Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 117 din 14 iulie 2005  privind acordarea unui sprijin direct al statului producatorilor agricoli pentru infiintarea culturilor in toamna anului 2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 117 din 14 iulie 2005 privind acordarea unui sprijin direct al statului producatorilor agricoli pentru infiintarea culturilor in toamna anului 2005

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 665 din 26 iulie 2005
Având în vedere situaţia extraordinarã determinata de perioada scurta de timp pana la începerea campaniei agricole de toamna şi necesitatea achiziţionãrii de inputuri pentru realizarea de producţii agricole eficiente, cu respectarea tehnologiilor de cultura de cãtre producãtorii agricoli, se impune acordarea unui sprijin în valoare de 135 lei (RON)/ha, constând în bonuri valorice pentru procurarea de seminţe, îngrãşãminte chimice şi pesticide, şi a unui sprijin în valoare de 40 lei (RON)/ha, constând în bonuri valorice, pentru procurarea motorinei necesare efectuãrii lucrãrilor agricole mecanizate, cu finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
Aceasta situaţie extraordinarã este determinata şi de fenomenele meteorologice nefavorabile din ultima perioada, care au afectat însemnate suprafeţe agricole cu importante pierderi financiare pentru producãtorii agricoli.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) Pentru înfiinţarea culturilor în toamna anului 2005 statul sprijinã producãtorii agricoli prin acordarea sumei de 175 lei (RON)/ha, din care 135 lei (RON)/ha pentru achiziţionarea de seminţe, îngrãşãminte chimice, pesticide şi 40 lei (RON)/ha în vederea achiziţionãrii de motorina necesarã efectuãrii lucrãrilor agricole mecanizate, pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv.
(2) Sprijinul financiar prevãzut la alin. (1) se face prin atribuirea gratuita de bonuri valorice [conform modelelor prezentate în anexele nr. 1a) şi 1b)] pentru procurarea de seminţe, îngrãşãminte chimice, pesticide şi, respectiv, motorina.
(3) Beneficiarii sprijinului prevãzut la alin. (1) sunt:
a) producãtorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate teren arabil pe care îl exploateazã direct;
b) persoanele fizice care au în proprietate teren arabil, organizate în exploataţii agricole fãrã personalitate juridicã sau în societãţi agricole constituite conform <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura;
c) persoanele fizice care au în proprietate teren arabil dat în arenda conform prevederilor <>Legii arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Beneficiarii sprijinului prevãzuţi la alin. (3), care au în proprietate peste 5 ha, primesc sprijin numai în limita a 5 ha inclusiv.
(5) În condiţiile în care arendatorii nu pot completa cererile privind sprijinul direct al statului, în valoare de 175 lei (RON)/ha, arendaşii pot completa cererea în numele acestora.
ART. 2
(1) Sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 hectare inclusiv se acorda beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (3), pe baza cererii scrise, al carei model este prevãzut în anexele nr. 2 a) şi 2 b).
(2) Cererile solicitanţilor sprijinului, însoţite de acte ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului arabil în suprafata de pana la 5 ha inclusiv sau în baza înscrisurilor asupra terenului din registrul agricol, se depun pana la data de 31 octombrie 2005 la primãriile comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti pe a cãror raza teritorialã se afla amplasat terenul, se verifica de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura ori al sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã şi se aproba de primar.
(3) Cererile solicitanţilor sprijinului sunt înregistrate de cãtre reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura ori al sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã într-un registru de înregistrare a cererilor pentru acordarea unui sprijin direct al statului producãtorilor agricoli în vederea infiintarii culturilor în toamna anului 2005.
(4) Reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura ori ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã întocmesc lista producãtorilor agricoli care solicita sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(5) În situaţia în care un producãtor agricol are în proprietate suprafeţe de teren arabil aflat în mai multe localitãţi, acesta formuleazã cerere şi primeşte sprijinul direct al statului de la primãria din localitatea unde este situat terenul, fãrã a depãşi suma totalã corespunzãtoare suprafeţei de pana la 5 ha inclusiv.
(6) Sprijinul în valoare de 175 lei (RON) pe hectarul de teren arabil se acorda producãtorilor agricoli proporţional cu suprafata aflatã în proprietate şi potrivit solicitãrii cuprinse în cerere, în limita suprafeţei de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv.
