Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 75 din 1 iunie 1999  privind activitatea de audit financiar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 75 din 1 iunie 1999 privind activitatea de audit financiar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 256 din 4 iunie 1999
În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta ordonanta de urgenta constituie cadrul juridic privind organizarea activitãţii de audit financiar prin care se reglementeazã exercitarea independenta a mandatului de auditor financiar numai de cãtre persoanele care au dobândit aceasta calitate în condiţiile prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 2
Prin independenta, în sensul prevederilor art. 1, se înţelege exercitarea mandatului de auditor financiar de cãtre persoanele care au aceasta calitate, nu au raporturi juridice de munca sau civile cu societãţile comerciale auditate şi nu au nici un fel de alte interese materiale directe sau indirecte în raport cu acestea, cu excepţia onorariilor cuvenite pentru munca prestatã în calitate de auditor.

CAP. 2
Auditul şi auditorul financiar

ART. 3
Auditul financiar reprezintã activitatea de verificare a situaţiilor financiare ale societãţilor comerciale de cãtre auditori financiari, în conformitate cu standardele de audit internaţionale.
ART. 4
Auditorul financiar este persoana fizica sau juridicã ce dobândeşte aceasta calitate prin atribuire de cãtre Camera Auditorilor din România în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenta.

CAP. 3
Organizarea şi atribuţiile Camerei Auditorilor din România

ART. 5
(1) În vederea atribuirii şi retragerii calitãţii de auditor, precum şi a organizãrii şi coordonãrii activitãţii de audit financiar, se înfiinţeazã Camera Auditorilor din România, persoana juridicã, ca organizaţie profesionalã de utilitate publica fãrã scop lucrativ, denumita în continuare Camera.
(2) Camera are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) organizeazã examenele şi atribuie calitatea de auditor financiar;
b) coordoneazã activitatea de audit financiar;
c) supravegheazã programul de pregãtire continua a auditorilor financiari;
d) controleazã calitatea activitãţii de audit financiar;
e) sesizeazã Ministerul Finanţelor asupra necesitãţii actualizãrii normelor şi procedurilor profesionale de audit, în raport cu modificãrile intervenite în reglementãrile instituţiilor profesionale europene şi internaţionale;
f) retrage calitatea de auditor financiar în condiţiile prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei;
g) elaboreazã normele interne privind activitatea Camerei.
ART. 6
(1) Camera are personalitate juridicã şi sediul în municipiul Bucureşti, Bd Libertãţii nr. 12, sectorul 5. Sediul respectiv va fi acordat de cãtre Guvern în folosinta gratuita pe o perioada de 10 ani.
(2) Camera îşi poate constitui unitãţi teritoriale, denumite filiale.
ART. 7
(1) Prin ordin al ministrului finanţelor se stabileşte un comitet provizoriu format din 9 membri, care va elabora:
a) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei;
b) Codul privind conduita etica şi profesionalã în domeniul auditului financiar;
c) Standardele de audit;
d) Programa analitica a examenului de aptitudini profesionale;
e) Norme privind procedurile de control al calitãţii auditului financiar;
f) Reguli privind pregãtirea continua a auditorilor;
g) Norme privind procedurile minimale de audit.
(2) Comitetul provizoriu va funcţiona pana la primele alegeri.
(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei se aproba prin hotãrâre a Guvernului.
(4) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei va cuprinde prevederi referitoare la:
a) organele de conducere ale Camerei şi modul lor de desemnare;
b) atribuţiile şi rãspunderile Camerei;
c) regulile de atribuire şi de retragere a calitãţii de auditor financiar;
d) respectarea cerinţelor privind asigurarea pentru riscul profesional în exercitarea activitãţii de audit financiar;
e) abaterile disciplinare, sancţiunile disciplinare şi procedura disciplinarã.
