Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 198 din 10 decembrie 1999  privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 198 din 10 decembrie 1999 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 607 din 13 decembrie 1999
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta ordonanta de urgenta stabileşte cadrul juridic privind privatizarea societãţilor comerciale agricole, care deţin în exploatare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa, constituite în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitãţilor economice de stat ca regii autonome şi societãţi comerciale, precum şi regimul concesionarii terenurilor proprietate publica şi privatã a statului, aflate în exploatarea acestor societãţi.
ART. 2
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenta se aplica şi societãţilor comerciale rezultate din divizarea sau fuziunea societãţilor comerciale menţionate la art. 1, care deţin în exploatare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa.
ART. 3
(1) Privatizarea societãţilor comerciale prevãzute la art. 1 şi 2 se face, în numele statului, de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în colaborare cu Fondul Proprietãţii de Stat, în baza unui protocol încheiat între ministrul agriculturii şi alimentaţiei şi preşedintele Consiliului de administraţie al Fondului Proprietãţii de Stat, prin vânzare de acţiuni, vânzare de active şi prin privatizarea managementului, cãtre:
a) asociaţii constituite în conformitate cu <>art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societãţilor comerciale, aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi cu cele aduse prin <>Legea nr. 99/1999 privind unele mãsuri pentru accelerarea reformei economice, asociaţii constituite în baza <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura;
b) persoane fizice sau juridice romane ori strãine.
(2) Fac parte din capitalul social al societãţilor comerciale prevãzute la art. 1 şi 2 terenurile pentru care societãţile comerciale au obţinut certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului de incinta, eliberat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, cu aplicarea prevederilor legale privind reevaluarea imobilizarilor corporale şi modificarea capitalului social.
(3) Persoanele fizice, acţionari sau locatori, vor fi puse în posesie efectivã şi li se vor elibera titluri de proprietate în conformitate cu prevederile <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, şi ale cap. III din prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Terenurile agricole şi terenurile aflate permanent sub luciu de apa nu fac parte din capitalul social al societãţilor comerciale prevãzute la art. 1 şi 2.

CAP. 2
Înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului şi delimitarea patrimoniului acesteia

Secţiunea I
Înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Domeniilor Statului

ART. 4
(1) Se înfiinţeazã Agenţia Domeniilor Statului, instituţie de interes public de specialitate, finanţatã din surse bugetare şi extrabugetare, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, având ca scop:
a) exercitarea în numele statului a prerogativelor privind dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole şi terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, aparţinând domeniului privat al statului;
b) concesionarea bunurilor, activitãţilor şi serviciilor, precum şi a terenurilor aparţinând domeniului public sau privat, aflat în administrarea institutelor şi staţiunilor de cercetãri ştiinţifice, a unitãţilor de învãţãmânt agricol şi silvic, a companiilor şi societãţilor naţionale din domeniul de activitate al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
(2) Atribuţiile şi structura organizatoricã ale Agenţiei Domeniilor Statului se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 5
(1) Agenţia Domeniilor Statului este condusã de un consiliu de administraţie, format din 9 membri numiţi pe criterii de competenta profesionalã prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei, iar dintre membrii acestuia unul este desemnat sa îndeplineascã funcţia de preşedinte.
(2) Durata mandatului membrilor consiliului de administraţie se fixeazã prin ordin de numire şi nu poate fi mai mare de 4 ani.
(3) Membrii consiliului de administraţie pot fi revocaţi pentru motive întemeiate de cãtre autoritatea care i-a numit, în baza unei analize a eficientei activitãţii pe perioada cat au activat în consiliu.
(4) Consiliul de administraţie ia decizii valabile în prezenta a cel puţin doua treimi din numãrul membrilor sãi.
(5) Consiliul de administraţie se va întruni în şedinţe cel puţin o data pe luna.
(6) Consiliul de administraţie se poate convoca în şedinţe extraordinare de cãtre preşedinte sau la cererea a cel puţin unei treimi din numãrul membrilor sãi ori prin ordinul autoritãţii care i-a numit.
(7) Preşedintele consiliului de administraţie aduce la îndeplinire hotãrârile acestuia şi în acest scop exercita urmãtoarele atribuţii:
a) încheie sau aproba încheierea de contracte de cãtre Agenţia Domeniilor Statului;
b) aproba operaţiuni de plati şi încasãri în numele Agenţiei Domeniilor Statului;
c) angajeazã şi reprezintã Agenţia Domeniilor Statului în relaţii cu persoane fizice sau juridice, precum şi în fata instanţelor judecãtoreşti;
d) prezintã anual spre aprobare Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei raportul de activitate a Agenţiei Domeniilor Statului şi bugetul de venituri şi cheltuieli, adoptate de cãtre consiliul de administraţie.
(8) Atribuţiile consiliului de administraţie, modul de desfãşurare a şedinţelor acestuia, precum şi remunerarea membrilor sãi se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
(9) Activitatea curenta a Agenţiei Domeniilor Statului este condusã de un director general executiv, numit de cãtre preşedintele consiliului de administraţie, cu acordul consiliului de administraţie.
(10) Directorul general executiv participa ca invitat la şedinţele consiliului de administraţie.
(11) Preşedintele consiliului de administraţie poate sa delege directorului general executiv dreptul de a angaja şi de a reprezenta Agenţia Domeniilor Statului în relaţiile cu persoane fizice sau juridice, precum şi în fata instanţelor judecãtoreşti.
(12) Controlul intern al operaţiunilor financiar-contabile ale Agenţiei Domeniilor Statului se realizeazã de cãtre 3 cenzori numiţi prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei, cu avizul Ministerului Finanţelor.
ART. 6
Veniturile Agenţiei Domeniilor Statului, inclusiv cele obţinute din concesionare, vor fi depuse în conturi purtãtoare de dobânzi şi se constituie într-un fond special, denumit "Dezvoltarea agriculturii româneşti", la dispoziţia Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, din care se finanţeazã programe de dezvoltare, programe de dezvoltare a pieţelor interne şi externe, programe de cercetare, programe de dezvoltare a micilor fermieri şi alte programe, inclusiv cele de restructurare, care au drept scop privatizarea eficienta a societãţilor comerciale din domeniul de activitate al Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.

Secţiunea a II-a
Acţiuni pentru delimitarea patrimoniului Agenţiei Domeniilor Statului şi pentru retrocedare şi punere în posesie

ART. 7
(1) În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta Agenţia Domeniilor Statului va inventaria terenul agricol şi terenul aflat permanent sub luciu de apa, aflate în exploatarea societãţilor comerciale prevãzute la art. 1 şi 2, şi terenurile deţinute în administrare de institutele şi staţiunile de cercetãri ştiinţifice, de universitãţi şi unitãţi de învãţãmânt cu profil agricol şi silvic, prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Procedura de inventariere a terenurilor prevãzute la alin. (1), precum şi componenta comisiilor de inventariere se vor stabili prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
(3) Planurile cadastrale ale terenurilor agricole, cu delimitarea suprafeţelor pe categorii de folosinta, se vor întocmi de oficiile de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol şi vor fi avizate pentru realitatea datelor de cãtre toţi membrii comisiei de inventariere şi de Direcţia generalã patrimoniu, fond funciar, cadastru şi îmbunãtãţiri funciare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.
(4) Predarea-preluarea terenurilor prevãzute la alin. (1) şi trecerea lor în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului se fac pe baza de protocol încheiat între societãţile comerciale, institutele şi staţiunile de cercetãri ştiinţifice, universitãţile şi unitãţile de învãţãmânt cu profil agricol şi silvic, pe de o parte, şi Agenţia Domeniilor Statului, pe de alta parte, în termen de 15 zile de la data inventarierii lor.
(5) La data predãrii-preluãrii terenurilor agricole sau a terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta, Agenţia Domeniilor Statului va întocmi balanţa terenurilor pe fiecare unitate prevãzutã la art. 1, 2 şi în anexa nr. 1, iar terenurile care nu fac obiectul retrocedarii în conformitate cu prevederile legilor în domeniu vor fi declarate terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului şi vor putea fi concesionate în condiţiile legii.
(6) Agenţia Domeniilor Statului va inventaria terenurile agricole care fac obiectul reconstituirii dreptului de proprietate conform <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, împreunã cu structurile specializate ale Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, şi va verifica legalitatea cererilor care au stat la baza dobândirii calitãţii de acţionar sau de locator, conform <>art. 37 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, şi <>art. 25 din Legea arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile ulterioare.
(7) În situaţia în care Agenţia Domeniilor Statului constata ca au fost sãvârşite abuzuri comise prin acte administrative în aplicarea <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, aceasta se poate prevala de prevederile art. 60-62 din aceasta lege sau poate sesiza instanţele judecãtoreşti în a cãror raza teritorialã este situat terenul agricol.
(8) În baza documentaţiei întocmite de Agenţia Domeniilor Statului şi de Oficiul de cadastru agricol şi organizarea teritoriului agricol, avizatã de direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana şi a municipiului Bucureşti şi de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prefectul emite titluri de proprietate.
(9) Agenţia Domeniilor Statului poate atribui persoanelor îndreptãţite suprafeţe de teren din domeniul privat al statului, în baza unor legi speciale de retrocedare sau de improprietarire, ulterioare intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta.
ART. 8
(1) Terenurile agricole aparţinând domeniului privat şi public al statului, aflate în exploatarea institutelor sau staţiunilor de cercetãri ştiinţifice, a universitatilor şi unitãţilor de învãţãmânt cu profil agricol şi silvic, a companiilor sau societãţilor naţionale, vor fi concesionate direct cãtre acestea în schimbul unei redevenţe.
(2) Pana la privatizarea societãţilor comerciale cu capital majoritar de stat, a companiilor sau societãţilor naţionale, precum şi a institutelor sau staţiunilor de cercetãri ştiinţifice, acestea vor avea un drept de preemţiune în concesionarea terenurilor deţinute în exploatare, aparţinând domeniului privat al statului, drept ce va putea fi exercitat în maximum 45 de zile de la data publicãrii prezentei ordonanţe de urgenta în Monitorul Oficial al României.
(3) Terenurile aflate în exploatarea unitãţilor de învãţãmânt agricol şi silvic, necesare în vederea desfãşurãrii activitãţii, vor fi concesionate direct cãtre acestea.
ART. 9
(1) La primirea din partea unui investitor interesat a unei scrisori de intenţie pentru concesionarea terenului aflat în exploatarea societãţilor comerciale prevãzute la art. 1 şi 2, aparţinând domeniului privat al statului, intrat sau prevãzut a intra în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului, aceasta este obligatã sa comunice Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi Fondului Proprietãţii de Stat intenţia concesionarii, urmând a se declansa concomitent procedura de evaluare a acţiunilor deţinute de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei la respectiva societate comercialã şi procedura de concesionare prin efectuarea studiului de oportunitate a concesionarii.
(2) În cazul în care investitorul interesat în concesionarea terenului agricol sau a terenului aflat permanent sub luciu de apa solicita şi cumpãrarea de acţiuni, cele trei instituţii, respectiv Agenţia Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Fondul Proprietãţii de Stat, vor constitui o comisie mixtã care va negocia clauzele celor doua contracte, în conformitate cu metodele şi procedurile de privatizare prevãzute la cap. III.

