vechime în muncã, autoritatea sau instituţia publicã va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
ART. 15
Funcţionarii publici care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, beneficiazã pentru orele lucrate în acest interval de un spor pentru munca prestatã în timpul nopţii de 25% din salariul de bazã, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal de lucru.
ART. 16
(1) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru de funcţionarii publici numiţi în funcţii publice de execuţie, de conducere sau din categoria înalţilor funcţionari publici se vor plãti cu un spor din salariul de bazã, dupã cum urmeazã:
a) 75% din salariul de bazã pentru primele douã ore de depãşire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de bazã pentru orele urmãtoare. Cu spor de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca prestatã potrivit alin. (1) poate fi compensatã cu timp liber corespunzãtor, la cererea funcţionarului public, în condiţiile în care orele nu au fost plãtite.
(3) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plãti numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã în scris de şeful ierarhic, fãrã a se depãşi 360 de ore anual.
ART. 17
Funcţionarii publici care posedã titlul ştiinţific de "doctor" beneficiazã de un spor pentru titlul ştiinţific de 15% din salariul de bazã, dacã îşi desfãşoarã activitatea în domeniul pentru care posedã titlul ştiinţific respectiv, care se plãteşte cu începere de la data de 1 a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat acordarea acestuia.
ART. 18
(1) Sporul de confidenţialitate se acordã funcţionarilor publici din aparatul de lucru al Guvernului în cuantum de pânã la 15%, precum şi funcţionarilor publici din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii, Ministerului Afacerilor Externe, direcţiilor subordonate ministrului delegat pentru comerţ din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, Consiliului Legislativ, în cuantumul prevãzut de reglementãrile în vigoare.
(2) Categoriile de funcţionari publici, cuantumurile sporului de confidenţialitate şi condiţiile de acordare se stabilesc, în limitele prevãzute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat.

SECŢIUNEA a 3-a
Premii

ART. 19
(1) Pentru activitatea desfãşuratã funcţionarii publici au dreptul la un premiu anual, egal cu salariul mediu lunar de bazã realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Premiul anual se plãteşte în luna ianuarie 2006.
(3) Pentru funcţionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului, premiul anual se acordã proporţional cu perioada lucratã şi se stabileşte luându-se în calcul media salariilor de bazã realizate în perioada în care au desfãşurat activitate, raportat la 12 luni.
(4) Ordonatorii de credite pot reduce sau anula premiul anual în cazul funcţionarilor publici care în cursul anului 2005 au fost sancţionaţi disciplinar.
ART. 20
(1) Ordonatorii principali de credite pot acorda premii lunare în limitã de pânã la 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice prevãzute în statul de funcţii, din economiile realizate prin reducerea cheltuielilor cu salariile, fãrã a depãşi valoarea economiilor realizate. Premiile se pot acorda în cursul anului funcţionarilor publici care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate apreciate ca valoroase.
(2) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
ART. 21
(1) Autoritãţile şi instituţiile publice care, potrivit legii, au dreptul sã procedeze la confiscarea şi valorificarea de bunuri sau sã aplice şi sã încaseze penalitãţi pot constitui un fond de stimulare a funcţionarilor publici, în limitele prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare. Modul de constituire din fiecare sursã şi condiţiile de utilizare a fondului se stabilesc cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative, prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Pânã la intrarea în vigoare a hotãrârii Guvernului prevãzute la alin. (1), rãmân aplicabile reglementãrile existente privind constituirea şi condiţiile de utilizare a fondurilor pentru stimularea personalului.

SECŢIUNEA a 4-a
Alte drepturi

ART. 22
(1) Funcţionarii publici au dreptul anual la un concediu de odihnã plãtit, în raport cu vechimea lor în muncã, dupã cum urmeazã:


Vechimea în muncã Durata concediului
pânã la 10 ani 21 de zile lucrãtoare
peste 10 ani 25 de zile lucrãtoare


