Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 53 din 20 iunie 2007  pentru modificarea si completarea   Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 53 din 20 iunie 2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 429 din 27 iunie 2007

Având în vedere statutul României de membru al Uniunii Europene, în contextul asigurãrii liberei circulaţii a serviciilor, în scopul reglementãrii condiţiilor de exercitare în România a profesiei de consultant fiscal de cãtre consultanţii fiscali care au obţinut calificarea profesionalã în alt stat membru al Uniunii Europene, ceea ce constituie o situaţie a cãrei reglementare nu poate fi amânatã,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. I
<>Ordonanţa Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activitãţii de consultanţã fiscalã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 538 din 1 septembrie 2001, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 198/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Activitatea de consultanţã fiscalã constã în:
a) acordarea de servicii profesionale în domeniul fiscal;
b) acordarea de servicii şi asistenţã de specialitate pentru întocmirea declaraţiilor de impozite şi taxe;
c) asistenţã şi servicii pe probleme de procedurã fiscalã;
d) asistenţã privind întocmirea documentaţiei pentru exercitarea cãilor de atac împotriva titlurilor de creanţã şi a altor acte administrative fiscale;
e) asistenţã privind creanţele bugetului general consolidat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
f) asistenţã şi reprezentare în faţa organelor fiscale, inclusiv acordarea de asistenţã de specialitate pe parcursul derulãrii inspecţiei fiscale;
g) realizarea de expertize fiscale la solicitarea organelor judecãtoreşti, organelor de cercetare penalã, organelor fiscale sau a altor pãrţi interesate;
h) asistenţã fiscalã în cauzele aflate pe rolul unei autoritãţi jurisdicţionale.
(2) Pentru exercitarea activitãţii de consultanţã fiscalã este obligatorie asigurarea pentru rãspunderea profesionalã."
2. La articolul 4, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"b) sã aibã o experienţã de minimum 5 ani dupã obţinerea licenţei, în una dintre urmãtoarele activitãţi:
- elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislaţiei fiscale;
- servicii de administrare a legislaţiei fiscale;
- elaborarea sau aplicarea reglementãrilor contabile;
- activitate financiar-contabilã."
3. Articolul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - La depunerea documentelor care atestã îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 4 lit. a)-d), candidatul plãteşte în contul Camerei Consultanţilor Fiscali taxa pentru înscrierea la examen. Nivelul taxei se stabileşte prin hotãrâre a Consiliului superior al Camerei Consultanţilor Fiscali."
4. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - Examenul pentru atribuirea calitãţii de consultant fiscal se organizeazã de Camera Consultanţilor Fiscali, în baza unui regulament aprobat de Consiliul superior al Camerei Consultanţilor Fiscali."
5. Articolul 7 se abrogã.
6. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Persoana care a promovat examenul de consultant fiscal este obligatã sã se înregistreze în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã în termen de 60 de zile de la comunicarea rezultatului examenului.
(2) Condiţiile privind înscrierea în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al Camerei Consultanţilor Fiscali.
(3) Activitatea de consultanţã fiscalã poate fi desfãşuratã numai de persoanele înscrise în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã la secţiunea «persoane active».
(4) Carnetul profesional va fi vizat anual."
7. Articolul 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Consultanţii fiscali pot sã îşi desfãşoare activitatea ca persoane fizice independente sau se pot asocia în societãţi comerciale care au în obiectul de activitate consultanţã fiscalã. Societatea comercialã trebuie sã aibã cel puţin un asociat/acţionar şi administrator care sã aibã calitatea de consultant fiscal.
(2) Pentru exercitarea activitãţii de consultanţã fiscalã, societãţile comerciale trebuie sã fie autorizate de Camera Consultanţilor Fiscali.
(3) În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare, societãţile comerciale plãtesc o taxã în contul Camerei Consultanţilor Fiscali. Cuantumul taxei se stabileşte prin hotãrâre a Consiliului superior al Camerei Consultanţilor Fiscali."
8. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Camera Consultanţilor Fiscali este organizaţie profesionalã de utilitate publicã, persoanã juridicã fãrã scop lucrativ, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5. Sediul respectiv este acordat de Guvern în folosinţã gratuitã pânã la data la care veniturile Camerei Consultanţilor Fiscali permit achiziţionarea unui sediu propriu, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2012.
(2) Camera Consultanţilor Fiscali, denumitã în continuare Camera, se organizeazã şi funcţioneazã în baza unui regulament de organizare şi funcţionare propriu, aprobat prin hotãrâre a Consiliului superior al Camerei.