CAP. 3
Vânzarea acţiunilor societãţilor comerciale ce deţin în exploatare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa şi concesionarea bunurilor, activitãţilor sau serviciilor aparţinând domeniului privat al statului

Secţiunea I
Vânzarea de acţiuni

ART. 10
(1) În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Fondul Proprietãţii de Stat şi Agenţia Domeniilor Statului vor întocmi lista cuprinzând societãţile comerciale ce fac obiectul privatizãrii, respectiv ale cãror terenuri deţinute sunt oferite spre concesionare, lista care va fi aprobatã prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
(2) Lista prevãzutã la alin. (1) va fi publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi va cuprinde:
a) datele de identificare a agentului economic (denumirea societãţii comerciale, sediul, codul fiscal, numãrul de înmatriculare la registrul comerţului);
b) capitalul social şi structura actionariatului;
c) procentul din capitalul social supus vânzãrii;
d) suprafata totalã de teren agricol ce urmeazã a fi concesionata;
e) termenul limita de declansare a procesului de privatizare.
ART. 11
(1) În baza protocolului ce va fi încheiat între Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Fondul Proprietãţii de Stat şi Agenţia Domeniilor Statului şi în vederea asigurãrii unui proces de privatizare, respectiv de concesionare, eficient şi transparent, pentru fiecare societate comercialã scoasa la privatizare şi nominalizatã în lista, reprezentanţii celor trei instituţii sunt obligaţi sa publice în mijloacele de informare în masa, inclusiv în sistemul electronic, anunţul publicitar privind vânzarea acţiunilor şi concesionarea terenurilor din domeniul privat al statului, deţinute de aceste societãţi în exploatare.
(2) Anunţul publicitar va fi întocmit în baza dosarului de prezentare elaborat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Fondul Proprietãţii de Stat şi a studiului de oportunitate întocmit de Agenţia Domeniilor Statului.
(3) Anunţul publicitar elaborat de cele trei instituţii semnatare va cuprinde informaţii minime cu privire la:
a) denumirea şi sediul societãţii comerciale;
b) numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului şi codul fiscal;
c) obiectul de activitate;
d) capitalul social şi numãrul de acţiuni puse în vânzare;
e) structura actionariatului;
f) suprafata terenului ce urmeazã a fi concesionata;
g) locul şi data limita de cumpãrare a caietului de sarcini;
h) locul de unde se pot obţine alte date;
i) locul şi data limita de depunere a ofertelor;
j) alte date considerate importante de reprezentanţii celor trei instituţii, în baza procedurilor interne de lucru.
ART. 12
Persoanele fizice sau juridice interesate în cumpãrarea de acţiuni emise de societãţile comerciale care deţin în exploatare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa şi/sau în concesionarea terenurilor aparţinând domeniului privat al statului, inclusiv a bunurilor, activitãţilor sau serviciilor accesorii ale acestor bunuri, vor proceda la depunerea unei scrisori de intenţie cãtre:
a) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, dacã sunt interesate numai în cumpãrarea de acţiuni emise de aceste societãţi comerciale;
b) Agenţia Domeniilor Statului, dacã sunt interesate numai în concesionarea terenurilor agricole sau a terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, inclusiv a bunurilor, activitãţilor şi serviciilor accesorii acestor bunuri, aparţinând domeniului privat al statului şi deţinute în exploatare de societãţile comerciale nominalizate în lista data publicitãţii conform art. 10;
c) ambele instituţii, respectiv Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Agenţia Domeniilor Statului, dacã sunt interesate în cumpãrarea de acţiuni emise de societãţile comerciale menţionate în lista data publicitãţii conform art. 10, condiţionatã de încheierea concomitenta a contractelor de concesionare a terenurilor aparţinând domeniului privat al statului şi deţinute în exploatare de aceste societãţi.
ART. 13
(1) Dupã înregistrarea la Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei sau la Agenţia Domeniilor Statului a unei scrisori de intenţie din partea unui investitor interesat, una dintre aceste instituţii va declansa procedura de privatizare, respectiv de concesionare, dupã anunţarea celeilalte instituţii şi a Fondului Proprietãţii de Stat.
(2) Acţiunile de privatizare şi/sau de concesionare se vor desfasura în condiţii de eficienta şi transparenta.
(3) Vânzarea de acţiuni emise de societãţile comerciale care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta se va face de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Fondul Proprietãţii de Stat, în baza unui raport de evaluare, la preţul pieţei stabilit de cerere şi oferta, fãrã a exista un preţ minim de vânzare.
(4) Pentru societãţile comerciale ce fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta, care au datorii reprezentând mai mult de jumãtate din capitalul social şi care au fost scoase la vânzare de doua ori, fãrã a se inregistra vreo oferta, din comisia de negociere vor face parte şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, astfel încât investitorii interesaţi sa poatã negocia atât valoarea acţiunilor, cat şi valoarea totalã a datoriilor şi modul de stingere a acestora.
(5) Creditele cu garanţia statului, nerambursabile bãncilor comerciale de societãţile comerciale prevãzute la art. 1 şi 2, restante la data de 31 decembrie 1998, trec la datoria publica în condiţiile legii.
ART. 14
(1) Vânzarea acţiunilor cãtre investitorii interesaţi prevãzuţi la art. 3 alin. (1) se va face prin urmãtoarele metode:
a) licitaţie cu strigare sau în plic;
b) negociere directa cu preselecţie.
(2) În cazul vânzãrii de acţiuni prin licitaţie, salariaţii şi membrii conducerii societãţii comerciale au dreptul sa cumpere, într-o perioada de 30 de zile anterioarã datei ţinerii licitaţiei, pana la 20% din acţiunile scoase la vânzare, cu o reducere de pana la 30% fata de preţul ofertei fãcute de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Fondul Proprietãţii de Stat.
(3) În cazul vânzãrii de acţiuni prin negociere directa cu preselecţie, asociaţia constituitã conform prevederilor <>art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 , aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi asociaţiile agricole constituite în temeiul <>Legii nr. 36/1991 vor avea drept de cumpãrare preferentiala a acţiunilor, în situaţia în care oferã un preţ cu cel mult 40% mai mic decât cel mai mare preţ oferit.
(4) Criteriul de departajare a ofertanţilor în cadrul licitaţiei este preţul/acţiune, iar în cadrul negocierii se vor stabili clauze privind pãstrarea obiectului de activitate şi protecţia salariaţilor.
ART. 15
Asociaţiile constituite în conformitate cu prevederile <>art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 , aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi asociaţiile agricole constituite în temeiul <>Legii nr. 36/1991 pot cumpara acţiuni emise de societãţile comerciale prevãzute la art. 1 şi 2 din prezenta ordonanta de urgenta, beneficiind de urmãtoarele facilitãţi: plata în rate eşalonate pe o perioada de maximum 5 ani de la data încheierii contractului de vânzare-cumpãrare, cu avans de minimum 20% din preţul de adjudecare şi cu dobanda de 10% pe an.
ART. 16
(1) Dividendele aferente acţiunilor dobândite de fiecare asociaţie din cele prevãzute la art. 15 sunt neimpozabile pe durata executãrii contractului.
(2) Veniturile obţinute potrivit alin. (1) se transfera asociaţiei şi se utilizeazã exclusiv pentru plata ratelor, a dobânzilor şi pentru rambursarea creditelor contractate de asociaţie în vederea cumpãrãrii de acţiuni.
ART. 17
(1) Acţiunile dobândite în conformitate cu prevederile art. 15 se înscriu în registrul actionarilor societãţii comerciale, iar asociaţiile vor figura în registrul actionarilor societãţii comerciale şi se vor înscrie la registrul comerţului la poziţia "acţionar", pana la plata integrala a preţului, având drept de vot în adunarea generalã a actionarilor.
(2) Pentru acţiunile vândute cu plata în rate acţiunile neachitate se constituie gaj şi se elibereazã de sarcini pe mãsura achitãrii lor.

