Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 65 din 18 mai 1999  privind salarizarea personalului Agentiei de Valorificare a Activelor Bancare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 65 din 18 mai 1999 privind salarizarea personalului Agentiei de Valorificare a Activelor Bancare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 20 mai 1999

    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României emite următoarea ordonanţă de urgenţă:

    ART. 1
    Prin derogare de la prevederile Legii nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupa funcţii de demnitate publică, prezenta ordonanţă de urgenţă stabileşte cadrul juridic pentru salarizarea personalului Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare.
    ART. 2
    Salarizarea personalului Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare, denumită în continuare agenţie, se face ţinându-se seama de rolul, răspunderea, importanţa socială, complexitatea, specificul activităţii fiecărei funcţii, precum şi de pregătirea şi competenţa profesională a persoanelor care exercită aceste funcţii, pe baza criteriilor aprobate de ordonatorul principal de credite.
    ART. 3
    Nomenclatorul funcţiilor de conducere şi de execuţie, precum şi nivelul salariilor de bază şi al indemnizaţiilor de conducere sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.
    ART. 4
    Salariile de bază pentru personalul agenţiei sunt cele rezultate din înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu valoarea de referinţă. Persoanele care ocupă funcţii de conducere beneficiază şi de o indemnizaţie de conducere, care face parte din salariul de bază, diferenţiată în raport cu răspunderea funcţiei de conducere îndeplinite.
    ART. 5
    Valoarea de referinţă specifică a agenţiei se actualizează anual, în raport cu creşterea estimată a preţurilor de consum, prin legea bugetului de stat.
    ART. 6
    (1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfăşurata personalul poate primi salariu de merit. Acesta poate fi de până la 15% din salariul de bază.
    (2) Persoanele care beneficiază de salariu de merit se stabilesc o dată pe an, de regula după aprobarea bugetului, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfăşurata. Pentru personalul nou-angajat salariul de merit se poate acorda după o perioada de un an de la angajare.
    (3) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 25% din numărul total de posturi prevăzut în statul de funcţii al agenţiei, din care cel puţin două treimi vor fi utilizate pentru funcţiile de execuţie.
    ART. 7
    (1) Persoanele salarizate potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază la funcţia de bază de un spor de vechime în muncă de până la 25% din salariul de bază, corespunzător timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Tranşele de vechime în muncă Cota din salariul de bază
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     între 3 şi 5 ani 5%
     de la 5 la 10 ani 10%
     de la 10 la 15 ani 15%
     de la 15 la 20 de ani 20%
     peste 20 de ani 25%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    (2) Sporul de vechime în muncă se plăteşte începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă.
    (3) Sporul de vechime în muncă se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă.
    (4) Pensionării pentru limita de vârstă care se reangajează în muncă, potrivit legii, beneficiază de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă dobândite după data pensionării.
    ART. 8
    (1) Salariaţii care au o vechime în muncă în cadrul agenţiei de cel puţin 2 ani primesc lunar un spor de stabilitate de 5% din salariul de bază.
    (2) Pentru fiecare an de vechime în muncă care depăşeşte pragul de 2 ani se adaugă câte 3 procente la procentul prevăzut la alin. (1).
    (3) Sporul de stabilitate acordat în condiţiile alin. (1) şi (2) nu poate depăşi 20% din salariul de bază.
    (4) Sporul de stabilitate se acordă începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă prevăzută la alin. (1) şi (2).
    (5) Sporul de stabilitate nu se acordă persoanelor încadrate în muncă după pensionare.
    ART. 9
    Salariaţii agenţiei primesc lunar un spor de confidenţialitate de 25% din salariul de bază.
    ART. 10
    Pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică salariaţii agenţiei beneficiază de un spor de 50% din salariul de bază.
    ART. 11
    Salariaţii care posedă titlul ştiinţific de doctor în activitatea pe care o desfăşoară beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază.
    ART. 12
    (1) Orele prestate de personalul încadrat în funcţii de execuţie peste durata normală a timpului de lucru se compensează cu timp liber corespunzător. Dacă munca astfel prestată nu a putut fi compensată cu timp liber corespunzător, orele suplimentare vor fi salarizate cu un spor din salariul de bază, astfel:
    a) 50% din salariul de bază pentru primele două ore de depăşire a duratei normale a zilei de lucru;
    b) 100% din salariul de bază pentru orele următoare.
    Cu sporul de 100% se plătesc şi orele lucrate în zilele de repaus săptămânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucrează.
    (2) Munca peste durata normală a timpului de lucru poate fi prestată şi sporurile prevăzute la alin. (1) se pot plăti numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de conducătorul compartimentului sau al sectorului de activitate, fără a se depăşi 360 de ore anual.
    (3) Salariaţii care, prin natura atribuţiilor de serviciu, prestează în mod sistematic activitate peste durata normală a timpului de lucru, precum şi pentru activităţile desfăşurate în zilele nelucrătoare şi cărora nu li se poate acorda timp liber corespunzător primesc, în raport cu depăşirea programului normal de lucru, în locul drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2), un spor de 10-25% din salariul de bază şi care face parte din acesta. Categoriile de salariaţi şi condiţiile de acordare a sporului pentru munca sistematică peste programul normal de lucru se stabilesc pe baza prevederilor regulamentului de organizare şi funcţionare a agenţiei şi se aproba de secretarul de stat.
    ART. 13
    Salariaţii care lucrează în condiţii speciale de muncă primesc un spor de pana la 15% din salariul de bază. Locurile de muncă, categoriile de salariaţi şi cuantumul sporului se aprobă de secretarul de stat.
    ART. 14
    Drepturile privind indemnizaţia pentru concediul de odihnă şi pentru incapacitate temporară de muncă se calculează potrivit reglementărilor legale în vigoare.
    ART. 15
    Premierea salariaţilor agenţiei se face dintr-un fond de premiere, care se constituie prin aplicarea unei cote de 10% asupra fondului de salarii, aprobat anual prin bugetul de stat. Din acest fond pot fi acordate premii în cursul anului salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase.
    ART. 16
    (1) Pentru activitatea desfăşurata salariaţii agenţiei beneficiază la sfârşitul anului calendaristic de un premiu anual, corespunzător salariului de baza realizat în ultima luna din anul pentru care se face plata.
    (2) Premiul anual nu se acordă sau, după caz, poate fi redus în cazul salariaţilor care, în cursul anului, au desfăşurat activităţi profesionale nesatisfăcătoare ori au săvârşit abateri pentru care au fost sancţionaţi disciplinar. Persoanele care au fost schimbate din funcţie sau al căror contract individual de muncă a încetat pentru fapte imputabile lor nu beneficiază de premiul anual.
    ART. 17
    Persoanele angajate în cadrul agenţiei, numite temporar într-o funcţie de conducere, în cazul în care titularul acesteia lipseşte din agenţie o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice şi nu beneficiază de salariu pe perioada respectiva, primesc, pe lângă salariul de bază al funcţiei, indemnizaţia corespunzătoare funcţiei de conducere pe care o preiau.
    ART. 18
    Angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii instituţiei la care persoana în cauză are funcţia de bază, dacă o parte din programul funcţiei cumulate se suprapune programului funcţiei în care este încadrat. În acest caz se va asigura decalarea programului respectiv.
    ART. 19
    Condiţiile de ocupare a funcţiilor se aprobă prin ordin al secretarului de stat al agenţiei.

