Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 61 din 26 august 2004  privind acordarea in anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 61 din 26 august 2004 privind acordarea in anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 816 din 3 septembrie 2004
Având în vedere situaţia extraordinarã care impune începerea imediatã a lucrãrilor agricole în scopul asigurãrii securitãţii alimentare a populaţiei,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţie, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
(1) Statul sprijinã producãtorii agricoli prin acordarea a 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv.
(2) Beneficiarii sprijinului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, sunt:
a) producãtorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate teren arabil pe care îl exploateazã direct;
b) persoanele fizice, proprietare de teren arabil, organizate în exploataţii agricole fãrã personalitate juridicã sau în societãţi agricole constituite conform <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã;
c) persoanele fizice, proprietare de teren arabil dat în arendã conform prevederilor <>Legii arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Beneficiarii sprijinului prevãzut la alin. (2), care au în proprietate peste 5 ha de teren arabil primesc sprijin numai în limita a 5 ha inclusiv.
(4) În condiţiile în care arendatorii nu pot completa cererile privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, arendaşii pot completa cererea în numele acestora.
ART. 2
(1) Sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 hectare inclusiv, se acordã beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (2), pe baza cererii scrise, al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 1a) şi 1b).
(2) Cererile solicitanţilor sprijinului, însoţite de acte ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului arabil în suprafaţã de pânã la 5 ha inclusiv, se depun pânã la data de 15 decembrie 2004 la primãriile comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti pe a cãror razã se aflã amplasat terenul, se verificã de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã şi se vizeazã de cãtre primar.
(3) Cererile solicitanţilor sprijinului sunt înregistrate de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã într-un registru de înregistrare a cererilor pentru acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv.
(4) Specialiştii de la centrul agricol sau de la centrul comunitar pentru cadastru şi agriculturã întocmesc lista cuprinzând producãtorii agricoli care solicitã sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(5) În situaţia în care un producãtor agricol are în proprietate suprafeţe de teren arabil aflate în mai multe localitãţi, acesta formuleazã cerere şi primeşte sprijinul direct al statului de la primãria din localitatea unde este situat terenul, fãrã a depãşi suma totalã corespunzãtoare suprafeţei de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv.
(6) Sprijinul în valoare de 2,5 milioane lei pe hectarul de teren arabil se acordã producãtorilor agricoli proporţional cu suprafaţa aflatã în proprietate şi potrivit solicitãrii cuprinse în cerere, în limita suprafeţei de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv.
(7) Lista producãtorilor agricoli care solicitã sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv se afişeazã la sediul primãriilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de maximum 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar.
(8) Producãtorii agricoli, beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omişi din lista producãtorilor care au solicitat sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv sau cãrora li s-a stabilit o sumã în lei mai micã decât cea cuvenitã, pot depune contestaţii la sediul primãriilor, în termen de 5 zile de la data afişãrii listei.
(9) Primarii, împreunã cu reprezentanţii direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, soluţioneazã contestaţiile în termen de maximum 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
ART. 3
În termen de 5 zile de la data afişãrii, listele cuprinzând producãtorii agricoli care solicitã sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv se înainteazã direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru validare.
ART. 4
(1) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc centralizatorul privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, pe care îl înainteazã Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza centralizatoarelor privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare pentru alimentarea conturilor direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit situaţiei justificative al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 5
(1) Sprijinul în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv se atribuie dupã cum urmeazã:
