Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 31 din 28 aprilie 2005  pentru aprobarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii - Programul de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), faza I, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 31 din 28 aprilie 2005 pentru aprobarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii - Programul de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), faza I, semnat la Bucuresti la 28 februarie 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 399 din 11 mai 2005

În vederea asigurãrii surselor complementare necesare finanţãrii Programului de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România şi neafectãrii utilizãrii la timp a fondurilor nerambursabile puse la dispoziţie Ministerului Integrãrii Europene pentru acest program - faza I, din PHARE 2002,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
Se aprobã Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii - Programul de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii din România (SAMTID), faza I, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2005, în valoare de 12,566 milioane euro, denumit în continuare Contract de finanţare.
ART. 2
(1) Finanţarea Programului SAMTID, faza I, se va asigura din Împrumutul Bãncii Europene de Investiţii, din fonduri PHARE şi din bugetul de stat de la poziţia "Transferuri aferente Fondului Naţional de Preaderare". Sumele necesare achitãrii impozitelor, taxelor plãtibile în România şi a oricãror alte costuri aferente Programului SAMTID, faza I, se vor asigura din sume alocate din bugetele proprii ale localitãţilor din judeţele Alba, Botoşani, Cãlãraşi şi Hunedoara, prevãzute în anexa A 1 la Contractul de finanţare.
(2) Beneficiarii finali ai Programului SAMTID, faza I, prevãzuţi în Contractul de finanţare, sunt societãţile comerciale pe acţiuni din judeţele Alba, Botoşani, Cãlãraşi şi Hunedoara, prestatoare de servicii publice, care vor încheia contracte de delegare a gestiunii activitãţii de alimentare cu apã cu localitãţile prevãzute la alin. (1).
(3) Ministerul Finanţelor Publice va încheia acorduri de Împrumut subsidiar cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Integrãrii Europene şi cu localitãţile prevãzute la alin. (1), reprezentate de preşedinţii consiliilor judeţene ale judeţelor Alba, Botoşani, Cãlãraşi şi Hunedoara, în baza împuternicirilor acordate de autoritãţile administraţiei publice locale ale localitãţilor respective, în care vor fi stipulate drepturile şi obligaţiile pãrţilor, precum şi sursele de finanţare ale Programului SAMTID, faza I.
(4) Ministerul Administraţiei şi Internelor este unitatea de coordonare desemnatã a programului şi, în aceastã calitate, este responsabil cu urmãrirea implementãrii Programului SAMTID şi efectuarea raportãrilor potrivit prevederilor Contractului de finanţare.
(5) Ministerul Integrãrii Europene este responsabil cu asigurarea managementului finanţãrii Programului SAMTID din toate sursele legal constituite, prevãzute la alin. (1), inclusiv cu urmãrirea, raportarea şi efectuarea tragerilor aferente Împrumutului Bãncii Europene de Investiţii potrivit prevederilor Contractului de finanţare.
ART. 3
(1) Plata serviciului datoriei publice externe, respectiv rate de capital, dobânzi şi orice alte costuri, va fi asiguratã anual din bugetele proprii ale localitãţilor prevãzute la art. 2 alin. (1), din sume prevãzute anual cu aceastã destinaţie în bugetele locale.
(2) Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 45/2003 privind finanţele publice locale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 108/2004, cu modificãrile ulterioare, sumele constituite potrivit alin. (1) se colecteazã într-un cont distinct deschis pe seama fiecãrui consiliu judeţean, acesta având obligaţia ca, la scadenţã, sã le vireze Ministerului Finanţelor Publice, la termenele şi în condiţiile stipulate în acordurile de Împrumut subsidiar, încheiate de Ministerul Finanţelor Publice cu localitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) şi reprezentate de preşedinţii consiliilor judeţene, împuterniciţi în acest sens de localitãţile respective.
ART. 4
Pentru scopurile Programului SAMTID, Ministerul Integrãrii Europene poate efectua, din sumele şi în limita Împrumutului, şi plãţi în valutã aferente contractelor atribuite persoanelor juridice române, precum şi contractelor individuale de consultanţã atribuite persoanelor fizice române.
ART. 5
(1) Se autorizeazã Guvernul României ca, prin Ministerul Finanţelor Publice, de comun acord cu Banca Europeanã de Investiţii, sã introducã, pe parcursul utilizãrii Împrumutului, în raport cu condiţiile concrete de derulare a Contractului de finanţare, amendamente la conţinutul acestuia, care privesc modificãri în descrierea tehnicã, modificãri de termene, precum şi orice alte modificãri care nu sunt de naturã sã majoreze obligaţiile financiare ale României faţã de Banca Europeanã de Investiţii sau sã determine noi condiţionãri economice faţã de cele convenite iniţial între pãrţi.
(2) Amendamentele la Contractul de finanţare convenite cu Banca Europeanã de Investiţii, potrivit alin. (1), se vor aproba prin hotãrâre a Guvernului.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat

Ministrul integrãrii europene,
Ene Dinga

Bucureşti, 28 aprilie 2005.
Nr. 31.


FI N° 22.942 (RO)
Serapis N° 2002 0292

BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIŢII

România - Program de dezvoltare a infrastructurii în oraşele mici şi mijlocii
(SAMTID)

CONTRACT DE FINANŢARE*)
între România şi Banca Europeanã de Investiţii
Bucureşti, 28 februarie 2005
--------
*)(Traducere)

Prezentul contract de finanţare este încheiat între România, reprezentatã de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), având sediul în str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti RO-70060, România, reprezentat de Ionel Popescu (denumitã în continuare Împrumutatul), ca primã parte, şi Banca Europeanã de Investiţii, având sediul central în bd. Konrad Adenauer nr. 100, Luxemburg, L-2950 Luxembourg, reprezentatã de Wolfgang Roth, vicepreşedinte, (denumitã în continuare Banca), ca a doua parte.

AVÂND ÎN VEDERE CA:
1. La data de 1 februarie 1993, Comunitãţile Europene si Împrumutatul au incheiat un Acord european de asociere intre Comunitãţile Europene si Statele membre ale acestora, pe de o parte, si România, pe de alta parte.
2. In cadrul unui asemenea Acord european, Consiliul Guvernatorilor Bãncii a autorizat continuarea acordãrii de credite pentru proiecte de investiţii in România;
3. La data de 4/5 iunie 1997 a fost semnat un acord cadru de cãtre Împrumutat si Banca (denumit in continuare "Acordul cadru") privind cooperarea financiara, care este aplicabil acestui contract (denumit in continuare "Contractul").
4. Împrumutatul a declarat ca realizeazã un proiect in doua faze (denumit in continuare "Proiectul") pentru a încuraja localitãţile din acelaşi judeţ sa se uneascã cu Consiliul Judeţean respectiv in asociaţii (denumite, fiecare in parte, in continuare "Asociaţie de Localitãţi" si Împreuna "Asociaţii de Localitãţi") si sa delege funcţionarea si managementul serviciilor lor de alimentare cu apa pe baza de contracte de concesiune pe termen lung unor operatori regionali (denumiţi, fiecare in parte, in continuare "Beneficiar final" sau "Operator regional - ROC" si împreuna "Beneficiarii finali" sau "Operatorii regionali - ROC-uri"). Proiectul se va axa in special pe îmbunãtãţirea serviciului de alimentare cu apa, reducerea pierderilor si a costurilor prin înlocuirea conductelor reţelei, a pompelor vechi si inter alia prin instalarea de apometre (denumite in centinuare, fiecare in parte, "Subproiect" si împreuna "Subproiectele") dupã cum se specifica mai detaliat in descrierea tehnica (denumita in continuare "Descrierea tehnica") prezentata in Anexa A1 la prezentul contract.
5. Ministerul Integrãrii Europene (numit in continuare MEI) se aşteaptã sa fie responsabil cu monitorizarea, raportarea si tragerea sumelor pentru Proiect. Împrumutatul a stabilit un Comitet director pentru supravegherea pregãtirii si implementãrii de ansamblu a Proiectului, prezidat de Ministerul administraţiei si internelor.
6. Costul total al Proiectului este de 96 mil. EUR (nouãzeci si sase milioane euro).
7. Împrumutatul a declarat ca intenţioneazã sa finanţeze întregul proiect dupã cum urmeazã:


┌────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │ Milioane euro │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Fonduri proprii ale Împrumutatului │ 12,0 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Creditul de la Banca │ 40,8 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Grant PHARE │ 36 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Alte fonduri (inclusiv împrumutul BERD) │ 7,2 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Total │ 96,0 │
└────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘



8. Împrumutatul a declarat ca intenţioneazã sa finanţeze prima faza a Proiectului, dupã cum urmeazã:


┌────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ │ Milioane euro │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Fonduri proprii ale Împrumutatului │ 4,91 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Împrumutatul de la Banca │ 12,56 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Grant PHARE │ 14,43 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Alte fonduri (inclusiv împrumutul BERD) │ 7,2 │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│Total │ 39,1 │
└────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘



9. In vederea acoperirii planului de finanţare prevãzut in Preambul (8), Împrumutatul a solicitat Bãncii un credit in valoare de 12.566.000 EUR (douãsprezece milioane cinci sute şaizeci si sase de mii Euro) sau echivalentul acestuia.
10. In baza Articolului 3 din Acordul cadru, Împrumutatul a fost de acord ca dobânda si toate celelalte plaţi datorate Bãncii si care apar ca urmare a activitãţilor avute in vedere prin Acordul cadru, precum si activele si veniturile Bãncii legate de astfel de activitãţi sa fie scutite de impozite.
11. Prin Articolul 4 din Acordul cadru, Împrumutatul a fost de acord ca, pe intreaga perioada de existenta a oricãrei operaţiuni financiare, incheiata in conformitate cu Acordul cadru, Împrumutatul:
(a) se va asigura
(i) ca beneficiarii pot schimba in orice moneda pe deplin convertibila, la cursul de schimb care prevaleazã, sumele in moneda naţionala a Împrumutatului necesare pentru plata la timp a tuturor sumelor datorate Bãncii in legãtura cu imprumuturile si garanţiile referitoare la orice proiect; si
(ii) ca aceste sume vor fi transferabile liber, imediat si efectiv; si
(b) se va asigura
(i) ca Banca poate schimba liber orice moneda liber convertibila, la cursul de schimb care prevaleazã, sumele in moneda naţionala a Împrumutatului primite de Banca cu titlu de plaţi aferente unor imprumuturi si garanţii sau oricãrei alte activitãţi si ca Banca sa poatã transfera liber, imediat si efectiv sumele astfel schimbate; sau, la opţiunea Bãncii; si
(ii) ca aceasta poate dispune liber de astfel de sume pe teritoriul Împrumutatului
12. Convinsa fiind ca finanţarea Proiectului corespunde domeniului sau de activitate si este conforma cu scopurile Acordului cadru si bazandu-se4 inter alia, pe situaţiile si faptele menţionate in acest Preambul, Banca a decis sa dea curs solicitãrii Împrumutatului, acordandu-i, intr-o prima etapa, un imprumut in valoare de 12.566.000 EUR (douãsprezece milioane cinci sute şaizeci si sase de mii Euro) sau echivalent, in cadrul acestui contract (denumit in continuare "Contract") pentru cofinantarea Fazei I a Proiectului si, in funcţie de indeplinirea anumitor condiţii, işi afirma disponibilitatea de a lua in considerare o a doua solicitare pentru asigurarea finanţãrii necesare.
13. Statutul Bãncii prevede ca Banca trebuie sa se asigure ca fondurile sale sunt folosite cat mai raţional posibil in interesul Comunitãţii Europene si, ca urmare, ca termenii si condiţiile operaţiunilor sale de Împrumutare sunt conforme cu politica Comunitãţii Europene.
14. Împrumutatul a autorizat semnarea acestui Contract si imprumutarea sumei de 12.566.000 EUR (douãsprezece milioane cinci sute şaizeci si sase de mii Euro) sau echivalentul acestuia, reprezentat de creditul menţionat, in termenii si condiţiile stabilite prin prezentul.
15. Referirile din prezentul Contract la "Articole", "Preambul", "Anexe" si "Documente ataşate" reprezintã trimiteri la articole, preambul, anexe si documente ataşate la acest Contract; urmãtorii termenii au înţelesurile atribuite acestora in Preambul si Articolele specificate in continuare:


┌─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Termenii definiţi in textul Contractului │Articol sau Preambul │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data limita de acceptare │ 4.02C │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Subproiect afectat │ 4.03A (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Asociaţii de Localitãţi │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Contract │ Preambul (12) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Instanţa │ 11.02 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Curtea de conturi │ 6.07 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Credit │ 1.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Aviz de Tragere │ 1.02C │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Cerere de Tragere │ 1.02B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Împrumut BERD │ Preambul (7) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Grantul Phare │ Preambul (7) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Rata de Referinţa a BEI │ 4.02B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Mediul inconjurator │ 6.05 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Instrument de Datorie Publica Externa │ 7.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Beneficiar final │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Rata fixa │ 3.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Acordul cadru │ Preambul (3) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Eveniment de Rambursare Anticipata │ 4.03C │
│Compensatorie │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Împrumut │ 2.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Ziua lucratoare in Luxemburg │ 1.02C │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data scadentei │ 4.01B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Ministerul Integrãrii Europene │ Preambul (5) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Transa notificata │ 1.05B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data plaţii │ 5.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Suma rambursata anticipat │ 4.02A │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data anticipata de rambursare │ 4.02A │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Notificare de rambursare anticipata │ 4.02A │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Proiect │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Zi lucratoare relevanta │ 5.01 │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Rata interbancara relevanta │ 1.02B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ROC │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data de Disponibilizare Planificata │ 1.02C │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Subproiect │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Descrierea tehnica │ Preambul (4) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Împrumut la termen │ 4.03A(2) │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Transa │ 1.02A │
└─────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Termeni definiţi in Anexe │ Anexa │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│EURIBOR │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│LIBOR │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Zi Lucratoare in Londra │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Zi Lucratoare in New York │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Faza 1 │ Anexa A │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Faza 2 │ Anexa A │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Banci de referinţa │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Perioada reprezentativa │ Anexa B │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Data de stabilire │ Anexa B │
└─────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘



Ca urmare, prin prezentul s-a convenit dupã cum urmeazã:

ART. 1
Credit si trageri
1.01. Suma Creditului
Prin acest contract, Banca acorda Împrumutatului, iar Împrumutatul accepta, un Credit (denumit in continuare "Creditul"), in suma echivalenta cu 12.566.000 EUR (douãsprezece milioane cincisute sasezeci si sase de mii euro) pentru a fi utilizat exclusiv pentru finanţarea costurilor Fazei I a Proiectului.
1.02. Proceduri de tragere
1.02A Transele si alocãrile
Banca va disponibiliza Creditul in 4 transe. Suma fiecãrei transe, daca nu este soldul netras al Creditului, va avea o valoare minima de 3 milioane EUR sau echivalentul acesteia. O transa solicitata de Împrumutat in conformitate cu Articolul 1.02B este numita in continuare "Transa".
1.02B Cerere de tragere
Periodic, pana la data de 30 iunie 2007, Împrumutatul poate prezenta Bãncii o cerere scrisa, (denumita in continuare "Cerere de Tragere"), in mod substanţial in forma precizata in Anexa C, pentru disponibilizarea unei Transe. Cererea de Tragere va specifica:
(i) suma si valuta de disponibilizare a Transei si la care Subproiect sau Subproiecte se refera;
(ii) data preferata pentru efectuarea tragerii, care va fi o Zi lucratoare relevanta (dupã cum este definita in Articolul 5.01), intelegandu-se ca Banca poate disponibiliza Transa in termen de pana la patru luni calendaristice de la data Cererii de Tragere; si
(iii) in mod unilateral, rata fixa a dobânzii, daca este cazul, indicata de Banca fara nici un angajament, care va fi aplicabila Transei pe intreaga ei perioada.
In înţelesul acestui Contract, in general "Rata interbancara relevanta" inseamna:
1. EURIBOR, in cazul unei Transe denominata in euro;
2. LIBOR, in cazul unei Transei denominata in lire sterline sau USD; si
3. Rata de piaţa si definiţia acesteia aleasa de Banca si comunicata separat Împrumutatului, in cazul unei Transe denominata in orice alta valuta.
Sub rezerva prevederilor penultimului paragraf al Articolului 1.02C, fiecare Cerere de Tragere este irevocabila.
1.02C Avizul de Tragere
Cu 10 -15 zile inainte de data disponibilizãrii unei Transe, in cazul in care Cererea de Tragere este conforma cu Articolul 1.02B, Banca va remite Împrumutatului o notificare (denumita in continuare "Aviz de Tragere") prin care va specifica:
(i) valoarea si moneda de disponibilizare;
(ii) data la care este planificat sa fie disponibilizata Transa (denumita in continuare "Data de Disponibilizare Planificata")" disponibilizarea fiind in orice caz sub rezerva condiţiilor de la Articolul 1.04; si
(iii) rata fixa a dobânzii, aplicabila Transei conform Art 3.01.
In cazul in care unul sau mai multe elemente specificate in Avizul de Tragere nu sunt conforme cu elementele corespunzãtoare din Cererea de Tragere, daca este cazul, Împrumutatul poate revoca Cererea de Tragere printr-o notificare adresata Bãncii intr-un interval de trei Zile lucratoare in Luxemburg de la primirea Avizului de Tragere, si, drept urmare, Cererea si Avizul de Tragere vor ramane fara efect.
In intelesul acestui Contract, in general, " Zi Lucratoare in Luxemburg" inseamna o zi in care bãncile comerciale sunt deschise in Luxemburg.
1.02D Contul de disponibilizare
Disponibilizarea va fi efectuata in acel cont bancar pe care Împrumutatul, prin Ministerul Integrãrii Europene, il va notifica in scris Bãncii cu cel puţin 15 zile inainte de Data de Disponibilizare Planificata.
1.03. Moneda tragerii
Sub rezerva disponibilitãţilor, Banca va disponibiliza fiecare Transa in moneda pentru care Împrumutatul si-a exprimat preferinţa. Moneda fiecãrei trageri va fi euro sau orice alta moneda care este tranzactionata pe scara larga pe principalele pieţe valutare.
Pentru calculul sumelor ce urmeazã a fi trase intr-o alta moneda decât euro, si pentru a stabili echivalentul Euro, Banca va aplica cursul de schimb de referinţa calculat si publicat de Banca Central Europeana din Frankfurt, la acea data care cade cu 15 zile inainte de data efectuãrii tragerii, dupã cum va decide Banca.
1.04. Condiţii de tragere
1.04.A Prima Transa
Disponibilizarea primei Transe este condiţionatã de primirea de cãtre Banca, la data sau inainte de data care cade cu 5 Zile lucratoare in Luxembourg inainte de Data de Disponibilizare Planificata, a urmãtoarelor documente sau dovezi in forma si conţinut satisfãcãtor pentru aceasta:
(i) un aviz juridic in limba engleza privind semnarea corespunzãtoare a acestui Contract de cãtre Împrumutat si privind documentaţia relevanta, in forma si conţinut acceptabile pentru Banca, sub toate aspectele;
(ii) o imputernicire pentru semnarea acestui Contract, in numele Împrumutatului, in limba engleza;
(iii) dovada, in limba engleza, a faptului ca Împrumutatul a autorizat si imputernicit pe deplin MEI sa solicite si sa primeascã trageri, prin prezentul, in numele si in contul Împrumutatului;
(iv) dovada autorizãrii persoanei sau persoanelor care semneazã Cererile de Tragere si specimenul de semnãtura autentic al/ale acestei persoane/acestor persoane;
(v) dovada ca cel puţin un model de Contract de concesiune, acceptat de Banca, a fost semnat intre o Asociaţie a localitãţilor si un Beneficiar final;
(vi) dovada ca toate aprobãrile necesare privind controlul schimbului valutar specificate de Banca sau indicate in avizul juridic dat conform alineatului (i) de mai sus, daca este cazul, au fost obţinute, pentru a permite Împrumutatului sa primeascã transe dupã cum este prevãzut in acest Contract, sa ramburseze Împrumutul si sa plãteascã dobânda si toate celelalte sume datorate conform prezentului Contract.
1.04B Toate Transele
Disponibilizarea fiecãrei Transe conform Articolului L02, inclusiv prima, este condiţionatã de primirea de cãtre Banca, cu 5 Zile Lucratoare in Luxembourg inainte de Data de Disponibilizare Planificata, in forma si conţinut satisfãcãtor pentru Banca a:
(i) dovezii ca dupã tragerea Transei relevante, suma totala din Creditul tras nu va depasi cheltuielile totale apãrute sau angajate de Împrumutat in cadrul Proiectului pana la data Cererii de Disponibilizare relevante;
(ii) unui certificat de la Împrumutat in forma prevãzuta in Anexa D; si
(iii) dovezii ca in orice moment exista fonduri disponibile suficiente, in conformitate cu Articolul 6.01.
1.05 Amânarea Tragerilor
1.05A Motive pentru amânare
La solicitarea Împrumutatului, Banca va amâna disponibilizarea oricãrei Transe, in totalitate sau parţial, pana la o data specificata de Împrumutat, care sa fie la o data care cade nu mai târziu de sase luni de la Data de Disponibilizare Planificata. Intr-un astfel de caz, Împrumutatul va plaţi un comision de amânare, dupã cum se specifica in Articolul 1.05B de mai jos. Orice solicitare de amânare va fi valabila pentru o Transa, numai daca aceasta este solicitata cu cel puţin cinci Zile Lucratoare in Luxembourg inainte de Data de Disponibilizare Planificata.
Daca oricare din condiţiile la care se face referire in Articolul 1.04 nu este indeplinita pana la data specificata si la Data de Disponibilizare Planificata, tragerea va fi amânata pentru o data agreata intre Banca si Împrumutat, care cade cu nu mai mult de 5 Zile Lucratoare in Luxembourg, dupã indeplinirea tuturor condiţiilor de disponibilizare.
1.05B Comisionul de amânare
Daca disponibilizarea oricãrei Transe Notificate (dupã cum este definita in Articolul 1.05B de mai jos) este amânata, fie la solicitarea Împrumutatului, fie din cauza neindeplinirii condiţiilor de tragere, Împrumutatul, la cererea Bãncii, va plaţi un comision pentru suma pentru care este amânata disponibilizarea. Acest comision va fi aplicat de la Data de Disponibilizare Planificata pana la data actuala de disponibilizare, sau dupã caz, pana la data de anulare a Transei, la o rata egala cu Rl minus R2, unde:
R1 inseamna rata dobânzii care s-ar fi aplicat ocazional in conformitate cu Paragraful 3.01, daca Transa ar fi fost trasa la Data de Disponibilizare Planificata,
si
R2 inseamna Rata Relevanta Interbancara minus 0,125% (12,5 puncte de baza); cu condiţia ca in scopul determinãrii Ratei Relevante Interbancare, in legãtura cu acest Articol 1.05, perioadele relevante prevãzute in Anexa B sa fie perioade succesive de cate o luna, incepand cu Data de Disponibilizare Planificata.
In plus, comisionul menţionat mai sus:
(i) daca amânarea depãşeşte, ca durata, o luna, se va acumula la sfârşitul fiecãrei luni;
(ii) se va calcula utilizând numãrul de zile convenit aplicabil la Rl; si
(iii) in cazul in care R2 depãşeşte Rl, va fi fixat la zero; si
(iv) va fi platibil conform articolului 1.07.
In acest Contract, "Transa Notificata" inseamna o Transa pentru care Banca a emis un Aviz de Disponibilizare.
1.05C Anularea tragerii amânate cu 6 luni
Banca poate, prin notificarea Împrumutatului, anula o tragere care a fost amânata conform articolului 1.05B cu mai mult de 6 luni in total. Suma anulata va ramane disponibila pentru tragere conform Articolului 1.02.
1.06. Anularea si suspendarea si alocarea
1.06A Dreptul de anulare al Împrumutatului
Împrumutatul, poate in orice moment, prin notificare cãtre Banca, sa anuleze, in totalitate sau parţial, si cu aplicabilitate imediata, partea netrasa din Credit. Cu toate acestea, notificarea nu va avea efect asupra Transei a cãrei Data de Disponibilizare Planificata cade in urmãtoarele 7 Zile Lucratoare in Luxembourg, dupã data acestei notificãri,
1.06B Dreptul Bãncii de suspendare si anulare
Banca poate, prin notificarea Împrumutatului, anula sau suspenda in totalitate sau parţial partea netrasa din Credit, in orice moment si cu efect imediat:
(i) dupã un eveniment menţionat in Articolul 10.01; si
(ii) in cazuri excepţionale care afecteazã negativ accesul Bãncii la piaţa de capital, cu excepţie in ceea ce priveşte o Transa Notificata.
In plus, in mãsura in care Banca poate anula Creditul conform articolului 4.03 A, Banca poate, de asemenea, sa-l si suspende. Orice suspendare va continua pana când Banca incheie suspendarea sau anuleazã suma suspendata.
1.06C Comision pentru suspendarea sau anularea Transei
1.06C(l) Suspendarea
Daca Banca suspenda o Transa Notificata, fie datorita unui Caz de Rambursare Anticipata Compensatorie (dupã cum este definit in Articolul 4.03C), fie datorita unui eveniment menţionat in Articolul 10.01, dar nu altfel, Împrumutatul va despãgubi Banca conform Articolului 1.05B.
1.06C(2) Anularea
Daca Împrumutatul anuleazã o Transa Notificata, acesta va despãgubi Banca conform Articolului 4.02B. Daca Împrumutatul anuleazã orice parte a Creditului, alta decât o Transa Notificata, nu se plãteşte nici un comision.
Daca Banca anuleazã o Transa Notificata ca urmare a unui Eveniment de Rambursare Anticipata Compensatorie sau anuleazã o tragere conform Articolului 1.05C, Împrumutatul va despãgubi Banca conform Articolului 4.02B. Daca Banca anuleazã o Transa Notificata datorita unui eveniment menţionat in Articolul 10.01, Împrumutatul va compensa Banca conform Articolului 10.03. Cu excepţia acestor cazuri, nici un comision nu se plãteşte ca urmare a anularii de cãtre Banca.
Orice comision de anulare va fi calculat considerandu-se ca suma anulata a fost trasa si rambursata la Data de Disponibilizare Planificata, sau, in mãsura in care Transa este in momentul respectiv amânata sau suspendata, la data avizului de anulare.
1.06D Anularea dupã expirarea Creditului
In orice moment dupã termenul limita pentru prezentarea de cãtre Împrumutat a unei Cereri de Tragere, conform Articolului 1.02B, Banca poate anula orice parte a Creditului, alta decât o Transa Notificata, prin notificarea Împrumutatului si fara nici o obligaţie pentru nici una dintre parti.
1.07 Sume datorate conform Articolului 1
Sumele datorate conform Articolelor 1.05 si 1.06 vor fi platibile in moneda Transei in cauza. Acestea vor fi platibile in termen de 7 zile de la primirea de cãtre Împrumutat a cererii Bãncii sau pe durata oricãrei perioade mai mari, specificata in avizul de solicitare al Bãncii.