(7) Lista producãtorilor agricoli care solicita sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv se afişeazã la sediul primãriilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de maximum 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar.
(8) Producãtorii agricoli, beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omisi din lista producãtorilor care au solicitat sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv sau cãrora li s-a stabilit o suma în lei mai mica decât cea cuvenitã, pot depune contestaţii la sediul primãriilor în termen de 5 zile de la data afişãrii listei.
(9) Primãrii, împreunã cu reprezentanţii direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti sau reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã soluţioneazã contestaţiile în termen de maximum 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
ART. 3
În termen de 5 zile de la data afişãrii, listele cuprinzând producãtorii agricoli care solicita sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv se înainteazã direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru validare în vederea acordãrii sprijinului.
ART. 4
(1) Sprijinul în valoare de 175 lei (RON)/ha se acorda producãtorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv pentru înfiinţarea culturilor în toamna anului 2005, pe mãsura depunerii cererilor, aprobãrii acestora şi întocmirii listelor.
(2) Sprijinul alocat se va distribui beneficiarilor o singura data, prin 1-5 bonuri, a cãror valoare insumata nu poate depãşi 175 lei (RON)/ha.
(3) Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, prin reprezentantul desemnat pentru localitatea respectiva, elibereazã bonurile valorice pe baza listelor întocmite de reprezentanţii centrului agricol sau ai centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura ori ai sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã.
(4) Beneficiarii sprijinului direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv au obligaţia sa respecte verigile tehnologice specifice fiecãrei culturi, dupã cum urmeazã:
a) executarea lucrãrilor pentru înfiinţarea culturilor în perioadele optime impuse de tehnologia fiecãrei culturi;
b) utilizarea seminţelor certificate, care sa asigure o densitate optima la rasarire.
ART. 5
Sumele necesare acordãrii sprijinului direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha producãtorilor agricoli se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 6
(1) Reprezentanţii sucursalelor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã sau ai direcţiei pentru agricultura şi dezvoltare ruralã ori ai centrului comunitar pentru cadastru şi agricultura verifica suprafeţele insamantate pentru care s-a acordat producãtorilor agricoli sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha, conform celor declarate în cererea întocmitã de beneficiarul sprijinului, şi întocmesc procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire, pana la data de 20 decembrie 2005, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Procesele-verbale de recepţie, regularizare şi restituire se înregistreazã într-un registru special.
ART. 7
(1) Tipãrirea bonurilor valorice se realizeazã pe baza de contract încheiat între Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A., în condiţiile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 199/2000 privind înfiinţarea Companiei Naţionale "Imprimeria Nationala" - S.A., aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 402/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe hârtie care sa asigure bonului valoric elemente de siguranta, conform modelului prezentat în anexele nr. 1a) şi 1b).
(2) Fondurile necesare tipãririi bonurilor valorice se asigura din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale va imputernici direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã sa ridice bonurile valorice pe baza de proces-verbal de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.
(4) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vor repartiza bonurile valorice primãriilor locale, pe baza de proces-verbal, pentru a fi distribuite producãtorilor agricoli, conform listelor întocmite de reprezentanţii prevãzuţi la art. 2 alin. (4).
(5) Bonurile valorice se acorda astfel:
a) beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. a), pe baza actului de identitate;
b) celor care exploateazã terenurile beneficiarilor prevãzuţi la art. 1 alin. (3) lit. b) şi c), care fac dovada folosirii terenurilor şi prezintã împuternicirea proprietarilor.
(6) În cazul moştenitorilor care deţin terenuri agricole în indiviziune, bonurile valorice se pot ridica de moştenitorul care va prezenta împuternicirea celorlalţi comostenitori, în limita a 5 ha.
(7) Furnizorii de inputuri care primesc bonuri valorice vor emite facturi cu menţiunea "Cu plata pe baza de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli", incluzând şi taxa pe valoarea adãugatã, şi vor fi completate cu datele de identificare ale bonului valoric.
