Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 192 din 12 decembrie 2002  privind reglementarea drepturilor de natura salariala ale functionarilor publici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 192 din 12 decembrie 2002 privind reglementarea drepturilor de natura salariala ale functionarilor publici

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 949 din 24 decembrie 2002
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenta se aplica în anul 2003 funcţionarilor publici din autoritãţile şi instituţiile publice finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale.
ART. 2
(1) Din fondurile bugetare alocate prin bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale ordonatorii principali de credite repartizeazã pentru aparatul propriu şi pentru unitãţile subordonate sumele destinate cheltuielilor cu salariile, în vederea realizãrii atribuţiilor autoritãţii sau instituţiei publice.
(2) Gestiunea sistemului de salarizare a funcţionarilor publici se asigura de fiecare ordonator principal de credite, cu încadrarea în resursele financiare alocate anual şi în numãrul de posturi aprobate potrivit legii.
ART. 3
Monitorizarea şi controlul aplicãrii prevederilor legale privind salarizarea funcţionarilor publici se realizeazã de cãtre Ministerul Administraţiei Publice prin Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici, Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale şi Ministerul Finanţelor Publice, potrivit atribuţiilor din domeniul de activitate al acestor instituţii, cu excepţia autoritãţilor prevãzute la <>art. 101 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. 2
Elementele sistemului de salarizare