Secţiunea a II-a
Concesionarea terenurilor agricole sau a terenurilor aflate permanent sub luciu de apa, inclusiv a bunurilor, activitãţilor sau a serviciilor accesorii acestor bunuri din domeniul privat al statului

ART. 18
(1) Initiativa concesionarii o poate avea concedentul sau orice investitor interesat, conform prevederilor <>Legii nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor.
(2) Persoanele fizice sau juridice romane ori strãine, inclusiv asociaţiile constituite în conformitate cu prevederile <>art. 16 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 , aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cele constituite în temeiul <>Legii nr. 36/1991 , care doresc sa concesioneze terenurile ce fac obiectul acestei secţiuni, vor adresa o scrisoare de intenţie concedentului, respectiv Agenţiei Domeniilor Statului.
(3) Dupã anunţarea celeilalte instituţii, respectiv Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, în conformitate cu prevederile art. 12, Agenţia Domeniilor Statului va întocmi în termen de 30 de zile studiul de oportunitate conţinând o evaluare tehnico-economicã şi caietul de sarcini al concesiunii, pe care îl va supune spre adoptare Consiliului de administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului.
(4) Hotãrârea Consiliului de administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului de aprobare a concesionarii va cuprinde şi procedura de concesionare care poate fi:
a) licitaţie cu plic închis, dacã investitorul interesat nu a condiţionat concesionarea terenului agricol sau a terenului aflat permanent sub luciu de apa de cumpãrarea de acţiuni ale societãţii comerciale în exploatarea cãreia se afla aceste terenuri;
b) negociere directa cu preselecţie, dacã investitorul interesat conditioneaza concesionarea terenurilor de cumpãrarea de acţiuni ale societãţii comerciale ce deţin în administrare aceste terenuri.

A. Procedura concesionarii prin licitaţie cu plic închis

ART. 19
(1) Procedura concesionarii prin licitaţie cu plic închis se va face într-o singura etapa şi va avea drept scop concesionarea bunurilor, activitãţilor sau serviciilor aparţinând domeniului privat al statului şi se aplica atunci când investitorul nu conditioneaza concesionarea terenurilor de cumpãrarea acţiunilor societãţilor comerciale ce deţin în administrare aceste bunuri.
(2) Selectarea ofertelor se va face în baza grilei de punctare aprobate în caietul de sarcini, care va avea ca principale elemente:
a) redeventa oferitã;
b) capacitatea tehnica de a exploata bunul ce face obiectul concesiunii;
c) valoarea investiţiilor propuse, precum şi posibilitãţi financiare de realizat.
ART. 20
(1) Concedentul va încheia contractul de concesionare cu ofertantul cel mai bine plasat în baza grilei de punctare. Condiţiile care au condus la declararea castigatorului concesiunii vor fi în mod obligatoriu clauze în contract.
(2) Contractul de concesiune va cuprinde clauza referitoare la împãrţirea responsabilitãţilor de mediu între concedent şi concesionar.
(3) La expirarea termenului de concesiune concesionarul este obligat sa restituie liber de orice sarcini bunul concesionat, inclusiv investiţiile realizate.
(4) Pentru investiţiile nerecuperate concedentul şi concesionarul vor conveni modul de recuperare a acestora.

B. Procedura concesionarii prin negociere directa

ART. 21
Procedura concesionarii prin negociere directa se aplica în cazul în care investitorul interesat conditioneaza cumpãrarea acţiunilor societãţilor comerciale care fac obiectul acestei ordonanţe de urgenta de concesionarea terenurilor deţinute în exploatare de aceste societãţi comerciale.

Secţiunea a III-a
Procedura vânzãrii acţiunilor societãţilor comerciale şi a concesionarii terenurilor agricole sau a terenurilor aflate permanent sub luciu de apa

ART. 22
(1) În cazul în care un investitor este interesat în cumpãrarea acţiunilor unei societãţi comerciale care face obiectul prezentei ordonanţe de urgenta, solicitând în scrisoarea de intenţie şi concesionarea terenului aparţinând domeniului privat al statului, deţinut în exploatare de aceste societãţi, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Fondul Proprietãţii de Stat şi Agenţia Domeniilor Statului au urmãtoarele obligaţii:
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi Fondul Proprietãţii de Stat întocmesc, în conformitate cu procedurile interne aprobate de Consiliul de administraţie al Fondului Proprietãţii de Stat, respectiv cu ordinul ministrului agriculturii şi alimentaţiei şi conform legislaţiei în vigoare, prin intermediul comisiei mixte definite la alin. (2), urmãtoarele:
a) nota privind propunerile de vânzare a acţiunilor gestionate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi nota de preţ privind evaluarea acţiunilor;
b) dosarul de prezentare privind oferta de vânzare a acţiunilor gestionate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei;
c) anunţul de vânzare/oferta de vânzare;
d) caietul de sarcini.
Agenţia Domeniilor Statului întocmeşte studiul de oportunitate şi îl supune spre aprobare consiliului de administraţie. Consiliul de administraţie hotãrãşte şi asupra conţinutului caietului de sarcini şi totodatã specifica:
a) durata concesiunii;
b) modul de calcul al redeventei şi modalitatea de plata;
c) investiţiile fãcute de concesionar;
d) condiţiile de exploatare a concesiunii;
e) obligaţiile de mediu;
f) regimul bunurilor la încetarea concesiunii.
(2) Comisia mixtã de negociere, constituitã din 5-7 membri desemnaţi de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, Fondul Proprietãţii de Stat şi de Agenţia Domeniilor Statului, va fi mandatata sa selecteze cea mai buna oferta şi sa negocieze condiţiile celor doua contracte în baza dosarului de prezentare şi a caietului de sarcini, aprobate de cele trei instituţii.
(3) În comisia mixtã fiecare membru dispune de un vot.
(4) Departajarea ofertelor se va face în baza unei grile de punctare comune care va cuprinde:
a) preţul pe acţiune şi modalitatea de plata;
b) condiţiile caietului de sarcini al concesiunii.
(5) Din acţiunile gestionate de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei la societãţile comerciale care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta se poate rezerva o cota de pana la 10% pentru asigurarea unei surse de constituire a fondului de reparaţii pentru terenurile preluate de stat în mod abuziv şi care nu pot fi restituite în natura, procedura care va fi stabilitã de o lege specialã.

CAP. 4
Vânzarea de active aparţinând societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa

Secţiunea I
Pregãtirea pentru vânzare

ART. 23
(1) Dacã în urma ofertãrii unei societãţi comerciale de doua ori şi a oferirii de facilitãţi conform art. 15 nu au fost înregistrate cereri de cumpãrare de acţiuni, se poate proceda la divizarea acestei societãţi comerciale pe ferme şi centre de profil, în baza unui studiu de fezabilitate şi cu aprobarea membrilor adunãrii generale a actionarilor, potrivit mandatului special acordat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, sau la restructurarea societãţii prin vânzarea de active, în conformitate cu prevederile prezentului capitol.
(2) Ferma de producţie agricolã, definitã ca fiind unitatea de producţie ce insumeaza infrastructura investitionala şi terenurile aferente necesare desfãşurãrii procesului de producţie agricolã, constituie cea mai mica subdiviziune a unei societãţi agricole supuse privatizãrii. Ferma de producţie agricolã poate fi divizata numai în cazurile de dizolvare sau lichidare, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 88/1997 , aprobatã prin <>Legea nr. 44/1998 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Secţiunea a II-a
Vânzarea de active cu plata integrala

ART. 24
(1) Vânzarea activelor societãţilor comerciale se va face în baza unui studiu de oportunitate aprobat de adunarea generalã a actionarilor şi de administratorul societãţii comerciale şi avizat de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi de Fondul Proprietãţii de Stat.
(2) Vânzarea activelor prevãzute la alin. (1) se efectueazã pe baza de licitaţie cu strigare sau cu plic închis cu adjudecare, la cel mai bun preţ oferit.
(3) Procedura prevãzutã la alin. (1) şi (2) se aplica şi în cazul perfectarii unui contract de leasing imobiliar cu clauza irevocabilã de vânzare, dacã în contractul de leasing nu s-a prevãzut altfel.
(4) Reprezentanţii în adunarea generalã a actionarilor ai Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei au obligaţia sa întocmeascã lista cuprinzând activele neutilizate, în vederea avizãrii acesteia de cãtre instituţiile abilitate şi publicãrii ei în presa.
ART. 25
(1) La cumpãrarea de active aparţinând societãţilor comerciale ce fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta nu au dreptul sa participe membrii adunãrii generale a actionarilor sau administratorii societãţilor vanzatoare.
(2) Sumele obţinute din vânzarea activelor societãţilor comerciale care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta vor fi utilizate de acestea pentru:
a) rambursarea datoriilor;
b) efectuarea de investiţii;
c) finalizarea activitãţii din principalul obiect de activitate.
(3) Sumele prevãzute la alin. (2) nu pot fi utilizate pentru plata drepturilor salariale.
ART. 26
(1) Societãţile comerciale care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta şi au în derulare contracte de locatie de gestiune sau de închiriere pentru activele societãţii, altele decât terenurile agricole sau terenurile aflate permanent sub luciu de apa, pot vinde prin negociere directa sau pot încheia contracte de leasing imobiliar cu clauza irevocabilã de vânzare, cu locatarii sau cu chiriaşii, dacã aceştia au efectuat investiţii în activele utilizate şi nu au obligaţii restante fata de societatea comercialã.
(2) Contractul de vânzare sau de leasing imobiliar cu clauza irevocabilã de vânzare se încheie în baza raportului de evaluare acceptat de pãrţi şi cu scãderea valorii investiţiilor efectuate de cãtre chiriaş, respectiv de locator.
(3) Încheierea contractelor de vânzare sau de leasing imobiliar cu clauza irevocabilã de vânzare este supusã avizului Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei.