(8) În cazul în care valoarea facturii este mai mare decât valoarea bonului valoric, diferenţa va fi suportatã de producãtorii agricoli, iar pe factura furnizorii de inputuri vor face menţiunea "Suma de ....... lei (RON), cu plata pe baza de bonuri valorice pentru producãtorii agricoli şi diferenţa cu plata în ..... lei (RON)."
(9) Furnizorii de inputuri vor depune "Centralizatorul facturilor emise în baza bonurilor valorice" la direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti pe a cãror raza teritorialã sunt înregistraţi beneficiarii prevãzuţi la art. 1 alin. (3), conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, împreunã cu copia exemplarului 3 al facturilor emise şi bonurile valorice originale prevãzute în facturile emise.
(10) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti şi sucursalele judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã au obligaţia de a verifica autenticitatea bonurilor valorice aferente facturilor.
(11) Pe baza documentaţiei depuse de furnizori, direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc urmãtoarele situaţii:
a) centralizatorul sumelor solicitate de furnizori, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6;
b) situaţia centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice, pe care o transmit Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7.
(12) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, în baza "Situaţiei centralizatoare a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice", solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8.
(13) Dupã aprobarea de cãtre Ministerul Finanţelor Publice a cererii pentru deschiderea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale alimenteazã conturile direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a dispune operativ de sumele de plata necesare decontãrii facturilor emise de furnizorii de inputuri.
(14) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti vireazã sumele solicitate de furnizorii de inputuri conform "Centralizatorului sumelor solicitate de furnizori", al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6.
(15) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti primesc spre decontare bonuri valorice, dupã cum urmeazã:
a) pentru achizitionare de motorina pana la data de 10 decembrie 2005, dupã care vor solicita, pana la data de 15 decembrie 2005, Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale ultima transa de plati;
b) pentru achizitionare de seminţe, îngrãşãminte chimice, pesticide pana la data de 15 martie 2006, dupã care vor solicita, pana la data de 31 martie 2006, Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale ultima transa de plati.
(16) Direcţiile pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti au obligaţia sa pãstreze timp de cel puţin 5 ani facturile decontate şi bonurile valorice depuse de furnizori, precum şi matca rãmasã dupã distribuirea bonurilor valorice.
(17) Bonurile valorice pentru achiziţionarea de motorina neutilizate pana la data de 1 decembrie 2005, precum şi bonurile valorice pentru achizitionare de seminţe, îngrãşãminte chimice, pesticide, neutilizate pana la data de 1 martie 2006 de cãtre beneficiari, îşi pierd valabilitatea, devenind nule.
(18) Beneficiarii bonurilor valorice şi furnizorii de inputuri, care primesc bonuri valorice pentru plata acestora, au obligaţia de a le pãstra în stare perfecta, bonurile valorice deteriorate, a cãror autenticitate nu poate fi doveditã, nefiind valabile şi neputând fi plãtite.
ART. 8
(1) Înstrãinarea, deteriorarea sau pierderea registrului de înregistrare a cererilor pentru acordarea sprijinului direct al statului producãtorilor agricoli în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv şi/sau a proceselor-verbale de recepţie, regularizare şi restituire constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 1.000 lei (RON) la 2.000 lei (RON).
(2) Încasarea sumelor de la bugetul de stat în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare prevãzute în anexele nr. 2a), 2b) şi 4, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amenda de la 3.000 lei (RON) la 5.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea sprijinului încasat nejustificat şi a plãţii penalitatilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
ART. 9
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 8 se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la art. 8 se fac de cãtre împuterniciţi ai Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Contravenientul poate achitã, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minumul amenzii prevãzute la art. 8, agentul constatator fãcând menţiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal.
ART. 10
Prevederile art. 8 şi 9 referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezenta ordonanta de urgenta.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu

Bucureşti, 14 iulie 2005.
Nr. 117.

ANEXA 1a)

NOTA(CTCE)
----------
Reprezentarea BONURILOR VALORICE - pentru achiziţionarea de seminţe, îngrãşãminte chimice, pesticide se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 26 iulie 2005, pagina 4.(a se vedea imaginea asociata)

ANEXA 1b)

NOTA(CTCE)
----------
Reprezentarea BONURILOR VALORICE - pentru achiziţionarea de motorina se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 26 iulie 2005, pagina 5.(a se vedea imaginea asociata)


ANEXA 2 a)
-----------

Comuna (oraşul, municipiul) ......
Judeţul .........................
Nr. de înregistrare ..... din .... Vizat
Primar
Semnatura şi ştampila

CERERE
pentru acordarea unui sprijin financiar pentru producãtorii
agricoli, persoane fizice, care au în proprietate teren arabil
pe care îl exploateazã direct/în exploataţii
agricole fãrã personalitate juridicã/în societãţi agricole,
conform <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole
şi alte forme de asociere, sau au dat terenul în arenda,
în suprafata de pana la 5 ha inclusiv

Domnul/doamna ........., domiciliat/domiciliata în localitatea ......., str. ...... nr. ....., judeţul ....., B.I./C.I. seria .... nr. ..., eliberat/eliberata la data de ... de ...., CNP .... .
În baza actelor doveditoare anexate la prezenta cerere, exploatez individual .... ha, în exploatatie agricolã fãrã personalitate juridicã .... ha, în societãţi agricole, conform <>Legii nr. 36/1991 , ... ha, am dat în arenda ... ha teren arabil şi solicit sprijin pentru:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificaţie Suprafata Sprijinul Total sprijin Obs.
- ha - acordat -mii lei (RON)-
- lei (RON)/ha -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înfiinţarea culturilor
în toamna anului 2005 135
Motorina 40
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Declar pe propria rãspundere ca suprafeţele corespund documentelor legale şi le exploatez conform tehnologiilor de cultura specifice, de care am luat cunostinta.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct acordat în conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2005.
Mentionez ca am depus cerere pentru sprijin financiar şi în localitatea ... pentru suprafata de ..... ha.
Ma oblig sa particip la receptionarea lucrãrilor, conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 117/2005, şi sa restitui sumele primite în condiţiile în care nu realizez lucrãrile pentru care am solicitat sprijin financiar.

Solicitant,
.................
(Semnatura)

ANEXA 2 b)

Comuna (oraşul, municipiul) ........
Judeţul ............................
Nr. de înregistrare ..... din ......

Aprobat
Primar
Semnatura şi ştampila

CERERE
privind acordarea unui sprijin financiar pentru
persoane fizice, proprietari de terenuri arabile,
pentru suprafeţe de pana la 5 ha inclusiv, care
au încheiat contracte de arenda sau care deţin teren
în exploataţii agricole fãrã personalitate juridicã ori
în societãţi agricole, constituite conform <>Legii nr. 36/1991
privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura

Domnul/doamna ......, domiciliat/domiciliata în localitatea ......, str. ..... nr. ..., judeţul ....., B.I./C.I. seria ... nr. ..., eliberat/eliberata la data de ...., de ...., CNP ....., în calitate de arendaş al terenului arabil al domnului/domnilor*) ........., proprietar/proprietari al/ai terenului arabil în suprafata de .... ha, sau ca împuternicit al domnului/domnilor ....., proprietar/proprietari al/ai terenului arabil în suprafata de .... ha, din cadrul societãţii/asociaţiei ....., potrivit actelor doveditoare, solicit sprijin financiar pentru:



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Specificaţie Suprafata Sprijinul Total sprijin Obs.
- ha - acordat -mii lei (RON)-
- lei (RON)/ha -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înfiinţarea culturilor
în toamna anului 2005 135
Motorina 40
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declar pe propria rãspundere ca suprafeţele corespund documentelor legale şi le exploatez conform tehnologiilor de cultura specifice, de care am luat cunostinta.
Pe baza celor prezentate, solicit atribuirea sprijinului financiar direct, acordat în conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2005.
Mentionez ca am depus cerere pentru sprijin financiar şi în localitatea ..... pentru suprafata de .... ha.
Ma oblig sa particip la receptionarea lucrãrilor, conform prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 117/2005, şi sa restitui sumele primite în condiţiile în care nu realizez lucrãrile pentru care am solicitat sprijin financiar.

