Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 82 din 19 iunie 2000  pentru modificarea si completarea   Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 82 din 19 iunie 2000 pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 293 din 28 iunie 2000
În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
<>Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 600 din 8 decembrie 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:

1. Titlul secţiunii a 2-a din capitolul II va avea urmãtorul cuprins:
"Structura carierei funcţionarilor publici: categorii, clase şi grade"

2. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - Fiecare dintre cele trei categorii ale funcţiei publice se împarte în trei clase. Clasa este o etapa din cariera funcţionarului public. Structura ierarhica a claselor este urmãtoarea: clasa a III-a, clasa a II-a şi clasa I, ca nivel maxim."

3. Articolul 11 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 11. - Fiecare clasa se împarte în trei grade de funcţionari publici definitivi. Structura ierarhica a gradelor este urmãtoarea: gradul 3, gradul 2 şi gradul 1, ca nivel maxim."

4. Articolul 12 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - Fiecare grad corespunde unui nivel al salariului de baza din grila de salarizare."

5. Alineatul (1) al articolului 13 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Funcţionarul public îşi pãstreazã clasa şi gradul avute şi atunci când nu mai deţine funcţia publica din motive neimputabile acestuia. În acest caz Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici îi va asigura funcţionarului public încadrarea în alta funcţie publica, în limita posturilor disponibile şi potrivit pregãtirii lui profesionale."

6. Articolul 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - Categoriile, clasele şi gradele carierei funcţionarului public sunt urmãtoarele:


────────────────────────────────────────────────────────────
Clase
Câte- ─────────────────────────────────────────────────
gorii Clasa a III-a Clasa a II-a Clasa I
─────────────────────────────────────────────────
Grade
────────────────────────────────────────────────────────────
A 3 2 1 3 2 1 3 2 1
B 3 2 1 3 2 1 3 2 1
C 3 2 1 3 2 1 3 2 1"
────────────────────────────────────────────────────────────



7. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - Funcţiile publice se identifica prin categoria, clasa şi gradul corespunzãtoare."

8. Litera b) a alineatului (1) al articolului 25 va avea urmãtorul cuprins:
"b) documentele privind evaluarea anuala a activitãţii acestuia, avansarile în funcţii, grade, clase sau categorii, precum şi sancţiunile disciplinare ce i-au fost aplicate, ordonate cronologic şi fãrã discontinuitati."

9. Litera b) a alineatului (2) al articolului 30 va avea urmãtorul cuprins:
"b) crearea unei ierarhii a sistemului de salarizare pe categorii, clase şi grade, bazate pe evaluarea postului;"

10. Alineatul (2) al articolului 35 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru motive de sãnãtate funcţionarilor publici li se poate aproba, în mod excepţional, schimbarea compartimentului sau autoritãţii ori a instituţiei publice în care îşi desfãşoarã activitatea, cu pãstrarea clasei şi gradului avute. Schimbarea se poate face numai dacã funcţionarul public în cauza este apt profesional sa îndeplineascã noile atribuţii ce îi revin."

11. Articolul 51 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 51. - (1) Persoanele care au ocupat funcţii de demnitate publica alese sau numite ori funcţii asimilate acestora, potrivit legii, precum şi cele care au deţinut funcţii de specialitate în afarã autoritãţilor sau instituţiilor publice pot fi numite, în urma concursului, în funcţii publice definitive. Aceste persoane vor fi numite în categoria corespunzãtoare studiilor absolvite, în clasa şi gradul corespunzãtoare vechimii în funcţia de demnitate publica sau de specialitate, la care se adauga, dacã este cazul, vechimea în funcţii publice deţinute anterior.
(2) Persoanele care revin în corpul funcţionarilor publici dupã pãrãsirea acestuia pentru motive care nu le sunt imputabile vor fi încadrate în clasa şi gradul dobândite anterior, la care se pot adauga, prin examen organizat de Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici, clasele şi gradele corespunzãtoare timpului lucrat în alte sectoare."

