Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 16 din 8 mai 2012  privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 16 din 8 mai 2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 314 din 10 mai 2012

    Având în vedere Hotãrârea Parlamentului României nr. 15/2012 pentru acordarea încrederii Guvernului,
    luând în considerare necesitatea stabilirii mãsurilor care sã permitã desfãşurarea, în cel mai scurt timp, în noul cadru organizatoric, a activitãţii Guvernului şi a administraţiei publice centrale,
    pentru a continua procesul de modernizare a administraţiei publice se impune luarea unor mãsuri adecvate de reorganizare a Guvernului, în scopul asigurãrii punerii în aplicare a Programului de guvernare acceptat de Parlament şi îndeplinirii principalului rol al Guvernului de a realiza politica internã şi externã a ţãrii şi de a exercita conducerea generalã a administraţiei publice,
    ţinând cont de situaţia economico-socialã a României,
    având în vedere cã elementele sus-menţionate vizeazã interesul public şi constituie situaţii de urgenţã şi extraordinare,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

    ART. I
    În cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor funcţioneazã ministrul delegat pentru administraţia publicã, care coordoneazã activitãţile din domeniul pentru care a fost învestit.
    ART. II
    În cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale funcţioneazã ministrul delegat pentru dialog social, care coordoneazã activitãţile din domeniul pentru care a fost învestit.
    ART. III
    În cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri funcţioneazã ministrul delegat pentru mediul de afaceri, care coordoneazã activitãţile din domeniul pentru care a fost învestit.
    ART. IV
    Miniştrii delegaţi prevãzuţi în prezenta ordonanţã de urgenţã emit ordine în domeniile pentru care au fost învestiţi.
    ART. V
    Secretariatul de Stat pentru Culte, structurã cu personalitate juridicã în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi se organizeazã ca instituţie publicã cu personalitate juridicã, finanţatã integral de la bugetul de stat.
    ART. VI
    Alineatul (3) al articolului 3 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) În cazul în care viceprim-ministrul nu are şi calitatea de ministru, acesta dispune de un aparat propriu de lucru care face parte din aparatul de lucru al Guvernului."
    ART. VII
    Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor mãsuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 270 din 23 aprilie 2007, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 99/2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 1 alineatul (1), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c)Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, structurã cu personalitate juridicã, finanţatã prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusã de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, care are calitatea de ordonator terţiar de credite. În cadrul departamentului funcţioneazã unul sau mai mulţi secretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru;"

    2. La articolul 1 alineatul (1), literele d) şi i) se abrogã.

    3. La articolul 2 alineatul (1), dupã litera a) se introduc trei noi litere, literele a^1)- a^3), cu urmãtorul cuprins:
    "a^1) Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, instituţie publicã cu personalitate juridicã, în subordinea Guvernului, finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului;
    a^2) Autoritatea Naţionalã pentru Sport şi Tineret, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridicã, în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului;
    a^3) Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel», instituţie publicã cu personalitate juridicã, finanţatã din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului;"

    4. La articolul 2, alineatele (2) şi (3) se abrogã.

    ART. VIII
    Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 201 din 3 martie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 3, alineatele (1), (6) şi (7) vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, denumitã în continuare Agenţia Naţionalã, se organizeazã ca instituţie publicã cu personalitate juridicã, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat.
    .......................................................................
    (6) Membrii consiliului de administraţie şi directorul general sunt numiţi şi revocaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru.
    (7) Organizarea, funcţionarea, atribuţiile şi competenţele consiliului de administraţie şi ale directorului general se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale, care se aprobã prin hotãrâre a Guvernului."

    2. La articolul 8, alineatele (1), (7), (13) şi (15) vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 8. - (1) Activitatea Agenţiei Naţionale şi a unitãţilor subordonate este finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Agenţia Naţionalã poate beneficia de programe cu finanţare internaţionalã.
    .......................................................................
    (7) Tarifele se stabilesc, se modificã şi se actualizeazã prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, la propunerea consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale.
    .......................................................................
    (13) Agenţia Naţionalã îşi asumã întreaga responsabilitate în implementarea Proiectului cadastrului şi publicitãţii imobiliare, finanţat prin împrumut de la Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), şi a celorlalte acorduri internaţionale ce implicã împrumuturi nerambursabile sau garanţii de la stat, asumate anterior de Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie, inclusiv pentru partea preluatã de la Ministerul Justiţiei.
    .......................................................................
    (15) Se instituie Programul naţional de înregistrare a proprietãţilor imobiliare, care se realizeazã pe baza planului multianual propus de Agenţia Naţionalã şi aprobat de Guvern. Finanţarea cheltuielilor privind realizarea programului se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, şi se aprobã într-un program, anexã la bugetul Secretariatului General al Guvernului."

