Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 123 din 21 decembrie 2006  pentru aprobarea acordarii sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 123 din 21 decembrie 2006 pentru aprobarea acordarii sprijinului financiar producatorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al organizarii si sistematizarii teritoriului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.036 din 28 decembrie 2006

Având în vedere prevederile art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã, situaţia extraordinarã se motiveazã prin necesitatea urgentã de asigurare a cadrului juridic privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agriculturã pentru realizarea unor producţii competitive şi în scopul asigurãrii securitãţii alimentare a populaţiei şi pentru protejarea mediului, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, având în vedere aderarea României la Uniunea Europeanã. Conform Tratatului de aderare, România poate aplica în urmãtorii 3 ani mãsurile de sprijin care sunt aprobate prin acte normative în vigoare la data aderãrii. Nepromovarea acestui act normativ pânã la data de 31 decembrie 2006 eliminã posibilitatea acordãrii sprijinului financiar în agriculturã de la bugetul de stat dupã data aderãrii, cu consecinţe dintre cele mai grave privind funcţionarea exploataţiilor agricole din România.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Se aprobã acordarea sprijinului financiar producãtorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunãtãţirilor funciare şi al organizãrii şi sistematizãrii teritoriului.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se acordã numai pentru activitãţile care nu sunt finanţate din Fondul european agricol pentru dezvoltare ruralã, Fondul european piscicol, fonduri structurale şi de coeziune.
ART. 2
Sursa de finanţare a sprijinului prevãzut de prezenta ordonanţã de urgenţã se asigurã anual din bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 3
(1) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale asigurã, prin Direcţia generalã implementare politici sectoriale şi de piaţã şi Direcţia buget-finanţe, elaborarea reglementãrilor sectoriale şi gestionarea fondurilor financiare, necesare acordãrii sprijinului financiar prevãzut la art. 1.
(2) Instituţia responsabilã pentru implementarea sprijinului financiar este Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv prin sucursalele judeţene ale acesteia sau, dupã caz, prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 4
În domeniul agriculturii se acordã sprijin financiar pentru activitãţi comune acestui domeniu, prevãzute în anexa nr. 1.

CAP. II
Sectorul vegetal

ART. 5
(1) În sectorul vegetal se acordã sprijin financiar în urmãtoarele domenii:
a) legume-fructe, proaspete şi prelucrate;
b) culturi de câmp;
c) plantaţii pomicole;
d) plantaţii viticole;
e) tutun, hamei, cartof, plante medicinale şi aromatice, flori, plante dendrologice şi ornamentale.
(2) Activitãţile din sectorul vegetal pentru care se poate acorda sprijin financiar sunt cele prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 6
Beneficiarii sprijinului financiar prevãzut la art. 5 sunt producãtorii agricoli din sectorul vegetal, persoane fizice şi/sau persoane juridice, care sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul fermelor/alte evidenţe funciare şi exploateazã terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole destinate comercializãrii, precum şi grupuri de producãtori recunoscute/recunoscute preliminar şi organizaţii de producãtori recunoscute.

CAP. III
Sectorul zootehnic

ART. 7
În scopul dezvoltãrii sectorului zootehnic se acordã sprijin financiar din bugetul de stat pentru:
a) ameliorarea populaţiilor de animale;
b) îmbunãtãţirea calitãţii produselor de origine animalã;
c) îmbunãtãţirea calitãţii producţiei obţinute pe pajişti;
d) susţinerea mãsurilor privind producerea şi comercializarea produselor apicole.
ART. 8
Beneficiarii sprijinului financiar prevãzut la art. 7 sunt producãtorii agricoli din sectorul zootehnic, crescãtori de animale, persoane fizice şi/sau persoane juridice care deţin, cresc sau exploateazã animale, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, şi sunt înregistraţi în Registrul agricol/Registrul naţional al exploataţiilor, precum şi grupurile de producãtori recunoscute şi asociaţiile profesionale ale crescãtorilor de animale, constituite conform legislaţiei în vigoare.
ART. 9
Activitãţile din sectorul zootehnic pentru care se acordã sprijin financiar sunt cele prevãzute în anexa nr. 3.

