Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 27 din 29 martie 2006  privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 27 din 29 martie 2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 314 din 7 aprilie 2006
Având în vedere cã asigurarea salarizãrii adecvate şi nediscriminatorii a judecãtorilor şi procurorilor este prevãzutã la cap. VI pct. 3.3 din Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei de reformã a sistemului judiciar pe perioada 2005-2007, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 232/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 273 din 1 aprilie 2005, mãsurã care avea ca termen de finalizare luna decembrie 2005,
luând în considerare faptul cã atât judecãtorii, cât şi procurorii care nu au beneficiat de sporul de 40% pentru judecarea şi urmãrirea penalã a infracţiunilor de corupţie, criminalitate organizatã şi terorism au acţionat în judecatã Ministerul Justiţiei, iar efortul bugetar pentru punerea în executare a hotãrârilor judecãtoreşti prin care s-au admis cererile acestora este de circa 4 ori mai mare decât cel rezultat din aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţã,
ţinând seama de Hotãrârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminãrii nr. 185 din 22 iulie 2005, prin care s-a constatat existenţa unei discriminãri directe între judecãtorii şi procurorii care beneficiazã de sporul de 40% şi cei care nu beneficiazã de acest spor, recomandând Ministerului Justiţiei iniţierea unor modificãri în sensul eliminãrii acestei inegalitãţi,
luând în considerare cã actuala grilã de salarizare a judecãtorilor şi procurorilor este întemeiatã pe vechea reglementare abrogatã prin intrarea în vigoare a <>Legii nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin care au fost aduse modificãri substanţiale ale prevederilor referitoare la cariera judecãtorilor şi procurorilor cu incidenţã asupra salarizãrii,
ţinând cont de faptul cã prin <>Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietãţii şi justiţiei, precum şi unele mãsuri adiacente, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, au fost aduse modificãri în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, ca organ cu activitate permanentã,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta ordonanţã de urgenţã reglementeazã salarizarea şi alte drepturi ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, ale judecãtorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale şi judecãtorii, ale procurorilor de la parchetele de pe lângã aceste instanţe, ale magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ale personalului de specialitate juridicã asimilat judecãtorilor şi procurorilor, potrivit <>Legii nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi salarizarea şi unele drepturi ale asistenţilor judiciari.
(2) Salarizarea şi celelalte drepturi ale judecãtorilor şi procurorilor militari se asigurã de Ministerul Apãrãrii Naţionale, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã şi reglementãrilor referitoare la drepturile materiale şi bãneşti specifice calitãţii de militar activ. Salarizarea şi celelalte drepturi ale procurorilor militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se asigurã de aceasta, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã şi reglementãrilor referitoare la drepturile materiale şi bãneşti specifice calitãţii de militar activ.
ART. 2
Salarizarea şi celelalte drepturi ale judecãtorilor, ale procurorilor, ale personalului asimilat acestora şi ale magistraţilor-asistenţi se stabilesc ţinându-se seama de locul şi rolul justiţiei în statul de drept, de rãspunderea, complexitatea şi riscurile funcţiei, de incompatibilitãţile şi interdicţiile prevãzute de lege pentru aceste categorii de personal.

