Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 74 din 28 iunie 2007  privind asigurarea fondului de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati sau care urmeaza a fi evacuati din locuintele retrocedate fostilor proprietari    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 74 din 28 iunie 2007 privind asigurarea fondului de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati sau care urmeaza a fi evacuati din locuintele retrocedate fostilor proprietari

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 444 din 29 iunie 2007
Situaţia extraordinarã prevãzutã la art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã, se motiveazã prin necesitatea stringentã de asigurare a unui cadru adecvat pentru asigurarea locuinţelor pentru chiriaşii din imobile naţionalizate care, prin efectul legii sau datoritã unor hotãrâri judecãtoreşti definitive şi irevocabile, sunt obligaţi sã pãrãseascã locuinţele pe care le deţin în prezent, având în vedere retrocedarea în naturã a proprietãţilor preluate abuziv de cãtre stat. Neadoptarea în regim de urgenţã a acestei mãsuri ar avea consecinţe deosebit de grave asupra situaţiei chiriaşilor evacuaţi, ceea ce va determina menţinerea subvenţionãrii încrucişate pe tipuri de activitãţi pentru acoperirea pierderilor din activitatea de închiriere şi acordarea unor ajutoare sociale unor chiriaşi prin subvenţionãri din surse proprii ale diferenţei dintre costuri şi chirie, la care se va adãuga impactul social negativ asupra unui numãr mare de chiriaşi evacuaţi, care prin adoptarea actului normativ ar putea beneficia de prevederile <>art. 44 alin. (2) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Crearea şi repartizarea fondului de locuinţe

