Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 117 din 30 iunie 1999  privind salarizarea personalului Agentiei Nationale pentru Locuinte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 117 din 30 iunie 1999 privind salarizarea personalului Agentiei Nationale pentru Locuinte

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 312 din 30 iunie 1999

În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

Guvernul României emite urmãtoarea ordonanta de urgenta:

ART. 1
Prin derogare de la prevederile <>Legii nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupa funcţii de demnitate publica, prezenta ordonanta de urgenta stabileşte cadrul juridic pentru salarizarea personalului Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
ART. 2
Salarizarea personalului Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, denumita în continuare agenţie, se face ţinându-se seama de rolul, rãspunderea, importanta socialã, complexitatea, specificul activitãţii fiecãrei funcţii, precum şi de pregãtirea şi competenta profesionalã a persoanelor care exercita aceste funcţii, de riscul şi de suprasolicitarea neuropsihica, pe baza criteriilor aprobate de Consiliul Naţional de Coordonare.
ART. 3
Nomenclatorul funcţiilor de conducere şi de execuţie, precum şi nivelul salariilor de baza şi al indemnizaţiilor de conducere sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.
ART. 4
Salariile de baza pentru personalul agenţiei sunt cele rezultate din înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu valoarea de referinta. Salarizarea personalului agenţiei se face potrivit <>art. 4 alin. (2) din Legea salarizarii nr. 14/1991 , prin negocieri colective sau, dupã caz, individuale, între agenţie, ca persoana juridicã care angajeazã, şi salariaţii sau reprezentanţii acestora, în limitele coeficienţilor de ierarhizare corespunzatori funcţiei. Persoanele care ocupa funcţii de conducere beneficiazã şi de o indemnizaţie de conducere, care face parte din salariul de baza, diferenţiatã în raport cu rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite.
ART. 5
Valoarea de referinta specifica a agenţiei se actualizeazã anual, în raport cu creşterea estimatã a preţurilor de consum, prin legea bugetului de stat.
ART. 6
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfasurata personalul poate primi salariu de merit. Acesta poate fi de pana la 15% din salariul de baza.
(2) Persoanele care beneficiazã de salariu de merit se stabilesc o data pe an, de regula dupã aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfasurata. Pentru personalul nou-angajat salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de un an de la angajare.
(3) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 25% din numãrul total de posturi prevãzut în statul de funcţii al agenţiei, din care cel puţin doua treimi vor fi utilizate pentru funcţiile de execuţie.
ART. 7
(1) Persoanele salarizate potrivit prezentei ordonanţe de urgenta beneficiazã la funcţia de baza de un spor de vechime în munca de pana la 25% din salariul de baza, corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tranşele de vechime în munca Cota din salariul de baza
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
între 3 şi 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


(2) Sporul de vechime în munca se plãteşte începând cu data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca.
(3) Sporul de vechime în munca se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de munca.
(4) Pensionãrii pentru limita de varsta, care se reangajeaza în munca potrivit legii, beneficiazã de sporul de vechime corespunzãtor vechimii în munca dobândite dupã data pensionãrii.
ART. 8
Salariaţii agenţiei primesc lunar un spor de confidenţialitate de 25% din salariul de baza.
ART. 9
Salariaţii care poseda titlul de doctor în activitatea pe care o desfãşoarã beneficiazã de un spor de 15% din salariul de baza.
ART. 10
(1) Orele prestate de personalul încadrat în funcţii de execuţie peste durata normalã a timpului de lucru se compenseazã cu timp liber corespunzãtor. Dacã munca astfel prestatã nu a putut fi compensata cu timp liber corespunzãtor, orele suplimentare vor fi salarizate cu un spor din salariul de baza, astfel:
a) 50% din salariul de baza pentru primele doua ore de depasire a duratei normale de lucru;
b) 100% din salariul de baza pentru orele urmãtoare.
Cu sporul de 100% se plãtesc şi orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plati numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de conducãtorul compartimentului sau al sectorului de activitate, fãrã a se depãşi 360 de ore anual.
(3) Salariaţii care, prin natura atribuţiilor de serviciu, presteazã în mod sistematic activitate peste durata normalã a timpului de lucru, precum şi pentru activitãţile desfãşurate în zilele nelucrãtoare şi cãrora nu li se poate acorda timp liber corespunzãtor primesc, în raport cu depãşirea programului normal de lucru, în locul drepturilor prevãzute la alin. (1) şi (2), un spor de 10-25% din salariul de baza, care face parte din acesta. Categoriile de salariaţi şi condiţiile de acordare a sporului de munca sistematica peste programul normal de lucru se stabilesc pe baza prevederilor regulamentului de organizare şi funcţionare a agenţiei şi se aproba de consiliul de administraţie.
ART. 11
Salariaţii care lucreazã în condiţii speciale de munca primesc un spor de pana la 15% din salariul de baza. Locurile de munca, categoriile de salariaţi şi cuantumul sporului se aproba de consiliul de administraţie.
ART. 12
Drepturile privind indemnizaţia pentru concediul de odihna şi pentru incapacitate temporarã de munca se calculeazã potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 13
Premierea salariaţilor agenţiei se face dintr-un fond de premiere, care se constituie prin aplicarea unei cote de 10% asupra fondului de salarii aprobat anual prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Din acest fond pot fi acordate premii în cursul anului salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase.
ART. 14
(1) Pentru activitatea desfasurata salariaţii agenţiei beneficiazã la sfârşitul anului calendaristic de un premiu anual, corespunzãtor salariului de baza realizat în ultima luna din anul pentru care se face plata.
(2) Premiul anual nu se acorda sau poate fi redus în cazul salariaţilor care în cursul anului au desfãşurat activitãţi profesionale nesatisfacatoare ori au sãvârşit abateri pentru care au fost sancţionaţi disciplinar. Persoanele care au fost schimbate din funcţie sau al cãror contract individual de munca a încetat pentru fapte imputabile lor nu beneficiazã de premiul anual.
ART. 15
Persoanele angajate în cadrul agenţiei, numite temporar într-o funcţie de conducere, în cazul în care titularul acesteia lipseşte din agenţie o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice şi nu beneficiazã de salariu pe perioada respectiva, primesc, pe lângã salariul de baza al funcţiei, indemnizaţia corespunzãtoare funcţiei de conducere pe care o preiau.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Nicolae Noica