                                 PRIM-MINISTRU
                                  RADU VASILE

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                     Ministru de stat, ministrul justiţiei,
                                 Valeriu Stoica

                             Ministrul finanţelor,
                              Decebal Traian Remeş

                    Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                              Alexandru Athanasiu

                  Agenţia de Valorificare a Activelor Bancare
                                 Ovidiu Grecea,
                                secretar de stat

    Bucureşti, 18 mai 1999.
    Nr. 65.


    ANEXA 1

    ┌──────────────────────────────────────────┐
    │ Valoarea de referinţă*) = 2.000.000 lei │
    └──────────────────────────────────────────┘


----------
    *) Valoarea de referinţă este stabilită la nivelul lunii aprilie 1999, urmând să fie actualizată în cursul anului, potrivit dispoziţiilor legale aplicate personalului din administraţia publică centrală de specialitate.


                                 NOMENCLATORUL
        funcţiilor de conducere şi de execuţie din cadrul Agenţiei de
            Valorificare a Activelor Bancare şi nivelul salariilor
                   de baza şi al indemnizaţiilor de conducere

    A. Salarii de bază
    I. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile din conducerea agenţiei

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia de Coeficientul
crt. conducere de ierarhizare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Secretar de stat 15,40
  2. Director general 13,00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    II. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile din conducerea unor compartimente funcţionale

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia de Coeficientul
crt. conducere de ierarhizare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Consilier şef 9,00
  2. Consilier şef adjunct 8,50
  3. Director 8,50
  4. Director adjunct 8,00
  5. Şef serviciu 7,50
  6. Şef birou 7,30
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    III. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile de execuţie

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Coeficientul
crt. de execuţie studiilor de ierarhizare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Consilier S 5,00-7,00
  2. Expert S 5,00-7,00
  3. Inspector de specialitate S 5,00-7,00
  4. Referent de specialitate S 5,00-7,00
  5. Executor debite S 5,00-7,00
  6. Consilier juridic S 5,00-7,00
  7. Analist S 5,00-7,00
  8. Referent S.S.D. 4,00-5,00
  9. Referent M 2,00-4,00
 10. Analist programator-ajutor M 2,00-4,00
 11. Şef cabinet M 1,50-2,00
 12. Secretar dactilograf M 1,50-2,00
 13. Operator prelucrare date M 1,50-2,00
 14. Casier M 1,50-2,00
 15. Arhivar M 1,50-2,00
 16. Şofer - 1,00-1,50
 17. Paznic, portar, pompier - 0,75-1,50
 18. Îngrijitor - 0,50-1,50
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTA:
    1. Funcţiile pentru care este prevăzut nivelul studiilor S pot fi ocupate de absolvenţii cu diploma de licenţa sau echivalenta ai unei universităţi sau ai altor instituţii de învăţământ superior cu durata studiilor de 4-6 ani - învăţământ de zi, seral sau fără frecventa.
    2. Funcţiile pentru care este prevăzut nivelul studiilor S.S.D. pot fi ocupate de absolvenţii cu diploma ai învăţământului superior de scurta durata, cu durata studiilor de 2-3 ani - învăţământ de zi sau 3-4 ani - învăţământ seral sau fără frecventa.
    3. Funcţiile pentru care este prevăzut nivelul studiilor M pot fi ocupate de absolvenţii cu diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma.
    4. În funcţiile de consilier, expert, inspector de specialitate, referent de specialitate vor fi încadraţi ingineri, economişti, jurişti şi alţi specialişti, absolvenţi ai învăţământului superior universitar.
    5. În funcţia de referent, la care este prevăzut nivelul studiilor M, vor fi încadraţi tehnicieni, contabili, statisticieni şi alţi specialişti cu studii liceale şi postliceale.

    B. Indemnizaţii de conducere

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de conducere
crt. Funcţia de conducere în procente din salariul de bază
                                                         - % -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Consilier şef 30
  2. Consilier şef adjunct 25
  3. Director 25
  4. Director adjunct 20
  5. Şef serviciu 15
  6. Şef birou 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


                                    --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016