Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 125 din 8 septembrie 2005  privind acordarea unui sprijin direct al statului producatorilor agricoli care detin si/sau exploateaza plantatii viticole cu soiuri nobile    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 125 din 8 septembrie 2005 privind acordarea unui sprijin direct al statului producatorilor agricoli care detin si/sau exploateaza plantatii viticole cu soiuri nobile

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 848 din 20 septembrie 2005
Având în vedere situaţia deosebit de grea a patrimoniului viticol ca urmare a acţiunii factorilor naturali negativi din ultimii 4 ani, dar mai ales a condiţiilor meteorologice din ultima perioadã a acestui an, cu repercusiuni asupra producţiei anului în curs şi a anului viitor, şi chiar a dispariţiei butucilor de viţã nobilã, se impune acordarea unui sprijin financiar pe anul 2005, constând în bonuri valorice pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru, cu finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
Pentru salvarea plantaţiilor viticole se impune adoptarea în regim de urgenţã a unor mãsuri speciale pentru asigurarea viabilitãţii plantaţiilor viticole şi stoparea dispariţiei în masã a butucilor de viţã-de-vie, cu consecinţe negative de ordin socioeconomic, şi evitarea diminuãrii patrimoniului viticol, ceea ce ar însemna ca România sã nu poatã beneficia de rezultatele obţinute la negocierile cu Comisia Uniunii Europene la capitolul VII "Agriculturã", subcapitolul "Vie-vin".
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
(1) Pentru protejarea şi maturarea elementelor anuale de creştere a butucilor de viţã-de-vie din soiuri nobile în toamna anului 2005, statul sprijinã producãtorii agricoli prin acordarea sumei de 150 lei (RON)/ha, pentru suprafeţele cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, înscrise în Registrul plantaţiilor viticole, pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se acordã prin atribuirea gratuitã de bonuri valorice, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru.
(3) Beneficiarii sprijinului prevãzut la alin. (1) sunt:
a) producãtorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate suprafeţe de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile pe care le exploateazã;
b) societãţile agricole sau formele asociative fãrã personalitate juridicã, constituite conform <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã, care exploateazã plantaţii viticole cu soiuri nobile;
c) societãţile comerciale înfiinţate în conformitate cu <>Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, care exploateazã direct terenuri cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile;
d) arendaşii care exploateazã teren cultivat cu viţã-de-vie din soiuri nobile conform prevederilor <>Legii arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care au prevãzutã în contract o clauzã prin care pot prelua subvenţia acordatã de stat sub diferite forme proprietarilor; în lipsa clauzei menţionate anterior, subvenţia se acordã proprietarului;
e) unitãţile de cercetare şi dezvoltare şi din învãţãmântul agricol care deţin şi exploateazã suprafeţe viticole.
(4) Beneficiarii sprijinului prevãzuţi la alin. (3) primesc bonuri valorice gratuite pentru suprafeţele cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, declarate şi înscrise în Registrul plantaţiilor viticole.
ART. 2
(1) Sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, se acordã beneficiarilor prevederilor art. 1 alin. (3), pe baza cererii scrise al cãrei model este prevãzut în anexele nr. 2 a) şi 2 b).
(2) Pot beneficia de acest sprijin numai cultivatorii de plantaţii viticole cu soiuri nobile, care au efectuat lucrãrile de întreţinere a plantaţiilor, cum sunt dirijarea şi legatul lãstarilor, cârnitul, combaterea buruienilor, care permit aplicarea eficientã a tratamentelor anticriptogamice cu o substanţã pe bazã de cupru, ce favorizeazã maturarea lemnului anual şi scãderea rezervei de boli.
(3) Cererile solicitanţilor sprijinului, însoţite de acte ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului sau de contractul de arendare a suprafeţelor cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, şi de înscrisurile din Registrul plantaţiilor viticole, se depun în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã la primãriile comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, pe raza cãrora se aflã amplasat terenul.
(4) Cererea se verificã de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã ori al sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, se vizeazã de cãtre primar şi se aprobã de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(5) Cererile solicitanţilor sprijinului sunt înregistrate de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã ori al sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, într-un registru de evidenţã a cererilor pentru acordarea unui sprijin direct al statului producãtorilor agricoli prevãzuţi la art. 1 alin. (3), pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru, pentru anul 2005.
(6) Reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã ori ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã întocmesc lista producãtorilor agricoli care solicitã sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(7) În situaţia în care un beneficiar al sprjinului prevãzut la art. 1 alin. (3) are teren cultivat cu viţã-de-vie din soiuri nobile, în suprafaţã de peste 0,1 ha, aflat în mai multe localitãţi, acesta formuleazã cerere şi primeşte sprijinul direct al statului de la primãria din localitatea în care este situat terenul.
(8) Lista producãtorilor agricoli care solicitã sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile se afişeazã la sediul primãriilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar.
(9) Producãtorii agricoli, beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omişi în lista producãtorilor care au solicitat sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, sau cãrora li s-a stabilit o sumã în lei mai micã decât cea cuvenitã pot depune contestaţii la sediul primãriilor în termen de 5 zile de la data afişãrii listei.
(10) Primarii, împreunã cu reprezentanţii direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti sau reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, soluţioneazã contestaţiile în termen de 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
ART. 3
În termen de 5 zile de la data afişãrii, listele producãtorilor agricoli care solicitã sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivat cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, se înainteazã direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru validare, centralizare şi decontare a cererilor aprobate în vederea acordãrii sprijinului.
ART. 4
(1) Sprijinul în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha, se acordã producãtorilor agricoli pe mãsura depunerii cererilor, aprobãrii acestora şi întocmirii listelor.
(2) Sprijinul alocat se va distribui beneficiarilor o singurã datã, sub formã de bonuri valorice a cãror valoare însumatã nu poate depãşi 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile.
(3) Direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã sau a municipiului Bucureşti, prin reprezentantul desemnat pentru localitatea respectivã, elibereazã bonurile valorice pe baza listelor întocmite de reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã ori ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã.
(4) Sprijinul alocat se acordã numai în situaţia în care beneficiarii acestui sprijin au executat pânã la data depunerii cererii de solicitare a sprijinului lucrãrile agrotehnice care sã permitã aplicarea eficientã a tratamentelor anticriptogamice, în special întreţinerea corespunzãtoare a solului şi executarea lucrãrilor şi operaţiilor în verde obligatorii, cum sunt legarea, dirijarea şi cârnitul lãstarilor, combaterea buruienilor.
