Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 91 din 26 septembrie 2007  pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei sociale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 91 din 26 septembrie 2007 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul protectiei sociale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 671 din 1 octombrie 2007
În vederea urgentãrii stabilirii elementelor de fundamentare a bugetului asigurãrilor sociale de stat pe anul 2008, proiect de buget care trebuie prezentat Guvernului în cursul lunii septembrie, a eliminãrii inadvertenţelor apãrute între prevederile cuprinse în <>Legea nr. 250/2007 pentru modificarea <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale şi celelalte reglementãri din conţinutul acestei legi, respectiv din cuprinsul celorlalte legi din domeniul social,
în scopul asigurãrii scãderii cotelor de contribuţii de asigurãri sociale datorate de angajatori şi angajaţi la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, potrivit obiectivelor Programului de guvernare, care vor conduce la diminuarea în anul 2008 a veniturilor la acest buget,
se impune adoptarea de mãsuri imediate pentru realizarea intervenţiilor legislative asupra actelor normative ce cuprind dispoziţii privind contribuţiile la bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi, respectiv, în sensul punerii de acord a dispoziţiilor privind stabilirea bazei de calcul a contribuţiilor sociale astfel încât baza de calcul a contribuţiei angajatorului sã fie egalã cu suma veniturilor care constituie baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale, elemente care vizeazã interesul public şi care au caracter de urgenţã.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. I
<>Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã, dupã cum urmeazã:
1. La articolul 5 alineatul (1), punctul V se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"V. Persoanele care se regãsesc în douã sau mai multe situaţii prevãzute la pct. IV."
2. La articolul 5, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Se pot asigura în sistemul public, pe bazã de contract de asigurare socialã, în condiţiile prezentei legi, persoanele care se regãsesc în situaţiile prevãzute la alin. (1) şi care doresc sã îşi completeze venitul asigurat, precum şi persoanele care nu se regãsesc în situaţiile prevãzute la alin. (1)."
3. La articolul 6, alineatul (1^1) se abrogã.
4. La articolul 6, alineatele (2) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) În situaţia în care se constatã erori în cuprinsul declaraţiilor prevãzute la alin. (1), indiferent de motivele care au cauzat producerea acestora, şi/sau modificãri ale datelor pe baza cãrora se determinã stagiul de cotizare şi punctajul mediu anual ale asiguratului, persoanele juridice sau fizice prevãzute la alin. (1) au obligaţia sã depunã o declaraţie rectificativã privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat la casa teritorialã de pensii unde a fost depusã şi declaraţia pe care o modificã.
(3) Declaraţia prevãzutã la alin. (1) şi declaraţia rectificativã prevãzutã la alin. (2) au regimul juridic al unei declaraţii pe propria rãspundere."
5. Dupã articolul 6 se introduce un nou articol, articolul 6^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 6^1. - (1) Persoanele prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V care au cel puţin vârsta de 18 ani sunt obligate sã se asigure pe baza declaraţiei de asigurare. Declaraţia de asigurare se depune în termen de 30 de zile de la data încadrãrii în situaţia respectivã la casa teritorialã de pensii din raza de domiciliu sau de reşedinţã. Venitul lunar asigurat este cel stabilit prin declaraţia de asigurare.
(2) Se excepteazã de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V, dacã beneficiazã de una dintre categoriile de pensii prevãzute de prezenta lege sau dacã se regãsesc în situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi III.
(3) Contractul de asigurare socialã prevãzut la art. 5 alin. (2) se încheie între persoana interesatã sau, dupã caz, mandatarul acesteia desemnat prin procurã specialã şi casa teritorialã de pensii din raza de domiciliu sau reşedinţã a persoanei interesate.
(4) Contractul de asigurare socialã se încheie în formã scrisã şi produce efecte de la data înregistrãrii acestuia la casa teritorialã de pensii.
(5) Venitul asigurat înscris în declaraţia sau contractul de asigurare socialã poate fi modificat prin depunerea unei comunicãri de modificare a declaraţiei de asigurare sau, dupã caz, prin încheierea unui act adiţional la contractul de asigurare socialã.
(6) Declaraţia şi contractul de asigurare socialã constituie titluri de creanţã şi devin titluri executorii la data la care creanţa bugetarã este scadentã conform legii."
6. La articolul 7, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) În sistemul public prestaţiile de asigurãri sociale reprezintã venituri de înlocuire pentru pierderea totalã sau parţialã a veniturilor asigurate, ca urmare a bãtrâneţii, invaliditãţii sau decesului.
(2) Prestaţiile de asigurãri sociale se acordã sub formã de pensii, ajutoare şi alte tipuri de prestaţii prevãzute de prezenta lege."
