Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 115 din 24 noiembrie 2004  privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 115 din 24 noiembrie 2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.138 din 2 decembrie 2004

Mãsurile pe care le genereazã prezenta ordonanţã de urgenţã vizeazã interesul social, cointeresarea personalului în vederea creşterii calitãţii serviciilor medicale acordate, buna desfãşurare a activitãţii în unitãţile sanitare publice finanţate din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate şi de la bugetul de stat şi constituie situaţii de urgenţã de interes public.
Având în vedere cã nivelul de salarizare scãzut şi neadecvat al personalului din sectorul sanitar nu acoperã necesitãţile unui trai decent, precum şi imposibilitatea adoptãrii mãsurii propuse pe calea procedurii legislative ordinare pânã la încheierea anului 2004, astfel încât personalul vizat sã poatã beneficia de mãrirea salarialã începând cu luna ianuarie 2005, se impune adoptarea de urgenţã a prezentei reglementãri.

În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã se aplicã personalului din unitãţile sanitare finanţate dupã cum urmeazã:
a) integral de la bugetul de stat;
b) integral din venituri proprii prin sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate;
c) din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat.
(2) Beneficiazã de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã personalul contractual care presteazã activitate în funcţii de execuţie şi de conducere.
ART. 2
Gestiunea sistemului de salarizare a personalului contractual se asigurã de fiecare ordonator de credite, cu încadrarea în resursele financiare alocate anual, potrivit legii.
ART. 3
Salarizarea personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar se face ţinându-se seama de rolul, rãspunderea, importanţa socialã, complexitatea sarcinilor, specificul activitãţii fiecãrei funcţii, de pregãtirea şi competenţa profesionalã a persoanelor care exercitã aceste funcţii, precum şi de rezultatele obţinute.