ART. 4
(1) Sistemul de salarizare a funcţionarilor publici, stabilit conform prezentei ordonanţe de urgenta, are în vedere urmãtoarele:
a) crearea unui sistem unitar de salarizare aplicabil tuturor funcţionarilor publici;
b) crearea unei ierarhizari a sistemului de salarizare pe categorii, clase şi grade;
c) salarizarea funcţionarilor publici în raport cu activitatea depusa şi cu importanta acesteia.
(2) Sistemul de salarizare cuprinde salariile de baza, sporurile, premiile, stimulentele şi alte drepturi.
Salarii de baza
ART. 5
(1) Salariile de baza se stabilesc în mod diferenţiat, avându-se în vedere realizarea unei ierarhii juste şi motivate în sistem de cariera, în raport cu natura competentelor, cu activitatea desfasurata şi cu importanta ei, corespunzãtor cerinţelor categoriei, clasei şi gradului funcţiei publice.
(2) În cadrul fiecãrei categorii salariile de baza se diferentiaza pe 3 clase, iar în cadrul acestora pe 3 grade, astfel încât sa se asigure posibilitatea diferentierii salariilor de baza individuale în raport cu nivelul pregãtirii profesionale a fiecãrei persoane şi cu experienta acesteia în activitate.
(3) În cadrul fiecãrei clase diferentierea salariilor de baza se face pe un numãr de 3 grade, asigurându-se diferentierea salariilor de baza individuale atât în raport cu condiţiile prevãzute de lege pentru avansarea în grad, cat şi cu calitãţile personale dovedite în activitate.
(4) Pentru funcţiile cu acelaşi nivel de studii, specifice diferitelor domenii de activitate bugetarã, salariile de baza se diferentiaza în raport cu rãspunderea şi importanta socialã a domeniului de activitate, cu prioritãţile de dezvoltare sau de creştere a calitãţii serviciilor în anumite domenii, precum şi cu necesitãţile de atragere a personalului de specialitate spre anumite activitãţi.
(5) Salariile de baza se diferentiaza şi în raport cu nivelul la care se presteazã activitatea, respectiv la nivel central sau la nivel local.
(6) Functionarii publici care ocupa funcţii publice specifice, aprobate potrivit legii, sunt salarizaţi prin asimilare cu funcţiile publice prevãzute în anexele la prezenta ordonanta de urgenta. Stabilirea asimilarii salarizarii funcţionarilor publici care ocupa funcţii publice specifice se face în raport cu categoria, clasa şi gradul funcţiei publice respective, prin ordin sau dispoziţie a conducatorului autoritãţii sau instituţiei publice.
ART. 6
(1) Salariile de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru funcţiile publice din aparatul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului, Curţii Supreme de Justiţie, Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, Consiliului Concurentei, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii şi Consiliului Naţional al Audiovizualului sunt prevãzute în anexa nr. I.
(2) Salariile de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru funcţiile publice din aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, al Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, al Inspecţiei Muncii, al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca sunt prevãzute în anexa nr. II.
(3) Salariile de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru funcţiile publice din aparatul propriu al prefecturilor, al instituţiilor subordonate autoritãţilor sau instituţiilor publice centrale, al serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale din unitãţile administrativ-teritoriale, inspectoratelor teritoriale de munca, caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene şi a municipiului Bucureşti, al Casei de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, al Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, al caselor judeţene de pensii şi a municipiului Bucureşti, al agentiilor judeţene pentru ocuparea forţei de munca şi a municipiului Bucureşti, precum şi din aparatul propriu al consiliilor judeţene şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti sunt prevãzute în anexa nr. III.
(4) Salariile de baza şi indemnizaţiile de conducere pentru funcţiile publice din aparatul propriu al consiliilor locale şi al instituţiilor din subordinea consiliilor judeţene sau consiliilor locale sunt prevãzute în anexa nr. IV.
ART. 7
(1) Pentru functionarii publici care ocupa o funcţie de conducere salariul de baza este cel corespunzãtor funcţiei de execuţie în care acesta este încadrat, la care se adauga o indemnizaţie de conducere, care face parte din salariul de baza şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acorda în raport cu salariul de baza, diferenţiatã în raport cu rãspunderea funcţiei de conducere, cu mãrimea compartimentului condus, precum şi cu ponderea activitãţii de conducere fata de cea de execuţie.
(2) Indemnizaţia de conducere se stabileşte la încadrarea în funcţie de cãtre ordonatorul de credite şi este stabilitã în procent fix din salariul de baza corespunzãtor funcţiei de execuţie, cu excepţia funcţiilor publice de conducere prevãzute în anexele nr. I-IV, ale cãror salarii de baza cuprind şi indemnizaţia de conducere.
(3) Indemnizaţia de conducere se acorda şi funcţionarilor publici care conduc sau coordoneazã programe/proiecte, pe perioada de derulare a acestora, prevãzute în programul de activitate al instituţiei, stabilitã de ordonatorul de credite, în raport de complexitatea programului/proiectului condus sau coordonat.
ART. 8
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfasurata ordonatorul de credite poate acorda, în limita a 20% din numãrul total al funcţionarilor publici, prevãzut în statul de funcţii, un salariu de merit lunar de pana la 15% din salariul de baza, care face parte din acesta şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acorda în raport cu salariul de baza. Salariile de merit se vor acorda funcţionarilor publici încadraţi pe funcţii de execuţie în proporţie de doua treimi din numãrul total stabilit în condiţiile prezentului alineat. Ordonatorii principali de credite care au în subordine unitãţi bugetare cu un numãr redus de posturi pot aproba ca încadrarea în numãrul maxim de beneficiari de salariu de merit şi în proportiile stabilite pentru funcţiile de execuţie sa se facã la nivelul unitãţilor respective luate împreunã; repartizarea numãrului de beneficiari de salariu de merit pe unitãţile luate în calcul, în acest caz, se face de cãtre ordonatorul principal de credite.
(2) Functionarii publici care beneficiazã de salariu de merit se stabilesc în fiecare an, dupã aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfasurata în perioada anterioarã.
(3) Pot beneficia de salarii de merit functionarii publici care nu au fost sancţionaţi disciplinar. Ordonatorii de credite pot stabili, cu avizul consultativ al comisiei paritare, criterii suplimentare pentru acordarea salariilor de merit.
(4) Pentru functionarii publici nou-angajaţi salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de cel puţin 6 luni de la angajare.
(5) Functionarii publici debutanti nu pot beneficia de salariu de merit pe perioada respectiva.
ART. 9
(1) Încadrarea pe o funcţie publica de execuţie sau de conducere, precum şi avansarea în grad, clasa sau categorie, dupã caz, se fac potrivit prevederilor <>Legii nr. 188/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, salariile de baza fiind cele din prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin unor posturi pe care sunt încadraţi funcţionari publici şi care devin temporar vacante, potrivit legii, pot fi angajate cu contract individual de munca, pe perioada determinata, alte persoane care îndeplinesc condiţiile prevãzute de fişa postului.
(3) Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior în specialitatea în care îşi desfãşoarã activitatea se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
(4) Absolvenţii învãţãmântului superior de lungã sau de scurta durata, care, la data trecerii pe funcţia corespunzãtoare studiilor absolvite, erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, se încadreazã pe funcţia şi categoria corespunzãtoare studiilor absolvite, la clasa şi gradul care sa asigure o creştere de pana la 20% a salariului de baza avut.
(5) Posturile vacante aferente funcţiilor publice pot fi transformate în posturi de nivel inferior cu avizul Ministerului Administraţiei Publice, prin Agenţia Nationala a Funcţionarilor Publici, şi al Ministerului Finanţelor Publice. Fac excepţie de la aviz autoritãţile prevãzute la <>art. 101 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. 3
Sporuri