(2) Concediul de odihnã se efectueazã în fiecare an calendaristic, integral sau fracţionat. În cazul în care programarea concediului se face fracţionat, conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice este obligat sã stabileascã programarea astfel încât una dintre fracţiuni sã fie de cel puţin 15 zile lucrãtoare, neîntrerupt. La solicitarea motivatã a funcţionarului public, se pot acorda fracţiuni neîntrerupte mai mici de 15 zile lucrãtoare.
(3) În cazul în care funcţionarul public, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnã la care avea dreptul în anul calendaristic 2005, cu acordul persoanei în cauzã, autoritatea sau instituţia publicã este obligatã sã acorde concediul de odihnã neefectuat, pânã la sfârşitul anului 2006.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnã neefectuat este permisã în cazul încetãrii raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.
(5) Funcţionarii publici beneficiazã, pe perioada efectuãrii concediului anual de odihnã la care sunt îndreptãţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnã. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnã se vor lua în calcul, pe lângã salariul de bazã, şi sporurile de care beneficiazã, potrivit legii.
(6) La cererea funcţionarului public, indemnizaţia de concediu de odihnã se plãteşte de cãtre autoritatea sau instituţia publicã cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de plecarea în concediu.
(7) Celelalte prevederi din <>Hotãrârea Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnã şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publicã, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitãţile bugetare, republicatã, cu modificãrile ulterioare, rãmân în vigoare.
ART. 23
În afara concediului de odihnã, funcţionarii publici mai au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plãtit în cazul urmãtoarelor evenimente familiale deosebite:
a) cãsãtoria funcţionarului public - 5 zile lucrãtoare;
b) naşterea sau cãsãtoria unui copil - 3 zile lucrãtoare;
c) decesul soţiei/soţului funcţionarului public sau al unei rude de pânã la gradul al III-lea a funcţionarului public sau a soţului/soţiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucrãtoare;
d) controlul medical anual - o zi lucrãtoare.
ART. 24
Pe perioada în care funcţionarii publici sunt trimişi în delegare în alte localitãţi decât cea în care îşi desfãşoarã activitatea, autoritãţile sau instituţiile publice le acordã indemnizaţii de delegare şi le deconteazã cheltuielile de transport şi de cazare, în condiţiile stabilite pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 25
(1) Când detaşarea sau mutarea temporarã în altã activitate se face pe o funcţie publicã la care este stabilit un salariu de bazã mai mare, funcţionarii publici detaşaţi sau trecuţi temporar în altã activitate au dreptul la acest salariu în condiţiile prevãzute de lege.
(2) Pe perioada detaşãrii sau mutãrii temporare în altã activitate funcţionarii publici primesc, pe lângã salariul de bazã stabilit potrivit alin. (1), şi celelalte drepturi ce se acordã personalului din autoritatea sau instituţia publicã respectivã.
(3) Drepturile ce se acordã pe timpul detaşãrii sau mutãrii temporare în altã activitate se suportã de cãtre autoritatea sau instituţia publicã în care funcţionarul public respectiv îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 26
(1) Funcţionarul public mutat, în cadrul aceleiaşi autoritãţi sau instituţii publice, în altã localitate are dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el şi membrii familiei sale, precum şi pentru bunurile din gospodãria sa;
b) plata unei indemnizaţii egale cu salariul de bazã net din ultima lunã;
c) un concediu plãtit de 5 zile lucrãtoare, în vederea mutãrii efective, acordat la cererea sa.
(2) Mutarea în altã localitate se va putea face, în toate cazurile, numai cu asigurarea unei locuinţe de serviciu, în condiţiile legii.
ART. 27
(1) De drepturile prevãzute la art. 25 alin. (1) beneficiazã şi funcţionarii publici care solicitã sã fie transferaţi în altã autoritate sau instituţie publicã situatã într-o localitate diferitã de cea de domiciliu, dacã în cererea de transfer s-a fãcut aceastã menţiune.
(2) Plata drepturilor respective se suportã de cãtre autoritatea sau instituţia publicã la care se face transferul.
ART. 28
(1) La încadrarea într-o autoritate sau instituţie publicã din altã localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor, funcţionarii publici beneficiazã de o indemnizaţie de instalare egalã cu un salariu de bazã corespunzãtor funcţiei publice de debutant în care urmeazã sã fie încadraţi.
(2) Indemnizaţia de instalare poate fi egalã cu douã salarii de bazã pentru acele localitãţi unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate. Lista localitãţilor respective se aprobã prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, dupã consultarea organizaţiilor sindicale din administraţia publicã.
(3) Funcţionarii publici care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au demisionat sau au încetat raporturile de serviciu din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primitã, calculatã proporţional cu perioada rãmasã pânã la expirarea termenului de un an.
ART. 29
(1) Funcţionarii publici care îşi continuã studiile beneficiazã de concedii de studii potrivit legii. În cazul în care conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice apreciazã cã studiile sunt utile autoritãţii sau instituţiei publice în care funcţionarul public îşi desfãşoarã activitatea, pe perioada concediului de studii acordat, în limita a 30 de zile lucrãtoare anual din acesta, funcţionarului public respectiv i se plãtesc salariul de bazã corespunzãtor funcţiei publice deţinute şi, dupã caz, sporul de vechime.
(2) Funcţionarii publici care urmeazã o formã de specializare sau de perfecţionare pe o duratã mai mare de o lunã, dar nu mai mult de un an, şi care primesc pe aceastã perioadã drepturile salariale sunt obligaţi sã se angajeze în scris cã vor lucra de la 1 la 5 ani în autoritatea sau instituţia publicã respectivã. În cazul nerespectãrii angajamentului, aceştia vor restitui autoritãţii sau instituţiei publice drepturile salariale primite pe perioada cursurilor de specializare sau de perfecţionare, proporţional cu timpul rãmas pânã la împlinirea termenului, precum şi celelalte drepturi acordate, pe aceeaşi perioadã, de autoritatea sau instituţia publicã trimiţãtoare, cu excepţia cazului în care funcţionarii publici respectivi nu mai deţin funcţiile publice din motive neimputabile acestora sau în cazul transferului în interesul serviciului. Prevederile prezentului alineat se aplicã şi în situaţia prevãzutã la alin. (1).