CAP. II
Elementele sistemului de salarizare

ART. 4
Sistemul de salarizare cuprinde salariile de bazã, sporurile, premiile şi alte drepturi.
ART. 5
Salariile de bazã pentru personalul de execuţie sunt diferenţiate pe funcţii, grade şi trepte profesionale şi sunt prevãzute în anexele nr. I-IV.
ART. 6
(1) Salariul de bazã pentru personalul cu funcţii de conducere este cel corespunzãtor funcţiei de execuţie, gradelor sau treptelor profesionale, la care se adaugã o indemnizaţie de conducere diferenţiatã în raport cu complexitatea şi rãspunderea ce revin funcţiei de conducere, care face parte din salariul de bazã.
(2) Indemnizaţiile de conducere sunt stabilite în procente din salariul de bazã al funcţiei de execuţie şi sunt prevãzute în anexa nr. V.
(3) Pentru îndeplinirea unor sarcini, activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare funcţiei de bazã, personalul beneficiazã de indemnizaţii stabilite procentual din salariul de bazã, care se adaugã la salariul de bazã şi fac parte din acesta.
(4) Indemnizaţia de conducere se acordã şi personalului contractual de execuţie care conduce sau coordoneazã programe ori proiecte prevãzute în obiectul de activitate al unitãţii sanitare publice, în procent de pânã la 20% din salariul de bazã, pe perioada în care conduce sau coordoneazã programe ori proiecte, stabilitã de ordonatorul de credite în raport cu complexitatea programului/proiectului condus sau coordonat.
ART. 7
(1) Pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea desfãşuratã, ordonatorul de credite poate acorda, în limita a 15% din numãrul total al posturilor prevãzute în statul de funcţii, un salariu de merit lunar de pânã la 15% din salariul de bazã, care face parte din acesta şi care constituie baza de calcul pentru sporuri şi alte drepturi care se acordã în raport cu salariul de bazã.
(2) Salariile de merit se vor acorda personalului încadrat pe funcţii de execuţie în proporţie de cel puţin douã treimi din numãrul total stabilit potrivit prevederilor alin. (1).
(3) Personalul care beneficiazã de salariu de merit se stabileşte o datã pe an, dupã aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obţinute în activitatea desfãşuratã în anul precedent, apreciatã conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, a reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale. În cazul în care pe parcursul anului intervin modificãri ale funcţiei deţinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea funcţiei prin promovare, acordarea acestuia se menţine pânã la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit. În cazul în care pe parcursul anului se întrerup raporturile de muncã ale unor beneficiari de salarii de merit, acestea se pot redistribui, de la data de întâi a lunii urmãtoare, altor persoane pe perioada rãmasã.
(4) Pentru personalul nou-angajat, salariul de merit se poate acorda dupã o perioadã de cel puţin 6 luni de la angajare.
(5) Personalul încadrat ca debutant nu poate beneficia de salariu de merit.
ART. 8
(1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã beneficiazã, la funcţia de bazã, de un spor de vechime în muncã de pânã la 25%, calculat la salariul de bazã, corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru, astfel:
Tranşa de vechime Cota din salariul
în muncã de bazã
- între 3 şi 5 ani 5%
- de la 5-10 ani 10%
- de la 10-15 ani 15%
- de la 15-20 de ani 20%
- peste 20 de ani 25%
(2) Sporul corespunzãtor vechimii în muncã se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncã.
(3) Pentru acordarea sporului de vechime în muncã, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate.
(4) Pensionarii pentru limitã de vârstã, care se angajeazã pe baza unui contract individual de muncã în sectorul sanitar, potrivit legii, beneficiazã de sporul de vechime corespunzãtor vechimii în muncã dobândite în întreaga activitate.
ART. 9
Personalul care, potrivit programului normal de lucru, îşi desfãşoarã activitatea în timpul nopţii, între orele 22,00 şi 6,00, beneficiazã pentru orele lucrate în acest interval de un spor de 25% din salariul de bazã, pentru munca prestatã în timpul nopţii, dacã efectueazã cel puţin 3 ore de muncã de noapte.
ART. 10
(1) Munca prestatã peste durata normalã a timpului de lucru de cãtre personalul încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere este consideratã muncã suplimentarã şi se compenseazã cu timp liber corespunzãtor. În cazul în care compensarea muncii suplimentare cu timp liber corespunzãtor nu a fost posibilã în urmãtoarele 30 de zile dupã efectuarea acesteia, orele suplimentare se vor plãti în luna urmãtoare cu un spor aplicat la salariul de bazã, dupã cum urmeazã:
a) 75% din salariul de bazã pentru primele douã ore de depãşire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de bazã pentru orele urmãtoare şi pentru orele lucrate în zilele de repaus sãptãmânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã.
(2) Munca peste durata normalã a timpului de lucru poate fi prestatã şi sporurile prevãzute la alin. (1) se pot plãti numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de şeful ierarhic, fãrã a se depãşi 360 de ore anual.
(3) La locurile de muncã la care durata normalã a timpului de lucru a fost redusã, potrivit legii, sub 8 ore pe zi, depãşirea programului de lucru astfel aprobat se poate face numai temporar, în situaţii cu totul deosebite, fiind obligatorie compensarea cu timp liber corespunzãtor.
ART. 11
Personalul care posedã titlul ştiinţific de doctor beneficiazã de un spor pentru titlul ştiinţific de 15% din salariul de bazã, dacã îşi desfãşoarã activitatea în domeniul pentru care posedã titlul ştiinţific respectiv, care se plãteşte cu începere de la data de întâi a lunii urmãtoare celei în care s-a solicitat acordarea sporului.
ART. 12
(1) Personalul sanitar cu pregãtire superioarã care efectueazã gãrzi pentru asigurarea continuitãţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncã şi a programului normal de lucru de la funcţia de bazã se salarizeazã cu tariful orar aferent salariului de bazã, cu excepţia indemnizaţiei de conducere.
(2) Gãrzile efectuate de personalul sanitar cu pregãtire superioarã pentru asigurarea continuitãţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncã şi a programului de lucru de la funcţia de bazã, în zilele de repaus sãptãmânal, de sãrbãtori legale şi în celelalte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucreazã, se salarizeazã cu un spor de pânã la 100% din salariul orar al funcţiei de bazã. Procentul concret al sporului se aprobã de conducãtorul unitãţii.
ART. 13
(1) În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea pot fi acordate, cu respectarea prevederilor legale, urmãtoarele categorii de sporuri:
a) pentru condiţii periculoase sau vãtãmãtoare, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã, corespunzãtor timpului lucrat la locurile de muncã respective;
b) pentru activitãţi ce solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã sau care se desfãşoarã în condiţii deosebite, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã;
c) pentru activitãţile care se desfãşoarã în serviciile de ambulanţã, structurile de primire a urgenţelor - UPU şi CPU -, în secţiile şi compartimentele de ATI şi care solicitã o încordare psihicã foarte ridicatã sau se desfãşoarã în condiţii deosebite, un spor de pânã la 25% din salariul de bazã;