(5) Normele, regulile şi procedurile prevãzute la alin. (1) lit. b)-g) vor fi armonizate cu cele emise de instituţiile europene şi internaţionale în domeniu şi vor fi aprobate prin ordin al ministrului finanţelor.
(6) Primele alegeri se organizeazã în termen de 3 luni de la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei, potrivit regulilor prevãzute de acesta.
ART. 8
În regulamentul prevãzut la art. 7 vor fi cuprinse şi reguli prin care sa se asigure desfãşurarea activitãţii de audit, independenta activitãţii auditorului, respectarea regulilor Camerei de cãtre membrii sãi, soluţionarea plangerilor impotriva auditorilor, criteriile de atribuire şi de retragere a calitãţii de auditor, precum şi alte prevederi necesare bunei desfasurari a auditului financiar, potrivit prezentei ordonanţe de urgenta.
ART. 9
(1) Camera desemneazã anual auditorii financiari care indruma desfãşurarea stagiului de pregãtire practica a candidaţilor ce doresc sa dobândeascã calitatea de auditor financiar.
(2) Camera poate retrage calitatea de auditor financiar persoanelor menţionate la alin. (1), dacã acestea refuza pregãtirea stagiarilor sau dacã se constata ca îndrumarea se face necorespunzãtor.
ART. 10
(1) Sunt membri ai Camerei:
a) persoanele care dobândesc în mod provizoriu calitatea de auditor financiar în condiţiile alin. (2);
b) auditorii cãrora li se atribuie calitatea de auditor financiar definitiv, ca urmare a sustinerii examenelor prevãzute la art. 18.
(2) La constituire Camera va fi alcãtuitã din persoanele care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii şi care vor dobândi calitatea de membru provizoriu:
a) deţin calitatea de expert contabil de cel puţin 4 ani şi au studii superioare economice;
b) sunt cenzori la societãţi comerciale în baza <>Legii nr. 31/1990 , republicatã, la bãnci, la societãţi de asigurare şi reasigurare, în baza unor legi speciale, dacã au exercitat aceasta calitate timp de 3 ani din ultimii 5 ani;
c) se bucura de o reputaţie profesionalã nestirbita.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), la constituire pot fi acceptate în Camera şi persoane cu studii economice superioare în specialitate, care au exercitat timp de 15 ani activitãţi profesionale şi ştiinţifice ce le-au permis acumularea unei experienţe deosebit de valoroase în domeniu.
(4) La constituire Camera va deschide Registrul provizoriu al membrilor, care cuprinde persoanele ce îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (2) şi (3). Condiţiile şi modul de înscriere în Registrul provizoriu al membrilor se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei.
(5) Refuzul Camerei de a înscrie ca membri persoanele prevãzute la alin. (2) poate fi atacat pe calea contenciosului administrativ.
(6) Membrii Camerei prevãzuţi la alin. (2) şi (3) îşi menţin aceasta calitate, dacã susţin şi promoveazã un examen de aptitudini profesionale în condiţiile prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 11
(1) Camera are obligaţia sa actualizeze permanent normele privind exercitarea de cãtre membrii sãi a activitãţii de audit financiar.
(2) În norme vor fi prevãzute reguli privind activitatea de audit. Acestea sunt obligatorii atât pentru auditorii financiari, cat şi pentru angajaţii şi colaboratorii lor.
ART. 12
Camera va actualiza permanent normele privind standardele profesionale care trebuie aplicate în activitatea de audit financiar, precum şi modul de aplicare a acestora.
ART. 13
Camera organizeazã evidenta membrilor sãi prin Registrul auditorilor financiari.
ART. 14
Camera va emite reguli şi proceduri în limitele şi competentele stabilite în regulamentul de organizare şi funcţionare, prin care sa se asigure respectarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenta. La elaborarea regulilor şi procedurilor se va avea în vedere controlul de cãtre Ministerul Finanţelor, ca autoritate publica responsabilã de realizarea obligaţiilor asumate de statul roman în susţinerea procesului de armonizare cu directivele Uniunii Europene în domeniu, cu privire la calitatea examenelor de auditor financiar şi a stagiului practic.

