Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 din 28 iunie 2006  pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza identificarea si inregistrarea ecvinelor si constituirea unei baze de date pentru acestea    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 din 28 iunie 2006 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza identificarea si inregistrarea ecvinelor si constituirea unei baze de date pentru acestea

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 566 din 30 iunie 2006
Urgenţa adoptãrii prezentului act normativ este determinatã de necesitatea finalizãrii acţiunii de identificare şi înregistrare a tuturor ecvinelor din România pânã la sfârşitul anului 2006, conform cerinţelor Uniunii Europene, în vederea finalizãrii procesului de aderare.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. I
<>Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 31 ianuarie 2004, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 6^2, litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) apãrarea sãnãtãţii animalelor, protecţia animalelor, prevenirea transmiterii de boli de la animale la om, siguranţa alimentelor de origine animalã destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale şi protecţia mediului, în raport cu creşterea animalelor, identificarea şi înregistrarea animalelor, cu excepţia ecvinelor;".
2. La articolul 9, litera i) va avea urmãtorul cuprins:
"i) identificarea şi înregistrarea animalelor, cu excepţia ecvinelor;".
3. La articolul 10, litera i) va avea urmãtorul cuprins:
"i) organizeazã, coordoneazã, gestioneazã şi controleazã activitatea privind identificarea şi înregistrarea animalelor, cu excepţia ecvinelor;".
4. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru efectuarea unor activitãţi sanitar-veterinare cuprinse în programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, a acţiunilor privind identificarea şi înregistrarea animalelor, cu excepţia ecvinelor, precum şi a altor acţiuni prevãzute în alte programe naţionale, pe care Autoritatea trebuie sã le punã în aplicare, direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti pot angaja personal sanitar veterinar propriu sau pot încheia contracte cu medicii veterinari, organizaţi în condiţiile legii."
5. Articolul 22 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 22. - (1) Autoritatea pune în aplicare la nivel naţional un sistem de identificare şi înregistrare a animalelor, cu excepţia ecvinelor, care sã facã posibilã trasabilitatea animalelor şi a materialului germinativ de origine animalã, în corelaţie directã cu sistemul de etichetare şi marcare utilizat pentru produsele şi subprodusele obţinute de la acestea.
(2) Cu excepţia ecvinelor, Autoritatea este coordonatorul activitãţilor privind identificarea şi înregistrarea animalelor şi proprietarul sistemului informatic pentru identificarea şi înregistrarea acestora."
ART. II
La articolul 4 din <>Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 433 din 23 mai 2005, litera f) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"f) coordonarea identificãrii şi înregistrãrii animalelor, cu excepţia ecvinelor;".
ART. III
<>Legea zootehniei nr. 72/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 31 ianuarie 2002, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 29 se introduc douã noi articole, articolele 29^1 şi 29^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 29^1. - (1) Coordonarea şi organizarea identificãrii şi înregistrãrii ecvinelor, precum şi constituirea bazei de date pentru acestea se fac de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. G.K. Constantinescu».
(2) Realizarea acţiunilor pentru identificarea şi înregistrarea ecvinelor se face de cãtre unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie din cadrul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi cu asigurarea asistenţei tehnice sanitare veterinare de cãtre specialiştii direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(3) Procedura şi modul de identificare şi înregistrare a ecvinelor se stabilesc prin ordin comun al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Art. 29^2. - (1) Achiziţionarea softului pentru realizarea bazei de date aferente identificãrii şi înregistrãrii ecvinelor se face, în condiţiile legii, de cãtre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. G.K. Constantinescu».
(2) Baza de date prevãzutã la alin. (1) este proprietate publicã a statului administratã de Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. G.K. Constantinescu».
(3) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor poate folosi baza de date prevãzutã la alin. (2).