ART. 2
Împrumutul
2.01 Valoarea Împrumutului
Împrumutul acordat in cadrul acestui Credit (numit in continuare "Împrumut") va cuprinde totalul sumelor disponibilizate de Banca in monedele disponibilizãrii, dupã cum sunt notificate de Banca cu ocazia disponibilizãrii fiecãrei transe.
2.02 Moneda rambursãrii
Fiecare rambursare a unei Transe conform Articolului 4 sau, dupã caz, a Articolului 10, va fi efectuata in moneda Transei respective.
2.03. Moneda dobânzii si a altor obligaţii de plata
Dobânda si celelalte costuri platibile de Împrumutat conform Articolului 3, Articolului 4 si acolo unde este aplicabil, Articolului 10, vor fi calculate si platibile, in ceea ce priveşte fiecare transa, in moneda transei respective.
Orice alta plata in Cadrul Articolului 9.02 va fi efectuata in moneda specificata de Banca, avandu-se in vedere moneda in care s-au efectuat cheltuielile ce urmeazã sa fie rambursate prin acea plata.
2.04. Confirmarea de cãtre Banca
Dupã disponibilizarea unei Transe, Banca va transmite Împrumutatului un centralizator care cuprinde data disponibilizãrii, moneda si suma, termenii de rambursare si rata dobânzii respectivei Transe si pentru acea Transa. Aceasta confirmare va cuprinde si un grafic de amortizare.

ART. 3
Dobânda
3.01. Rata dobânzii
Împrumutatul va plaţi dobânda la soldul nerambursat al fiecãrei Transe, semianual, in jurul Datelor de Plata Relevante, conform celor menţionate in Avizul de Disponibilizare, incepand cu prima Data de Plata care urmeazã Datei de Disponibilizare a Transei.
Dobânda va fi calculata pe baza Articolului 5.02 (i) la Rata fixa. In acest contract, "Rata fixa" inseamna o rata a dobânzii anuale stabilita de Banca in conformitate cu principiile aplicabile stabilite ocazional de organele de conducere ale Bãncii pentru imprumuturi efectuate la o rata fixa a dobânzii, denominata in moneda Transei si fiind purtãtoare de termeni echivalenţi pentru rambursarea capitalului si plata dobânzii.
3.02. Dobânda Ia sumele cu scadenta depãşita
Fara a contraveni prevederilor Articolului 10 si prin derogare de la Articolul 3.01, pentru orice suma platibila restanta conform termenilor acestui Contract, dobânda se va calcula de la data scadentei, pana la data plaţii, la o rata anuala egala cu Rata Interbancara Relevanta plus 2% (200 de puncte de baza) pe an si va fi platibila conform cu solicitarea Bãncii. In scopul stabilirii Ratei Interbancare Relevante pentru acest Articol 3.02, perioadele relevante in intelesul Anexei B vor fî perioade succesive de o luna incepand cu data scadentei.
Cu toate acestea, dobânda pentru o Transa va fî stabilita la rata anuala definita conform Articolului 3.01A plus 0,25% (25 puncte de baza), daca acea rata anuala depãşeşte, pentru oricare perioada relevanta, rata specificata in aliniatul precedent.
Daca suma neachitata la scadenta este intr-o moneda, alta decât moneda Transei relevante, atunci se va utiliza urmãtoarea rata anuala, si anume Rata Interbancara Relevanta care este reţinuta de Banca pentru tranzacţii in moneda respectiva plus 2% (200 puncte de baza) pe an, calculata in conformitate cu practica pietii pentru rata in cauza.