12. Alineatul (1) al articolului 54 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 54. - (1) La terminarea perioadei de stagiu, pe baza rezultatului evaluãrii realizate potrivit art. 53 alin. (3), funcţionarul public debutant este numit funcţionar public definitiv clasa a III-a, gradul 3, în categoria corespunzãtoare nivelului de studii absolvite sau este obligat sa repete, o singura data, perioada de stagiu. În raport cu rezultatul evaluãrii realizate dupã repetarea perioadei de stagiu, funcţionarul public debutant este numit funcţionar public definitiv sau este eliberat din funcţia publica pentru incompetenta profesionalã."

13. Alineatul (1) al articolului 58 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 58. - (1) Functionarii publici, cu excepţia funcţionarilor publici civili din ministerele şi instituţiile centrale privind apãrarea nationala, ordinea publica şi siguranta nationala, pot fi aleşi sau numiţi pentru exercitarea unei funcţii de demnitate publica. Pe durata exercitãrii funcţiei de demnitate publica ei sunt suspendaţi din funcţia publica pe care o deţin şi îşi pãstreazã clasa şi gradul avute."

14. Alineatul (2) al articolului 59 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Evaluarea activitãţii funcţionarilor publici se face ţinând seama de criteriile de performanta pe baza cãrora se definesc clasele şi gradele existente în cadrul aceleiaşi categorii."

15. Alineatul (1) al articolului 60 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 60. - (1) La începutul anului conducãtorii de compartimente vor comunica în scris fiecãrui funcţionar public criteriile de performanta stabilite de Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici, corespunzãtoare categoriei, clasei şi gradului funcţiei publice ocupate de acesta."

16. Titlul secţiunii a 2-a din capitolul VII va avea urmãtorul cuprins:
"Avansarea în grade, clase şi categorii"

17. Articolul 63 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 63. - În cariera profesionalã funcţionarul public beneficiazã, în urma rezultatelor obţinute la evaluarea performantelor profesionale individuale, de dreptul de a avansa în grad, clasa sau în categorie în urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior celei avute."

18. Articolul 64 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 64. - (1) Avansarea în gradul urmãtor se face în cadrul aceleiaşi clase.
(2) Functionarii publici avanseaza în grad dacã au o vechime de minimum 2 ani în gradul din care sunt avansati şi dacã au obţinut la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale, 2 ani consecutivi, cel puţin calificativul «bun».
(3) În mod excepţional functionarii publici care au obţinut la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale calificativul «excepţional» avanseaza în grad dacã au o vechime de minimum un an în gradul din care sunt avansati."

19. Alineatul (1) al articolului 65 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 65. - (1) Avansarea cu un grad în clasa urmãtoare se face de la gradul 1 al unei clase la gradul 3 al clasei imediat superioare."

20. Articolul 66 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 66. - (1) Pot beneficia de avansarea în clasa numai functionarii publici înscrişi în tabelul de avansari, care se întocmeşte şi se completeazã anual în fiecare autoritate sau instituţie publica.
(2) Pentru a fi înscrişi pe tabelul de avansari functionarii publici trebuie sa fi obţinut la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale, în ultimii 2 ani consecutivi premergatori înscrierii, calificativul «excepţional».
(3) În mod excepţional functionarii publici care la promovarea gradelor clasei a III-a şi a primului grad al clasei a II-a au obţinut calificativul «excepţional» pot fi înscrişi în tabelul de avansari, în vederea avansarii directe în gradul 3 al clasei I.
(4) Avansarile în clasa se fac în ordinea înscrierii pe tabelul de avansari, în cadrul numãrului de posturi vacante, fãrã a se depãşi numãrul maxim de titulari pentru fiecare clasa stabilit în condiţiile prezentei legi.
(5) Numãrul maxim de titulari pentru fiecare clasa, în raport cu efectivul total al funcţionarilor publici din cadrul fiecãrei autoritãţi sau instituţii publice, se stabileşte anual prin hotãrâre a Guvernului sau, dupã caz, a consiliului judeţean ori local.
(6) Avansarile aprobate de autoritãţile sau instituţiile publice vor fi comunicate în termen de 30 de zile Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici."

21. Litera e) a articolului 89 va avea urmãtorul cuprins:
"e) pensionarea potrivit legii ori când nu mai este necesarã menţinerea în activitate a funcţionarului public pensionat reincadrat."

