Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 72 din 22 august 2003  privind acordarea in anul agricol 2003-2004 a unui sprijin direct al statului de 2 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 72 din 22 august 2003 privind acordarea in anul agricol 2003-2004 a unui sprijin direct al statului de 2 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 610 din 28 august 2003
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) Statul sprijinã producãtorii agricoli prin acordarea a 2 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv.
(2) Beneficiarii sprijinului în valoare de 2 milioane lei/ha sunt:
a) producãtorii agricoli, persoane fizice care au în proprietate teren arabil pe care îl exploateazã direct, de pana la 5 ha inclusiv; cei care au în proprietate peste 5 ha beneficiazã de sprijin numai în limita a 5 ha;
b) persoanele fizice, proprietare de teren arabil, organizate în exploataţii agricole fãrã personalitate juridicã, care au în proprietate şi exploateazã terenuri arabile de pana la 5 ha, beneficiazã de sprijin numai în limita a 5 ha.
ART. 2
Persoanele fizice ale cãror terenuri se afla în evidentele exploataţiilor agricole cu personalitate juridicã nu beneficiazã de prevederile prezentei ordonanţe de urgenta.
ART. 3
(1) Sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv se acorda producãtorilor agricoli prevãzuţi la art. 1 alin. (2) pe baza cererii scrise al carei model este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Cererile solicitanţilor sprijinului, însoţite de acte ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului arabil în suprafata de pana la 5 ha inclusiv, se depun în termen de 25 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta la primãriile comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza cãrora se afla amplasat terenul, se verifica de reprezentantul centrului agricol sau centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura şi se vizeazã de primar.
(3) Specialiştii de la centrele agricole sau de la centrul comunitar pentru cadastru şi agricultura întocmesc lista producãtorilor agricoli care solicita sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafeţele de teren de pana la 5 ha inclusiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(4) În situaţia în care un producãtor agricol are în proprietate suprafeţe de teren arabil aflate în mai multe localitãţi pe care le exploateazã direct, acesta formuleazã cerere şi primeşte sprijinul direct al statului de la primãria din localitatea unde este situat terenul, fãrã a depãşi suma totalã corespunzãtoare suprafeţei de pana la 5 ha inclusiv.
(5) Sprijinul în valoare de 2 milioane lei pe hectarul de teren arabil se acorda producãtorilor agricoli proporţional cu suprafata aflatã în proprietate şi potrivit solicitãrii cuprinse în cerere, în limita suprafeţei de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv.
(6) Lista producãtorilor privind sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha, solicitat pentru suprafeţele de teren de pana la 5 ha inclusiv, se afişeazã la sediul primãriilor, comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de maximum 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar.
(7) Producãtorii agricoli beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omisi din lista producãtorilor care au solicitat sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafeţele de teren de pana la 5 ha inclusiv sau cãrora li s-a stabilit o suma în lei mai mica decât cea cuvenitã, pot depune contestaţii la sediul primãriilor în termen de 5 zile de la data afişãrii acestora.
(8) Primãrii împreunã cu reprezentanţii direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, soluţioneazã contestaţiile în termen de maximum 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
ART. 4
În termen de 5 zile de la data afişãrii, listele producãtorilor privind sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha, solicitat de producãtorii agricoli pentru suprafeţele de teren de pana la 5 ha inclusiv, se înainteazã direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru validare.
ART. 5
(1) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc centralizatorul privind sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, pe care îl înainteazã la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului, pe baza centralizatorului privind sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha, acordat pentru suprafata de pana la 5 ha teren arabil inclusiv, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare pentru alimentarea conturilor direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit situaţiei justificative al carei model este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 6
(1) Sprijinul în valoare de 2 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv, se atribuie dupã cum urmeazã:
a) pentru culturile care se înfiinţeazã în toamna anului 2003, în doua etape, astfel:
- 1.000.000 lei/ha în luna octombrie 2003, pentru infiintari de culturi de toamna;
- 1.000.000 lei/ha pana la data de 1 aprilie 2004, pentru fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în toamna anului 2003;