a) pentru culturile care se înfiinţeazã în toamna anului 2004, în douã etape, astfel:
- 1.000.000 lei/ha pânã la data de 31 ianuarie 2005, pentru înfiinţãri de culturi de toamnã;
- 1.500.000 lei/ha pânã la data de 30 aprilie 2005, pentru fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în toamna anului 2004.
b) pentru culturile care se înfiinţeazã în primãvara anului 2005 sprijinul se acordã în trei etape, astfel:
- 1.000.000 lei/ha pânã la 1 martie 2005, pentru executarea arãturilor;
- 700.000 lei/ha pânã la 1 iulie 2005, pentru întreţinerea, fertilizarea şi erbicidarea culturilor;
- 800.000 lei/ha pânã la 1 septembrie 2005, pentru recoltarea culturilor.
(2) Beneficiarii sprijinului direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv au obligaţia sã respecte minimul de verigi tehnologice specifice fiecãrei culturi, dupã cum urmeazã:
a) executarea lucrãrilor pentru înfiinţarea culturilor în perioadele optime impuse de tehnologia fiecãrei culturi;
b) executarea lucrãrilor de întreţinere, fertilizare şi erbicidare în perioada optimã din zona de culturã;
c) utilizarea seminţelor de bunã calitate, care sã asigure o densitate optimã la rãsãrire.
ART. 6
(1) Sumele necesare acordãrii sprijinului direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, producãtorilor agricoli se prevãd în bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vireazã totalul sumelor solicitate în baza listei prevãzute în anexa nr. 2, în conturi distincte deschise la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe seama unitãţilor administrativteritoriale, în afara bugetului local.
(3) Plata de cãtre unitãţile administrativ-teritoriale a sumelor acordate ca sprijin direct al statului proprietarilor de teren arabil se efectueazã în numerar sau prin virare în cont bancar, dupã caz.
ART. 7
Reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã verificã suprafeţele, culturile şi lucrãrile agricole pentru care s-a acordat producãtorilor agricoli sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, conform celor declarate în cererea întocmitã de beneficiarul sprijinului şi întocmesc procesul-verbal de recepţie, regularizare şi restituire, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 8
(1) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se întocmesc dupã cum urmeazã:
a) pentru culturile însãmânţate în toamnã, pânã la data de 25 decembrie 2004;
b) pentru efectuarea arãturilor la culturile din primãvara anului 2005, fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în toamna anului 2004, întreţinerea, fertilizarea şi erbicidarea culturilor înfiinţate în primãvara anului 2005, pânã la data de 15 iunie 2005.
(2) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se înregistreazã într-un registru special deschis de reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã.
ART. 9
Reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã întocmeşte centralizatorul justificativ al sumelor acordate producãtorilor agricoli ca sprijin direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 10
(1) Reţinerea din sumele alocate producãtorilor agricoli drept sprijin direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, de cãtre primari sau de alţi reprezentanţi ai autoritãţilor statului constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei.
(2) Înstrãinarea, deteriorarea sau pierderea registrului de înregistrare a cererilor pentru acordarea sprijinului direct al statului producãtorilor agricoli, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv şi/sau a proceselor-verbale de recepţie, regularizare şi restituire constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000.000 la 20.000.000 lei.
(3) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare prevãzute în anexele nr. 1-6, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 30.000.000 lei la 50.000.000 lei, precum şi cu obligarea la restituirea sprijinului încasat nejustificat şi a plãţii penalitãţilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
ART. 11
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 10 alin. (1) se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 10 alin. (2) şi (3) se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesuluiverbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute la art. 10, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
(4) Contravenţiilor prevãzute la <>art. 10 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 12
Suma necesarã pentru sprijinirea producãtorilor agricoli, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, precum şi cheltuielile aferente tipãririi formularelor prevãzute în anexele nr. 1-6, se asigurã din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 13
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
-------------
p. Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Istudor,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 26 august 2004.
Nr. 61.


