Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 116 din 24 octombrie 2003  privind privatizarea Societatii Comerciale Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 116 din 24 octombrie 2003 privind privatizarea Societatii Comerciale "Siderurgica" - S.A. Hunedoara

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 748 din 26 octombrie 2003
În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţie,

Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. 1
(1) Societatea Comercialã "Siderurgica" - S.A. Hunedoara, denumita în continuare societate, beneficiazã de urmãtoarele înlesniri la plata ce vor fi cuprinse în contractul de vânzare-cumpãrare de acţiuni:
a) scutirea de la plata a obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului, denumita în continuare APAPS, inclusiv a obligaţiilor bugetare din luna în care se realizeazã transferul dreptului de proprietate, în situaţia în care transferul are loc dupã data de 15 a lunii, şi care au scadenta ulterioara acestei date, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, inclusiv contribuţiile individuale ale salariaţilor, precum şi orice alte venituri bugetare şi cele reprezentând totalitatea creanţelor proprii şi cele provenite din credite bugetare gestionate de APAPS. Perioadele pentru care obligaţiile bugetare sunt scutite de la plata constituie stagiu de cotizare în sistemul asigurãrilor pentru şomaj, respectiv în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale.
b) scutirea de la plata a dobânzilor, majorãrilor şi a penalitatilor de orice fel, aferente obligaţiilor restante prevãzute la lit. a), calculate pana la data scutirii acestora.
(2) Veniturile rezultate în urma regularizãrii contabile ca urmare a scutirii totale de la plata a obligaţiilor bugetare potrivit art. 1 alin. (1) lit. a) şi b), datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor societãţii, inclusiv a celor prevãzute la art. 2 lit. a) şi b), art. 4 alin. (1) şi (4), art. 5 alin. (1) lit. b) şi c), art. 6 alin. (1) lit. b) şi c) şi la art. 7-10, sunt neimpozabile.
(3) Pierderea reportata, acumulatã de societate în exerciţiile financiare precedente, precum şi cea înregistratã de aceasta pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor se recupereazã din profitul obţinut din scutirea totalã de la plata a obligaţiilor restante ale societãţii.
(4) Profitul obţinut din scutirea de la plata a obligaţiilor bugetare, rãmas dupã acoperirea pierderilor prevãzute la alin. (3), se utilizeazã ca sursa proprie de finanţare.
(5) La data scutirii de la plata a obligaţiilor cãtre APAPS ale societãţii se anuleazã de la plata şi obligaţia APAPS cãtre bugetul consolidat al statului privind încasarea creanţelor proprii, precum şi a creanţelor gestionate de cãtre APAPS, datorate şi neachitate de societate.
(6) Înlesnirile prevãzute la alin. (1) nu se acorda în situaţia în care nu se realizeazã transferul dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de stat.
(7) În termen de 30 de zile de la data solicitãrii APAPS, ministerele şi celelalte instituţii creditoare vor emite certificatele de obligaţii bugetare şi notificãrile prin care se atesta cuantumul sumelor care fac obiectul înlesnirilor la plata.
ART. 2
Autoritãţile administraţiei publice locale acorda societãţii urmãtoarele înlesniri la plata, care vor fi cuprinse în contractul de vânzare-cumpãrare de acţiuni:
a) scutirea totalã de la plata a obligaţiilor bugetare datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate cãtre bugetele locale, reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri, precum şi cele reprezentând creanţele proprii şi cele provenite din credite bugetare gestionate de autoritatea administraţiei publice locale;
b) scutirea totalã de la plata a dobânzilor, majorãrilor şi a penalitatilor de orice fel, aferente obligaţiilor restante prevãzute la lit. a), calculate pana la data scutirii acestora.
ART. 3
Se aproba transferul cu titlu gratuit al activului "Complex Sportiv Popicarie" din patrimoniul societãţii cãtre Consiliul Local al Municipiului Hunedoara.
ART. 4
(1) Se anuleazã obligaţiile de plata ale societãţii cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat, pentru debitele datorate şi neachitate pana la data de 30 noiembrie 2002.
(2) Se anuleazã obligaţiile de plata ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., în limita obligaţiilor de plata datorate şi neachitate pana la data de 30 noiembrie 2002 de cãtre societate fata de Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat.