CAP. II
Salarizarea

ART. 3
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi au dreptul pentru activitatea desfãşuratã la o indemnizaţie de încadrare brutã lunarã stabilitã în raport cu nivelul instanţelor sau parchetelor, cu funcţia deţinutã şi cu vechimea în magistraturã prevãzutã de <>art. 86 din Legea nr. 303/2004 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe baza valorii de referinţã sectorialã şi a coeficienţilor de multiplicare prevãzuţi în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
(2) Pentru judecãtorii şi procurorii militari, indemnizaţia de încadrare brutã lunarã stabilitã potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã reprezintã solda de funcţie.
ART. 4
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi beneficiazã, în raport cu vechimea numai în funcţiile de judecãtor, procuror, magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de personal asimilat judecãtorilor şi procurorilor, de o majorare a indemnizaţiei stabilite potrivit art. 3 alin. (1), calculatã în procente la indemnizaţia de încadrare brutã lunarã, dupã cum urmeazã:
- de la 3 la 5 ani - 10%;
- de la 5 la 10 ani - 15%;
- de la 10 la 15 ani - 20%;
- de la 15 la 20 de ani - 25%;
- peste 20 de ani - 30%.
(2) Indemnizaţia de încadrare majoratã potrivit alin. (1) se acordã de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea numai în funcţiile prevãzute la alin. (1) şi constituie indemnizaţia de încadrare brutã lunarã.
(3) Indemnizaţia de încadrare majoratã potrivit alin. (1) se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale, la stabilirea, recalcularea şi actualizarea pensiei de serviciu, precum şi a oricãror alte drepturi ce se determinã pe baza veniturilor salariale.
ART. 5
Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, precum şi personalul de specialitate din cadrul Institutului Naţional de Criminologie, care posedã titlul ştiinţific de doctor sau doctor docent, beneficiazã de un spor de 15% din indemnizaţia de încadrare brutã lunarã, care se acordã de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat.
ART. 6
(1) Judecãtorii şi procurorii care funcţioneazã la instanţele şi parchetele din mediul rural, situate în comune, beneficiazã de indemnizaţii de încadrare brute lunare majorate cu pânã la 10%. Majorarea se stabileşte în funcţie de gradul de izolare a localitãţii şi de condiţiile concrete de viaţã, prin ordin al ministrului justiţiei sau, dupã caz, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Indemnizaţia de încadrare brutã lunarã majoratã potrivit alin. (1) se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a altor drepturi de asigurãri sociale, la stabilirea, recalcularea şi actualizarea pensiei de serviciu, precum şi a oricãror alte drepturi ce se determinã pe baza veniturilor salariale.
ART. 7
(1) Pentru condiţii deosebite de muncã, grele, vãtãmãtoare sau periculoase, judecãtorilor, procurorilor, magistraţilor-asistenţi şi personalului asimilat acestora li se acordã un spor de 15% din indemnizaţia de încadrare brutã lunarã, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii.
(2) Condiţiile de acordare a sporului prevãzut la alin. (1) se aprobã de ordonatorul principal de credite sau, dupã caz, de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în funcţie de condiţiile deosebite, grele, vãtãmãtoare sau periculoase stabilite potrivit legii.
ART. 8
(1) Personalul asimilat judecãtorilor şi procurorilor, precum şi personalul de specialitate juridicã din cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri se salarizeazã în raport cu vechimea în magistraturã sau, dupã caz, în specialitate, potrivit prevederilor lit. B din anexã.
(2) Salarizarea magistraţilor-asistenţi se face potrivit prevederilor lit. A din anexã, în baza coeficienţilor de multiplicare prevãzuţi la nr. crt. 20, 21 şi 22 pentru magistraţii-asistenţi gradele I, II şi III, la nr. crt. 14, 15 şi 16 pentru magistraţii-asistenţi şefi gradele I, II şi III şi la nr. crt. 14 pentru prim-magistratul-asistent.
(3) Bursele auditorilor de justiţie se stabilesc potrivit lit. A din anexã, în baza coeficienţilor de multiplicare prevãzuţi la nr. crt. 30 şi 31, în raport cu vechimea pe care o au ca auditori.
ART. 9
Indemnizaţiile de încadrare brute lunare şi celelalte drepturi ale judecãtorilor, procurorilor, personalului asimilat acestora şi ale magistraţilor-asistenţi se acordã, dupã caz, de ministrul justiţiei, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii sau de procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu excepţia cazurilor în care prin lege specialã sau prin prezenta ordonanţã de urgenţã se prevede altfel.
ART. 10
