Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 81 din 24 iunie 2008  pentru modificarea si completarea   Ordonantei Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la   Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale si a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 81 din 24 iunie 2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar si personalului salarizat potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 26 iunie 2008
Având în vedere cã în anul 2008, potrivit prevederilor <>art. 3 alin. (2) teza 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 272/2003 , cu modificãrile ulterioare, tezã astfel cum a fost modificatã prin <>art. 30 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, s-a stabilit o nouã echivalare, din punct de vedere al salarizãrii funcţiei de consilier pentru afaceri europene, respectiv cu funcţia de secretar III din administraţia centralã a Ministerului Afacerilor Externe, rezultând un salariu de bazã de 3.232 lei,
în considerarea faptului cã prin aplicarea prevederilor <>art. 3 alin. (2) teza a 2-a din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 19/2003 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 272/2003 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 4/2004 privind repartizarea numãrului de consilieri de integrare pe ministere şi pentru aprobarea criteriilor de majorare a salariilor de bazã ale consilierilor de integrare, cu modificãrile ulterioare, cu privire la majorarea cu pânã la 50% a salariilor de bazã ale consilierilor pentru afaceri europene, continuã sã se înregistreze în unele cazuri depãşirea salariului de bazã al funcţiei publice de secretar general, de 4.010 lei, contrar dispoziţiilor art. 3 alin. (4) din acelaşi act normativ, dispoziţii bazate pe principiul stabilirii unui raport diferenţial echitabil între regimurile de salarizare ale celor douã categorii distincte de funcţii,
totodatã, luând în considerare necesitatea evitãrii eventualelor litigii generate de aplicarea neunitarã a dispoziţiilor legale referitoare la salarizarea consilierilor pentru afaceri europene pentru anul 2008, pânã la data intrãrii în vigoare a noului sistem de salarizare preconizat pentru aceastã categorie de personal, care ar conduce şi la suportarea unor însemnate costuri cu titlu de cheltuieli de judecatã,
întrucât aceste elemente constituie situaţii extraordinare şi vizeazã interesul public, este necesar sã fie adoptate mãsuri imediate, utilizându-se procedura de legiferare prin ordonanţã de urgenţã, în vederea reformãrii sistemului de salarizare aplicabil consilierilor pentru afaceri europene, astfel încât, în considerarea naturii, importanţei, complexitãţii atribuţiilor şi responsabilitãţilor specifice, sã se asigure o diferenţiere rezonabilã între nivelul drepturilor salariale lunare cuvenite, atât faţã de nivelul drepturilor salariale lunare prevãzute de lege pentru funcţia de secretar general, cât şi faţã de alte categorii de personal contractual din ministere şi din celelalte autoritãţi publice şi, respectiv, pentru precizarea dispoziţiilor legale în domeniul salarizãrii consilierilor pentru afaceri europene aplicabile pentru anul 2008, pânã la data intrãrii în vigoare a reglementãrilor preconizate.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. I
<>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, se modificã şi se completeazã, dupã cum urmeazã:
1. Articolul 30 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30. - (1) Limita minimã şi limita maximã a salariilor de bazã ale consilierilor pentru afaceri europene sunt prevãzute în anexa nr. Ib, cap. III «Funcţii specifice unor ministere», pct. 6.
(2) Stabilirea salariilor de bazã individuale ale consilierilor pentru afaceri europene între limitele prevãzute la alin. (1) se face potrivit art. 3 alin. (3) şi <>art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 272/2003 , cu modificãrile ulterioare.
(3) Consilierii pentru afaceri europene beneficiazã de sporurile, de majorãrile şi de alte elemente salariale prevãzute de dispoziţiile legale aplicabile personalului contractual din autoritãţi şi instituţii publice şi, dupã caz, prevãzute în mod expres de dispoziţiile legale speciale aplicabile în autoritatea sau instituţia publicã în care îşi desfãşoarã activitatea."
2. Dupã articolul 30 se introduc douã noi articole, articolele 30^1 şi 30^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 30^1. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 11 alin. (1), ordonatorii de credite din cadrul autoritãţilor şi instituţiilor publice în care îşi desfãşoarã activitatea consilierii pentru afaceri europene pot acorda premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor de consilieri pentru afaceri europene prevãzute în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate anual prin buget cu aceastã destinaţie. Premiile se pot acorda în cursul anului consilierilor pentru afaceri europene care au realizat sau care au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 11 alin. (2), ordonatorii principali de credite din cadrul autoritãţilor şi instituţiilor publice în care îşi desfãşoarã activitatea consilierii pentru afaceri europene pot acorda premii în limitã de pânã la 5% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor de consilieri pentru afaceri europene prevãzute în statul de funcţii, din economiile realizate prin reducerea cheltuielilor cu salariile, fãrã a depãşi valoarea economiilor realizate. Premiile se pot acorda în cursul anului consilierilor pentru afaceri europene care au realizat sau care au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase.
(3) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite din cadrul autoritãţilor şi instituţiilor publice în care îşi desfãşoarã activitatea consilierii pentru afaceri europene, în limita sumelor alocate cu aceastã destinaţie de cãtre ordonatorii principali de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate.
Art. 30^2. - (1) La plecarea în concediul de odihnã, consilierii pentru afaceri europene au dreptul, pe lângã indemnizaţia de concediu, la o primã egalã cu salariul de bazã brut din luna anterioarã plecãrii în concediu.
(2) În cazul în care concediul de odihnã se efectueazã fracţionat, potrivit legii, prima prevãzutã la alin. (1) se acordã odatã cu indemnizaţia de concediu cuvenitã pentru fracţiunea cea mai mare.
(3) Consilierii pentru afaceri europene care în cursul anului nu au putut efectua concediul de odihnã beneficiazã de prima prevãzutã la alin. (1) în luna decembrie.
(4) Pentru consilierii pentru afaceri europene care nu au lucrat tot timpul anului în cadrul autoritãţilor sau instituţiilor publice, prima de concediu se acordã proporţional cu perioada în care au lucrat în cadrul acestora, luându-se în calcul salariul de bazã brut din ultima lunã de activitate anterioarã plecãrii în concediu."
3. La anexa nr. Ib capitolul III "Funcţii specifice unor ministere", dupã punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 6, cu urmãtorul cuprins:
"6. Consilieri pentru afaceri europene din autoritãţi şi instituţii publice