(3) Se anuleazã obligaţiile de plata ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., în limita obligaţiilor acesteia cãtre fondul de risc pentru împrumuturi interne şi externe garantate de stat.
(4) Se anuleazã obligaţiile de plata ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. cãtre Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A., în limita obligaţiilor de plata ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat fata de Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A., rãmase neacoperite dupã aplicarea prevederilor alin. (2) şi (3).
(5) Se anuleazã obligaţiile de plata ale Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. cãtre fondul de risc pentru împrumuturi interne şi externe garantate de stat, în limita obligaţiilor de plata prevãzute la alin. (4).
(6) Se anuleazã taxa de dezvoltare reglementatã de <>Ordonanta Guvernului nr. 29/1994 privind constituirea şi utilizarea Fondului special pentru dezvoltarea sistemului energetic, aprobatã prin <>Legea nr. 136/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aferentã debitelor prevãzute la alin. (1).
(7) Se anuleazã taxa pe valoarea adãugatã colectata, aferentã debitelor prevãzute la alin. (1) şi nerecuperate de cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat.
(8) Se scutesc de la plata dobânzile, majorãrile de întârziere şi penalitãţile de orice fel, aferente debitelor prevãzute la alin. (1), calculate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
ART. 5
(1) Se aproba stingerea prin conversia în acţiuni a obligaţiilor societãţii cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. datorate şi neachitate de societate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, cu respectarea urmãtoarelor reguli:
a) totalul obligaţiilor societãţii cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A., cu excepţia taxei pe valoarea adãugatã nerecuperate de cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. şi a dobânzilor, majorãrilor de întârziere şi a penalitatilor de orice fel, aferente întregului debit datorat şi neachitat de societate furnizorului de utilitãţi pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, vor face obiectul unor conversii în acţiuni la valoarea nominalã de 25.000 lei/acţiune;
b) taxa pe valoarea adãugatã colectata, aferentã acestor debite şi nerecuperata de cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A., se anuleazã la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, în condiţiile stabilite prin norme metodologice elaborate în termen de 30 de zile de Ministerul Finanţelor Publice. Concomitent se anuleazã taxa dedusã de cãtre societate în limita taxei pe valoarea adãugatã colectate, anulatã la furnizori, în condiţiile stabilite prin normele metodologice prevãzute în prezentul alineat;
c) se scutesc de la plata dobânzile, majorãrile de întârziere şi penalitãţile de orice fel, aferente debitelor prevãzute la lit. a), calculate pana la data scutirii acestora.
(2) Se mandateazã reprezentanţii statului în organele de conducere ale Societãţii Comerciale de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. sa acţioneze pentru aprobarea conversiei în acţiuni la valoarea nominalã de 25.000 lei/acţiune a creanţelor prevãzute la alin. (1), la paritate cu valoarea nominalã a creanţelor.
(3) Se mandateazã reprezentanţii statului în cadrul organelor de conducere ale societãţii sa acţioneze pentru:
a) majorarea capitalului social al societãţii prin conversia în acţiuni a tututor creanţelor prevãzute la alin. (1), la valoarea nominalã a acestora de 25.000 lei/acţiune;
b) ridicarea dreptului de preferinta al celorlalţi acţionari la subscrierea de noi aporturi pentru menţinerea cotei de participare la capitalul social.
(4) În sensul <>art. 212 din Legea nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conversia în acţiuni a creanţelor deţinute de Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A. la societate reprezintã un motiv temeinic pentru ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenţi la subscrierea acţiunilor nou-emise.
(5) Acţiunile rezultate în urma conversiei prevãzute la alin. (1) vor fi transferate APAPS, pe baza de protocol, în vederea vânzãrii acestora într-un pachet comun şi la acelaşi preţ pe acţiune cu cel prevãzut pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de aceasta.
(6) Sumele rezultate în urma vânzãrii acţiunilor prevãzute la alin. (5) se distribuie de APAPS cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie a Gazelor Naturale "Distrigaz Nord" - S.A., proporţional cu valoarea creanţelor convertite în acţiuni, în termen de 30 de zile de la data încasãrii contravalorii acestora.
