Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 70 din 30 iunie 2010  privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 70 din 30 iunie 2010 privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 451 din 2 iulie 2010

Având în vedere cã România a continuat sã fie marcatã de recesiune în ultimele luni datoritã atât cererii interne reduse, cât şi unei reveniri lente a partenerilor comerciali ai României, ceea ce a avut ca efect diminuarea drasticã a veniturilor la bugetul de stat,
ţinând cont cã în aceste condiţii veniturile la bugetul de stat nu mai pot asigura finanţarea cheltuielilor bugetare potrivit actualei structuri organizatorice a administraţiei publice centrale,
luând în considerare cã neadoptarea, în regim de urgenţã, a mãsurilor legale necesare reducerii cheltuielilor bugetare poate conduce la intrarea României în incapacitate de platã,
în considerarea faptului cã aceste elemente vizeazã interesul public şi constituie o situaţie de urgenţã şi extraordinarã a cãrei reglementare nu poate fi amânatã,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta ordonanţã de urgenţã reglementeazã reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia.

CAP. II
Mãsuri de reorganizare a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia

ART. 2
Reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi a structurilor din subordinea acestuia se realizeazã potrivit anexelor nr. 1 şi 2.
ART. 3
(1) Structurile înfiinţate prin lege, ordonanţã de urgenţã/ordonanţã a Guvernului, supuse reorganizãrii potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, precum şi modalitatea de reorganizare sunt prevãzute în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Structurile înfiinţate prin hotãrâre a Guvernului, supuse reorganizãrii, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, precum şi modalitatea de reorganizare sunt prevãzute în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. 4
(1) Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea, atribuţiile structurilor sau, dupã caz, ale entitãţilor rezultate din reorganizarea instituţiilor publice prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, precum şi alte aspecte determinate de aplicarea mãsurilor de reorganizare se reglementeazã prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Desfiinţarea, realizatã prin prezenta ordonanţã de urgenţã, a structurilor prevãzute în anexa nr. 1 va produce efecte la data intrãrii în vigoare a hotãrârii Guvernului privind înfiinţarea noii entitãţi rezultate din reorganizare.
(3) Actele normative prevãzute la alin. (1) şi (2) se supun spre aprobare Guvernului în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã. Acestea vor reglementa şi situaţia patrimoniului instituţiilor publice reorganizate, precum şi, dupã caz, a entitãţilor din subordinea acestora.
(4) În situaţia în care, prin reorganizare, structura din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se desfiinţeazã şi activitãţile sunt preluate de o autoritate sau o instituţie publicã existentã, actul normativ privind organizarea şi funcţionarea acesteia din urmã se modificã şi/sau se completeazã în mod corespunzãtor.
ART. 5
Personalul structurilor care se desfiinţeazã în urma reorganizãrii se preia de instituţiile publice la care trece activitatea acestora, în limita posturilor aprobate acestor instituţii, potrivit prevederilor legale, beneficiind de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de funcţii din cadrul structurii care preia activitatea.
ART. 6
(1) Administraţia sistemului naţional antigrindinã şi de creştere a precipitaţiilor se desfiinţeazã ca urmare a comasãrii prin absorbţie şi preluãrii activitãţii de cãtre o structurã care se înfiinţeazã în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, conform anexei nr. 1.
(2) Patrimoniul Administraţiei Sistemului naţional antigrindinã şi de creştere a precipitaţiilor se preia de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiei care predã, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe, ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predare-preluare, încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 7
În tot cuprinsul <>Legii nr. 173/2008 privind intervenţiile active în atmosferã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 715 din 21 octombrie 2008, orice referire la Administraţia Sistemului naţional antigrindinã şi de creştere a precipitaţiilor se considerã a fi fãcutã la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 8