Secţiunea a III-a
Vânzarea de active cu plata în rate

ART. 27
(1) Societãţile comerciale care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenta pot vinde, cu acordul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, în condiţiile stabilite de adunarea generalã a actionarilor şi de administrator, active cu plata în rate salariaţilor asociaţiilor agricole constituite în baza <>Legii nr. 36/1991 , în urmãtoarele condiţii:
a) avans minim de 20% din preţul aprobat de adunarea generalã a actionarilor şi de administrator, cu avizul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, dar nu mai mic decât valoarea contabila a acestuia;
b) rate eşalonate pe un termen de 3-5 ani;
c) dobanda anuala de 30%.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica şi la expirarea unui contract de leasing imobiliar, dacã va fi prevãzutã în contract o clauza de cumpãrare în favoarea utilizatorului.
ART. 28
Contractele de vânzare-cumpãrare de active vor avea clauze ferme pentru respectarea legislaţiei în vigoare privind protecţia mediului.

CAP. 5
Sancţiuni

ART. 29
(1) Constituie contravenţii la prezenta ordonanta de urgenta, dacã nu au fost sãvârşite în astfel de condiţii încât sa constituie infracţiuni, şi se sancţioneazã cu amenda de la 1.000.000 lei la 10.000.000 lei urmãtoarele fapte:
a) nepublicarea listei cuprinzând societãţile comerciale care se privatizeazã;
b) nerespectarea metodei de privatizare stabilite în oferta de vânzare sau în studiul de oportunitate;
c) neincluderea anumitor bunuri din patrimoniul societãţii comerciale în oferta de vânzare şi în raportul de evaluare ori includerea unor bunuri fictive în oferta de vânzare, cu scop vadit de a induce în eroare investitorul;
d) neincluderea în caietul de sarcini a situaţiilor reale privind bunul supus concesiunii, în scopul tulburãrii dreptului de exploatare a concedentului;
e) neintocmirea raportului de evaluare sau a studiului de oportunitate pentru formarea preţului de oferta sau pentru stabilirea redeventei, ce stau la baza negocierii;
f) atribuirea dreptului de cumpãrare/concesionare unei persoane în dãuna alteia care a formulat o oferta mai avantajoasã;
g) divulgarea de informaţii confidenţiale unor terţi, în vederea influentarii preţului de oferta sau a redeventei.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) lit. a)-g) se aplica individual personalului Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, Fondului Proprietãţii de Stat şi al Agenţiei Domeniilor Statului.
(3) Constatarea contravenţiilor prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta şi aplicarea sancţiunilor se fac de Ministerul Finanţelor, prin agenţii sãi împuterniciţi conform legii.
(4) Contravenţiilor prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta le sunt aplicabile dispoziţiile <>Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu excepţia art. 25 şi 26.

CAP. 6
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 30
În termen de 30 de zile de la data publicãrii prezentei ordonanţe de urgenta în Monitorul Oficial al României, Partea I, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei va întocmi normele metodologice de aplicare, care vor fi supuse spre aprobare Guvernului.
ART. 31
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenta nu se aplica societãţilor comerciale agricole la care a început procedura de privatizare.
ART. 32
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 33
Pe data publicãrii în Monitorul Oficial al României a prezentei ordonanţe de urgenta se abroga orice prevederi contrare cu privire la privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri agricole sau terenuri aflate permanent sub luciu de apa, inclusiv prevederile cu privire la concesionarea terenurilor aflate în exploatarea acestor societãţi.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii şi alimentaţiei,
Ioan Avram Muresan

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Preşedintele Agenţiei Romane
de Dezvoltare,
Sorin Fodoreanu



ANEXA 1

SOCIETĂŢILE COMERCIALE PE ACŢIUNI
deţinãtoare de terenuri agricole şi terenuri de sub luciu de apa


────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Denumirea societãţii comerciale
────────────────────────────────────────────────────

Judeţul Alba

1. TRANSILVANIA AIUD
2. AGRA ALBA
3. BLASSIUS BLAJ
4. APOLLON GALDA DE JOS
5. MURESUL LUNCA MURESULUI
6. PERLA TARNAVEI JIDVEI
7. AGROIND PETRESTI
8. VITIS SEBES
9. VITICOLĂ AIUD
10. HORTICOLA OIEJDEA
11. SUINPROD GALDA DE JOS

Judeţul Arad

12. AGROPRODEX IRATOS
13. ARNO ARADUL NOU
14. ARCER CERMEI
15. CRISCOM CHISINEU-CRIS
16. AGROIND FANTANELE
17. AGROIND HORIA
18. AGROIND INEU
19. IZVORIN ARAD
20. AGROIND NADLAC
21. AGROIND PECICA
22. AGROIND SCANTEIA SIMAND
23. SEMROM SEMLAC
24. AGROIND SAGU
25. AGROIND UTVINIS
26. ZOOLACT SEMLAC
27. VITIVINICOLĂ BARATCA
28. SUPERSEM ARADUL NOU
29. COMFRUCT LIPOVA
30. HORTICOLA HORIA
31. HORTICOLA INEU
32. HORTICOLA NADLAC
33. LEGUMICOLA PECICA
34. ALFAR ARAD
35. PASTORALA ARAD
36. PISCICOLĂ ARAD
37. FRUCTIS CAMPULUNG
38. AGROSTAR COSTESTI
39. AGROTIM CURTEA DE ARGES
40. AGROMIXT LEORDENI
41. AGROIZV IZVORUL
42. AGROPIT PITESTI
43. A.I.A.S.C. VULPESTI BUZOIESTI
44. CERES PITESTI
45. HORTICOM ROCIU
46. PITSER PITESTI
47. VALAHIA TOPOLOVENI
48. AVICOLA BAICULESTI

Judeţul Bacau

49. AGRIBAC FORTUNA BACAU
50. AICBAC BACAU
51. AGRONOVA RACACIUNI
52. AGROIND TRAIAN
53. MULTIPROD SASCUT
54. AGROIND VULTURENI
55. POMICOLA LICHITISENI
56. AREAL BACAU
57. AGROFRUCT BACAU
58. AGROPROD PARINCEA
59. INTENSIV ITESTI
60. CERAVIS BRAD
61. GODOVANA FILIPENI
62. SELBAC BACAU
63. AGROZOOTEHNICA SANDULENI
64. HORTIPROD BACAU
65. HORTIPROD ORBENI
66. SERON ONESTI
67. SUINPROD BACAU
68. PRODOBAC BACAU
69. ESOX BACAU

Judeţul Bihor

70. AGORA ORADEA
71. AGROIND CAUACEU
72. AGROIND CIGHID
73. AGROIND CRISANA TINCA
74. AGROINDUSTRIALA INAND
75. AGROPROD VANATORI
76. BIZOFRUCT BIHARIA
77. DEALUL NOU SACUIENI
78. GOLDFRUCT URVIND
79. HORTICOLA BALC
80. LUGAFRUCT URVIND
81. MALUS ALESD
82. MARGA MARGHITA
83. OVIPERSPRODCOM ORADEA
84. POMUR URVIND
85. SCAZ AVRAM IANCU
86. SCAZ SALONTA
87. VALPRODCOM VALEA LUI MIHAI
88. VEGANIPRODCOM SACADAT
89. HORTICOLA SALARD
90. ORSER ORADEA
91. AVANTUL ORADEA
92. BRATOSEM ORADEA
93. IND HOLOD
94. PROACVA CEFA

Judeţul Bistrita-Nasaud

95. AGROIND BISTRITA
96. AGROIND DUMITRA
97. AGROIND LECHINTA
98. ZOOHORT TEACA
99. AGROIND JELNA
100. POMBIS BISTRITA
101. BISTRITA
102. FRULEG BISTRITA