CAP. III
Litigii

ART. 30
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legãturã cu stabilirea salariilor de bazã, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acordã potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã este de competenţa ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţia poate fi depusã în termen de 5 zile de la data comunicãrii actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarului public.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile de la înregistrare, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de autoritate ori instituţie publicã sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
(4) Împotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana în cauzã se poate adresa instanţei de contencios administrativ sau, dupã caz, instanţei judecãtoreşti competente, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei.

CAP. IV
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 31
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã se aplicã şi personalului vamal care are calitatea de funcţionar public.
ART. 32
Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin unor posturi pe care sunt încadraţi funcţionari publici de execuţie şi care devin temporar vacante, în condiţiile prevãzute de <>art. 87 şi 88 din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, pot fi angajate cu contract individual de muncã, pe o perioadã egalã cu durata suspendãrii, alte persoane care îndeplinesc condiţiile prevãzute de fişa postului, dar numai în situaţia în care în corpul de rezervã nu existã funcţionari publici care sã îndeplineascã condiţiile prevãzute de fişa postului.
ART. 33
(1) Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici acordã asistenţã de specialitate, coordoneazã metodologic şi controleazã modul de aplicare a dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Controlul aplicãrii prevederilor legale privind salarizarea funcţionarilor publici se realizeazã şi de cãtre Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi de Ministerul Finanţelor Publice, potrivit atribuţiilor din domeniul de activitate al acestor instituţii.
ART. 34
(1) Salariile funcţionarilor publici sunt brute şi impozabile, potrivit legii.
(2) Data plãţii salariului se stabileşte în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 35
(1) Salariile funcţionarilor publici se plãtesc înaintea oricãror alte obligaţii de platã ale autoritãţii sau instituţiei publice.
(2) Salariile funcţionarilor publici nu pot face obiectul unei executãri silite sau al altei mãsuri administrative sau judiciare decât în condiţiile legii.
(3) Salariile funcţionarilor publici nu pot face obiectul vreunei limitãri sau renunţãri, cu excepţia reţinerilor din salariu efectuate în conformitate cu prevederile legale. Orice limitare sau renunţare efectuatã cu încãlcarea acestui principiu este lovitã de nulitate absolutã.
ART. 36
Funcţionarii publici ale cãror raporturi de serviciu au fost suspendate în condiţiile legii şi care îşi reiau activitatea dupã data de 1 ianuarie 2005 vor beneficia de salariile de bazã stabilite, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, pentru funcţia publicã în care au fost numiţi anterior.
ART. 37
(1) Nivelurile salariilor de bazã prevãzute în anexele la prezenta ordonanţã de urgenţã sunt cele corespunzãtoare pentru lunile octombrie - decembrie 2005. În perioada ianuarie - septembrie 2005 funcţionarii publici vor beneficia de 45% din suma aferentã creşterii totale a salariilor de bazã, calculatã ca diferenţã între salariile de bazã cuvenite începând cu luna octombrie 2005, stabilite potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, şi salariile de bazã avute în luna decembrie 2004.
(2) Salariile de bazã calculate pentru prima etapã de majorare potrivit prevederilor alin. (1) vor fi rotunjite din 1.000 în 1.000 de lei în favoarea funcţionarului public.
ART. 38
(1) Funcţionarii publici numiţi în condiţiile <>art. 47 şi 49 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.209/2003 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici vor fi reîncadraţi, dupã caz, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, într-o funcţie publicã care sã le asigure salariul de bazã individual avut în luna decembrie 2004. În cazul în care acesta se situeazã între limite, funcţionarii publici vor fi reîncadraţi în funcţia publicã care sã le asigure o treaptã de salarizare imediat superioarã nivelului salariului de bazã avut în luna decembrie 2004.