(7) Diferenţa dintre valoarea nominalã a pachetului de acţiuni rezultat în urma conversiei şi suma încasatã din valorificarea acestuia va fi înregistratã la furnizorul de utilitãţi, urmând ca ulterior aceasta diferenţa sa fie recuperatã în totalitate din surse stabilite prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 6
(1) Se aproba stingerea prin conversia în acţiuni a obligaţiilor societãţii cãtre Societatea Nationala a Cãilor Ferate Romane "S.N.C.F.R." - R.A. - Bucureşti, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "C.F.R.-Marfa" - S.A. Bucureşti şi Cãile Ferate Romane Marfa - Agenţia Timişoara, denumite în continuare societãţi naţionale, datorate şi neachitate de societate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, cu respectarea urmãtoarelor reguli:
a) totalul debitelor societãţii cãtre societãţile naţionale, cu excepţia taxei pe valoarea adãugatã, nerecuperate de cãtre societãţile naţionale, şi dobânzile, majorãrile de întârziere şi penalitãţile de orice fel, aferente debitelor datorate şi neachitate de societate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, vor face obiectul unor conversii în acţiuni la valoarea de 25.000 lei/acţiune;
b) taxa pe valoarea adãugatã colectata, aferentã acestor debite şi nerecuperata de cãtre societãţile naţionale, se anuleazã la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor în condiţiile stabilite prin normele metodologice elaborate în termen de 30 de zile de cãtre Ministerul Finanţelor Publice. Concomitent se anuleazã taxa dedusã de cãtre societate în limita taxei pe valoarea adãugatã colectate, anulatã la furnizori, în condiţiile stabilite prin normele metodologice prevãzute în prezentul alineat;
c) se scutesc de la plata dobânzile, majorãrile de întârziere şi penalitãţile de orice fel, aferente debitelor prevãzute la lit. a), calculate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
(2) Se mandateazã reprezentanţii statului în organele de conducere ale societãţilor naţionale sa acţioneze pentru aprobarea conversiei în acţiuni la valoarea nominalã de 25.000 lei/acţiune a creanţelor prevãzute la alin. (1), la paritate cu valoarea nominalã a creanţelor.
(3) Se mandateazã reprezentanţii statului în cadrul organelor de conducere ale societãţii sa acţioneze pentru:
a) majorarea capitalului social al societãţii prin conversia în acţiuni a tuturor creanţelor prevãzute la alin. (1), la valoarea nominalã a acestora de 25.000 lei/acţiune;
b) ridicarea dreptului de preferinta al celorlati acţionari la subscrierea de noi aporturi pentru menţinerea cotei de participare la capitalul social.
(4) În sensul <>art. 212 din Legea nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conversia în acţiuni a creanţelor deţinute de societãţile naţionale la societate reprezintã un motiv temeinic pentru ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenţi la subscrierea acţiunilor nou-emise.
(5) Acţiunile rezultate în urma conversiei prevãzute la alin. (1) vor fi transferate APAPS, pe baza de protocol, în vederea vânzãrii acestora într-un pachet comun şi la acelaşi preţ pe acţiune cu cel prevãzut pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de aceasta.
(6) Sumele rezultate în urma vânzãrii acţiunilor prevãzute la alin. (5) se distribuie de APAPS cãtre societãţile naţionale, proporţional cu valoarea creanţelor convertite în acţiuni, în termen de 30 de zile de la data încasãrii contravalorii acestora.
