Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 20 din 2 martie 2006  privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli din sectorul vegetal in anul 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 20 din 2 martie 2006 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli din sectorul vegetal in anul 2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 216 din 9 martie 2006
Având în vedere perioada scurtã de timp rãmasã pânã la începerea campaniei agricole de primãvarã şi necesitatea achiziţionãrii de resurse materiale pentru realizarea de producţii agricole eficiente, cu respectarea tehnologiilor de culturã de cãtre producãtorii agricoli şi în scopul asigurãrii securitãţii alimentare a populaţiei, se impune acordarea unui sprijin cu finanţare de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale. Producãtorii agricoli în cadrul consiliilor pe produs au solicitat acordarea formelor de sprijin pentru sectorul vegetal sub forma plãţilor directe pe suprafaţã, prin atribuirea de bonuri valorice. Durata negocierilor avute cu structurile interprofesionale pe produs privind acordarea subvenţiilor pe suprafaţã, realocarea cotelor de zahãr la fabricile de zahãr, precum şi reevaluarea structurii şi reamplasarea culturilor de primãvarã, ca urmare a calamitãţilor naturale provocate de temperaturile excesiv de scãzute, înregistrate în cursul lunilor ianuarie şi februarie, impune caracterul de urgenţã al ordonanţei.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
(1) Producãtorii agricoli, persoane fizice şi/sau juridice, care înfiinţeazã şi/sau exploateazã culturile prevãzute în anexa nr. 1, înscrişi în Registrul agricol, beneficiazã de sprijin direct al statului, denumit în continuare sprijin direct, pe unitatea de suprafaţã, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în cadrul programului "Dezvoltarea durabilã a sectorului vegetal, a sectorului zootehnic şi piscicol, precum şi alte programe pe care Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale trebuie sã le punã în aplicare".
(2) Pentru legumele de câmp şi cartofii timpurii, legumele de solarii şi sere reci, plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi, prevãzute în anexa nr. 1, beneficiarii sprijinului direct sunt producãtorii agricoli persoane juridice, persoane fizice autorizate şi persoane fizice - membri ai asociaţiilor profesionale sau ai grupurilor de producãtori legal constituite.
ART. 2
(1) Sprijinul direct pentru culturile de sfeclã de zahãr, soia din soiuri nemodificate genetic, plante textile, orez, plante medicinale şi aromatice, hamei, legume de câmp şi cartofi timpurii, legume de solarii şi sere reci, prevãzut în anexa nr. 1 la nr. crt. 1-8, se acordã în douã etape:
a) în prima etapã se acordã 50% din sprijinul direct sub formã de bonuri valorice;
b) în etapa a doua se acordã 50% din sprijinul direct cu plata în lei.
(2) Sprijinul direct pentru orzoaicã de primãvarã, plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi şi cãpşuni, prevãzut în anexa nr. 1 la nr. crt. 9 şi 10, se acordã într-o singurã etapã prin atribuire de bonuri valorice.
(3) Sprijinul direct pentru viţa-de-vie din soiuri nobile, prevãzut în anexa nr. 1 la nr. crt. 11, se acordã sub formã de bonuri valorice, iar pentru viţa-de-vie din soiuri nobile pentru vinuri cu denumire de origine controlatã (DOC) se acordã şi platã în lei.
(4) Sprijinul direct pentru culturile ecologice, prevãzut în anexa nr. 1 la nr. crt. 12, se acordã într-o singurã etapã cu plata în lei.
ART. 3
(1) Bonurile valorice, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 2, se utilizeazã pentru: procurarea de seminţe, material sãditor, îngrãşãminte chimice, pesticide, motorinã, folie de polietilenã, apã pentru irigat, denumite în continuare resurse materiale.
(2) Bonurile valorice se vor completa de cãtre reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, denumitã în continuare Agenţie, în prezenţa beneficiarului.
ART. 4
(1) Sprijinul direct se acordã producãtorilor agricoli prevãzuţi la art. 1, care au calitate de: proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi în participaţiune, societãţi agricole constituite în baza <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã, societãţi comerciale constituite în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, unitãţi de învãţãmânt agricol şi/sau silvic, institute şi staţiuni de cercetare şi producţie agricolã, societãţi naţionale, unitãţi de cult şi penitenciare.
(2) Pentru a beneficia de sprijin direct, producãtorii agricoli prevãzuţi la alin. (1) trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) fac dovada utilizãrii seminţei certificate;
b) au culturile asigurate, conform legislaţiei în vigoare.
(3) Proprietarii fac dovada dreptului de proprietate asupra terenurilor înscrise în registrul agricol.
(4) Arendaşii, concesionarii şi reprezentanţii asociaţiilor în participaţiune fac dovada exploatãrii terenurilor prin contract de arendã, contract de concesionare, contract de asociere în participaţiune şi fac dovada plãţii arendei/redevenţei sau a altor obligaţii contractuale legate de folosinţa terenului, din anul anterior.
ART. 5