(4) Achiziţionarea microcipurilor, cititoarelor de microcipuri, formularelor şi a paşapoartelor pentru ecvine se face, în condiţiile legii, de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie «Prof. G.K. Constantinescu».
(5) Finanţarea acţiunilor necesare realizãrii obiectivelor prevãzute la alin. (1) şi (4), precum şi a celor prevãzute la art. 29^1 alin. (1) se asigurã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale."
2. La articolul 42, litera e) va avea urmãtorul cuprins:
"e) neprezentarea şi nedeclararea pentru identificarea, individualizarea şi înregistrarea animalelor;".
ART. IV
Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor va preda Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. G.K. Constantinescu" informaţiile privind identificarea şi înregistrarea ecvinelor existente, deţinute de aceasta la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. V
<>Legea calului nr. 389/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 9 din 5 ianuarie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 4, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) herghelii de stat;".
2. La articolul 4, dupã litera c) se introduce o nouã literã, litera d), cu urmãtorul cuprins:
"d) herghelii private, persoane juridice."
3. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pentru monitorizarea şi pentru implementarea Programului naţional de ameliorare a cabalinelor se reorganizeazã Autoritatea Hipicã Naţionalã."
4. La articolul 6, literele d) şi l) se abrogã.
5. La articolul 15, punctele 3, 10, 19, 25 şi 26 se abrogã.
6. La articolul 15, punctul 29 va avea urmãtorul cuprins:
"29. repartizeazã cheltuielile de întreţinere a cabalinelor, aprobate prin bugetul de stat, dupã efectuarea lucrãrilor de calificare şi clasare pentru cabalinele care constituie Herghelia Naţionalã;".
7. La articolul 32, litera c) se abrogã.
8. Dupã articolul 34 se introduce un nou articol, articolul 34^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 34^1. - (1) Pânã la efectuarea lucrãrilor de calificare şi clasare organizate de Autoritatea Hipicã Naţionalã, cabalinele de rasã, proprietate publicã a statului, constituite în turma de bazã, aflate în patrimoniul genetic naţional şi în administrarea Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, sunt incluse în categoria Herghelia Naţionalã.
(2) Preţurile pentru cabalinele trecute în categoria Herghelia Naţionalã se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
(3) Cheltuielile pentru trecerea cabalinelor în categoria Herghelia Naţionalã şi pentru întreţinerea acestora se finanţeazã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Cheltuielile finanţate de la bugetul de stat pentru întreţinerea cabalinelor din categoria Herghelia Naţionalã reprezintã norme de cheltuieli şi cuprind cheltuielile pentru producerea, menţinerea şi îmbunãtãţirea calitãţii fondului genetic, respectiv salariile îngrijitorilor de bazã şi auxiliari şi contribuţiile aferente acestora, datorate de angajator potrivit legii, cheltuielile pentru furaje, materiale şi obiecte de inventar, serviciile prestate de terţi şi cheltuielile indirecte.
(5) Normele de cheltuieli se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.
(6) Normele de cheltuieli se reactualizeazã anual în funcţie de rata inflaţiei din anul precedent şi se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice.
(7) Cheltuielile pentru întreţinerea cabalinelor din categoria Herghelia Naţionalã, care rãmân în proprietatea deţinãtorilor se deconteazã în condiţiile respectãrii obligaţiilor prevãzute în contractele încheiate în acest sens între Autoritatea Hipicã Naţionalã şi deţinãtori.
(8) În sensul prezentei legi, prin deţinãtori se înţelege persoanele fizice sau juridice, proprietari de cabaline de rasã, precum şi persoanele juridice care au calitatea de crescãtor sau de administrator al cabalinelor de rasã din domeniul public al statului."
9. La anexa nr. 1 articolul 1 alineatul (5), litera c) se abrogã.
10. La anexa nr. 1, anexa nr. 1C se abrogã.
11. La anexa nr. 2, articolul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - Autoritatea este înfiinţatã în vederea monitorizãrii şi ameliorãrii raselor de cabaline."
12. La anexa nr. 2 articolul 4, litera i) va avea urmãtorul cuprins:
"i) coordonarea activitãţii de monitorizare şi ameliorare a raselor de cabaline;".

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

p. Ministrul integrãrii europene,
Adrian Ciocãnea,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 28 iunie 2006.
Nr. 49.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016