d) pentru condiţii grele de muncã, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã, corespunzãtor timpului lucrat la locurile de muncã respective;
e) pentru condiţii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologicã, TBC, SIDA, psihiatrie, medicinã legalã, epidemii deosebit de grave şi altele asemenea stabilite de Ministerul Sãnãtãţii, un spor de 50-100% din salariul de bazã;
f) pentru personalul medico-sanitar din mediul rural care îşi desfãşoarã activitatea în condiţii deosebite de muncã dispensare, altitudine, cãi de acces dificile, izolare sau unde atragerea personalului se face cu greutate, un spor de pânã la 60% din salariul de bazã;
g) pentru personalul care îşi desfãşoarã activitatea cu surse de radiaţii sau generator de radiaţii, un spor pentru condiţii periculoase de pânã la 30% din salariul de bazã, diferenţiat pe categorii de risc radiologic astfel: 10% la categoria I, 15% la categoria a II-a, 20% la categoria a III-a şi 30% la categoria a IV-a;
h) pentru unitãţile sanitare cu specific deosebit, stabilite de Ministerul Sãnãtãţii, un spor de pânã la 15% din salariul de bazã.
(2) Localitãţile din mediul rural situate în zone izolate, în zone cu condiţii deosebite de muncã sau unde atragerea personalului se face cu greutate se stabilesc prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
(3) Locurile de muncã, categoriile de personal, mãrimea concretã a sporurilor prevãzute la alin. (1), precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministrului sãnãtãţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã. Pentru sporurile prevãzute la alin. (1) lit. e) este necesar şi avizul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi al Ministerului Finanţelor Publice.
ART. 14
Munca prestatã în unitãţile sanitare în zilele de repaus sãptãmânal, de sãrbãtori legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, nu se lucreazã, în cadrul schimbului normal de lucru, se pãteşte cu un spor de pânã la 100% din salariul de bazã al funcţiei îndeplinite. Munca astfel prestatã şi plãtitã nu se compenseazã şi cu timp liber corespunzãtor.
ART. 15
În unitãţile sanitare unde activitatea se desfãşoarã fãrã întrerupere, în trei ture, personalul care lucreazã lunar în toate cele trei ture, precum şi personalul care lucreazã în douã ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestatã în timpul nopţii, prevãzut la art. 9, un spor de 15% din salariul de bazã pentru orele lucrate în cele trei, respectiv douã ture.
ART. 16
(1) Personalul didactic medico-farmaceutic poate desfãşura activitate integratã în unitãţile sanitare în care funcţioneazã catedra sau disciplina didacticã şi primeşte pentru aceastã activitate o indemnizaţie clinicã reprezentând 50% din salariul de bazã corespunzãtor funcţiei şi gradului profesional în care este confirmat prin ordin al ministrului sãnãtãţii, acordatã în plus faţã de drepturile salariale acordate de instituţiile de învãţãmânt superior cu profil medico-farmaceutic uman.
(2) Personalul didactic de la catedrele sau disciplinele care funcţioneazã în alte unitãţi decât cele sanitare poate fi integrat în unitãţile sanitare stabilite de Ministerul Sãnãtãţii.
(3) Cadrele didactice prevãzute la alin. (1) şi (2), cu excepţia rezidenţilor, pot fi integrate douã pe un post în unitãţi sanitare, în limita posturilor normate şi vacante.
ART. 17
Personalul contractual salarizat între limitele corespunzãtoare funcţiei poate beneficia anual de o creştere salarialã prin evaluarea performanţelor profesionale individuale realizate în anul precedent, cu condiţia încadrãrii în nivelul alocaţiilor prevãzute pentru cheltuielile cu salariile.
ART. 18
Absolvenţii învãţãmântului superior de lungã sau scurtã duratã, care la data trecerii pe funcţia corespunzãtoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadreazã la gradul profesional corespunzãtor studiilor absolvite, la care se asigurã o creştere cu pânã la 20% a salariului de bazã avut.
ART. 19
(1) Pentru stabilirea salariului de bazã, în termen de 15 zile de la reluarea activitãţii, persoanele angajate în unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, aflate în concediu plãtit pentru îngrijirea copiilor în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, potrivit legii, ori care în ultimele 12 luni au fost în concediu medical, concediu fãrã platã, potrivit legii, sau au avut contractele individuale de muncã suspendate, sunt evaluate printr-un examen de testare a cunoştinţelor profesionale, procedându-se în acelaşi mod ca şi în cazul persoanelor angajate prin concurs, pentru cei care promoveazã examenul de testare.
(2) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care promoveazã examenul de testare a cunoştinţelor profesionale va beneficia de o creştere a salariului de bazã avut, în situaţia în care salariul de bazã se situeazã între limitele prevãzute de lege pentru funcţia, gradul profesional sau treapta profesionalã respectivã. În situaţia în care salariul de bazã avut se situeazã sub salariul minim al funcţiei, gradului sau treptei profesionale respective, la determinarea salariului de bazã se va lua în calcul salariul minim al funcţiei, gradului sau treptei profesionale respective.
(3) În cazul nepromovãrii acestui examen, persoanei respective i se atribuie salariul avut anterior sau, dupã caz, salariul minim actual al funcţiei avute anterior.
ART. 20
(1) Pentru activitatea desfãşuratã, personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã beneficiazã, la sfârşitul anului calendaristic, de un premiu anual egal cu salariul mediu lunar de bazã realizat în anul pentru care se face premierea.
(2) Pentru cei care nu au lucrat tot timpul anului premiul se acordã proporţional cu perioada în care au lucrat, luându-se în calcul media salariilor de bazã lunare realizate în perioada în care au desfãşurat activitate, raportatã la perioada întregului an.
(3) Premiile anuale pot fi reduse sau nu vor fi acordate în cazul persoanelor care în cursul anului au desfãşurat activitãţi profesionale nesatisfãcãtoare sau au sãvârşit abateri pentru care au fost sancţionate disciplinar. Premiul anual nu se acordã persoanelor cãrora le-a încetat contractul individual de muncã din motive imputabile lor.
(4) Premiul anual aferent anului 2005 se acordã începând cu luna ianuarie 2006.
ART. 21
(1) Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului contractual, prevãzute în statul de funcţii, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli. Premiile se pot acorda în cursul anului salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate în activitate, apreciate ca valoroase. Sumele neconsumate pot fi utilizate în lunile urmãtoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
(2) În cazurile în care se realizeazã economii prin reducerea cheltuielilor cu salariile, ordonatorii principali de credite pot aproba acordarea de premii în cursul anului din economiile realizate, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului contractual, prevãzute în bugetul aprobat, fãrã a se depãşi valoarea economiilor realizate.
(3) Premiile individuale se stabilesc de cãtre ordonatorii de credite, în limita sumelor alocate cu aceastã destinaţie de cãtre ordonatorii principali de credite, cu avizul organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupã caz, cu avizul reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt astfel de organizaţii sindicale.