ART. 5
(1) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor emite decizii de constituire a unor comisii de verificare a respectãrii prevederilor art. 4 alin. (4).
(2) Comisiile sunt formate din cel puţin 3 membri, reprezentanţi ai Inspecţiei de stat pentru controlul tehnic vitivinicol, ai unitãţii fitosanitare judeţene şi ai centrelor agricole de la nivelul localitãţilor.
(3) Comisiile constituite conform alin. (2) rãspund de alocarea sprijinului cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (4).
ART. 6
Sumele necesare acordãrii sprijinului direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha producãtorilor agricoli se asigurã din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 7
(1) Reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, ai direcţiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã verificã suprafeţele cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile pentru care s-a acordat producãtorilor agricoli sprijinul direct al statului în valoare de 150 lei (RON)/ha, conform celor declarate în cererea întocmitã de beneficiarul sprijinului, şi întocmesc procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire, pânã la data de 15 noiembrie 2005, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se înregistreazã într-un registru special.
ART. 8
(1) Tipãrirea bonurilor valorice se realizeazã pe bazã de contract încheiat între Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., în condiţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 199/2000 privind înfiinţarea Companiei Naţionale "Imprimeria Naţionalã" - S.A., aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 402/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe hârtie care sã asigure bonului valoric elemente de siguranţã, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.
(2) Fondurile necesare tipãririi bonurilor valorice se asigurã din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale va împuternici direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã sã ridice bonurile valorice, pe bazã de proces-verbal, de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A.
(4) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor repartiza bonurile valorice primãriilor, pe bazã de proces-verbal, pentru a fi pãstrate pânã în momentul distribuirii acestora de persoanele desemnate prin decizie emisã de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform listelor întocmite.
(5) Bonurile valorice se acordã astfel:
a) beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. a), precum şi celor prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. d), în situaţia în care sunt persoane fizice şi au prevãzutã în contractul de arendare o clauzã prin care pot prelua subvenţia acordatã de stat sub diferite forme proprietarilor, pe baza actului de identitate;
b) beneficiarilor, persoane juridice, prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. b), c), d) şi e), pe bazã de împuternicire eliberatã în acest sens de conducerea persoanei juridice.
(6) În cazul moştenitorilor care deţin terenuri agricole în indiviziune, bonurile valorice se pot ridica de moştenitorul care va prezenta împuternicirea celorlalţi comoştenitori.
(7) Furnizorii de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru, care primesc bonuri valorice, vor emite facturi cu menţiunea "Cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli", incluzând şi taxa pe valoarea adãugatã, pe care le vor completa cu datele de identificare ale bonului valoric.
(8) În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea bonului valoric, diferenţa va fi suportatã de producãtorii agricoli, iar pe facturã furnizorii de inputuri vor face menţiunea "Suma de ... lei (RON), cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli şi diferenţa cu plata în .... lei (RON)".
(9) Furnizorii de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru vor depune centralizatorul facturilor emise în baza bonurilor valorice la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã şi a municipiului Bucureşti, pe a cãrei razã sunt înregistraţi beneficiarii prevãzuţi la art. 1 alin. (3), conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, împreunã cu exemplarul nr. 3 al facturilor emise, şi bonurile valorice originale prevãzute în facturile emise.
(10) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti şi sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã au obligaţia de a verifica documentaţia prezentatã din punctul de vedere al încadrãrii în prevederile legale şi autenticitatea bonurilor valorice.
(11) Pe baza documentaţiei depuse de furnizori, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc urmãtoarele situaţii:
a) centralizatorul sumelor solicitate de furnizori, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6;
b) situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, pe care o transmit Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(12) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în baza situaţiei centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice, solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8.
(13) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a dispune operativ de sumele de platã necesare decontãrii facturilor emise de furnizorii de inputuri.
(14) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vireazã sumele solicitate de furnizorii de inputuri conform centralizatorului sumelor solicitate de furnizori, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6.
(15) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc spre decontare bonuri valorice pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru pânã la data de 10 decembrie 2005.
(16) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia sã pãstreze timp de cel puţin 5 ani facturile decontate şi bonurile valorice depuse de furnizori, precum şi matca rãmasã dupã distribuirea bonurilor valorice.
(17) Bonurile valorice pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru, neutilizate pânã la data de 1 decembrie 2005, îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
(18) Beneficiarii bonurilor valorice şi furnizorii de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru, care primesc bonuri valorice pentru plata acestora, au obligaţia de a le pãstra în stare perfectã. Bonurile valorice deteriorate, a cãror autenticitate nu poate fi doveditã, nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite.
ART. 9
(1) Înstrãinarea, deteriorarea sau pierderea registrului de înregistrare a cererilor pentru acordarea sprijinului direct al statului producãtorilor agricoli în valoare de 150 lei (RON)/ha pentru suprafeţele de teren cultivate cu viţã-de-vie din soiuri nobile, mai mari de 0,1 ha inclusiv, şi/sau a proceselor-verbale de recepţie, regularizare şi restituire constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei (RON) la 2.000 lei (RON).
(2) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare prevãzute în anexele nr. 2a) şi 2b), constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 3.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea sprijinului încasat nejustificat şi la plata penalitãţilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
ART. 10
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 9 se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute la art. 9, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
ART. 11
Prevederile art. 9 şi 10 referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 12
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii, pãdurilor
şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Flaviu Lazin,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 8 septembrie 2005.
Nr. 125.



