Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 17 din 21 martie 2007  pentru trecerea Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva din subordinea Ministerului Apararii in subordinea Academiei Romane si pentru stabilirea unor masuri organizatorice aferente acesteia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 17 din 21 martie 2007 pentru trecerea Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva din subordinea Ministerului Apararii in subordinea Academiei Romane si pentru stabilirea unor masuri organizatorice aferente acesteia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 204 din 26 martie 2007

Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã a funcţionat iniţial ca unitate sanitarã cu caracter ambulatoriu pe lângã Spitalul "Elias", instituţie ce se aflã în prezent în subordinea Academiei Române.
Aceasta solicitã crearea la nivelul Academiei Române a unui complex unitar de sãnãtate care sã includã Spitalul "Elias" şi Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã, realizându-se astfel posibilitatea acordãrii de asistenţã medicalã integratã pentru pacienţi.
În prezent Centrul asigurã servicii medicale pentru un numãr redus de personal care provine din Ministerul Apãrãrii, cadre militare în activitate sau în rezervã ori în retragere şi membrii de familie ai acestora, aflat pe listele de capitaţie, ceilalţi pacienţi fãcând parte din alte categorii sociale.
Având în vedere necesitatea înfiinţãrii unui complex unitar de sãnãtate la cel mai înalt nivel, compus din spital şi ambulator, se impune crearea într-un termen cât mai scurt a cadrului legal care sã permitã funcţionarea Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã la un nivel corespunzãtor şi sã asigure asistenţa medicalã şi protecţia sanitarã pentru demnitarii români şi strãini.
Neadoptarea în regim de urgenţã a mãsurilor prevãzute în prezentul act normativ ar putea avea consecinţe negative în ceea ce priveşte posibilitatea asigurãrii asistenţei medicale şi a protecţiei sanitare pentru demnitarii români şi strãini, activitãţi de importanţã deosebitã pentru România în relaţiile cu statele ale cãror demnitari solicitã astfel de servicii pe teritoriul statului român.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã, unitate sanitarã cu personalitate juridicã, cu sediul central în municipiul Bucureşti, str. Washington nr. 8-10, sectorul 1, trece din subordinea Ministerului Apãrãrii în subordinea Academiei Române.
ART. 2
Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã îşi schimbã denumirea în Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã - Bucureşti.
ART. 3
(1) Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicinã Preventivã - Bucureşti, denumit în continuare Centrul, este instituţie publicã în domeniul sanitar, cu personalitate juridicã.
(2) Centrul asigurã asistenţã medicalã primarã, de specialitate, de urgenţã pentru categorii de persoane aflate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, precum şi asistenţã medicalã şi protecţie sanitarã pentru demnitarii români şi strãini, desfãşurând şi activitãţi de inspecţie sanitarã şi sanitar-veterinarã de stat, în colaborare cu Inspecţia Sanitarã de Stat din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice, având în vedere protocolul de colaborare interinstituţionalã în vigoare.
(3) Activitãţile de inspecţie sanitarã şi de inspecţie sanitar-veterinarã de stat prestate de personalul acreditat de Ministerul Sãnãtãţii Publice, respectiv Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor, se efectueazã în teritoriul operativ impus de situaţia asigurãrii protecţiei sanitare a demnitarilor protejaţi.
(4) Centrul îşi desfãşoarã activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare şi funcţionare.
ART. 4
(1) Imobilele în care îşi desfãşoarã activitatea Centrul, aflate în domeniul public al statului, cu excepţia celor în care desfãşoarã activitãţi de medicinã preventivã, se trec, cu sarcinile de care sunt grevate, inclusiv notificãrile formulate în baza Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicatã, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, prin hotãrâre a Guvernului, din administrarea Ministerului Apãrãrii în administrarea Academiei Române, cu menţinerea destinaţiei de spaţii pentru activitãţi medicale.