(1) Pe perioada mandatului, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii primesc o indemnizaţie brutã lunarã egalã cu cea a preşedintelui, respectiv a vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(2) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii care desfãşoarã activitate permanentã, cu excepţia celor prevãzuţi la alin. (1), primesc lunar pentru activitatea desfãşuratã o indemnizaţie brutã lunarã egalã cu cea a unui preşedinte de secţie al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
(3) La calculul indemnizaţiei prevãzute la alin. (1) şi (2) se includ majorarea prevãzutã la art. 4 şi celelalte sporuri, care se acordã în condiţiile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã.
(4) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii prevãzuţi la alin. (1) şi (2) beneficiazã şi de o indemnizaţie de membru egalã cu 25% din indemnizaţia brutã lunarã a judecãtorului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
(5) Membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii fãrã activitate permanentã beneficiazã, pe lângã indemnizaţia brutã lunarã corespunzãtoare funcţiei avute în cadrul instanţei sau parchetului, şi de o indemnizaţie de membru egalã cu 50% din indemnizaţia brutã lunarã a judecãtorului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
(6) Membrii de drept ai Consiliului Superior al Magistraturii şi reprezentanţii societãţii civile beneficiazã de o indemnizaţie de membru egalã cu 50% din indemnizaţia brutã lunarã a judecãtorului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
(7) În baza de calcul a indemnizaţiei de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, prevãzutã la alin. (4), (5) şi (6), nu se includ majorarea prevãzutã la art. 4 şi nici celelalte sporuri stabilite de prezenta ordonanţã de urgenţã ori de acte normative speciale.
(8) Preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului Superior al Magistraturii cu activitate permanentã, dacã nu au domiciliul în municipiul Bucureşti, beneficiazã de dreptul prevãzut la art. 13 alin. (1) lit. c), în limita a 4 cãlãtorii dus-întors, pe lunã, între localitatea de domiciliu şi municipiul Bucureşti, precum şi de prevederile art. 22 sau, dupã caz, ale art. 23.
ART. 11
(1) Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cei din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism sunt salarizaţi potrivit nr. crt. 6-13 de la lit. A din anexã, în raport cu funcţiile pe care le deţin sau cu care sunt asimilaţi potrivit legii.
(2) Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie beneficiazã de toate drepturile stabilite de prezenta ordonanţã de urgenţã, de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 43/2002 privind Direcţia Naţionalã Anticorupţie, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 503/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi de drepturi stabilite expres pentru aceştia prin alte acte normative. Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism beneficiazã de toate drepturile stabilite de prezenta ordonanţã de urgenţã, de <>Legea nr. 508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi de drepturi stabilite expres pentru aceştia prin alte acte normative.
(3) Salariul de bazã pentru specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism se stabileşte potrivit nr. crt. 28 de la lit. A din anexã. Specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism beneficiazã şi de celelalte drepturi salariale prevãzute de lege pentru funcţionarii publici. Specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism beneficiazã şi de prevederile art. 23.
(4) Salariul de bazã se stabileşte potrivit nr. crt. 31 de la lit. A din anexã pentru agenţii de poliţie judiciarã din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nr. crt. 28 pentru ofiţerii de poliţie judiciarã, nr. crt. 27 pentru şefii de birou şi nr. crt. 26 pentru şefii de serviciu. Ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciarã din Direcţia Naţionalã Anticorupţie beneficiazã de drepturile prevãzute în anexa nr. 4 la <>Ordonanţa Guvernului nr. 38/2003 privind salarizarea şi alte drepturi ale poliţiştilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 353/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(5) Ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciarã, precum şi specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism beneficiazã în mod corespunzãtor de drepturile prevãzute la art. 13.
(6) Indemnizaţiile de încadrare brute lunare sau salariile de bazã brute, precum şi alte drepturi salariale ale personalului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se stabilesc de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit legii.