(7) Diferenţa dintre valoarea nominalã a pachetului de acţiuni rezultat în urma conversiei şi suma încasatã din valorificarea acestuia va fi înregistratã la societãţile naţionale prevãzute la alin. (1), urmând ca ulterior aceasta diferenţa sa fie recuperatã în totalitate din surse stabilite prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 7
(1) Se aproba stingerea prin conversia în acţiuni a obligaţiilor societãţii cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat, datorate începând cu data de 1 octombrie 2003 şi neachitate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, cu respectarea urmãtoarelor reguli:
a) totalul obligaţiilor societãţii cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat, inclusiv majorãrile de tarif, cu excepţia taxei pe valoarea adãugatã nerecuperate de aceasta, a taxei de dezvoltare reglementate de <>Ordonanta Guvernului nr. 29/1994 , aprobatã prin <>Legea nr. 136/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a dobânzilor, majorãrilor de întârziere şi a penalitatilor de orice fel, aferente obligaţiilor datorate şi neachitate de societate furnizorului de utilitãţi pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, vor face obiectul unor conversii în acţiuni la valoarea nominalã de 25.000 lei/acţiune;
b) taxa pe valoarea adãugatã colectata, aferentã acestor obligaţii şi nerecuperata de cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat, se anuleazã la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor în condiţiile stabilite prin norme metodologice elaborate în termen de 30 de zile de Ministerul Finanţelor Publice. Concomitent se anuleazã taxa dedusã de cãtre societate în limita taxei pe valoarea adãugatã colectate, anulatã la furnizori, în condiţiile stabilite prin normele metodologice prevãzute în prezentul alineat;
c) taxa de dezvoltare reglementatã de <>Ordonanta Guvernului nr. 29/1994 , aprobatã prin <>Legea nr. 136/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aferentã obligaţiilor prevãzute la alin. (1), se anuleazã la data conversiei în acţiuni a acestor obligaţii;
d) se scutesc de la plata dobânzile, majorãrile de întârziere şi penalitãţile de orice fel, aferente debitelor prevãzute la lit. a), calculate pana la data scutirii acestora.
(2) Se mandateazã reprezentanţii statului în organele de conducere ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat sa acţioneze pentru aprobarea conversiei în acţiuni la valoarea nominalã de 25.000 lei/acţiune a creanţelor prevãzute la alin. (1), la paritate cu valoarea nominalã a creanţelor.
(3) Se mandateazã reprezentanţii statului în cadrul organelor de conducere ale societãţii sa acţioneze pentru:
a) majorarea capitalului social al societãţii prin conversia în acţiuni a tuturor creanţelor prevãzute la alin. (1), la valoarea nominalã a acestora de 25.000 lei/acţiune;
b) ridicarea dreptului de preferinta al celorlalţi acţionari la subscrierea de noi aporturi pentru menţinerea cotei de participare la capitalul social.
(4) În sensul <>art. 212 din Legea nr. 31/1990 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conversia în acţiuni a creanţelor deţinute de Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica"- S.A. - Filiala Electrica Banat la societate reprezintã un motiv temeinic pentru ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor existenţi la subscrierea acţiunilor nou-emise.
(5) Acţiunile rezultate în urma conversiei prevãzute la alin. (1) vor fi transferate APAPS, pe baza de protocol, în vederea vânzãrii acestora într-un pachet comun şi la acelaşi preţ pe acţiune cu cel prevãzut pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de aceasta.
(6) Sumele rezultate în urma vânzãrii acţiunilor prevãzute la alin. (5) se distribuie de APAPS cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat, proporţional cu valoarea creanţelor convertite în acţiuni, în termen de 30 de zile de la data încasãrii contravalorii acestora.
(7) Cu suma reprezentând diferenţa dintre valoarea nominalã a pachetului de acţiuni rezultat în urma conversiei şi suma încasatã din valorificarea acestuia se sting obligaţiile de plata ale Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. - Filiala Electrica Banat cãtre Societatea Comercialã de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" S.A., ale acesteia cãtre Societatea Comercialã de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. şi, respectiv, ale Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice "Termoelectrica" - S.A. cãtre fondul de risc pentru împrumuturi interne şi externe garantate de stat.
ART. 8
Se scutesc de la plata dobânzile, majorãrile şi penalitãţile de orice fel, aferente sumelor datorate şi neachitate de societate cãtre Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A., la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
ART. 9
(1) Se aproba scutirea de la plata a tuturor sumelor acordate societãţii cu titlu de împrumut de cãtre APAPS, pentru plata consumului de gaze naturale şi energie electrica, aferent perioadei decembrie 2002-septembrie 2003, în baza <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare şi privatizare a unor societãţi naţionale, companii naţionale şi societãţi comerciale cu capital majoritar de stat.
(2) La data scutirii de la plata a obligaţiilor societãţii cãtre APAPS se anuleazã de la plata şi obligaţia APAPS cãtre bugetul consolidat al statului privind încasarea sumelor prevãzute la alin. (1).
