Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 163 din 6 decembrie 2001  privind reglementarea unor masuri financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 163 din 6 decembrie 2001 privind reglementarea unor masuri financiare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 798 din 13 decembrie 2001
În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) <>Ordonanta Guvernului nr. 75/1999 privind constituirea Fondului special de sustinere a învãţãmântului de stat şi <>art. VI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 pentru reglementarea unor probleme financiare, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 374/2001 , se abroga începând cu data de 1 ianuarie 2002.
(2) Începând cu anul 2002 manualele şcolare acordate potrivit prevederilor <>art. 174 din Legea învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi bursele studenţilor din Republica Moldova care studiazã în România, acordate potrivit dispoziţiilor legale, se finanţeazã de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii.
(3) Cheltuielile aferente facilitãţilor acordate elevilor şi studenţilor pentru transportul pe calea feratã şi metroul se finanţeazã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, începând cu data de 1 ianuarie 2002, pe baza foilor de drum sau a abonamentelor eliberate prin unitãţile de învãţãmânt preuniversitar şi universitar, potrivit metodologiei aprobate prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetãrii şi ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
ART. 2
(1) Cota de 3% prevãzutã la <>art. 53 alin. (1) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/1999 privind protecţia specialã şi încadrarea în munca a persoanelor cu handicap, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se reduce la 2% începând cu data de 1 ianuarie 2002.
(2) Pentru susţinerea sistemului de protecţie a drepturilor copilului şi a persoanelor adulte cu handicap se acorda bugetelor locale sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
ART. 3
(1) Cota de 5% prevãzutã la <>art. 7 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va fi de 6% începând cu data de 1 ianuarie 2002.
(2) Sumele datorate de contribuabili potrivit prevederilor <>art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 95/2001 privind constituirea şi utilizarea Fondului România, aferente trimestrului IV 2001, precum şi cele neachitate la termenele legale de plata începând cu data de 1 ianuarie 2002 se fac venit la bugetul de stat, iar eventualele sume virate necuvenit cãtre Fondul România se regularizeazã cu bugetul de stat.
(3) Disponibilitãţile Fondului România existente la data de 31 decembrie 2001 se vireazã la bugetul de stat pe anul 2002 pana la data de 25 ianuarie 2002.
(4) Strategia şi prioritãţile anuale pentru imaginea externa a tarii se stabilesc de Consiliul interministerial pentru imagine externa, denumit în continuare Consiliul interministerial, format din primul-ministru, ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ministrul afacerilor externe, ministrul informaţiilor publice, ministrul integrãrii europene, ministrul culturii şi cultelor, ministrul turismului, ministrul tineretului şi sportului, ministrul educaţiei şi cercetãrii, ministrul finanţelor publice şi preşedintele Fundaţiei Culturale Romane.
(5) Preşedintele Consiliului interministerial este primul-ministru.
(6) Secretarul executiv al Consiliului interministerial este ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.
(7) În cadrul Consiliului interministerial funcţioneazã Comisia de evaluare, formatã din secretarii de stat cu atribuţii în domeniul imagine-comunicare din cele 8 ministere, un secretar de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului şi vicepreşedintele Fundaţiei Culturale Romane.
(8) Consiliul interministerial funcţioneazã în baza regulamentului propriu de organizare şi funcţionare, elaborat de Secretariatul General al Guvernului în colaborare cu celelalte ministere reprezentate în Consiliul interministerial şi aprobat prin decizie a primului-ministru.
(9) Evaluarea proiectelor se face în raport cu criteriile stabilite prin Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului interministerial.
(10) Proiectele evaluate potrivit alin. (9) vor fi supuse de cãtre secretarul executiv spre aprobare Consiliului interministerial, care decide ce proiecte vor primi finanţare.
(11) Din bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, se finanţeazã:
a) proiecte de promovare a imaginii României, realizate prin angajarea unor servicii specializate ale unor companii romane şi strãine;
b) realizarea unor pagini de prezentare a României în cotidiene de notorietate din strãinãtate şi a unor emisiuni pe posturi de televiziune;
c) proiecte de prezentare a economiei româneşti în ansamblu sau a unor sectoare economice şi informãri periodice destinate agentiilor de rating, bãncilor de investiţii, mediilor economice occidentale în general;
d) susţinerea editãrii de material documentar cu tematici diverse - prezentare generalã a tarii, economie, turism, cultura - pe suporturi diferite, cum sunt tipariturile, compact-discurile, casetele video etc.;
e) organizarea de acţiuni comune cu grupuri de reflectie prestigioase din Statele Unite ale Americii şi din Europa pe teme de integrare europeanã şi euroatlantica;
f) proiecte de programe culturale şi de informare, precum şi de investiţii în echipamente informatice şi de comunicare, vizând susţinerea activitãţii institutelor şi centrelor culturale şi de informare româneşti din strãinãtate;
g) proiecte de sprijinire a activitãţii consulatelor onorifice şi a asociaţiilor comunitãţilor româneşti;