22. Alineatul (2) al articolului 91 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Transferul în interesul serviciului se poate face numai cu acordul scris al funcţionarului public transferat. În acest caz funcţionarul public îşi pãstreazã clasa şi gradul dobândite anterior."

23. Litera c) a articolului 92 va avea urmãtorul cuprins:
"c) pentru incompetenta profesionalã, în condiţiile prevãzute de dispoziţiile art. 54 alin. (1) sau, dupã caz, ale art. 62 alin. (2);"

24. Articolul 92 se completeazã cu litera e) cu urmãtorul cuprins:
"e) nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevãzute la art. 6 lit. a), d)-g)."

25. Articolul 96 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 96. - La încetarea raporturilor de serviciu în condiţiile art. 89 lit. a)-e) funcţionarul public are îndatorirea sa predea lucrãrile şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitãrii atribuţiilor de serviciu."

26. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 97 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 97. - (1) Functionarii încadraţi pe perioada nedeterminatã în cadrul autoritãţilor sau instituţiilor publice vor fi numiţi în funcţiile publice corespunzãtoare posturilor pe care le ocupa, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi, pana la data de 31 iulie 2000.
(2) Functionarii care ocupa o funcţie publica de conducere într-o autoritate sau instituţie publica vor susţine un examen de atestare pe post. Condiţiile de desfãşurare a examenului de atestare se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."

27. Anexa se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 2
În termen de 3 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale vor elabora, cu avizul Ministerului Funcţiei Publice şi al Ministerului Finanţelor, proiectul de lege privind salarizarea funcţionarilor publici.
ART. 3
Pana la data intrãrii în vigoare a legii privind salarizarea funcţionarilor publici salarizarea acestora se va face potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar, cu excepţia funcţiilor publice prevãzute la poz. 1-6 din <>cap. I al anexei la Legea nr. 188/1999 , la care se aplica prevederile <>Legii nr. 154/1998 .
ART. 4
La stabilirea funcţiilor publice pentru fiecare autoritate sau instituţie publica, potrivit <>art. 22 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, se va realiza şi echivalarea dintre funcţiile publice respective pe grade şi clase şi funcţiile de specialitate pe grade şi trepte profesionale prevãzute în anexele la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 , dupã cum urmeazã:
a) primele 4 grade, respectiv clasa I - gradele 1-3 şi clasa a II-a - gradul 1, ale funcţiilor publice prevãzute la cap. II lit. B, cap. III lit. B şi <>cap. IV lit. B din anexa la Legea nr. 188/1999 se echivaleaza cu gradele IA-III, respectiv treptele IA-III, dupã caz, prevãzute în anexa nr. I şi la cap. I din anexa nr. II la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 ;
b) urmãtoarele 5 grade, respectiv clasa a II-a - gradele 2-3 şi clasa a III-a - gradele 1-3, ale funcţiilor publice prevãzute la cap. II lit. B, cap. III lit. B şi <>cap. IV lit. B din anexa la Legea nr. 188/1999 se echivaleaza cu gradul IV, respectiv treapta IV, dupã caz, prevãzutã în anexa nr. I şi la cap. I din anexa nr. II la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 ;
c) gradul de debutant prevãzut în anexa la <>Legea nr. 188/1999 se echivaleaza cu gradul de debutant prevãzut în anexa nr. I şi la cap. I din anexa nr. II la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 ;
d) pentru funcţiile de specialitate fãrã grade şi trepte profesionale, prevãzute la cap. II lit. B din anexa nr. I la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 , echivalarea se va realiza în raport cu funcţiile ocupate, cu nivelul încadrãrii în aceste funcţii şi cu rezultatul evaluãrii performantelor profesionale individuale, pe baza normelor aprobate potrivit prevederilor <>art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 154/1998 .

