Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 12 din 28 februarie 2005  pentru modificarea   art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea si inregistrarea bovinelor in Romania si pentru modificarea si completarea   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2004 privind acordarea in anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 12 din 28 februarie 2005 pentru modificarea art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea si inregistrarea bovinelor in Romania si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 61/2004 privind acordarea in anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producatorilor agricoli pentru suprafete de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 175 din 1 martie 2005
Având în vedere situaţia gravã care poate rezulta din aplicarea <>art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 , în forma sa actualã, pentru producãtorii agricoli din sectorul creşterii bovinelor, prevedere care nu le permite acestora sã beneficieze de subvenţii pentru animalele neindividualizate în sistemul naţional prevãzut de legislaţia în vigoare, fãrã ca situaţia creatã sã se datoreze acestor producãtori, elemente care vizeazã interesul public şi a cãror rezolvare trebuie sã se facã în regim de urgenţã,
ţinând seama de situaţia de urgenţã determinatã de perioada scurtã de timp pânã la începerea campaniei agricole de primãvarã şi de necesitatea procurãrii de sãmânţã, îngrãşãminte chimice şi pesticide pentru realizarea de producţii agricole eficiente, se impune modificarea modului de acordare a sprijinului de 2,5 milioane lei/ha, prin acordarea, cu titlu gratuit, a unor bonuri valorice.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. I
Articolul 12 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 708 din 27 septembrie 2002, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003 , cu modificãrile ulterioare, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 12. - (1) Acordarea de premii, subvenţii sau despãgubiri pentru bovinele neidentificate şi neînregistrate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã se poate face pânã la data de 31 decembrie 2006.
(2) Pentru întreg anul 2005 şi pentru anul 2006, plata premiilor, subvenţiilor sau despãgubirilor se va putea efectua şi pentru bovinele neidentificate şi neînregistrate potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã."
ART. II
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 61/2004 privind acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 816 din 3 septembrie 2004, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 479/2004 , se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Titlul ordonanţei de urgenţã va avea urmãtorul cuprins:

"ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului unor categorii de producãtori agricoli"

2. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, statul sprijinã producãtorii agricoli prin acordarea a 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţele însãmânţate în toamna anului 2004 şi a 1,5 milioane lei/ha pentru suprafeţele ce se însãmânţeazã în primãvara anului 2005."
3. Dupã alineatul (1) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), care va avea urmãtorul cuprins:
"(1^1) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se face prin atribuirea gratuitã de bonuri valorice cu finanţare de la bugetul de stat, cu valabilitate pânã la 1 decembrie 2005."
4. La alineatul (2) al articolului 1, partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Beneficiarii sprijinului prevãzut la alin. (1) sunt:".
5. Alineatul (2) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza centralizatoarelor privind sprijinul direct al statului în valoare de 2,5 milioane lei/ha, respectiv de 1,5 milioane lei/ha, acordat producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, va solicita Ministerului Finanţelor Publice sumele corespunzãtoare contravalorii bonurilor valorice necesare a fi distribuite producãtorilor agricoli."
6. Liniuţa a doua de la litera a) a alineatului (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"- 1.500.000 lei/ha în bonuri valorice pentru procurarea de îngrãşãminte chimice şi pesticide, începând cu data de 10 martie 2005."
7. Litera b) a alineatului (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"b) pentru culturile care se înfiinţeazã în primãvara anului 2005, cu excepţia culturii de porumb, ovãz, furaje, se acordã bonuri valorice pentru procurarea de sãmânţã, îngrãşãminte chimice, pesticide, în valoare de 1.500.000 lei/ha, începând cu 10 martie 2005."
8. Dupã articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - (1) Tipãrirea bonurilor valorice se realizeazã pe bazã de contract încheiat între Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi Compania Naţionalã «Imprimeria Naţionalã» - S.A., în condiţiile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 199/2000 privind înfiinţarea Companiei Naţionale «Imprimeria Naţionalã» - S.A., cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe hârtie care sã-i asigure bonului valoric elemente de siguranţã, conform modelului prezentat în anexa nr. I; bonurile valorice care se atribuie în cadrul sprijinului direct al statului au valori de: 25.000 lei/bon, 500.000 lei/bon şi 1.000.000 lei/bon.
(2) Fondurile necesare pentru acordarea sprijinului producãtorilor agricoli sub formã de bonuri valorice, inclusiv contravaloarea tipãririi acestora, se asigurã din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pe anul 2005, în limita sumei de 3.453,4 miliarde lei.
(3) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale va împuternici direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti sã ridice bonurile valorice pe bazã de proces-verbal de la Compania Naţionalã «Imprimeria Naţionalã» - S.A.
(4) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti repartizeazã bonurile valorice primãriilor locale, pe bazã de proces-verbal, pentru a fi distribuite producãtorilor agricoli conform listelor întocmite de reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agriculturã.
(5) Bonurile valorice se acordã astfel:
a) beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (2) lit. a), pe baza actului de identitate;
b) celor care exploateazã terenurile beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (2) lit. b) şi c), care fac dovada legalã a folosirii terenurilor şi prezintã împuternicirea proprietarilor.
(6) În cazul moştenitorilor care deţin terenuri agricole în indiviziune, bonurile valorice se pot ridica de moştenitorul care va prezenta împuternicirea celorlalţi comoştenitori.
(7) Furnizorii de inputuri care primesc bonuri valorice vor emite facturi cu menţiunea «Cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli», incluzând şi taxa pe valoarea adãugatã, care vor fi completate cu datele de identificare ale bonului.
(8) În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea bonului valoric, diferenţa va fi suportatã de cãtre producãtorii agricoli, iar pe facturã furnizorii de inputuri vor face menţiunea «Suma de .... lei, cu plata pe bazã de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli şi diferenţa cu plata în ..... lei».
(9) Decontarea bonurilor valorice de cãtre furnizorii de inputuri se realizeazã prin direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(10) Furnizorii de inputuri vor depune la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti centralizatorul facturilor emise pe categorii de inputuri, conform modelului prezentat în anexa nr. II, exemplarul 3 al facturilor emise şi bonurile valorice originale prevãzute în facturile emise.
(11) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia de a verifica autenticitatea bonurilor valorice depuse.
(12) Pe baza documentaţiei depuse de furnizorii de inputuri, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc Centralizatorul sumelor solicitate de furnizori, conform modelului prevãzut în anexa nr. III, şi transmit la Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. IV.
(13) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare, conform modelului prevãzut în anexa nr. V.
(14) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a dispune operativ de sumele de platã cãtre furnizorii de inputuri.
(15) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vireazã sumele solicitate conform anexei nr. III.
(16) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc spre decontare bonuri valorice pânã la data de 15 decembrie 2005, dupã care vor solicita, pânã la data de 20 decembrie 2005, Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale ultima tranşã de plãţi.
(17) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia sã pãstreze timp de cel puţin 5 ani facturile decontate şi bonurile valorice depuse de furnizori.
(18) Bonurile valorice neutilizate pânã la data de 1 decembrie 2005 de cãtre furnizori îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
(19) Beneficiarii bonurilor valorice şi furnizorii de inputuri care primesc bonuri valorice pentru plata acestora au obligaţia de a le pãstra în stare perfectã. Bonurile valorice deteriorate, a cãror autenticitate nu poate fi doveditã, nu sunt valabile şi nu pot fi plãtite."
9. Alineatele (2) şi (3) ale articolului 6 şi anexa nr. 4 se abrogã.
10. Sintagma "în valoare de 2,5 milioane lei/ha" din cuprinsul articolelor 7, 9, al articolului 10 alineatele (1) şi (2) şi al articolului 12 se înlocuieşte cu sintagma "în valoare de 2,5 milioane lei/ha, respectiv 1,5 milioane lei/ha".
11. Anexele nr. I-V fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. III
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 113/2002 privind identificarea şi înregistrarea bovinelor în România, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 25/2003 , cu modificãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţã de urgenţã, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dupã aprobarea prin lege.
ART. IV
<>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 61/2004 privind acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pânã la 5 ha inclusiv, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 816 din 3 septembrie 2004, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 479/2004 , precum şi cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta ordonanţã de urgenţã, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dupã aprobarea prin lege, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 28 februarie 2005.
Nr. 12.