ART. 1
(1) În cadrul strategiei de dezvoltare a fondului de locuinţe, consiliile locale vor urmãri asigurarea fondului de locuinţe necesar pentru acoperirea cerinţelor pe plan local, având prioritate cererile formulate de chiriaşii evacuaţi sau care urmeazã a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.
(2) Fondul de locuinţe destinate închirierii persoanelor şi/sau familiilor evacuate sau care urmeazã a fi evacuate din locuinţele retrocedate în naturã foştilor proprietari se constituie în conformitate cu prevederile <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2006 privind mãsuri pentru dezvoltarea activitãţii în domeniul construcţiilor de locuinţe prin programe la nivel naţional, aprobatã prin <>Legea nr. 515/2006 , de cãtre consiliile locale din acele unitãţi administrativ-teritoriale care au înregistrat peste 10 cereri formulate de cãtre persoane îndreptãţite, în condiţiile prevederilor <>art. 15 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare.
(3) Persoanele îndreptãţite prevãzute la alin. (2) sunt persoanele fizice care îndeplinesc, în mod cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) sunt titulare ale contractelor de închiriere sau au avut calitatea de chiriaşi, doveditã prin acte, la data retrocedãrii pe cale administrativã sau judecãtoreascã a locuinţelor cãtre foştii proprietari sau moştenitorii acestora, potrivit urmãtoarelor acte normative:
1. <>Legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului, cu modificãrile ulterioare;
2. <>Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
3. <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
4. <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 83/1999 privind restituirea unor bunuri imobile care au aparţinut comunitãţilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale din România, republicatã;
5. altor acte normative, precum şi hotãrârilor judecãtoreşti cu caracter reparator rãmase definitive şi irevocabile;
b) nu intrã sub incidenţa prevederilor <>art. 14 alin. (2) lit. c) şi d) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare;
c) nu deţin în proprietate o altã locuinţã, inclusiv casã de vacanţã;
d) nu au înstrãinat o locuinţã dupã data de 1 ianuarie 1990;
e) nu au beneficiat şi/sau nu beneficiazã de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;
f) nu deţin, în calitate de chiriaş, o altã locuinţã din fondul locativ de stat.
(4) Au acces cu prioritate la locuinţele din fondul constituit conform art. 1 alin. (2) persoanele îndreptãţite care îndeplinesc cel puţin una dintre urmãtoarele condiţii:
a) au un venit mediu net lunar, realizat în ultimele 12 luni, cu cel puţin 20% sub nivelul de venit net lunar stabilit anual prin hotãrâre a Guvernului, conform prevederilor <>art. 8 alin. 2 din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) sunt persoane cu handicap, invalizi şi/sau pensionari.
ART. 2
(1) În vederea soluţionãrii cererilor persoanelor îndreptãţite privind repartizarea unei locuinţe, autoritãţile administraţiei publice locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti stabilesc mãsurile necesare pentru luarea în evidenţã şi pentru analiza solicitãrilor primite. În acest scop, prin hotãrâri ale consiliilor locale, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, se constituie comisii de analizã a solicitãrilor de locuinţe şi se vor stabili şi da publicitãţii, prin afişare la sediul primãriilor, criteriile în baza cãrora se repartizeazã locuinţele, actele justificative necesare care însoţesc cererea şi locul de primire a cererilor.
(2) La stabilirea criteriilor se va ţine seama de prevederile art. 1 alin. (3) şi (4) şi, respectiv, ale <>art. 42 din Legea nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. În cadrul fiecãrui criteriu, la stabilirea ordinii de ierarhizare a cererilor se vor avea în vedere:
a) condiţiile de locuit ale solicitanţilor;
b) numãrul copiilor şi al celorlalte persoane care gospodãresc împreunã cu solicitanţii;
c) starea sãnãtãţii solicitanţilor sau a unor membri ai familiilor acestora;
d) vechimea cererilor.
(3) Comisiile constituite conform alin. (1) vor analiza anual cererile pentru locuinţe şi vor prezenta spre aprobare consiliilor locale, înainte de fundamentarea proiectelor de bugete locale pentru anul urmãtor, lista cuprinzând solicitanţii îndreptãţiţi sã primeascã o locuinţã în condiţiile şi în ordinea de prioritate stabilite potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã. Dupã aprobare, listele se vor afişa la sediile primãriilor.
(4) Contestaţiile împotriva hotãrârilor consiliilor locale şi, respectiv, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la lista prevãzutã la alin. (3) se vor adresa instanţei de contencios administrativ competente, potrivit legii.
ART. 3
În limita numãrului şi structurii locuinţelor disponibile în fondul constituit potrivit art. 1 alin. (2), consiliile locale şi, respectiv, Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor emite repartiţii în ordinea stabilitã în lista prevãzutã la art. 2 alin. (3) rãmasã definitivã.
ART. 4
Închirierea şi administrarea locuinţelor urmeazã regimul stabilit de <>Legea nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
(1) Stabilirea chiriei nominale se face cu respectarea prevederilor <>cap. III din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 , coroborate cu prevederile <>art. 31, 32, 44 şi 45 din Legea nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la propunerea primarului/primarului general, cu aprobarea consiliului local sau, dupã caz, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
(2) Nivelul chiriei pe care o va plãti beneficiarul repartiţiei se stabileşte odatã cu încheierea contractului de închiriere, cu respectarea prevederilor <>art. 44 şi 45 din Legea nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 6
(1) În situaţiile în care fondul de locuinţe constituit conform prevederilor <>art. 1 lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 68/2006 , aprobatã prin <>Legea nr. 515/2006 , nu asigurã satisfacerea cererilor de locuinţe cuprinse în lista întocmitã conform prevederilor art. 2, consiliile locale pot hotãrî promovarea şi realizarea unor obiective noi de investiţii în construcţia de locuinţe sociale.
(2) Finanţarea programelor de investiţii în construcţia de locuinţe sociale se asigurã din bugetele locale în limita sumei prevãzute cu aceastã destinaţie, din transferuri de la bugetul de stat, stabilite anual cu aceastã destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, precum şi din donaţii şi contribuţii de la persoane fizice şi juridice, efectuate conform prevederilor legale în vigoare.