ART. 10
(1) Se aproba scutirea de la plata a tuturor obligaţiilor rezultate din creditul acordat de cãtre Ministerul Finanţelor Publice pentru sumele datorate şi neachitate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de APAPS, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 899/1997 privind alocarea, din Fondul special de dezvoltare aflat la dispoziţia Guvernului, a sumei de 42 miliarde lei pentru finanţarea investiţiei "Turnatorie de tuburi la Societatea Comercialã «Siderurgica» - S.A. Hunedoara".
(2) Se aproba scutirea de la plata a tuturor obligaţiilor rezultate din creditul acordat de cãtre Ministerul Finanţelor Publice pentru sumele datorate şi neachitate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor deţinute de APAPS, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 528/1998 privind modul de acordare a împrumuturilor prevãzute în bugetul de stat pe anul 1998 unor agenţi economici pentru acoperirea arieratelor cãtre Compania Nationala de Electricitate - S.A. şi cãtre Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A.
(3) Se aproba scutirea de la plata a tuturor obligaţiilor societãţii, datorate şi neachitate la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor, reprezentând dobânzile şi penalitãţile aferente creditelor prevãzute la alin. (1) şi (2).
ART. 11
(1) Se aproba plata de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, la scadentele stabilite conform graficului de rambursare, a tuturor obligaţiilor, inclusiv dobânzi şi eventuale penalitãţi de întârziere, aferente creditului acordat de cãtre Banca Comercialã Romana - S.A., în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.283/2000 privind garantarea de cãtre Ministerul Finanţelor a unui credit intern contractat de Societatea Comercialã "Siderurgica" - S.A. Hunedoara de la Banca Comercialã Romana - S.A. Ministerul Finanţelor Publice efectueazã plãţile din contul fondului de risc pentru împrumuturi interne şi externe garantate de stat.
(2) Prin preluarea obligaţiilor de plata prevãzute la alin. (1) de cãtre Ministerul Finanţelor Publice se anuleazã obligaţiile de plata ale societãţii, aferente creditului.
ART. 12
(1) Se aproba preluarea de cãtre APAPS a tuturor obligaţiilor de plata, inclusiv dobânzi şi penalitãţi de întârziere, rezultate din creditele acordate de cãtre Banca Comercialã Romana - S.A. societãţii, conform contractelor de împrumut nr. 336 din 22 octombrie 1998, 553 din 27 decembrie 2001, 250 din 20 decembrie 2002, 4 din 16 ianuarie 2003, 14 din 12 februarie 2003 şi 72 din 30 septembrie 2003.
(2) Sumele aferente creditelor prevãzute la alin. (1) vor fi plãtite de cãtre APAPS din veniturile obţinute potrivit legii.
(3) La data preluãrii de cãtre APAPS a obligaţiilor prevãzute la alin. (1) se anuleazã obligaţiile de plata ale societãţii, precum şi obligaţia APAPS de a vira la bugetul consolidat al statului sumele aferente obligaţiilor preluate potrivit alin. (1).
ART. 13
Prin derogare de la prevederile <>Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, APAPS este mandatata sa notifice Consiliului Concurentei, în numele ministerelor şi al celorlalte instituţii, ajutoarele de stat acordate de aceste instituţii, într-un singur formular de notificare.
ART. 14
Toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pornite impotriva societãţii se suspenda pe perioada cuprinsã între data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenta şi data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor.
ART. 15
(1) Prin derogare de la prevederile <>Legii nr. 137/2002 privind unele mãsuri pentru accelerarea privatizãrii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, preţul obţinut de APAPS din vânzarea acţiunilor societãţii se va vira Parcului industrial Hunedoara, în termen de 5 zile de la încasarea acestuia, conform contractului de vânzare-cumpãrare, în scopul creãrii unor noi locuri de munca.
(2) Procedura privind virarea sumei prevãzute la alin. (1) cãtre Parcul industrial Hunedoara se stabileşte prin hotãrâre a Guvernului.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Preşedintele Autoritãţii pentru
Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului,
Claudiu Ştefan Seucan

p. Ministrul economiei şi comerţului,
Iulian Iancu,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

p. Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Marta Nora Tarnea,
secretar de stat

Bucureşti, 24 octombrie 2003.
Nr. 116.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016