Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 57 din 19 mai 2000  privind salarizarea personalului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, precum si indemnizatiile si celelalte drepturi ale membrilor Colegiului Consiliului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 57 din 19 mai 2000 privind salarizarea personalului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, precum si indemnizatiile si celelalte drepturi ale membrilor Colegiului Consiliului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 227 din 23 mai 2000
În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

CAP. 1
Dispoziţii generale
ART. 1
Prezenta ordonanta de urgenta reglementeazã salarizarea personalului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii, precum şi indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale membrilor Colegiului Consiliului.
ART. 2
Salarizarea pesonalului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii, denumit în continuare Consiliu, precum şi indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale membrilor Colegiului Consiliului se face ţinându-se seama de rolul, rãspunderea, importanta socialã, complexitatea, specificul activitãţii fiecãrei funcţii, precum şi de pregãtirea şi competenta profesionalã a persoanelor care exercita aceste funcţii.
ART. 3
Stabilirea şi acordarea salariilor de baza ale personalului Consiliului se fac corespunzãtor performantelor profesionale individuale, prin evaluarea activitãţii acestuia, pe baza criteriilor de performanta, în condiţiile legii, stabilite pentru funcţiile de conducere şi de execuţie cu care sunt asimilate.
ART. 4
(1) Fondurile bugetare destinate cheltuielilor de personal se stabilesc anual, prin legile bugetare anuale, în raport cu numãrul de personal din cadrul Consiliului, pe baza obiectivelor, proiectelor sau programelor, dupã caz, corespunzãtoare perioadei de planificare bugetarã.
(2) La fundamentarea fondurilor bugetare destinate cheltuielilor de personal necesare pentru realizarea obiectivelor, proiectelor sau programelor, dupã caz, Consiliul va previziona volumul de munca, perioadele de realizare, numãrul maxim de posturi aferente funcţiilor, precum şi salariile individuale aferente.
ART. 5
Indemnizaţiile şi celelalte drepturi ale membrilor Colegiului Consiliului, precum şi salariile şi celelalte elemente ale sistemului de salarizare a personalului Consiliului se stabilesc de cãtre organul de conducere al Consiliului, cu încadrarea în resursele financiare alocate anual şi în numãrul de posturi stabilit prin legile bugetare anuale în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenta.
ART. 6
Pentru activitatea depusa membrii Colegiului Consiliului au dreptul la o indemnizaţie lunarã, iar personalul din aparatul Consiliului are dreptul la un salariu care se compune din salariul de baza, adaosurile şi sporurile la acesta.

CAP. 2
Indemnizaţii şi salarii de baza
ART. 7
(1) Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi ale membrilor Colegiului Consiliului sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi ale membrilor Colegiului Consiliului sunt unica forma de remunerare a activitãţii corespunzãtoare funcţiei şi reprezintã baza de calcul pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determina în raport cu venitul salarial.
(3) Indemnizaţiile lunare prevãzute în anexa sunt în suma bruta şi sunt impozabile, potrivit legii.
(4) Indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, vicepreşedintelui, secretarului şi ale membrilor Colegiului Consiliului se ajusteaza anual, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, prin legea bugetului de stat.
ART. 8
Salariile de baza pentru funcţiile de conducere şi de execuţie de specialitate din aparatul Consiliului sunt asimilate funcţiilor de conducere şi de execuţie de specialitate din ministere, alte organe de specialitate din subordinea Guvernului ori a ministerelor, serviciile Presedintiei, aparatul de lucru al Guvernului şi aparatul Parlamentului României, prevãzute la cap. I al anexei nr. I la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru personalul contractual din sectorul bugetar.
ART. 9
Salariile de baza pentru funcţiile de execuţie din activitatea de secretariat-administrativ, gospodãrire, întreţinere-reparaţii şi de deservire din aparatul Consiliului sunt asimilate funcţiilor de execuţie din activitatea de secretariat-administrativ, gospodãrire, întreţinere-reparaţii şi de deservire, prevãzute în anexa nr. V/2 "Alte funcţii comune din sectorul bugetar" la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 .
ART. 10
Indemnizaţiile de conducere, corespunzãtoare funcţiilor de conducere prevãzute la art. 8, sunt asimilate cu indemnizaţiile de conducere prevãzute în anexa nr. VI/1 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 .
ART. 11
Consiliul poate include în aparatul propriu şi unele funcţii aprobate pentru alte sectoare de activitate bugetare, care se dovedesc necesare, prin preluarea acestor funcţii, cu nivelul de salarizare prevãzut pentru unitãţile bugetare unde acestea sunt specifice, potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 .