ART. 4
Rambursarea
4.01. Rambursarea uzuala
4.01A. Graficul de rambursare
Împrumutatul va rambursa Împrumutul conform graficului de rambursare prezentat in Anexa E.
4.01B Definiţia Datei Scadentei
Ultima data de rambursare a Împrumutului se numeşte in continuare "Data scadentei".
4.02. Rambursarea anticipata voluntara
4.02A. Opţiuni de rambursare anticipata
Conform prevederilor Articolelor 4.02B si 4., Împrumutatul poate rambursa anticipat toata sau o parte a oricãrei Transe, impreuna cu dobânda acumulata la aceasta, in baza unei comunicãri scrise transmise cu o luna inainte (denumita in continuare "Notificare de Rambursare Anticipata") care specifica suma care urmeazã a fi rambursata anticipat ("Suma Rambursata Anticipat") si data la care Împrumutatul propune rambursarea anticipata ("Data Rambursãrii Anticipate"), data care va fi Data de Plata pentru Transa in cauza.
4.02B Compensaţie pentru rambursare anticipata
Cu privire la fiecare Suma Rambursata Anticipat a unei Transe, Împrumutatul va plaţi Bãncii la Data Rambursãrii Anticipate o compensaţie egala cu valoarea actuala (la Data de Rambursare Anticipata) a ceea ce depãşeşte, daca este cazul:
(i) dobânda care s-ar fi acumulat ulterior la Suma Rambursata Anticipat, pe perioada dintre Data de rambursare anticipata si data scadentei, daca aceasta nu s-ar fi plãtit anticipat; fata de
(ii) dobânda care astfel s-ar fi acumulat pentru perioada respectiva, daca aceasta ar fi fost calculata la Rata de Referinţa a BEI (dupã cum este definita mai jos) in vigoare cu o luna inainte de Data Rambursãrii Anticipate, minus 15 puncte de baza.
Valoarea prezenta menţionata va fi calculata la o rata de scont egala cu Rata de Referinţa BEI, aplicata incepand cu fiecare Data de Plata relevanta.
In acest Contract, "Rata de Referinţa a BEI" inseamna Rata Fixa aplicabila cu o luna anterior Datei de Rambursare Anticipata si având aceiaşi termeni pentru plata dobânzii si acelaşi profil de rambursare la Data scadentei ca si Suma Rambursata Anticipat.
4.02C Mecanismul de Rambursare Anticipata
Banca va notifica Împrumutatul, cu cel puţin 15 zile inainte de Data Rambursãrii Anticipate, Suma Rambursata Anticipat, dobânda acumulata la aceasta si compensaţia platibila conform Articolului 4.02B sau, dupã caz, ca nu se datoreazã nici o compensaţie.
Cel târziu la Data limita de Acceptare (dupã cum este definita mai jos) Împrumutatul va notifica Bãncii:
(i) fie privind confirmarea Notificãrii de Rambursare Anticipata in termenii specificaţi de Banca;
(ii) fie privind retragerea Avizului de Rambursare Anticipata.
Daca Împrumutatul confirma, potrivit alin. (i), acesta va efectua rambursare anticipata. Daca Împrumutatul retrage Notificarea de Rambursare Anticipata sau nu o confirma in timp util, acesta poate sa nu efectueze rambursarea anticipata. In caz contrar, Notificarea de Rambursare Anticipata va fi obligatorie si irevocabila.
Împrumutatul va insoti rambursarea anticipata cu plata dobânzii acumulate si a compensaţiei, daca este cazul, datorata cu privire la Suma Rambursata Anticipat.
In intelesul acestui Articol 4.02C, "Data limita de acceptare" pentru o notificare este:
(i) ora 16:00 la Luxembourg in ziua de transmitere, daca notificarea este transmisa intr-o Zi Lucratoare in Luxembourg; sau
(ii) ora 11:00 a zilei imediat urmãtoare care este o Zi Lucratoare la Luxembourg, daca notificarea este transmisa dupã ora 12:00 la Luxembourg in oricare astfel de zi sau este transmisa intr-o zi care nu este Zi Lucratoare in Luxembourg.
4.03. Rambursarea anticipata obligatorie 4.03A Motive de rambursare anticipata
4.03A(1) Reducerea Costului Proiectului
Daca costul total al Proiectului va trebui redus de la cifra specificata in Preambul (8), pana la un nivel la care suma Creditului depãşeşte 50% din acel cost, Banca poate anula porţiunea corespunzãtoare din Credit sau cere rambursarea anticipata a respectivei porţiuni din Împrumut, proporţional cu reducerea acestuia, prin notificarea Împrumutatului,
4.03A(2) Principiul Pari-passu fata de alt Împrumut la termen
Daca Împrumutatul ramburseazã anticipat, in mod voluntar, o parte sau in intregime oricare imprumut, sau oricare alta datorie financiara sau credit, contractat iniţial pe o perioada mai mare de cinci ani (denumit in continuare "Împrumut la termen") altfel decât din sumele imprumutului care are un termen cel puţin egal cu termenul neexpirat al imprumutului rambursat anticipat, Banca poate anula Creditul sau solicita rambursarea anticipata a unei parti din suma Împrumutului nerambursata in acel moment, in aceeaşi proporţie cu aceea dintre suma rambursata din Împrumutul la termen si suma totala nerambursata a tuturor celorlalte Împrumuturi la termen, prin notificarea Împrumutatului.
Banca va transmite Împrumutatului notificarea sa, in termen de 30 de zile de la primirea notificãrii, conform Articolului 8,02 (ii).
4.03A(3) Cazuri de schimbare a controlului
Daca Banca a fost informata, conform Art. 8.02 (iii), sau are temeiuri rezonabile sa creadã ca o terţa parte (alta decât o Asociaţie de Localitãţi) acţionând singura sau împreuna cu alte parti, a obţinut sau intenţioneazã sa obtina controlul financiar asupra unui Beneficiar Final sau a obţinut sau intenţioneazã sa obtina controlul asupra managementului Beneficiarului Final, Banca poate solicita plata anticipata a Împrumutului, in proporţia in care Împrumutatul a disponibilizat Împrumutul respectivului Beneficiar Final.
4.03A(4) Subproiectele afectate
Daca Bãncii i se aduce la cunoştinţa ca Împrumutatul a incalcat obligaţiile asumate in ceea ce priveşte un Subproiect (denumit in continuare "Subproiect Afectat"), aceasta poate notifica Împrumutatul in mod corespunzãtor. Daca, in termen de 30 de zile de la data transmiterii respectivei notificãri, Împrumutatul nu ia masuri pentru remedierea acelei incalcari intr-o maniera acceptabila pentru Banca, atunci Banca poate solicita prin notificare ulterioara ca in urmãtoarea perioada de 30 de zile, Împrumutatul trebuie sa ramburseze anticipat o parte a Împrumutului corespunzând cu raportul dintre valoarea declarata a Subproiectului afectat si valoarea declarata totala a Proiectului, impreuna cu dobânda acumulata suma rambursata anticipat, precum si o compensaţie calculata corespunzãtor paragrafului 4.02B, daca este cazul.
4.03B Mecanismul de rambursare anticipata
Orice suma solicitata de Banca conform Articolului 4.03A, impreuna cu oricare dobânda acumulata si orice compensaţie datorata conform Articolului 4.02B, va fi plãtitã la data indicata de Banca, data care va cãdea intr-un interva de cel mult 30 de zile de la data notificãrii solicitãrii Bãncii.
4.03C Compensaţie pentru rambursare anticipata
In cazul rambursãrii anticipate ca urmare unui eveniment menţionat la Articolul 4.03A, altul decât paragrafele 4.03A(1) si 4.03A(2) (fiecare astfel de eveniment numit in continuare "Eveniment de Rambursare Anticipata Compensatorie"), compensaţia, daca este cazul, va fi stabilita in conformitate cu Articolul 4.02B.
Daca, in plus, conform oricãrei prevederi ale Articolului 4.03B Împrumutatul ramburseazã anticipat o Transa la o data, alta decât o Data de Plata relevanta, Împrumutatul va despãgubi Banca cu acea suma pe care Banca o va certifica ca fiind necesara pentru a compensa primirea fondurilor altfel decât la o Data de Plata relevanta.
4.04. Aplicarea rambursãrii anticipate parţiale
Daca Împrumutatul ramburseazã parţial anticipat o Transa, atunci Suma Rambursata Anticipat va fi considerata ca ramburseazã pro rata sau, la alegerea sa,in ordinea inversa a scadentei, fiecare rata scadenta.
Daca Banca solicita rambursarea parţiala anticipata a Împrumutului, atunci Împrumutatul, conformandu-se cererii, poate ca, prin notificare trimisa Bãncii in termen de cinci Zile lucratoare in Luxembourg de la primirea solicitãrii Bãncii, sa aleagã Transele care vor fi rambursate anticipat si sa-si exercite opţiunea privind utilizarea sumelor rambursate anticipat.

ART. 5
Plãţile
5.01. Definiţia Datei de Plata
In acest Contract:
"Data de Plata" inseamna:
25 Martie si 25 Septembrie ale fiecãrui an, cu excepţia ca, in cazul in care oricare astfel de data nu este o Zi lucratoare relevanta, aceasta va insemna Ziua Lucratoare Relevanta care urmeazã, fara ajustarea la nici un calcul al dobânzii
si
"Zi Lucratoare Relevanta" inseamna
(i) pentru euro, o zi in care sistemul de plata TARGET opereazã; si
(ii) pentru orice alta moneda, o zi in care bãncile funcţioneazã in regim normal in principalul centru financiar naţional al monedei respective.
5.02. Convetia Numãrului de Zile
Orice suma datorata sub forma de dobânda, comision sau taxa de cãtre Împrumutat, in cadrul acestui Contract si calculata pentru orice fracţiune din an, va fi calculata pe baza unui an de trei sute şaizeci de zile si a unei luni de treizeci de zile.
5.03. Data si locul plaţii
Toate sumele, altele decât dobânda, compensaţiile si ratele de capital, sunt platibile in termen de şapte zile de la primirea de cãtre Împrumutat a solicitãrii Bãncii.
Fiecare suma platibila de cãtre Împrumutat in cadrul acestui Contract va fi plãtitã in acel cont, care a fost comunicat Împrumutatului de cãtre Banca. Banca va indica contul cu cel puţin cincisprezece zile inainte de data scadentei, pentru prima plata pe care o va face Împrumutatul si va notifica orice schimbare a contului cu cel puţin cincisprezece zile inainte de data primei plaţi la care se aplica modificarea. Aceasta perioada de notificare nu se aplica in cazul plaţilor efectuate in temeiul Art. 10.
Orice suma platibila de cãtre Împrumutat va fi considerata ca fiind plãtitã la data primirii acesteia de cãtre Banca.