h) sprijinirea apariţiei unor ziare şi publicaţii ale comunitãţilor româneşti din ţãrile vecine şi finanţarea unor programe de învãţãmânt la distanta pentru ţinerii de origine romana din comunitatile româneşti de pretutindeni;
i) proiecte de avengura prezentate în centre de interes politic şi economic; cicluri sub genericul "Festivalul/Anul/Luna/Saptamana/Zilele României"; mari evenimente aniversare româneşti, manifestãri culturale complementare pentru reuniuni politice, diplomatice, economice, internaţionale, din ţara şi din strãinãtate; participari la expoziţii mondiale; candidaturi româneşti pentru Capitala Europeanã a Culturii;
j) realizarea şi amplasarea în strãinãtate a unor monumente care omagiaza personalitãţi şi evenimente româneşti.
(12) <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 95/2001 , aprobatã prin <>Legea nr. 635/2001 , se abroga începând cu data de 1 ianuarie 2002.
ART. 4
(1) Prevederile art. I, II şi III se aplica începând cu obligaţiile aferente lunii ianuarie 2002.
(2) Controlul pentru stabilirea, urmãrirea şi încasarea obligaţiilor menţionate la alin. (1) al art. I, art. II şi alin. (2) al art. III, aferente anului 2001 şi perioadelor precedente, se efectueazã potrivit prevederilor actelor normative în vigoare la data operaţiunilor supuse controlului.
ART. 5
(1) Ministerul Apãrãrii Naţionale este autorizat pentru anul 2001 sa efectueze în cadrul capitolului "Apãrare nationala" virari de credite bugetare la titlul "Cheltuieli materiale şi servicii" în limita sumei de 100,0 miliarde lei din economiile ce se pot realiza la titlul "Cheltuieli de personal" şi la alineatul "Plati de dobânzi şi comisioane".
(2) Cheltuielile ocazionate de emisiunea şi plasarea titlurilor de stat şi de riscul garanţiilor date de stat, în condiţiile legii, se suplimenteaza cu suma de 562,25 miliarde lei în anul 2001 prin diminuarea cu 196,17 miliarde lei a cheltuielilor cu stimularea producţiei de export şi a exportului şi cu 366,08 miliarde lei a Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului.
(3) În bugetul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei pe anul 2001 transferurile din bugetul de stat cãtre bugetele locale pentru susţinerea sistemului de protecţie a drepturilor copilului se diminueazã cu suma de 30.714.343 mii lei, iar transferurile din bugetul de stat cãtre bugetele locale pentru susţinerea sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap se majoreazã cu suma de 30.714.343 mii lei. Repartizarea pe judeţe este prevãzutã în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Transferurile din bugetul de stat cãtre bugetele locale pentru susţinerea sistemului de protecţie a drepturilor copilului, prevãzute în bugetul Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie pe anul 2001, modificate pe judeţe, sunt prevãzute în anexa nr. 3 la prezenta ordonanta de urgenta.
(5) Sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale din anexa nr. 1 la <>Ordonanta Guvernului nr. 27/2001 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2001 se diminueazã cu 500 mii lei şi în mod corespunzãtor şi deficitul bugetului de stat pe anul 2001 prevãzut în anexele nr. 1 şi 2. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã în vederea finanţãrii cheltuielilor instituţiilor de învãţãmânt preuniversitar de stat, descentralizate începând cu anul 2001, prevãzute în coloana 3, nivelul III din anexa nr. 5a) la <>Ordonanta Guvernului nr. 27/2001 , la judeţele Bistrita-Nasaud şi Neamt sunt de 350.872.538 mii lei şi, respectiv, de 609.424.373 mii lei.
(6) Anexa "Veniturile, alocaţiile şi cheltuielile instituţiilor publice" la bugetul Ministerului Administraţiei Publice pe anul 2001 este prevãzutã în anexa nr. 4 la prezenta ordonanta de urgenta.
(7) Taxele poştale pentru restituirea prin mandat poştal a diferenţelor de impozit pe venit se suporta de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finanţelor Publice.
(8) Veniturile şi cheltuielile modificate ale bugetului Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate pe anul 2001, constituit în baza prevederilor <>Legii asigurãrilor sociale de sãnãtate nr. 145/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt prevãzute în anexa nr. 5 la prezenta ordonanta de urgenta.
(9) Ministerul Finanţelor Publice este autorizat sa introducã modificãrile aprobate prin prezenta ordonanta de urgenta în bugetul de stat pe anul 2001, cu respectarea echilibrului bugetar.
(10) În situaţia în care veniturile gestionate în regim extrabugetar depãşesc prevederile aprobate pe anul 2001, acestea pot fi utilizate, prin ordin al ordonatorului principal de credite, pana la nivelul realizat, pentru destinatiile prevãzute în anexele la bugetele ordonatorilor principali de credite pe anul 2001.
ART. 6
Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale este autorizat ca în bugetul asigurãrilor sociale de stat pe anul 2001 sa efectueze virari de credite bugetare la titlul "Transferuri" al capitolului "Asistenta socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii" de la celelalte capitole ale bugetului, titlurile "Cheltuieli de personal", "Cheltuieli materiale şi servicii", "Cheltuieli de capital", inclusiv din sumele blocate care se deblocheaza potrivit prezentei ordonanţe de urgenta, în funcţie de necesitaţi, numai pentru aceasta acţiune, precum şi de la alineatul "Dobanda datoratã trezoreriei statului", fãrã afectarea echilibrului bugetar.
ART. 7
Prevederile <>art. 3 lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 119/1999 privind atragerea unor sume suplimentare la bugetul Fondului de asigurãri sociale de sãnãtate, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 593/2001 , se abroga.
ART. 8
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu



ANEXA 1

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII ŞI FAMILIEI


TRANSFERURI
din bugetul de stat cãtre bugetele locale
pentru susţinerea sistemului de protecţie a
drepturilor copilului, pe anul 2001
- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Program Influente Program
crt. actualizat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL 132.000.000 -30.714.343 101.285.657

1 BIHOR 6.978.372 6.978.372
2 BRAŞOV 2.969.520 2.969.520
3 DAMBOVITA 10.541.796 10.541.796
4 GORJ 4.500.000 4.500.000
5 MURES 20.786.640 -4.042.690 16.743.950
6 NEAMT 37.815.660 -17.500.143 20.315.517
7 PRAHOVA 4.454.280 4.454.280
8 SALAJ 10.690.272 -3.171.510 7.518.762
9 SIBIU 9.947.892 9.947.892
10 TIMIS 9.502.464 -6.000.000 3.502.464
11 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 13.813.104 13.813.104
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 2

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII ŞI FAMILIEI

TRANSFERURI
din bugetul de stat cãtre bugetele locale
pentru susţinerea sistemului de protecţie a persoanelor
cu handicap, pe anul 2001
- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Program Influente Program
crt. actualizat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL 1.749.200.000 30.714.343 1.779.914.343

1 ALBA 47.365.848 400.000 47.765.848
2 ARAD 26.906.390 0 26.906.390
3 ARGES 58.931.707 300.000 59.231.707
4 BACAU 82.511.448 400.000 82.911.448
5 BIHOR 46.776.119 0 46.776.119
6 BISTRITA-NASAUD 17.386.146 200.000 17.586.146
7 BOTOSANI 56.920.083 450.000 57.370.083
8 BRAŞOV 34.822.146 0 34.822.146
9 BRĂILA 25.179.445 200.000 25.379.445
10 BUZAU 38.544.897 400.000 38.944.897
11 CARAS SEVERIN 47.328.026 0 47.328.026
12 CALARASI 25.864.748 300.000 26.164.748
13 CLUJ 32.133.631 0 32.133.631
14 CONSTANTA 57.826.016 0 57.826.016
15 COVASNA 14.238.828 100.000 14.338.828
16 DAMBOVITA 45.261.347 0 45.261.347
17 DOLJ 51.506.930 0 51.506.930
18 GALAŢI 19.148.715 0 19.148.715
19 GIURGIU 43.222.266 150.000 43.372.266
20 GORJ 27.075.622 0 27.075.622
21 HARGHITA 21.111.653 0 21.111.653
22 HUNEDOARA 27.410.292 0 27.410.292
23 IALOMITA 24.247.156 0 24.247.156
24 IAŞI 64.099.445 200.000 64.299.445
25 ILFOV 24.084.400 300.000 24.384.400
26 MARAMURES 41.784.602 100.000 41.884.602
27 MEHEDINTI 17.576.866 0 17.576.866
28 MURES 52.557.101 4.042.690 56.599.791
29 NEAMT 47.816.895 17.500.143 65.317.038
30 OLT 37.869.087 300.000 38.169.087
31 PRAHOVA 71.896.886 0 71.896.886
32 SATU MARE 35.222.289 0 35.222.289
33 SALAJ 23.986.120 3.271.510 27.257.630
34 SIBIU 54.244.770 0 54.244.770
35 SUCEAVA 82.376.063 0 82.376.063
