Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 132 din 28 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea Legii nr. 132/1999 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 132 din 28 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 132/1999 privind infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 898 din 31 decembrie 2010

    Având în vedere faptul cã în prezent Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor se aflã în imposibilitatea finalizãrii exerciţiului financiar 2010, situaţie care ar genera grave consecinţe în bunul mers al instituţiei, precum şi faptul cã în prezent Unitatea Executivã a Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor nu îşi poate îndeplini atribuţiile stabilite fãrã adoptarea mãsurilor cuprinse în prezenta ordonanţã de urgenţã,
    în lipsa reglementãrilor din prezenta ordonanţã de urgenţã care clarificã aspecte referitoare la ordonatorul de credite s-ar produce grave consecinţe în derularea proiectelor strategice cu finanţare nerambursabilã din fonduri europene,
    pentru a asigura finanţarea comitetelor sectoriale şi a comisiilor de autorizare şi pentru a respecta angajamentele financiare şi obligaţiile contractuale asumate de cãtre Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor şi Unitatea Executivã a Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor,
    întrucât neadoptarea în regim de urgenţã a acestor mãsuri poate conduce la blocaje financiare cu consecinţe negative atât asupra activitãţii instituţionale, cât şi asupra salarizãrii personalului angajat,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

    ART. I
    <>Legea nr. 132/1999 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 68 din 27 ianuarie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. Titlul legii se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "LEGE privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor"
    2. Articolul 4^12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 4^12 . - Finanţarea comitetelor sectoriale se asigurã:
    a) de la bugetul de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de funcţionarea secretariatului tehnic, din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, prin bugetul Unitãţii Executive a Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor (UECNCFPA), care devine ordonator secundar de credite bugetare, ca autoritate finanţatoare în urma semnãrii unui contract de finanţare; numãrul de posturi aferent secretariatelor tehnice ale comitetelor sectoriale este de douã persoane;
    b) din venituri realizate prin prestarea serviciilor de validare a standardelor ocupaţionale şi a calificãrilor asociate, activitãţi finanţate de Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, pe bazã de tarife stabilite de Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor, la propunerea UECNCFPA;
    c) din venituri realizate prin prestarea serviciilor de validare a calificãrilor şi a standardelor de pregãtire profesionalã, activitãţi finanţate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, pe bazã de tarife stabilite de Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor (CNCFPA), la propunerea UECNCFPA;
    d) din venituri proprii care se pot constitui din veniturile realizate prin prestaţiile efectuate terţilor;
    e) din alte venituri realizate prin programe;
    f) din donaţii şi/sau sponsorizãri."
    3. La articolul 4^13, litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "c) obligaţia de a transmite CNCFPA şi UECNCFPA rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale;".
    4. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - În cadrul Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor se înfiinţeazã un compartiment economico-administrativ, în vederea asigurãrii funcţionalitãţii CNCFPA."
    5. La articolul 11, dupã alineatul (9) se introduce un nou alineat, alineatul (10), cu urmãtorul cuprins:
    "(10) Preşedintele CNCFPA este ordonatorul de credite al CNCFPA."
    6. La articolul 12, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Pentru exercitarea atribuţiilor ce îi revin, Consiliul Naţional pentru Formarea Profesionalã a Adulţilor, care se reorganizeazã sub denumirea de Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor (CNCFPA), este ajutat de UECNCFPA, structurã care se organizeazã prin comasarea secretariatului tehnic şi Agenţiei Naţionale pentru Calificãrile din Învãţãmântul Superior şi Parteneriat cu Mediul Economic şi Social.
    (2) Numãrul de posturi aprobat pentru UECNCFPA este de 65, iar salarizarea se face în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile personalului bugetar plãtit din fonduri publice."
    7. La articolul 12, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Numãrul de posturi aprobat pentru funcţionarea compartimentului economico-administrativ al CNCFPA prevãzute la art. 6 este de 5 posturi, iar salarizarea se face în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile personalului bugetar plãtit din fonduri publice. Structura organizatoricã a CNCFPA este prevãzutã în anexa la prezenta lege."
    8. La articolul 14, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 14. - (1) Finanţarea cheltuielilor CNCFPA se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, pentru urmãtoarele cheltuieli: a) cheltuieli de personal;
    b) cheltuieli de întreţinere şi funcţionare şi cheltuieli de capital;
    c) indemnizaţiile preşedintelui şi ale membrilor CNCFPA;
    d) cheltuieli de transport, diurnã şi cazare, în ţarã şi în strãinãtate, pentru membrii CNCFPA şi pentru personalul compartimentului economico-administrativ al acestuia."