ART. 10
(1) Functionarii publici salarizaţi potrivit prezentei ordonanţe de urgenta beNeficiazã, la funcţia de baza, de un spor de vechime în munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza, corespunzãtor timpului lucrat în program normal de lucru, astfel:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Transe de vechime în munca Cota din salariul de baza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 ani 20%
peste 20 de ani 25%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Sporul corespunzãtor vechimii în munca se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca, prevãzutã la transa respectiva.
ART. 11
Functionarii publici care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, beneficiazã, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestatã în timpul nopţii de 25% din salariul de baza, dacã timpul astfel lucrat reprezintã cel puţin jumãtate din programul normal lunar de lucru.
ART. 12
(1) Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru de functionarii publici încadraţi în funcţii de execuţie se vor plati cu un spor din salariul de baza, astfel:
a) 50% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele urmãtoare. Cu spor de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca prestatã potrivit alin. (1) poate fi compensata cu timp liber corespunzãtor, la cererea funcţionarului public, în condiţiile în care orele nu au fost plãtite.
(3) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plati numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã în scris de şeful ierarhic, fãrã a se depãşi 120 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite se poate aproba efectuarea orelor suplimentare şi peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual, cu aprobarea ordonatorului de credite şi cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
ART. 13
Functionarii publici care poseda titlul ştiinţific de "doctor" beneficiazã de un spor pentru titlul ştiinţific de 15% din salariul de baza, dacã îşi desfãşoarã activitatea în domeniul pentru care poseda titlul ştiinţific respectiv.
ART. 14
(1) De la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta sporul de confidenţialitate prevãzut de reglementãrile în vigoare se acorda numai pentru personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitãţii, Ministerului Afacerilor Externe şi Departamentului de Comerţ Exterior.
(2) Categoriile de personal, cuantumurile sporului de confidenţialitate, în limitele prevãzute de lege şi condiţiile de acordare se stabilesc, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevãzute în bugetul aprobat, prin ordin al ordonatorului principal de credite.

CAP. 4
Premii

ART. 15
(1) Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice, cu încadrarea în fondurile aprobate anual prin buget cu aceasta destinaţie. Premiile se pot acorda în cursul anului funcţionarilor publici care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
(2) În cazurile în care se realizeazã economii prin reducerea cheltuielilor cu salariile, ordonatorii principali de credite pot aproba acordarea de premii în cursul anului din economiile realizate, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice prevãzute în bugetul aprobat, pentru functionarii publici din aparatul propriu şi din unitãţile subordonate, fãrã a depãşi valoarea economiilor realizate.
(3) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite, în limita sumelor alocate cu aceasta destinaţie de cãtre ordonatorii principali de credite, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
ART. 16
(1) Pentru activitatea desfasurata functionarii publici beneficiazã de un premiu anual egal cu salariul mediu lunar de baza, realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Pentru functionarii publici care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acorda proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul media salariilor de baza lunare, realizate în perioada în care au desfãşurat activitate, raportatã la perioada întregului an.
(3) Plata premiului anual se va face pentru toţi functionarii publici salarizaţi potrivit prezentei ordonanţe de urgenta, începând cu luna ianuarie a anului urmãtor.
(4) Ordonatorii de credite pot reduce sau anula premiul anual în cazul funcţionarilor publici care în cursul anului au fost sancţionaţi disciplinar.
ART. 17
Autoritãţile şi instituţiile publice care, potrivit legii, au dreptul sa procedeze la confiscarea şi valorificarea de bunuri sau sa aplice şi sa încaseze penalitãţi pot constitui un fond de stimulare a funcţionarilor publici în limitele prevãzute de dispoziţiile legale în vigoare. Modul de constituire din fiecare sursa şi condiţiile de utilizare a fondului se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului. Stabilirea stimulentelor individuale se va face cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.