b) pentru culturile care se înfiinţeazã în primavara anului 2004, sprijinul se acorda în trei etape astfel:
- 700.000 lei/ha pana la data de 1 martie 2004, pentru efectuarea araturilor;
- 600.000 lei/ha pana la data de 1 iulie 2004, pentru întreţinerea, fertilizarea şi erbicidarea culturilor;
- 700.000 lei/ha pana la data de 1 septembrie 2004, pentru recoltarea culturilor.
(2) Beneficiarii sprijinului direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafeţele de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv au obligaţia sa respecte minimul de verigi tehnologice specifice fiecãrei culturi, dupã cum urmeazã:
a) executarea lucrãrilor pentru înfiinţarea culturilor în perioadele optime impuse de tehnologia fiecãrei culturi;
b) executarea lucrãrilor de întreţinere, fertilizare şi erbicidare în perioada optima din zona de cultura;
c) utilizarea seminţelor de buna calitate, care sa asigure o densitate optima la rasarire.
ART. 7
(1) Sumele necesare acordãrii sprijinului direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha producãtorilor agricoli se prevãd în bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului.
(2) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vireazã totalul sumelor solicitate în baza listei prevãzute în anexa nr. 2 în conturi distincte deschise la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe seama unitãţilor administrativ-teritoriale, în afarã bugetului local.
(3) Plata de cãtre unitãţile administrativ-teritoriale a sumelor acordate ca sprijin direct al statului producãtorilor agricoli se efectueazã în numerar sau prin virare în cont bancar, dupã caz.
ART. 8
Reprezentanţii centrului agricol sau centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura verifica suprafeţele, culturile şi lucrãrile agricole pentru care s-a acordat producãtorilor agricoli sprijinul direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafata de pana la 5 ha teren arabil inclusiv, conform celor declarate în cererea întocmitã de beneficiarul sprijinului, şi întocmesc procesul-verbal de recepţie, regularizare şi restituire, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 9
(1) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se întocmesc dupã cum urmeazã:
a) pentru culturile insamantate în toamna, pana la data de 15 noiembrie 2003;
b) pentru efectuarea araturilor la culturile din primavara anului 2004, fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în toamna anului 2003, întreţinerea, fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în primavara anului 2004, pana la data de 15 iulie 2004.
(2) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se înregistreazã într-un registru special deschis de reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura.
ART. 10
Reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura întocmeşte centralizatorul justificativ al sumelor acordate producãtorilor agricoli ca sprijin direct al statului în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafata de pana la 5 ha teren arabil inclusiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 11
(1) Înstrãinarea, deteriorarea şi pierderea Registrului de înregistrare a cererilor pentru acordarea sprijinului direct al statului producãtorilor agricoli în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafata de pana la 5 ha teren arabil inclusiv şi a proceselor-verbale de recepţie, regularizare şi restituire constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei.
(2) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare prevãzute în anexele nr. 1-6, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 30.000.000 lei la 50.000.000 lei, precum şi cu obligarea la restituirea sprijinului încasat nejustificat şi a plãţii penalitatilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
ART. 12
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 11 alin. (1) şi (2) se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului.
(2) Contravenientul poate achitã, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute la art. 11, agentul constatator fãcând menţiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
(3) Contravenţiilor prevãzute la art. 11 alin. (1) şi (2) le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 13
Suma necesarã pentru sprijinirea producãtorilor agricoli, în valoare de 2 milioane lei/ha pentru suprafeţele de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv, precum şi cheltuielile aferente tipãririi formularelor prevãzute în anexele nr. 1-6 se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului.
ART. 14
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta se abroga <>art. VIII din Ordonanta Guvernului nr. 3/2003 pentru modificarea <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2001 privind regimul accizelor şi pentru instituirea unor mãsuri de imbunatatire a colectãrii unor venituri bugetare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 24 din 17 ianuarie 2003, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 247/2003 .
ART. 15
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor, apelor şi mediului,
Ilie Sarbu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 22 august 2003.
Nr. 72.