ANEXA 1



┌──────────────────────────┬──────────┬───────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │
│ [SIGLA] │ │ [SIGLA] │ │
│ │ │ │ │
│ GUVERNUL ROMANIEI │ │ GUVERNUL ROMANIEI │ │
│ Ministerul Agriculturii, │ │ Ministerul Agriculturii, │ │
│ Padurilor si Dezvoltarii │ │ Padurilor si Dezvoltarii │ │
│ Rurale │ │ Rurale │ │
│ │ │ │ │
│ │ELEMENT DE│ │ELEMENT DE│
│ │SECURIZARE│ │SECURIZARE│
│ │ │ │ │
│ BON VALORIC │ │ BON VALORIC │ │
│pentru achizitionarea de │ │pentru achizitionarea de │ │
│substante anticriptogamice│ │substante anticriptogamice,│ │
│pe baza de cupru pentru │ │pe baza de cupru pentru │ │
│ viticultura │ │ viticultura │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ (Valoarea in │ │ (Valoarea in │ │
│ cifre)............... │ │ cifre) ............... │ │
│ (Valoarea in │ │ (Valoarea in │ │
│ litere) ............. │ │ litere) .............. │ │
│ Seria .... nr. ....... │ │ Seria .... nr. ....... │ │
│ Data ................. │ │ Data ................. │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│VALABIL PANA LA 1 dec 2005│ │VALABIL PANA LA 1 dec 2005 │ │
└──────────────────────────┴──────────┴───────────────────────────┴──────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Beneficiar: Beneficiar: │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Semnatura si stampila Semnatura si stampila │
│ directiei agricole directiei agricole │
│ │
│ │
│ │
│ ESTE INTERZISA VANZAREA/CUMPARAREA │
│ ACESTUI BON VALORIC SUB SANCTIUNEA │
│ NULITATII │
│ │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2 a)




Comuna (oraşul, municipiul) ............
Nr. de înregistrare ....... din ........