(2) Salariile de bazã individuale ale funcţionarilor publici de execuţie care în luna decembrie 2004 aveau niveluri de salarizare mai mari decât cele prevãzute în anexele nr. I-IV la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 82/2004 se stabilesc în condiţiile prevãzute la alin. (1).
ART. 39
Funcţionarii publici care la data de 1 ianuarie 2005 au salariul de bazã mai mare decât salariul de bazã stabilit potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã îşi pãstreazã salariul de bazã avut.
ART. 40
Funcţionarii publici beneficiazã de sporurile sau de alte drepturi salariale prevãzute de legislaţia specificã autoritãţii sau instituţiei publice în care îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 41
Prezenta ordonanţã de urgenţã se completeazã cu prevederile <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, precum şi cu dispoziţiile actelor normative speciale care reglementeazã salarizarea şi alte drepturi pentru personalul bugetar.
ART. 42
(1) În perioada ianuarie - decembrie 2005, Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici poate aproba, în condiţiile legii, organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante, numai pentru:
a) instituţiile şi autoritãţile publice nou-înfiinţate, finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi bugetele locale;
b) instituţiile şi autoritãţile publice finanţate integral din venituri proprii;
c) completarea numãrului de posturi în cadrul compartimentelor implicate în implementarea angajamentelor asumate prin negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeanã;
d) ocuparea unor posturi unice devenite vacante în cadrul instituţiilor şi autoritãţilor publice.
(2) Concursurile pot fi organizate în condiţiile prevãzute la alin. (1), cu avizul Ministerului Finanţelor Publice cu privire la asigurarea fondurilor necesare aplicãrii prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã şi finanţãrii posturilor corespunzãtoare funcţiilor publice vacante din cadrul autoritãţilor şi instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(3) Pentru ocuparea funcţiilor publice vacante în condiţiile alin. (1), ordonatorii principali de credite pot aproba, o datã pe trimestru, pânã la data de 1 septembrie 2005, în limita numãrului maxim de posturi prevãzut în planul de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2005, precum şi în anexele la Legea bugetului de stat pe anul 2005 şi în Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2005, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile, numai pentru posturile corespunzãtoare funcţiilor publice vacante, utilizarea unui numãr mai mare de posturi de nivel inferior sau de acelaşi nivel prin reducerea corespunzãtoare a unui numãr de posturi de nivel superior, precum şi modificarea în ceea ce priveşte calitatea acestor posturi, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Fac excepţie de la obţinerea avizului Administraţia Prezidenţialã, Camera Deputaţilor, Senatul, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ şi Consiliul Concurenţei.
(4) Fac excepţie de la obţinerea avizului Ministerului Finanţelor Publice autoritãţile şi instituţiile publice din administraţia publicã localã.
ART. 43
(1) Dispoziţiile art. 6-8 se vor finaliza în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei ordonanţe de urgenţã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) În termenul prevãzut la alin. (1) autoritãţile şi instituţiile publice sunt obligate sã obţinã avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
ART. 44
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se suspendã aplicarea dispoziţiilor art. 29, art. 32 alin. (2) şi ale <>art. 34 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, ale <>art. XVI alin. (5) şi (6) din Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 46 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.209/2003 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.
ART. 45
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã:
a) dispoziţiile referitoare la funcţionarii publici din cuprinsul <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 123/2003 privind creşterile salariale ce se vor acorda personalului din sectorul bugetar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 164/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) dispoziţiile <>art. 12 alin. (1) şi (6) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 10/2004 privind Statutul personalului vamal, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 243/2004 ;
c) orice alte dispoziţii contrare.
ART. 46
Anexele nr. I-IV fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