ANEXA 1



Comuna (oraşul, municipiul) ............
Judeţul .................

Nr. de înregistrare ..... din ....

Verificat


Centrul agricol/
Centrul comunitar Vizat,
pentru cadastru şi agricultura ------
Semnatura Primar
Semnatura şi ştampila



CERERE
pentru acordarea unui sprijin financiar pentru producãtorii
agricoli, personane fizice care exploateazã direct sau în
exploataţii agricole fãrã personalitate juridicã teren
arabil în suprafata de pana la 5 ha, inclusiv


Domnul (d-na)______________domiciliat în localitatea_______ str._________, nr.___judeţul________B.I./Carte de identitate seria__nr.______ eliberat (a) la data de________de______.... CNP __________.
În baza datelor doveditoare anexate la prezenta cerere, exploatez individual sau în exploatatie agricolã fãrã personalitate juridicã suprafata de ______ ha teren arabil şi solicit sprijin pentru:



┌──────────────────────────────┬─────────┬──────────────┬────────┬───────────┐
│ Specificaţie │Suprafata│ Sprijinul │ Total │ Observaţii│
│ Cultura/Lucrarea │ -ha- │ acordat │sprijin │ │
│ │ │ -lei/ha- │ │ │
├──────────────────────────────┼─────────┼──────────────┼────────┼───────────┤
│Înfiinţarea culturilor din │ │ │ │ │
│toamna 2003 │ │ 1.000.000│ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│arat,pregãtit pat germinativ, │ │ │ │ │
│semanat, etc │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼─────────┼──────────────┼────────┼───────────┤
│Etapa II │ │ 1.000.000│ │ │
│fertilizarea, erbicidarea │ │ │ │ │
│culturilor înfiinţate în │ │ │ │ │
│toamna anului 2003 │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼─────────┼──────────────┼────────┼───────────┤
│Înfiinţarea culturilor din │ │ │ │ │
│primavara anului 2004 │ │ │ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│efectuarea araturilor pentru │ │ 700.000│ │ │
│culturile din primavara │ │ │ │ │
│anului 2004 │ │ │ │ │
│Etapa II │ │ │ │ │
│Întreţinerea, fertilizarea, │ │ │ │ │
│erbicidarea culturilor │ │ │ │ │
│înfiinţate în primavara │ │ │ │ │
│anului │ │ 600.000│ │ │
│2004 │ │ │ │ │
│Etapa III │ │ │ │ │
│recoltarea culturilor │ │ │ │ │
│înfiinţate în primavara │ │ │ │ │
│anului 2004 │ │ 700.000│ │ │
├──────────────────────────────┼─────────┼──────────────┼────────┼───────────┤
│TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴─────────┴──────────────┴────────┴───────────┘



Declar pe proprie rãspundere ca suprafeţele corespund documentelor legale şi le exploatez conform tehnologiilor de cultura specifice, de care am luat cunostinta.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct acordat în conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. ...../2003
Mentionez ca am depus cerere pentru sprijin financiar şi în localitatea _________ pentru suprafata de _____ ha.
Ma oblig sa particip la receptionarea lucrãrilor conform prevederilor OUG nr......./2003 şi sa restitui sumele primite în condiţiile în care nu realizez lucrãrile pentru care am solicitat sprijin financiar.

Beneficiar
----------
(Semnatura)



ANEXA 2

Vizat
Comuna(oraşul, municipiul)______ Direcţia pentru
Judeţul _____________ Agricultura
Nr. _______ din ______ şi Dezvoltare Ruralã



LISTA
producãtorilor privind sprijinul direct al statului,
de 2 milioane lei/ha solicitat de producãtorii agricoli
pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha, inclusiv

┌────┬─────────┬──────────┬──────────┬──────────┬────────────┬──────────┬──────┐
│Nr. │Numele şi│Infiintari│Executat │Fertiliza-│Întreţinerea│Recoltarea│ Total│
│crt.│Prenumele│culturi de│araturile │rea şi │fertilizarea│culturilor│ suma │
│ │ │ toamna │pentru cul│erbicida- │şi erbicida-│înfiinţate│solici│
│ │ │1000000lei│turile din│rea cul- │rea culturi-│în prima- │tata │
│ │ │ /ha │primavara │turilor │lor infiinta│vara anului │
│ │ │ Termen │anului │înfiinţate│te în prima-│2004 │mii │
│ │ │ 1.10.2003│2004 │în toamna │vara anului │700000 lei│lei │
│ │ │ │700000 lei│anului │2004 │/ha │ │
│ │ │ │/ha │2003 │600000 lei/ │ Termen │ │
│ │ │ │ Termen │1000000lei│ha │ 1.09.2004│ │
│ │ │ │ 1.03.2004│/ha │ Termen │ │ │
│ │ │ │ │ Termen │ 1.07.2004 │ │ │
│ │ │ │ │ 1.04.2004│ │ │ │
│ │ ├────┬─────┼────┬─────┼────┬─────┼────┬───────┼────┬─────┤ │
│ │ │Su- │Total│Su- │Total│Su- │Total│Su- │Total │Su- │Total│ │
│ │ │praf│spri-│praf│spri-│praf│spri-│praf│spri- │praf│spri-│ │
│ │ │ha │jin │ha │jin │ha │jin │ha │jin │ha │jin │ │
│ │ │ │mii │ │mii │ │mii │ │mii │ │mii │ │
│ │ │ │lei │ │lei │ │lei │ │lei │ │lei │ │
├────┼─────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼───────┼────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼─────┼────┼───────┼────┼─────┼──────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴─────┴────┴───────┴────┴─────┴──────┘