ANEXA Nr. 1a)

Comuna (oraşul, municipiul)..................
Judeţul..........................................

Nr. de inregistrare...............din...........

Verificat
Centrul agricol/
Centrul comunitar Vizat,
pentru cadastru si agricultura Primar
Semnãtura Semnãtura si stampila


CERERE
pentru acordarea unui sprijin financiar
pentru producãtorii agricoli, persoane fizice, care
au in proprietate teren arabil pe care ii
exploateazã direct/ în exploataţii agricole fãrã personalitate
juridicã / in societãţi agricole conform Legii nr.
36/1991 privind societãţile agricole si alte forme de
asociere sau au dat terenul in arenda, in suprafaţa de pana la 5 ha inclusiv.

Domnul (d-na)_____________domiciliat in localitatea_______ str._________,
nr.___judeţul________B.l./Carte de identitate seria__nr.______ eliberat (a) la
data de________ de_______, CNP __________________.

In baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, exploatez individual_______
ha / în exploataţie agricola fãrã personalitate juridicã_______ha, / in societãţi
agricole conform <>Legii nr. 36/1991 _____ha / am dat in arenda ______ ha teren arabil
si solicit sprijin pentru:


┌──────────────────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬────────────┐
│ Specificaţie │ Suprafaţa │ Sprijinul │ Total │ │
│ Cultura/Lucrarea │ -ha- │ acordat │ sprijin │ Observaţii │
│ │ │ -lei/ha- │ -mii lei- │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Înfiinţarea culturilor din│ │ │ │ │
│toamna 2004 │ │ │ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│arat, pregãtit pat germi- │ │ 1.000.000 │ │ │
│nativ, semmãnat, etc. │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Etapa II │ │ │ │ │
│fertilizarea, erbicidarea │ │ │ │ │
│culturilor înfiinţate în │ │ 1.500.000 │ │ │
│toamna anului 2004 │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Înfiinţarea culturilor din│ │ │ │ │
│primãvara anului 2005 │ │ │ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│efectuarea arãturilor pen-│ │ │ │ │
│tru culturile din primã- │ │ │ │ │
│vara anului 2005 │ │ 1.000.000 │ │ │
│Etapa II │ │ │ │ │
│întreţinerea, fertilizarea│ │ │ │ │
│erbicidarea culturilor │ │ │ │ │
│înfiinţate în primãvara │ │ │ │ │
│anului 2005 │ │ 700.000 │ │ │
│Etapa III │ │ │ │ │
│recoltarea culturilor în- │ │ │ │ │
│fiinţate în primãvara anu-│ │ │ │ │
│lui 2005 │ │ 800.000 │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴────────────┘


Declar pe proprie rãspundere ca suprafeţele corespund documentelor legale si
le exploatez conform tehnologiilor de cultura specifice, de care am luat cunoştinţa.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct
acordat in conformitate cu Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr......../2004
Menţionez ca am depus cerere pentru sprijin financiar si in localitatea ______
pentru suprafaţa de ____ ha.
Mã oblig sa particip la receptionarea lucrãrilor conform prevederilor OUG
nr....../2004 si sa restitui sumele primite in condiţiile in care nu realizez
lucrãrile pentru care am solicitat sprijin financiar.

Solicitant
___________
(Semnãtura)


ANEXA Nr. 1b)

Comuna (oraşul, municipiul)..................
Judeţul..........................................

Nr. de inregistrare...............din...........

Verificat
Centrul agricol/
Centrul comunitar Vizat,
pentru cadastru si agricultura Primar
Semnãtura Semnãtura si stampila


CERERE

privind acordarea unui sprijin financiar
pentru persoane fizice, proprietari de terenuri arabile, pentru
suprafeţe de pana la 5 ha inclusiv, care au incheiat contracte de arenda.

Domnul (d-na)_____________domiciliat/domiciliata in localitatea_______ str.
_________, nr.___judeţul________B.l./Carte de identitate seria__nr.______ eliberat
(a) la data de________ de_______, CNP __________________, în calitate de arendaş
al terenului arabil al domnului/ domnilor* ____________________ proprietar/i ai
terenului arabil în suprafaţã de ________ha, potrivit actelor doveditoare,
solicit sprijin financiar pentru:


┌──────────────────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬────────────┐
│ Specificaţie │ Suprafaţa │ Sprijinul │ Total │ │
│ Cultura/Lucrarea │ -ha- │ acordat │ sprijin │ Observaţii │
│ │ │ -lei/ha- │ -mii lei- │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Înfiinţarea culturilor din│ │ │ │ │
│toamna 2004 │ │ │ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│arat, pregãtit pat germi- │ │ 1.000.000 │ │ │
│nativ, semmãnat, etc. │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Etapa II │ │ │ │ │
│fertilizarea, erbicidarea │ │ │ │ │
│culturilor înfiinţate în │ │ 1.500.000 │ │ │
│toamna anului 2004 │ │ │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│Înfiinţarea culturilor din│ │ │ │ │
│primãvara anului 2005 │ │ │ │ │
│Etapa I │ │ │ │ │
│efectuarea arãturilor pen-│ │ │ │ │
│tru culturile din primã- │ │ │ │ │
│vara anului 2005 │ │ 1.000.000 │ │ │
│Etapa II │ │ │ │ │
│întreţinerea, fertilizarea│ │ │ │ │
│erbicidarea culturilor │ │ │ │ │
│înfiinţate în primãvara │ │ │ │ │
│anului 2005 │ │ 700.000 │ │ │
│Etapa III │ │ │ │ │
│recoltarea culturilor în- │ │ │ │ │
│fiinţate în primãvara anu-│ │ │ │ │
│lui 2005 │ │ 800.000 │ │ │
├──────────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴────────────┘


Declar pe proprie rãspundere ca suprafeţele corespund documentelor legale si
le exploatez conform tehnologiilor de cultura specifice, de care am luat cunoştinţa.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct
acordat in conformitate cu Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr......../2004
Menţionez ca am depus cerere pentru sprijin financiar si in localitatea ______
pentru suprafaţa de ____ ha.
Mã oblig sa particip la receptionarea lucrãrilor conform prevederilor OUG
nr....../2004 si sa restitui sumele primite in condiţiile in care nu realizez
lucrãrile pentru care am solicitat sprijin financiar.
--------
* In cazul in care exista mai mulţi arendatori se anexeazã lista cu numele
si prenumele acestora, adresa, suprafaţa de teren arendatã si numãrul contractului
de arendare.