Judeţul Botosani

103. AGROZINDAL ALBESTI
104. COZINDA BOTOSANI
105. INDAGRO BOTOSANI
106. EMAGROCOM CATAMARASTI
107. AGROIND DANGENI
108. SENDORA DOROHOI
109. PROAGRO DOROHOI
110. AGROSAV SAVENI
111. AGROMIH RIPICENI
112. LEGUME-FRUCTE BOTOSANI
113. SUINPROD LEORDA
114. SUINPROD BUCECEA
115. AVICOLA BOTOSANI
116. FLORA BOTOSANI
117. SITNA BOTOSANI

Judeţul Braşov

118. AGROIND BARSA CODLEA
119. AGROMIXT FAGARAS
120. AGROIND HOMOROD
121. AGROIND PREJMER
122. AGROIND RUPEA
123. AGROIND RASNOV
124. AGROIND FORTUNA BRAŞOV
125. HORTICOLA FAGARAS
126. SERE CODLEA
127. SERE BRAŞOV
128. AVICOLA CODLEA
129. PAJIŞTI BRAŞOV
130. ROMPESCO BRAŞOV

Judeţul Brãila

131. OREZ BALDOVINESTI
132. AGROZOOTEH VADENI
133. COMAGRIM DUDESTI
134. HORTICOLA DUNAREA
135. PERLA BARAGANULUI GALBENU
136. AGROIND FAUREI
137. DROPIA INSURATEI
138. AGROMAX MAXINENI
139. CEZOMIV MIRCEA VODA
140. AGROIND DEDULESTI
141. AGROIND RAMNICELU
142. AGROMIXT ROMANU
143. AGROSIL SILISTEA
144. OREMIXT LATINU
145. STANRIZ STANCUTA
146. AGROZOOTEHNICA TICHILESTI
147. OREZUL GROPENI
148. PRODAZUR URLEASCA
149. CERES BRĂILA
150. SEMBRA BRĂILA
151. INSULA MARE A BRAILEI
152. AGROLEG SILISTRARU
153. HORTICOLA VIZIRU
154. HORTICOLA 1 MAI
155. LEGUME-FRUCTE BRĂILA
156. LEGUME-FRUCTE BALDOVINESTI
157. ZAGNA VADENI
158. VERMATTA BRĂILA

Judeţul Buzau

159. ROMAGRIBUZ RAMNICU SARAT
160. ROVINSAH SAHATENI
161. ROMAGRIBUZ VERGULEASA
162. ROMAGRIBUZ CILIBIA
163. ROMAGRIBUZ STALPU
164. ROMAGRIBUZ VALEA RAMNICULUI
165. AGROINDUSTRIALA FRASINU
166. SERE-SOLARII BUZAU
167. SERE SCURTESTI
168. VERSEM BUZAU
169. LEGUMPROD BUZAU
170. SUINPROD BUZAU
171. SEMPAJ BUZAU
172. SUCORS RAMNICU SARAT
173. ROMNUTRICOMB RAMNICU SARAT
174. AMBLAC BUZAU

Judeţul Caras-Severin

175. AGROBER BERZOVIA
176. AGROGRAD GRADINARI
177. AGRORACER RACASDIA
178. COMBINATUL AGROINDUSTRIAL CARAS
179. AGROPRODUCT RESITA

Judeţul Calarasi

180. AGRICOM BORCEA
181. AGROMIXT BUCIUMENI
182. AGROMIXT CALARASI
183. AGRO CHIRNOGI
184. CERES CIOCANESTI
185. AGRICOLĂ CIULNITA
186. AGROIND TUR DRAGALINA
187. AGROZOOT DRUMUL SUBTIRE
188. AGROIND FUNDENI
189. AGROZOOT GRADISTEA
190. AGROIND IVANESTI
191. PRODASEM JEGALIA
192. AGROIND LEHLIU
193. AGROZOOTEH MIRCEA VODA
194. AGROIND UNIREA MANASTIREA
195. OLRIZ OLTENITA
196. AGROZOOTEH PIETROIU
197. AGROMIXT ROSETI
198. AGROIND SARULESTI
199. AGROIND CALARASI
200. AGROSERVCOM CALARASI
201. HORTICOLA CUZA VODA
202. HORTICOLA LEHLIU
203. LEGUROM JEGALIA
204. LEGOMSEM MANASTIREA
205. LEGUMICOLA OLTENITA
206. DAPHNES OLTENITA
207. LEFRUCT CALARASI
208. INTEGRATA COMSUIN CALARASI
209. MINERVA FUNDENI
210. PISCICOLĂ CALARASI
211. PISCICOLĂ OLTENITA

Judeţul Cluj

212. AGROINDUSTRIALA CLUJ-NAPOCA
213. AGRICOLĂ GHERLA
214. AGRAP APAHIDA
215. AGROIND POIANA TURDA
216. ZOOFRUCT BACIU
217. AGROCOM CLUJ-NAPOCA
218. CAMPIASER CAMPIA TURZII
219. LEGUME-FRUCTE CLUJ
220. NAPOSEM CLUJ
221. ROMCON DEJ
222. PISCICOLĂ CLUJ

Judeţul Constanta

223. ADCERVIL ADAMCLISI
224. AGILOG AGIGEA
225. CELLAM AMZACEA
226. BANCOT BANEASA
227. AGRIAS CASTELU
228. VIFRUCER CERNAVODA
229. CILACER CIOCARLIA
230. CELACOB COBADIN
231. CERLIN COGEALAC
232. AGROHOLDING CONSTANTA
233. CRUCIDAVA CRUCEA
234. DOCEFRAM DOROBANTU
235. CARSOR HÂRŞOVA
236. SOLIANA INDEPENDENTA
237. FRUVILEG MANGALIA
238. CERES MANGALIA
239. FRUVIMED MEDGIDIA
240. CERES MIHAIL KOGALNICEANU
241. VIE-VIN MURFATLAR
242. AGROINDTUR CONSTANTA
243. NAZARCEA OVIDIU
244. NEVOCECA NEGRU VODA
245. BALCAN NICOLAE BALCESCU
246. OSTROVIT OSTROV
247. PESCO PESTERA
248. AGROPIT PIETRENI
249. COLINA SARAIU
250. STELACER STEJARU
251. SEMLACT SACELE
252. STUPINA CRUCEA
253. AGROVICERT TARGUSOR
254. TOPLACER TOPRAISAR
255. CEZOTOR TORTOMANU
256. VULTAGRA VULTURU
257. POMICOLA CRUCEA
258. OLIMPUS MANGALIA
259. FRUVISAT MEDGIDIA
260. HORTICOLA MIHAIL KOGALNICEANU
261. HORTICOLA POIANA
262. OVIS PALAS CONSTANTA
263. PROSPER CONSTANTA
264. MUNCA OVIDIU
265. PRODSEM CONSTANTA
266. PESTOM CONSTANTA

Judeţul Covasna

267. ZOOCOMP SFANTU GHEORGHE
268. AGROMIXT CATALINA
269. SOLLACT OZUN
270. AGROCOMPLEX ANGHELUS
271. HORTICOM SFANTU GHEORGHE
272. GRADINARU TARGU SECUIESC
273. PAJISTICOV SFANTU GHEORGHE

Judeţul Dambovita

274. SAGRICOM TARGOVISTE
275. AGROIND GAESTI
276. TERRA TITU
277. AGRINCOR CORNATELU
278. CREIAS CREVEDIA
279. PIFCO PUCIOASA
280. SOLEX BALENI
281. AGRICOLĂ PRODAS TARGOVISTE
282. AGROINDUSTRIALA TARGOVISTE
283. SERATOM TARGOVISTE
284. OMNIA PUCIOASA
285. LEGFRUCTE TARGOVISTE
286. PAJIŞTI DAMBOVITA
287. SELECTNUTRICOMB CREVEDIA
288. PISCICULTORUL TARGOVISTE

Judeţul Dolj

289. AGRICOLĂ BAILESTI
290. AGROIND BRABOVA
291. HORTIPROD BREASTA
292. AGROIND CRAIOVA
293. AGROIND SERVICE CRAIOVA
294. AGROIND DABULENI
295. AGROIND DUNARENI
296. AGROIND GIUBEGA
297. AGROPROD GOIESTI
298. AGRICOLĂ LEU
299. AGROFRUCT MOTATEI
300. AGROIND MACESU DE JOS
301. AGROZOOTEH PLOPSOR
302. AGROCELACTUS RAST
303. AGROZOOTEH ROBANESTI
304. AGROIND PISCU SADOVEI
305. CERVINA SEGARCEA
306. HORTICOLA CRAIOVA
307. HOLDING CRAIOVA
308. HORTICOLA DABULENI
309. LEGUMICOLA URZICUTA
310. EXPOM VARVORU DE JOS
311. HORTICOLA BOURENI
312. INDUSTRIALCONSERV CALAFAT
313. VITAFRUCT CRAIOVA
314. LEGFRUCT BAILESTI
315. AVICOLA CRAIOVA
316. SERICAROM DOLJ
317. LOTUS CRAIOVA
318. NAVODARUL CALAFAT