CAP. 4
Reguli de atribuire a calitãţii de auditor financiar

ART. 15
Pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta şi ale regulamentului de organizare a examenelor candidaţii trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
A. Persoanele fizice:
a) sa fie licentiati ai unei facultãţi cu profil economic de cel puţin 3 ani şi sa aibã experienta în domeniul contabil, consideratã de Camera ca fiind edificatoare, sau sa aibã calitatea de expert contabil de cel puţin 3 ani şi sa fi desfãşurat activitate în aceasta calitate;
b) sa fi efectuat un stagiu practic de 3 ani în activitatea de audit financiar sub îndrumarea unui auditor financiar;
c) sa satisfacã cerinţele Codului privind conduita etica şi profesionalã în domeniul auditului financiar;
d) sa susţinã şi sa promoveze examenul de aptitudini profesionale, prevãzut la art. 18.
Camera, prin derogare de la prevederile lit. b), poate atribui calitatea de auditor financiar, potrivit prevederilor Regulamentului de organizare a examenelor, persoanelor care au exercitat timp de 11 ani activitãţi profesionale în domeniul financiar-contabil şi au dobândit o experienta edificatoare.
B. Persoanele juridice:
a) persoanele care efectueazã auditul financiar al conturilor anuale în numele societãţilor de audit trebuie sa satisfacã condiţiile prevãzute la lit. A, la art. 10 sau la art. 33;
b) majoritatea drepturilor de vot trebuie detinuta de persoane fizice sau de societãţi de audit care satisfac condiţiile prevãzute la lit. A, la art. 10 sau la art. 33;
c) majoritatea membrilor consiliului de administraţie al unei societãţi de audit trebuie sa fie persoane fizice sau societãţi de audit care satisfac condiţiile prevãzute la lit. A, la art. 10 sau la art. 33.
ART. 16
Pot îndeplini mandatul de auditor financiar numai persoanele care se bucura de o reputaţie profesionalã nestirbita şi care nu exercita activitãţi incompatibile cu cea de audit.
ART. 17
Calitatea de auditor financiar se atribuie pe baza de examen de aptitudini profesionale, prin care trebuie sa se certifice un nivel corespunzãtor de cunoştinţe teoretice, precum şi capacitatea de a le aplica.
ART. 18
(1) Examenele pentru atribuirea calitãţii de auditor financiar se organizeazã de Camera conform regulamentului elaborat de aceasta, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor.
(2) Examenul consta în susţinerea de probe scrise la disciplinele stabilite potrivit reglementãrilor europene şi internaţionale în domeniu, astfel:
a) audit financiar;
b) contabilitate generalã: reglementãri naţionale şi internaţionale; aspecte teoretice, metodologice şi practice privind tratamentele contabile potrivit standardelor de contabilitate internaţionale; evaluarea elementelor bilantiere; determinarea rezultatului financiar;
c) analiza şi evaluarea critica a conturilor anuale;
d) contabilitatea costurilor şi contabilitatea managerialã; relaţia dintre contabilitate şi management;
e) reguli de consolidare a conturilor;
f) audit intern;
g) standardele legale şi profesionale privind auditul financiar al conturilor anuale şi al celorlalte documente contabile, precum şi cele privind auditorii financiari;
h) elemente de drept comercial, civil, protecţie socialã şi a muncii;
i) legislaţie fiscalã;
j) elemente privind finanţele naţionale; tehnici şi metode moderne de management general şi financiar;
k) elemente de matematica, statistica şi sisteme informatice.