CAP. 5
Alte drepturi

ART. 18
Pe perioada în care functionarii publici sunt trimişi în delegare în alte localitãţi decât cea în care îşi desfãşoarã activitatea, autoritãţile sau instituţiile publice le acorda indemnizaţii de delegare şi le deconteazã cheltuielile de transport şi de cazare, în condiţiile stabilite pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 19
(1) Functionarii publici numiţi temporar într-o funcţie publica de conducere pe o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice primesc pe lângã salariul de baza al funcţiei de execuţie în care sunt încadraţi şi indemnizaţia corespunzãtoare funcţiei publice de conducere pe care o preiau.
(2) Functionarii publici pot fi numiţi temporar într-o funcţie publica de conducere, potrivit alin. (1), numai pana la ocuparea acesteia prin concurs, potrivit legii.
(3) Prevederile prezentului articol se aplica, în mod corespunzãtor, persoanelor angajate cu contract individual de munca potrivit art. 9 alin. (2).
ART. 20
(1) Pe durata delegarii, detaşãrii sau trecerii temporare într-o alta activitate functionarii publici în cauza îşi pãstreazã funcţia, clasa şi gradul avute anterior.
(2) Când detasarea sau trecerea temporarã în alta activitate se face pe o funcţie publica la care este stabilit un salariu de baza mai mare, functionarii publici detasati sau trecuţi temporar în alta activitate au dreptul la acest salariu în condiţiile prevãzute de lege.
(3) Pe perioada detaşãrii sau trecerii temporare în alta activitate functionarii publici primesc, pe lângã salariul de baza stabilit potrivit alin. (1) şi (2), şi celelalte drepturi ce se acorda personalului din autoritatea sau instituţia publica respectiva.
(4) Drepturile ce se acorda pe timpul detaşãrii sau trecerii temporare în alta activitate se suporta de cãtre autoritatea, instituţia publica sau unitatea unde funcţionarul public respectiv îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 21
(1) Funcţionarul public mutat, în cadrul aceleiaşi autoritãţi, instituţii publice sau unitãţi, în alta localitate are dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el şi membrii familiei sale, precum şi pentru bunurile din gospodãria sa;
b) plata unei indemnizaţii egale cu salariul de baza net din ultima luna;
c) un concediu plãtit de 5 zile lucrãtoare, în vederea mutãrii efective, acordat la cererea sa.
(2) Mutarea în alta localitate se va putea face, în toate cazurile, numai cu asigurarea unei locuinţe de serviciu, în condiţiile legii.
(3) De drepturile prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi functionarii publici care solicita sa fie transferati în alta unitate situata într-o localitate diferita decât cea de domiciliu, dacã în cererea de transfer s-a fãcut aceasta menţiune.
(4) Plata drepturilor respective se suporta de cãtre autoritatea sau instituţia publica la care se face transferul.
ART. 22
(1) La încadrarea într-o autoritate, instituţie publica sau unitate din alta localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor functionarii publici beneficiazã de o indemnizaţie de instalare egala cu un salariu de baza corespunzãtor funcţiei de debutant în care urmeazã sa fie încadraţi.
(2) Indemnizaţia de instalare poate fi egala cu doua salarii de baza pentru acele localitãţi unde atragerea specialiştilor se face cu mare greutate. Lista localitãţilor respective se aproba prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Administraţiei Publice, dupã consultarea organizaţiilor sindicale din administraţia publica.
(3) Functionarii publici care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au demisionat sau au încetat raporturile de munca din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primitã, calculatã proporţional cu perioada rãmasã pana la expirarea termenului de un an.
ART. 23
Functionarii publici au dreptul la concediu de odihna şi la alte concedii, în condiţiile legii.
ART. 24
(1) În cazul în care conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice apreciazã ca studiile sunt utile autoritãţii sau instituţiei publice în care funcţionarul public îşi desfãşoarã activitatea, pe perioada concediului de studii acordat, în limita a 30 de zile lucrãtoare anual din acesta, funcţionarului public respectiv i se plãtesc salariul de baza corespunzãtor funcţiei îndeplinite şi, dupã caz, sporul de vechime.
(2) Functionarii publici care urmeazã o forma de specializare sau perfecţionare pe o durata mai mare de 1 luna, dar nu mai mult de 1 an, şi primesc pe aceasta perioada drepturile salariale, sunt obligaţi sa se angajeze în scris ca vor lucra de la 1 la 5 ani în autoritatea sau instituţia publica respectiva. În cazul nerespectãrii angajamentului aceştia vor restitui autoritãţii sau instituţiei publice drepturile salariale primite pe perioada cursurilor de specializare sau perfecţionare, proporţional cu timpul rãmas pana la împlinirea termenului, precum şi celelalte drepturi acordate, pe aceeaşi perioada, de autoritatea sau instituţia publica trimitatoare, cu excepţia cazului în care functionarii publici respectivi nu mai deţin funcţiile publice din motive neimputabile acestora sau în cazul transferului în interesul serviciului. Prevederile prezentului alineat se aplica şi în situaţia prevãzutã la alin. (1).
(3) În afarã concediului de odihna functionarii publici au dreptul, în condiţiile legii, la zile de concediu plãtit în cazul urmãtoarelor evenimente familiale deosebite:
a) cãsãtoria funcţionarului public - 5 zile lucrãtoare;
b) naşterea sau cãsãtoria unui copil - 3 zile lucrãtoare;
c) decesul soţului sau al unei rude ori afin pana la gradul III inclusiv al funcţionarului public - 3 zile lucrãtoare.

