Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 43 din 27 aprilie 2000  pentru aprobarea amendamentelor, convenite prin schimbul de scrisori din 10 martie 2000, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare institutionala a sectorului privat, in valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999, si pentru modificarea si completarea   Ordonantei Guvernului nr. 40/1999 pentru ratificarea acestui acord    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 43 din 27 aprilie 2000 pentru aprobarea amendamentelor, convenite prin schimbul de scrisori din 10 martie 2000, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare institutionala a sectorului privat, in valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999, si pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 40/1999 pentru ratificarea acestui acord

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 184 din 27 aprilie 2000

În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

ART. 1
Se aproba amendamentele convenite prin schimbul de scrisori din 10 martie 2000 dintre Guvernul României, reprezentat de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Acordul de împrumut dintre România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare institutionala a sectorului privat, în valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 2
<>Ordonanta Guvernului nr. 40/1999 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare institutionala a sectorului privat, în valoare de 25 milioane dolari S.U.A., semnat la Washington D.C. la 17 iunie 1999, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 382 din 12 august 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 se completeazã dupã alineatul (2) cu alineatele (2^1), (2^2) şi (2^3) cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Personalul selectat şi angajat în U.M.P. potrivit <>art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/1999 privind asigurarea unui cadru unitar pentru managementul proiectelor finanţate prin împrumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, inclusiv privind plata specialiştilor romani care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul unitãţilor de management de proiect, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 186 din 29 aprilie 1999, îşi desfãşoarã activitatea în baza unui contract de munca, pentru personalul angajat, sau contract-angajament, pentru personalul detaşat, încheiat cu coordonatorul Proiectului, prin care se prevãd drepturile şi obligaţiile pãrţilor privind derularea împrumutului şi realizarea obiectivelor programului.
(2^2) Nivelul salariilor personalului U.M.P. se negociaza de fiecare angajat cu coordonatorul Proiectului şi se achitã la termenele şi în tranşele prevãzute în contractul de munca sau în contractul-angajament.
(2^3) Salariile nete ale angajaţilor, precum şi contribuţiile sociale aferente U.M.P. şi angajaţilor acesteia se suporta din împrumut, în echivalent lei, prin banca la care este deschis contul special din care se fac plãţile în valuta şi în lei din fondurile împrumutului. Contribuţiile sociale se achitã la data efectuãrii plãţii salariilor, astfel cum se precizeazã în contractul de munca sau în contractul-angajament."
2. La articolul 1, alineatul (5) va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Taxele de orice fel, impozitele directe şi indirecte, orice alte impozite şi taxe de natura celor de mai sus, aferente activitãţilor finanţate din împrumut, altele decât cele pentru care s-au acordat prin legi speciale scutiri sau exceptari de la plata, precum şi, dupã caz, spezele şi comisioanele bancare ocazionate de derularea împrumutului reprezintã contribuţia României la realizarea Proiectului şi vor fi suportate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale."
3. Articolul 1 se completeazã dupã alineatul (5) cu alineatele (5^1) şi (5^2) cu urmãtorul cuprins:
"(5^1) Contribuţia României la realizarea Proiectului se suporta din sumele prevãzute distinct în bugetul de venituri şi cheltuieli al U.M.P., ca parte a bugetului de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, şi se deruleazã prin trezoreria statului. Ministerul Transporturilor, în calitate de ordonator principal de credite, va prevedea anual în bugetul sau sumele necesare pentru realizarea Proiectului.
(5^2) Comisioanele şi spezele bancare ocazionate de derularea împrumutului se plãtesc din dobanda bonificata la disponibilitãţile pãstrate temporar în conturile deschise la banca prin care se deruleazã fondurile împrumutului. La sfârşitul fiecãrui an soldul favorabil al dobânzii bonificate se reporteazã în anul urmãtor, cu aceeaşi destinaţie, urmând ca la terminarea Proiectului soldul favorabil sa se vireze la bugetul de stat. În cazul unui sold nefavorabil diferenţa se acoperã anual de la bugetul de stat, din contribuţia României la realizarea Proiectului."


PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


───────────────

Ministrul transporturilor,
Traian Basescu

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Smaranda Dobrescu

ANEXA 1

AMENDAMENTE
la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Proiectul de dezvoltare institutionala a sectorului privat, astfel cum au fost convenite cu Banca Mondialã

1. Secţiunea 1.02 a articolului I din acordul de împrumut se modifica şi se completeazã cu trei paragrafe cu urmãtorul cuprins:
"h) RICOP înseamnã Programul de restructurare a întreprinderilor şi de conversie a forţei de munca, sprijinind Împrumutatul în implementarea principalelor aspecte ale programului sau de reforma economicã;
i) Secretariatul CDF înseamnã secretariatul înfiinţat pentru a coordona pregãtirea unui cadru cuprinzator de dezvoltare pentru România;
j) Site-ul Gateway pe Internet înseamnã adresa de Internet ce urmeazã sa fie creata în scopul furnizarii de informaţii economice despre România."
2. Secţiunea 3.06 a articolului III din acordul de împrumut se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"Secţiunea 3.06. - U.M.P. va rãspunde de administrarea, managementul şi coordonarea curenta a Proiectului, inclusiv de activitãţile de achiziţii, contabilitate, trageri, auditare şi raportare, inclusiv coordonarea activitãţilor aferente Programului RICOP. Pe tot parcursul implementarii Proiectului Împrumutatul va menţine U.M.P. într-o maniera satisfãcãtoare pentru Banca, cu un numãr suficient de personal calificat şi de resurse adecvate."
3. Tabelul prezentat în paragraful A.1 din anexa nr. 1 la acordul de împrumut se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Categoria Suma alocata din împrumut % din cheltuielile care
(exprimatã în dolari S.U.A.) urmeazã sa fie finanţate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"(1) Bunuri 1.500.000,00 100% din cheltuielile externe,
100% din cheltuielile locale
(costuri ex-factory) şi 80% din
cheltuielile locale pentru alte
articole achiziţionate pe plan
local
(2) Servicii de
consultanţa 19.500.000,00 100%
(inclusiv seminarii şi
pregãtire profesionalã)

