Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 3 din 7 februarie 2007  privind unele masuri pentru restructurarea si/sau privatizarea unor societati din portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 3 din 7 februarie 2007 privind unele masuri pentru restructurarea si/sau privatizarea unor societati din portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 116 din 15 februarie 2007

Ţinând seama de necesitatea restructurãrii societãţilor comerciale înainte de declanşarea procesului de privatizare, de necesitatea identificãrii unor active care sã fie vândute în procesul de restructurare, împreunã cu asigurarea continuitãţii unor locuri de muncã şi, în final, ţinând cont de faptul cã în calitate de acţionar majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va decide intrarea în lichidare voluntarã a unor societãţi comerciale, este necesarã gãsirea de urgenţã a unor mãsuri de protecţie socialã pentru salariaţii care vor fi disponibilizaţi în urma acestor procese.
Caracterul de urgenţã al prezentei ordonanţe de urgenţã rezultã şi din faptul cã societãţile comerciale incluse pe lista cuprinsã în anexã asigurã circa 20.000 de locuri de muncã, iar imediata aplicare a dispoziţiilor <>Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile ulterioare, poate genera probleme sociale majore. De asemenea, în consideraţia scopului social, este necesarã precizarea cã salariaţii disponibilizaţi în urma aplicãrii <>Legii nr. 85/2006 , cu modificãrile ulterioare, nu vor beneficia de protecţie socialã pentru viitor, ci doar de satisfacerea creanţelor salariale acumulate pânã la deschiderea procedurii. Prin adoptarea prezentei ordonanţe de urgenţã se doreşte aplicarea mãsurilor cu caracter de protecţie socialã adoptate prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurãrii şi reorganizãrii unor societãţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societãţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale, în sensul acordãrii sumelor compensatorii şi salariaţilor care vor fi disponibilizaţi ca urmare a unor concedieri colective în cadrul procedurii de lichidare voluntarã,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
(1) În termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, denumitã în continuare AVAS, va efectua, dupã caz, restructurarea, privatizarea şi/sau lichidarea voluntarã la societãţile comerciale prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) În situaţia în care AVAS nu decide direct restructurarea totalã, prin lichidare voluntarã, sau nu realizeazã vânzarea de acţiuni ori active conform programelor aprobate, se declanşeazã procedura de lichidare voluntarã în cadrul termenului prevãzut la alin. (1).
ART. 2
(1) Programele de restructurare/restructurare totalã întocmite pentru aplicarea mãsurilor prevãzute la art. 1 vor fi aprobate de AVAS şi vor cuprinde elementele obligatorii prevãzute în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurãrii şi reorganizãrii unor societãţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societãţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autoritãţilor administraţiei publice locale.
(2) Salariaţii disponibilizaţi prin concedieri colective de la societãţile comerciale prevãzute în anexã beneficiazã de mãsuri de protecţie socialã în condiţiile prevãzute de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 116/2006 .
ART. 3
(1) În situaţia în care AVAS decide declanşarea procedurii de lichidare voluntarã, adunãrile generale ale acţionarilor se vor întruni în termen de 5 zile de la data solicitãrii AVAS.
(2) Prin derogare de la prevederile <>art. 117 din Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, convocarea va fi publicatã într-un cotidian naţional de largã difuzare şi în unul dintre ziarele de largã rãspândire din localitatea în care se aflã sediul societãţii comerciale, cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii adunãrii generale a acţionarilor.
(3) Sumele rezultate din vânzarea activelor în procedura de lichidare voluntarã vor fi utilizate pentru stingerea datoriilor societãţii comerciale, în ordinea de prioritãţi prevãzutã de <>art. 123 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile ulterioare.
(4) Ordinea de stingere a creanţelor va fi cea prevãzutã la alin. (3) şi în situaţia vânzãrii activelor sau grupurilor de active şi mijloace fixe, prin aplicarea unor programe de restructurare.
ART. 4
Aplicarea dispoziţiilor <>Legii nr. 85/2006 , cu modificãrile ulterioare, pentru societãţile comerciale prevãzute în anexã se suspendã pânã la transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor sau activelor societãţii, dar nu mai târziu de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 5
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 797/2000 privind strategia de privatizare a Societãţii Comerciale "Rulmentul" - S.A. Braşov, inclusã în componenta "Privatizarea a 50 de societãţi comerciale cu capital majoritar de stat grupate în pachete" din cadrul PSAL (Programul pentru Ajustarea Sectorului Privat), publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 468 din 26 septembrie 2000, <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.128/2000 privind strategia de privatizare a Societãţii Comerciale "Terom" - S.A. Iaşi, inclusã în componenta "Privatizarea a 50 de societãţi comerciale cu capital majoritar de stat, grupate în pachete", din cadrul PSAL (Programul pentru Ajustarea Sectorului Privat), publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 597 din 22 noiembrie 2000, cu modificãrile ulterioare, precum şi <>Ordonanţa Guvernului nr. 53/2003 privind privatizarea Societãţii Comerciale "Tractorul UTB" - S.A. Braşov, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 15 august 2003, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 498/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Şeful Cancelariei
Primului-ministru,
Ion-Mircea Plângu