CAP. IV
Sectorul de îmbunãtãţiri funciare

ART. 10
În sectorul îmbunãtãţirilor funciare se acordã sprijin financiar pentru:
a) asigurarea stãrii de funcţionare a infrastructurii de îmbunãtãţiri funciare;
b) investiţii pentru modernizarea şi retehnologizarea infrastructurii de îmbunãtãţiri funciare.
ART. 11
Beneficiarii sprijinului financiar prevãzut la art. 10 sunt organizaţiile de îmbunãtãţiri funciare, federaţiile de organizaţii de îmbunãtãţiri funciare şi Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare, dupã caz.
ART. 12
Activitãţile din sectorul îmbunãtãţirilor funciare pentru care se poate acorda sprijin financiar sunt cele prevãzute în anexa nr. 4.

CAP. V
Sectorul de organizare şi sistematizare a teritoriului

ART. 13
În scopul dezvoltãrii unor programe de organizare şi sistematizare a teritoriului agricol şi în general a spaţiului rural, se acordã sprijin financiar pentru:
a) elaborarea de studii şi proiecte de organizare şi amenajare a teritoriului agricol;
b) implementarea în condiţiile legii a proiectelor de organizare şi amenajare a teritoriului, pentru comasarea terenurilor fragmentate şi rectificarea hotarelor parcelelor comasate, pentru dezvoltarea şi/sau reabilitarea infrastructurii rurale din proiectele de organizare a teritoriului.
ART. 14
Beneficiarii sprijinului financiar prevãzut la art. 13 sunt proprietarii de parcele agricole care desfãşoarã activitãţi cu caracter comercial în mediul rural, persoane fizice autorizate şi/sau persoane juridice, precum şi grupurile de producãtori şi asociaţiile profesionale care desfãşoarã activitãţi în mediul rural şi sunt constituite conform legislaţiei în vigoare.
ART. 15
Activitãţile de organizare şi amenajare a teritoriului pentru care se poate acorda sprijin financiar sunt cele prevãzute în anexa nr. 5.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 16
(1) Lista activitãţilor pentru care se acordã sprijin financiar, cuantumul sprijinului exprimat ca procent din cheltuiala eligibilã aferentã fiecãrei activitãţi şi/sau ca sumã fixã pe unitatea de mãsurã, precum hectar/tonã/cap animal/familii albine/1, dintre activitãţile cuprinse în anexele nr. 1-5, precum şi suma totalã alocatã fiecãrei activitãţi se aprobã anual, prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Normele metodologice privind modul de acordare a sprijinului financiar pentru activitãţile prevãzute în anexele nr. 1-5, precum şi condiţiile de eligibilitate se aprobã prin ordin al ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale.
ART. 17
(1) Utilizarea sprijinului financiar pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost solicitat este interzisã şi se considerã sprijin financiar necuvenit.
(2) Sumele necuvenite acordate sub formã de sprijin se recupereazã, cu aplicarea dobânzilor şi penalitãţilor prevãzute de legislaţia în vigoare.
ART. 18
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. 19
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã <>Legea nr. 454/2003 privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agriculturã şi silviculturã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 829 din 22 noiembrie 2003.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Dan Ştefan Motreanu

Ministrul integrãrii europene,
Anca Daniela Boagiu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 21 decembrie 2006.
Nr. 123.


ANEXA 1

ACTIVITĂŢILE COMUNE DIN AGRICULTURĂ
pentru care se pot acorda forme de sprijin financiar