(3) Cheltuieli de
funcţionare 2.200.000,00 100%

(4) Rambursarea
avansului 344.553,21 Suma datoratã potrivit
pentru pregãtirea secţiunii 2.02 b) din acest
Proiectului acord

(5) Nealocate 1.455.446,79
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 25.000.000,00"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



4. Paragraful A.2 c) din anexa nr. 1 la acordul de împrumut se modifica şi se completeazã astfel:
"2. c) cheltuieli de funcţionare înseamnã cheltuielile de auditare, salariile personalului U.M.P. (altele decât salariile funcţionarilor publici care primesc deja un salariu de la angajatorul public), costurile pentru asigurarea vehiculelor, combustibil şi întreţinere, echipament de birou şi alte materiale şi furnituri utilizate de personalul U.M.P. în realizarea Proiectului, salariile, materialele şi furniturile utilizate de secretariatul care urmeazã sa fie înfiinţat pentru a coordona Cadrul Cuprinzator de Dezvoltare, salariile, materialele şi furniturile utilizate de echipa stabilitã pentru site-ul României pe Internet, Gateway, şi salariile, materialele şi furniturile utilizate în scopul coordonãrii activitãţilor din Programul RICOP."
5. Pãrţile A, C şi D din anexa nr. 2 la acordul de împrumut se modifica şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Partea A: Privatizarea
Asigurarea bunurilor şi serviciilor de consultanţa pentru Fondul Proprietãţii de Stat al Împrumutatului, în vederea sprijinirii privatizãrii întreprinderilor mari de stat, şi pentru Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în vederea atenuarii impactului social al restructurãrii."
"Partea C: Mediul de afaceri
Asigurarea bunurilor şi serviciilor de consultanţa pentru Împrumutat, pentru a sprijini îmbunãtãţirea mediului de afaceri din România, cu privire în special la fiscalitate, contabilitate şi auditare, proceduri privind falimentul şi reforma pensiilor, dezvoltarea unui registru pentru dobanda garantatã şi dezvoltarea sectorului privat."
"Partea D: Întãrirea capacitãţii instituţionale
(i) Asigurarea bunurilor şi serviciilor de consultanţa pentru U.M.P., în vederea îmbunãtãţirii capacitãţii de management al Proiectului;
(ii) Asigurarea serviciilor de consultanţa Împrumutatului, pentru a formula o strategie de reforma a dezvoltãrii;
(iii) Asigurarea serviciilor de consultanţa pentru cabinetul primului-ministru al Împrumutatului, în vederea conducerii unei analize a administraţiei publice;
(iv) Asigurarea serviciilor de consultanţa pentru Ministerul Justiţiei al Împrumutatului, în vederea conducerii unui studiu de diagnosticare a sistemului juridic;
(v) Asigurarea serviciilor de consultanţa pentru administraţia Parlamentului Împrumutatului, în vederea conducerii unei evaluãri instituţionale a Curţii de Conturi;
(vi) Asigurarea serviciilor de consultanţa în vederea conducerii unei evaluãri instituţionale a Ministerului Finanţelor al Împrumutatului;
(vii) Asigurarea serviciilor de consultanţa şi a bunurilor pentru cabinetul primului-ministru al Împrumutatului, în vederea creãrii pe Internet a site-ului Gateway."
6. În anexa nr. 4 la acordul de împrumut, în secţiunea I, partea C paragraful 2, cifra 100.000 dolari S.U.A. se înlocuieşte cu cifra 300.000 dolari S.U.A.
7. În secţiunea II, paragraful I al partii C se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"1. Selectarea dintr-o sursa unica
Serviciile pentru restructurarea sectorului financiar şi a mediului de afaceri (prevãzute în cadrul pãrţilor B şi, respectiv, C ale Proiectului) şi pentru analiza legislaţiei fiscale, dezvoltarea normelor metodologice pentru privatizare, proiectarea pachetelor pentru privatizare, precum şi înfiinţarea Agenţiei de Valorificare a Activelor Bancare pot, cu acordul prealabil al Bãncii, sa fie achiziţionate în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.8-3.11 din Ghidul pentru servicii de consultanţa."
8. În Secţiunea II, partea C se completeazã cu paragraful 3 cu urmãtorul cuprins:
"3. Selectarea pe baza calificativelor consultantilor
Serviciile pentru sarcinile care îndeplinesc cerinţele stabilite în paragraful 3.7 din Ghidul pentru servicii de consultanţa vor fi achiziţionate prin contractele adjudecate firmelor de consultanţa în concordanta cu prevederile paragrafului 3.7 din acest ghid.




────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016