Preşedintele Autoritãţii pentru
Valorificarea Activelor Statului,
Teodor Atanasiu

p. Ministrul economiei şi comerţului,
Cosmin Popescu,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 7 februarie 2007.
Nr. 3.

ANEXĂ


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea societãţii Localitatea
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
A. Lista societãţilor comerciale din portofoliul AVAS
1. Societatea Comercialã "ABROM" - S.A. Bârlad
2. Societatea Comercialã "CIPROM" - S.A. Ploieşti
3. Societatea Comercialã "ELECTROPUTERE" - S.A. Craiova
4. Societatea Comercialã "I.C.E.F.S." - S.A. Sãvineşti
5. Societatea Comercialã "UVCP" - S.A. Turnu
Mãgurele
6. Societatea Comercialã "MENAROM" - S.A. Galaţi
7. Societatea Comercialã "NICOLINA" - S.A. Iaşi
8. Societatea Comercialã "NITROCONTROL" - S.A. Fãgãraş
9. Societatea Comercialã "NITROEXPLOSIVES" - S.A. Fãgãraş
10. Societatea Comercialã "NITROFERTILIZER" - S.A. Fãgãraş
11. Societatea Comercialã "NITROSERVICE" - S.A. Fãgãraş
12. Societatea Comercialã "NITROTRANS" - S.A. Fãgãraş
13. Societatea Comercialã "RULMENTUL" - S.A. Braşov
14. Societatea Comercialã "TEROM" - S.A. Iaşi
15. Societatea Comercialã "TRACTORUL-UTB" - S.A. Braşov
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B. Lista societãţilor comerciale provenite din portofoliul
Ministerului Economiei şi Comerţului

16. Societatea Comercialã "PETROTRANS" - S.A. Ploieşti
17. Societatea Comercialã "RADIOACTIV MINERAL MĂGURELE" - S.A. Mãgurele
18. Filiala S.C. "CARFIL" - S.A. Braşov
19. Filiala S.C. "UZINA MECANICĂ CUGIR" - S.A. Cugir
20. Filiala S.C. "ICPSP" - S.A. Bucureşti
21. Filiala S.C. "FABRICA DE ARME CUGIR" - S.A. Cugir
22. Societatea Comercialã "UZINA MECANICĂ ORĂŞTIE" - S.A. Orãştie
23. Societatea Comercialã "ŞANTIERUL NAVAL MANGALIA" - S.A. Mangalia
24. Societatea Comercialã "CONSTRUCŢII AERONAUTICE" - S.A. Ghimbav
25. Societatea Comercialã "TOP THERM" - S.A. Ghimbav
26. Societatea Comercialã "FORADEX" - S.A. Bucureşti
27. Societatea Naţionalã "PLAFAR" - S.A. Bucureşti
28. Societatea Comercialã "ROMAERO" - S.A. Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016