CAP. III
Drepturile acordate în cazul delegãrii şi detaşãrii

ART. 12
(1) Pe perioada delegãrii şi a detaşãrii, judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi beneficiazã de toate drepturile prevãzute de lege pentru funcţia în care sunt delegaţi sau detaşaţi. Dacã indemnizaţia şi celelalte drepturi salariale prevãzute pentru funcţia în care sunt delegaţi sau detaşaţi sunt mai mici, aceştia îşi pãstreazã indemnizaţia de încadrare brutã lunarã şi celelalte drepturi bãneşti.
(2) Drepturile care se acordã pe timpul detaşãrii se suportã de instituţia în care persoana în cauzã îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 13
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care sunt detaşaţi sau delegaţi în altã localitate decât cea de domiciliu, beneficiazã, pe toatã durata delegãrii sau detaşãrii, de urmãtoarele drepturi:
a) diurnã în cuantum de 2% din indemnizaţia de încadrare brutã lunarã, dar nu mai puţin decât cuantumul prevãzut pentru personalul din unitãţile bugetare;
b) decontarea cheltuielilor de cazare la structuri turistice de categoria pânã la 3 stele inclusiv. În situaţia în care nu beneficiazã de cazare în aceste condiţii, au dreptul la o sumã egalã cu 0,5% din indemnizaţia de încadrare brutã lunarã pentru fiecare noapte, pe toatã durata delegãrii sau detaşãrii în altã localitate;
c) decontarea, în limita a 4 cãlãtorii dus-întors, pe lunã, a transportului aerian, naval, auto sau pe calea feratã clasa I, inclusiv vagon de dormit clasa I, ori, dupã caz, a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, în situaţia în care deplasarea se face cu autoturismul. Decontarea transportului nu se acordã în cazul în care deplasarea se face cu autoturismul ce aparţine instituţiei.
(2) De drepturile prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi cei care se deplaseazã în altã localitate pentru susţinerea examenului de capacitate.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se completeazã, dupã caz, cu reglementãrile aplicabile personalului din instituţiile publice.
ART. 14
Judecãtorii, procurorii şi personalul asimilat acestora, detaşaţi în funcţii de conducere din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, beneficiazã, pe durata detaşãrii, pe lângã indemnizaţia de încadrare brutã lunarã a funcţiei de execuţie corespunzãtoare nivelului instanţei sau al parchetului şi vechimii pe care o au la data detaşãrii, şi de indemnizaţia de conducere prevãzutã de lege pentru funcţia de conducere pe care sunt detaşaţi, precum şi de drepturile prevãzute în legile speciale.
ART. 15
Judecãtorii, procurorii şi personalul asimilat acestora, numiţi temporar într-o funcţie de conducere, în cazul în care titularul acesteia lipseşte din instituţie o perioadã mai mare de 30 de zile calendaristice şi nu beneficiazã de salariu sau indemnizaţie pe perioada respectivã, au dreptul la indemnizaţia de încadrare brutã lunarã corespunzãtoare funcţiei pe care o preiau.