CAP. III
Alte drepturi

ART. 22
(1) Pentru acoperirea unor posturi vacante pot fi angajate prin concurs, prin cumul de funcţii, cu respectarea prevederilor legale, persoane care au funcţia de bazã în afara unitãţii.
(2) Posturile vacante din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de cãtre persoane din aceeaşi unitate.
(3) Angajarea personalului prin cumul de funcţii se face cu acordul conducerii unitãţii la care persoana care cumuleazã are funcţia de bazã, iar cumulul de funcţii se efectueazã în afara programului de la norma de bazã.
ART. 23
Începând cu data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã, personalul încadrat în unitãţile sanitare publice finanţate integral din venituri proprii realizate prin sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate beneficiazã lunar de 20 de tichete de masã.
ART. 24
(1) Personalul angajat în unitãţile sanitare publice beneficiazã de control medical gratuit, în condiţiile stabilite prin contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, precum şi de gratuitate la serviciile medicale acordate contra cost, care vor fi stabilite prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
(2) Personalul nominalizat la alin. (1) beneficiazã de prioritate la acordarea consultaţiilor medicale în asistenţa medicalã primarã şi ambulatorie de specialitate, la efectuarea examinãrilor paraclinice, la internarea în unitãţile sanitare cu paturi, precum şi la internarea şi tratamentul ambulatoriu în unitãţile de asistenţã medico-balnearã.