(3) Camera îşi poate constitui unitãţi teritoriale, conform regulamentului propriu de organizare şi funcţionare."
9. La articolul 11, dupã litera a) se introduce o nouã literã, litera a^1), cu urmãtorul cuprins:
"a^1) organizeazã examenul pentru atribuirea calitãţii de consultant fiscal;".
10. La articolul 11, litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"e) ţine Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã;".
11. La articolul 11, dupã litera l) se introduc douã noi litere, literele m şi n), cu urmãtorul cuprins:
"m) elaboreazã şi aprobã Codul privind conduita eticã şi profesionalã în domeniul consultanţei fiscale;
n) elaboreazã şi aprobã Normele privind pregãtirea şi perfecţionarea consultanţilor fiscali."
12. Articolul 13 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - Camera îşi acoperã cheltuielile din venituri proprii care se constituie din:
a) taxa de autorizare a societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã;
b) taxa de înscriere în evidenţa Camerei;
c) cotizaţiile membrilor Camerei;
d) încasãri din vânzarea publicaţiilor proprii;
e) donaţii şi sponsorizãri;
f) taxa de înscriere la examenul pentru atribuirea calitãţii de consultant fiscal;
g) alte venituri din activitatea Camerei."
13. Articolul 14 se abrogã.
14. Articolul 15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 15. - Membrii Camerei sunt:
a) persoanele cãrora li s-a eliberat carnetul profesional şi s-au înregistrat în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã;
b) societãţile comerciale care au obţinut autorizaţia de funcţionare eliberatã de Camerã şi s-au înregistrat în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã."
15. Articolul 18 se abrogã.
16. Articolul 19 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - Carnetul profesional de consultant fiscal, respectiv autorizaţia de funcţionare, se retrage consultanţilor fiscali în urmãtoarele situaţii:
1. În cazul persoanelor fizice:
a) când atribuirea calitãţii de consultant fiscal a fost obţinutã ca urmare a sãvârşirii infracţiunii de fals şi uz de fals;
b) când consultantul fiscal încalcã prevederile Codului privind conduita eticã şi profesionalã în domeniul consultanţei fiscale;
c) în caz de neplatã a cotizaţiei timp de 12 luni consecutive.
2. În cazul persoanelor juridice, în situaţia în care:
a) societatea comercialã s-a dizolvat;
b) dupã data de înregistrare la Camerã se constatã cã nu mai îndeplinesc condiţiile legale de funcţionare potrivit prezentei ordonanţe şi Regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei;
c) în caz de neplatã a cotizaţiei timp de 12 luni consecutive."
17. Articolul 20 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) În cazul retragerii carnetului profesional de consultant fiscal sau a autorizaţiei societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã se interzic acestora practicarea profesiei şi utilizarea titlului de consultant fiscal sau a denumirii de societate comercialã de consultanţã fiscalã.
(2) Împotriva deciziei de retragere a carnetului profesional de consultant fiscal sau a autorizaţiei de funcţionare se poate formula plângere în justiţie, în condiţiile <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile ulterioare."
18. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Membrii Camerei vor fi înscrişi în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã ca membri activi sau inactivi. Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi actualizat anual cu modificãrile intervenite.
(2) În Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã vor fi menţionate urmãtoarele date referitoare la membrii Camerei:
a) pentru persoanele fizice:
- numele şi prenumele;
- numãrul carnetului profesional;
- localitatea de domiciliu;
- alte date de identificare a persoanei;
b) pentru societãţile comerciale de consultanţã fiscalã:
- denumirea şi sediul social;
- numele şi prenumele, numãrul carnetului profesional şi localitatea de domiciliu ale persoanelor fizice care efectueazã consultanţã fiscalã în numele societãţii comerciale de consultanţã fiscalã;
- numele şi prenumele asociaţilor/acţionarilor, administratorilor care au calitatea de consultant fiscal;
- alte date de identificare.
(3) Membrii Camerei sunt obligaţi sã anunţe orice modificare a datelor înscrise în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor de consultanţã fiscalã, în termen de 30 de zile.
(4) Consultanţii fiscali vor depune o declaraţie pe propria rãspundere pentru a fi înregistraţi la secţiunea «persoane inactive» din Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã."