Judeţul Galaţi

319. HORINCEA BERESTI
320. AGROIND DEALUL BUJORULUI
321. BRATES PRUT FRUMUSITA
322. AGROGAL GALAŢI
323. AGROVIN IVESTI
324. NICORVIN TECUCI
325. MALINA SMARDAN GALAŢI
326. PROLLCEF SENDRENI
327. AGROTEC TECUCI
328. AGRIMAT MATCA
329. RARES FOLTESTI
330. DUNAREA ZATUN-GALAŢI
331. SEROMGAL GALAŢI
332. HORTIGAL GALAŢI
333. GALSEM GALAŢI
334. CONTEC TECUCI
335. PESCOGAL GALAŢI

Judeţul Giurgiu

336. AGROZOOTEHNICA ADUNATII-COPACENI
337. AGROIND CLEJANI
338. AGRICOLĂ GIURGIU
339. AGROIND GOGOSARI
340. AGROIND MAHARU-SLOBOZIA
341. AGROZOOTEHNICA MIHAILESTI
342. AGROMIXT TOPORU
343. AGROZOOTEHNICA VEDEA
344. AGROIS GIURGIU
345. AGRO PRUNDU
346. LEGUMICOLA VEDEA
347. AGROLIMEX BOLINTIN
348. SERICAROM GIURGIU
349. PAJIŞTI VLASIA
350. FRUCTONIL GIURGIU
351. PISCICOLĂ GIURGIU

Judeţul Gorj

352. AGRO TARGU JIU
353. AGROIND BALESTI
354. ZOOPOMICOLA BUMBESTI-PITIC
355. COMBIA TARGU-CARBUNESTI
356. CERES TARGU JIU
357. AGRO TURCENI
358. PASTORALA TARGU JIU

Judeţul Harghita

359. AGROPRODCOM MIERCUREA-CIUC
360. AGROPRODCOM LAZAREA
361. AGROPRODCOM ODORHEIU SECUIESC
362. AGROPISC SANPAUL
363. AGROCRIS CRISTURU SECUIESC
364. AGROFRUCT COBATESTI
365. AGROIND HARGHITA

Judeţul Hunedoara

366. AGROCOM HATEG
367. AGRICOLĂ BRETEA
368. AGROMICIA VETEL
369. AGROSIM SIMERIA
370. SOLARIS SANTANDREI
371. CERESAGRA DEVA
372. AGROSERV IX BRANISCA
373. SERVAGRA DEVA
374. VITICOLĂ SOIMUS
375. SANSERE SANTANDREI
376. SUINPROD ORASTIE
377. AVICOLA MINTIA

Judeţul Ialomita

378. AGROMIXTA ANDRASESTI
379. AGROMIXTA OGRADA
380. ORIZICOLA GIURGENI
381. AGROIND BORDUSANI
382. AGROZOOTEHNICA STELNICA
383. AGROINDUSTRIALA BALACIU
384. CERES SLOBOZIA
385. AGROZOOTEHNICA VLADENI
386. AGROINDUSTRIALA URZICENI
387. VITIPOMICOLA FETESTI
388. AGROZOOTEHNICA FACAENI
389. CERES BORANESTI
390. AGROINDUSTRIALA MOVILA
391. CONSULTING SLOBOZIA
392. FRUMUSICA AXINTELE
393. LEGUROM URZICENI
394. HORTICONS FETESTI
395. IALPESCO SLOBOZIA

Judeţul Iaşi

396. AGROIND BUCIUM
397. VINIFRUCT COPOU
398. PODGORIA COPOU
399. COTNARI
400. AGROMIXT IAŞI
401. AGRICOLĂ MIROSLAVA
402. IAŞI NORD POPRICANI
403. AGROCOM STRUNGA
404. AGRICOLĂ TARGU FRUMOS
405. AGROFRUCT VLADENI
406. SELEFER IAŞI
407. AGROIND HOLBOCA
408. TEHNOSTAR IAŞI
409. ACVARES IAŞI
410. PESCARIS IAŞI

Judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti

411. AGROINDAF AFUMATI
412. AGROGLINA GLINA
413. SAIC BRAGADIRU
414. CILEZO CIOROGARLA
415. SCAI MOGOSOAIA
416. SCAI PANTELIMON
417. AGROPOL POPESTI-LEORDENI
418. LEOSER BUCUREŞTI
419. MILSER BUCUREŞTI
420. ROMSUINTEST PERIS
421. AVICOLA VOLUNTARI
422. SERICAROM BUCUREŞTI
423. UNISEM BUCUREŞTI
424. PESCARUL BUCUREŞTI
425. CONSERV BUFTEA

Judeţul Maramures

426. AGROIND BAIA MARE
427. SCIPOMAR BAIA MARE
428. FRULEGMAR BAIA MARE

Judeţul Mehedinti

429. AGROIND DOBRA
430. AGROFRUCT PRUNISOR
431. AGROIND CORCOVA
432. AGROIND DROBETA-TURNU SEVERIN (STARMINA)
433. ZORILE BURILA MARE
434. AGROIND DEALUL VIILOR
435. CEREROM GARLA MARE
436. AGROMIXT TAMNA
437. ROBACHUS ROGOVA
438. HORTIMEX DROBETA-TURNU SEVERIN
439. HORTICOLA SIMIAN
440. LUXIN DROBETA-TURNU SEVERIN
441. PISCICOLĂ MEHEDINTI DROBETA-TURNU SEVERIN

Judeţul Mures

442. AGROIND ACATARI
443. AGROIND ALBESTI
444. AGROIND BATOS
445. AGROIND CRISTESTI
446. AGROIND IERNUT
447. AGROIND REGHIN
448. AGROZOOVITICOLA SEUCA
449. AGROIND SIGHISOARA
450. AGROIND SANCRAI
451. AGROMIXT ZAGAR
452. ZAMUR ZAU DE CAMPIE
453. ANIMALE BLANA TARGU MURES
454. AGROCONS TARGU MURES
455. LEGUME-FRUCTE TARGU MURES
456. TESTSUIN GORNESTI
457. PISCICOLĂ ZAU DE CAMPIE

Judeţul Neamt

458. GIROSTAR GIROV
459. FASTROM ROMAN
460. AGRIBAS BALUSESTI
461. AGROCOMPLEX CUCI
462. AGROIND DUMBRAVA
463. AGROIND PIATRA-NEAMT
464. SERE IZVOARE PIATRA-NEAMT
465. PISCICOLĂ NEAMT

Judeţul Olt

466. AGROIND CURTISOARA
467. AGROIND PIATRA-OLT
468. AGROIND SLATINA
469. AGROPROD CORBU
470. AGROPROD SLATINA
471. BOIANU DRAGANESTI
472. BRIAS BREBENI
473. CORIAS CORABIA
474. LACOLTIAS DEVESELU
475. POIANA RADOMIRESTI
476. REDIAS REDEA
477. ROVFRUCT IANCU JIANU
478. VITIPOM SAMBURESTI
479. STUDIAS STUDINA
480. HORTICOLA STUDINA
481. HORTICOLA STOENESTI
482. ALCOR CORABIA
483. POTAS POTELU
484. FRUCTUS ROMANATI
485. LEGUME-FRUCTE SLATINA
486. SUINPROD CARACAL
487. AVICOLA IANCA
488. AVICOLA SLATINA

Judeţul Prahova

489. SEMINA ALBESTI
490. AGROS BOLDESTI-SCAENI
491. POMICOLA BAICOI
492. VIDELMAR URLATI
493. AGROZOOTEH DRAGANESTI
494. AGROIND CERES PLOIESTI
495. AGROZOOTEH PUCHENII MARI
496. TOHANI
497. ROVIT VALEA CALUGAREASCA
498. POMICOLA MEHEDINTA
499. PRODPOM MAGURELE
500. AGROZOOTEH CIORANI
501. DIONYSOS CEPTURA
502. PRODLEG CIORANI
503. SERPLO PLOIESTI
504. SERPA BARCANESTI
505. CONSERVE VALENII DE MUNTE
506. AVICOLA PLOIESTI
507. PAJISEM PLOIESTI
508. ROMPESCO FULGA

Judeţul Satu Mare

509. AGROIND CAREI
510. AGROZOOTEHNICA ARDUD
511. AGROZOOCOM DECEBAL
512. AGROZOOTEH ODOREU
513. AGROINDZOOHORT SATU MARE
514. AGROIND TASNAD
515. AGROZOOTEH AUREL VLAICU
516. AGROCOM SATU MARE
517. MERINOS DE TRANSILVANIA CAREI
518. HORTICOLA CULCIU
519. TERRA LEG CAREI
520. SAMLEF SATU MARE
521. SAMPAJISTI SATU MARE
522. ROMPESCO SATU MARE

Judeţul Salaj

523. MESESUL ZALAU
524. AGROMIXT ZALAU

Judeţul Sibiu

525. AGRICOLĂ DUMBRAVENI
526. DACIA APOLD APOLDU DE SUS
527. AGROVIMED MEDIAS
528. VITICOLĂ AXENTE SEVER
529. AGROCOM SIBIU
530. AURORA AGNITA
531. AGROMIXTA DEALU OCNEI
532. HORTISEM SIBIU
533. HORTICOLA SIBIU
534. AGROZOO NOCRICH
535. AGRIMEX SURA MICA
536. LEGUMICOLA MEDIAS
537. HARTIBACIU RUJA
538. AGROBAZN BAZNA
539. HAPOMEX SLIMNIC
540. DUSER DUMBRAVENI
541. PISCICOLĂ SIBIU