(1) Sprijinul direct se acordã beneficiarilor prevãzuţi la art. 1, pe baza cererii-tip ale cãrei model şi termen de depunere se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã, pentru fiecare culturã.
(2) Cererile solicitanţilor sprijinului direct sunt înregistrate de reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, în Registrul unic pentru acordarea sprijinului direct, însoţite de documentele care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevãzute la art. 4 alin. (2) lit. a) şi b) şi de urmãtoarele documente de identificare:
a) pentru persoana fizicã - copie de pe buletin/cartea de identitate;
b) pentru persoana juridicã - copie de pe certificatul de înmatriculare şi certificatul de înregistrare fiscalã.
(3) Reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei întocmesc Lista producãtorilor agricoli care solicitã sprijin direct, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(4) În situaţia în care un producãtor agricol înfiinţeazã şi/sau exploateazã culturi prevãzute în anexa nr. 1, ale cãror suprafeţe sunt situate în mai multe unitãţi administrativ-teritoriale, acesta formuleazã cerere în fiecare unitate unde este situat terenul.
(5) Lista producãtorilor agricoli care solicitã sprijin direct se afişeazã la sediul primãriilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului direct.
(6) Producãtorii agricoli, beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omişi din lista producãtorilor care au solicitat sprijin direct sau cãrora li s-a stabilit o sumã în lei mai micã decât cea cuvenitã, pot depune contestaţii la reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, în termen de 5 zile de la data afişãrii listei.
(7) Persoanele desemnate din cadrul sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei soluţioneazã contestaţiile în termen de 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
ART. 6
În termen de 5 zile de la data afişãrii, listele cuprinzând producãtorii agricoli care solicitã sprijin direct, precum şi listele suplimentare pentru suprafeţe de teren cultivate şi/sau exploatate se înainteazã reprezentanţilor sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, pentru validare în vederea acordãrii sprijinului direct.
ART. 7
(1) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale va achiziţiona bonurile valorice, potrivit prevederilor legale privind achiziţiile publice.
(2) Fondurile necesare tipãririi bonurilor valorice, precum şi a formularelor specifice se asigurã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale împuterniceşte sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei sã ridice bonurile valorice pe bazã de proces-verbal de la furnizorul acestora.
(4) Agenţia, prin reprezentantul desemnat pentru localitatea respectivã, elibereazã bonurile valorice pe baza listelor vizate de reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei.
(5) Furnizorii de resurse materiale care primesc bonuri valorice vor emite facturi cu menţiunea "Cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli", incluzând şi taxa pe valoarea adãugatã, şi le vor completa cu datele de identificare a bonului.
(6) În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea bonului valoric, diferenţa va fi suportatã de producãtorii agricoli, iar pe facturã furnizorii de resurse materiale vor face menţiunea "Suma de ..... lei, cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli, şi diferenţa de ..... lei, cu plata în lei".
(7) Furnizorii de resurse materiale prevãzuţi la alin. (5) depun Centralizatorul facturilor emise în baza bonurilor valorice la sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, pe raza teritorialã a judeţului unde sunt înregistraţi beneficiarii prevãzuţi la art. 1, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4, împreunã cu copia exemplarului 3 al facturilor emise şi bonurile valorice originale prevãzute în facturile emise.
(8) Reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei au obligaţia de a verifica autenticitatea bonurilor valorice aferente facturilor.
(9) Pe baza documentaţiei depuse de furnizorii de resurse materiale prevãzuţi la alin. (5) sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei întocmesc urmãtoarele situaţii:
a) "Centralizatorul sumelor solicitate de furnizorii de resurse materiale", conform modelului prevãzut în anexa nr. 5;
b) "Situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice", pe care o transmit Agenţiei, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
(10) Agenţia, în baza "Situaţiei centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice" transmise de sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, întocmeşte "Situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice", conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, pe care o transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(11) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în baza "Situaţiei centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice", solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8.
(12) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã conturile Agenţiei, pentru a dispune operativ de sumele de platã necesare decontãrii facturilor emise de furnizorii de resurse materiale.