Se aprobã


Directorul executiv
al Direcţiei pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã,


Vizat
-----
Primar,
(semnãtura şi ştampila)




CERERE
pentru acordarea unui sprijin financiar persoanelor fizice
ce deţin sau/şi exploateazã plantaţii viticole cu soiuri
nobile pe suprafeţe mai mari de 0,1 ha şi înscrise
în Registrul plantaţiilor viticole

Domnul/Doamna ............................................,
domiciliat/domiciliatã în localitatea .......................,
str. ................................ nr. ...., judeţul ..............,
B.I./C.I. seria ........... nr. ...., eliberat/eliberatã la data
de .................................. de ......................,
CNP ................................... .
În baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, exploatez
individual ...ha / în exploataţie agricolã fãrã personalitate
juridicã .... ha / am în arendã ... ha vie nobilã şi solicit sprijin pentru:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Registrul
Suprafaţa Sprijinul Total sprijin plantaţiilor
Specificaţie - ha - acordat - lei (RON) - viticole
- lei (RON)/ha - Nr. fişei de
calculator
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Achiziţionarea
de substanţe
anticriptogamice
pe bazã de cupru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor
legale şi cã le exploatez conform tehnologiilor de culturã specifice, de
care am luat cunoştinţã.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct
acordat în conformitate cu Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2005.
Menţionez cã am depus cerere pentru sprijin financiar şi în localitatea
................. pentru suprafaţa de .......................... ha.
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 125/2005 şi sã restitui sumele primite
în condiţiile în care nu realizez lucrãrile pentru care am solicitat sprijin
financiar.

Beneficiarul sprijinului,
..........................
(semnãtura)


AVIZ
Comisia de verificare numitã prin
Decizia nr. ..................
Direcţia pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã ...............
.................................
.................................
.................................


Data .............




ANEXA 2 b)




Comuna (oraşul, municipiul) .....................
Judeţul .........................................
Nr. de înregistrare .......... din ..............


Se aprobã


Directorul executiv
al Direcţiei pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã,


Vizat
------
Primar,
(semnãtura şi ştampila)






CERERE
pentru acordarea unui sprijin financiar pentru societãţi comerciale
înfiinţate în conformitate cu <>Legea nr. 31/1990 privind societãţile
comerciale, republicatã, societãţi agricole sau forme asociative
fãrã personalitate juridicã constituite conform <>Legii nr. 36/1991
privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã,
unitãţi de cercetare şi dezvoltare şi din învãţãmântul agricol care
deţin şi exploateazã suprafeţe viticole

Domnul/Doamna .........................................,
domiciliat/domiciliatã în localitatea ......................, str. ..........
nr. ..............., judeţul .............................., B.I./C.I. seria
........ nr. ...., eliberat/eliberatã la data de ...........................
de ............................., CNP ................................,
în calitate de împuternicit al unitãţii .......................... care
deţine şi exploateazã suprafaţa viticolã de ....................... ha



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Registrul
Suprafaţa Sprijinul Total sprijin plantaţiilor
Specificaţie - ha - acordat - lei (RON) - viticole
- lei (RON)/ha - Nr. fişei ....
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Achiziţionarea
de substanţe
anticriptogamice
pe bazã de cupru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Declar pe propria rãspundere cã suprafeţele corespund documentelor legale
şi cã le exploatez conform tehnologiilor de culturã specifice, de care am
luat cunoştinţã.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct
acordat în conformitate cu Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2005.
Menţionez cã am depus cerere pentru sprijin financiar şi în localitatea
............................. pentru suprafaţa de ................ ha.
Mã oblig sã particip la recepţionarea lucrãrilor conform prevederilor
Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 125/2005 şi sã restitui sumele primite
în condiţiile în care nu achiziţionez substanţele anticriptogamice pe bazã
de cupru.