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Preşedintele Agenţiei Naţionale
a Funcţionarilor Publici,
Ludovic Orban,
secretar de stat

p. Ministrul funcţiei publice,
Marian Parjol,
secretar de stat

Ministru de stat,
preşedintele Consiliului de
Coordonare Economico-Financiarã,
Mircea Ciumara

Ministrul muncii şi protecţiei
sociale,
Smaranda Dobrescu

Ministrul finanţelor
Decebal Traian Remes

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând funcţiile publice

I. Aparatul Guvernului şi al Parlamentului

A. Funcţii publice de conducere

1. Secretar general al Guvernului
2. Secretar general al Senatului
3. Secretar general al Camerei Deputaţilor
4. Secretar general adjunct al Guvernului
5. Secretar general adjunct al Senatului
6. Secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor
7. Şef departament
8. Director general
9. Director
10. Director adjunct
11. Contabil-şef
12. Şef sector
13. Şef serviciu
14. Şef birou



B. Funcţii publice de execuţie

1. Consilier Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
2. Expert Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
3. Consilier juridic Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
4. Auditor Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
5. Referent de Categoria B Clasa I Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
6. Referent Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant



II. Aparatul propriu al ministerelor şi al celorlalte organe ale administraţiei publice centrale de specialitate

A. Funcţii publice de conducere
1. Secretar general
2. Secretar general adjunct
3. Comisar general
4. Şef de departament
5. Director general
6. Inspector de stat şef
7. Inspector general de stat
8. Director general adjunct
9. Inspector de stat şef adjunct
10. Inspector general de stat adjunct
11. Comisar general adjunct
12. Director
13. Inspector-şef
14. Director adjunct
15. Inspector-şef adjunct
16. Contabil-şef
17. Şef sector
18. Comisar-şef divizie
19. Şef serviciu
20. Şef birou



B. Funcţii publice de execuţie

1. Consilier Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
2. Expert Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
3. Inspector de Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
4. Consilier juridic Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
5. Auditor Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
6. Referent de Categoria B Clasa I Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
7. Referent Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
8. Comisar Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant
Categoria B Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant
Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant



III. Aparatul propriu al prefecturilor, serviciile descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate din unitãţile administrativ-teritoriale

A. Funcţii publice de conducere

1. Secretarul general al prefecturii
2. Director general
3. Inspector-şef
4. Director general adjunct
5. Inspector-şef adjunct
6. Director
7. Director adjunct
8. Contabil-şef
9. Comisar-şef secţie
10. Comisar-şef secţie adjunct
11. Comisar-şef secţie divizie
12. Şef serviciu
13. Şef birou


B. Funcţii publice de execuţie

1. Consilier Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
2. Expert Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
3. Inspector de Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
4. Consilier juridic Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
5. Auditor Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
6. Inspector de munca Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
7. Referent de Categoria B Clasa I Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
8. Inspector Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
9. Referent Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
10. Comisar Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant
Categoria B Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant
Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Debutant



IV. Aparatul propriu al autoritãţilor administraţiei publice locale

A. Funcţii publice de conducere

1. Secretarul judeţului şi municipiului Bucureşti
2. Secretarul municipiului, sectorului municipiului Bucureşti, oraşului şi comunei
3. Şef departament
4. Arhitect-şef
5. Director general
6. Director general adjunct
7. Director
8. Director adjunct
9. Contabil-şef
10. Şef serviciu
11. Şef birou



B. Funcţii publice de execuţie

1. Consilier Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
2. Expert Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
3. Inspector de Categoria A Clasa a II-a Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
4. Consilier juridic Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
5. Auditor Categoria A Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
6. Referent de Categoria B Clasa I Gradul 1
specialitate Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
7. Inspector Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant
8. Referent Categoria C Clasa I Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a II-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Clasa a III-a Gradul 1
Gradul 2
Gradul 3
Debutant



NOTA :
1. Funcţiile publice specifice unor autoritãţi sau instituţii publice centrale ori unor instituţii subordonate acestora se stabilesc de conducãtorii autoritãţilor sau instituţiilor respective, cu acordul autoritãţilor ierarhic superioare şi cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
2. Funcţiile publice specifice din aparatul propriu al prefecturilor se stabilesc prin ordin al prefectului, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
3. Funcţiile publice specifice din aparatul propriu al autoritãţilor administraţiei publice locale se stabilesc, la propunerea preşedintelui consiliului judeţean sau, dupã caz, a primarului, prin hotãrâre a consiliului judeţean sau, dupã caz, local şi cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
4. Dispoziţiile prezentei legi referitoare la consilierii juridici le sunt aplicabile acestora pana la adoptarea statutului propriu al acestei categorii profesionale.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016