Solicitant,
...................
(Semnatura)
-----------
*) În cazul în care exista mai mulţi arendatori, se anexeazã lista cu numele şi prenumele acestora, adresa, suprafata de teren arendatã şi numãrul contractului de arendare.

ANEXA 3

Comuna (oraşul, municipiul) ........
Judeţul ............................
Nr. ........ din ................

Vizat
Direcţia pentru agricultura
şi dezvoltare ruralã

LISTA
producãtorilor agricoli care solicita sprijinul
direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha,
atribuit sub forma de bonuri valorice, pentru
suprafeţe de teren arabil de pana la 5 ha inclusiv


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Infiintari de culturi de toamna Total suma solicitatã
Nr. Numele 135 lei (RON)/ha + motorina 40 lei (RON)/ha - mii lei (RON) -
crt. şi ─────────────────────────────────────────── ────────────────────
prenumele Suprafata Total sprijin Total sprijin
- ha - - lei (RON) - - lei (RON) -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Reprezentantul sucursalei Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã sau reprezentantul centrului agricol ori reprezentantul centrului comunitar pentru cadastru

ANEXA 4

Comuna ...................
Judeţul ..................
Nr. ........ din .........

PROCES-VERBAL
de recepţie, regularizare şi restituire

Beneficiarul sprijinului de 175 lei (RON)/ha constând în bonuri valorice pentru suprafeţele cultivate de pana la 5 hectare de teren arabil inclusiv, domnul/doamna ......., cu domiciliul în localitatea ....., str. .... nr. ..., judeţul ...., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. ...., CNP ......, împreunã cu domnul/doamna ...., reprezentând Centrul agricol sau Centrul comunitar pentru cadastru şi agricultura ...., judeţul ...., am constatat urmãtoarele:
Beneficiarul sprijinului s-a angajat prin Cererea nr. .... din ... 2005


Proces-verbal de recepţie

20 decembrie 2005
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suprafata din anexa nr. 2a) Realizatã Diferenţe Observaţii
Cultura şi nr. 2b) - ha - - ha - (Calitatea
- ha - (+/-) lucrãrilor)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Înfiinţarea
culturii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Beneficiarul sprijinului,
.........................
(Semnatura)

Reprezentant al sucursalei Agenţiei de Plati şi Intervenţie pentru Agricultura, Industrie Alimentara şi Dezvoltare Ruralã/reprezentant al centrului agricol/reprezentant al centrului comunitar pentru cadastru

ANEXA 5


Agentul economic (denumirea, adresa, sediul, codul fiscal)
Banca Comercialã .................
Nr. ....... data (ziua, luna, anul)

CENTRALIZATORUL
facturilor emise în baza bonurilor valorice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numãrul Valoarea facturii din care:
crt. şi data conform bonurilor ───────────────────────────────────────────
facturii valorice Îngrãşãminte Pesticide Seminţe Motorina
- mii lei RON -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Conducãtorul unitãţii,
......................


ANEXA 6

DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURA ŞI DEZVOLTARE RURALĂ

CENTRALIZATORUL
sumelor solicitate de furnizori



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Suma solicitatã din care:
crt. Furnizor conform bonurilor ───────────────────────────────────────────
valorice Îngrãşãminte Pesticide Seminţe Motorina
- mii lei RON -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Director executiv, Director economic,
.................. ..................


ANEXA 7

DIRECŢIA PENTRU AGRICULTURA ŞI DEZVOLTARE RURALĂ .............

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Furnizorul Suma solicitatã conform bonurilor valorice
crt. - mii lei (RON) -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Director executiv, Director economic,
................. ..................


ANEXA 8

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aproba
---------
Ordonator principal
de credite

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a sumelor necesare decontãrii bonurilor valorice


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Judeţul Suma solicitatã conform bonurilor valorice
crt. - mii lei (RON) -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
2.
3.
.
.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Direcţia buget finanţe

Director,
............

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016