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Activitati din agricultura │
│crt.│ │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) creditarea investitiilor pentru: │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │organizarea si functionarea laboratoarelor acreditate pentru efectuarea analizelor │
│ │fizico-chimice ale produselor agroalimentare │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │reamenajarea unor suprafete de orezarii │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sustinerea plantatiilor viticole, pomicole, de arbusti fructiferi si hamei tinere pana │
│ │la intrarea pe rod │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │retehnologizarea fabricilor de bere si suplimente alimentare │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │introducerea programelor de certificare a calitatii, sisteme bazate pe analiza │
│ │riscurilor si punctelor critice de control (HACCP), inclusiv seriile ISO, a sistemelor │
│ │de urmarire si de asigurare a respectarii normelor de autenticitate in vederea │
│ │comercializarii │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │dotarea tehnica (tractoare si utilaje) pentru producerea rasadului, cultivarea, │
│ │recoltarea, sortarea, impachetarea/balotarea tutunului, precum si instalatii de uscare a│
│ │tutunului │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │dotarea tehnica pentru cultivare, recoltare, uscare, conditionare, ambalare, depozitare,│
│ │prelucrare, procesare, masurarea, analiza, cercetarea si controlul parametrilor fizici, │
│ │chimici si microbiologici, pentru ventilatie si filtrare a aerului in spatiile de │
│ │procesare a plantelor medicinale si aromatice in diferite forme de utilizare, inclusiv │
│ │predozate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │centre de mecanizare si/sau asociatii pentru mecanizare specializate pentru servicii in │
│ │agricultura │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │brutarii, inclusiv mijloace de transport specializate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10. │distilerii pentru tuica si rachiuri de fructe, inclusiv mijloace de transport │
│ │specializate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11. │exploatatii de animale de blana, inclusiv achizitia de material biologic (nurci, dihori,│
│ │vulpi argintii, vulpi polare, nutrii si iepuri) │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12. │cabinete private sanitare veterinare - constructie si dotare │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13. │fabrici de nutreturi combinate (de pana la 10 t/h) │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14. │achizitionarea de animale de reproductie cu mare valoare genetica din speciile bovine, │
│ │porcine, ovine, caprine si pasari │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15. │achizitii necesare preluarii, modernizarii si/sau infiintarii fermelor │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16. │instalatii fixe sau mobile pentru producerea de energii alternative │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│17. │sustinerea producerii de material saditor baza pentru plantatii mama furnizoare ramuri │
│ │altoi, coarde altoi, plantatii marcotiere portaltoi pentru infiintarea pepinierelor │
│ │pomicole, viticole si dendrologice │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│18. │sustinerea producerii de material saditor certificat pentru pomi, arbusti fructiferi, │
│ │stoloni pentru capsunarii si/sau material saditor pentru hamei, cartof si plante │
│ │medicinale si aromatice │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│19. │unitati noi sau modernizarea unitatilor existente necesare depozitarii produselor │
│ │agroalimentare si refacerea infrastructurii pietelor │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│b) sustinerea depozitarii productiei agricole │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea unor cheltuieli de depozitare a produselor agricole │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│c) sustinerea programelor de promovare a produselor agricole │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea promovarii produselor agricole din sectorul vegetal si zootehnic │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│d) sustinerea intrarii si operarii pe bursa a producatorilor/comerciantilor │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea unor costuri privind intrarea si operarea pe bursa │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│e) sustinerea asociatiilor profesionale din agricultura │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea participarii si organizarii de expozitii, targuri, concursuri, pentru │
│ │asociatiile profesionale din agricultura │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea achizitionarii de catre asociatii profesionale din agricultura de │
│ │aparatura IT, software, baza de date │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sustinerea asociatiilor in vederea participarii la organizatiile constituite la nivelul │
│ │Uniunii Europene │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│f) sustinerea unor costuri de productie │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea energiei termice si electrice pentru culturile realizate in sere si solarii │
│ │incalzite │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │subventionarea motorinei pentru lucrarile din agricultura │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │subventionarea rovignetelor pentru agricultura │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│g) sustinerea dobanzii creditelor pentru investitii │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │subventionarea dobanzii creditelor pentru investitii │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2

ACTIVITATILE DIN SECTORUL VEGETAL
pentru care se pot acorda forme de sprijin financiar