    9. La articolul 14, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Finanţarea cheltuielilor pentru plata indemnizaţiilor membrilor comisiilor de autorizare judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi ale specialiştilor pe domenii ocupaţionale, folosiţi de aceste comisii, cheltuielile pentru funcţionarea comisiilor de autorizare, cheltuielile materiale pentru servicii şi cheltuielile de capital se efectueazã din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului prin UECNCPFA."
    10. La articolul 14, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu urmãtorul cuprins:
    "(3^1) Cheltuielile UECNCFPA se asigurã din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului."
    ART. II
    În termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, CNCFPA va propune ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului Regulamentul de organizare şi funcţionare a CNCFPA, în vederea aprobãrii acestuia prin ordin.
    ART. III
    (1) Bunurile proprietate privatã a statului, necesare pentru desfãşurarea activitãţii curente a fostului secretariat tehnic al CNFPA, se transferã de la CNCFPA la UECNCFPA pe bazã de protocol de predare-primire încheiat în termen de 10 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã.
    (2) Patrimoniul format din bunurile prevãzute la alin. (1) se stabileşte pe baza bilanţului contabil de închidere, însoţit de balanţa de verificare sinteticã, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturi de execuţie şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului.
    (3) Protocolul de predare-primire se semneazã din partea CNCFPA de cãtre preşedinte, iar din partea UECNCFPA de cãtre directorul general.
    (4) Bunurile proprietate privatã a statului prevãzute la alin. (1) cuprind mijloace fixe şi obiecte de inventar, respectiv:
    a) mobilier;
    b) aparaturã electronicã - calculatoare, imprimante, copiatoare, scanere şi altele;
    c) obiecte de inventar şi consumabile;
    d) bunuri destinate exclusiv activitãţii secretariatului tehnic al fostului CNFPA dobândite prin programe şi proiecte cu finanţare naţionalã şi internaţionalã.
    (5) Rãmân în administrarea CNCFPA elementele de patrimoniu necesare derulãrii activitãţii efective a CNCEPA şi a compartimentului economico-administrativ.
    (6) Spaţiile locative deţinute de cãtre CNFPA cu contract de închiriere încheiat cu Regia Autonomã Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi utilizate de cãtre fostul secretariat tehnic vor fi preluate de cãtre UECNCFPA şi vor fi administrate de aceasta, pe baza unui nou contract de închiriere cu RAAPPS.
    (7) Începând cu anul financiar 2011, sumele aferente cheltuielilor prevãzute la <>art. 14 din Legea nr. 132/1999, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se alocã prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    (8) Se autorizeazã Ministerul Finanţelor Publice sã introducã, la propunerea ordonatorilor principali de credite, modificãrile ce decurg din prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului şi bugetului Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2011.
    ART. IV
    (1) În toate actele normative în vigoare denumirea "Consiliul Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor (CNFPA)" se înlocuieşte cu denumirea Consiliul Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor (CNCFPA)".
    (2) În toate actele normative în vigoare sintagma Secretariatul tehnic al Consiliului Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor se înlocuieşte cu sintagma "Unitatea Executivã a Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor (UECNCFPA)".
    (3) Prevederile privind Secretariatul tehnic al Consiliului Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor, aprobat prin Ordinul ministrului muncii, familiei, şi protecţiei sociale şi al ministrului educaţiei, cercetãrii şi inovãrii nr. 1.455/5.122/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 643 din 30 septembrie 2009, se abrogã.
    (4) Pânã la intrarea în vigoare a Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional al Calificãrilor şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor, pe toate actele juridice încheiate de aceastã instituţie se va putea utiliza ştampila cu stema României a Consiliul Naţional de Formare Profesionalã a Adulţilor.
    (5) Se autorizeazã Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului sã facã modificãrile corespunzãtoare în anexele la bugetul propriu, ca urmare a modificãrii formei de finanţare a UECNCFPA.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                        Ministrul educaţiei, cercetãrii,
                           tineretului şi sportului,
                              Daniel Petru Funeriu

                           Ministrul muncii, familiei
                             şi protecţiei sociale,
                                Ioan Nelu Botiş

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 28 decembrie 2010.
    Nr. 132.

    ANEXĂ

                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
                    a Consiliului Naţional al Calificãrilor
                    şi al Formãrii Profesionale a Adulţilor


                                 ┌────────────┐
                                 │ PREŞEDINTE │
                                 └──────┬─────┘
                                        │
                                        V
                    ┌────────────────────────────────────────┐
                    │ Compartimentul economico-administrativ │
                    │ (5 posturi) │
                    └────────────────────────────────────────┘


                                     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016