Primar Centrul Agricol





ANEXA 3

Direcţia pentru Agricultura
şi Dezvoltare Ruralã
Judeţul ______________
Nr._______din______


CENTRALIZATORUL
privind sprijinul direct al statului, de 2 milioane lei/ha
acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil
de pana la 5 ha, inclusiv

┌────┬───────────────────────────┬─────────┬─────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ │Suprafata│ Valoare │ Total suma │
│crt.│ Specificaţie │ ha │ sprijin │ solicitatã │
│ │ │ │ lei/ha │ mii lei │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ 1.│Infiintari │ │ 1.000.000 │ │
│ │culturi de toamna │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ 2.│Executat araturile pentru │ │ 700.000 │ │
│ │culturile din primavara │ │ │ │
│ │anului 2004 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ 3.│Fertilizarea şi erbicidarea│ │ 1.000.000 │ │
│ │culturilor înfiinţate în │ │ │ │
│ │toamna anului 2003 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ 4.│Întreţinerea, fertilizarea │ │ 600.000 │ │
│ │şi erbicidarea culturilor │ │ │ │
│ │înfiinţate în primavara │ │ │ │
│ │anului 2004 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ 5.│Recoltarea culturilor │ │ 700.000 │ │
│ │înfiinţate în primavara │ │ │ │
│ │anului 2004 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼─────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ │TOTAL GENERAL │ │ │ │
└────┴───────────────────────────┴─────────┴─────────────────┴───────────────┘


DIRECTOR EXECUTIV DIRECTOR EXECUTIV ADJUNCT






ANEXA 4

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR, APELOR ŞI MEDIULUI

Se aproba,
Ordonator principal de credite

SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
privind sprijinul direct al statului, de 2 milioane lei/ha acordat
producãtorilor agricoli pentru suprafeţe
de teren arabil de pana la 5 ha, inclusiv

┌──┬─────┬──────────┬───────────┬───────────────┬──────────────┬──────────┬────┐
│ │ │Infiintari│ │Fertilizarea şi│Întreţinerea, │Recoltarea│ │
│ │ │culturi de│ Executat │ erbicidarea │fertilizarea │culturilor│ │
│Nr│Jude-│toamna │ araturile │ culturilor │şi erbicidarea│înfiinţate│To- │
│c │tul │1000000 │ pentru │ înfiinţate │ culturilor │în prima- │tal │
│r │ │ lei/ha │ culturile │ în toamna │înfiinţate în │ vara │spri│
│t.│ │ │ din │ anului │ primavara │ anului │jin │
│ │ │ │ primavara │ 2003 │anului 2004 │ 2004 │mii │
│ │ │ │anului 2004│ 1000000 │ 600000 │ 700000 │lei │
│ │ │ │ 700000 │ lei/ha │ lei/ha │ lei/ha │ │
│ │ │ │ lei/ha │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┬────┼─────┬─────┼───────┬───────┼───────┬──────┼─────┬────┤ │
│ │ │Su- │To- │ Su- │Total│Supraf.│ Total │Supraf.│ Total│Su- │To- │ │
│ │ │praf.│tal │praf.│spri-│ ha │sprijin│ ha │spri- │praf.│tal │ │
│ │ │ ha │spri│ ha │jin │ │ mii │ │ jin │ ha │spri│ │
│ │ │ │jin │ │mii │ │ │ │ mii │ │ jin│ │
│ │ │ │mii │ │ │ │ │ │ │ │ mii│ │
│ │ │ │lei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼───────┼───────┼───────┼──────┼─────┼────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼───────┼───────┼───────┼──────┼─────┼────┼────┤
│ │TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴───────┴───────┴───────┴──────┴─────┴────┴────┘


DIRECŢIA GENERALĂ BUGET FINANŢE DIRECTOR GENERAL



ANEXA 5

Comuna ..................
Judeţul .................
Nr. ...... din ..........