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Activitati din sectorul vegetal │
│crt.│ │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) legume-fructe │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Sustinerea costurilor pentru apa potabila utilizata pentru spalarea legumelor si │
│ │fructelor in procesul de pregatire pentru comercializare in stare proaspata sau │
│ │procesare │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Sprijin financiar pentru functionarea grupurilor de producatori recunoscute, intocmirea │
│ │planurilor de recunoastere si cofinantarea fondurilor operationale infiintate de catre │
│ │grupurile de producatori recunoscute preliminar si de organizatiile de producatori │
│ │recunoscute │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Sustinere financiara pentru implementarea Sistemului European de Bune Practici Agricole │
│ │EUREPGAP in domeniul legumelor si fructelor │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │Sprijin financiar pentru legumele produse in serele incalzite si ciupercile de cultura │
│ │produse in spatii climatizate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │Sprijin financiar pentru legumele si fructele destinate prelucrarii industriale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │Sprijin financiar pentru achizitionarea de ambalaje si materiale de reclama │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│b) culturi de camp │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │procesarea fibrelor de in si canepa │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea productiei marfa la culturile de sfecla de zahar, orez, in si canepa │
│ │pentru fibra, culturi energetice (biocombustibil si biomasa) │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│c) sector viticol │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea costurilor aferente autorizarii plantatiilor viticole pentru producerea │
│ │strugurilor de vin cu denumire de origine controlata, certificarii si marcarii vinurilor│
│ │cu denumire de origine controlata │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea costurilor aferente completarii golurilor in plantatiile viticole │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sustinerea costurilor aferente aplicarii tratamentelor fitosanitare in plantatiile │
│ │viticole cu soiuri nobile pentru struguri de masa si vin, inclusiv pentru vinuri cu │
│ │denumire de origine controlata │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│d) tutun │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea achizitionarii instalatiilor de uscare destinate imbunatatirii calitatii │
│ │tutunului din soiurile de tutun care se incadreaza in grupa tutunurilor flue-cured │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea programelor de introducere a tehnologiilor performante de producere │
│ │de rasaduri de tutun │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sustinerea productiei marfa la cultura de tutun │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │sustinerea calitatii tutunului prin acordarea unei prime in cuantum de 65% din prima │
│ │acordata de Uniunea Europeana in cadrul schemei de ajutoare prevazuta in organizarea │
│ │comuna de piata │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│e) hamei │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea introducerii sistemului de certificare in vederea denumirii de origine a │
│ │hameiului │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea productiei de hamei cu un continut ridicat in acizi alfa si la cerintele │
│ │de calitate stabilite prin contract │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│f) cartof │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea costurilor pentru producerea cartofului, din soiuri specifice, la parametrii │
│ │de calitate solicitati pentru procesare │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │programe pentru sustinerea financiara a asanarii virotice in zonele inchise │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sprijinirea productiei de cartof pentru industrializare la calitatea si cerintele │
│ │specifice normelor tehnice de procesare stabilite prin contracte │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│g) plante medicinale si aromatice │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sustinerea productiei de plante medicinale si aromatice realizate in conditiile de │
│ │calitate stabilite prin contract │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea programelor de preluare a unor plante din flora spontana in cultura │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sustinerea programelor de conditionare, prelucrari intermediare si finite a plantelor │
│ │medicinale si aromatice prezentate spre utilizare, inclusiv in forme predozate: ceaiuri,│
│ │capsule, comprimate, tincturi, extracte, siropuri, solutii, uleiuri esentiale, unguente │
│ │precum si obtinere de uleiuri volatile │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│h) flori plante dendrologice si ornamentale │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │sprijin pentru productia de flori, plante dendrologice si ornamentale in camp, in spatii│
│ │protejate sau amenajate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sustinerea realizarii sistemului de monitorizare a preturilor: preturi la import, │
│ │preturi practicate pe pietele reprezentative si pe piata interna compatibil cu │
│ │sistemul comunitar │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │sprijin pentru acoperirea costurilor energetice in sere si spatii protejate │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3

ACTIVITATILE DIN SECTORUL ZOOTEHNIC
pentru care se poate acorda sprijin financiar




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Activitati din sectorul zootehnic │
│crt.│ │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Sustinerea ameliorarii populatiilor de animale │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │conducerea registrelor genealogice la speciile si rasele de animale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │efectuarea controlului oficial al performantelor de productie la speciile de animale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │efectuarea analizei calitatii produselor animaliere in vederea evaluarii genetice a │
│ │animalelor │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │elaborarea si intretinerea sistemului informatic, constituirea bazelor de date si │
│ │estimarea valorii de ameliorare a animalelor │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │introducerea, la nivelul fermelor, a tehnicilor, biotehnologiilor si practicilor moderne│
│ │de reproductie la speciile de animale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │sustinerea cheltuielilor de testare a masculilor de reproductie la speciile de animale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │sustinerea cheltuielilor pentru efectuarea testului national de disectie pentru │
│ │autorizarea echipamentelor de clasificare a carcaselor de porcine conform Sistemului de │
│ │clasificare EUROP si pentru stabilirea formulei matematice de calcul al procentului de │
│ │tesut muscular in carcasa, pentru porcinele din Romania │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│b) Sustinerea imbunatatirii calitatii produselor de origine animala │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │imbunatatirea calitatii productiilor de carne prin sustinerea financiara a implementarii│
│ │sistemului de clasificare a carcaselor de porcine, bovine si ovine │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │imbunatatirea calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor de │
│ │porcine si pasari prin sustinerea productiei de carne de porc si pasare-pui broiler si a│
│ │productiei de oua consum │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10. │imbunatatirea calitatii si igienei laptelui de vaca destinat procesarii pentru atingerea│
│ │standardelor de calitate din Uniunea Europeana │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│11. │imbunatatirea calitatii productiei de miere prin sustinerea familiilor de albine │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│c) Sustinerea imbunatatirii calitatii productiei obtinute pe pajisti │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│12. │achizitionare de seminte, fertilizanti si lucrari de sporire a potentialului de │
│ │productie al solului │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│d) Sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│13. │asistenta tehnica a apicultorilor sau grupurilor de apicultori, cu scopul imbunatatirii │
│ │conditiilor de productiei │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│14. │sustinerea achizitionarii de medicamente in vederea combaterii varoozei │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│15. │rationalizarea transhumantei prin achizitionarea de platforme apicole noi │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│16. │sustinerea laboratoarelor autorizate care efectueaza analizele proprietatilor │
│ │fizico-chimice ale mierii prin sprijinirea investitiilor realizate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│17. │sustinerea repopularii in stupi pe teritoriul national prin achizitionarea matcilor din │
│ │rasa autohtona │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│18. │sustinerea colaborarii formelor asociative din domeniu cu organisme specializate in │
│ │realizarea programelor de cercetare aplicata in domeniul apiculturii si a produselor │
│ │apicole │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 4