(1) Oficiul Naţional de Rentã Viagerã Agricolã din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului se desfiinţeazã, iar activitatea desfãşuratã de aceastã direcţie este preluatã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
(2) Birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentã Viagerã Agricolã se organizeazã la nivel de compartiment sub denumirea de Reprezentanţã a Agenţiei Domeniilor Statului, structurã fãrã personalitate juridicã.
(3) Activitatea desfãşuratã de birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentã Viagerã Agricolã, exclusiv în aplicarea titlului XI "Renta viagerã agricolã" din <>Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietãţii şi justiţiei, precum şi unele mãsuri adiacente, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se preia de cãtre centrele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã.
ART. 9
(1) Agenţia Naţionalã de Consultanţã Agricolã se desfiinţeazã ca urmare a comasãrii prin absorbţie şi preluãrii activitãţii de cãtre o structurã care se înfiinţeazã în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, conform anexei nr. 1.
(2) Patrimoniul Agenţiei Naţionale de Consultanţã Agricolã se preia de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiei care predã, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe, ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predarepreluare, încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(3) Veniturile proprii existente în conturile Agenţiei Naţionale de Consultanţã Agricolã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se vireazã la bugetul de stat, iar subvenţiile rãmase neutilizate se vireazã în contul de cheltuieli ale bugetului de stat din care acestea au fost primite.
ART. 10
(1) Agenţia Naţionalã a Zonei Montane se desfiinţeazã.
(2) Patrimoniul Agenţiei Naţionale a Zonei Montane se preia de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiei care predã, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe, ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predare-preluare, încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 11
(1) Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti se desfiinţeazã ca urmare a comasãrii prin absorbţie de cãtre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi preluãrii activitãţii de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, conform anexei nr. 1.
(2) Patrimoniul Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti se preia de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiei care predã, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe, ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predare-preluare, încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 12
(1) Laboratorul Central pentru Carantinã Fitosanitarã şi Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale se desfiinţeazã ca urmare a comasãrii prin fuziune şi preluãrii activitãţii de cãtre Laboratorul Central Fitosanitar, care se înfiinţeazã ca instituţie publicã, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Patrimoniul Laboratorului Central pentru Carantinã Fitosanitarã şi patrimoniul Laboratorului Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale se preiau de Laboratorul Central Fitosanitar pe baza bilanţului contabil de închidere al instituţiilor care predau, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie şi celelalte anexe, ce se întocmesc la finele anului, împreunã cu protocolul de predarepreluare, încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 13
În tot cuprinsul <>Ordonanţei Guvernului nr. 136/2000 privind mãsurile de protecţie împotriva introducerii şi rãspândirii organismelor de carantinã dãunãtoare plantelor sau produselor vegetale în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 431 din 2 septembrie 2000, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 214/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 262/2000 privind procedurile de stabilire a nivelurilor maxime de reziduuri de pesticide în plante şi produse vegetale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 661 din 15 decembrie 2000, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 306/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, orice referire la Laboratorul Central pentru Carantinã Fitosanitarã, precum şi la Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale se considerã a fi fãcutã la Laboratorul Central Fitosanitar.
ART. 14
Oficiile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie se reorganizeazã ca structuri fãrã personalitate juridicã, în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. Dr. G.K. Constantinescu".