PROCES-VERBAL
de recepţie, regularizare şi restituire

Beneficiarul sprijinului de 2.000.000 lei/ha pentru suprafeţele cultivate de pana la 5 hectare de teren arabil, domnul (doamna) ....... cu domiciliul în localitatea ..... str. ....... nr. ....., judeţul ...... posesor/posesoare al B.I./Carte de identitate ..........
CNP ............. împreunã cu domnul/doamna ......... reprezentând centrul agricol sau centrul comunitar pentru cadastru şi agricultura .......... judeţul ........, am constatat urmãtoarele:
Beneficiarul sprijinului s-a angajat prin cererea nr. .... din ..... 2003/2004


a. Proces-verbal de recepţie

15.11.2003
┌────────┬───────────┬───────────┬────────────┬────────────────┐
│Cultura │ Suprafata │ Realizatã │ Diferenţe │ Observaţii │
│ │ din anexa │ │ │ (Calitatea │
│ │ nr.1 │ │ │ lucrãrilor) │
│ │ ha │ ha │ ha │ │
│ │ │ │ + - │ │
├────────┼───────────┼───────────┼─────┬──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────┼─────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────┴───────────┴───────────┴─────┴──────┴────────────────┘



Reprezentant
Centrul agricol/
Centrul comunitar pentru Beneficiar sprijin
cadastru şi agricultura Semnatura,
Semnatura


b. Proces verbal de recepţie, regularizare şi restituire
15 iulie 2004
┌───────────────────┬──────┬──────┬───────┬────────┬───────┬───────┬──────────┐
│Specificaţie │Supra-│Supra-│ Suma │ Suma │ Dife- │ Suma │ *Suma de │
│ cultura/ │fata │fata │primitã│ justi- │ rente │ de │ restituit│
│ lucrarea │din │reali-│ │ ficata │ │regula-│ mii lei │
│ │anexa │zata │mii lei│ mii lei│ │ rizat │ │
│ │nr. 1 │ ha │ │ │ │mii lei│ │
│ │(cere-│ │ │ │ │ │ │
│ │ re) │ │ │ │ │ │ │
│ │ ha │ │ │ │ + - │ │ │
├───────────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼───┬───┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────┼──────┼───────┼────────┼───┼───┼───────┼──────────┤
│ TOTAL I │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┬───────┼──────┼──────┼───────┼────────┼───┼───┼───────┼──────────┤
│ │ De │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Recoltat │ primit│ │ │ │ │ │ │ │ │
│culturi │conform│ │ │ │ │ │ │ │ │
│înfiinţate │cererii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│în prima- ├───────┤ │ │ │ │ │ │ │ │
│vara anului│Se │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2004 │acorda │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │efectiv│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴───────┼──────┼──────┼───────┼────────┼───┼───┼───────┼──────────┤
│ TOTAL II │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────┴──────┴───────┴────────┴───┴───┴───────┴──────────┘

* Sumele de restituit se vireazã în contul numãrul ..... pana la data
de ......../ sau se regularizeazã la alte forme de sprijin în anul urmãtor.

Reprezentant
Centrul agricol/
Centrul comunitar pentru Beneficiar sprijin
cadastru şi agricultura Semnatura,
Semnatura
Ştampila




ANEXA 6

Comuna ..................
Judeţul .................
Nr. ....... din ....... 2003

CENTRALIZATOR
justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct
al statului, de 2 milioane lei/ha solicitat de
producãtorii agricoli pentru suprafeţe de teren arabil
de pana la 5 ha, inclusiv

┌───┬────────┬──────────┬────────┬───────────┬──────────┬──────────┬───────────┐
│Nr.│Persoana│Nr. Proces│ Suma │ Suma │Diferenţa │ Suma de │ Suma de │
│crt│ │Verbal de │acordatã│justificatã├─────┬────┤regulari- │restituit*)│
│ │ │recepţie │ (lei) │ (lei) │ + │ - │zat*) │ (lei) │
│ │ │ │ │ │ │ │ (lei) │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ │ 7 │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼──────────┼────────┼───────────┼─────┼────┼──────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────┴──────────┴────────┴───────────┴─────┴────┴──────────┴───────────┘

*) Sumele de regularizat sau de restituit vor fi comunicate la MAPAM.

Reprezentantul Centrului agricol/Centrului comunitar
pentru cadastru şi agricultura

Semnatura


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016