Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 17 din 27 februarie 2008  pentru schimbarea titularului dreptului de administrare a unor imobile si pentru luarea unor masuri de reglementare a situatiei juridice a acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 17 din 27 februarie 2008 pentru schimbarea titularului dreptului de administrare a unor imobile si pentru luarea unor masuri de reglementare a situatiei juridice a acestora

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 29 februarie 2008

Având în vedere faptul cã Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Bucureşti este singura instituţie din ţarã specializatã în studiul patologiei geriatrice şi gerontologice,
ţinând cont de interesul particular acordat de Ministerul Sãnãtãţii Publice domeniului medicinei geriatrice,
având în vedere faptul cã în prezent bunurile care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţã se aflã în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" şi ţinând cont cã acest fapt împiedicã atragerea de fonduri şi efectuarea de investiţii din partea Ministerului Sãnãtãţii Publice, pentru asigurarea bunei funcţionãri a Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Bucureşti,
în aceste condiţii, pentru a se crea cadrul legal necesar atragerii de fonduri şi efectuãrii de investiţii la nivelul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Bucureşti, au fost adoptate mãsurile prevãzute în prezenta reglementare, întrucât, în lipsa acestora, actul medical exercitat ar avea de suferit, fapt ce ar determina consecinţe grave asupra stãrii de sãnãtate a pacienţilor, persoane vârstnice.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Mãsuri pentru transmiterea dreptului de administrare a unor imobile aflate în domeniul public şi privat al statului, de la Regia Autonomã "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" la Ministerul Sãnãtãţii Publice

ART. 1
Datele de identificare ale imobilelor prevãzute la poziţiile de la nr. MF 35.878 şi 35.880 din anexa nr. 40 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuiesc cu datele prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 2
Se aprobã transmiterea imobilelor aflate în domeniul public al statului, având datele de identificare prevãzute în anexa nr. 2, din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", denumitã în continuare RA "APPS" , în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, denumit în continuare MSP.
ART. 3
Se aprobã trecerea imobilelor, având datele de identificare prevãzute în anexa nr. 3, din domeniul privat al statului şi din administrarea RA "APPS" în domeniul public al statului şi în administrarea MSP.
ART. 4
Se transmite dreptul de administrare asupra bunurilor mobile aflate în dotarea Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Bucureşti, aferente imobilelor prevãzute la art. 2 şi, respectiv, art. 3, altele decât cele prevãzute în anexa nr. 4, din administrarea RA "APPS" în administrarea MSP, cu pãstrarea regimului juridic al fiecãrui bun mobil.
ART. 5
(1) Imobilele prevãzute la art. 2 şi 3 îşi pãstreazã destinaţia actualã şi vor fi folosite pentru furnizarea de servicii medicale de specialitate, pãstrându-şi acelaşi profil.
(2) Predarea-preluarea imobilelor prevãzute la art. 2 şi 3 se face prin protocol de predare-primire în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 6
(1) Se transmite de la RA "APPS" la MSP dreptul de administrare asupra investiţiilor şi dotãrilor aferente imobilelor prevãzute la art. 2 şi 3, realizate din fonduri proprii ale RA "APPS", aflate în domeniul privat sau public al statului, dupã caz.
(2) Operaţiunea prevãzutã la alin. (1) se face cu titlu gratuit, conform anexei nr. 4.

CAP. II
Situaţia notificãrilor şi a litigiilor existente în temeiul <>Legii nr. 10/2001

ART. 7
(1) În conformitate cu dispoziţiile <>art. 26 alin. (4) din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, având în vedere calitatea sa de entitate care a emis dispoziţia de soluţionare a notificãrii, RA "APPS" îşi pãstreazã calitatea procesualã dobânditã în litigiile având ca obiect imobilele prevãzute în anexele nr. 2 şi 3 care au fost notificate în baza <>Legii nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi pentru care RA "APPS" a emis decizii de soluţionare, atacate în instanţã pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) În conformitate cu dispoziţiile <>art. 26 alin. (4) din Legea nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, având în vedere calitatea sa de entitate care a emis dispoziţia de soluţionare a notificãrii, RA "APPS" va dobândi calitatea procesualã corespunzãtoare în litigiile având ca obiect imobilele prevãzute în anexele nr. 2 şi 3 care au fost notificate în baza <>Legii nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi pentru care RA "APPS" a emis decizii de soluţionare, neatacate în instanţã pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 8
(1) În situaţia în care instanţa va dispune obligarea RA "APPS" la emiterea deciziei de restituire în naturã, prevãzutã la <>art. 21 alin. (1) din Legea nr. 10/2001 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a oricãruia dintre imobilele în litigiu cãtre persoanele îndreptãţite, pe data rãmânerii definitive a hotãrârii instanţei, respectivul imobil, astfel cum este identificat în hotãrârea instanţei, trece în domeniul privat al statului, iar dreptul de administrare asupra acestuia se transmite de la MSP la RA "APPS", în vederea punerii în executare a hotãrârii instanţei.
(2) Încheierea protocolului de predare-preluare a imobilului prevãzut la alin. (1) se face în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii acestuia în administrarea RA "APPS", la solicitarea RA "APPS".
(3) Efectele hotãrârilor judecãtoreşti pronunţate în litigiile prevãzute la art. 7 alin. (1) şi (2) în contradictoriu cu RA "APPS" se produc şi faţã de titularul dreptului de administrare a imobilelor ce fac obiectul acestor litigii, respectiv MSP.
(4) În situaţia în care instanţa dispune respingerea, totalã sau în parte, a contestaţiei petentului, pe data rãmânerii definitive şi irevocabile a hotãrârii instanţei, dreptul de administrare asupra imobilului pentru care nu se dispune restituirea, astfel cum este identificat în hotãrârea instanţei, se consolideazã şi rãmâne transmis MSP în scopul prevãzut la art. 5 alin. (1).
ART. 9
(1) MSP va permite desfãşurarea, în incinta imobilelor care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţã, a oricãror activitãţi legate de litigiile prevãzute la art. 7, inclusiv efectuarea unor eventuale expertize ale imobilelor.
(2) În vederea pregãtirii strategiei procesuale în litigiile prevãzute la art. 7, pentru apãrarea intereselor MSP referitoare la dreptul de administrare, acesta îşi poate desemna unul sau mai mulţi specialişti care sã îi asiste pe reprezentanţii RA "APPS".