───────────────
p. Ministrul de stat,
ministrul administraţiei şi internelor,
Nicolae Berechet,
secretar de stat

Ministrul delegat pentru administraţia publicã,
Gheorghe Emacu

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici,
Romeo Paul Postelnicu

p. Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Valentin Mocanu,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 10 noiembrie 2004.
Nr. 92.


ANEXA I

Aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliului Legislativ, Consiliului Concurenţei, Curţii de Conturi, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului

A. Salarii de baza pentru functii publice





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Salariul de bazã *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Şef departament │ 32.148.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general │ 30.299.000 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


________
*) Cuprinde si indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de bazã pentru funcţii publice de execuţie


─────────────────────────────────────────────────────





┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│Nr│ Funcţia publicã │ Clasa │ Gradul │Treapta de │ Salariul de bazã│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │consilier juridic │ I │ Superior │ 1 │ 18.957.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 17.257.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 17.041.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 16.928.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 14.177.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 13.031.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 11.085.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 8.808.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 7.877.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 18.957.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 17.257.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 17.041.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 16.928.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 14.177.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 13.031.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 11.085.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 8.808.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 7.877.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │pecialitate │ II │ Superior │ 1 │ 11.385.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 9.246.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 8.308.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 7.686.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 7.503.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 5.704.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 4.767.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 4.553.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 4.306.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 7 616 000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.483.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.738.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 5.105.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 4.924.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 4.689.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 4.533.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 4.378.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 4.221.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de bazã │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director *) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - sef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


___________
*) Indemnizaţia de conducere pentru funcţia de director se aplica si şefului de sector de la Consiliul Legislativ.

D. Sporuri specifice


────────────────────

Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã si de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

ANEXA II

Aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, al Casei Naţionale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, al Inspecţiei Muncii, al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate si al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã

A. Salarii de bazã pentru înalţi funcţionari publici
────────────────────────────────────────────────────





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Salariul de bazã *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general │ 30.299.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general adjunct │ 26.663.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Comisar general │ 23.806.000 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


__________
*) Cuprinde si indemnizaţia de conducere.


B. Salarii de bazã pentru funcţii publice de execuţie


──────────────────────────────────────────────────────





┌──┬────────────────────┬───────┬─────────────┬──────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publicã │ Clasa │ Gradul │ Treapta de │Salariul de bazã│
│c │ │ │ profesional│ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│1 │Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │juridic │ I │ Superior │ 1 │ 14.050.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 12.283.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 11.126.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 9.975.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 8.964.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 8.293.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 7.465.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 6.967.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 6.470.000 │
├──┼────────────────────┼───────┼─────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
└──┴────────────────────┴───────┴─────────────┴──────────────┴────────────────┘

┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│2 │Auditor │ I*) │ Superior │ 1 │ 19.646.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 2 │ 15.558.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I*) │ Superior │ 3 │ 12.715.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 11.299.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 2 │ 8.971.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 3 │ 8.224.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 7.465.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 6.858.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 6.470.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 11.385.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 9.246.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 8.308.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 7.686.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 2 │ 7.503.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 3 │ 5.704.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 4.767.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 4.553.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 4.306.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│4 │Referent │ III │ Superior │ 1 │ 7.433.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.423.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.738.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 5.105.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 2 │ 4.804.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 3 │ 4.645.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 4.485.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 4.378.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 4.221.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘
┌──┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 14.050.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 12.283.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 11.126.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Principal│ 1 │ 9.975.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 10.312.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 9.245.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 8.308.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Principal│ 1 │ 7.686.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 1 │ 7.259.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.423.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.451.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Principal│ 1 │ 5.105.000 │
├──┼───────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴───────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────────┘


___________
*) Se utilizeazã si pentru salarizarea controlorilor delegaţi ai Ministerului Finanţelor Publice la care salariile de bazã sunt mai mari cu 20%.