CAP. IV
Angajarea şi promovarea în funcţii

ART. 25
(1) Angajarea personalului pe funcţii, grade şi trepte profesionale se face prin concurs pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(2) Promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale se face potrivit metodologiei legale în vigoare, prin transformarea postului avut într-un post corespunzãtor promovãrii.
(3) Criteriile privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale se stabilesc prin ordin al ministrului sãnãtãţii, cu consultarea organizaţiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncã la nivel de ramurã sanitarã.

CAP. V
Delegarea şi detaşarea

ART. 26
(1) Personalul încadrat în unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar poate fi delegat pentru exercitarea cu caracter temporar a unor lucrãri sau sarcini corespunzãtoare atribuţiilor de serviciu în afara locului sãu de muncã.
(2) Delegarea poate fi dispusã pe o perioadã de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(3) Personalul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevãzute de lege.
ART. 27
Pe durata delegãrii, respectiv a detaşãrii, salariatul îşi pãstreazã funcţia şi toate celelalte drepturi prevãzute în contractul individual de muncã.
ART. 28
(1) Personalul încadrat în unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar poate fi detaşat la un alt angajator în scopul executãrii unor lucrãri în interesul acestuia.
(2) Detaşarea poate fi dispusã pentru o perioadã de cel mult un an şi, în mod excepţional, perioada detaşãrii poate fi prelungitã, cu acordul ambelor pãrţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevãzute de lege.
(4) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordã de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(5) Pe durata detaşãrii salariatul beneficiazã de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

CAP. VI
Drepturi în cazul mutãrii în altã localitate

ART. 29
(1) Personalul mutat în cadrul aceleiaşi unitãţi sanitare, în altã localitate, are dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el şi membrii familiei sale, precum şi pentru gospodãria sa;
b) plata unei indemnizaţii egale cu salariul de bazã net lunar;
c) un concediu plãtit de 5 zile lucrãtoare, în vederea mutãrii efective, acordat la cererea sa.
(2) De drepturile prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi persoanele care se mutã în altã unitate sanitarã situatã într-o localitate diferitã de cea de domiciliu, dacã în documentul de solicitare de încadrare s-a fãcut aceastã menţiune. Plata drepturilor respective se suportã de unitatea sanitarã publicã la care se face angajarea.
ART. 30
(1) La încadrarea într-o unitate sanitarã publicã din sectorul sanitar, din altã localitate decât cea de domiciliu, în primul an de activitate dupã absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiazã de o indemnizaţie de instalare echivalentã cu un salariu de bazã corespunzãtor funcţiei, gradului sau treptei profesionale în care urmeazã a fi încadrat. În cazul medicilor şi farmaciştilor, indemnizaţia de instalare se acordã, dupã terminarea stagiaturii sau a rezidenţiatului, de unitatea sanitarã unde s-au încadrat prin concurs.
(2) Indemnizaţia de instalare este echivalentã cu douã salarii de bazã pentru acele localitãţi unde atragerea personalului de specialitate medico-sanitar se face cu mare greutate, stabilite de ordonatorul de credite şi avizate de Ministerul Sãnãtãţii sau de celelalte ministere cu reţea sanitarã proprie.
(3) Persoanele care au beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care ulterior au încetat activitatea din motive imputabile lor înainte de împlinirea unui an de la instalare vor restitui, în condiţiile legii, indemnizaţia primitã, calculatã proporţional cu perioada rãmasã pânã la expirarea termenului de un an.

CAP. VII
State de funcţii

ART. 31
(1) Dupã aprobarea legii bugetului de stat, respectiv a bugetului de venituri şi cheltuieli, fiecare unitate sanitarã cu personalitate juridicã îşi întocmeşte anual statul de funcţii, cu încadrarea în normativele de personal, numãrul maxim de posturi repartizat şi în cheltuielile de personal aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli.
(2) Statul de funcţii se aprobã de Ministerul Sãnãtãţii sau de celelalte ministere cu reţea sanitarã proprie ori de direcţia de sãnãtate publicã, dupã caz, în funcţie de subordonare.