(3) În scopul asigurãrii fondurilor necesare pentru finanţarea construcţiilor de locuinţe sociale, consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la fundamentarea proiectelor de bugete locale anuale, vor prevedea sumele aferente pentru fiecare dintre construcţiile respective.
ART. 7
(1) Consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor stabili anual liste cuprinzând blocurile de locuinţe sociale care sunt destinate constituirii fondului prevãzut la art. 1 alin. (2), conform modelului prevãzut în anexa nr. 1. Aceste liste se vor transmite Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor în vederea definitivãrii programului de realizare a locuinţelor.
(2) Listele prevãzute la alin. (1) vor fi însoţite de o notã explicativã cu privire la modul de soluţionare a cererilor de locuinţe, în care se va prezenta şi o situaţie sinteticã întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(3) În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a legii privind aprobarea bugetului de stat anual, Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor împreunã cu autoritãţile administraţiei publice locale prevãzute la alin. (1) analizeazã şi stabilesc prioritãţile investiţiilor în construcţia de locuinţe sociale propuse a se realiza conform prezentei ordonanţe de urgenţã şi corecteazã în mod corespunzãtor listele prevãzute la alin. (1).
(4) Alocarea sumelor pentru finanţarea investiţiilor în construcţia de locuinţe sociale se va face pentru fiecare construcţie de locuinţe, astfel încât sã se asigure finalizarea lucrãrilor, cu respectarea termenului de punere în funcţiune şi cu încadrarea în plafonul valoric negociat pe bazã de contract.
ART. 8
(1) Finanţarea programelor de investiţii în construcţia de locuinţe sociale se efectueazã prin conturile deschise la Trezoreria Statului, cu respectarea normelor metodologice privind aplicarea de cãtre Trezoreria Statului a mecanismului de finanţare a investiţiilor publice.
(2) Constituirea, repartizarea şi utilizarea sumelor la nivelul consiliilor locale şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti conform prevederilor programelor de investiţii sunt de competenţa autoritãţilor administraţiei publice locale respective, care sunt obligate sã urmãreascã şi sã asigure respectarea prevederilor legale.
ART. 9
(1) În scopul asigurãrii fondurilor necesare pentru finanţarea executãrii construcţiilor de locuinţe sociale destinate închirierii persoanelor şi/sau familiilor evacuate sau care urmeazã a fi evacuate din locuinţele retrocedate în naturã foştilor proprietari, la fundamentarea proiectelor de bugete locale anuale consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor prevedea pentru fiecare dintre construcţiile respective sumele aferente, pe surse de finanţare, inclusiv sumele necesar a fi alocate în completare de la bugetul de stat.
(2) În susţinerea sumelor solicitate pentru alocaţiile de la bugetul de stat, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor prezenta separat sumele necesare pentru terminarea locuinţelor începute de cele necesare pentru construcţiile noi.
ART. 10
Pentru primirea alocaţiilor de la bugetul de stat cu destinaţia finanţãrii construcţiilor de locuinţe, consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti procedeazã dupã cum urmeazã:
a) solicitã lunar, în scris, Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, pânã la data de 6 a lunii în curs, necesarul de fonduri în completarea celorlalte sume, pentru decontarea lucrãrilor de construcţii-montaj executate pânã la finele lunii anterioare. Solicitarea va fi însoţitã de situaţia privind producţia realizatã, conform anexei nr. 3. Anexa nr. 3 se completeazã în baza situaţiilor de lucrãri verificate, însuşite şi avizate de inspectorii de şantier nominalizaţi de unitãţile specializate în rãspunderea cãrora a fost datã derularea investiţiilor;
b) în vederea fundamentãrii sumelor necesar a fi alocate de la bugetul de stat pentru decontarea producţiei care se va realiza în luna în curs se va transmite, pânã la data de 6 a lunii în curs, valoarea preliminatã a producţiei respective, conform anexei nr. 4;
c) dupã analizã şi aprobare, Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor solicitã Ministerului Economiei şi Finanţelor alocaţii bugetare cu aceastã destinaţie, conform anexei nr. 5;
d) dupã analiza şi aprobarea alocaţiilor bugetare, Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor vireazã suma cu ordin de platã din contul de cheltuieli bugetare în conturile consiliilor locale şi în contul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, deschise la unitatea Trezoreriei Statului din municipiul reşedinţã de judeţ, respectiv din municipiul Bucureşti. Operaţiunea se efectueazã prin ordin de platã pentru Trezoreria Statului - OPHT.
ART. 11
(1) Consiliile locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor aproba listele cuprinzând construcţiile de locuinţe care urmeazã sã se realizeze din fondurile aflate în conturile deschise la Trezoreria Statului.
(2) În listele prevãzute la alin. (1), cuprinzând construcţiile de locuinţe, se vor preciza numãrul, structura dupã mãrime şi amplasamentul acestora.
ART. 12
(1) În situaţiile în care la unele blocuri de locuinţe se impune realizarea de spaţii cu altã destinaţie decât cea de locuinţã, pentru activitãţi comerciale, de prestãri de servicii sau altele asemenea, finanţarea lucrãrilor corespunzãtoare acestor spaţii se va realiza de cãtre viitorii beneficiari. Sumele necesare pentru executarea lucrãrilor se vor încasa de la viitorii beneficiari de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale, prin administratorii delegaţi în a cãror rãspundere a fost datã urmãrirea investiţiilor, conform unui grafic de plãţi convenit între pãrţi, şi se vor urmãri distinct faţã de sumele alocate pentru construcţia de locuinţe.
(2) Finanţarea şi execuţia lucrãrilor pentru aceste spaţii se vor realiza astfel încât sã permitã recepţia şi darea în folosinţã a locuinţelor din clãdire la termenele prevãzute în contract.
ART. 13
(1) Autoritãţile administraţiei publice locale vor urmãri ca în contractele de execuţie a locuinţelor sã fie cuprinse clauze speciale care vor prevedea ca influenţele în costurile pentru construcţii, rezultate din depãşirea termenului-limitã de recepţie, în condiţii de inflaţie, sã fie suportate de partea care a generat depãşirea termenului respectiv.
(2) Verificarea situaţiilor de lucrãri, precum şi a stadiului fizic de execuţie se va efectua de o comisie stabilitã prin hotãrâre a consiliului local, din care vor face parte administratorii delegaţi de primar/primarul general şi inspectorii de şantier nominalizaţi de unitãţile specializate în rãspunderea cãrora a fost datã derularea investiţiei.