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 15
(1) Se abiliteazã Ministerul Finanţelor Publice sã efectueze, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificãri în structura bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale pe anul 2010.
(2) Se autorizeazã Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale sã introducã modificãrile ce decurg din aplicarea mãsurilor de reorganizare prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã în bugetul propriu şi în anexele la acesta.
ART. 16
(1) Pânã la introducerea modificãrilor prevãzute la art. 15, finanţarea personalului şi a autoritãţilor şi instituţiilor publice reorganizate se va asigura din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în limita creditelor bugetare deschise şi repartizate.
(2) Protocoalele de predare-preluare încheiate în aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã vor cuprinde şi creditele bugetare rãmase neutilizate.
ART. 17
(1) Numãrul maxim de posturi pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale şi pentru structurile din subordinea acestuia, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului în maximum 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Încadrarea în numãrul maxim de posturi stabilit potrivit prevederilor art. 1 se face în termenele şi cu procedura stabilitã de lege aplicãrii fiecãrei categorii de personal.
ART. 18
Prevederile art. 8 se aplicã începând cu 1 ianuarie 2011.
ART. 19
(1) În termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, se abrogã:
a) <>art. 10 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/2003 pentru stabilirea unor mãsuri privind înfiinţarea, organizarea, reorganizarea sau funcţionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a ministerelor, a altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi a unor instituţii publice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 29 iunie 2003, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 194/2004 , cu modificãrile ulterioare;
b) <>Ordonanţa Guvernului nr. 22/2005 privind reorganizarea activitãţii de consultanţã agricolã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 102 din 31 ianuarie 2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 77/2005 , cu modificãrile ulterioare;
c) <>Legea nr. 181/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 20 iunie 2007, cu modificãrile ulterioare;
d) <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 42/2008 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 305 din 18 aprilie 2008, aprobatã prin <>Legea nr. 189/2008 ;
e) alin. (2) şi (3) ale <>art. 5 din Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 162 din 25 februarie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Prevederile <>art. 4 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publicã şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 299 din 7 iunie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se abrogã începând cu 1 ianuarie 2011.


PRIM-MINISTRU
EMIL BOC


Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Mihail Dumitru

Ministrul muncii,
familiei şi protecţiei sociale,
Mihai Constantin Şeitan

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Preşedintele Autoritãţii Naţionale
a Funcţionarilor Publici,
Szakal Andras Zsolt


Bucureşti, 30 iunie 2010.
Nr. 70.


ANEXA 1

LISTA
unitãţilor din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii
Rurale, înfiinţate prin legi, ordonanţe de urgenţã/ordonanţe
ale Guvernului, supuse reorganizãrii