CAP. 6
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 25
(1) În anul 2003 salariile de baza pentru functionarii publici încadraţi pe funcţii, categorii, clase şi grade sunt cele prevãzute în anexele la prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Nivelurile salariilor de baza prevãzute în anexe sunt cele corespunzãtoare pentru lunile octombrie-decembrie 2003. În perioada ianuarie-septembrie 2003 functionarii publici vor beneficia de 38% din suma aferentã creşterii totale a salariilor de baza, calculatã ca diferenţa între salariile de baza cuvenite începând cu luna octombrie 2003, stabilite potrivit alin. (1), şi salariile de baza avute în luna decembrie 2002. În situaţia în care pentru luna ianuarie 2003 suma astfel determinata conduce la un salariu de baza mai mic decât salariul de baza minim brut pe ţara, se va acorda valoarea acestuia.
(3) Salariile de baza calculate pentru prima etapa de majorare potrivit prevederilor alin. (2) vor fi rotunjite din 1.000 în 1.000 de lei în favoarea salariatului.
(4) Functionarii publici care în luna decembrie 2002 au un salariu de baza mai mare decât cel stabilit potrivit alin. (1) îşi menţin în continuare salariile de baza avute.
(5) Pentru functionarii publici care se încadreazã în autoritãţi sau instituţii publice în perioada 1 ianuarie 2003 - 30 septembrie 2003 salariile de baza se vor stabili astfel: procentul de creştere de 38% se aplica asupra diferenţei dintre salariul de baza pentru funcţia respectiva, prevãzut în anexele la prezenta ordonanta de urgenta, şi salariul de baza, la limita maxima, pentru aceeaşi funcţie, stabilit potrivit reglementãrilor în vigoare, pentru luna decembrie 2002.
ART. 26
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legatura cu stabilirea salariilor de baza, sporurilor, premiilor şi a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenta este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţiile vor fi depuse în termen de 5 zile de la data luãrii la cunostinta de actul administrativ de stabilire a salariului.
(3) Ordonatorii de credite vor soluţiona contestaţiile în termen de 10 zile, cu avizul organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor funcţionarilor publici, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.
(4) Impotriva mãsurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) funcţionarul public se poate adresa instanţei de contencios administrativ, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii soluţionãrii contestaţiei.
ART. 27
Salariile de baza prevãzute în prezenta ordonanta de urgenta sunt brute, impozabile, potrivit legii, şi includ majorarea de pana la 8,29%, acordatã potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 403/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>art. 183 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale.
ART. 28
Anexele nr. I-IV fac parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 29
(1) Prevederile prezentei ordonanţe de urgenta intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2003.
(2) Dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 291/2000 privind organizarea şi funcţionarea unor ministere, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 308/2001 , referitoare la salarizarea personalului din aparatul propriu al unor ministere se aplica, în mod corespunzãtor, şi în anul 2003.
(3) Pana la intrarea în vigoare a hotãrârii Guvernului prevãzute la art. 17 rãmân aplicabile reglementãrile existente privind constituirea şi condiţiile de utilizare a fondurilor pentru stimularea personalului.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii şi solidaritãţii sociale,
Marian Sarbu

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 12 decembrie 2002.
Nr. 192.



ANEXA 1

APARATUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE, PARLAMENTULUI, GUVERNULUI,
CURŢII SUPREME DE JUSTIŢIE, PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA SUPREMA
DE JUSTIŢIE, CURŢII CONSTITUŢIONALE, CONSILIULUI LEGISLATIV,
CONSILIULUI CONCURENTEI, AVOCATULUI POPORULUI, CURŢII DE CONTURI,
CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII
ŞI CONSILIULUI NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI


A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere





┌────┬────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica de conducere │ Salariul │
│crt.│ │ de baza*) │
│ │ │ -lei- │
├────┼────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 1 │ Şef departament │ 26.491.000 │
└────┴────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.


B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie





┌────┬──────────────────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ Salariul │
│crt.│ Funcţia publica de execuţie │Categoria│ Clasa │ Gradul │ de baza │
│ │ │ │ │ │ -lei- │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 1 │Consilier │ A │ I │ 1 │ 13.238.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 12.050.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 11.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 2 │Expert │ A │ a II-a │ 1 │ 11.820.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 9.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 9.100.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 7.740.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 6.150.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 5.500.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 3 │Consilier juridic │ A │ I │ 1 │ 13.238.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 12.050.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 11.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 11.820.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 9.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 9.100.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 7.740.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 6.150.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 5.500.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 4 │Auditor │ A │ I │ 1 │ 13.238.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 12.050.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 11.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 11.820.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 9.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 9.100.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 7.740.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 6.150.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 5.500.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 5 │Referent de specialitate │ B │ I │ 1 │ 7.405.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 6.014.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 5.403.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 5.000.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 2 │ 4.880.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 3 │ 3.710.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 1 │ 3.100.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 2 │ 2.960.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 3 │ 2.800.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │debutant │ 2.700.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ 6 │Referent │ C │ I │ 1 │ 5.403.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 4.600.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.750.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.490.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.053.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 2.900.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 1 │ 2.800.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 2 │ 2.750.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 3 │ 2.650.000 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
└────┴──────────────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┘