ART. 6
Angajamente speciale
6.01. Utilizarea Împrumutului si a altor fonduri disponibile
Împrumutatul va utiliza sumele Împrumutului exclusiv pentru realizarea Fazei 1 a Proiectului.
Împrumutatul se va asigura ca îi sunt disponibile celelalte fonduri precizate in Preambul (7) si ca aceste fonduri sunt utilizate, la nivelul necesitãţilor, pentru finanţarea proiectului pentru a permite finalizarea la timp a acestuia in conformitate cu Descrierea Tehnica.
6.02. Finalizarea Proiectului
Împrumutatul va determina Asociaţiile de Localitãţi sa deruleze Subproiectele in conformitate cu Descrierea Tehnica, care poate fi modificata periodic cu aprobarea Bãncii si sa finalizeze Subproiectele pana la data finala specificata in aceasta.
6.03. Costul majorat al Proiectului
In cazul in care costul Proiectului depãşeşte cifra estimata, prevãzuta in Preambul (8), Împrumutatul va obţine finanţare pentru a acoperi creşterea costului fara a apela la Banca, astfel incat sa permitã finalizarea Proiectului in conformitate cu Descrierea Tehnica.
6.04. Procedura de licitaţie
Împrumutatul va determina Asociaţiile de Localitãţi si Beneficiarii Finali sa achiziţioneze echipamente, sa asigure serviciile si sa comande lucrãrile pentru Subproiecte; (i) in mãsura in care acestea sunt adecvate pentru respectivul Subproiectul, conform Directivelor UE relevante si (ii) in mãsura in care Directivele UE nu se aplica, prin proceduri de achiziţie care, spre satisfacţia Bãncii, respecta criteriile de economie si eficienta.
6.05. Angajamentele de continuare a Proiectului
6.05A. Proprietatea si funcţionarea Subproiectului
Atât timp cat Împrumutul este nerambursat, Împrumutatul se va asigura ca Beneficiarii Finali:
(i) Întreţinere: vor intretine, repara, sau renova toate proprietãţile care fac parte din Subproiecte, in mãsura necesara pentru a fi menţinute in stare buna de funcţionare;
(ii) Asigurare: vor asigura toate lucrãrile si proprietãţile care fac parte din Subproiecte, in conformitate cu practicile normale pentru lucrãri similare in România (inclusiv asigurare personala);
(iii) Drepturi si Avize: vor menţine in vigoare toate drepturile de acces sau de folosinţa si toate avizele necesare pentru execuţia si funcţionarea Subproiectelor;
(iv) Mediul înconjurãtor si legislaţia Uniunii Europene:
a) vor implementa si exploata Subproiectele in conformitate cu acele legi ale Uniunii Europene, cu excepţia acelor derogãri fãcute de Banca in scopurile acestui Contract, in mãsura in care acestea sunt implementate in legislaţia romana sau specificata de cãtre Banca anterior datei încheierii acestui Contract, precum si cu tratatele internaţionale aplicabile, al cãror obiectiv principal il reprezintã conservarea, protejarea si imbunatatirea Mediului înconjurãtor; in înţelesul acestui paragraf, "Mediu înconjurãtor" inseamna, in mãsura in care acestea afecteazã calitatea vieţii, urmãtoarele: ) fauna si flora; bb) solul, apa, aerul, climatul si peisajul; si ce) patrimonial cultural si mediul inconjurator creat; si
b) in general, vor implementa si exploata Subproiectele in conformitate cu principiile legislaţiei Uniunii Europene aplicabile Împrumutatului si/sau Beneficiarilor Finali si Subproiectelor, in mãsura in care principiile legislaţiei Uniunii Europene sunt implementate in legislaţia sau practica din România.
6.05B. Activele Subproiectului
Atât timp cat Împrumutul este nerambursat, Împrumutatul isi va menţine, sau se va asigura, dupã caz, ca Asociaţia de Localitãţi, daca banca nu si-a dat anterior consimţãmântul in scris, isi menţine denumirea si proprietatea asupra tuturor sau a majoritãţii activelor cuprinse in Subproiecte, sau corespunzãtor, inlocuiesc si renoveazã aceste active si menţin Subproiectele in stare de funcţionare continua, conform scopurilor lor iniţiale; cu precizarea ca Banca poate sa nu-si dea consimţãmântul numai atunci când acţiunea propusa ar prejudicia interesele Bãncii ca imprumutator al Împrumutatului sau ar face Subproiectul respectiv neeligibil pentru finanţarea de cãtre Banca conform Statutului sau Art. 267 al Tratatului de la Roma.
6.06. Contractele de concesiune
Împrumutatul se va asigura ca vor fi incheiate contracte de concesiune intre fiecare Asociaţie de Localitãţi si Beneficiarii Finali, asa cum au fost definiţi in Preambul (4), care:
(i) sa prevadã o creştere iniţiala a tarifului la apa in vederea asigurãrii in mod colectiv a unui flux de numerar pozitiv pentru primii trei ani de funcţionare ai fiecãrui Beneficiar Final;
(ii) sa prevadã o redeventa plãtitã de Beneficiarul Final cãtre Asociaţia de Localitãţi suficient de mare pentru a acoperi serviciul datoriei in legãtura cu finanţarea Subproiectului relevant;
(iii) sa stabileascã o baza pentru armonizarea tarifelor la apa, intr-o anumita perioada de timp, pentru localitãţile beneficiare ale Subproiectului si deservite de fiecare Beneficiar Final;
(iv) sa delege managementul activelor si planificarea investiţiilor fiecãrui Beneficiar Final;
(v) sa solicite fiecãrui Beneficiar Final sa realizeze un management proactiv bazat pe cerinţe, pe baza unor indicatori de performanta adecvaţi, in conformitate cu Anexa A 3; si
(vi) sa conţinã un mecanism de ajustare a tarifului care va fi introdus conform procedurilor care guverneazã acordul cadru de reglementare pentru serviciile municipale din România:
(a) sa acopere riscurile de concesiune aflate in afara controlului Beneficiarilor Finali (incluzând, printre altele, inflaţia generala, scãderea consumului si impactul cursului de schimb valutar asupra costurilor serviciului datoriei); si
(b) sa asigure menţinerea de cãtre Beneficiarii Finali a unei Rate de Acoperire a Serviciului Datoriei de 1,2 la 1.
In intelesul acestui aliniat (vi)(b):
() termenul "Datorie" inseamna orice datorie a Beneficiarului Final cu scadenta mai mare de un an de la data la care este iniţial creata;
(bb) termenul "Serviciul Datoriei" inseamna cerinţele estimate ale serviciului datoriei a Beneficiarului Final intr-un an dat;
(cc) termenul "Venituri Nete" inseamna diferenţa dintre suma veniturilor Beneficiarului Final din toate sursele si toate cheltuielile sale, incluzând administrarea, intretinerea, impozitele si plãţile efectuate cu titlu de impozite, dar excluzând provizioanele de depreciere, alte costuri operaţionale care nu se plãtesc in numerar si dobânda si alte costuri cu Datoria; si
(dd) termenul "Rata de Acoperire a Serviciului Datoriei" inseamna raportul dintre Veniturile Nete estimate ale Beneficiarului Final pentru un anumit an si Serviciul Datoriei pentru acel an.
6.07. Vizite
Împrumutatul intelege ca Banca poate fi obligata sa divulge Curţii de Conturi a Comunitãţilor Europene (denumita in continuare "Curtea de Conturi") acele documente referitoare la Împrumutat si la Proiect, care sunt necesare pentru indeplinirea sarcinilor Curţii de Conturi, in conformitate cu legislaţia Uniunii Europene.
Împrumutatul va permite si va determina Beneficiarii Finali sa permitã persoanelor desemnate de Banca, care pot fi insotite de reprezentaţi ai Curţii de Conturi, sa viziteze amplasamentele, instalaţiile si lucrãrile cuprinse in Subproiecte si sa efectueze acele verificãri pe care aceştia le doresc. In acest scop, Împrumutatul si/sau Beneficiarii Finali vor acorda sau se vor asigura ca le este acordata toata asistenta necesara. Cu ocazia unei astfel de vizite, reprezentanţii Curţii de Conturi pot solicita Împrumutatului si/sau Beneficiarilor Finali sa prezinte documentele care cad sub incidenţa acestui Articol.
6.08. Angajament de Integritate
Împrumutatul garanteazã si se angajeazã si va determina Asociaţiile de Localitãţi sa garanteze si sa se angajeze ca nu au fost implicate si ca dupã cunoştinţa lor nici o persoana nu a comis si nu va comite nici unul din actele urmãtoare si ca nici o persoana, cu consimţãmântul sau instiintarea sa anterioara, nu va comite nici unul dintre urmãtoarele acte:
(i) acordarea, oferirea, primirea sau solicitarea oricãrui avantaj incorect pentru influenţarea acţiunii unei persoane care deţine un birou sau o funcţie publica sau un director sau un angajat al unei autoritãţi publice sau întreprinderi publice sau un director sau un funcţionar al unei organizaţii publice internaţionale, in legãtura cu orice proces de achiziţie sau de execuţie a oricãrui contract, cu privire la acele elemente ale Proiectului, descrise in Descrierea Tehnica; sau
(ii) oricare act care influenţeazã in mod incorect sau are scopuri incorecte de influenţare a procesului de achiziţie sau de implementare a Proiectului, in detrimentul Împrumutatului, inclusiv intelegeri intre ofertanţi;
Împrumutatul se angajeazã si va determina Asociaţiile de Localitãţi sa garanteze si sa se angajeze sa informeze Banca daca au cunoştinţa de orice fapt sau informaţie care sa sugereze comiterea oricãrui asemenea act,

ART. 7
Garanţii
7.01. Pari-passu
Atât timp cat o parte din Împrumut este nerambursata, Împrumutatul se va asigura ca, acestui Credit i se acorda sau i se va acorda cel puţin parri passu in ceea ce priveşte dreptul de plata, ca pentru toate celelalte obligaţii prezente si viitoare negarantate in cadrul oricãrui Instrument de Datorie Externa al Împrumutatului.
In special daca Banca face o solicitare conform condiţiilor menţionate in Articolul 10.01 sau daca un eveniment sau un potenţial eveniment de neindeplinire a unei obligaţii negarantate sau nesubordonate in cadrul unui Instrument de Datorie Externa al Împrumutatului sau al oricãreia dintre agenţiile sau organismele sale, a avut loc si continua, Împrumutatul nu va efectua (sau nu va autoriza) nici o plata in ceea ce priveşte orice alt Instrument de Datorie Externa (fie planificata in mod regulat, fie altfel) fara a plaţi simultan, sau fara a depune intr-un cont destinat pentru plata la urmãtoarea Data de Plata, o suma egala cu suma care reprezintã aceeaşi proporţie din datoria nerambursata asumata prin acest contract cu cea pe care o reprezintã plata efectuata pentru respectivul Instrument de Datorie Externa in totalul datoriei nerambursabile asumate prin acel instrument. In acest scop, orice plata a unui Instrument de Datorie Externa care este efectuata din sumele emisiunii unui alt instrument, la care au subscris in majoritate aceleaşi persoane cu acelea care deţin obligaţii in cadrul Instrumentului de Datorie Externa, nu va fi luata in considerare.
In acest Contract, "Instrument de Datorie Externa" inseamna: (i) un instrument, inclusiv orice plata sau extras de cont, care dovedeşte sau constituie o obligaţie de rambursare a unui imprumut, depozit, avans sau extinderi similare a creditului (incluzând, fara a se limita la orice prelungire a creditului in cadrul unui acord de refinantare sau reesalonare), ii) o obligaţie dovedita printr-o garanţie, bon de tezaur sau alte dovezi scrise de indatorare si iii) o garanţie a unei obligaţii decurgând dintr-un Instrument de Datorie Externa al unui alt subiect; cu condiţia ca, in fiecare caz, aceasta obligaţie sa fie guvernata de un sistem legislativ, altul decât cel al Împrumutatului.
7.02. Garanţii
Daca Împrumutatul acorda unei terţe parti orice garanţie pentru onorarea oricãrui Instrument de Datorie Externa sau orice preferinţa sau prioritate in ceea ce priveşte acesta, atunci Împrumutatul, daca Banca solicita astfel, va transmite Bãncii garanţii echivalente pentru indeplinirea obligaţiilor sale asumate in cadrul acestui Contract sau va acorda Bãncii o preferinţa sau prioritate echivalenta.
Împrumutatul certifica faptul ca nici o astfel de garanţie, preferinţa sau prioritate nu exista in prezent.