CAP. IV
Salarizarea şi alte drepturi ale asistenţilor judiciari

ART. 16
(1) Asistenţii judiciari numiţi în condiţiile <>Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, sunt salarizaţi cu o indemnizaţie de încadrare brutã lunarã potrivit coeficienţilor de multiplicare prevãzuţi, dupã caz, la lit. A din anexã, nr. crt. 28-31, în raport cu vechimea în funcţii juridice.
(2) Asistenţii judiciari beneficiazã în mod corespunzãtor de drepturile prevãzute la art. 5, 7, 18, 24 şi 25.
(3) Indemnizaţiile de încadrare brute lunare şi celelalte drepturi ale asistenţilor judiciari se acordã prin ordin al ministrului justiţiei.
ART. 17
În cazul în care asistenţii judiciari sunt delegaţi sau detaşaţi la instanţe care au sediul în alte localitãţi decât cele în care îşi au domiciliul, aceştia beneficiazã de decontarea cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi de diurnã, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului din unitãţile bugetare.

CAP. V
Alte drepturi ale judecãtorilor, ale procurorilor şi ale celuilalt personal

ART. 18
(1) Pentru activitatea desfãşuratã personalul prevãzut la art. 1 beneficiazã la sfârşitul anului calendaristic de un premiu anual egal cu indemnizaţia de încadrare brutã din ultima lunã a anului pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acordã proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul indemnizaţia de încadrare brutã din ultima lunã de activitate.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu se acordã persoanelor care au obţinut calificativul "nesatisfãcãtor" ori au sãvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar în anul pentru care se face premierea. Aceste drepturi nu se acordã în cazul persoanelor care au fost suspendate sau înlãturate din funcţie pentru fapte imputabile lor.
ART. 19
(1) În cazul în care ordonatorul principal de credite bugetare realizeazã economii prin reducerea cheltuielilor cu salariile, acesta poate acorda premii în cursul anului, în limita a 5% din fondul de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli, personalului care asigurã realizarea activitãţii ce revenea posturilor din care au provenit economiile.
(2) În cazul în care procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie realizeazã economii în bugetul distinct de venituri şi cheltuieli prin reducerea cheltuielilor cu salariile, acesta poate acorda premii în cursul anului, în limita a 5% din fondul de salarii, personalului care asigurã realizarea activitãţii ce revenea posturilor din care au provenit economiile.
ART. 20
Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţionalã Anticorupţie pot constitui un fond de premiere lunar prin aplicarea unei cote de pânã la 2% asupra fondului de salarii prevãzut în bugetele de venituri şi cheltuieli ale fiecãrei unitãţi. Din acest fond sunt acordate premii în cursul anului personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare în cadrul aceluiaşi an bugetar.
ART. 21
Criteriile pentru acordarea premiilor prevãzute la art. 18-20 se aprobã de ordonatorul principal de credite sau, dupã caz, de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
ART. 22
Judecãtorii, procurorii şi personalul asimilat acestora, precum şi magistraţii-asistenţi au dreptul la atribuirea unei locuinţe de serviciu dacã, în localitatea unde îşi desfãşoarã activitatea, aceştia, soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinerea lor nu beneficiazã de locuinţã proprietate personalã ori nu li s-a atribuit locuinţã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
ART. 23
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, cãrora nu li s-a acordat locuinţã de serviciu de cãtre ordonatorii principali de credite, au dreptul, în condiţiile art. 22, la compensarea diferenţei dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuinţã de serviciu, potrivit legii, şi chiria plãtitã pe baza unui contract de închiriere încheiat în condiţiile legii. Acest drept nu are caracter salarial şi nu se impoziteazã. Compensarea nu se acordã în cazul în care contractul de închiriere este încheiat cu rude de gradul I sau II.
(2) Plafonul anual în limita cãruia se poate deconta chiria în condiţiile alin. (1) se stabileşte prin ordin comun al ministrului justiţiei, al preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
(3) Au dreptul la locuinţã de serviciu potrivit art. 22 sau, dupã caz, la compensarea chiriei în condiţiile alin. (1) şi (2) şi cei delegaţi, detaşaţi sau transferaţi în altã localitate decât cea de domiciliu, dacã ei, soţul/soţia sau copiii aflaţi în întreţinerea lor nu au în proprietate o locuinţã în localitatea în care sunt delegaţi, detaşaţi sau transferaţi. În acest caz, personalul delegat sau detaşat nu mai beneficiazã de dreptul prevãzut la art. 13 alin. (1) lit. b).
(4) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care nu beneficiazã de locuinţã proprietate personalã ori cãrora nu li s-a acordat locuinţã de serviciu în condiţiile art. 22 sau compensarea chiriei în condiţiile alin. (1), în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea, au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport între localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi localitatea unde se aflã sediul unitãţii. În situaţia în care deplasarea se face cu autoturismul, aceştia beneficiazã de decontarea contravalorii a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, pentru perioada în care au lucrat efectiv.
(5) Locuinţele de serviciu nu pot fi vândute judecãtorilor, procurorilor, personalului asimilat acestora şi nici altor categorii de personal din sistemul justiţiei.
(6) Dacã judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, inclusiv soţul/soţia acestora sau copiii aflaţi în întreţinerea lor, au înstrãinat o locuinţã proprietate personalã dupã data numirii în funcţie în localitatea în care solicitã drepturile prevãzute la alin. (1)-(3) şi la art. 22, nu mai beneficiazã de aceste drepturi.
(7) În cazul pensionãrii, titularul contractului de închiriere şi soţul ori soţia acestuia îşi pãstreazã drepturile locative pe tot parcursul vieţii.
ART. 24
Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, precum şi familiile acestora beneficiazã, ca mãsurã de protecţie socialã, de înlesniri stabilite prin ordin al ministrului justiţiei sau al procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dupã caz, cu privire la folosirea caselor de odihnã, a sanatoriilor şi a altor amenajãri recreative şi sportive aflate în proprietatea sau în administrarea Ministerului Justiţiei şi, respectiv, a Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