(13) Agenţia vireazã sumele solicitate de furnizorii de resurse materiale prevãzuţi la alin. (5) conform centralizatoarelor sumelor solicitate de furnizorii de resurse materiale, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 5.
(14) Sucursalele judeţele şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei au obligaţia sã pãstreze timp de minimum 5 ani facturile decontate şi bonurile valorice depuse de furnizori, precum şi matca rãmasã dupã distribuirea bonurilor valorice.
(15) Beneficiarii bonurilor valorice şi furnizorii de resurse materiale care primesc bonuri valorice pentru plata acestora au obligaţia de a le pãstra în stare perfectã; bonurile valorice deteriorate, a cãror autenticitate nu poate fi doveditã, nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite.
(16) Bonurile valorice pentru achiziţionarea de resurse materiale îşi pierd valabilitatea dupã data limitã, prevãzutã în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã, pentru fiecare culturã în parte, devenind nule.
ART. 8
(1) Reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, ai Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri şi Alte Produse Vitivinicole şi ai Asociaţiei cultivatorilor de sfeclã de zahãr, dupã caz, verificã suprafeţele înfiinţate/exploatate, pentru care s-a acordat sprijinul direct, conform celor declarate în cererea întocmitã de beneficiar, şi întocmesc în prezenţa beneficiarului "Procesul-verbal de recepţie şi restituire", al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 9.
(2) La întocmirea proceselor-verbale de recepţie şi restituire beneficiarii sprijinului direct prezintã o copie a facturii de cumpãrare a seminţei certificate şi o copie a poliţei de asigurare a culturilor.
(3) Procesele-verbale de recepţie şi restituire se înregistreazã într-un registru special deschis de reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei.
ART. 9
În baza proceselor-verbale de recepţie şi restituire reprezentanţii teritoriali ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei întocmesc şi transmit sucursalei judeţene sau a municipiului Bucureşti a Agenţiei "Centralizatorul justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct sub formã de bonuri valorice în prima etapã, şi platã în lei, etapa a doua", al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 10.
ART. 10
(1) Agenţia, în baza "Centralizatorului justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct sub formã de bonuri valorice în prima etapã, şi platã în lei, etapa a doua", transmis de sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei, întocmeşte "Situaţia centralizatoare a sumelor necesare plãţilor în lei, etapa a doua", al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 11, pe care o transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în baza "Situaţiei centralizatoare a sumelor necesare plãţilor în lei, etapa a doua", al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 12, solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare la capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã, pisciculturã şi vânãtoare", titlul "Subvenţii".
ART. 11
Dupã aprobarea deschiderii creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei, care vireazã sumele în conturile solicitanţilor astfel: pentru persoane juridice la trezorerii, iar pentru persoane fizice, în contul deschis de acestea la bãncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - S.A.
ART. 12
Sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei au obligaţia de a înregistra şi de a monitoriza toţi beneficiarii sprijinului direct pentru suprafaţa cultivatã şi/sau exploatatã.
ART. 13
(1) Urmãtoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) înstrãinarea, deteriorarea sau pierderea Registrului unic pentru acordarea sprijinului direct producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil cultivate şi/sau exploatate, precum şi a proceselor-verbale de recepţie, cu amendã de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON);
b) încasarea sumelor de la bugetul de stat, în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare, cu amendã de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea sumelor încasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflaţie.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) se aplicã şi persoanelor juridice.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se fac de persoanele cu atribuţii de control, împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
ART. 14
Dispoziţiile referitoare la contravenţiile prevãzute la <>art. 13 se completeazã cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 15
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale verificã permanent modul de acordare şi utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 16
Normele metodologice privind condiţiile de acordare a sprijinului direct pentru culturile care se înfiinţeazã şi/sau se exploateazã în anul 2006 se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
ART. 17
Anexele nr. 1-12 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 2 martie 2006.
Nr. 20.