    3. La articolul 10, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Lucrãrile tehnice de cadastru se realizeazã utilizându-se reprezentarea graficã a limitelor unitãţilor administrativ-teritoriale, precum şi a limitelor intravilanelor, deţinute de oficiile teritoriale. Hotarele unitãţilor administrativ-teritoriale sunt delimitate şi marcate de cãtre comisia de delimitare, stabilitã în acest scop prin ordin al prefectului. Delimitarea unitãţilor administrativ-teritoriale se face prin materializarea la teren a limitelor recunoscute de cãtre acestea, în condiţiile legii. Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor de delimitare se aprobã prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, la propunerea consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale, care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I."

    4. La articolul 64, alineatele (1) şi (4) vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 64. - (1) Agenţia Naţionalã este împuternicitã sã controleze activitatea tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfãşoarã activitãţi pe teritoriul României în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei
    ......................................................................
    (4) Amenzile se aplicã persoanelor fizice şi juridice, dupã caz, şi limitele acestora se vor actualiza, pe baza indicilor de inflaţie stabiliţi de Institutul Naţional de Statisticã, prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I."
    ART. IX
    Ordonanţa Guvernului nr. 4/2010 privind instituirea Infrastructurii naţionale pentru informaţii spaţiale în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 66 din 29 ianuarie 2010, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 190/2010, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 1 alineatul (2), dupã litera l) se introduce o nouã literã, litera l^1), cu urmãtorul cuprins:
    "l^1) Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã;"

    2. Articolul 21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 21. - Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã transmite Comisiei Europene actele normative naţionale adoptate pentru conformarea cu prevederile Directivei INSPIRE."
    ART. X
    În cuprinsul Ordonanţei Guvernului nr. 4/2010, sintagma "Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, prin Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã" se înlocuieşte cu sintagma "Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã".
    ART. XI
    Ordonanţa Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C., publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 536 din 1 septembrie 2001, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 707/2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 1, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - (1) Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C. se organizeazã ca instituţie publicã cu personalitate juridicã, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţatã integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului."

    2. Articolul 3 se abrogã.

    3. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - Conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. este asiguratã de inspectorul general, cu rang de secretar de stat, numit şi revocat din funcţie prin decizie a primului-ministru."

    4. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului de Stat în Construcţii - I.S.C. se aprobã prin hotãrâre a Guvernului."
    ART. XII
    În termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale vor supune Guvernului spre adoptare proiectele de acte normative pentru reglementarea mãsurilor privind organizarea şi funcţionarea lor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã.
    ART. XIII
    (1) Se autorizeazã Ministerul Finanţelor Publice sã introducã modificãrile în structura bugetului de stat şi în bugetele ordonatorilor principali de credite pe anul 2012 corespunzãtor prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţã, la propunerea ordonatorilor principali de credite, în baza protocoalelor de predare-preluare.
    (2) Se autorizeazã ordonatorii principali de credite sã detalieze modificãrile prevãzute la alin. (1), sã introducã modificãrile corespunzãtoare în anexele la bugetele proprii şi sã le comunice Ministerului Finanţelor Publice.
    (3) Efectuarea modificãrilor în execuţia bugetului de stat, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, se face de cãtre ordonatorii principali de credite pe baza instrucţiunilor elaborate de Ministerul Finanţelor Publice în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
    (4) Protocoalele de predare-preluare se încheie în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã şi cuprind prevederile bugetare, execuţia bugetarã pânã la data preluãrii, structurile de personal preluate, patrimoniul aferent stabilit pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (1) din Legea contabilitãţii nr. 82/1991, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi celelalte drepturi şi obligaţii ce decurg din acestea.
    (5) Pânã la introducerea modificãrilor prevãzute la alin. (1) finanţarea instituţiilor cãrora li se modificã raporturile de subordonare sau coordonare potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã se asigurã din bugetul ordonatorilor principali de credite din care se finanţau pânã la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.

              PRIM-MINISTRU
            VICTOR-VIOREL PONTA

                     Contrasemneazã:


                    ──────────────────
                Ministrul pentru relaţia
                     cu Parlamentul,
                      Mircea Duşa

            Secretarul general al Guvernului,
                      Ion Moraru

                Ministrul culturii şi
               patrimoniului naţional,
                   Mircea Diaconu

           Ministrul dezvoltãrii regionale
                   şi turismului,
                   Eduard Hellvig

           Ministrul educaţiei, cercetãrii,
              tineretului şi sportului,
                     Ioan Mang

            Ministrul muncii, familiei şi
               protecţiei sociale,
                Mariana Câmpeanu

         Ministrul economiei, comerţului
             şi mediului de afaceri,
                 Daniel Chiţoiu

          Ministrul administraţiei
                şi internelor,
                  Ioan Rus

              Viceprim-ministru,
          ministrul finanţelor publice,
               Florin Georgescu

    Bucureşti, 8 mai 2012.
    Nr. 16.

                  __________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016