Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 211 din 21 noiembrie 2000  privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 211 din 21 noiembrie 2000 privind instituirea sistemului de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, in vederea infiintarii culturilor de cereale paioase si efectuarii araturilor din toamna anului 2000

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 594 din 22 noiembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) Pentru înfiinţarea culturilor de cereale paioase şi efectuarea araturilor din toamna anului 2000 se instituie sistemul de plata pentru motorina, pe baza de bonuri valorice, pentru producãtorii agricoli.
(2) Obligaţiile datorate bugetului de stat de Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, constând în impozite, taxe şi alte venituri, vor fi reduse în limita sumei de 980 miliarde lei, reprezentând contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina, distribuite de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi utilizate efectiv pentru efectuarea lucrãrilor agricole prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta.
(3) Obligaţiilor datorate de Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, care vor fi reduse cu contravaloarea bonurilor valorice pentru motorina distribuite şi utilizate de producãtorii agricoli, nu li se vor calcula penalizãri şi majorãri pana la data efectuãrii regularizãrii cu bugetul de stat.
(4) Obligaţiile datorate de Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti cãtre bugetul de stat vor fi reduse lunar cu suma reprezentând contravaloarea produselor livrate efectiv pe baza de documente justificative, conform centralizatoarelor lunare, întocmite de sucursalele Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti şi avizate pana la data de 10 a lunii curente pentru luna anterioarã de direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 2
În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenta, producãtorii agricoli care beneficiazã de bonuri valorice pentru motorina sunt: persoanele fizice proprietare de terenuri agricole, societãţile agricole şi asociaţiile familiale constituite potrivit <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura, societãţile comerciale cu profil agricol cu capital privat sau mixt, unitãţile de cercetare, de învãţãmânt agricol, arendaşii, persoanele fizice sau juridice private, care au primit în concesiune terenuri agricole proprietate privatã ori publica a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale, dupã caz, în baza unor hotãrâri ale Guvernului sau ale consiliilor judeţene ori locale, potrivit <>art. 3 din Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
ART. 3
Se acorda bonuri valorice pentru motorina producãtorilor agricoli prevãzuţi la art. 2, în scopul infiintarii culturilor de cereale paioase şi efectuãrii araturilor din toamna anului 2000, potrivit grilei de acordare a bonurilor valorice pentru motorina, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 4
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza evidentei producãtorilor agricoli şi a declaraţiilor acestora pe propria rãspundere vor stabili necesarul de bonuri valorice pentru motorina în condiţiile prevãzute la art. 3.
(2) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, pe baza necesarului de bonuri valorice pentru motorina primit de la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmeşte situaţia centralizatoare şi comunica Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti numãrul de bonuri valorice pentru fiecare judeţ.
(3) În termen de maximum 10 zile de la primirea situaţiei centralizatoare de la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, prin sucursalele sale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, transmite, pe baza de protocol, direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, bonurile valorice pentru motorina.
ART. 5
(1) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, acorda producãtorilor agricoli bonuri valorice pentru motorina în termen de 10 zile de la data primirii acestora de la furnizorul prevãzut la art. 1 alin. (3), în conformitate cu datele cuprinse în declaraţiile date pe propria rãspundere.
(2) În termen de 5 zile de la încheierea termenului prevãzut la alin. (1) direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc situaţia privind numãrul de bonuri valorice pentru motorina acordate şi al celor rãmase nedistribuite, pe care o transmit Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, şi, pe baza de protocol, restituie Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti bonurile valorice pentru motorina rãmase nedistribuite şi nestampilate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Bonurile valorice pentru motorina distribuite conform alin. (1) şi purtând ştampila direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pot fi folosite pana la data de 30 aprilie 2001 inclusiv.
(4) Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti va întocmi şi va transmite lunar, pana la data de 15 a lunii curente, Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti situaţia centralizatoare a bonurilor valorice pentru motorina efectiv utilizate în luna anterioarã, pentru lucrãrile agricole prevãzute la art. 1 alin. (1), şi în limita sumei prevãzute la alin. (2) al aceluiaşi articol, iar ultima situaţie centralizatoare va fi transmisã pana la data de 15 iunie 2001.
(5) Situaţia centralizatoare prevãzutã la alin. (4) va avea la baza situaţiile întocmite de fiecare sucursala judeteana de distribuţie a Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru bonurile valorice pentru motorina efectiv utilizate în luna pentru care se face raportarea, verificate şi certificate printr-un act de control de cãtre direcţiile finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pana la data de 10 a lunii curente pentru luna anterioarã.
(6) Direcţia de control din cadrul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va verifica lunar realitatea datelor transmise conform alineatului precedent şi modul de respectare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta, stabilind prin actul de control suma cu care vor fi reduse obligaţiile Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A. Bucureşti, aceste verificãri urmând sa stea la baza decontului final, în vederea regularizãrii datoriilor la bugetul de stat, în limita sumei de 980 miliarde lei.
ART. 6
(1) Costul tipãririi bonurilor valorice pentru motorina este inclus în suma maxima de 980 miliarde lei prevãzutã la art. 1 alin. (2).
(2) Livrarea motorinei cãtre beneficiarii de bonuri valorice pentru motorina, prevãzuţi la art. 2, se va face fãrã facturarea taxei de 45% destinate constituirii Fondului special al drumurilor publice.
ART. 7
(1) Neefectuarea lucrãrilor agricole pentru care s-a beneficiat de bonuri valorice pentru motorina sau folosirea motorinei în alte scopuri decât cel prevãzut în prezenta ordonanta de urgenta constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 10.000.000 lei la 15.000.000 lei şi cu obligativitatea restituirii contravalorii bonurilor valorice pentru motorina şi a plãţii penalitatilor prevãzute de lege.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de persoanele împuternicite în acest sens de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Ministerul Finanţelor.
ART. 8
În termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Ministerul Finanţelor vor emite norme metodologice de aplicare a acesteia.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul industriei şi comerţului,
Radu Berceanu



ANEXA 1


GRILA
de acordare a bonurilor valorice pentru motorina




A. Înfiinţarea culturilor de cereale paioase


Suprafata (de la pana la) Valoarea
(ha) (mii lei)
-----------------------------------------------------
0,5-0,99 100
1,0-1,49 200
1,5-1,99 300
2,0-2,49 400
2,5-2,99 500
3,0-3,49 600
3,5-3,99 700
........... ..........

-----------------------------------------------------

B. Efectuarea araturilor de toamna

-----------------------------------------------------
Suprafata (de la pana la) Valoarea
(ha) (mii lei)
-----------------------------------------------------
0,5-0,99 100
1,0-1,49 150
1,5-1,99 200
2,0-2,49 250
2,5-2,99 300
3,0-3,49 350
3,5-3,99 400
........... ..........

-----------------------------------------------------



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 Modele de Contracte Civile si Acte Comerciale conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016