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 10
(1) Patrimoniul RA "APPS" se diminueazã cu valoarea de inventar a bunurilor imobile prevãzute la art. 2 şi 3 şi a bunurilor mobile prevãzute în anexa nr. 4, iar patrimoniul MSP se majoreazã corespunzãtor.
(2) În situaţia prevãzutã la art. 8 alin. (1) - (3), patrimoniul MSP se diminueazã în mod corespunzãtor cu valoarea de inventar a bunurilor care vor fi restituite persoanei îndreptãţite.
ART. 11
Guvernul, prin hotãrâre, va putea sã dispunã ulterior cu privire la dreptul de administrare asupra imobilelor prevãzute în anexele nr. 2 şi 3 care fac obiectul litigiilor prevãzute la art. 7, numai dupã finalizarea acestora prin hotãrâre definitivã şi irevocabilã şi numai în situaţia în care condiţia rezolutorie prevãzutã la art. 8 alin. (1) nu se împlineşte, iar dreptul de administrare se consolideazã în patrimoniul MSP.
ART. 12
La data semnãrii protocolului de predare-preluare a imobilelor prevãzute la art. 2 şi 3, precum şi în cazurile prevãzute la art. 8 alin. (1), MSP şi RA "APPS"au obligaţia de a efectua modificãrile corespunzãtoare rezultate din aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţã în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.705/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 13
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


───────────────
Secretarul general al Guvernului,
Ilie Gavril Bolojan

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 27 februarie 2008.
Nr. 17.

ANEXA 1

MODIFICAREA
datelor de identificare ale imobilelor prevãzute la nr. MF 35.878 şi 35.880 din anexa nr. 40 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.705/2006







────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Date de identificare
Nr. Nr. Cod ──────────────────────────────────────────────────────────────
crt. MF clasifi- Denumire Descriere tehnicã Vecinãtãţi Adresã
care (pe scurt)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 35.878 8.29.02 Imobil şi teren Suprafaţa terenului = str. Mãnãstirea România,
aferent sediului 21.575,24 mp Cãldãruşani municipiul
central al Suprafaţa construitã = Bucureşti,
Institutului 4003,99 mp str. Mãnãstirea
Naţional de Cãldãruşani nr. 9,
Gerontologie sectorul 1,
şi Geriatrie S.A.I.F.I.
"Ana Aslan"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. 35.880 8.29.02 Imobil şi teren Suprafaţa terenului = Str. Spãtarului România,
aferent 794,71 mp municipiul
Policlinicii Suprafaţa construitã = Bucureşti,
Institutului 381,52 mp Str. Spãtarului
Naţional de nr. 15,
Gerontologie şi sectorul 2,
Geriatrie S.A.I.F.I.
"Ana Aslan"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2

DATELE DE IDENTIFICARE
ale imobilelor, aflate în domeniul public al statului, care se transmit din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice




────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Locul unde Persoana Persoana Caracteristicile Nr. de
crt este situat juridicã juridicã tehnice ale identificare MF/
imobilul de la care se la care se imobilului Cod de clasificare
transmite transmite Suprafaţa
terenului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Pãdure în incinta Din domeniul public În domeniul public Suprafaţa terenului = Nr. de
Secţiei Otopeni a al statului şi din şi în administrarea 120.000 mp identificare
Institutului administrarea Regiei Ministerului MF 35.874
de Gerontologie şi Autonome Sãnãtãţii Publice Cod de
Geriatrie "Administraţia clasificare
"Ana Aslan",şos. Patrimoniului 8.29.02
Bucureşti-Ploieşti, Protocolului
judeţul Ilfov de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Imobil + teren Din domeniul public În domeniul public Suprafaţa terenului = Nr. de
(fãrã pãdure) al statului şi din şi în administrarea 159.502,63 mp identificare
aferent Secţiei administrarea Regiei Ministerului Suprafaţa construitã = MF 150.294
Otopeni a Autonome Sãnãtãţii Publice 14.077 mp
Institutului de "Administraţia
Gerontologie Patrimoniului
şi Geriatrie Protocolului de Stat"
"Ana Aslan",
şos. Bucureşti-
Ploieşti,
judeţul Ilfov.
Locuinţe sociale
în incinta Secţiei
Otopeni a
Institutului de
Gerontologie şi
Geriatrie
"Ana Aslan"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Imobil + teren Din domeniul public În domeniul public Suprafaţa terenului = Nr. de
aferent al statului şi din şi în administrarea 21.575,24mp identificare
sediului administrarea Regiei Ministerului Suprafaţa construitã = MF 35.878
central al Autonome Sãnãtãţii Publice 4.003,99 mp Co de
Institutului de "Administraţia clasificare
Gerontologie Patrimoniului 8.29.02
şi Geriatrie Protocolului de Stat"
"Ana Aslan",
str. Mãnãstirea
Cãldãruşani nr. 9
sectorul 1
Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Imobil + Din domeniul public În domeniul public Suprafaţa terenului = Nr. de
teren al statului şi din şi în administrarea 794,71 mp identificare
aferent administrarea Regiei Ministerului Suprafaţa construitã = MF 35.880
policlinicii Autonome Sãnãtãţii Publice 381,52 mp Co de
Institutului de "Administraţia clasificare
Gerontologie Patrimoniului 8.29.02
şi Geriatrie Protocolului de Stat"
"Ana Aslan",
str. Spãtarului
nr. 15, sectorul 2
Bucureşti
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 3

DATELE DE IDENTIFICARE
ale imobilelor care se transmit din domeniul privat al statului în domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" în administrarea Ministerului Sãnãtãţii Publice




────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr Locul unde este Persoana juridicã de Persoane juridicã la Caracteristicile
crt situat imobilul la care se transmite care se transmite tehnice ale imobilului/
Suprafaţa terenului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Teren aferent Secţiei Din domeniul privat În domeniul public Suprafaţa terenului =
Otopeni a Institutului al statului şi din al statului şi în 50.090 mp
de Gerontologie şi administrarea Regiei administrarea
Geriatrie "Ana Aslan" Autonome Ministerului
(fãrã pãdure), "Administraţia Sãnãtãţii Publice
şos. Bucureşti-Ploiesti, Patrimoniului
judeţul Ilfov Protocolului de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Construcţii şi construcţii Din domeniul privat În domeniul public Suprafaţa terenului =
speciale, spaţii al statului şi din al statului şi în 00,00 mp
verzi şi parc aferente administrarea Regiei administrarea Suprafaţa construitã =
suprafeţei de teren Autonome "Administraţia Ministerului 244 mp
de 50.090 mp, situata în Patrimoniului Sãnãtãţii Publice
incinta Secţiei Protocolului de Stat"
Otopeni a Institutului de
Gerontologie şi Geriatrie
"Ana Aslan", şos. Bucureşti-
Ploieşti, judeţul Ilfov
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 4

SITUAŢIA
investiţiilor şi dotãrilor realizate de Regia Autonomã "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" la obiectivul Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din Bucureşti, aflate în domeniul privat sau public al statului, al cãror drept de administrare se transmite, cu titlu gratuit, Ministerului Sãnãtãţii Publice



─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. A. LUCRĂRI DE INVESTIŢII LEI
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Lucrãri de investiţie preluate prin protocolul de
predare-preluare nr. 10.200 din 26 august 2003 1.995.626,23
2. Lucrãri de investiţie executate la corpul B,
tronsoanele I şi II, conform Actului adiţional 346.849,70
din 17 septembrie 2003 la Protocolul de predare-
preluare nr. 10.200 din 26 august 2003
3. Lucrãri de investiţie-consolidare şi modernizare
corp B, tronsoanele I şi II 3.449.830,76
4. Expertizã tehnicã pentru Institutul Naţional de
Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" din 39.788,00
Bucureşti, corp A şi policlinica (Str. Spãtarului)
5. Verificarea şi remedierea avariilor la instalaţia
de utilizare a gazelor naturale 7.250,00
6. Servicii prestate de Corpul de Pompieri Militari 165,60
7. Documentaţie tehnicã pentru reabilitarea staţiei
de epurare a apelor uzate 4.200,00
8. Împrejmuire gard 159.783,05
9. Rampa gunoi 51.311,81
10. Instalaţie apometre 17.016,01
11. Proiectare staţie de epurare 20.062,00
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total A 6.091.883,16
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. B. DOTĂRI LEI
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Bunuri de natura obiectelor de inventar pentru
Clinica Otopeni 82.528,93
2. Bunuri de natura obiectelor de inventar pentru
imobilul din Bucureşti, str. Mãnãstirea Cãldãruşani nr. 9 113.215,20
3. Bunuri de natura mijloacelor fixe pentru imobilul din
Bucureşti, str. Mãnãstirea Cãldãruşani nr. 9 4.650,00
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total B 200.394,13
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL A + B 6.292.277,29
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016