C. Indemnizaţii de conducere


────────────────────────────





┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de bazã │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector de stat sef │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector general de stat │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Director general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Inspector de stat sef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Inspector general de stat adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar general adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Inspector-sef │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 10 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 11 │Inspector-sef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 12 │Contabil sef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 13 │Şef sector │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 14 │Comisar sef divizie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 15 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 16 │Şef birou │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



D. Sporuri specifice


────────────────────

Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã si de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTĂ:
1 Salariile de bazã ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% faţã de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit.B din prezenta anexã.
2 Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã si de sporurile si alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal si alte dispoziţii legale în vigoare


ANEXA III

Aparatul propriu al prefecturilor, al instituţiilor subordonate autoritãţilor sau instituţiilor publice centrale, ale serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate din uni tãţile administrativ-teritoriale, al inspectoratelor teritoriale de muncã, al caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene si a municipiului Bucureşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale si Autoritãţii Judecã toreşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor si Turismului, al caselor judeţene de pensii si a municipiului Bucureşti, al agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncã si a municipiului Bucureşti, precum si din aparatul propriu al consiliilor judeţene si al Consiliului General al municipiului Bucureşti


A. Salarii de bazã pentru înalţi funcţionari publici şi funcţii publice de conducere





┌─────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Salariul de bazã *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │Secretar general al Prefecturii │ │
│ │Municipiului Bucureşti │ 29.330.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │Secretar general al prefecturii: │ │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 27.930.000 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 27.600.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3 │Secretar general al municipiului │ │
│ │Bucureşti │ 29.330.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4 │Şef departament în aparatul │ │
│ │propriu al Consiliului General al│ │
│ │Municipiului Bucureşti │ 14.267.000 │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5 │Secretar general al judeţului: │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria I │ 27.930.000 │
│ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │- categoria II │ 27.600.000 │
└─────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘


________
*) Cuprinde si indemnizaţia de conducere.

B. Salarii de bazã pentru funcţii publice de execuţie


┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publicã │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de bazã│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │Juridic │ I │ Superior │ 1 │ 13.158.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 11.784.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 10.675.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 9.569.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 8.599.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 7.957.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 7.162.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 6.685.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 6.208.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘

┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│2 │Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 13.158.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 11.784.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 10.675.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 9.569.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 8.599.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 7.957.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 7.162.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 6.685.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 6.208.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│3 │Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 11.289.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 9.170.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 8.238.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 7.623.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 7.440.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 5.657.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 4.727.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 4.515.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 4.270.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 7.201.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.223.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.451.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 5.105.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 4.767.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 4.608.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 4.450.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 4.369.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 4.211.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│5 │Comisar │ I │ Superior │ 1 │ 13.158.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 11.784.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 10.675.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 9.569.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 1 │ 10.312.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 9.167.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 8.238.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 7.623.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Duperior │ 1 │ 7.201.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.372.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.451.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 5.105.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de bazã │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef, arhitect şef- primãria │ 55% │
│ │municipiului Bucureşti │ │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Arhitect şef adjunct **) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Inspector-şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 8 │Comisar şef secţie │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 9 │Comisar şef adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│10 │Comisar şef secţie divizie │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│11 │Şef serviciu, şef administraţie │ │
│ │financiarã 30% │ │
│ │- nivel oraş ***) │ │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│12 │Şef birou, şef administraţie financiarã│ 25% │
│ │nivel comunã │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘


_________
*) Se utilizeazã la nivel de judeţ, la Primãria Municipiului Bucureşti.
**) Se utilizeazã numai la Primãria Municipiului Bucureşti.
***) Pentru funcţia de şef administraţie financiarã de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucureşti, indemnizaţia de conducere este de 50%

D. Sporuri specifice


────────────────────

Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

NOTA:
1. Salariile de bazã ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% faţã de salariile prevãzute la punctele 1,3 şi 4 ale lit. B din prezenta anexã.
2. Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii legale în vigoare (personalul vamal care desfãşoarã activitãţi de control în cala de mãrfuri a navelor şi aeronavelor, compartimentele de mãrfuri şi bagaje ale mijloacelor de transport auto şi de cale feratã, precum şi în mesagerii la coletele poştale şi la bagajele introduse sau scoase din ţarã, beneficiazã de sporul pentru condiţii deosebite)
3. Personalul de execuţie din trezorerii beneficiazã de un spor pentru condiţii deosebite de muncã de 10% din salariul de bazã.