C. Indemnizaţii de conducere





┌────┬────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ Funcţia publica de conducere │ în procente din salariul de baza │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 2 │Director │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil şef │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 5 │Şef sector │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 6 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 7 │Şef birou │ 25% │
└────┴────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘





ANEXA 2

APARATUL PROPRIU AL MINISTERELOR, CELORLALTE ORGANE DE SPECIALITATE
ALE ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE, AL CASEI NAŢIONALE DE PENSII
ŞI ALTE DREPTURI DE ASIGURĂRI SOCIALE, AL INSPECŢIEI MUNCII,
AL CASEI NAŢIONALE DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ŞI AL AGENŢIEI NAŢIONALE
PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCA

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere





┌────┬───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica de conducere │ Salariul │
│Crt.│ │ de baza*) │
│ │ │ -lei- │
├────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 1 │ Secretar general │ 17.370.000 │
├────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │ Secretar general adjunct │ 15.384.000 │
├────┼───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │ Comisar general │ 15.555.000 │
└────┴───────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.


B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie





┌────┬─────────────────────────┬───────────┬───────────┬──────────┬────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ │ │ │ Salariul │
│crt.│ de execuţie │Categoria │ Clasa │ Gradul │ de baza │
│ │ │ │ │ │ -lei- │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Consilier │ A │ I │ 1 │ 8.470.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │Expert │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 3 │Inspector de specialitate│ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 4 │Consilier juridic │ A │ I │ 1 │ 8.470.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 5 │Auditor │ A*) │ I │ 1 │12.149.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A*) │ I │ 2 │ 9.538.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A*) │ I │ 3 │ 7.796.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.927.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.100.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 6 │Referent de specialitate │ B │ I │ 1 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 6.014.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 2 │ 4.880.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 3 │ 3.710.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 1 │ 3.100.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 2 │ 2.960.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 3 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │debutant │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 7 │Referent │ C │ I │ 1 │ 4.532.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 3.916.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.545.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.266.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 1 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 2 │ 2.750.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 3 │ 2.650.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ 8 │Comisar │ A │ I │ 1 │ 8.470.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 1 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │debutant │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 1 │ 4.532.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 4.010.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.661.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.314.000 │
├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
└────┴─────────────────────────┴───────────┴───────────┴──────────┴────────────┘
*) Se utilizeazã şi pentru salarizarea controlorilor delegaţi ai
Ministerului Finanţelor Publice la care salariile de baza sunt mai mari cu 20%.
Pentru controlorii delegaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie la
data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta, salariile de baza,
pentru anul 2003, se vor stabili astfel încât sa se asigure menţinerea
drepturilor salariale avute în luna decembrie 2002.

C. Indemnizaţii de conducere





┌────┬────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ Funcţia publica de conducere │ în procente din salariul de baza │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 1 │Director general │ 55% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector de stat şef │ 55% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 3 │Inspector general de stat │ 55% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 4 │Director general adjunct │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 5 │Inspector de stat şef adjunct │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 6 │Inspector general de stat adjunct │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 7 │Comisar general adjunct │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 8 │Director │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│ 9 │Inspector-şef │ 50% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│10 │Director adjunct │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│11 │Inspector-şef adjunct │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│12 │Contabil şef │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│13 │Şef sector │ 40% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│14 │Comisar şef divizie │ 30% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│15 │Şef serviciu │ 30% │
├────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┤
│16 │Şef birou │ 25% │
└────┴────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘
NOTA:
1 Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de
salariile prevãzute la punctele 1, 3, 6 şi 7 la cap. B din prezenta anexa.
2 Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , cu modificãrile
şi completãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte drepturi
specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte dispoziţii
legale în vigoare.





ANEXA 3


APARATUL PROPRIU AL PREFECTURILOR, AL INSTITUŢIILOR SUBORDONATE
AUTORITĂŢILOR SAU INSTITUŢIILOR PUBLICE CENTRALE, AL SERVICIILOR
PUBLICE DESCENTRALIZATE ALE MINISTERELOR ŞI ALE ALTOR ORGANE ALE
ADMINISTRAŢIEI PUBLICE CENTRALE DE SPECIALITATE DIN UNITĂŢILE
ADMINISTRATIV-TERITORIALE, INSPECTORATELOR TERITORIALE DE MUNCA,
CASELOR DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE JUDEŢENE ŞI A MUNICIPIULUI
BUCUREŞTI, AL CASEI DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE A APĂRĂRII,
ORDINII PUBLICE, SIGURANŢEI NAŢIONALE ŞI AUTORITĂŢII JUDECĂTOREŞTI,
AL CASEI ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE A MINISTERULUI LUCRĂRILOR PUBLICE,
TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI, AL CASELOR JUDEŢENE DE PENSII
ŞI A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, AL AGENTIILOR JUDEŢENE PENTRU OCUPAREA
FORŢEI DE MUNCA ŞI A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, PRECUM ŞI DIN APARATUL
PROPRIU AL CONSILIILOR JUDEŢENE ŞI AL CONSILIULUI GENERAL
AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere




┌────┬─────────────────────────┬─────────┬────────────┬──────────┬─────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ │ │ │ Salariul │
│crt.│ de conducere*) │Categoria│ Clasa │ Gradul │ de baza*) │
│ │ │ │ │ │ -lei- │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 1 │Secretar general al │ │ │ │ │
│ │prefecturii municipiului │ │ │ │ │
│ │Bucureşti │ │ │ │ 17.090.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 2 │Secretar general al │ │ │ │ │
│ │prefecturii │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │categoria I │ │ │ │ 16.274.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │categoria II │ │ │ │ 15.176.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 3 │Secretar general al │ │ │ │ │
│ │municipiului Bucureşti │ │ │ │ 17.090.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ 4 │Şef departament în │ │ │ │ │
│ │aparatul propriu al │ │ │ │ │
│ │Consiliului General │ │ │ │ │
│ │al municipiului │ │ │ │ │
│ │Bucureşti │ │ │ │ 9.970.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Secretar general al │ │ │ │ │
│ │judeţului: │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │categoria I │ │ │ │ 16.274.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │categoria II │ │ │ │ 15.176.000 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴────────────┴──────────┴─────────────┘
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere


B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie




┌────┬─────────────────────────┬─────────┬──────────────┬─────────┬────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ │ │ │ Salariul │
│crt.│ de execuţie │Categoria│ Clasa │Gradul │ de baza │
│ │ │ │ │ │ -lei- │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 1 │Consilier │ A │ I │ 1 │ 8.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 2 │Expert │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 3 │Inspector de specialitate│ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 4 │Consilier juridic │ A │ I │ 1 │ 8.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 5 │Auditor │ A │ I │ 1 │ 8.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 6 │Inspector de munca │ A │ I │ 1 │ 8.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 1 │ 4.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 2 │ 4.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 7 │Referent de specialitate │ B │ I │ 1 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 6.014.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 2 │ 4.880.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 3 │ 3.710.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 1 │ 3.100.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 2 │ 2.960.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a │ 3 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │debutant │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 8 │Inspector │ C │ I │ 1 │ 4.532.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 3.916.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.545.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.266.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 1 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 2 │ 2.750.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 3 │ 2.650.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ 9 │Referent │ C │ I │ 1 │ 4.532.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 3.916.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.545.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.266.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 1 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 2 │ 2.750.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a │ 3 │ 2.650.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│10 │Comisar │ A │ I │ 1 │ 8.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 7.405.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 1 │ 6.707.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 6.013.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 5.403.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 5.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │debutant │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 1 │ 4.532.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 4.010.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.661.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.314.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │debutant │ 2.600.000 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴──────────────┴─────────┴────────────┘

B. Indemnizaţii de conducere





┌────┬───────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ Funcţia publica de conducere │în procente din salariul de baza │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 1 │Director general*), arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 2 │Inspector-şef, arhitect şef- primãria │ │
│ │municipiului Bucureşti │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 3 │Director general adjunct*), ahitect │ │
│ │şef adjunct**) │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 4 │Inspector-şef adjunct │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 5 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 6 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 7 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 8 │Comisar şef secţie │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 9 │Comisar şef secţie adjunct │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│10 │Comisar şef secţie divizie │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│11 │Şef serviciu, şef administraţie │ │
│ │financiarã - nivel oraş │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│12 │Şef birou, şef administraţie │ │
│ │financiarã - nivel comuna │ 25% │
└────┴───────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘
*) Se utilizeazã la nivelul de judeţ, la Primãria Municipiului Bucureşti
**) Se utilizeazã numai la Primãria Municipiului Bucureşti

NOTA:
1 Salariile de baza ale personalului vamal sunt mai mari cu 20% fata de
salariile prevãzute la punctele 1, 3, 4, 7 şi 9 la cap. A din prezenta anexa.
2 Personalul vamal, echivalat potrivit <>Legii nr. 188/1999 , cu
modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã şi de sporurile şi alte
drepturi specifice reglementate prin Statutul personalului vamal şi alte
dispoziţii legale în vigoare.
3 Personalul de execuţie din trezorerii beneficiazã de un spor pentru
condiţii deosebite de munca de 10% din salariul de baza.