ANEXA 1

Sprijnul direct acordat producãtorilor agricoli în sectorul vegetal în anul 2006



┌───┬──────────────────────────────────────────────────┬─────────┬─────────────┐
│Nr.│ │Sustinere│ Din care: │
│crt│ Specificare │lei/ha ├───────┬─────┤
│ │ │ │Bon │Plata│
│ │ │ │valoric│in │
│ │ │ │ │lei │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 1.│ Sfeclã de zahãr │ 1.500 │ 750 │750*)│
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │ │ │ │ │
│ 2.│Soia din soiuri nemodificate genetic │ 500 │ 250 │ 250 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 3.│Plante textile │ 900 │ 450 │ 450 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 4.│Orez │ 1.500 │ 750 │ 750 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 5.│Plante medicinale si aromatice │ 900 │ 450 │ 450 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 6.│Hamei d.c.: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │- pe rod │ 1.760 │ 880 │ 880 │
│ ├──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │- plantatii tinere │ 1.440 │ 720 │ 720 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 7.│Legume de câmp şi cartofi timpurii d.c.: │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume de câmp (prin rãsad) şi cartofi timpurii │ 1.OOO │ 500 │ 500 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume de câmp (semãnate) │ 500 │ 250 │ 250 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 8.│Legume de solarii şi sere reci │ 4.000 │2.000 │2.000│
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ 9.│Orzoaica de primãvarã │ 200 │ 200 │ - │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│10.│Plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi şi capsuni │ 400 │ 400 │ - │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│11.│Viţa de vie din soiuri nobile │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Viţa de vie din soiuri nobile │ 200 │ 200 │ - │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Vita de vie din soiuri nobile si pentru vinuri DOC│ 610 │ 200 │ 410 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│12.│Total culturi ecologice certificate d.c. │ X │ X │ X │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Soia ecologicã │ 800 │ │ 800 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Floarea soarelui ecologicã │ 800 │ │ 800 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Plante textile ecologice │ 1.000 │ │1.000│
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Plante medicinale şi aromatice ecologice │ 1.200 │ │1.200│
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Plantaţii ecologice de pomi, arbuşti │ 800 │ │ 800 │
│ │fructiferi şi cãpşuni │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Viţã de vie ecologicã │ 800 │ │ 800 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume ecologice de câmp şi cartofi timpurii │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume ecologice de câmp (prin rãsad) şi │ 1.200 │ │1.200│
│ │cartofi timpurii │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume ecologice de câmp - semãnate │ 600 │ │ 600 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────┤
│ │Legume ecologice de solarii şi sere reci │ 7.000 │ │7.000│
└───┴──────────────────────────────────────────────────┴─────────┴───────┴─────┘


*) Sprijinul direct la sfecla de zahãr, în cea de a doua etapã, se acordã
diferenţiat în funcţie de producţia medie realizatã.