ART. 8
Informaţii si vizite
8.01. Informaţii privind Proiectul:
Împrumutatul, prin Ministerul Administraţiei si Internelor:
(i) va transmite Bãncii in limba engleza: (a) informaţiile, in conţinutul si forma si la datele specfîcate in Anexa A2 sau dupã cum sunt convenite ocazional de pãrţile acestui Contract; si (b) orice alta informaţie sau document privind finanţarea, achiziţia, implementarea, funcţionarea si impactul Proiectului asupra mediului, pe care Banca le poate solicita in mod rezonabil;
(ii) la cerere, va transmite prompt sau va obţine pentru Banca toate documentele si informaţiile, in limba engleza, necesare Bãncii pentru a-i permite sa urmãreascã stadiul fizic si financiar al Proiectului;
(iii) va transmite Bãncii pentru aprobare, fara intarziere, orice modificare importanta privind preţul, proiectul, planurile, calendarul sau cheltuielile in cadrul Proiectului, in legãtura cu publicitatea efectuata de Banca anterior semnãrii acestui Contract; si
(iv) va informa prompt Banca despre:
(a) orice litigiu important care este iniţiat sau iminent cu privire la mediul inconjurator ori alte aspecte care afecteazã Proiectul; si
(b) orice situaţie sau eveniment cunoscut de cãtre Împrumutat, care poate prejudicia sau afecta in mod substanţial condiţiile executãrii sau funcţionarii Proiectului.
8.02. Informaţii privind Împrumutatul
Împrumutatul va informa imediat Banca despre:
(i) orice eveniment care îl obliga sa ramburseze anticipat orice datorie financiara;
(ii) orice decizie luata de aceasta de a efectua o rambursare anticipata a unui Împrumut la Termen la care s-a fãcut referire la Articolul 4.03A (2);
(iii) orice preluare sau intenţie de preluare a controlului asupra oricãrui Beneficiar Final;
(iv) orice intenţie din partea sa de a oferi orice garanţie, prioritate sau preferinţa asupra oricãruia din activele sale in favoarea unei terţe parti;
(v) oricare fapt sau eveniment care ar putea impiedica indeplinirea oricãrei obligaţii a Împrumutatului, asumata in cadrul acestui Contract sau care ar putea prejudicia sau afecta substanţial condiţiile de executare sau funcţionare a Proiectului.
8.03. Verificare si informare
Împrumutatul:
(i) va întreprinde acele acţiuni pe care Banca le va solicita in mod rezonabil pentru verificarea si /sau terminarea oricãrui act posibil sau suspect a fi de natura celor descrise in paragraful 6.08;
(ii) va informa Banca despre masurile pentru recuperarea pagubelor de la persoanele responsabile pentru orice pierdere rezultata din oricare astfel de act; si
(iii) va facilita orice verificare pe care Banca o poate face cu privire la oricare asemenea act.
8.04. Vizite ale Bãncii
Împrumutatul va permite si va determina Asociaţiile de Localitãţi si Beneficiarii Finali sa permitã reprezentanţilor desemnaţi de Banca sa viziteze amplasamentele, instalaţiile si lucrãrile cuprinse in Proiect si sa efectueze acele verificãri pe care ei le-ar putea dori si sa le asigure acestora, sau sa se asigure ca li se pune la dispoziţie, toata asistenta necesara in acest scop.

ART. 9
Speze si cheltuieli
9.01. Impozite, taxe si comisioane
Împrumutatul va plaţi toate impozitele, taxele, comisioanele si alte impuneri de orice natura, inclusiv taxele de timbru si taxele de inregistrare, aferente executãrii sau implementãrii prezentului Contract, sau oricãrui document legat de acesta si aferent creãrii oricãrei garanţii pentru Împrumut.
Împrumutatul va plaţi integral Împrumutul, dobânda, compensãrile si alte sume datorate in baza prezentului Contract, in suma bruta, fara deducerea vreunei impuneri naţionale sau locale de orice fel, cu condiţia ca, daca Împrumutatul este obligat sa facã orice astfel de deducere, sa majoreze suma de plata cãtre Banca astfel incat, dupã deducere, suma neta primita de Banca sa fie echivalenta cu suma datorata.
9.02. Alte speze
Împrumutatul va suporta toate costurile si cheltuielile, incluzând pe cele profesionale, bancare, de schimb valutar, ocazionate de pregãtirea si implementarea acestui Contract sau a oricãror documente legate de acesta, inclusiv orice amendamente la acesta si in crearea, administrarea si indeplinirea oricãrei garanţii pentru Împrumut.

ART. 10
Rambursarea anticipata ca urmare a unui caz de neindeplinire a obligaţiilor
10.01. Dreptul de a solicita rambursarea
Împrumutatul va rambursa Împrumutul sau orice parte a acestuia, impreuna cu dobânda aferenta acestuia, pe baza solicitãrii in scris fãcuta in acest sens de Banca, in conformitate cu urmãtoarele prevederi:
10.01(1) Solicitare imediata
Banca poate face o astfel de solicitare, imediat:
(i) daca vreo informaţie sau document remise Bãncii de cãtre, sau in numele Împrumutatului, de cãtre Asociaţiile de Localitãţi in legãtura cu negocierea acestui Contract sau pe perioada in care acesta este in vigoare, se dovedesc a fi fost incorecte in orice aspect important;
(ii) daca Împrumutatul nu ramburseazã la termen orice parte a Împrumutului, nu plãteşte dobânda aferenta acestuia, sau nu efectueazã orice alta plata cãtre Banca, dupã cum se precizeazã prin prezentul;
(iii) daca, urmare a neindeplinirii oricãrei obligaţii in legãtura cu acest Împrumut, Împrumutatului sau unei Asociaţii de Localitãţi li se cere sa ramburseze anticipat orice Împrumut acordat iniţial pe termen mai mare de cinci ani;
(iv) daca survine vreun eveniment sau situaţie care ar putea periclita derularea Împrumutului sau care poate afecta negativ orice garanţie acordata pentru acesta;
(v) daca vreo obligaţie asumata de Împrumutat si la care se face referire in Preambul (10) si (11), înceteazã a fi îndeplinita, cu privire la orice imprumut acordat oricãrui Împrumutat din România din resursele Bãncii sau ale Uniunii Europene;
(vi) daca Împrumutatul nu isi îndeplineşte orice obligaţie cu privire la orice alt imprumut acordat de Banca din resursele Bãncii ori ale Uniunii Europene; sau
(vii) (a) daca vreun datornic intra in posesia, sau daca vreun primitor, lichidator sau administrator este numit, in legãtura cu oricare parte a activelor unei Asociaţii de Localitãţi; sau
(b) daca asupra proprietãţii unei Asociaţii de Localitãţi se impune sau se aplica orice proces de insolvabilitate, executare, sechestru sau alt proces; sau
(viii) daca Împrumutatul nu isi indeplineste orice obligaţie in ceea ce priveşte grantul CE-Phare sau Împrumutul de la BERD.
10.01(2) Solicitare dupã notificarea soluţionãrii problemei
De asemenea, Banca poate face o astfel de solicitare intr-o problema care nu a fost soluţionatã intr-o perioada de timp rezonabila, specificata intr-o notificare transmisa de Banca Împrumutatului;
(i) daca Împumutatul nu indeplineste orice obligaţie semnificativa care rezulta din prezentul Contract, alta decât cea menţionata la subparagraful 10.01(1) (i); sau
(ii) daca vreun fapt precizat in Preambul modifica substanţial si nu este rezolvat substanţial si daca aceasta modificare, fie prejudiciazã interesul Bãncii, in calitate de creditor al Împrumutatului, fie afecteazã negativ implementarea sau funcţionarea Proiectului.
10.02. Alte drepturi legale
Articolul 10.01 nu va limita nici un alt drept legal al Bãncii de a solicita rambursarea anticipata a Împrumutului.
10.03. Despãgubiri
10.03(1) Despãgubiri
In cazul solicitãrii conform Articolului 10.01, Împrumutatul va plaţi Bãncii o suma calculata conform prevederilor articolului 4.02B, la oricare suma care a devenit scadenta si platibila. Aceasta suma se va calcula de la data scadentei plaţii specificate in solicitarea in scris a Bãncii si se va calcula considerandu-se ca rambursarea anticipata este efectuata la acea data specificata.
10.03(2) Generalitãţi
Sumele datorate de Împrumutat conform articolului 10.03 vor fi platibile la data rambursãrii anticipate specificata in solicitarea Bãncii.
10.04. Nerenuntare
Nici o nerespectare sau intarziere din partea Bãncii in exercitarea oricãruia dintre drepturile sale conform acestui Art. 10, nu va fi considerata ca o renunţare la acel drept.
10.05. Utilizarea sumelor primite
Sumele primite de Banca, urmare unei solicitãri conform Art. 10 vor fi utilizate, in primul rând, pentru plata cheltuielilor, dobânzilor si despãgubirilor si in al doilea rând pentru reducerea ratelor nerambursate in ordinea inversa a scadentelor. Banca poate utiliza sumele primite intre transe, la discreţia sa.

ART. 11
Legislaţia si jurisdicţia
11.01. Legislaţia aplicabila
Prezentul contract precum si alcãtuirea, modul de intelegere si validitatea acestuia vor fi guvernate de legile Marelui Ducat al Luxemburgului.
Locul executãrii acestui Contract este sediul central al Bãncii.
11.02. Jurisdicţia
Toate disputele privind acest Contract vor fi supuse Curţii de Justiţie a Comunitãţilor Europene ("Curtea")
Pãrţile acestui contract renunţa, prin prezentul, la orice imunitate, sau drept de a obiecta fata de jurisdicţia Curţii.
O decizie a Curţii, emisa conform acestui Articol 11.02, va fi definitiva si obligatorie pentru parti, fara restricţie sau rezerva.
11.03. Dovada sumelor datorate
In orice acţiune juridica ce decurge din acest Contract, certificarea de cãtre Banca cu privire la oricare suma datorata Bãncii in cadrul acestui Contract, va constitui dovada "prima facie" a unei astfel de sume.