36 TELEORMAN 21.524.123 200.000 21.724.123
37 TIMIS 55.873.836 3.000.000 58.873.836
38 TULCEA 17.817.329 350.000 18.167.329
39 VASLUI 34.953.995 300.000 35.253.995
40 VALCEA 56.232.633 0 56.232.633
41 VRANCEA 48.012.895 250.000 48.262.895
42 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 82.394.814 -2.000.000 80.394.814
43 Sume care se vor
repartiza pe baza de
ordin al ministrului 7.156.392 0 7.156.392
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 3

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECŢIA
COPILULUI ŞI ADOPTII


TRANSFERURI
din bugetul de stat cãtre bugetele locale
pentru susţinerea sistemului de protecţie a
drepturilor copilului, pe anul 2001

- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Program Influente Program
crt. actualizat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL 1.580.200.000 0 1.580.200.000

1 ALBA 26.762.880 26.762.880
2 ARAD 39.738.800 39.738.800
3 ARGES 33.115.720 33.115.720
4 BACAU 40.513.878 2.000.000 42.513.878
5 BIHOR 48.408.866 230.000 48.638.866
6 BISTRITA-NASAUD 27.726.980 27.726.980
7 BOTOSANI 47.365.332 47.365.332
8 BRAŞOV 36.507.300 2.000.000 38.507.300
9 BRĂILA 38.844.122 38.844.122
10 BUZAU 35.265.620 2.000.000 37.265.620
11 CARAS SEVERIN 42.746.643 -2.350.000 40.396.643
12 CALARASI 11.948.269 11.948.269
13 CLUJ 53.477.564 53.477.564
14 CONSTANTA 34.641.153 1.370.000 36.011.153
15 COVASNA 11.715.840 11.715.840
16 DAMBOVITA 24.937.897 24.937.897
17 DOLJ 37.368.260 37.368.260
18 GALAŢI 46.778.240 2.000.000 48.778.240
19 GIURGIU 9.921.137 1.500.000 11.421.347
20 GORJ 18.786.872 2.000.000 20.786.872
21 HARGHITA 21.477.057 21.477.057
22 HUNEDOARA 29.827.497 29.827.497
23 IALOMITA 16.920.971 16.920.971
24 IAŞI 98.503.970 4.500.000 103.003.970
25 ILFOV 13.981.263 13.981.263
26 MARAMURES 42.791.213 42.791.213
27 MEHEDINTI 13.638.640 1.000.000 14.638.640
28 MURES 35.025.212 35.025.212
29 NEAMT 46.572.288 -11.750.000 34.822.888
30 OLT 31.652.878 31.652.878
31 PRAHOVA 41.812.156 41.812.156
32 SATU MARE 36.332.013 36.332.013
33 SALAJ 20.656.116 20.656.116
34 SIBIU 53.107.948 -26.000.000 27.107.948
35 SUCEAVA 71.053.113 2.000.000 73.053.113
36 TELEORMAN 24.828.066 1.000.000 25.828.066
37 TIMIS 69.625.048 6.500.000 76.125.048
38 TULCEA 23.127.420 2.000.000 25.127.420
39 VASLUI 37.793.764 6.000.000 43.793.764
40 VALCEA 35.436.380 2.000.000 37.436.380
41 VRANCEA 23.993.090 2.000.000 25.993.090
42 MUNICIPIUL BUCUREŞTI 125.471.714 125.471.714
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI PUBLICE
I - Program actualizat
II - Influente
III - Program rectificat