7. La articolul 7, alineatul (3) se abrogã.
8. Articolul 10 se abrogã.
9. Dupã articolul 13 se introduce un nou articol, articolul 13^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 13^1. - (1) Pânã la data de 1 iulie 2008, Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã, denumitã în continuare ANAF, şi CNPAS asigurã corelarea bazelor proprii de date pentru realizarea unei evidenţe corecte şi unitare a drepturilor şi obligaţiilor participanţilor la sistemul public de pensii, precum şi la sistemul fondurilor de pensii administrate privat.
(2) Casele teritoriale de pensii şi organele fiscale subordonate ANAF trebuie sã îşi transmitã reciproc informaţiile referitoare la sumele reprezentând contribuţia de asigurãri sociale, declarate şi, respectiv, plãtite de angajatori.
(3) Casele teritoriale de pensii şi organele fiscale subordonate ANAF, pe baza informaţiilor prevãzute la alin. (4), identificã situaţiile în care angajatorii nu au respectat prevederile legale privind declararea şi plata contribuţiilor de asigurãri sociale, dispunând mãsurile prevãzute de lege.
(4) Instituţiile prevãzute la alin. (3) îşi acordã reciproc şi gratuit accesul la informaţiile referitoare la declararea şi plata contribuţiilor de asigurãri sociale din bazele de date pe care le au în administrare.
(5) Anual, dupã depunerea situaţiilor financiare, respectiv a declaraţiilor fiscale, organele fiscale teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor transmit caselor teritoriale de pensii situaţia persoanelor care s-au încadrat în situaţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) pct. IV."
10. La articolul 23, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Baza lunarã de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale în cazul asiguraţilor o constituie:
a) venitul brut realizat lunar, în situaţia asiguraţilor prevãzuţi la art. 5 alin. (1) pct. I şi II;
b) venitul lunar asigurat, înscris în declaraţia sau în contractul de asigurare socialã, în cazul asiguraţilor prevãzuţi la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V şi alin. (2);
c) salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, în cazul indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate, corespunzãtor numãrului zilelor lucrãtoare din concediul medical, cu excepţia cazurilor de accident de muncã sau boalã profesionalã."
11. La articolul 23, alineatul (3) se abrogã.
12. La articolul 24, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Baza lunarã de calcul a contribuţiei de asigurãri sociale datorate de cãtre angajator o constituie suma veniturilor care constituie baza de calcul a contribuţiei individuale de asigurãri sociale conform art. 23 alin. (1)."
13. La articolul 24, alineatele (3) şi (4) se abrogã.
14. La articolul 24, alineatul (5) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(5) În cazul angajatorilor care datoreazã contribuţie asupra veniturilor brute realizate lunar în condiţii diferite de muncã, baza de calcul la care se datoreazã contribuţia de asigurãri sociale corespunzãtoare fiecãrei condiţii de muncã o constituie suma veniturilor brute realizate în fiecare dintre aceste condiţii."
15. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Contribuţia de asigurãri sociale nu se datoreazã asupra sumelor reprezentând:
a) prestaţii suportate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de muncã şi boli profesionale;
b) diurne de deplasare şi de delegare, indemnizaţii de delegare, detaşare şi transfer, precum şi drepturi de autor;
c) participarea salariaţilor la profit.
(2) Sumele asupra cãrora nu se datoreazã contribuţia de asigurãri sociale, prevãzute la alin. (1), nu se iau în considerare la stabilirea prestaţiilor din sistemul public de pensii."
16. La articolul 28, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - (1) Contribuţia individualã de asigurãri sociale datoratã de asiguraţii prevãzuţi la art. 5 alin. (1) pct. I şi II se reţine integral din veniturile care constituie, conform art. 23 alin. (1), bazã de calcul şi/sau, dupã caz, din cuantumul indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) Angajatorul calculeazã şi vireazã lunar, la casa teritorialã de pensii în raza cãreia se aflã sediul acestuia, contribuţia de asigurãri sociale pe care o datoreazã bugetului asigurãrilor sociale de stat împreunã cu contribuţiile individuale reţinute de la asiguraţi."
17. La articolul 28, dupã alineatul (3) se introduc 4 noi alineate, alineatele (4), (5), (6) şi (7), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Din momentul începerii activitãţii de colectare pentru sistemul fondurilor de pensii administrate privat contribuţia la fondul de pensii, care este parte din contribuţia individualã de asigurãri sociale datoratã la sistemul public de pensii, se vireazã de cãtre CNPAS fondurilor de pensii administrate privat.