ART. 12
Clauze Finale
12.01. Notificãri cãtre parti
Notificãrile si alte comunicãri transmise in cadrul prezentului Contrat vor fi trimise la adresele menţionate la aliniatul (1) de mai jos, cu excepţia notificãrilor cãtre Împrumutat cu privire la un litigiu iniţiat sau iminent, care vor fi transmise la adresa menţionata la aliniatul (2) de mai jos, unde Împrumutatul isi alege domiciliul:
- pentru Împrumutat (1) Str. Apolodor nr.17, Sector 5
RO-70060, Bucureşti România; si
(2) Misiunea României pe langa Comunitãţile
Europene 12, Str. Montoyer B-1000 Bruxelles;
- pentru Banca In atenţia: Departamentul Risc Credit
100 Bulevardul Konrad Adenauer
L-2950 Luxemburg
Fiecare parte poate, prin notificarea celeilalte parti, sa-si schimbe adresa (adresele) specificata mai sus, cu menţionarea faptului ca adresa de la nr. (2) poate fi schimbata numai cu o alta adresa din cadrul Uniunii Europene.
Daca Împrumutatul nu specifica altfel in scris Bãncii, Împrumutatul il va numi pe coordonatorul UCMP SAMTID responsabil pentru contactele cu Banca in intelesul Articolelor 6.08. si 8.03.
12.02. Forma notificãrii
Notificãrile si alte comunicãri, pentru care sunt prevãzute in acest Contract perioade fixe sau care fixeazã ele insele perioade obligatorii pentru destinatar, vor fi transmise personal, prin scrisoare recomandata, facsimil sau alte mijloace de transmitere care fac posibila dovada primirii de cãtre destinatar. Data înregistrãrii sau, dupã caz, data declarata a primirii documentului transmis, va fi concludenta pentru determinarea unei perioade.
Notificãrile emise de Împrumutat in temeiul oricãrei prevederi ale acestui Contract, daca Banca le-a solicitat, vor fi transmise Bãncii impreuna cu dovada satisfãcãtoare privind autoritatea persoanei sau a persoanelor autorizate sa semneze astfel de notificãri in numele Împrumutatului, precum si specimenul autentificat de semnãtura al persoanei sau persoanelor respective.
12.03. Preambul, Anexe si Documente ataşate
Preambulul si urmãtoarele Anexe fac parte integranta din acest contract:
- Anexa A Descrierea tehnica si Obligaţiile privind informarea;
- Anexa B Definiţiile EURIBOR si LIBOR;
- Anexa C Forma Cererii de Tragere (Art. 1.02B);
- Anexa D Forma Certificatului din partea Împrumutatului (Art. 1.04B(ii)) si
- Anexa E Graficul de rambursare
Urmãtoarele Documente ataşate sunt anexate la prezentul Contract:
- Document ataşat I Împuternicirea de semnãtura in numele Împrumutatului
CA URMARE, pãrţile prezentului au convenit ca acest Contract sa fie semnat in trei exemplare originale in limba engleza, si respectiv au imputernicit pe dl. Ştefan PETRESCU, Director General si pe dl. Gian Domenico SPOTA, Consilier principal, sa iniţializeze fiecare pagina a acestui Contract in numele lor.

Bucureşti, 28 februarie 2005

Semnat pentru si in numele Semnat pentru si in numele
ROMÂNIEI BANCH EUROPENE DE INVESTITEI
Ionel POPESCU Wolfgang ROTH


Anexa A 1


(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Descriere Tehnica

1. Obiectiv
Obiectivul Programului de Dezvoltare a Infrastructurii in Oraşele Mici si Mijlocii (SAMTID) este de a imbunatati managementul si furnizarea serviciilor de apa in oraşele romaneşti mici si mijlocii, prin comercializarea serviciilor intr-un mod eficient din punct de vedere economic, recuperarea costurilor si a investiţiilor pentru a reduce costurile si a imbunatati serviciile de baza privind alimentarea cu apa.
2. Componentele Proiectului
Proiectul cuprinde proiectarea, licitarea, supervizarea lucrãrilor si managementul investiţiilor destinate imbunatatirii calitãţii, siguranţei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa in oraşe mici si mijlocii in cauza.
Componentele generale cuprind:
> inlocuirea reţelei de conducte de diferite diametre
> contoare de bloc si la consumatori
> inlocuirea pompelor
> reabilitarea si modernizarea staţiilor de tratare a apei
> echipament nou de clorurare
> puţuri noi sau reabilitarea acestora sau a altor facilitaţi de producere a apei
> reabilitarea rezervoarelor de stocare
> vehicule speciale
> diverse echipamente de laborator si tehnice.
3. Subproiectele din Faza 1


┌──────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Judeţul │Localitatea │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Alba │Alba Iulia, Aiud, Blaj, Ocna Mureş, Teius, Cugir, Zlatna, │
│ │Abrud, Baia de Aries si Câmpeni │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Botoşani │Dorohoi, Darabani si Saveni │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cãlãraşi │Cãlãraşi, Olteniţa, Budesti, Lehliu-Gara │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Hunedoara │Simeria, Brad, Orastie, Geoagiu, Haţeg si Calan │
├──────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sãlaj-Cluj │Zalãu, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Dej, Gherla │
│ │si Huedin │
└──────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘



Domeniul tehnic exact al fiecãrui Subproiect va fi specificat in studiile de fezabilitate pregãtite de Consultantul pentru Asistenta Tehnica.
Numãrul, mãrimea, capacitatea si specificaţia componentelor individuale pot fi modificate pentru a se atinge aceleaşi obiective, cu condiţia obţinerii aprobãrii prealabile a Bãncii.
4. Subproiectele din Faza 2
Vor fi selectate cele mai bine pregãtite proiecte din urmãtoarele judeţe: Mureş, Prahova, Suceava, Harghita, Maramureş, Ialomiţa, Arad, Teleorman si Dambovita.
5. Calendar
Subproiectele individuale vor fi implementate pe parcursul perioadei 2005 - sfârşitul anului 2008.


Anexa A 2


(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Informaţii legate de Proiect care vor fi
transmise Bãncii si metode de transmitere

1. Transmiterea informaţiilor: desemnarea persoanelor responsabile
Directorul Unitãţii de Coordonare a Proiectului SAMTID
Ministerul Administraţiei si Internelor
Piaţa Victoriei nr. 1
Sector 1
Bucureşti
2. Informaţii despre subiecte specifice
Urmãtoarele informaţii trebuie trimise Bãncii:
(a) Minutele tuturor intalnirilor Comitetului director SAMTID; si
(b) Rapoarte privind stadiul lucrãrilor transmise de Consultanţii Asistentei Tehnice a SAMTID si de Inginerul Supervizor al contractelor de lucrãri.
3. Informaţii despre Implementarea Proiectului
Forma raportului comun cãtre CE, BERD si Banca trebuie sa fie propusa de Consultantul SAMTID pentru asistenta tehnica si sa fie agreata de toate pãrţile. Banca solicita ca rapoartele privind stadiul lucrãrilor sa cuprindã cel puţin:
(a) Stadiul lucrãrilor fizice si al cheltuielilor, defalcate pe Subproiecte, cu comentarii privind motivele oricãrei modificãri semnificative; si
(b) Rezumatul statutului juridic si realizãrilor fiecãrui ROC, incluzând principalii indicatori de performanta in conformitate cu Anexa A3 si progresul inregistrat in indeplinirea condiţiilor Bãncii privind condiţiile de tarifare.
4. Informaţii la sfârşitul lucrãrilor si pe parcursul derulãrii
Un raport de finalizare pentru întregul proiect va transmis Bãncii pana la data de 30 aprilie 2010.
Raportul de finalizare va trebui sa cuprindã:
(a) Sumarul implementãrii fizice al fiecãrui contract de lucrãri (randamentul, calendarul si obiectul, fata de buget);
(b) Evaluarea transformãrii, performantelor si problemelor curente cu care se confrunta fiecare ROC; si
(c) Concluzii trase ca urmare a procesului de reforma a sectorului.


Anexa A 3


(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Indicatori de performanta

Ca parte a obligaţiilor asumate prin Contract, fiecare ROC trebuie sa evalueze anual urmãtorii indicatori. Majoritatea indicatorilor propuşi pentru domeniul alimentarii cu apa sunt luaţi din publicaţia IWA "Indicatorii de performanta pentru serviciile de alimentare cu apa"*1). Indicatorii propuşi trebuie sa facã parte din raportul anual privind stadiul Proiectului.
-------
*1) "Indicatorii de performanta pentru serviciile privind alimentarea cu apa", Manual privind cea mai buna practica de Elena Alegre, Wolfram Himer, Jaime Melo Baptista si Renato Parena, IWA Publishing, martie 2005
Vezi: http://www.iwapublishing.com/template cfm?name=isbnl843390515



┌──────────────────────────────────┬───────────────────┬──────────────────────┐
│ Parametru │ Unitatea de mãsura│ Trimitere │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Serviciul de alimentare cu apa │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│INDICATORII SERVICIULUI │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Acoperirea populaţiei │ % │ QSO3 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Continuitatea alimentarii cu apa │ % │ QS10 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Populaţia al cãrei consum de apa │ % │ QS13 │
│este restricţionat │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Consum urban │ l/c/d │ N.A. │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Consum in afara oraşului │ mc/consum/luna │ N.A. │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Clienţi contorizati │ % │ Ph11 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Tariful mediu de apa pentru │ EUR/mc │ Fi21 │
│consumul direct │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Calitatea microbiologica a apei │ % │ QS17 │
│furnizate │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Calitatea fizico-chimica a apei │ % │ QS18 │
│furnizate │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│INDICATORI FIZICI DE EFICIENTA │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Volumul apei netarifate │ % │ Fi36 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Pierderi de apa │ mc/consum/an │ Op22 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Indexul pierderilor din reţea │ (-) │ Op25 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│ROC │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│SOCIETATE - EFICIENTA PERSONALULUI│ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Nr. angajaţi pe conexiune │ Nr./1000 conexiune│ Pe0l │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│SOCIETATEA - INDICATORI │ │ │
│FINANCIARI │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Venit unitar anual │ EUR/mc │ Fi15 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Cost unitar total │ EUR/mc │ Fi0l │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Rata de acoperire a costului total│ % │ Fi23 │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Rata de acoperire a costului de │ % │ Fi24 │
│exploatare │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Rata de colectare (suma anuala │ % │ N.A. │
│facturata/suma încasata) │ │ │
├──────────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Rata de acoperire a serviciului │ (-) │ Fi31 │
│datoriei │ │ │
└──────────────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────────┘




Anexa B

(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Definiţiile EURIBOR si LIBOR