CAP. II
Dispoziţii finale

ART. 14
(1) Locuinţele din fondul destinat închirierii persoanelor şi/sau familiilor evacuate sau care urmeazã a fi evacuate din locuinţele retrocedate în naturã foştilor proprietari aparţin domeniului public al unitãţilor administrativ-teritoriale în care sunt amplasate şi nu pot fi vândute.
(2) Locuinţele sociale, nesolicitate de persoanele îndreptãţite şi care au prioritate conform art. 1 alin. (4), se constituie ca fond de locuinţe destinate închirierii persoanelor şi/sau familiilor evacuate sau care urmeazã a fi evacuate din locuinţele retrocedate în naturã foştilor proprietari, care îndeplinesc, în mod cumulativ, condiţiile prevãzute la art. 1 alin. (3).
(3) Repartizarea locuinţelor prevãzute la alin. (2) se face dupã criterii stabilite potrivit art. 2 alin. (2), fãrã ca solicitanţii de locuinţe sã fie condiţionaţi de nivelul venitului realizat.
(4) Pentru locuinţele rãmase nerepartizate conform alin. (3), ca urmare a lipsei de solicitãri din partea persoanelor şi/sau familiilor evacuate sau care urmeazã a fi evacuate din locuinţele retrocedate în naturã foştilor proprietari, modul de administrare se stabileşte prin hotãrâre a consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fãrã schimbarea destinaţiei date prin autorizaţia de construire.
ART. 15
(1) Sunt interzise, sub sancţiunea nulitãţii absolute, contractele de închiriere încheiate cu persoane fizice pentru locuinţele din fondul constituit potrivit art. 1 alin. (2), cu nerespectarea condiţiilor, destinaţiilor şi a ordinii de prioritate prevãzute prin prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Sub incidenţa prevederilor alin. (1) intrã şi cazurile de schimbare permisã, dar nejustificatã, a destinaţiei locuinţelor, în situaţiile prevãzute prin prezenta ordonanţã de urgenţã.
(3) Depistarea cazurilor prevãzute la alin. (1) şi (2) şi sesizarea instanţelor judecãtoreşti pentru constatarea nulitãţii şi restabilirea situaţiei anterioare se fac prin grija prefecţilor.
ART. 16
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul dezvoltãrii,
lucrãrilor publice şi locuinţelor,
Laszlo Borbely

Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Cristian David

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian


Bucureşti, 28 iunie 2007.
Nr. 74.



ANEXA 1






CONSILIUL LOCAL ...
(CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI)



LISTA
cuprinzând locuinţele sociale propuse a fi finanţate în anul .....

┌─────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬────┬──────┬─────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┐
│ │Numar│Numar │Regi-│Sta- │Ter-│Tipul │Numar│Numar de │Sume │Sume │Resurse│
│Denumirea│ de │ de │mul │diul │men │con- │ de │locuinte │necesare │soli- │proprii│
│locali- │apar-│cereri│de │fizic│PIF │struc-│locu-│destinate│in vede- │citate │pentru │
│tatii, │ta- │ │inal-│ │ │tiei*)│inte │persoane-│rea fina-│de la │anul...│
│bloc │mente│ │time │ │ │ │soci-│lor eva- │lizarii │bugetul│....**)│
│ │ │ │ │ │ │ │ale │cuate din│(mii lei)│de stat│ (mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │locuinte │ │pentru │ lei) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │retroce- │ │anul...│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │date │ │(mii │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lei) │ │
├─────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┼─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴────┴──────┴─────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┤
│Localitate │
├─────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬────┬──────┬─────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┤
│Bloc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┼─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Bloc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┼─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│....... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼────┼──────┼─────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Total lo-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴────┴──────┴─────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┤
│..................... │
├─────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬────┬──────┬─────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴────┴──────┴─────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┘

PREŞEDINTE
(PRIMAR GENERAL)
...................
L.S.

*) Se completeaza: reabilitare sau constructie noua.
**) Se completeaza totalul sumelor cuprinse in listele de investitii de la
bugetul local, fara transferuri de la bugetul de stat.



NOTĂ:
Anexa nr. 1 se completeazã în baza datelor transmise de cãtre consiliile locale.


ANEXA 2






CONSILIUL LOCAL ...
(CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI)


SITUATIE SINTEZA
privind solutionarea cererilor de locuinta formulate de
persoane si/sau familii evacuate sau care urmeaza a fi evacuate
din locuintele retrocedate in natura fostilor proprietari,
la data de ...............

┌───┬─────────────┬──────┬────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────┐
│ │ │ │ Cereri care se solutioneaza din fondul │ │ │
│ │ │ │ de locuinte │ │ │
│ │ │ ├─────────┬────────┬─────────────────────────────┤ │ │
│ │Categoria de │Numar │Locuinte │Locuinte│ Locuinte sociale │Cereri │ │
│Nr.│ persoane │ de │cu chirie│constru-├─────────┬───────────────────┤nesolu-│OBSER- │
│crt│ │cereri│vacante, │ite prin│vacante, │care se construiesc│tionate│VATII*)│
│ │ │ │ din │program │din │ prin: │ │ │
│ │ │ │fondul │ ANL │fondul │obiective│obiective│ │ │
│ │ │ │construit│ │construit│de inves-│de inves-│ │ │
│ │ │ │ │ │ │titii in │titii noi│ │ │
│ │ │ │ │ │ │continua-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │re │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ 0 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┴─────────────┴──────┴─────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┤
│Consiliul local al ............................ │
├───┬─────────────┬──────┬─────────┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┤
│ │Persoane │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │indreptatite │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │si care au │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prioritate, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │conform │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │art. 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │alin. (4) din│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Ordonanta de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Urgenta a │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Guvernului │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. 74/2007 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ 1.│persoane cu │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mijloace │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │financiare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │situate sub │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nivelul minim│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pe economie, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │invalizi, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pensionari si│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane cu │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ │Persoane in- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dreptatite, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2.│altele decat │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cele de la │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nr. crt. 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┼──────┼─────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ Consiliu local │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────┴──────┴─────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┤
│................................. │
├─────────────────┬──────┬─────────┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬───────┤
│TOTAL GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────┴─────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┘