┌────┬─────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Instituţia supusã │ Actul normativ de │ Modalitatea de │ Structura/Entitatea │
│crt.│ reorganizãrii/sursa de │ înfiinţare în vigoare │ reorganizare │ rezultatã/sursa de │
│ │ finanţare │ │ │finanţare/ministerul sau│
│ │ │ │ │ autoritatea │
│ │ │ │ │ coordonatoare │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1. │Administraţia Sistemului │<>Legea nr. 173/2008 privind │desfiinţare ca urmare a │Activitatea se preia de │
│ │naţional antigrindinã şi │intervenţiile active în atmosferã │comasãrii prin absorbţie│structura nou-înfiinţatã│
│ │de creştere a │ │în cadrul Ministerului │ │
│ │precipitaţiilor/finanţatã│ │Agriculturii şi │ │
│ │integral din bugetul de │ │Dezvoltãrii Rurale. │ │
│ │stat │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2. │Agenţia Naţionalã de │<>Ordonanţa Guvernului nr. 22/2005 │desfiinţare ca urmare a │Activitatea se preia de │
│ │Consultanţã │privind reorganizarea activitãţii de │comasãrii prin absorbţie│structura nou-înfiinţatã│
│ │Agricolã/finanţatã din │consultanţã agricolã, aprobatã cu │ │în cadrul Ministerului │
│ │venituri proprii şi │modificãri şi completãri prin Legea │ │Agriculturii şi │
│ │subvenţii acordate de la │nr. 77/ 2005, cu modificãrile │ │Dezvoltãrii Rurale. │
│ │bugetul de stat │ulterioare │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3. │Agenţia Domeniilor │<>Legea nr. 268/2001 privind privatizarea│ │Activitatea privind │
│ │Statului/finanţatã │societãţilor comerciale ce deţin în │ │renta viagerã se preia │
│ │integral din bugetul de │administrare terenuri proprietate │ │de Agenţia de Plãţi şi │
│ │stat │publicã şi privatã a statului cu │ │Intervenţie pentru │
│ │ │destinaţie agricolã şi înfiinţarea │ │Agriculturã începând cu │
│ │ │Agenţiei Domeniilor Statului, cu │ │1 ianuarie 2011. │
│ │ │modificãrile şi completãrile ulterioare│ │ │
│ │ │<>Legea nr. 247/2005 privind reforma │ │ │
│ │ │în domeniile proprietãţii şi justiţiei,│ │ │
│ │ │precum şi unele mãsuri adiacente, │ │ │
│ │ │cu modificãrile şi completãrile │ │ │
│ │ │ulterioare │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 4. │Agenţia Naţionalã a Zonei│<>Legea nr. 181/2007 privind │desfiinţare │ │
│ │Montane/finanţatã │înfiinţarea, organizarea şi │ │ │
│ │integral din bugetul de │funcţionarea Agenţiei Naţionale a │ │ │
│ │stat │Zonei Montane, cu modificãrile │ │ │
│ │ │ulterioare │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 5. │Oficiul Naţional al │Ordonanţa de urgenţã a Guvernului │desfiinţare prin │Activitatea se preia de │
│ │Produselor Tradiţionale │nr. 42/2008 privind înfiinţarea, │absorbţie │direcţiile pentru │
│ │şi Ecologice Româneşti/ │organizarea şi funcţionarea │ │agriculturã şi │
│ │finanţat integral din │Oficiului Naţional al Produselor │ │dezvoltare ruralã │
│ │bugetul de stat │Tradiţionale şi Ecologice │ │judeţene. │
│ │ │Româneşti, aprobatã prin Legea │ │ │
│ │ │nr. 189/2008 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 6. │Laboratorul Central │<>Ordonanţa Guvernului nr. 136/2000 │desfiinţare prin fuziune│Activitatea se preia de │
│ │pentru Carantinã │privind mãsurile de protecţie │ │cãtre Laboratorul │
│ │Fitosanitarã/finanţat │împotriva introducerii şi rãspândirii │ │Central Fitosanitar, │
│ │integral din bugetul de │organismelor de carantinã dãunãtoare │ │instituţie publicã cu │
│ │stat │plantelor sau produselor vegetale în │ │personalitate juridicã │
│ │ │România, aprobatã cu modificãri prin │ │în subordinea │
│ │ │<>Legea nr. 214/2001 , cu modificãrile şi │ │Ministerului │
│ │ │completãrile ulterioare │ │Agriculturii şi │
│ │ │ │ │Dezvoltãrii Rurale, │
│ │ │ │ │finanţatã integral de │
│ │ │ │ │la bugetul de stat. │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 7. │Laboratorul Central │Ordonanţa de urgenţã a Guvernului │desfiinţare prin fuziune│Activitatea se preia de │
│ │pentru Controlul │nr. 262/2000 privind procedurile de │şi preluarea activitãţii│cãtre Laboratorul │
│ │Reziduurilor de Pesticide│stabilire a nivelurilor maxime de │de cãtre Laboratorul │Central Fitosanitar, │
│ │în Plante şi Produse │reziduuri de pesticide în plante şi │Central Fitosanitar │instituţie publicã cu │
│ │Vegetale/finanţat │produse vegetale, aprobatã cu │ │personalitate juridicã │
│ │integral din bugetul de │modificãri prin <>Legea nr. 306/2001 , │ │în subordinea │
│ │stat │cu modificãrile şi completãrile │ │Ministerului │
│ │ │ulterioare │ │Agriculturii şi │
│ │ │ │ │Dezvoltãrii Rurale, │
│ │ │ │ │finanţatã integral de │
│ │ │ │ │la bugetul de stat. │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 8. │Agenţia de Plãţi şi │<>Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, │ │Preia activitatea │
│ │Intervenţie pentru │organizarea şi funcţionarea │ │privind renta viagerã de│
│ │Agriculturã/finanţatã │Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie │ │la Agenţia Domeniilor │
│ │integral din bugetul de │pentru Agriculturã, cu modificãrile │ │Statului începând cu 1 │
│ │stat │şi completãrile ulterioare │ │ianuarie 2011. │
└────┴─────────────────────────┴───────────────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────────────┘