19. Dupã capitolul V se introduce un nou capitol, capitolul V^1, intitulat "Exercitarea în România a profesiei de cãtre consultanţii fiscali care au obţinut calificarea profesionalã în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European", cuprinzând articolele 21^1-21^9, cu urmãtorul cuprins:
"CAPITOLUL V^1
Exercitarea în România a profesiei de cãtre consultanţii fiscali care au obţinut calificarea profesionalã în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spaţiului Economic European
Art. 21^1. - Dispoziţiile prezentului capitol se aplicã consultanţilor fiscali care au obţinut calificarea profesionalã în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European, care îşi exercitã profesia pe teritoriul României în una dintre urmãtoarele forme:
a) în mod independent sau în asociere;
b) consultanţi fiscali salariaţi în România;
c) prin prestarea de servicii, în condiţiile art. 21^9.
Art. 21^2. - (1) În sensul prezentului capitol, termenii şi expresiile de mai jos se definesc astfel:
a) consultant fiscal - orice persoanã provenind dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, care este autorizatã sã îşi desfãşoare activitatea profesionalã de consultant fiscal într-un stat membru;
b) stat membru de origine - statul membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European în care consultantul fiscal a obţinut dreptul de a desfãşura activitatea de consultant fiscal înainte de a practica profesia în România;
c) grupare - orice entitate cu sau fãrã personalitate juridicã, organizatã potrivit legislaţiei unui stat membru, în cadrul cãreia consultanţii fiscali îşi desfãşoarã activitatea de consultanţã fiscalã împreunã, sub nume comun.
(2) Consultanţii fiscali care profeseazã în România sub titlul profesional din statul de origine pot desfãşura activitãţi profesionale potrivit art. 3, cu respectarea legislaţiei din România.
Art. 21^3. - Persoana provenitã dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, care doreşte sã desfãşoare activitatea de consultant fiscal în România în forma prevãzutã la art. 21^1 lit. a), este obligatã sã obţinã autorizarea Camerei pe baza unei evaluãri.
Art. 21^4. - Camera va stabili componenţa Comisiei de evaluare, precum şi conţinutul şi modul de desfãşurare a examenului pentru consultanţii fiscali din statele membre, care vor desfãşura activitate în România.
Art. 21^5. - Comisia de evaluare va verifica în prealabil dacã experienţa dobânditã în calitate de consultant fiscal este de naturã sã acopere în tot sau în parte diferenţele existente între legislaţia fiscalã româneascã şi cea a statului membru de origine în care a fost obţinutã atestarea de consultant fiscal.
Art. 21^6. - Prevederile prezentului capitol se completeazã cu dispoziţiile <>Legii nr. 200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificãrilor profesionale pentru profesiile reglementate în România, cu modificãrile ulterioare.
Art. 21^7. - În condiţiile prezentului capitol, oricare dintre consultanţii fiscali care desfãşoarã activitatea potrivit art. 21^1 lit. a) poate desfãşura pe teritoriul României, cu caracter permanent, activitãţile prevãzute la art. 3, numai dupã susţinerea examenului de atribuire a calitãţii de consultant fiscal.
Art. 21^8 - (1) La Comisia de evaluare a Camerei solicitanţii care urmeazã sã se prezinte la examen trebuie sã facã dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la art. 4 cu documente eliberate de statul membru de origine.
(2) Cunoştinţele şi experienţa profesionalã sunt evaluate pe baza unui interviu susţinut în faţa Comisiei de evaluare a Camerei.
Art. 21^9. - (1) În condiţiile prezentului capitol, consultanţii fiscali provenind din statele membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European pot desfãşura activitãţi de consultant fiscal în România sub forma prestãrii de servicii.
(2) Activitatea de prestare de servicii prevãzutã la art. 21^1 lit. c) se exercitã în România prin asigurarea serviciilor de asistenţã fiscalã pentru persoanele fizice sau persoanele juridice în faţa organelor fiscale sau în faţa autoritãţilor jurisdicţionale, în condiţiile stabilite în statul membru de origine pentru consultanţii fiscali, fãrã a fi necesarã înscrierea în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã.
(3) Pentru exercitarea activitãţii de consultant fiscal sub forma prestãrii de servicii, consultantul fiscal trebuie sã respecte condiţiile şi regulile de conduitã profesionalã ale statului membru de origine, precum şi legislaţia românã privind profesia, în special cu privire la incompatibilitãţi şi la secretul profesional.
(4) Consultantul fiscal care presteazã servicii în România este obligat sã dovedeascã autoritãţilor române calitatea de consultant fiscal dobânditã într-un stat membru din Uniunea Europeanã sau al Spaţiului Economic European."