ART. 25
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, în activitate sau pensionari, precum şi soţul sau soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora beneficiazã în mod gratuit de asistenţã medicalã, medicamente şi proteze, în condiţiile respectãrii dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei pentru asigurãrile sociale de sãnãtate.
(2) Condiţiile de acordare gratuitã a asistenţei medicale, medicamentelor şi protezelor se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului. Aceste drepturi nu au caracter salarial şi nu se impoziteazã.
ART. 26
(1) Absolvenţii, inclusiv cei ai Institutului Naţional al Magistraturii, în primul an de activitate dupã terminarea studiilor, numiţi ca judecãtori, procurori sau personal asimilat acestora în unitãţi din altã localitate decât cea de domiciliu, beneficiazã de o indemnizaţie de instalare egalã cu indemnizaţia de încadrare brutã lunarã corespunzãtoare funcţiei în care urmeazã sã fie încadraţi. Aceastã indemnizaţie se acordã şi absolvenţilor numiţi pe funcţii de personal asimilat în Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Ministerul Public sau Institutul Naţional de Criminologie.
(2) În cazul în care absolventul este încadrat într-o unitate din mediul rural, indemnizaţia va fi egalã cu douã indemnizaţii de încadrare brute lunare.
(3) Prin ordin al ministrului justiţiei sau al procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dupã caz, se poate aproba ca pentru absolvenţii facultãţilor de drept sã se acorde indemnizaţia prevãzutã la alin. (2) şi în cazul încadrãrii lor în localitãţi în care atragerea juriştilor se face cu mare greutate.
(4) Indemnizaţiile prevãzute la alin. (1)-(3) se impoziteazã potrivit legii, se înscriu în carnetul de muncã şi se acordã o singurã datã în timpul activitãţii.
(5) Cel care a beneficiat de acordarea indemnizaţiilor prevãzute de alin. (1)-(3) este obligat sã funcţioneze în unitatea în care a fost numit o perioadã de 2 ani de la numirea în funcţie. În cazul nerespectãrii acestei obligaţii, drepturile acordate potrivit alin. (1)-(3) se restituie şi se anuleazã din carnetul de muncã.
ART. 27
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care şi-au pierdut total sau parţial capacitatea de muncã, fiind încadraţi în gradul I sau II de invaliditate, în urma sãvârşirii împotriva lor a unor fapte prevãzute de legea penalã, în timpul sau în legãturã cu serviciul, vor primi pe perioada invaliditãţii o pensie egalã cu indemnizaţia de încadrare brutã lunarã avutã la data survenirii invaliditãţii şi vor beneficia o singurã datã de o compensaţie egalã cu de cinci ori aceeaşi indemnizaţie brutã.
(2) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care şi-au pierdut parţial capacitatea de muncã, în condiţiile alin. (1), fiind încadrabili în gradul III de invaliditate, şi care nu îşi mai pot exercita în continuare profesia vor beneficia de o pensie egalã cu cel puţin jumãtate din indemnizaţia de încadrare brutã avutã în ultima lunã de activitate, de o compensaţie egalã cu de trei ori aceeaşi indemnizaţie brutã, precum şi de dreptul de a cumula, în condiţiile legii, pensia cu salariul pe care îl pot primi dintr-o altã activitate desfãşuratã.
(3) Urmaşii celor decedaţi în condiţiile prevãzute la alin. (1): soţul supravieţuitor/soţia supravieţuitoare, copiii minori şi copiii majori aflaţi la studii pânã la împlinirea vârstei de 26 de ani beneficiazã, pe perioada cât îndeplinesc condiţiile prevãzute de reglementãrile legale referitoare la pensiile de asigurãri sociale din sistemul public, de o sumã unicã egalã cu indemnizaţia de încadrare brutã lunarã pe care a avut-o persoana respectivã la data decesului, plãtitã de angajator.
(4) Partea din pensia de invaliditate prevãzutã de prezenta ordonanţã de urgenţã, care depãşeşte nivelul pensiei de invaliditate din sistemul public al asigurãrilor sociale, se suportã din bugetul de stat.
ART. 28
(1) În caz de deces al judecãtorului, procurorului, personalului asimilat acestora şi magistratului-asistent, membrii familiei care au dreptul, potrivit legii, la pensie de urmaş primesc pe o perioadã de 3 luni echivalentul indemnizaţiei de încadrare brute din ultima lunã de activitate a celui decedat. Aceste drepturi se impoziteazã potrivit legii.
(2) În cazul în care decizia pentru pensia de urmaş nu a fost emisã din vina instituţiei în termen de 6 luni de la data decesului, aceasta va achita în continuare drepturile prevãzute la alin. (1), pânã la emiterea deciziei pentru pensia de urmaş.
ART. 29
(1) Pentru acordarea de ajutoare, recompense şi contribuţii la acţiuni umanitare se constituie Fondul preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al procurorului general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al ministrului justiţiei, cu încadrarea în creditele bugetare aprobate.
(2) Pentru primirea delegaţiilor strãine şi a invitaţilor din ţarã şi din strãinãtate se constituie Fondul de protocol al Consiliului Superior al Magistraturii, al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu încadrarea în creditele bugetare aprobate.
(3) Baremurile de cheltuieli pentru acţiunile prevãzute la alin. (1) se stabilesc prin ordin al conducãtorului instituţiei.
ART. 30
(1) Judecãtorii, procurorii şi personalul asimilat acestora, trimişi în strãinãtate pentru acţiuni în interesul serviciului, au drepturile şi obligaţiile stabilite prin regulamentul aprobat, dupã caz, de ministrul justiţiei, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu excepţia situaţiilor în care prin lege specialã se prevede altfel, cu respectarea dispoziţiilor în vigoare referitoare la drepturile şi obligaţiile personalului trimis în strãinãtate.
(2) Cheltuielile de deplasare în strãinãtate - diurnã în valutã, cheltuieli de transport şi cazare - se aprobã de conducãtorul instituţiei şi se acordã potrivit dispoziţiilor prevãzute de lege pentru secretarii de stat.
ART. 31
Parcul auto, consumul de carburanţi şi modul de utilizare a parcului auto din dotarea instanţelor judecãtoreşti, a parchetelor, a unitãţilor subordonate Ministerului Justiţiei şi a Consiliului Superior al Magistraturii se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului, cu excepţia situaţiilor în care prin lege specialã se prevede altfel.
ART. 32
Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi beneficiazã şi de drepturile stabilite în mod expres pentru aceştia prin alte acte normative speciale.