ANEXA 4

APARATUL PROPRIU AL CONSILIILOR LOCALE ŞI AL INSTITUŢIILOR DIN
SUBORDINEA CONSILIILOR JUDEŢENE SAU CONSILIILOR LOCALE

A. Salarii de baza pentru funcţii publice de conducere





┌────┬────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica de conducere │ Salariul de baza*) │
│crt.│ │ -lei- │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 1 │Secretar al unitãţilor administrativ teritoriale: │ │
│ │ - municipii: │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● cu peste 320.000 locuitori**) │ 13,531,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria I │ 12,251,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria II │ 11,155,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria III │ 10,056,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ - oraşe: │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria I │ 9,000,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria II │ 8,600,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria III │ 8,400,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ - comune: │ │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● cu peste 15.000 locuitori │ 8,362,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria I (între 7.001-15.000 locuitori) │ 6,700,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria II (între 3.001-7.000 locuitori) │ 6,300,000 │
├────┼────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ │ ● categoria III (pana la 3.000 locuitori) │ 6,100,000 │
└────┴────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘
*) Cuprinde şi indemnizaţia de conducere.
**) Se aplica şi la sectoarele municipiului Bucureşti

NOTA:
1. Stabilirea categoriilor judeţelor, municipiilor şi oraşelor, se face
prin hotãrâre a Guvernului.
2. În cazul secretarului unitãţii administrativ-teritoriale, care, în mod
excepţional, potrivit legii, are studii medii, salariul de baza prevãzut de
prezenta ordonanta de urgenta se diminueazã cu 10%.

B. Salarii de baza pentru funcţii publice de execuţie





┌────┬─────────────────────────┬─────────┬────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Funcţia publica │ │ │ │ Salariul │
│crt.│ de execuţie │Categoria│ Clasa │ Gradul │ de baza │
│ │ │ │ │ │ -lei- │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 1 │Consilier │ A │ I │ 1 │ 6,432,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 5,685,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 4,940,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 2 │Expert │ A │ a II-a │ 1 │ 4,475,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 4,100,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 3,800,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 1 │ 3,600,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 2 │ 3,400,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 3 │ 3,100,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │ debutant │ 3,000,000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 3 │Inspector de specialitate│ A │ a II-a │ 1 │ 4.475.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 4.100.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 3.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 1 │ 3.600.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 2 │ 3.400.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 3 │ 3.100.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │ debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 4 │Consilier juridic │ A │ I │ 1 │ 7.176.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 6.432.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 5.685.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 4.940.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 4.289.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 1 │ 3.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 2 │ 3.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 3 │ 3.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ - │ debutant │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 5 │Auditor │ A │ I │ 1 │ 7.176.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 2 │ 6.432.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ I │ 3 │ 5.685.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 1 │ 4.940.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 2 │ 4.289.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a II-a │ 3 │ 3.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 1 │ 3.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 2 │ 3.500.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ A │ a III-a│ 3 │ 3.200.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 6 │Referent de specialitate │ B │ I │ 1 │ 4.569.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 2 │ 3.947.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ I │ 3 │ 3.559.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 1 │ 3.400.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 2 │ 3.250.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a II-a │ 3 │ 3.150.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a│ 1 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a│ 2 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ a III-a│ 3 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ B │ - │ debutant │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 7 │Inspector │ C │ I │ 1 │ 4.197.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 3.916.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.545.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.266.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.150.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 1 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 2 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 3 │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │ debutant │ 2.600.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ 8 │Referent │ C │ I │ 1 │ 4.197.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 2 │ 3.916.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ I │ 3 │ 3.545.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 1 │ 3.266.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 2 │ 3.150.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a II-a │ 3 │ 3.000.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 1 │ 2.900.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 2 │ 2.800.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ a III-a│ 3 │ 2.700.000 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────┤
│ │ │ C │ - │ debutant │ 2.600.000 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴────────────┴───────────┴────────────┘

C. Indemnizaţii de conducere





┌────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Indemnizaţia de conducere │
│crt.│ Funcţia publica de conducere │ în procente din salariul de baza │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 1 │Arhitect şef*) │ 55% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 2 │Director │ 50% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 3 │Director adjunct │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 4 │Contabil şef │ 40% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 5 │Şef serviciu, arhitect-şef**) │ 30% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 6 │Şef birou │ 25% │
├────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 7 │Persoana cu responsabilitate în │ 15% │
│ │domeniul urbanismului şi │ │
│ │amenajãrii teritoriului şi al │ │
│ │autorizãrii executãrii lucrãrilor │ │
│ │de construcţii***) │ │
└────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘
*) Se utilizeazã la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti şi la
municipii
**) Se utilizeazã la oraşe
***) Se utilizeazã la comune


D. Sporuri specifice
Personalul prevãzut în anexa IV beneficiazã şi de sporurile prevãzute de
dispoziţiile legale în vigoare.


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016