VENITURILE, ALOCAŢIILE ŞI
CHELTUIELILE INSTITUŢIILOR PUBLICE
- mii lei -
┌────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Program 2001 │
│ ├───────────┬───────────┬───────────┬─────────────────────────────────┤
│Institu-│ Venituri │ Alocaţii │Cheltuieli │ din care: │
│tia pu- │ │ │ ├───────────┬──────────┬──────────┤
│blica │ │ │ │Cheltuieli │Cheltuieli│Cheltuieli│
│ │ │ │ │ de │materiale │ de │
│ │ │ │ │ personal │ şi │ capital │
│ │ │ │ │ │ servicii │ │
├────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ A │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ALTE │ │ │ │ │ │ │
│ACŢIUNI │ │ │ │ │ │ │
│ECONOMI-│ │ │ │ │ │ │
│CE I│ 70.000.000│162.942.442│232.942.442│169.883.304│51.127.089│11.932.049│
│ II│ │ 25.000.000│ 25.000.000│ │20.000.000│ 5.000.000│
│ III│ 70.000.000│187.942.442│257.942.442│169.883.304│71.127.089│16.932.049│
│Oficiul │ │ │ │ │ │ │
│Naţional│ │ │ │ │ │ │
│de │ │ │ │ │ │ │
│Cadastru│ │ │ │ │ │ │
│Geodezie│ │ │ │ │ │ │
│şi Car- │ │ │ │ │ │ │
│tografie│ │ │ │ │ │ │
│ I│ 50.000.000│154.864.065│204.864.065│150.230.000│43.065.465│11.568.600│
│ II│ 17.146.049│ 10.690.147│ 27.836.196│ 5.953.304│17.019.443│ 4.863.449│
│ III│ 67.146.049│165.554.212│232.700.261│156.183.304│60.084.908│16.432.049│
│Institu-│ │ │ │ │ │ │
│tul de │ │ │ │ │ │ │
│Cadastru│ │ │ │ │ │ │
│Geodezie│ │ │ │ │ │ │
│Fotogram│ │ │ │ │ │ │
│metrie │ │ │ │ │ │ │
│şi Carto│ │ │ │ │ │ │
│grafie │ │ │ │ │ │ │
│ I│ 20.000.000│ 8.078.377│ 28.078.377│ 19.653.304│ 8.061.624│ 363.449│
│ II│-17.146.049│ 14.309.853│ -2.836.196│ -5.953.304│ 2.980.557│ 136.551│
│ III│ 2.853.951│ 22.388.230│ 25.242.181│ 13.700.000│11.042.181│ 500.000│
└────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┴──────────┴──────────┘
Numãrul maxim de personal în anul 2001 = 2800