Judeţul Suceava

542. PRODINCOM SUCEAVA
543. POMIFAL FALTICENI
544. ZOOAGROIND FALTICENI
545. BOGDANIA RADAUTI
546. ARBUSTUL TODIRESTI
547. LEGFRUCT SUCEAVA
548. SUINCARN SUCEAVA
549. FIBRACIS SUCEAVA
550. PISCICOLĂ FALTICENI

Judeţul Teleorman

551. AGROZOOTEH AZAL ALEXANDRIA
552. AGROZOOTEH BLEJESTI
553. AGROZOOTEH BEUCA
554. AGROZOOTEH MAVRODIN
555. HORTICOLA PIETROSANI
556. AGROZOOTEHNICA PIATRA
557. AGROZOOTEH ROSIORI DE VEDE
558. AGROZOOTEHNICA SCHELA
559. AGROMIXT TRAIAN
560. ORIZICOLA VANATORI
561. AGROINDUSTRIALA TURNU MAGURELE
562. VITICOLĂ ZIMNICEA
563. AGROZOOTEHNICA ZIMNICELE-NASTURELU
564. PROVALEG ZIMNICEA
565. LEGUMICOLA ZIMNICEA
566. AGROINDUSTRIALA ORIZONT
567. CONSERV TURIS TURNU MAGURELE
568. FRULEG ALEXANDRIA
569. SERICAROM ALEXANDRIA
570. FICALEX ALEXANDRIA
571. BUSCO BRANCENI
572. DANUBIUS ZIMNICEA

Judeţul Timis

573. ORBAN BANLOC
574. BANATER CENTRUM BALINT
575. BETIM BECICHERECU MIC
576. TIMBUSIL BUZIAS
577. CARTIM CARANI CORNESTI
578. AGROIMEX CARPINIS
579. CETIM CENEI
580. SPICU CIACOVA
581. TIMCLO CLOPODIA
582. DETIM DETA
583. AGROIND DUDESTII VECHI
584. FATIM FAGET
585. OVEG FIBIS
586. FOLEA LIEBLING
587. SOGAT GATAIA
588. AGROGIARM GIARMATA
589. GRABATIM GRABAT
590. AGROIND HONORICI
591. IONTIM IONEL
592. IOSITIM IOSIFALAU
593. TIMIJAM JAMU MARE
594. JIMTIM JIMBOLIA
595. A.I. KM 6 TIMIŞOARA
596. SELECT LIEBLING
597. SIMM-POLL LIEBLING
598. LIVETIM LIVEZILE
599. AGRICOLĂ LOVRIN
600. A.T.A. LUGOJ
601. TIMAS MASLOC
602. NIZOLIV NICHISOARA
603. PADURENI SAG
604. PETIM PECIU NOU
605. PERIATIM PERIAM
606. FRUCTIM PERIAM
607. GOLTIM PERIAM
608. IONATIM PERIAM
609. POMITIM PERIAM
610. 1 DECEMBRIE PERIAM
611. RECATIM RECAS
612. OVITIM SARAVALE
613. SANTIM SANANDREI
614. SINAGRA SANNICOLAU MARE
615. AGROVEST SAG
616. SATIM SAG
617. TEREVIN TEREMIA MARE
618. AGROTIM TIMIŞOARA
619. TOMTIM TOMNATIC
620. TORMACTIM TORMAC
621. VARIATIM VARIAS
622. VOITIM VOITENI
623. AGROINDUSTRIALA BARA
624. AGROINDUSTRIALA FADIMAC
625. SERE TIMIŞOARA
626. AGRAINDSERE SANNICOLAU MARE
627. COMTIM TIMIŞOARA
628. SEMTIM TIMIŞOARA
629. FRUCTUS TIMIŞOARA
630. PESCOTIM TIMIŞOARA

Judeţul Tulcea

631. DINOGETIA VACARENI
632. AGROZOOTEHNICA CASIMCEA
633. AGROIND DEALUL TULCEA
634. AGROIND PIATRA OSTROV
635. AGROIND ZORILE LUNCA
636. ORIZICOLA SMARDAN
637. AGROZOOTEHNICA TULCEA
638. AGROIND AVANTUL BAIA
639. AGROINDUSTRIALA MACIN
640. AGROIND FAGARASU NOU
641. AGROZOOTEH SPICUL RAHMAN
642. AGROZOOTEH DEALUL BEIDAUD
643. AGROIND NUFARU
644. AGROIND MIHAIL KOGALNICEANU
645. AGROIND TRAIAN
646. AGROIND CONSUL NALBANT
647. VITICOLĂ SARICA NICULITEL
648. VITICOLĂ AEGYSSUS TULCEA
649. HORTICOLA ZEBIL
650. A.I. CORA NALBANT
651. LEGUME-FRUCTE TULCEA
652. TRIUMPH TULCEA
653. DALCO TULCEA

Judeţul Vaslui

654. AGROCOMPLEX BARLAD
655. POMICOLA BARLAD
656. AGRISEM FALCIU
657. PODGORIA HUSI
658. VIDISAMP HUSI
659. AGROPRODVITIS IVANESTI
660. AGROIND LAZA
661. AGROMIXT OLTENESTI
662. AGROZOOTEH TODIRESTI
663. MIXTAGROZOOTEH VASLUI
664. PRODINCOM VASLUI
665. AGROOVINEX VETRISOAIA
666. HORTICOLA VETRISOAIA
667. PRODAGRO ZORLENI
668. SERE SOLARII BARLAD
669. VITACONS HUSI
670. CYPRINUS VASLUI

Judeţul Valcea

671. AGROINDCOM RAMNICU VALCEA
672. AGROIND HOREZU
673. VITICOLĂ DRAGASANI
674. HORTICOLA BALCESTI
675. HORTICOLA BABENI
676. ZOOTEHNICA VLADESTI
677. FRAVIL RAMNICU VALCEA
678. VILSEM RAMNICU VALCEA

Judeţul Vrancea

679. AGROMIXT FOCSANI
680. ROVINCO COTESTI
681. ROMVITIS ODOBESTI
682. AGROIND MARASESTI
683. VERITAS PANCIU
684. AGROIND MAICANESTI
685. VINICOLĂ FOCSANI
686. SALF FOCSANI
687. LEGFR ADJUD
688. LEGFR PANCIU
689. SUINTEST FOCSANI
690. PAJIŞTI PANCIU
691. PISCICOLĂ MILCOV
────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Fac parte din prevederile art. 2 din prezenta ordonanta de urgenta şi societãţile comerciale pe acţiuni care au rezultat din reorganizarea societãţilor comerciale prezentate mai sus sau din reorganizarea regiilor autonome, altele decât cele de sub autoritatea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, şi care au în exploatare terenuri agricole sau terenuri de sub luciu de apa.




ANEXA 2

INSTITUTE ŞI STAŢIUNI
de cercetare şi producţie agricolã, precum unitãţi de învãţãmânt agricol şi silvic, care deţin în administrare terenuri agricole şi terenuri aflate permanent sub luciu de apa