ANEXA 2

NOTA(CTCE)
Imaginea "BON VALORIC" se gaseste in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 216 din 9 martie 2006, pag. 9. (A se vedea imaginea asociata.)



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ Beneficiar: ........................... │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Semnãtura şi ştampila │
│ Sucursalei Agenţiei de Plãţi şi │
│ Intervenţie pentru Agriculturã │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ ESTE INTERZISĂ │
│ VÂNZAREA/CUMPĂRAREA ACESTUI │
│ BON VALORIC SUB SANCŢIUNEA NULITĂŢII │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3




Comuna (oraşul, municipiul) ...............
Judeţul ...................................
Nr. de înregistrare ............ din ......


Vizat

Sucursala Agenţiei de Plãţi şi
Intervenţie pentru Agriculturã

(Nume Prenume)
Semnãtura



Lista producãtorilor agricoli care solicita sprijin direct

┌───┬────────────┬───────┬──────────┬─────────┬────────────────────┬────────┐
│Nr.│Producatorii│Cultura│Suprafata │Sprijinul│ din care: │Total │
│crt│agricoli │ │cultivata/│acordat ├───────────┬────────┤sprijin │
│ │ │ │exploatata│ lei/ha │Bon valoric│Plata in│lei │
│ │ │ │ ha │ │ lei/ha │ lei │ │
├───┼────────────┼───────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼───────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼───────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼───────┼──────────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │
│ │general │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────┴───────┴──────────┴─────────┴───────────┴────────┴────────┘


Reprezentant teritorial al Agenţiei de Plãţi
şi Intervenţie pentru Agriculturã





ANEXA 4




Agentul economic (denumirea, adresa, sediul, codul fiscal)
..........................................................
Banca Comercialã .........................................
Nr. .................. data (ziua, luna, anul)


CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza bonurilor valorice

┌───┬────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Nr.│Numarul │Valoarea │ Din care: │
│crt│si data │facturii ├────────┬────────┬─────────┬──────┬──────┬────────┤
│ │facturii│conform │Seminte/│Ingrasa-│Pesticide│Folie │Apa │Motorina│
│ │ │bonurilor│material│minte │ │polie-│pentru│ │
│ │ │valorice │saditor │ │ │tilena│irigat│ │
│ │ │ mii lei │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴──────┴──────┴────────┘


CONDUCĂTORUL UNITĂŢII,
......................
(Semnãtura şi Ştampila)





ANEXA 5



Sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã-Judeţul ....................
Nr. ........../.........



CENTRALIZATORUL
sumelor solicitate de furnizorii de resurse materiale

┌───┬────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Nr.│Furnizo-│Suma so- │ Din care: │
│crt│rul │licitata ├────────┬────────┬─────────┬──────┬──────┬────────┤
│ │ │conform │Seminte/│Ingrasa-│Pesticide│Folie │Apa │Motorina│
│ │ │bonurilor│material│minte │ │polie-│pentru│ │
│ │ │valorice │saditor │ │ │tilena│irigat│ │
│ │ │ mii lei │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴──────┴──────┴────────┘


Şef sucursalã
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
..................................................

Semnãtura şi Ştampila




ANEXA 6




Sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie
pentru Agriculturã-Judeţul ....................
Nr. ........../.........



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice

┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Furnizorul │ Suma solicitatã conform bonurilor valorice │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│....│ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ X │
└──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

Şef sucursalã
Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agricultura
...................................................

(Semnãtura / Ştampila)





ANEXA 7




Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
Nr. ......./...........


SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice

┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Judetul │ Suma solicitatã conform bonurilor valorice │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│....│ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ X │
└──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘


Director general

Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
..................................................

Semnãtura şi Ştampila




ANEXA 8




MINISTERUL AGRICULTURII PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE


Se aprobã,
Ordonator principal de credite



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice

┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Judetul │ Suma solicitatã conform bonurilor valorice │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│....│ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ X │
└──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘



Direcţia buget finanţe

Director,
...........
Semnãtura şi Ştampila





ANEXA 9




Comuna ..............................
Judetul .............................
Nr. .............. din ..............