ANEXA 5

CASA NATIONALA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE


BUGETUL
FONDULUI DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE
pe anul 2001
- mii lei -
┌────┬───┬────┬────┬────────────────┬──────────────┬────────────┬──────────────┐
│Ca- │Sub│Tit-│Ali-│ │ │ │ │
│pi- │ca-│lu/ │ne- │ Denumirea │ Program │ Influente │ Program │
│tol │pi-│Ar- │at │ indicatorilor │ │ │ actualizat │
│ │tol│ti- │ │ │ │ │ │
│ │ │col │ │ │ │ │ │
├────┴───┴────┴────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┬───┬────┬────┼────────────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │VENITURI TOTAL │41.434.247.094│ 303.797.000│41.738.044.094│
│ │ │ │ │I.VENITURI │ │ │ │
│ │ │ │ │ CURENTE │40.715.766.000│ 303.797.000│41.019.563.000│
│ │ │ │ │A.VENITURI │40.048.903.020│ 303.797.000│40.352.700.020│
│ │ │ │ │ FISCALE │ │ │ │
│ │ │ │ │A1.IMPOZITE │ │ │ │
│ │ │ │ │ DIRECTE │40.048.903.020│ 303.797.000│40.352.700.020│
│1216│ │ │ │ CONTRIBUŢIA LA │ │ │ │
│ │ │ │ │FONDUL DE ASIGU-│ │ │ │
│ │ │ │ │RARI SOCIALE DE │ │ │ │
│ │ │ │ │SĂNĂTATE │40.048.903.020│ 303.797.000│40.352.700.020│
│ │01 │ │ │Contribuţii de │ │ │ │
│ │ │ │ │la persoane ju- │ │ │ │
│ │ │ │ │ridice sau fizi-│ │ │ │
│ │ │ │ │ce, care angajea│ │ │ │
│ │ │ │ │za personal │ │ │ │
│ │ │ │ │salariat │16.050.515.590│ │16.050.515.590│
│ │02 │ │ │Contribuţia per-│ │ │ │
│ │ │ │ │soanelor asigu- │ │ │ │
│ │ │ │ │rate │23.986.061.270│ 303.797.000│24.289.858.270│
│ │03 │ │ │Contribuţii fa- │ │ │ │
│ │ │ │ │cultative la │ │ │ │
│ │ │ │ │asigurãrile so- │ │ │ │
│ │ │ │ │ciale de sanata-│ │ │ │
│ │ │ │ │te │ 12.326.160│ │ 12.326.160│
│ │ │ │ │B.VENITURI │ │ │ │
│ │ │ │ │ NEFISCALE │ 666.862.980│ │ 666.862.980│
│2216│ │ │ │ DIVERSE │ │ │ │
│ │ │ │ │ VENITURI │ 666.862.980│ │ 666.862.980│
│ │30 │ │ │Încasãri din al-│ │ │ │
│ │ │ │ │te surse │ 666.862.980│ │ 666.862.980│
│ │ │ │ │IV.SUME PRIMITE │ │ │ │
│ │ │ │ │ DE LA ALTE │ │ │ │
│ │ │ │ │ BUGETE │ 718.481.094│ │ 718.481.094│
│3516│ │ │ │ SUME DE LA │ │ │ │
│ │ │ │ │BUGETUL DE STAT │ │ │ │
│ │ │ │ │PENTRU PERSOANE-│ │ │ │
│ │ │ │ │LE ASIGURATE │ │ │ │
│ │ │ │ │PRIN EFECTUL LE-│ │ │ │
│ │ │ │ │GII │ 568.717.214│ │ 568.717.214│
│ │01 │ │ │Persoane care │ │ │ │
│ │ │ │ │satisfac servi- │ │ │ │
│ │ │ │ │ciul militar în │ │ │ │
│ │ │ │ │termen │ 195.948.410│ │ 195.948.410│
│ │02 │ │ │Persoane care │ │ │ │
│ │ │ │ │executa o pedeap│ │ │ │
│ │ │ │ │sa privativã de │ │ │ │
│ │ │ │ │libertate sau │ │ │ │
│ │ │ │ │arest preventiv │ 121.468.804│ │ 121.468.804│
│ │03 │ │ │Persoane care │ │ │ │
│ │ │ │ │fac parte dintr-│ │ │ │
│ │ │ │ │o familie care │ │ │ │
│ │ │ │ │beneficiazã de │ │ │ │
│ │ │ │ │ajutor social │ 251.300.000│ │ 251.300.000│
│3616│ │ │ │SUME DE LA │ │ │ │
│ │ │ │ │BUGETUL ASIGURA-│ │ │ │
│ │ │ │ │RILOR SOCIALE DE│ │ │ │
│ │ │ │ │STAT PENTRU │ │ │ │
│ │ │ │ │PERSOANELE ASI- │ │ │ │
│ │ │ │ │GURATE PRIN EFEC│ │ │ │
│ │ │ │ │TUL LEGII │ 149.763.880│ │ 149.763.880│
│ │01 │ │ │Persoane aflate │ │ │ │
│ │ │ │ │în concediu me- │ │ │ │
│ │ │ │ │dical sau în con│ │ │ │
│ │ │ │ │cediu medical │ │ │ │
│ │ │ │ │pentru îngriji- │ │ │ │
│ │ │ │ │rea copilului │ │ │ │
│ │ │ │ │bolnav în varsta│ │ │ │