ANEXA 2

LISTA
unitãţilor din subordinea Ministerului Agriculturii şi
Dezvoltãrii Rurale, înfiinţate prin hotãrâri ale
Guvernului, supuse reorganizãrii




┌────┬─────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Instituţia supusã │ Actul normativ de │ Modalitatea de │ Structura/Entitatea │
│crt.│ reorganizãrii/sursa de │ înfiinţare în vigoare │ reorganizare │ rezultatã/sursa de │
│ │ finanţare │ │ │finanţare/ministerul sau│
│ │ │ │ │ autoritatea │
│ │ │ │ │ coordonatoare │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 1. │Ministerul Agriculturii │<>Hotãrârea Guvernului nr. 25/2010 │ │- Preia activitatea de │
│ │şi Dezvoltãrii Rurale/ │privind organizarea şi funcţionarea │ │la Administraţia │
│ │finanţat integral din │Ministerului Agriculturii şi │ │sistemului naţional │
│ │bugetul de stat - │Dezvoltãrii Rurale │ │antigrindinã şi de │
│ │aparat central │ │ │creştere a precipita- │
│ │ │ │ │ţiilor. │
│ │ │ │ │- Preia activitatea de │
│ │ │ │ │la Agenţia Naţionalã de │
│ │ │ │ │Consultanţã Agricolã. │
│ │ │ │ │- Preia activitatea de │
│ │ │ │ │dezvoltare ruralã de la │
│ │ │ │ │direcţiile pentru │
│ │ │ │ │agriculturã şi dezvol- │
│ │ │ │ │tare ruralã. │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 2. │Direcţiile pentru │<>Hotãrârea Guvernului nr. 477/1990 │ │- Preiau activitatea │
│ │agriculturã şi dezvoltare│privind unele mãsuri pentru │ │Oficiului Naţional al │
│ │ruralã judeţene şi a │îmbunãtãţirea activitãţii direcţiilor │ │Produselor Tradiţionale │
│ │municipiului Bucureşti - │generale pentru agriculturã şi │ │şi Ecologice Româneşti. │
│ │servicii publice │industrie alimentarã judeţene şi a │ │- Ministerul │
│ │deconcentrate/finanţate │municipiului Bucureşti, precum şi a │ │Agriculturii şi │
│ │integral din bugetul de │altor unitãţi agricole, cu modificãrile│ │Dezvoltãrii Rurale │
│ │stat │şi completãrile ulterioare │ │preia activitatea de │
│ │ │ │ │dezvoltare ruralã. │
├────┼─────────────────────────┼───────────────────────────────────────┼────────────────────────┼────────────────────────┤
│ 3. │Laboratorul Central │Hotãrârea Guvernului │schimbarea formei de │Laboratorul Central │
│ │pentru Calitatea │nr. 1.433/2009 privind înfiinţarea, │finanţare │pentru Calitatea │
│ │Seminţelor şi a │organizarea şi funcţionarea │ │Seminţelor şi a │
│ │Materialului Sãditor/ │Laboratorului Central pentru │ │Materialului │
│ │finanţat integral din │Calitatea Seminţelor şi a │ │Sãditor/finanţat din │
│ │bugetul de stat │Materialului Sãditor, ca urmare a │ │venituri proprii şi │
│ │ │comasãrii prin absorbţie şi a │ │subvenţii de la bugetul │
│ │ │preluãrii activitãţii Bãncii de │ │de stat │
│ │ │Resurse Genetice Vegetale │ │ │
│ │ │Suceava │ │ │
└────┴─────────────────────────┴───────────────────────────────────────┴────────────────────────┴────────────────────────┘


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016