CAP. 3
Sporuri, premii şi alte drepturi la salariul de baza
ART. 12
(1) Personalul din aparatul Consiliului beneficiazã de un spor de vechime în munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza corespunzãtor timpului lucrat în program normal de lucru, astfel:


────────────────────────────────────────────────────────────
Transe de vechime în munca Cota din salariul de baza
────────────────────────────────────────────────────────────
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Sporul de vechime în munca se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca.
ART. 13
Pentru pãstrarea confidenţialitãţii în legatura cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunostinta în exercitarea funcţiei, personalul din aparatul Consiliului primeşte lunar un spor de confidenţialitate de pana la 20% calculat la salariul de baza brut. Categoriile de personal care beneficiazã de acest spor şi procentul concret al acestuia se stabilesc prin regulament elaborat de Colegiul Consiliului.
ART. 14
Consiliul are obligaţia sa asigure personalului condiţii normale de munca şi igiena, de natura sa le ocroteasca sãnãtatea şi integritatea fizica.
ART. 15
(1) Pentru risc şi suprasolicitare neuropsihica, personalul din aparatul Consiliului beneficiazã de un spor de pana la 15%, calculat la salariul de baza brut.
(2) Personalul din aparatul Consiliului, care lucreazã în condiţii grele de munca, vãtãmãtoare, periculoase sau în zone izolate, beneficiazã de un spor de pana la 15%, calculat la salariul de baza brut.
(3) Locurile de munca, categoriile de personal şi procentul concret al sporurilor care se acorda potrivit alin. (1) şi (2), se stabilesc în condiţiile legii, prin regulament elaborat de Colegiul Consiliului.
ART. 16
Personalul care, potrivit programului de lucru, îşi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00-6,00, beneficiazã pentru orele lucrate în acest interval de un spor de 25% din salariul de baza, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal de lucru.
ART. 17
(1) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru de personalul încadrat în funcţii de execuţie se compenseazã cu timp liber corespunzãtor. Dacã munca astfel prestatã nu a putut fi compensata cu timp liber corespunzãtor în urmãtoarele 30 de zile de la data efectuãrii, orele suplimentare se vor salariza, la cererea salariatului, cu un spor din salariul de baza, astfel:
a) 50% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele urmãtoare. Cu spor de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plati numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de conducãtorul compartimentului sau sectorului de activitate, fãrã a se depãşi 120 de ore anual/persoana. În cazuri cu totul deosebite, cu aprobarea preşedintelui Colegiului Consiliului, se pot efectua ore suplimentare şi peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual.
(3) La locurile de munca la care durata normalã a timpului de lucru a fost redusã, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depãşirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, în situaţii cu totul deosebite, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzãtor.
ART. 18
Personalul poate beneficia de premii în cursul anului dintr-un fond de premiere lunar constituit prin aplicarea unei cote de pana la 2% asupra fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului. Din acest fond pot fi acordate premii personalului care a obţinut rezultate deosebite în activitate. Cuantumul concret al premiilor individuale se aproba de Colegiul Consiliului, în limita sumelor alocate cu aceasta destinaţie.
ART. 19
(1) Pentru activitatea desfasurata, proporţional cu timpul lucrat, personalul are dreptul, la sfârşitul anului calendaristic, la un premiu anual egal cu salariul de baza brut din ultima luna a anului pentru care se face premierea.
(2) Pentru personalul care nu a lucrat tot timpul anului, premiul se acorda proporţional cu perioada în care a lucrat, luându-se în calcul salariul de baza brut din ultima luna de activitate.
ART. 20
Personalul are dreptul, în condiţiile legii, la concediu de odihna şi la alte concedii, potrivit legii.
ART. 21
Drepturile de delegare ale personalului din aparatul Consiliului sunt cele stabilite în condiţiile legii, în mod similar cu cele acordate personalului din ministere, alte organe de specialitate din subordinea Guvernului ori a ministerelor, serviciile Presedintiei, aparatul de lucru al Guvernului şi aparatul Parlamentului României.
ART. 22
(1) Membrii Colegiului Consiliului beneficiazã, în cazul deplasarilor în strãinãtate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, de categoria de diurna şi de plafonul de cazare stabilite de reglementãrile legale în vigoare pentru funcţia de secretar de stat.
(2) Membrii Colegiului Consiliului beneficiazã de prevederile privind regimul paşapoartelor în România în aceleaşi condiţii ca cele stabilite pentru funcţia de secretar de stat.

CAP. 4
Dispoziţii tranzitorii şi finale
ART. 23
Activitatea desfasurata de cãtre persoanele numite de Parlament ca membri în Colegiul Consiliului constituie vechime în munca.
ART. 24
La încetarea mandatului, acei membri ai Colegiului Consiliului al cãror contract de munca se suspenda la locul de munca de la care provin, revin la funcţia de baza avutã.
ART. 25
Angajarea şi avansarea personalului Consiliului se fac prin concurs, în condiţiile legii, pe baza criteriilor de selecţie, a performantelor profesionale ale angajatului în raport cu cerinţele postului.
ART. 26
Angajarea colaboratorilor, perioadele de colaborare, timpul de munca sau lucrãrile executate, rãspunderile, drepturile cuvenite şi modalitatea de plata se stabilesc potrivit reglementãrilor legale în vigoare pentru instituţiile publice.
ART. 27
Pe perioada mandatului, în condiţiile legii, membrii Colegiului Consiliului pot desfasura activitãţi prin cumul, cu respectarea prevederilor regulamentului elaborat potrivit <>art. 8 alin. (9) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securitãţii ca poliţie politica.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii şi
protecţiei sociale,
Smaranda Dobrescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul funcţiei publice,
Vlad Rosca



ANEXA 1

INDEMNIZAŢIA LUNARĂ
a membrilor Colegiului Consiliului

─────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia Indemnizaţia
- lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────
Preşedinte 20.000.000
Vicepreşedinte 18.367.000
Secretar 18.367.000
Membri 17.568.000
─────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016