┌────┬───────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│Nr. │ │ Nivel │ Salariul de bazã │
│crt.│ Funcţia │studii │ iunie-decembrie │
│ │ │ ├────────┬───────────┤
│ │ │ │minim │ maxim │
├────┼───────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┤
│ 1. │Consilier pentru afaceri │ │ │ │
│ │europene │ S │ 2.154 │ 3.232" │
└────┴───────────────────────────┴───────┴────────┴───────────┘



ART. II
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 272/2003 , cu modificãrile ulterioare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 3 aprilie 2003, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 3, alineatele (2) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(2) Salariul de bazã şi celelalte drepturi salariale ale consilierilor pentru afaceri europene sunt cele prevãzute de <>Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale.
(3) Stabilirea salariilor de bazã individuale ale consilierilor pentru afaceri europene între limitele prevãzute la <>art. 30 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 se face prin ordin al conducãtorului autoritãţii sau al instituţiei publice în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, pe baza criteriilor şi a cotelor procentuale de majorare a salariului de bazã prevãzut la limita minimã, dupã cum urmeazã:
a) Criteriile şi cotele procentuale de majorare pentru consilierii pentru afaceri europene


┌───────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ Denumirea criteriilor │ Cota de majorare │
│ │ (%) │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│1. Adecvarea la cerinţele postului │ 1-30 │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│2. Experienţã în specialitate │ │
│ minimum 2 ani │ 10 │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│3. Specializãri postuniversitare în │ 10 │
│ domeniul afacerilor europene sau în │ │
│ domeniul specific de activitate al │ │
│ instituţiei de încadrare │ │
└───────────────────────────────────────┴───────────────────┘



b) Corespondenţa între punctajele realizate la evaluarea performanţelor profesionale individuale anuale şi cota procentualã corespunzãtoare aferentã criteriului 1 «Adecvarea la cerinţele postului» de la lit. a)


┌───────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Punctaj realizat │ Cotã procentualã aplicatã │
├───────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ între 1 şi 2 │ 0% │
├───────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ între 2,01 şi 3 │ 15% │
├───────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ între 3,01 şi 3,50 │ 25% │
├───────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ între 3,51 şi 5 │ 30%" │
└───────────────────────┴─────────────────────────────┘



2. Dupã articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 3^1. - Cota procentualã aferentã criteriului 1 «Adecvarea la cerinţele postului» de la art. 3 alin. (3) lit. a) se stabileşte de cãtre conducãtorul autoritãţii sau al instituţiei publice în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, pe baza rezultatelor obţinute în urma evaluãrii performanţelor profesionale individuale, potrivit Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de bazã între limite, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 749/1998 , cu completãrile ulterioare. Pentru consilierii pentru afaceri europene debutanţi cota se stabileşte pe baza evaluãrii fãcute de cãtre comisia de examinare, în funcţie de rezultatele obţinute la concursul pentru ocuparea postului, potrivit reglementãrilor legale în vigoare."
ART. III
(1) Salariul de bazã al consilierilor pentru afaceri europene aflaţi în funcţie la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã este de 3.232 lei, aşa cum a fost stabilit potrivit <>art. 30 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de bazã şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat potrivit <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, precum şi unele mãsuri de reglementare a drepturilor salariale şi a altor drepturi ale personalului contractual salarizat prin legi speciale.
(2) Prevederile art. 3 alin. (3) şi ale <>art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 19/2003 privind consilierii pentru afaceri europene, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 272/2003 , cu modificãrile ulterioare, se aplicã în mod corespunzãtor consilierilor pentru afaceri europene prevãzuţi la alin. (1) începând cu 1 octombrie 2010.
ART. IV
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, <>Hotãrârea Guvernului nr. 4/2004 privind repartizarea numãrului de consilieri de integrare pe ministere şi pentru aprobarea criteriilor de majorare a salariilor de bazã ale consilierilor de integrare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 29 din 14 ianuarie 2004, cu modificãrile ulterioare, se abrogã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


─────────────────
Ministrul muncii,
familiei şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Eugen Teodorovici,
secretar de stat

Bucureşti, 24 iunie 2008.
Nr. 81.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016