CAP. VI
Dispoziţiile tranzitorii şi finale

ART. 33
Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, aflaţi în activitate la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, se considerã cã îndeplinesc condiţiile legale pentru funcţia în care sunt încadraţi.
ART. 34
Statele de personal şi statele de funcţii se întocmesc în limita numãrului de posturi legal aprobat.
ART. 35
Drepturile de salarizare prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã sunt brute şi impozabile. Acestea vor fi actualizate prin aplicarea indexãrilor acordate în conformitate cu prevederile legale.
ART. 36
(1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã, nemulţumit de modul de stabilire a drepturilor salariale, poate face contestaţie, în termen de 15 zile de la data comunicãrii, la organele de conducere ale Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie ori, dupã caz, la Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Contestaţiile se soluţioneazã în termen de cel mult 30 de zile.
(2) Împotriva hotãrârilor organelor prevãzute la alin. (1) se poate face plângere, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru hotãrârile Colegiului de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sau, dupã caz, a Curţii de Apel Bucureşti, pentru celelalte hotãrâri. Hotãrârile pronunţate sunt irevocabile.
ART. 37
Coeficienţii de multiplicare prevãzuţi în anexã se aplicã în mod corespunzãtor altor categorii de personal care au fost salarizate în baza <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 177/2002 privind salarizarea şi alte drepturi ale magistraţilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 347/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 38
Valoarea de referinţã sectorialã prevãzutã în anexã se majoreazã cu 4% începând cu data de 1 aprilie 2006 şi cu 5% începând cu data de 1 septembrie 2006 faţã de nivelul din luna august 2006.
ART. 39
Valoarea de referinţã sectorialã prevãzutã în anexele nr. 2, 4, 5 şi 6 la <>Legea nr. 50/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din organele autoritãţii judecãtoreşti, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu majorãrile şi indexãrile ulterioare, se majoreazã cu 4% începând cu data de 1 aprilie 2006, faţã de nivelul din luna martie 2006, şi cu 5% începând cu data de 1 septembrie 2006, faţã de nivelul din luna august 2006.
ART. 40
Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã se aplicã începând cu luna aprilie 2006.
ART. 41
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã:
a) <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 177/2002 privind salarizarea şi alte drepturi ale magistraţilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 924 din 18 decembrie 2002, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 347/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) prevederile referitoare la salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ale magistraţilor-asistenţi, cuprinse în <>Legea nr. 56/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor Curţii Supreme de Justiţie, ale magistraţilor-asistenţi şi ale celorlalte categorii de personal, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 139 din 4 iulie 1996, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) dispoziţiile privind salarizarea preşedintelui, vicepreşedintelui, preşedinţilor de secţii şi judecãtorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cuprinse în <>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupã funcţii de demnitate publicã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 16 iulie 1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) <>art. 56 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005;
e) art. 28 alin. (1)-(5), (7) şi (9) din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 43/2002 privind Direcţia Naţionalã Anticorupţie, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 244 din 11 aprilie 2002, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 503/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi <>art. 24 alin. (1), (3)-(5), (7) şi (8) din Legea nr. 508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.089 din 23 noiembrie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
f) orice alte dispoziţii contrare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul justiţiei,
Monica Luisa Macovei

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul finanţelor publice,
Cãtãlin Doica,
secretar de stat

Bucureşti, 29 martie 2006.
Nr. 27.

ANEXĂ

INDEMNIZAŢIILE
judecãtorilor, procurorilor şi ale personalului de specialitate juridicã
asimilat judecãtorilor şi procurorilor
potrivit <>Legii nr. 303/2004 privind statutul
judecãtorilor şi procurorilor,
republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare


Valoarea de referinţã sectorialã: 257 EON

A. Coeficienţii de multiplicare


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Coeficient de multiplicare
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Preşedinte 26,000
2. Vicepreşedinte 25,000
3. Preşedinte de secţie 24,000
4. Judecãtor 23,000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Parchetul de pe lângã Înalta Curte de
Casaţie şi Justiţie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Procuror general 24,000
6. Prim adjunct al procurorului general 23,000
7. Adjunct al procurorului general 22,500
8. Consilier al procurorului general 22,000
9. Procuror şef secţie 21,500
10. Procuror şef secţie adjunct 21,000
11. Procuror şef serviciu 20,500
12. Procuror şef birou 20,000
13. Procuror 19,000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Curţi de apel, parchete de pe lângã
curtile de apel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Preşedinte, procuror general 19,000
15. Vicepreşedinte, procuror general adjunct 18,500
16. Preşedinte secţie, procuror şef secţie 18,000
17. Procuror şef serviciu 17,500
18. Procuror şef birou 17,250
19. Judecãtor, procuror 17,000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tribunale, tribunale specializate,
parchete de pe lângã tribunale şi
tribunale specializate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Preşedinte, prim-procuror 17,000
21. Vicepreşedinte, prim-procuror adjunct 16,500
22. Preşedinte secţie, procuror şef secţie 16,000
23. Procuror şef birou 15,500
24. Judecãtor, procuror 15,000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judecãtorii, parchete de pe lângã
judecãtorii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Preşedinte, prim-procuror 15,000
26. Vicepreşedinte, prim-procuror adjunct 14,500
27. Preşedinte secţie, procuror şef secţie 14,000
28. Judecãtor, procuror, peste 3 ani vechime 13,500
29. Judecãtor, procuror, 2-3 ani vechime 9,000
30. Judecãtor, procuror, auditor de justiţie, 1-2 8,000
ani vechime
31. Judecãtor, procuror, auditor de justiţie, 0-1 7,000
an vechime
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