20. Articolul 22 se abrogã.
21. Dupã articolul 24 se introduce un nou articol, articolul 24^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 24^1. - (1) La solicitarea Camerei, Ministerul Economiei şi Finanţelor va promova spre adoptare proiectele de acte normative pentru completarea şi/sau modificarea prezentei ordonanţe.
(2) La solicitarea Camerei, ministrul economiei şi finanţelor poate desemna prin ordin specialişti din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor care sã facã parte din comisia de examinare.
(3) Remunerarea membrilor comisiilor de examinare se stabileşte prin hotãrâre a Consiliului superior al Camerei."
22. Articolul 25 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 15.000 lei la 25.000 lei utilizarea titlului de consultant fiscal sau a denumirii societãţii comerciale de societate de consultanţã fiscalã în alte condiţii decât cele prevãzute de prezenta ordonanţã, precum şi utilizarea termenilor de «consilier fiscal» sau altora asemãnãtoare, dacã nu a fost sãvârşitã în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, sã fie consideratã infracţiune.
(2) Se sancţioneazã în condiţiile alin. (1) exercitarea activitãţilor de consultanţã fiscalã prin folosirea sintagmei «fiscal» de cãtre o persoanã fizicã sau persoanã juridicã care nu a dobândit calitatea de consultant fiscal potrivit prezentei ordonanţe sau care nu este membru al Camerei.
(3) Prevederile prezentului articol se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu excepţia art. 28 şi 29.
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre persoanele împuternicite de Camerã.
(5) Membrii Camerei care desfãşoarã activitatea de consultanţã fiscalã fãrã viza anualã se sancţioneazã disciplinar, potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei.
(6) Neînregistrarea în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã în termenul de 60 de zile prevãzut la art. 8 alin. (1) se sancţioneazã astfel:
a) cu amendã de 1.000 lei dacã se solicitã înregistrarea în termen de pânã la un an de la data comunicãrii rezultatului examenului;
b) cu retragerea dreptului de a se mai înscrie în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã atât la secţiunea «persoane active», cât şi la secţiunea «persoane inactive»."
23. Dupã articolul 26 se introduce un nou articol, articolul 26^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 26^1. - Hotãrârile adoptate de Conferinţa naţionalã sau de Consiliul superior al Camerei se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I."
ART. II
Societãţile comerciale de consultanţã în domeniul fiscal, expertizã contabilã şi audit financiar, care la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã au înscrisã în actul lor constitutiv şi activitatea de consultanţã fiscalã pe care o desfãşoarã în alte condiţii decât cele prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã, sunt obligate ca, în termen de 120 de zile de la data intrãrii în vigoare a acesteia, sã se înregistreze în Registrul consultanţilor fiscali şi al societãţilor comerciale de consultanţã fiscalã.
ART. III
(1) Disponibilitãţile din veniturile proprii ale Ministerului Economiei şi Finanţelor provenite din taxa de participare la examenele pentru atribuirea calitãţii de consultant fiscal rãmase neutilizate în contul deschis la Trezoreria Statului se vireazã în contul Camerei Consultanţilor Fiscali în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Se autorizeazã Ministerul Economiei şi Finanţelor sã introducã modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor art. 5 în volumul şi în structura bugetului sumelor alocate pentru activitãţi finanţate integral din venituri proprii pe anul 2007, pe baza protocolului de predare-preluare.
(3) Camera Consultanţilor Fiscali va prelua de la Ministerul Economiei şi Finanţelor toate drepturile şi obligaţiile acestuia cu privire la activitatea de organizare şi exercitare a activitãţii de consultant fiscal.
(4) Protocolul de predare-preluare se încheie în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã şi cuprinde prevederile bugetare, execuţia bugetarã pânã la data preluãrii, precum şi drepturile şi obligaţiile prevãzute la alin. (3).
ART. IV
(1) În termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, Camera Consultanţilor Fiscali va aproba Regulamentul de organizare şi funcţionare al Camerei Consultanţilor Fiscali.
(2) Pe data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei Consultanţilor Fiscali, în condiţiile alin. (1), <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.052/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Camerei Consultanţilor Fiscali, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 732 din 28 august 2006, se abrogã.
ART. V
<>Ordonanţa Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi exercitarea activitãţii de consultanţã fiscalã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 538 din 1 septembrie 2001, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 198/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu modificãrile şi completãrile aduse de prezenta ordonanţã de urgenţã, dupã aprobarea prin lege a acesteia, se va republica în Monitorul Oficial al României, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 20 iunie 2007.
Nr. 53.
--------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016