CAP. VIII
Dispoziţii finale

ART. 32
(1) În anul 2005 salariile de bazã individuale ale personalului din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar se stabilesc pentru luna octombrie prin aplicarea unui procent de majorare în limita procentelor de majorare prevãzute pe funcţii, grade şi trepte profesionale în anexa nr. VI.
(2) Începând cu luna ianuarie 2005 se acordã 45% din creşterea rezultatã ca diferenţã între salariul de bazã individual stabilit potrivit alin. (1) şi salariul de bazã avut în luna decembrie 2004, iar diferenţa se acordã începând cu luna octombrie 2005.
ART. 33
Salariile de bazã prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã sunt brute şi impozabile şi se vor actualiza prin aplicarea creşterilor salariale acordate în conformitate cu prevederile legale.
ART. 34
Sumele necesare pentru plata salariilor de bazã, a sporurilor, a premiilor, a sumelor pentru promovarea personalului în grade şi trepte profesionale şi a celorlalte drepturi salariale trebuie sã se încadreze în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli.
ART. 35
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se suspendã ocuparea prin concurs a posturilor vacante din statul de funcţii, precum şi a celor care se vor vacanta inclusiv ca urmare a restructurãrii, externalizãrii şi privatizãrii unitãţilor sanitare.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), ordonatorii principali de credite pot aproba o datã pe trimestru, pânã la data de 1 septembrie, organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, cu condiţia încadrãrii în fondurile aprobate, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice şi, dupã caz, şi al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate pentru unitãţile finanţate prin sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate.
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplicã posturilor unice din statul de funcţii, precum şi posturilor de medici de specialitate din unitãţile sanitare cu încadrare deficitarã la aceastã categorie de personal.
(4) Ocuparea prin concurs a posturilor nominalizate la alin. (3) se aprobã de ordonatorii principali de credite.
ART. 36
Personalul de specialitate trimis în strãinãtate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar beneficiazã de drepturile prevãzute de reglementãrile specifice în domeniu.
ART. 37
(1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonanţe de urgenţã are dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnã şi la alte concedii, precum şi la drepturile aferente, în condiţiile stabilite pentru personalul contractual din sectorul bugetar.
(2) Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã se completeazã cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementãrile de drept comun, civile şi administrative, dupã caz, în mãsura în care nu contravin legislaţiei specifice.
ART. 38
Încãlcarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţã privind stabilirea salariului de bazã individual la încadrare, promovarea personalului, precum şi acordarea de drepturi fãrã respectarea prevederilor acesteia atrag, dupã caz, rãspunderea disciplinarã, materialã sau penalã a persoanelor vinovate, potrivit legii.
ART. 39
Ulterior stabilirii competenţelor pe tipuri de spitale, salariile de bazã individuale pe funcţii, grade şi trepte profesionale vor fi stabilite în mod diferenţiat în funcţie de categoria unitãţii şi de complexitatea activitãţii, prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 40
(1) Salariile de bazã individuale pentru personalul care îşi desfãşoarã activitatea în structurile care furnizeazã servicii ambulatorii de specialitate pot fi majorate sau diminuate, în funcţie de aportul furnizorilor de servicii medicale la realizarea veniturilor.
(2) Salariile de bazã individuale diminuate în condiţiile alin. (1) nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pe funcţii, grade şi trepte profesionale, prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. 41
Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale organizate conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din asistenţa medicalã primarã şi ambulatorie de specialitate se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bazã minime pe funcţii, grade şi trepte profesionale, prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. 42
În sectorul sanitar se pot utiliza şi funcţii specifice altor sectoare de activitate.
ART. 43
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã intrã în vigoare la data de 1 ianuarie 2005.
ART. 44
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã prevederile <>art. 27 din Ordonanţa Guvernului nr. 1/2000 privind organizarea şi funcţionarea instituţiilor de medicinã legalã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 2000, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 459/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 18 alin. (2) din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane şi prelevarea organelor şi ţesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 222 din 3 aprilie 2003, cu modificãrile ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
ART. 45
Anexele nr. I-VI fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul sãnãtãţii,
Cristian Celea,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Dan Mircea Popescu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 24 noiembrie 2004.
Nr. 115.