PREŞEDINTE
(PRIMAR GENERAL)
...................
L.S.



*) Se precizeaza pe scurt, cauzele principale care conduc la nesolutionarea
unor cereri, daca este cazul.




ANEXA 3




CONSILIUL LOCAL ...
(CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI)

SITUAŢIA
privind producţia realizatã în anul ............,
pânã la finele lunii ...................,
pentru darea în folosinţã a locuinţelor ............*)

- mii lei -

I. Producţia realizatã de la începutul anului .... ...........
II. Producţia decontatã cumulat de la începutul anului, ...........
din care:
- de la bugetul de stat ...........
- din surse proprii ...........
III. Producţia realizatã şi nedecontatã la finele lunii, ...........
din care:
- suma solicitatã la platã de la bugetul de stat ...........
- suma care se va plãti din surse proprii ...........

Rãspundem pentru realitatea datelor.


Preşedinte, Director buget-finanţe,
(Primar general) ......................
................


*) Se va preciza pentru care categorie de locuinţe se transmite situaţia:
pentru locuinţe sociale la care au acces toate persoanele îndreptãţite sau
pentru locuinţe sociale destinate persoanelor îndreptãţite prevãzute la
<>art. 44 alin. (2) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor
imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.




ANEXA 4




CONSILIUL LOCAL ......
(CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI)


SITUAŢIA
privind sumele preliminate pentru luna ................,
necesare în vederea realizãrii locuinţelor .................*)

- mii lei -

Producţia preliminatã pentru luna ..............., ...........
din care, pe surse de finanţare:
- surse de la bugetul de stat .................... ...........
- surse proprii .................................. ...........


Rãspundem pentru realitatea datelor.


Preşedinte, Director buget-finanţe,
(Primar general) .......................
..................


*) Se va preciza pentru care categorie de locuinţe se transmite situaţia:
pentru locuinţe sociale la care au acces toate persoanele îndreptãţite sau
pentru locuinţe sociale destinate persoanelor îndreptãţite prevãzute la
<>art. 44 alin. (2) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor
imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



ANEXA 5




MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ŞI LOCUINŢELOR


NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind sumele necesare de la bugetul de stat pentru
finanţarea construcţiilor de locuinţe ..................*),
pe luna ....................

- mii lei -

1. Program pentru anul ............................... ...........
2. Valoarea lucrãrilor executate de la
începutul anului pânã la .......................... ...........
3. Valoarea lucrãrilor decontate cumulat de
la începutul anului, ...........
din care:
- de la bugetul de stat ...........
- din surse proprii ...........
4. Valoarea lucrãrilor realizate şi nedecontate
pânã la finele lunii .........., ...........
din care:
- suma solicitatã de la bugetul de stat de consiliile
locale şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti
pentru decontarea producţiei executate şi nedecontate ...........
- suma ce se va plãti din surse proprii ale bugetelor locale ...........
5. Suma aprobatã la platã de la bugetul de stat
pentru decontarea producţiei executate şi nedecontate
pânã la finele lunii ................ ...........
6. Alocaţii solicitate de la bugetul de stat pentru
decontarea producţiei preliminate a lunii în curs ...........


Ordonator principal de credite,
.................................


*) Se va preciza pentru care categorie de locuinţe se transmite situaţia:
pentru locuinţe sociale la care au acces toate persoanele îndreptãţite sau
pentru locuinţe sociale destinate persoanelor îndreptãţite prevãzute la
<>art. 44 alin. (2) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor
imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016