Solicitant
___________
(Semnãtura)



ANEXA Nr. 2

Vizat
Comuna (oraşul,municipiul)_______ Direcţia pentru Agricultura
Judeţul __________________ si Dezvoltare Rurala
Nr. _______ din __________

LISTA
cuprinzând producãtorii agricoli care solicita sprijinul
direct al statului, in valoare de 2,5 milioane lei / ha,
pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv




┌───┬───────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────┐
│ │ │ Înfiinţãri │Executat aratu-│Fertilizarea şi│ Întreţinerea, │ │ │
│Nr.│Numele │ culturi de │ rile pentru │ erbicidarea │fertilizarea şi│ Recoltarea │ │
│crt│şi Pre-│ toamna │culturile din │culturilor în- │ erbicidarea │culturilor în- │ │
│ │numele │1.000.000 lei/ │primãvara anu- │ fiinţate în │culturilor în- │ fiinţate în │ │
│ │ │ ha │ lui 2005 │toamna anului │ fiinţate în │primãvara anu- │ │
│ │ │ Termen │1.000.000 lei/ │ 2004 │primãvara anu- │ lui 2005 │ │
│ │ │ 31.01.2005 │ ha │1.500.000 lei/ │ lui 2005 │ 800.000 lei/ha│ │
│ │ │ │ Termen │ ha │ 700.000 lei/ha│ Termen │ │
│ │ │ │ 01.03.2005 │ Termen │ Termen │ 01.09.2005 │ Total │
│ │ │ │ │ 30.04.2005 │ 01.07.2005 │ │ suma │
│ │ ├───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┤ soli- │
│ │ │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │ citatã│
│ │ │ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │
│ │ │ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│mii lei│
├───┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

Primar Reprezentant Centru Agricol/Centru comunitar pentru
cadastru si agricultura




ANEXA Nr. 3

Direcţia pentru Agricultura
si Dezvoltare Rurala
Judeţul ______________
Nr. ________ din ______

CENTRALIZATOR
privind sprijinul direct al statului, în
valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor
agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv


┌─────┬──────────────────────────────┬────────────┬─────────────┬────────────┐
│ Nr. │ │ Suprafaţa │ Valoare │ Total suma │
│ crt.│ Specificaţie │ ha │ sprijin │ solicitatã │
│ │ │ │ lei/ha │ mii lei │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 1. │ Înfiinţãri │ │ 1.000.000 │ │
│ │culturi în toamna anului 2004 │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 2. │ Executat araturile pentru │ │ 1.000.000 │ │
│ │culturile din primãvara anului│ │ │ │
│ │ 2005 │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 3. │ Fertilizarea şi erbicidarea │ │ 1.500.000 │ │
│ │culturilor înfiinţate în toam-│ │ │ │
│ │ na anului 2004 │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 4. │ Întreţinerea, fertilizarea şi│ │ 700.000 │ │
│ │erbicidarea culturilor înfiin-│ │ │ │
│ │ţate în primãvara anului 2005 │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 5. │ Recoltarea culturilor în- │ │ 800.000 │ │
│ │fiinţate în primãvara anului │ │ │ │
│ │ 2005 │ │ │ │
├─────┼──────────────────────────────┼────────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ TOTAL GENERAL │ │ 800.000 │ │
└─────┴──────────────────────────────┴────────────┴─────────────┴────────────┘


DIRECTOR EXECUTIV DIRECTOR EXECUTIV ADJUNCT




ANEXA Nr. 4

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR SI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aproba,
Ordonator principal de credite

SITUAŢIA JUSTIFICATIVA
privind sprijinul direct al statului, in valoare de
2,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli
pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv




┌───┬───────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────┬───────┐
│ │ │ Înfiinţãri │Executat aratu-│Fertilizarea şi│ Întreţinerea, │ │ │
│Nr.│ │ culturi de │ rile pentru │ erbicidarea │fertilizarea şi│ Recoltarea │ │
│crt│Judeţul│ toamna 2004 │culturile din │culturilor în- │ erbicidarea │culturilor în- │ │
│ │ │ 1.000.000 │primãvara anu- │ fiinţate în │culturilor în- │ fiinţate în │ │
│ │ │ lei/ha │ lui 2005 │toamna anului │ fiinţate în │primãvara anu- │ │
│ │ │ │ 1.000.000 │ 2004 │primãvara anu- │ lui 2005 │ │
│ │ │ │ lei/ha │ 1.500.000 │ lui 2005 │ 800.000 lei/ha│ │
│ │ │ │ │ lei/ha │ 700.000 lei/ha│ │ Total │
│ │ ├───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┼───────┬───────┤sprijin│
│ │ │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │Supraf.│ Total │ │
│ │ │ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │sprijin│ │
│ │ │ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│ ha │mii lei│mii lei│
├───┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

DIRECŢIA GENERALA BUGET FINANŢE DIRECTOR GENERAL




ANEXA Nr. 5

Comuna ...............................
Judeţul .................................