ANEXA I

SALARII DE BAZA PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE MEDICO-SANITAR
SI AUXILIAR SANITAR

I. Unitati sanitare, altele decât cele clinice

A Salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1.Medic primar S 5.991.000 12.203.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 7.372.000 18.301.000
2.Medic specialist S 5.129.000 8.740.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 5.991.000 11.399.000
3.Medic S 3.904.000 7.660.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.719.000 10.590.000
4.Medic stagiar S 3.745.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.450.000
5.Farmacist primar*) S 5.259.000 9.386.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 5.959.000 14.477.000
6.Farmacist specialist S 4.567.000 7.855.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 5.259.000 10.381.000
7. Farmacist S 4.003.000 6.199.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.271.000 9.573.000
8.Farmacist stagiar S 3.745.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.131.000
9.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; principal S 4.049.000 9.097.000
10.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; specialist S 3.976.000 7.187.000
11.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical S 3.904.000 5.988.000
12.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; debutant S 3.714.000
13.Dentist principal SSD 4.036.000 6.934.000
14.Dentist SSD 3.962.000 6.131.000
15.Dentist debutant SSD 3.634.000
16.Asistent medical principal*****) SSD 4.069.000 7.094.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) SSD 4.671.000 8.818.000
17.Asistent medical*****) SSD 3.994.000 6.345.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) SSD 4.296.000 7.446.000
18.Asistent medical debutant*****) SSD 3.663.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) SSD 4.069.000
19.Asistent medical principal**) PL 3.994.000 6.991.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) PL 4.069.000 8.610.000
2O.Asistent medical**) PL 3.919.000 6.242.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) PL 3.994.000 7.237.000
21.Asistent medical debutant**) PL 3.651.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) PL 3.919.000
22.Asistent medical principal**) M 3.994.000 6.491.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 4.069.000 7.734.000
23.Asistent medical**) M 3.919.000 5.494.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.994.000 6.242.000
24.Asistent medical debutant**) M 3.651.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.919.000
25.Tehnican dentar principal***) M 3.832.000 6.468.000
26.Tehnician dentar***) M 3.760.000 5.510.000
27.Tehnician dentar debutant***) M 3.503.000
28.Sora medicala principala****) M 3.897.000 5.843.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.970.000 7.308.000
29.Sora medicala****) M 3.824.000 4.872.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.897.000 5.360.000
30.Sora medicala debutanta****) M 3.562.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.824.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_________________
*) Se poate utiliza numai in unitãţi sanitare umane.
**) Se aplica si funcţiilor de asistent farmacie, asistent social si educator-puericultor,tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedica si protezare auditiva care au studii de acest nivel.
***) Se aplica si funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optici an, protezare ortopedica si protezare auditiva.
****) Se aplica si funcţiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, operator registrator de urgenta, moaşa, masor, gipsar, autopsier, registrator medical, statistician medical, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.
*****) Se aplica urmãtoarelor funcţii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagistica, radiologie, radioterapie si radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat; tehnician de laborator clinic; tehnician de farmacie; asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgente medico-chirurgicale; asistent medico-social; tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica; asistent igienist pentru cabinet stomatologic; asistent pentru stoma tologie, care au studii de acest nivel.



B Salarii de baza pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31.Biolog, biochimist, chimist,
fizician; principal S 5.303.000 9.405.000
- din anatomia patologica si medicina
legala.2) S 6.008.000 14.597.000
32.Biolog, biochimist, chimist,
fizician; specialist S 4.605.000 7.430.000
- din anatomia patologica si medicina
legala.2) S 5.303.000 10.467.000
33.Biolog, biochimist, chimist,
fizician; S 4.036.000 6.191.000
- din anatomia patologica si medicina
legala.2) S 4.306.000 7.430.000
34.Biolog, biochimist, chimist,
fizician; debutant S 3.840.000
- din anatomia patologica si medicina
legala.2) S 4.235.000
35.Psiholog, logoped, sociolog,
profesor CFM kinetoterapeut,asistent
social;principal S 4.144.000 7.363.000
36.Psiholog, logoped, sociolog,
profesor CFM
kinetoterapeut,asistent social S 4.069.000 6.742.000
37.Psiholog, logoped, sociolog,
profesor CFM kinetoterapeut,
asistent social; debutant S 3.871.000
38.Profesor CFM, biolog,chimist;
principal*) SSD 4.069.000 6.991.000
39.Profesor CFM, biolog,chimist*) SSD 3.994.000 6.181.000
40.Profesor CFM, biolog.chimist*);
debutant SSD 3.663.000