B. Coeficienţii de multiplicare pentru personalul de specialitate juridicã asimilat judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pentru personalul de specialitate din Şcoala Naţionalã de Grefieri şi Institutul Naţional de Criminologie



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Coeficient de multiplicare
crt.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Secretar general în aparatul Consiliului Coeficientul de multiplicare
Superior al Magistraturii, director prevãzut la lit. A nr. crt. 8
general în cadrul Ministerului Justiţiei,
consilier al ministrului justiţiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Secretar general adjunct în aparatul Coeficientul de multiplicare
Consiliului Superior al Magistraturii prevãzut la lit. A nr.
crt. 9, majorat cu 0,250
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Director la direcţii de specialitate Coeficientul de multiplicare
juridicã din cadrul aparatului prevãzut la lit. A nr. crt. 9
Consiliului Superior al Magistraturii şi
Ministerului Justiţiei, directorul
Institutului Naţional al Magistraturii,
directorul Institutului Naţional de
Criminologie, directorul Şcolii
Naţionale de Grefieri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Director adjunct la direcţii de Coeficientul de multiplicare
specialitate juridicã din Ministerul prevãzut la lit. A nr.
Justiţiei sau din aparatul Consiliului crt. 10
Superior al Magistraturii, director
adjunct al Institutului Naţional al
Magistraturii, directorul adjunct al
Institutului Naţional de Criminologie,
director adjunct al Şcolii Naţionale de
Grefieri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Inspector şef în Ministerul Justiţiei şi Coeficientul de multiplicare
Consiliul Superior al Magistraturii prevãzut la lit. A nr.
crt. 9
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Inspector şef serviciu în Consiliul Coeficientul de multiplicare
Superior al Magistraturii prevãzut la lit. A nr.
crt. 10, majorat cu 0,250
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Inspector în Ministerul Justiţiei şi Coeficientul de multiplicare
Consiliul Superior al Magistraturii prevãzut la lit. A
nr. crt. 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Şef serviciu de specialitate juridicã Coeficientul de multiplicare
prevãzut la lit. A nr.
crt. 11
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Şef birou de specialitate juridicã Coeficientul de multiplicare
prevãzut la lit. A nr.
crt. 12
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Personal de specialitate juridicã Coeficientul de multiplicare
asimilat judecãtorilor şi procurorilor prevãzut la lit. A nr.
peste 3 ani vechime. crt. 13, 19, 24, 28.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Personal de specialitate Juridicã Coeficientul de multiplicare
asimilat judecãtorilor şi procurorilor prevãzut la lit. A nr.
1 -3 ani vechime crt. 29.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Personal de specialitate juridicã Coeficientul de multiplicare
asimilat judecãtorilor şi procurorilor, prevãzut la lit. A, pct. 31
0-1 an vechime
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Personal de instruire de specialitate Coeficientul de multiplicare
juridicã la Şcoala Naţionalã de Grefieri prevãzut la lit. A
personal specialitate, alta decât cea nr. crt. 13, 19, 24, 28-31.
juridicã, din cadrul Institutului Naţional
de Criminologie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
1. Condiţiile de numire şi promovare în funcţie a judecãtorilor, procurorilor şi personalului asimilat acestora sunt cele prevãzute de <>Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã.
2. Prin "vechime", în sensul lit A, pct. 28-31 şi lit. B, pct. 10-12 din prezenta anexã, se înţelege vechimea în magistraturã prevãzutã la <>art. 86 din Legea nr. 303/2004 , republicatã.
3. Dupã validarea examenului de capacitate, inclusiv în perioada prevãzutã la <>art. 31 alin. (5) din Legea nr. 303/2004 , republicata, judecãtorilor şi procurorilor li se aplicã coeficientul prevãzut la lit A, pct. 28. Acelaşi coeficient se aplicã şi judecãtorilor şi procurorilor definitivi la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, cu o vechime mai micã de 3 ani.
4. Dupã validarea examenului de capacitate, personalului de specialitate juridicã asimilat i se aplicã coeficienţii prevãzuţi la lit. B, pct. 10 şi 11, în funcţie de vechime. Personalul de specialitate juridicã asimilat, aflat în funcţie la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, îşi menţine coeficientul de multiplicare avut la aceastã datã, dacã este mai mare decât cel prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã, pânã la îndeplinirea condiţiilor legale pentru aplicarea noilor coeficienţi.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016