ACTIVITATILE DIN SECTORUL DE IMBUNATATIRI FUNCIARE
pentru care se pot acorda forme de sprijin financiar




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Activitati din sectorul de imbunatatiri funciare │
│crt.│ │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) asigurarea starii de functionare a infrastructurii de imbunatatiri funciare │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │mentinerea in functiune, prin realizarea lucrarilor de intretinere si reparatii, precum │
│ │si asigurarea pazei si protectiei infrastructurii de imbunatatiri funciare situate in │
│ │cadrul teritoriului organizatiilor de imbunatatiri funciare sau al federatiilor de │
│ │organizatii de imbunatatiri funciare si aflate in proprietatea sau folosinta acestora │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │executarea lucrarilor de aducere in stare de functiune a infrastructurii de imbunatatiri│
│ │funciare situate in cadrul teritoriului organizatiilor ele imbunatatiri funciare sau al │
│ │federatiilor de organizatii de imbunatatiri funciare si aflate in proprietatea sau │
│ │folosinta acestora │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │executarea lucrarilor de punere in functiune de catre Administratia Nationala a │
│ │Imbunatatirilor Funciare a infrastructurii de imbunatatiri funciare situate in cadrul │
│ │teritoriului organizatiilor de imbunatatiri funciare sau al federatiilor de organizatii │
│ │de imbunatatiri funciare si care, din cauza starii de degradare, nu s-a putut transmite │
│ │in proprietatea sau folosinta acestora │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│b) investitii pentru modernizarea si retehnologizarea infrastructurii de imbunatatiri │
│funciare │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │modernizarea si retehnologizarea infrastructurii de imbunatatiri funciare aflate in │
│ │administrarea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si situate in cadrul │
│ │teritoriului organizatiilor de imbunatatiri funciare sau al federatiilor de organizatii │
│ │de imbunatatiri funciare si care, din cauza starii avansate de degradare, nu s-a putut │
│ │transmite in proprietatea sau folosinta acestora │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 5

ACTIVITATILE DE ORGANIZARE SI AMENAJARE A TERITORIULUI
pentru care se pot acorda forme de sprijin financiar




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Activitatile de organizarea si amenajarea teritoriului │
│crt.│ │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Sustinerea cheltuielilor pentru realizarea studiilor si proiectelor de organizarea si │
│amenajarea, teritoriului │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │studii de prefezabilitate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │sondaje si statistici in mediul rural pentru determinarea opiniei publice locale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │promovarea si mediatizarea masurilor de organizarea si amenajarea teritoriului in scopul│
│ │optimizarii exploatatiilor agricole si a activitatilor economice din mediul rural si a │
│ │dezvoltarii rurale │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │realizarea, actualizarea si gestionarea Sistemului informational in agricultura si │
│ │silvicultura (SIAS) pe unitatea administrativ teritoriala │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │studii de fezabilitate si proiecte tehnice de organizarea si amenajarea teritoriului │
├────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│b) Sustinerea implementarii, in conditiile legii, a proiectelor de organizarea si amenajarea │
│teritoriului, din proiectele de organizare a teritoriului. │
├────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │comasarea terenurilor fragmentate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │rectificarea hotarelor parcelelor comasate │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │dezvoltarea si/sau reabilitarea infrastructurii rurale cuprinse in proiectele de │
│ │organizarea si amenajarea teritoriului │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │amenajarea/reamenajarea conform datelor si recomandarilor cuprinse in SIAS a terenurilor│
│ │acide, alcalice, nisipoase, etc. │
├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│10. │masuri agropedoameliorative, de nivelare, de destelenire, de prevenire a eroziunii │
│ │solului │
└────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016