Nr..................din .................


PROCES VERBAL
de recepţie, regularizare si restituire

Beneficiarul sprijinului de 2.500.000 lei/ha pentru suprafeţele cultivate
de pana la 5 hectare de teren arabil, domnul (doamna) ........................
cu domiciliul in localitatea ....................... str. ....................
nr. ........ judeţul ..................... posesor / posesoare al B.l. / Carte
de identitate ........................... CNP ..................... împreuna
cu domnul / doamna ............................................. reprezentând
centrul agricol sau centrul comunitar pentru cadastru si agricultura..........
................. judeţul .................. am constatat urmãtoarele:

Beneficiarul sprijinului s-a angajat prin cererea nr. ....... din .........
2004/2005

a. Proces-verbal de recepţie



25.12.2004
┌───────────────────┬──────────────┬───────────┬───────────┬──────────────────┐
│ │Suprafaţa din │ Realizatã │ Diferenţe │ Observaţii │
│ Cultura │ anexa nr. 1a │ │ │ (Calitatea │
│ │ şi nr. 1b │ ha │ ha │ lucrãrilor) │
│ │ ha │ │ + - │ │
├───────────────────┼──────────────┼───────────┼─────┬─────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼──────────────┼───────────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴──────────────┴───────────┴─────┴─────┴──────────────────┘

Reprezentant
Centrul agricol/
Centrul comunitar pentru Beneficiar sprijin
cadastru si agricultura Semnãtura,
Semnãtura


b. Proces-verbal de recepţie, regularizare si restituire

15 iunie 2005
┌───────────────┬──────────┬─────────┬───────┬─────┬─────────┬────────┬────────┐
│ Specificaţie │Suprafaţa │Suprafaţa│ Suma │Suma │Diferenţe│Suma de │*Suma de│
│ cultura/ │ Anexa nr.│realizatã│primitã│jus- │ sume │regula- │restitu-│
│ lucrarea │şi 1b (ce-│ │ │tifi-│ mii lei │ rizat │ it │
│ │ rere) │ ha │mii lei│catã │ │mii lei │ mii lei│
│ │ ha │ │ │ mii │ + - │ │ │
│ │ │ │ │ lei │ │ │ │
├───────────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼────┬────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ TOTAL I │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┬───────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼────┼────┼────────┼────────┤
│Recol- │De │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tat │primit │ │ │ │ │ │ │ │ │
│culturi│con- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│înfiin-│form │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ţate în│cererii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│primã- ├───────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼────┼────┼────────┼────────┤
│vara │Se │ │ │ │ │ │ │ │ │
│anului │acordã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2005 │efectiv│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴───────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ TOTAL II │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴──────────┴─────────┴───────┴─────┴────┴────┴────────┴────────┘

* Sumele de restituit se vireazã in contul numãrul .................. pana
la data de .................../sau se regularizeazã la alte forme de sprijin
in anul urmãtor.


Reprezentant
Centrul agricol/
Centrul comunitar pentru Beneficiar sprijin
cadastru si agricultura Semnãtura,

Semnãtura
Stampila




ANEXA Nr. 6

Comuna....................
Judeţul............................

Nr......... din................2005

CENTRALIZATOR
justificativ al sumelor acordate
producãtorilor agricoli ca sprijin direct al statului, in valoare de 2,5
milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv


┌────┬───────────────┬──────────┬────────┬─────────┬─────────┬────────┬────────┐
│ │ │Nr. proces│ Suma │ Suma │Diferenţa│Suma de │*Suma de│
│Nr. │ Persoana │-verbal de│acordatã│justifi- │ │regula- │restitu-│
│crt.│ │ recepţie │ │ catã │ mii lei │rizat*) │ it*) │
│ │ │ │mii lei │ mii lei ├────┬────┤mii lei │ mii lei│
│ │ │ │ │ │ + │ - │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────┼────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴────────┴─────────┴────┴────┴────────┴────────┘
*) Sumele de regularizat sau de restituit vor fi comunicate la MAPDR

Reprezentantul Centrului agricol / Centrului comunitar
pentru cadastru si agricultura

Semnãtura




----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016