CAP. 5
Exercitarea mandatului de auditor financiar

ART. 19
Auditorul financiar poate îndeplini mandatul numai în urmãtoarele condiţii:
a) are calitatea de auditor financiar;
b) este membru al Camerei;
c) îndeplineşte condiţiile stabilite prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei.
ART. 20
(1) O persoana nu poate îndeplini mandatul de auditor financiar al unei societãţi comerciale, dacã este angajata a acesteia ori dacã are relaţii cu aceasta sau cu orice persoana cu care societatea însãşi are relaţii care conduc la situaţia de incompatibilitate sau conflict de interese.
(2) În sensul prezentei ordonanţe de urgenta, prin incompatibilitate se înţelege toate situaţiile care conduc la stirbirea cerintei fundamentale de independenta în exercitarea mandatului de auditor financiar.
ART. 21
Dacã pe durata mandatului auditorul financiar nu mai îndeplineşte condiţiile pentru exercitarea acestuia, auditorul financiar are obligaţia sa renunţe imediat la mandatul sau şi sa notifice societãţii comerciale auditate încetarea mandatului şi motivul renunţãrii.
ART. 22
(1) În cazul în care pe o anumitã perioada auditorul financiar nu a îndeplinit condiţiile de exercitare a mandatului, Ministerul Finanţelor, pe baza informaţiilor primite în acest sens, poate solicita societãţii comerciale efectuarea, încã o data, de cãtre un alt auditor financiar a auditului financiar al conturilor respective sau sa revada primul audit efectuat şi sa recomande, motivat, dacã este necesarã efectuarea unui al doilea audit.
(2) În situaţia în care se recomanda efectuarea unui al doilea audit financiar, societãţile comerciale vor lua, în cel mai scurt timp, mãsurile necesare pentru îndeplinirea acestei recomandãri.
(3) Pentru recuperarea cheltuielilor efectuate societatea comercialã se poate indrepta impotriva auditorului care accepta sau continua sa îndeplineascã mandatul de auditor financiar din momentul în care cunoaşte ca nu mai îndeplineşte condiţiile de exercitare a mandatului.

CAP. 6
Independenta, integritate profesionalã, incompatibilitate şi conflict de interese

ART. 23
Pot desfasura activitate de audit financiar numai persoanele care îndeplinesc condiţiile de independenta prevãzute la art. 1 şi 4 din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 24
Auditorii vor desfasura activitatea de audit financiar, cu respectarea şi aplicarea corespunzãtoare a reglementãrilor legale.
ART. 25
Persoanele cãrora li s-a atribuit calitatea de auditor financiar nu pot angaja sau desfasura activitãţi care prejudiciazã sau care pot prejudicia integritatea, obiectivitatea, independenta sau reputaţia profesionalã, precum şi în situaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese.
ART. 26
(1) Îndeplinirea mandatului de auditor financiar la doua sau mai multe societãţi comerciale în acelaşi timp nu afecteazã integritatea, obiectivitatea sau independenta profesionalã, dacã sunt respectate prevederile prezentei ordonanţe de urgenta şi ale Codului privind conduita etica şi profesionalã a auditorilor financiari.
(2) Sunt incompatibile activitãţile desfãşurate în acele domenii care pot afecta respectarea principiilor etice fundamentale ale auditorului financiar.
(3) În perioada în care auditorii financiari sunt incompatibili pentru desfãşurarea activitãţii de audit aceştia vor figura în Registrul Camerei într-o secţiune distinctã "Persoane nonactive".
ART. 27
Auditorii financiari, persoane juridice, rãspund, potrivit legii, în calitatea lor de membri ai Camerei, dacã unul dintre asociaţi, administratori sau angajaţi, care nu are calitatea de auditor financiar, va interveni în exercitarea mandatului de auditor, astfel încât sa prejudicieze independenta persoanelor fizice care desfãşoarã aceasta activitate în numele persoanei juridice.
ART. 28
Prevederile prezentului capitol se aplica şi persoanelor fizice care sunt membre ale Camerei şi care desfãşoarã activitatea de auditor financiar în numele unor auditori, persoane juridice.