(2) Mijloacele fixe, obiectele de inventar şi materialele aflate în dotarea Centrului, aparatura şi tehnica medicalã aflate în folosinţa Centrului, precum şi alte bunuri patrimoniale trec din administrarea Ministerului Apãrãrii în administrarea Academiei Române prin protocol de predare-preluare. Protocolul de predare-preluare a patrimoniului se încheie între Ministerul Apãrãrii şi Academia Românã, pe baza situaţiei financiare încheiate la data de 31 decembrie 2006, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
ART. 5
(1) Sumele prevãzute în bugetul Ministerului Apãrãrii pe anul 2007, alocate Centrului, se transferã cu aceeaşi destinaţie în bugetul Academiei Române.
(2) Ministerul Finanţelor Publice este autorizat sã introducã, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificãrile corespunzãtoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetelor Ministerului Apãrãrii şi Academiei Române pe anul 2007.
ART. 6
(1) Finanţarea Centrului se asigurã din venituri proprii.
(2) Veniturile proprii ale Centrului se constituie din:
a) sume decontate de casele de asigurãri de sãnãtate pentru serviciile medicale contractate şi furnizate;
b) servicii medicale furnizate la cererea persoanelor fizice şi juridice;
c) donaţii, sponsorizãri şi ale surse atrase, în condiţiile legii.
(3) Serviciile medicale furnizate de Centru sunt, în principal, urmãtoarele:
a) asistenţã medicalã de urgenţã la domiciliu;
b) asistenţã medicalã primarã;
c) asistenţã medicalã ambulatorie de specialitate;
d) centru de dializã cronicã;
e) investigaţii paraclinice şi de laborator;
f) servicii de farmacie;
g) activitãţi de chirurgie de o zi în domeniile chirurgie generalã, chirurgie ortopedicã, oftalmologie, ORL, ginecologie, chirurgie plasticã şi reparatorie şi flebologie;
h) activitãţi de medicina muncii.
(4) Centrul poate primi de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei Române, fonduri pentru:
a) activitãţi de medicinã preventivã;
b) activitãţi de inspecţie sanitarã şi sanitar-veterinarã de stat;
c) asigurarea asistenţei medicale de urgenţã pentru demnitarii români şi membrii delegaţiilor din care aceştia fac parte, în ţarã şi în strãinãtate;
d) asigurarea asistenţei medicale pentru demnitarii strãini şi membrii delegaţiilor din care aceştia fac parte, aflaţi în vizitã oficialã pe teritoriul României;
e) dotarea cu echipamente medicale de înaltã performanţã;
f) investiţii pentru construirea de noi clãdiri, consolidarea construcţiilor grav afectate de seisme şi de cazuri de forţã majorã, precum şi transformarea, modernizarea şi extinderea construcţiilor existente.
ART. 7
Personalul civil angajat al Centrului îşi pãstreazã aceastã calitate şi drepturile salariale dupã trecerea acestuia în subordinea Academiei Române.
ART. 8
Cadrele militare în activitate din Ministerul Apãrãrii, detaşate pentru a executa misiuni în cadrul Centrului, beneficiazã de drepturile bãneşti prevãzute de actele normative în vigoare.
ART. 9
Cadrele militare în activitate care îşi desfãşoarã activitatea în Centru se încadreazã pe statele anexã M ale Ministerului Apãrãrii, aprobate în acest scop prin hotãrâre a Consiliului Suprem de Apãrare a Ţãrii, şi sunt detaşate pentru a executa misiuni în afara acestui minister, în vederea exercitãrii atribuţiilor funcţiilor civile din cadrul Centrului.
ART. 10
Contractele de furnizare de servicii medicale pe anul 2007, încheiate de Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti cu Centrul, rãmân în vigoare. Centrul face parte în continuare din furnizorii de servicii medicale pentru aceastã casã.
ART. 11
În termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, Ministerul Apãrãrii şi Centrul încheie un protocol prin care beneficiarilor <>Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aflaţi pe listele de capitaţie ale medicilor de familie ai Centrului, li se vor acorda în continuare asistenţã medicalã şi medicamente, în condiţiile legii.
ART. 12
(1) Prezenta ordonanţã de urgenţã se aplicã începând cu data de 1 a lunii urmãtoare datei publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) La data prevãzutã la alin. (1) se abrogã <>Decretul nr. 16/1990 al Consiliului Frontului Salvãrii Naţionale privind trecerea în subordinea Ministerului Apãrãrii Naţionale a Spitalului "Elias" şi a Oficiului Farmaceutic nr. 3, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 2 din 5 ianuarie 1990, cu modificãrile ulterioare, precum şi orice dispoziţii contrare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul apãrãrii,
Corneliu Dobriţoiu
secretar de stat

Preşedintele Academiei Române,
Ionel Haiduc

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 21 martie 2007.
Nr. 17.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016