│ │ │ │ │de pana la 6 ani│ 149.763.880│ │ 149.763.880│
│ │ │ │ │CHELTUIELI-TOTAL│37.220.972.243│ 300.000.000│37.520.972.243│
│ │ │01 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │CURENTE │36.864.572.243│ 383.000.000│37.247.572.243│
│ │ │02 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │PERSONAL │ 494.985.353│-108.200.000│ 386.785.353│
│ │ │20 │ │CHELTUIELI MATE-│ │ │ │
│ │ │ │ │RIALE ŞI │ │ │ │
│ │ │ │ │SERVICII │36.369.586.890│ 491.200.000│36.860.786.890│
│ │ │70 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │CAPITAL │ 356.400.000│ -83.000.000│ 273.400.000│
│ │ │ │ │Partea a III-a │ │ │ │
│ │ │ │ │CHELTUIELI SOCI-│ │ │ │
│ │ │ │ │AL-CULTURALE │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │01 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │CURENTE │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │20 │ │CHELTUIELI MATE-│ │ │ │
│ │ │ │ │RIALE ŞI SERVI- │ │ │ │
│ │ │ │ │CII │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│6216│ │ │ │SERVICII MEDICA-│ │ │ │
│ │ │ │ │LE ŞI MEDICAMEN-│ │ │ │
│ │ │ │ │TE │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │ │ │ │ *)│ │ *)│
│ │ │01 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │CURENTE │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │20 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │MATERIALE ŞI │ │ │ │
│ │ │ │ │SERVICII │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │25 │ │Materiale şi │ │ │ │
│ │ │ │ │prestãri servi- │ │ │ │
│ │ │ │ │cii cu caracter │ │ │ │
│ │ │ │ │medical │36.188.759.293│ 502.700.000│36.691.459.293│
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │Partea a VI-a │ │ │ │
│ │ │ │ │ALTE ACŢIUNI │ 1.032.212.950│-202.700.000│ 829.512.950│
│ │ │01 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │CURENTE │ 675.812.950│-119.700.000│ 556.112.950│
│ │ │02 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │PERSONAL │ 494.985.353│-108.200.000│ 386.785.353│
│ │ │20 │ │CHELTUIELI MATE-│ │ │ │
│ │ │ │ │RIALE ŞI SERVI- │ │ │ │
│ │ │ │ │CII │ 180.827.597│ -11.500.000│ 169.327.597│
│ │ │70 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │CAPITAL │ 356.400.000│ -83.000.000│ 273.400.000│
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│7316│ │ │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │ADMINISTRARE A │ │ │ │
│ │ │ │ │FONDULUI │ 1.032.212.950│-202.700.000│ 829.512.950│
│ │ │01 │ │CHELTUIELI │ │ │ │
│ │ │ │ │CURENTE │ 675.812.950│-119.700.000│ 556.112.950│
│ │ │02 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │PERSONAL │ 494.985.353│-108.200.000│ 386.785.353│
│ │ │10 │ │Cheltuieli cu │ │ │ │
│ │ │ │ │salariile │ 342.376.950│ -79.952.708│ 262.424.242│
│ │ │11 │ │Contribuţii pen-│ │ │ │
│ │ │ │ │tru asigurãri │ │ │ │
│ │ │ │ │sociale de stat │ 95.523.168│ -18.652.967│ 76.870.201│
│ │ │12 │ │Cheltuieli pen- │ │ │ │
│ │ │ │ │tru constituirea│ │ │ │
│ │ │ │ │Fondului pentru │ │ │ │
│ │ │ │ │plata ajutorului│ │ │ │
│ │ │ │ │de şomaj │ 17.118.848│ -3.997.635│ 13.121.213│
│ │ │13 │ │Deplasãri, deta-│ │ │ │
│ │ │ │ │sari, transfe- │ │ │ │
│ │ │ │ │rari │ 16.000.000│ │ 16.000.000│
│ │ │13 │01 │Deplasãri, deta-│ │ │ │
│ │ │ │ │sari, transfe- │ │ │ │