CAP. 7
Rolul, atribuţiile şi drepturile Ministerului Finanţelor ca autoritate publica

ART. 29
Activitatea Camerei în România se desfãşoarã sub supravegherea Ministerului Finanţelor.
ART. 30
Ministerul Finanţelor va urmãri permanent ca statutul şi celelalte reglementãri emise de Camera sa nu contravina reglementãrilor legale, precum şi faptul ca deciziile luate de organele de conducere ale Camerei sa fie în conformitate cu statutul şi cu celelalte reglementãri.
ART. 31
Ministerul Finanţelor poate solicita Camerei:
a) sa notifice imediat apariţia evenimentelor de natura celor convenite, sa îi punã la dispoziţie sau sa îi comunice informaţiile privind aceste evenimente;
b) sa ofere informaţiile solicitate la anumite termene şi/sau pentru anumite perioade.
ART. 32
Ministerul Finanţelor va lua mãsurile ce se impun pentru respectarea de cãtre Camera a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta.
ART. 33
(1) În vederea desfãşurãrii activitãţii de audit financiar, Ministerul Finanţelor, la propunerea Camerei, poate aproba atribuirea calitãţii de auditor financiar, potrivit regulamentului prevãzut la art. 7, persoanelor care:
a) au calitatea de auditor financiar în baza reglementãrilor unui alt stat;
b) poseda o calificare profesionalã în contabilitate, recunoscuta de legea altui stat, echivalenta cu condiţiile prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta;
c) fac dovada ca poseda cunoştinţele cerute de statul roman pentru desfãşurarea activitãţii de audit financiar.
(2) Ministerul Finanţelor poate retrage calitatea de auditor financiar persoanelor prevãzute la alin. (1), în condiţiile prevãzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei.
(3) Persoanele care au obţinut calificarea în strãinãtate şi cãrora li s-a aprobat atribuirea calitãţii de auditor financiar, potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), sunt supuse controlului Camerei şi, pe aceasta baza, devin membre ale acesteia.
ART. 34
(1) Ministerul Finanţelor poate revoca recunoaşterea organelor de conducere ale Camerei în cazul în care constata ca nu sunt respectate condiţiile şi obligaţiile prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Revocarea recunoaşterii organelor de conducere ale Camerei determina declanşarea procedurii de dizolvare a acestora şi, respectiv, reluarea procedurilor prevãzute de prezenta ordonanta de urgenta pentru constituirea Camerei.
(3) În ordinul de revocare a recunoaşterii organelor de conducere ale Camerei vor fi menţionate motivele care determina aceasta mãsura şi data de la care se aplica, data care nu poate fi stabilitã la un termen mai mic de 3 luni de la data emiterii ordinului.
(4) Înainte de emiterea ordinului de revocare a recunoaşterii organelor de conducere ale Camerei Ministerul Finanţelor va comunica în scris Camerei intenţia sa şi va lua mãsurile necesare pentru a aduce la cunostinta acesteia şi persoanelor afectate revocarea.
(5) Ordinul de revocare a recunoaşterii organelor de conducere ale Camerei poate cuprinde prevederile tranzitorii pe care Ministerul Finanţelor le considera necesare şi adecvate.
(6) Ordinul de revocare poate fi atacat pe calea contenciosului administrativ.

CAP. 8
Publicitate

ART. 35
(1) Persoanele fizice şi persoanele juridice cãrora li s-a atribuit calitatea de auditor financiar vor fi înscrise în Registrul auditorilor financiari, care va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi actualizat cu modificãrile intervenite.
(2) În Registrul auditorilor financiari vor fi menţionate: numele şi adresa, respectiv denumirea şi sediul social al tuturor persoanelor care pot sa desfãşoare activitatea de audit financiar.
(3) Pentru fiecare societate de audit se vor mentiona, în plus, urmãtoarele:
a) numele, prenumele şi adresa persoanelor fizice care efectueazã auditul financiar în numele societãţilor de audit financiar şi care îndeplinesc condiţiile prevãzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare a Camerei cu privire la eligibilitatea acestora;
b) numele, prenumele şi adresa asociaţilor sau ale actionarilor societãţilor de audit financiar;
c) numele, prenumele şi adresa membrilor consiliului de administraţie al societãţii de audit financiar.