ANEXA IV

Aparatul propriu al consiliilor locale si al instituţiilor din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale

A. Salarii de bazã pentru funcţii publice de conducere





┌─────┬────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Salariul de bazã *) │
│crt. │ │ - lei - │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │Secretar al unitãţilor │ │
│ │administrativ teritoriale: │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- municipii: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 320.000 locuitori **) │ 25.697.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 23.201.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II │ 21.072.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III │ 19.089.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- oraşe: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I │ 17.078.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoriali │ 16.337.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categorialii │ 15.955.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │- comune: │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - cu peste 15.000 locuitori │ 12.482.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria I (între 7.001-15.000 locuitori) │ 11.470.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria II (între 3.001-7.000 locuitori) │ 11.117.000 │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│ │ - categoria III (pânã la 3.000 locuitori) │ 10.812.000 │
└─────┴────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘


__________
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.
**) Se aplicã şi la sectoarele municipiului Bucureşti.


NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor, se face prin hotãrâre a Guvernului.
2. În cazul secretarului unitãţii administraţiv-teritoriale, care în mod excepţional, potrivit legii, are studii medii salariul de bazã prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã se diminueazã cu 10%.

B. Salarii de bazã pentru funcţii publice de execuţie


┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publicã │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de bazã│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 1│Consilier, expert, │ │ │ │ │
│ │inspector, consilier│ │ │ │ │
│ │iuridic │ I │ Superior │ 1 │ 11.112.000* │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 9.823.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 8.536.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 7.608.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 6.746.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 6.252.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 5.922.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 5.595.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 5.101.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Debutant │ - │ 4.775.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘


________
* Nu se aplicã la comunele de categoria III



┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│Nr│ Funcţia publicã │ Clasa │ Gradul │Treapta de │Salariul de bazã│
│c │ │ │ profesional │ salarizare │ - lei - │
│r │ │ │ │ │ │
│t │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ 2│Auditor │ I │ Superior │ 1 │ 11.112.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 2 │ 9.823.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Superior │ 3 │ 8.536.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 1 │ 7.608.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 2 │ 6.746.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Principal │ 3 │ 6.252.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 1 │ 5.922.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 2 │ 5.595.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ I │ Asistent │ 3 │ 5.101.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 3│Referent de │ │ │ │ │
│ │specialitate │ II │ Superior │ 1 │ 7.084.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 2 │ 6.120.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Superior │ 3 │ 5.518.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 1 │ 5.272.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 2 │ 5.038.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Principal │ 3 │ 4.884.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 1 │ 4.651.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 2 │ 4.497.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Asistent │ 3 │ 4.342.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ II │ Debutant │ - │ 4.151.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘
┌──┬────────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────┬────────────────┐
│ 4│Referent │ III │ Superior │ 1 │ 6.560.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 2 │ 6.072.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Superior │ 3 │ 5.496.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 1 │ 5.063.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 2 │ 4.884.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Principal │ 3 │ 4.651.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 1 │ 4.497.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 2 │ 4.342.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Asistent │ 3 │ 4.187.000 │
├──┼────────────────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ │ │ III │ Debutant │ - │ 4.065.000 │
└──┴────────────────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┘



C. Indemnizaţii de conducere


┌────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publicã │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ │ în procente din salariul │
│ │ │ de bazã │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef *) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 2 │Director executiv │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 3 │Director executiv adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil - şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 5 │Şef serviciu, arhitect şef **) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 6 │Şef birou │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7 │Persoana cu responsabilitate in │ │
│ │domeniul urbanismului şi amenajãrii │ 15% │
│ │teritoriului şi al autorizãrii │ │
│ │executãrii │ │
│ │lucrãrilor de construcţii ***) │ │
└────┴───────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘



__________
*) Se utilizeazã la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti, al iudetelor si al municipiilor.
**) Se utilizeazã la oraşe.
***) Se utilizeazã la comune.

D. Sporuri specifice


────────────────────

Personalul prevãzut în prezenta anexa beneficiazã şi de sporurile prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare.

___________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016