Beneficiarul sprijinului,
.........................
(semnãtura şi ştampila)



AVIZ
Comisia de verificare numitã prin
Decizia nr. .....................
Direcţia pentru Agriculturã şi
Dezvoltare Ruralã ....................
......................................
......................................
......................................




ANEXA 3




Comuna (oraşul, municipiul) .........
Judeţul .............................
Nr. .............. din ..............



Vizat


Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã



LISTA
producãtorilor agricoli care solicitã sprijinul direct al statului
în valoare de 150 lei (RON)/ha, atribuit sub formã de bonuri valorice,
pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Achiziţionarea de substanţe Total suma
Nr. Persoane fizice/ anticriptogamice pe bazã de cupru solicitatã
crt. persoane juridice lei (RON)
────────────────────────────────────────────────────
Suprafaţa Total sprijin Total sprijin
- ha - - lei (RON)/ha - - lei (RON) -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
150
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
...
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Primar,
......................
(semnãtura şi ştampila)


Centrul agricol
.........................
(semnãtura)


Reprezentant al sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru
Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã/reprezentant al
centrului agricol/reprezentant al centrului comunitar pentru cadastru


..........................
(semnãtura şi ştampila)



ANEXA 4




Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã
Nr. .......... din ..........



PROCES-VERBAL
de recepţie, regularizare şi restituire

Beneficiarul sprijinului de 150 lei (RON)/ha constând în bonuri
valorice pentru achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe bazã
de cupru,
domnul/doamna ......................................, cu domiciliul în
localitatea ............................, str. .....................
nr. ............, judeţul ..................., posesor/posesoare al/a
B.I./C.I. seria ....... nr. .................., CNP ...................,
împreunã cu domnul/doamna .......................................,
reprezentând centrul agricol sau centrul comunitar pentru cadastru şi
agriculturã ............................, judeţul ...................,
am constatat urmãtoarele:
Beneficiarul sprijinului s-a angajat prin Cererea nr. ..............
din ................ 2005


PROCES-VERBAL DE RECEPŢIE
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suprafaţa
din anexele Observaţii
nr. 2a) Realizatã Diferenţe (calitatea
şi nr. 2b) - ha - - ha - lucrãrilor)
- ha - + -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Achiziţionarea
de substanţe
anticriptogamice
pe bazã de cupru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Beneficiarul sprijinului,
.........................
(semnãtura)

Reprezentant al sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru
Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã/reprezentant al
centrului agricol/reprezentant al centrului comunitar pentru cadastru


.........................
(semnãtura şi ştampila)




ANEXA 5




Angentul economic (denumirea, adresa, sediul, codul fiscal)
Banca Comercialã ..........................................
Nr. .............................. data (ziua, luna, anul)



CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza bonurilor valorice pentru livrarea
de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru pentru viticulturã

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea facturii Substanţe anticriptogamice
Nr. Numãrul şi conform bonurilor pe bazã de cupru
crt. data facturii valorice ───────────────────────────────
- mii lei (RON) - Cantitatea Valoarea
(kg) - lei (RON) -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Conducãtorul unitãţii,
.........................
(semnãtura şi ştampila)




ANEXA 6




Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã ..............
Nr. ............/..................



CENTRALIZATORUL
sumelor solicitate de furnizori pentru livrarea de substanţe
anticriptogamice pe bazã de cupru pentru viticulturã

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma solicitatã Substanţe anticriptogamice
Nr. Furnizor conform bonurilor pe bazã de cupru
crt. valorice ───────────────────────────────
- mii lei (RON) - Cantitate Valoarea
(kg) - lei (RON) -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director executiv,
.........................
(semnãtura şi ştampila)


Director economic,
......................
(semnãtura şi ştampila)




ANEXA 7




Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã .................
Nr. ............../...................



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice pentru
livrarea de substanţe anticriptogamice pe bazã de cupru
pentru viticulturã

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Furnizorul Suma solicitatã conform bonurilor valorice
crt. - mii lei (RON) -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director executiv, Director economic,
..................... ..........................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)





ANEXA 8




Ministerul Agriculturii, Pãdurilor
şi Dezvoltãrii Rurale


Se aprobã


Ordonator principal de credite,
...............................



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice pentru
achiziţionarea de substanţe anticriptogamice pe
bazã de cupru pentru viticulturã



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Suma solicitatã conform bonurilor valorice
crt. - mii lei (RON) -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: X
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Direcţia buget-finanţe
Director,
.......................



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016