CAP. 9
Sancţiuni

ART. 36
Încãlcarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta atrage, dupã caz, rãspunderea civilã, disciplinarã sau penalã.
ART. 37
Constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu pedeapsa prevãzutã la art. 281 din Codul penal exercitarea activitãţii de auditor financiar de cãtre persoana fizica ce nu are calitatea de auditor financiar sau are raporturi juridice de munca ori civile cu societãţile comerciale auditate sau are un interes material direct sau indirect în raport cu acestea.
ART. 38
Constituie infracţiune şi se sancţioneazã cu închisoare de la o luna la un an sau cu amenda fapta auditorului financiar care furnizeazã informaţii false sau incomplete în legatura cu aspecte semnificative privind societatea comercialã auditata.

CAP. 10
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 39
(1) În corelare cu Programul naţional de pregãtire a auditorilor financiari, cu cel de elaborare a normelor, regulilor şi procedurilor naţionale armonizate cu cele europene şi internaţionale în domeniu, precum şi cu implementarea programului de dezvoltare a sistemului contabil romanesc, Ministerul Finanţelor poate aproba, pe o perioada de cel mult 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta, exercitarea provizorie a calitãţii de auditor financiar anumitor persoane fizice sau juridice, pe baza criteriilor şi a cerinţelor stabilite prin ordin al ministrului finanţelor. Pe aceeaşi perioada Ministerul Finanţelor poate aproba atribuirea calitãţii de auditor financiar şi anumitor societãţi internaţionale de audit care funcţioneazã pe teritoriul României.
(2) În vederea atribuirii calitãţii de auditor financiar societãţilor internaţionale de audit, Ministerul Finanţelor se va asigura ca:
a) persoanele care exercita activitatea de audit financiar, angajate de societãţile menţionate, rãspund cerinţelor stipulate în prezenta ordonanta de urgenta, în virtutea calitãţii de membru al unei asociaţii profesionale dintr-o ţara care are statut similar Camerei Auditorilor din România;
b) societatea are un sistem de audit financiar compatibil cu standardele de audit internaţionale;
c) societatea poate demonstra ca are un sistem de punere în aplicare a standardelor fundamentale de etica profesionalã, emise de Federaţia Internationala a Contabililor.
ART. 40
Categoriile de societãţi comerciale ale cãror conturi anuale vor fi auditate potrivit regulilor prezentei ordonanţe de urgenta se stabilesc de Ministerul Finanţelor, în acord cu cerinţele directivelor Uniunii Europene în domeniu, cu Programul de dezvoltare a sistemului contabil din România şi cu legislaţia în vigoare.
ART. 41
Ministerul Finanţelor va elabora şi va promova pentru adoptare proiecte de acte normative pentru completarea şi/sau modificarea prezentei ordonanţe de urgenta în funcţie de modificarea şi/sau completarea Directivei a VIII-a a Uniunii Europene.
ART. 42
Auditarea societãţilor cotate la bursa de valori se efectueazã numai de cãtre persoane care sunt membre ale Camerei.
ART. 43
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta se abroga prevederile art. 6 lit. c), referitoare la auditul financiar contabil, din <>Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitãţii de expertiza contabila şi a contabililor autorizaţi, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 243 din 30 august 1994, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 42/1995 , cu modificãrile ulterioare. Prevederile <>art. 154-161 din Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 33 din 29 ianuarie 1998, referitoare la cenzori, nu se aplica societãţilor comerciale care intra sub incidenta prevederilor art. 40 din prezenta ordonanta de urgenta.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016