(5) Lunar, pânã cel târziu în data de 20 a lunii urmãtoare celei în care plãtitorii au depus declaraţia privind evidenţa nominalã şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, instituţia de evidenţã prevãzutã de lege transmite fiecãrui administrator lista nominalã de virare a sumelor cãtre fondul de pensii pe care acesta îl administreazã.
(6) Lunar, pânã cel târziu în data de 20 a lunii urmãtoare celei în care angajatorul a depus declaraţia privind evidenţa nominalã şi a obligaţiilor de platã cãtre bugetul asigurãrilor sociale de stat, instituţia de evidenţã prevãzutã de lege vireazã cãtre fiecare fond de pensii administrat privat, de la bugetul asigurãrilor sociale de stat, suma reprezentând contribuţiile individuale datorate acestor fonduri.
(7) CNPAS transmite cãtre ANAF informaţii cu privire la sumele care au fost virate fondurilor de pensii administrate privat, pe fiecare angajator, în vederea executãrii creanţelor bugetare, potrivit legii."
18. Articolul 33 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 33. - (1) Perioadele în care persoanele asigurate pe bazã de declaraţie sau contract de asigurare nu au achitat contribuţia de asigurãri sociale datoratã nu se valorificã la stabilirea pensiilor pânã la achitarea acesteia, inclusiv a dobânzilor şi penalitãţilor aferente.
(2) Asiguraţii prevãzuţi la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V care fac dovada cã în anul fiscal precedent nu au realizat venituri nu datoreazã contribuţie de asigurãri sociale pentru perioada respectivã.
(3) În cazul în care asiguraţii aflaţi în situaţia prevãzutã la alin. (2) au achitat contribuţia de asigurãri sociale, aceasta nu se restituie, iar stagiul de cotizare realizat se valorificã la stabilirea prestaţiilor de asigurãri sociale."
19. La articolul 35, alineatul (4) se abrogã.
20. Articolul 142 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 142. - (1) Cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea sistemului public de pensii se suportã din bugetul asigurãrilor sociale de stat, în limita unui procent de pânã la 4% aplicat asupra cheltuielilor anuale totale prevãzute prin legea bugetului asigurãrilor sociale de stat, inclusiv asupra cheltuielilor din alte surse atrase, în condiţiile legii.
(2) Sumele necesare administrãrii şi gestionãrii procesului de afiliere la fondurile de pensii administrate privat, cele ocazionate de virarea contribuţiei la aceste fonduri, precum şi celelalte cheltuieli aferente se suportã din bugetul asigurãrilor sociale de stat, în limita procentului prevãzut la alin. (1)."
ART. II
<>Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 454 din 27 iunie 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 20, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de muncã, pentru reducerea timpului de muncã sau pentru trecerea temporarã în alt loc de muncã se calculeazã ca medie a veniturilor brute realizate lunar de cãtre salariat în ultimele 6 luni anterioare manifestãrii riscului, respectiv a veniturilor stipulate în contractele individuale de asigurare, pe baza cãrora s-a stabilit contribuţia de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale.
(2) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, baza de calcul a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de muncã, pentru reducerea timpului de muncã sau pentru trecerea temporarã în alt loc de muncã o constituie media veniturilor brute realizate lunar, respectiv a veniturilor stipulate în contractul individual de asigurare, pe baza cãrora s-a stabilit contribuţia de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale."
2. La articolul 20, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de o lunã, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie venitul lunar brut din prima lunã de activitate pentru care s-a stabilit sã se plãteascã contribuţia."
3. La articolul 101, alineatele (1), (2) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 101. - (1) Baza lunarã de calcul la care angajatorul datoreazã contribuţia de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli profesionale pentru persoanele prevãzute la art. 5 şi 7 o constituie:
a) suma veniturilor brute realizate lunar;
b) salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, corespunzãtor numãrului zilelor lucrãtoare din concediul medical, cu excepţia cazurilor de accident de muncã sau boalã profesionalã.
(2) Cotele de contribuţie datorate de angajatori în funcţie de clasa de risc se stabilesc prin Legea bugetului asigurãrilor sociale de stat şi se aplicã asupra bazei lunare de calcul prevãzute la alin. (1).
(3) Contribuţia de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli profesionale nu se aplicã asupra sumelor reprezentând:
a) prestaţii suportate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de muncã şi boli profesionale;
b) diurnele de deplasare şi de delegare, indemnizaţiile de delegare, detaşare şi transfer, precum şi drepturile de autor;
c) participarea salariaţilor la profit."
4. La articolul 101, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Sumele asupra cãrora nu se datoreazã contribuţia de asigurãri pentru accidente de muncã şi boli profesionale prevãzute la alin. (3) nu se iau în considerare la stabilirea prestaţiilor din sistemul de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale."