ANEXA I



┌─┬─────┬───────────────────────────────┬──┬─┬─────┬───────────────────────────┐
│ │ │ GUVERNUL ROMANIEI │ │ │ │ GUVERNUL ROMANIEI │
│ │ │ Ministerul Agriculturii, │E │ │ │ Ministerul Agriculturii, │
│ └─────┘ Padurilor si Dezvoltarii │L │ └─────┘ Padurilor si Dezvoltarii │
│ Rurale │E │ Rurale │
│ │M │ │
│ │E │ │
│ │N │ │
│ BON VALORIC │T │ BON VALORIC │
│ pentru achizitionarea de samanta, │ │ pentru achizitionarea de samanta, │
│ ingrasaminte chimice, pesticide │D │ ingrasaminte chimice, pesticide │
│ │E │ │
│ (Valoarea in cifre) │ │ (Valoarea in cifre) │
│ (Valoarea in litere) │S │ (Valoarea in litere) │
│ Seria ... nr. .... │E │ Seria ... nr. .... │
│ Data .......... │C │ Data .......... │
│ │R │ │
│ │I │ │
│ VALABIL PANA LA 1 DEC. 2005 │Z │ VALABIL PANA LA 1 DEC. 2005 │
│ │A │ │
│ │R │ │
│ │E │ │
└───────────────────────────────────────┴──┴───────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Beneficiar: │
│ │
│ │
│ │
│ Semnatura si stampila │
│ directiei agricole │
│ │
│ VANZAREA/CUMPARAREA ACESTUI BON VALORIC │
│ ESTE INTERZISA, SUB SANCTIUNEA NULITATII │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA II

Agentul economic (denumirea, adresa, sediul, codul fiscal)
Banca Comercialã .........................................
Nr. ............ data ....................................
(ziua, luna, anul)

CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza bonurilor valorice


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea facturii din care:
Nr. Numãrul şi conform bonurilor ────────────────────────────────────
crt. data facturii valorice Îngrãşãminte Pesticide Seminţe
- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Conducãtorul unitãţii,



ANEXA III

Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã ..........


CENTRALIZATORUL
sumelor solicitate de furnizori


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma solicitata din care:
Nr. Furnizorul conform bonurilor ─────────────────────────────────────
crt. valorice Îngrãşãminte Pesticide Seminţe
- mii lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. TOTAL:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Director executiv, Director economic,



ANEXA IV

Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã ..........

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice


───────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Suma solicitatã conform
crt. Furnizorul bonurilor valorice
- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────
1.
───────────────────────────────────────────────────────────────
2.
───────────────────────────────────────────────────────────────
3.
───────────────────────────────────────────────────────────────
4. TOTAL: X
───────────────────────────────────────────────────────────────



Director executiv, Director economic,



ANEXA V

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR
ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã.
Ordonator principal de credite,


SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice


───────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Suma solicitatã conform
crt. Judetul bonurilor valorice
- mii lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────
1.
───────────────────────────────────────────────────────────────
2.
───────────────────────────────────────────────────────────────
3.
───────────────────────────────────────────────────────────────
4. TOTAL: X
───────────────────────────────────────────────────────────────



Direcţia generalã buget finanţe

Director general,


---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016