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu

ANEXA 1


┌───────────────────────────────────────┐
│ Valoarea de referinta = 1.000.000 lei │
└───────────────────────────────────────┘

NOMENCLATORUL
funcţiilor de conducere şi de execuţie din cadrul Agenţiei Naţionale
pentru Locuinţe şi nivelul salariilor de baza şi al indemnizaţiilor de conducere

A. Salarii de baza
I. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile de conducere din agenţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Funcţia de conducere Coeficientul de ierarhizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director general 10,00 - 11,20
2. Director general adjunct 8,00 - 9,50
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile de conducere din unele compartimente functionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Funcţia de conducere Coeficientul de ierarhizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director 4,00 - 6,50
2. Consilier-şef 4,00 - 6,50
3. Şef oficiu teritorial 3,50 - 5,00
4. Şef serviciu 3,50 - 5,00
5. Şef birou 3,00 - 4,00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

III. Coeficienţi de ierarhizare pentru funcţiile de execuţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Nivelul Coeficientul de
crt. Funcţia de execuţie studiilor ierarhizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Consilier S 3,00 - 5,00
2. Expert S 3,00 - 4,00
3. Inspector de specialitate S 3,00 - 4,00
4. Referent de specialitate S 2,50 - 4,00
5. Consilier juridic S 2,50 - 5,00
6. Traducãtor S 2,50 - 4,00
7. Analist programator S 2,50 - 4,00
8. Referent SSD 1,75 - 2,75
9. Referent M 1,50 - 2,00
10. Analist programator ajutor M 1,50 - 2,00
11. Secretar-dactilograf M 1,25 - 1,75
12. Magaziner M 1,00 - 1,50
13. Casier M 1,00 - 1,50
14. Arhivar M 1,00 - 1,50
15. Funcţionar administrativ M 0,75 - 1,25
16. Sofer - 0,75 - 1,25
17. Îngrijitor - 0,50 - 1,00
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
1. Funcţiile pentru care este prevãzut nivelul studiilor S pot fi ocupate de absolvenţi cu diploma de licenta sau echivalenta ai unei universitãţi sau ai altor instituţii de învãţãmânt superior cu durata studiilor de 4-6 ani - învãţãmânt de zi, seral sau fãrã frecventa.
2. Funcţiile pentru care este prevãzut nivelul studiilor SSD pot fi ocupate de absolvenţi cu diploma ai învãţãmântului superior de scurta durata, cu durata studiilor de 2-3 ani - învãţãmânt de zi sau 3-4 ani - învãţãmânt seral sau fãrã frecventa.
3. Funcţiile pentru care este prevãzut nivelul studiilor M pot fi ocupate de absolvenţi cu diploma de bacalaureat sau, dupã caz, diploma.
4. În funcţiile consilier, expert, inspector de specialitate, referent de specialitate vor fi încadraţi ingineri, economişti, jurişti şi alţi specialişti, absolvenţi ai institutului superior universitar.
5. În funcţia de referent, la care este prevãzut nivelul studiilor M, vor fi încadraţi tehnicieni, contabili, statisticieni şi alţi specialişti cu studii liceale şi postliceale.

B. Indemnizaţii de conducere


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de conducere în procente
crt. Funcţia de conducere din salariul de baza (%)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director 30
2. Consilier şef 25
3. Şef oficiu teritorial 25
4. Şef serviciu 20
5. Şef birou 15
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



--------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016