1. EURIBOR inseamna:
(i) in ceea ce priveşte orice perioada relevanta, sau oricare alta perioada de timp de o luna sau mai mult, rata dobânzii pentru depozitele in EUR pentru un termen care este egal cu numãrul tuturor lunilor integrale, care corespund cel mai strâns cu durata perioadei respective; si
(ii) cu privire la o perioada relevanta de mai puţin de o luna, rata dobânzii pentru depozitele in EUR pentru o perioada de o luna.
(perioada pentru care rata este luata in considerare, numita in continuare "Perioada Reprezentativa" dupã cum este publicata la ora 11:00 am, ora Bruxelles sau mai târziu, la un moment acceptabil pentru Banca in ziua "Data de Stabilire" care cade cu doua Zile Lucratoare Relevante inainte de prima zi a perioadei relevante, pe pagina EURIBOR 01 Reuters sau pagina urmãtoare, sau daca nu, pe orice alt mijloc de publicare ales in acest scop de cãtre Banca.
Daca aceasta rata nu este publicata astfel, Banca va solicita birourilor principale din zona euro din 4 banci mari din zona euro, selectate de Banca, sa coteze rata care este oferita pentru depozitele in EURO intr-o suma comparabila de cãtre fiecare dintre ele, la ora 11:00 aproximativ, ora Bruxeles, la Data de Stabilire, pentru bãncile mai mici de pe piaţa interbancara in zona euro pentru pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentativa. Daca sunt transmise cel puţin 2 cotaţii, atunci rata pentru Data de Stabilire respectiva va fi media aritmetica a acestor cotaţii.
Daca in urma solicitãrii sunt transmise mai puţin de 2 cotaţii, atunci rata pentru acea Data de Stabilire va fi media aritmetica a ratelor cotate de bãncile mari din zona-euro, selectate de cãtre Banca, la ora 11:00 aproximativ, ora Brusseles, in ziua care cade cu doua Zile Lucratoare Relevante dupã Data de Stabilire, pentru imprumuturile in EURO intr-o suma comparabila fãcute la bãncile europene importante pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentativa.
2. LIBOR inseamna, pentru USD:
(i) in ceea ce priveşte orice perioada relevanta, de o luna sau mai mult, rata dobânzii pentru depozitele pe o perioada care este numãrul tuturor lunilor intregi care corespund cel mai strâns cu durata perioadei, si
(ii) in ceea ce priveşte o perioada relevanta mai mica de o luna, rata dobânzii pentru depozitele in USD pentru o perioada de o luna.
(perioada pentru care rata este luata in considerare, numita in continuare "Perioada Reprezentativa") dupã cum este stabilit de Asociata Bancherilor Britanici, si fãcute publice de furnizorii de ştiri financiare la ora 11:00 ora Londrei sau la un moment ulterior acceptabil pentru Banca in ziua ("Data de Stabilire") care cade cu doua Zile Lucratoare in Londra inainte de prima zi a perioadei relevante.
Daca acesta rata nu este fãcuta public de oricare din furnizorii de ştiri financiare acceptabil pentru Banca, atunci Banca va cere birourilor principale din Londra a 4 mari banei de pe piaţa interbanca londoneza selectate de cãtre Banca sa coteze rata care este oferita pentru depozitele in USD, intr-o suma comparabila, de cãtre fiecare dintre acestea, la ora 11:00 ora Londrei, la Data de Stabilire, pentru bãncile mai mici de pe piaţa interbancara din Londra pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentantiva. Daca sunt transmise cel puţin 2 astfel de cotaţii, rata in cauza va fi media aritmetica a cotatiilor transmise.
Daca in urma solicitãrii sunt transmise mai puţin de 2 cotaţii, atunci Banca va solicita birourilor principale din New York a 4 banei principale de pe piaţa interbanca din New York, selectate de Banca, sa coteze rata care este oferita pentru depozitele in USD, intr-o suma comparabila, de cãtre fiecare dintre aceste banei, la ora 11:00 ora New York, in ziua care cade cu doua zile lucratoare la New York dupã Data de stabilire, pentru bãncile mai mici de pe piaţa europeana, pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentativa. Daca sunt transmise cel puţin 2 astfel de cotaţii, rata va fi media aritmetica a cotatiilor transmise.
3. LEBOR inseamna, pentru Lire sterline:
(i) in ceea ce priveşte orice perioada relevanta, Perioada de Referinţa sau oricare alta perioada, de o luna sau mai mult, rata dobânzii pentru depozitele pe o perioada care reprezintã numãrul tuturor lunilor intregi care corespund cel mai strâns cu durata perioadei, si
(ii) in ceea ce priveşte o perioada relevanta mai mica de o luna, rata dobânzii pentru depozitele in Lire sterline pentru o perioada de o luna.
(perioada pentru care rata este luata in considerare, numita in continuare "Perioada Reprezentativa" dupã cum este stabilita de Asociata Bancherilor Britanici, si fãcuta public de furnizorii de ştiri financiare la ora 11:00 ora Londrei sau la un alt moment acceptabil pentru Banca in ziua ("Data de Stabilire") de la care începe perioada relevanta sau, daca aceasta nu este o Zi lucratoare la Londra, in ziua imediat urmãtoare care este o Zi Lucratoare.
Daca acesta rata nu este fãcuta public de oricare din furnizorii de ştiri financiare acceptabil pentru Banca, atunci Banca va cere birourilor principale de la Londra din 4 banei principale de pe piaţa interbanca de la Londra selectate de cãtre Banca ("Bãncile de referinţa") sa coteze rata care este oferita pentru depozitele in Lire sterline intr-o suma comparabila de fiecare dintre acestea la ora 11:00 ora Londrei, la Data de Stabilire, pentru bãncile mai mici de pe piaţa interbancara din Londra, pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentantiva. Daca sunt transmise cel puţin 2 astfel de cotaţii, rata va fi media aritmetica a cotatiilor transmise.
Daca in urma solicitãrii sunt transmise mai puţin de 2 cotaţii, rata va fi media aritmetica a ratelor cotate la ora 11:00, ora Londrei la Data de Stabilire de bãncile principale de la Londra (selectate de Banca) pentru imprumuturile in Lire sterline, in sume comparabile cu principalele banei europene pentru o perioada egala cu Perioada Reprezentativa.
4. In intelesul definiţiilor de mai sus:
(i) "Zi lucratoare la Londra" inseamna o zi in care bãncile sunt deschise pentru funcţionare normala in Londra iar "Zi Lucratoare la New York" inseamna o zi in care bãncile sunt deschise pentru funcţionare normala in New York.
(ii) Toate procentele care rezulta din orice calcule la care s-a fãcut referire in acest Program vor fi rotunjite, daca este fi cazul, la cea mai apropiata suta de mii a unui punct procentual, cu jumãtãţile aproximate in plus.
(iii) Banca va informa Împrumutatul fara intarziere de cotatiile primite de la Banca.
(iv) Daca oricare din prevederile de mai sus sunt in contradicţie cu prevederile adoptate in cadrul regulamentelor Federaţiei Bancare Europene, al Asociaţiei Internationale a Dealerilor de Schimb Valutar, Banca poate notifica Împrumutatului amendarea prevederii in cauza, pentru a le adapta la celelalte prevederi.


Anexa C


(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Forma Cererii de Tragere

Cerere de Tragere Transa nr. Data:

Va rugam sa efectuaţi urmãtoarea disponibilizare



┌────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumire imprumut │România - program │ Rezervat pentru BEI │
│ │de dezvoltare a │ │
│ │infrastructurii in│ │
│ │oraşele mici si │ │
│ │ mijlocii (SAMTID │ │
├────────────────────────┼──────────────────┼────────────────┬─────────────────┤
│Data semnãrii │28 februarie 2005 │ │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤Suma │EUR 12.566.000 │
│Nr. de referinţa │2002 0292 │imprumutului │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Nr. tragere │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Data de Disponibilizare │ │Disponibilizat │ │
│Propusa │ │pana la data │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Total solicitare (moneda│ │ │ │
│contractului) │ │Soldul pentru │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Subproiect │ │disponibilizare │ │
├────────────────────────┴──────────────────┤ │ │
│Va fi disponibilizat dupã cum │ │ │
│urmeazã │ │ │
├────────────────────────┬──────────────────┤Data de │31/10/2007 │
│Moneda (art. 1.03) │ │disponibilizare │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Suma │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Baza Ratei dobânzii │ │Nr-max-de │4 │
│Rata dobânzii (Art 3.01)│ │transe │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Perioda dobânzii (Art. │Bianual │ │ │
│3.01) │ │Val minima a │EUR 3 000 000 │
│ │ │transei │ │
├────────────────────────┼──────────────────┼────────────────┼─────────────────┤
│Datele plaţii (art 5.01)│ │Alocaţii totale │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤la data │ │
│Prima data de rambusare │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────────────┤ │ │
│Ultima data de │ │ │ │
│rambursare │ │Condiţii │ │
│ │ │precedente │ │
└────────────────────────┴──────────────────┴────────────────┴─────────────────┘



Contul Împrumutatului care va fi creditat:
Nr. Cont:
Numele si adresa bãncii:
Va rugam sa transmiteţi informaţii relevante solicitãrii cãtre-:
Numele si semnãtura (semnaturile) autorizate ale Împrumutatului:


Anexa D

(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

C.1 Forma Certificãrii din partea Împrumutatului (Articolul 1.04B (ii))

Cãtre: Banca Europeana de Investiţii

De la: Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor 17, sector 5
RO-70060, Bucureşti, România

(Data)
Stimaţi domni,


Subiect: ROMÂNIA - program de dezvoltare a
infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Contract de Finanţare intre România si Banca Europeana de Investiţii din data
de 28 februarie 2005 (numit in continuare "Contract de Finanţare", Nr. Ref...

Termenii definiţi in Contractul de Finanţare au aceleaşi înţelesuri când sunt utilizaţi in aceasta scrisoare.
In înţelesul Articolului 1.04. al Contractului de Finanţare, prin prezentul va certificam urmãtoarele:
(i) nu a existat nici o modificare substanţiala in ceea ce priveşte orice aspect al Proiectului pe care Împrumutatul sa fie obligat sa-1 raporteze conform Articolului 8.01, cu excepţia acelora pe care Împrumutatul le-a comunicat anterior;
(ii) exista suficiente fonduri disponibile pentru a asigura finalizarea la timp si implementarea Proiectului in conformitate cu Anexa A; si
(iii) nici un eveniment menţionat in Articolul 10.01 nu a avut loc.

Cu stima,

Pentru si in numele,

României


Anexa E

(ROMÂNIA - program de dezvoltare a infrastructurii in oraşele mici si mijlocii
(SAMTID)

Grafic de rambursare


┌────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│Data scadentei rambursãrii transelor│ Sumele care vor fi rambursate │
│ │ exprimate ca procent din imprumut │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 1. 25 martie 2011 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2. 25 septembrie 2011 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 3. 25 martie 2012 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 4. 25 septembrie 2012 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 5. 25 martie 2013 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 6. 25 septembrie 2013 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 7. 25 martie 2014 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 8. 25 septembrie 2014 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 9. 25 martie 2015 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│10. 25 septembrie 2015 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│11. 25 martie 2016 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│12. 25 septembrie 2016 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│13. 25 martie 2017 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│14. 25 septembrie 2017 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│15. 25 martie 2018 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│16. 25 septembrie 2018 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│17. 25 martie 2019 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│18. 25 septembrie 2019 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│19. 25 martie 2020 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│20. 25 septembrie 2020 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│21. 25 martie 2021 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│22. 25 septembrie 2021 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│23. 25 martie 2022 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│24. 25 septembrie 2022 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│25. 25 martie 2023 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│26. 25 septembrie 2023 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│27. 25 martie 2024 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│28. 25 septembrie 2024 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│29. 25 martie 2025 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│30. 25 septembrie 2025 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│31. 25 martie 2026 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│32. 25 septembrie 2026 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│33. 25 martie 2027 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│34. 25 septembrie 2027 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│35. 25 martie 2028 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│36. 25 septembrie 2028 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│37. 25 martie 2029 │ 2,63% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│38. 25 septembrie 2029 │ 2,69% │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ │ 100% │
└────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘



DOCUMENT ATAŞAT I

[stema României]

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE AL ROMÂNIEI


Certifica prin prezenta ca Preşedintele
României a acordat puteri depline E.S. domnului
Ionel POPESCU, Ministrul Finanţelor Publice, pentru a semna,



Contractul de Finanţare
intre România si Banca Europeana de Investiţii
(ROMÂNIA - Program de Dezvoltare a Infrastructurii in Oraşele Mici si Mijlocii -
SAMTID)





[sigiliu oficial] MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE
Mihai - Razvan UNGUREANU

Bucureşti, 24 februarie 2005
Nr. 67

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016