───────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea statiunii sau a institutelor
crt. de cercetare şi producţie şi a unitãţilor
de învãţãmânt
───────────────────────────────────────────────────────
1. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ BLAJ - ALBA
2. STAŢIUNEA PENTRU INDUSTRIA SFECLEI ARAD
3. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR ARAD
4. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ MINIS - ARAD
5. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ CEREALE
ALBOTA
6. STAŢIUNEA PENTRU CULTURA PAJIŞTILOR ARGES
7. INSTITUTUL DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
MARACINENI - ARGES
8. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ STEFANESTI - ARGES
9. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR BACAU
10. STAŢIUNEA DE CERCETARE LEGUME BACAU
11. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRO-ZOO ORADEA
12. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
BIHOR - ORADEA
13. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
POMICOLA BISTRITA
14. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR POPAUTI - BOTOSANI
15. INSTITUTUL DE CERCETĂRI ŞI PRODUCŢIA
CARTOFULUI BRAŞOV
16. INSTITUTUL DE CERCETĂRI ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CULTURA PAJIŞTILOR BRAŞOV
17. STAŢIUNEA DE CERCETARE SFECLA - BRAŞOV
18. STAŢIUNEA DE CERCETARE BUBALINE SERCAIA -
BRAŞOV
19. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI MONTANE HALCIU -
BRAŞOV
20. STAŢIUNEA DE AMELIORARE SARATURI BRĂILA
21. STAŢIUNEA DE CERCETARE POMICOLA CANDESTI -
BUZAU
22. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ PIETROASELE - BUZAU
23. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR RUSETU - BUZAU
24. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR DULBANU - BUZAU
25. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
LEGUMICOLA BUZAU
26. STAŢIUNEA DE CERCETARE POMICOLA CARANSEBES -
TIMIS
27. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR CARANSEBES - TIMIS
28. INSTITUTUL DE CERCETARE PENTRU CULTURA
CEREALELOR ŞI PLANTELOR TEHNICE FUNDULEA -
CALARASI
29. STAŢIUNEA DE CERCETARE PLANTE MEDICINALE
FUNDULEA
30. STAŢIUNEA DE CERCETARE PENTRU CULTURI
IRIGATE MARCULESTI - CALARASI
31. INSTITUTUL DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CULTURA ŞI INDUSTRIALIZAREA SFECLEI DE ZAHĂR
ŞI SUBSTANŢELOR DULCI FUNDULEA - CALARASI
32. STAŢIUNEA DE CERCETARE POMICOLA CLUJ
33. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CULTURA PAJIŞTILOR JUCU - CLUJ
34. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ TURDA -
CLUJ
35. STAŢIUNEA DE CERCETARE CULTURI IRIGATE
VALU LUI TRAIAN - CONSTANTA
36. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ MURFATLAR - CONSTANTA
37. STAŢIUNEA DE CERCETARE POMICOLA -
CONSTANTA
38. INSTITUTUL PENTRU CREŞTEREA OVINELOR
CONSTANTA
39. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE A
CARTOFULUI TARGU SECUIESC - COVASNA
40. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
VOINESTI - DAMBOVITA
41. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR BILCIURESTI - DAMBOVITA
42. STAŢIUNEA DE CERCETARE PISCICULTURA NUCET -
DAMBOVITA
43. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
CRAIOVA - DOLJ
44. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
LEGUMICOLA ISALNITA - DOLJ
45. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI AGRICOLE SIMNIC -
DOLJ
46. STAŢIUNEA CENTRALA DE CERCETĂRI PENTRU
CULTURA PLANTELOR PE NISIPURI DABULENI -
DOLJ
47. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE A
CARTOFULUI MARSANI - DOLJ
48. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ BUJORU - GALAŢI
49. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ GREACA - GIURGIU
50. INSTITUTUL DE CERCETARE ŞI INGINERIE TEHNOLOGICĂ
PENTRU IRIGAŢII ŞI DRENAJE BANEASA - GIURGIU
51. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE CULTURA
SFECLA DE ZAHĂR GIURGIU
52. INSTITUTUL DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
APICULTURA BUCUREŞTI
53. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
TARGU JIU - GORJ
54. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE A
CARTOFULUI TARGU JIU
55. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE A
CARTOFULUI MIERCUREA-CIUC - HARGHITA
56. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
GEOAGIU - HUNEDOARA
57. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
IAŞI
58. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ IAŞI
59. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR DANCU - IAŞI
60. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI AGRICOLE PODU ILOAEI -
IAŞI
61. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR SIGHETU MARMATIEI -
MARAMURES
62. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
MEHEDINTI
63. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR TARGU MURES
64. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA OVINELOR REGHIN - MURES
65. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
LEGUMICOLA IERNUT - MURES
66. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
TARGU MURES
67. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR MURES
68. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR MARGINENI - NEAMT
69. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CULTURA ŞI INDUSTRIALIZAREA SFECLEI DE ZAHĂR
ŞI SUBSTANŢELOR DULCI ROMAN - NEAMT
70. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ SECUIENI -
NEAMT
71. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ CARACAL - OLT
72. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
POMICOLA STREJESTI - OLT
73. INSTITUTUL DE CERCETARE VITI-VINICOLĂ - VALEA
CALUGAREASCA
74. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ LIVADA -
SATU MARE
75. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
VIILE - SATU MARE
76. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
ZALAU - SALAJ
77. INSTITUTUL DE MONTANOLOGIE CRISTIAN - SIBIU
78. BANCA DE RESURSE GENETICE SUCEAVA
79. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
FALTICENI - SUCEAVA
80. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI AGRICOLE SUCEAVA
81. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI AGRICOLE - DRAGANESTI
TELEORMAN VLASCA
82. STAŢIUNEA DE CERCETARE PAJIŞTI TIMIŞOARA
83. STAŢIUNEA DE CERCETARE AGRICOLĂ LOVRIN -
TIMIS
84. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE A
CARTOFULUI TULCEA
85. INSTITUTUL DE CERCETĂRI ŞI PROIECTARI
PISCICOLE "DELTA DUNĂRII" TULCEA
86. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CULTURA PAJIŞTILOR VASLUI
87. STAŢIUNEA CENTRALA DE CERCETĂRI PENTRU
COMBATEREA EROZIUNII SOLULUI PERIENI - VASLUI
88. STAŢIUNEA DE CERCETĂRI ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ DRAGASANI - VALCEA
89. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
VALCEA
90. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
FOCSANI - VRANCEA
91. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE
VITI-VINICOLĂ ODOBESTI - VRANCEA
92. STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE POMICOLA
BANEASA - BUCUREŞTI
93. INSTITUTUL DE CERCETĂRI PENTRU PEDOLOGIE ŞI
AGROCHIMIE BUCUREŞTI
94. INSTITUTUL DE CERCETĂRI PLANTE BUCUREŞTI
95. INSTITUTUL DE CERCETĂRI PENTRU LEGUMICULTURA
ŞI FLORICULTURA VIDRA - ILFOV
96. INSTITUTUL DE BIOLOGIE ŞI NUTRITIE ANIMALA
BALOTESTI
97. INSTITUTUL DE CERCETARE ŞI PRODUCŢIE PENTRU
CREŞTEREA BOVINELOR BALOTESTI - ILFOV
98. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL AIUD
99. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BLAJ
100. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CIUMBRUD
101. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ARAD
102. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL LIPOVA
103. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SANTANA
104. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MINIS
105. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CHISINEU-CRIS
106. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SICULA
107. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CURTEA DE ARGES
108. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MARACINENI
109. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL COSTESTI
110. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HEMEIUSI
111. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SASCUT
112. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SALONTA
113. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL VALEA LUI MIHAI
114. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MARGHITA
115. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CĂDEA
116. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BISTRITA
117. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BECLEAN
118. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BOTOSANI
119. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SENDRICENI
120. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FAGARAS
121. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL PREJMER
122. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BRĂILA
123. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL IANCA
124. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BUZAU
125. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BECENI
126. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL RAMNICU SARAT
127. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SMEENI
128. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ORAVITA
129. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CALARASI
130. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FUNDULEA
131. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DRAGALINA
132. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CLUJ-NAPOCA
133. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CLUJ-NAPOCA
134. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TURDA
135. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE
ŞI DE MEDICINA VETERINARA CLUJ-NAPOCA
136. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CONSTANTA
137. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL PALAS
138. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL POARTA ALBA
139. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CASTELU
140. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HÂRŞOVA
141. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TARGU SECUIESC
142. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SFANTU GHEORGHE
143. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL GAESTI
144. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TITU
145. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL VOINESTI
146. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NUCET
147. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TARTASESTI
148. GRUPUL ŞCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARA
CRAIOVA
149. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CALAFAT
150. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SEGARCEA
151. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MALU MARE
152. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CARCEA
153. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DABULENI
154. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BAILESTI
155. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FILIASI
156. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI DE
MEDICINA VETERINARA CRAIOVA
157. GRUPUL ŞCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARA NR. 1
GALAŢI
158. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TECUCI
159. GRUPUL ŞCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARA NR. 2
GALAŢI
160. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CUDALBI
161. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CALUGARENI
162. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BARSESTI - TARGU JIU
163. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ODORHEIU SECUIESC
164. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL GEOAGIU
165. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TANDAREI
166. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ARMASESTI
167. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL URZICENI
168. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FETESTI
169. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FIERBINTI
170. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL IAŞI
171. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL PODU ILOAEI
172. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HOLBOCA
173. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MIROSLAVA
174. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI DE
MEDICINA VETERINARA IAŞI
175. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SOMCUTA MARE
176. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SEINI
177. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HALANGA
178. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SIMIAN
179. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TARGU MURES
180. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SIGHISOARA
181. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL IERNUT
182. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL REGHIN
183. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DUMBRAVIOARA
184. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ROMAN
185. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TARGU-NEAMT
186. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HORIA - ROMAN
187. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SLATINA
188. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CARACAL
189. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BALS
190. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SCORNICESTI
191. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CORABIA
192. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MIZIL
193. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL VALEA CALUGAREASCA
194. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BARCANESTI
195. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CAREI
196. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NEGRESTI-OAS
197. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL LIVADA
198. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SIMLEU SILVANIEI
199. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ILEANDA
200. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NUSFALAU
201. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SIBIU
202. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DUMBRAVENI
203. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TARNAVA
204. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FALTICENI
205. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL RADAUTI
206. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DORNA CANDRENILOR
207. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ALEXANDRIA
208. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TURNU MAGURELE
209. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ROSIORI DE VEDE
210. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DRAGANESTI-VLASCA
211. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NR. 1 LUGOJ
212. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CIACOVA
213. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TIMIŞOARA
214. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BILED
215. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL SANNICOLAU MARE
216. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL JIMBOLIA
217. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NR. 2 LUGOJ
218. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI DE
MEDICINA VETERINARA TIMIŞOARA
219. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TULCEA
220. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL TOPOLOG
221. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL HUSI
222. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL PUIESTI
223. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL NEGRESTI
224. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL MURGENI
225. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ZORLENI
226. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DRAGANESTI
227. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BALCESTI
228. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FOCSANI
229. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ODOBESTI
230. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL ADJUD
231. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL FLORESTI
232. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BRANESTI
233. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL DRAGOMIRESTI-VALE
234. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL CIOROGARLA
235. GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL BANEASA - BUCUREŞTI
236. UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI DE
MEDICINA VETERINARA BUCUREŞTI
───────────────────────────────────────────────────────────────────



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016