│ │ │ │ │rari în ţara │ 13.000.000│ │ 13.000.000│
│ │ │13 │02 │Deplasãri în │ │ │ │
│ │ │ │ │strãinãtate │ 3.000.000│ │ 3.000.000│
│ │ │14 │ │Contribuţii pen-│ │ │ │
│ │ │ │ │tru constituirea│ │ │ │
│ │ │ │ │Fondului de asi-│ │ │ │
│ │ │ │ │gurari sociale │ │ │ │
│ │ │ │ │de sãnãtate │ 23.966.387│ -5.596.690│ 18.369.697│
│ │ │20 │ │CHELTUIELI MATE-│ │ │ │
│ │ │ │ │RIALE ŞI │ │ │ │
│ │ │ │ │SERVICII │ 180.827.597│ -11.500.000│ 169.327.597│
│ │ │24 │ │Cheltuieli pen- │ │ │ │
│ │ │ │ │tru întreţinere │ │ │ │
│ │ │ │ │şi gospodãrie │ 83.623.230│ │ 83.623.230│
│ │ │25 │ │Materiale şi │ │ │ │
│ │ │ │ │prestãri de ser-│ │ │ │
│ │ │ │ │vicii cu carac- │ │ │ │
│ │ │ │ │ter funcţional │ 29.292.629│ │ 29.292.629│
│ │ │26 │ │Obiecte de inven│ │ │ │
│ │ │ │ │tar de mica va- │ │ │ │
│ │ │ │ │loare sau scurta│ │ │ │
│ │ │ │ │durata şi │ │ │ │
│ │ │ │ │echipament │ 22.756.943│ -5.500.000│ 17.256.943│
│ │ │27 │ │Reparaţii │ │ │ │
│ │ │ │ │curente │ 15.383.413│ -5.000.000│ 10.383.413│
│ │ │28 │ │Reparaţii │ │ │ │
│ │ │ │ │capitale │ 18.036.868│ -1.000.000│ 17.036.868│
│ │ │29 │ │Cãrţi şi │ │ │ │
│ │ │ │ │publicaţii │ 3.101.003│ │ 3.101.003│
│ │ │30 │ │Alte cheltuieli │ 8.633.511│ │ 8.633.511│
│ │ │70 │ │CHELTUIELI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │CAPITAL │ 356.400.000│ -83.000.000│ 273.400.000│
│ │ │72 │ │Investiţii ale │ │ │ │
│ │ │ │ │instituţiilor │ │ │ │
│ │ │ │ │publice │ 356.400.000│ -83.000.000│ 273.400.000│
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │din total │ │ │ │
│ │ │ │ │capitol: │ │ │ │
│ │01 │ │ │Administraţie │ │ │ │
│ │ │ │ │centrala │ 206.442.590│ -40.540.000│ 165.902.590│
│ │25 │ │ │Servicii publice│ │ │ │
│ │ │ │ │descentralizate │ 825.770.360│-162.160.000│ 663.610.360│
│9516│ │ │ │FONDURI DE │ │ │ │
│ │ │ │ │REZERVA │ 501.651.462│ 3.797.000│ 505.448.462│
│ │06 │ │ │Fondul de rezer-│ │ │ │
│ │ │ │ │va al Casei │ │ │ │
│ │ │ │ │Naţionale de │ │ │ │
│ │ │ │ │Asigurãri de │ │ │ │
│ │ │ │ │Sãnãtate │ 501.651.462│ 3.797.000│ 505.448.462│
│ │07 │ │ │Fondul de rezer-│ │ │ │
│ │ │ │ │va la dispoziţia│ │ │ │
│ │ │ │ │caselor de asigu│ │ │ │
│ │ │ │ │rari de sãnãtate│ │ │ │
│ │ │ │ │judeţene şi a │ │ │ │
│ │ │ │ │municipiului │ │ │ │
│ │ │ │ │Bucureşti │ │ │ │
│ │ │ │ │EXCEDENT/DEFICIT│ 3.711.623.389│ │ 3.711.623.389│
└────┴───┴────┴────┴────────────────┴──────────────┴────────────┴──────────────┘

*) Se detaliazã pe subcapitole de cãtre Casa Nationala de Asigurãri de
Sãnãtate la propunerile caselor de asigurãri de sãnãtate judeţene şi,
respectiv, a municipiului Bucureşti, precum şi ale Casei de Asigurãri
de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi
Autoritãţii Judecãtoreşti şi ale Casei de Asigurãri de Sãnãtate a
Transporturilor.

┌────────┬──────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Cod │ │Numãr maxim │
│ capitol│ Denumire capitol de cheltuieli │de posturi │
├────────┼──────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├────────┼──────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 7316 │Cheltuieli de administrare a fondului │ 4.413 │
└────────┴──────────────────────────────────────┴────────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016