5. La articolul 111, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Neplata contribuţiei de asigurare de cãtre asiguraţii prevãzuţi la art. 6 pe o perioadã de 3 luni consecutive constituie pentru asigurãtor motiv de reziliere de drept a contractului individual de asigurare."
6. La articolul 116, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Cheltuielile pentru organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale se asigurã în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie în bugetul asigurãrilor sociale de stat."
7. La articolul 135, dupã alineatul (10) se introduc douã noi alineate, alineatele (11) şi (12), cu urmãtorul cuprins:
"(11) Rambursarea serviciilor medicale acordate lucrãtorilor asiguraţi conform prevederilor legislaţiei române se va realiza în conformitate cu facturile şi documentele justificative trimise de instituţiile competente ale ţãrilor membre Uniunii Europene sau ale ţãrilor prevãzute în acordurile bilaterale.
(12) Cheltuielile de transport necesare pentru repatriere în cazul decesului unui lucrãtor asigurat conform prevederilor legale române în vigoare ca urmare a unui accident de muncã sau boalã profesionalã, se suportã din sumele prevãzute cu aceastã destinaţie pentru accidente de muncã şi boli profesionale din bugetul asigurãrilor sociale de stat."
ART. III
<>Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 103 din 6 februarie 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 26 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - Angajatorii au obligaţia de a plãti lunar o contribuţie la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, a cãrei cotã se aplicã asupra sumei veniturilor care constituie baza de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, conform art. 27 alin. (1)."
2. La articolul 27, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 27. - (1) Angajatorii au obligaţia de a reţine şi de a vira lunar contribuţia individualã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, a cãrei cotã se aplicã asupra bazei lunare de calcul, reprezentatã de venitul brut realizat lunar, în situaţia persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevãzute la art. 19."
3. Articolul 28 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 28. - Persoanele asigurate în baza contractului de asigurare pentru şomaj, prevãzute la art. 20, au obligaţia de a plãti lunar o contribuţie la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, a cãrei cotã se aplicã asupra venitului lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj."
4. Articolul 29 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 29. - Cotele contribuţiilor prevãzute la art. 26-28 se stabilesc prin legea bugetului asigurãrilor sociale de stat, în funcţie de necesarul de resurse pentru acoperirea cheltuielilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj."
5. La articolul 30, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Taxele încasate de Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã din activitatea centrelor regionale de formare profesionalã a adulţilor, precum şi cele pentru acreditarea furnizorilor de servicii de ocupare se constituie ca venituri din alte surse ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, în mãsura în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se prevede altfel."
ART. IV
<>Legea nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 453 din 25 mai 2006, cu modificãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4, litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) angajator - persoana fizicã sau persoana juridicã, cu excepţia instituţiilor publice definite conform <>Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare, ce poate sã angajeze forţã de muncã pe bazã de contract individual de muncã, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
2. La articolul 7, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Angajatorii au obligaţia de a plãti lunar o contribuţie la Fondul de garantare în cotã de 0,25%, aplicatã asupra sumei veniturilor care constituie baza de calcul a contribuţiei individuale la bugetul asigurãrilor pentru şomaj realizate de salariaţii încadraţi cu contract individual de muncã, potrivit legii."
ART. V
(1) Începând cu 1 noiembrie 2007 se suplimenteazã cu 400 numãrul maxim de posturi aprobate, potrivit legii, Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, prin reorganizarea instituţiilor aflate în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse.
(2) Posturile prevãzute la alin. (1) şi, dupã caz, personalul care ocupã posturile supuse reorganizãrii se preiau, în condiţiile legii, pe bazã de protocol, în care se va stabili structura posturilor redistribuite potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã şi cheltuielile de personal aferente, pe capitole de cheltuieli, incluzând toate drepturile salariale prevãzute de lege.
(3) Se autorizeazã Ministerul Economiei şi Finanţelor sã introducã, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalitãţii de Şanse, modificãrile corespunzãtoare în structura şi volumul bugetelor implicate.
(4) Prezenta ordonanţã de urgenţã modificã numãrul maxim de posturi reglementat prin actele normative în care acesta este prevãzut.
ART. VI
Cu excepţia art. V, prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã intrã în vigoare pe data de 1 ianuarie 2008.
ART. VII
Pânã la data de 1 ianuarie 2008 ministerele implicate vor supune aprobãrii, potrivit competenţelor prevãzute de lege, modificarea şi completarea în mod corespunzãtor, dupã caz, a normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncã şi boli profesionale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, respectiv, ale <>Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, cu modificãrile ulterioare, precum şi a altor acte normative date în executarea acestor legi.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii, familiei
şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

Ministrul economiei
şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 26 septembrie 2007.
Nr. 91.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016