PROCES VERBAL
de recepţie şi restituire

Beneficiarul sprijinului de ........ lei/ha pentru suprafeţele
cultivate/exploatate cu ............., domnul (doamna)/SC/SA ...........,
cu domiciliul/sediul în localitatea ................., str. .............
nr. ........., judeţul ................, posesor/posesoare al B.I./C.I.,
seria ...... nr. ..................., CNP/CUI ...........................,
împreunã cu domnul (doamna) .....................................
reprezentând sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru
Agriculturã/ONDOV/ACSZ judeţul...................., am constatat urmãtoarele:
Beneficiarul sprijinului s-a angajat prin cererea nr. ............
din ................. 2006 sã cultive/exploateze urmãtoarele suprafeţe
pe culturi:

┌───────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┐
│Cultura│Suprafata │Suprafata│Suma pri-│Suma jus-│Diferente│*) Suma │Rest de│
│ │din cerere│realizata│mita (bon│tificata │ + - │de │plata │
│ │ │ │valoric) │ │ │restituit│(etapa │
│ │ │ │ │ │ │ │ II) │
│ │ ha │ ha │ lei │ lei │ lei │ lei │ lei │
├───────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┬────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────────┼───────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────┴────┴─────────┴───────┘


*) Sumele de restituit se vireazã in contul numãrul .............., pânã
la data de ..............

Reprezentant Agenţie de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã .........

Reprezentant Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri
şi Alte Produse Vitivinicole ..................

Reprezentant Asociaţiei cultivatorilor de sfeclã de zahãr


Semnãtura şi Ştampila APIA

Semnãtura şi Ştampila ONDOV

Semnãtura şi Ştampila ACSZ


Beneficiar sprijin




ANEXA 10




Comuna ..............
Judeţul .............
Nr. ....... din ........... 2006


CENTRALIZATOR
justificativ al sumelor acordate ca sprijin direct sub formã
de bonuri valorice în prima etapa, şi platã în lei, etapa a doua

┌───┬──────────┬──────┬───────┬───────┬────────┬──────┬─────────┬──────┬──────┐
│Nr.│Beneficiar│Nr. │Cultura│Nr. │Suma │Suma │Diferente│*)Suma│Suma │
│crt│sprijin │cont │ │proces-│acordata│justi-├────┬────┤de │acor- │
│ │direct │bene- │ │verbal │sub for-│ficata│ + │ - │resti-│data │
│ │ │ficiar│ │de re- │ma de │ (lei)│ │ │tuit │etapa │
│ │ │ │ │ceptie │bon │ │ │ │ lei │ II │
│ │ │ │ │ │valoric │ │ │ │ │ lei │
│ │ │ │ │ │ (lei) │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
├───┼──────────┼──────┼───────┼───────┼────────┼──────┼────┼────┼──────┼──────┤
└───┴──────────┴──────┴───────┴───────┴────────┴──────┴────┴────┴──────┴──────┘

*) Sumele vor fi comunicate la MAPDR.


Reprezentantul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
Nume ................ Prenume ...........................


Semnãtura şi Ştampilã




ANEXA 11



Agenţia de Plãti şi Intervenţie pentru Agriculturã
Nr. ............/............


SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare plãţilor în lei, etapa a doua

┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Judetul │ Suma necesarã plãţilor în lei etapa a doua │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│....│ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ X │
└──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

Director general

Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã
...................................................

Semnãtura şi Ştampila





ANEXA 12




MINISTERUL AGRICULTURII PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE


Se aprobã,
Ordonator principal de credite



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare plaţilor în lei, etapa a doua

┌────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Judetul │ Suma necesarã plãţilor în lei etapa a doua │
│crt.│ │ - mii lei - │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│....│ │ │
├────┴─────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ X │
└──────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘


Direcţia buget finanţe

Director,
.........
Semnãtura şi Ştampila



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016