C. Salarii de baza pentru personalul auxiliar sanitar

41.Infirmiera, agent DDD G 3.718.000 3.864.000
42.Infirmiera, agent DDD;debutant G 3.532.000
43. Brancardier, baies,namolar,
spãlãtoreasã îngrijitoare G 3.645.000 3.864.000
- din anatomia patologica si medicina
legala.2) G 3.718.000 5.073.000
44.Ambulantier**) 3.824.000 5.360.000
45.Sofer autosanitara I***) 3.824.000 4.872.000
46.Sofer autosanitara II***) 3.749.000 4.385.000
47.Sofer autosanitara III***) 3.676.000 3.897.000

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


_____________
*) Se aplica si funcţiilor de educator puericultor, asistent social si cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diploma invatamantul superior de scurta durata, cu durata studiilor de 2-3 ani invatamant de zi sau de 3-4 ani invatamant seral sau fara frecventa.
**) Se ocupa prin concurs de cãtre personalul care îndeplineşte condiţiile de încadrare pentru funcţia de şofer autosanitara I, poseda diploma de absolvire a cursului organizat potrivit Ordinului ministrului sãnãtãţii nr. 388/1992 si are 2 ani vechime in funcţia de şofer autosanitara I.
***) Se aplica nivelurile I si II pentru salarizarea şoferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanta judeţene si al municipiului Bucureşti iar nivelurile de salarizare II si III, şoferilor autosanitarelor din alte unitãţi sanitare.



II. Unitãţi clinice, institute si centre medicale 1)

A. Salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.Medic primar S 6.719.000 14.514.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 8.065.000 19.843.000
2.Medic specialist S 5.890.000 11.292.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 6.719.000 13.646.000
3.Medic rezident anul VI-VII S 8.696.000
4.Medic rezident anul IV-V S 8.128.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 9.072.000
5.Medic rezident anul III S 7.182.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 8.128.000
6.Medic rezident anul II S 6.239.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 7.182.000
7.Medic rezident anul I S 5.292.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 6.239.000
8.Farmacist primar*) S 5.216.000 12.166.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 6.432.000 15.696.000
9.Farmacist specialist S 4.349.000 9.735.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.870.000 12.533.000
10.Farmacist rezident anul III S 6.239.000
11.Farmacist rezident anul II S 5.673.000
12.Farmacist rezident anul I S 5.105.000
13.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; principal S 4.049.000 11.963.000
14.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical: specialist S 3.904.000 9.573.000
15.Asistent medical principal****) SSD 3.970.000 9.108.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) SSD 4.647.000 11.159.000
16.Asistent medical****) SSD 3.897.000 8.133.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) SSD 4.043.000 8.964.000
17.Asistent medica principal**) PL 3.897.000 9.005.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) PL 4.632.000 10.954.000
18.Asistent medical**) PL 3.824.000 8.033.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) PL 3.970.000 8.763.000
19.Asistent medical principal**) M 3.897.000 7.790.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 4.312.000 9.735.000
20.Asistent medical**) M 3.824.000 7.060.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.897.000 7.790.000
21.Sora medicala principala***) M 3.767.000 6.825.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.909.000 8.705.000
22.Sora medicala***) M 3.696.000 5.886.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) M 3.767.000 6.825.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



B Salarii de baza pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23.Biolog, biochimist.,chimist,
fizician ;principal S 5.129.000 11.963.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 6.325.000 15.435.000
24.Biolog, biochimist.,chimist,
fizician ; specialist S 4.277.000 9.573.000
- din anatomia patologica si
medicina legala.2) S 4.789.000 12.324.000
25.Psiholog, logoped, sociolog,
profesor CFM kinetoterapeut,
asistent social; principal S 4.043.000 11.681.000
26.Profesor CFM; principal SSD 3.970.000 9.005.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


____________
1) Se poate aplica si personalului de cercetare cu studii superioare din unitãţile clinice, din institutele si centrele medicale, care este confirmat in gradele profesionale de la cap. II, lit. A nr. crt. 1-12 si lit. B nr. crt. 23-25.
2) Salariul de baza la limita maxima cuprinde si salariul de baza mai mare, prevãzut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 281/1993 pentru personalul din anatomia patologica si medicina legala care lucreazã in morgi, prosecturi si histopatologie
*) Se poate utiliza numai in unitãţi sanitare umane
**) Se aplica si funcţiilor de asistent farmacie, asistent social si educator-puericultor, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedica si protezare auditiva , care au studii de acest nivel.
***) Se aplica si funcţiilor de oficiant sanitar, laborant cu liceu sanitar.
****) Se aplica urmãtoarelor funcţii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagistica, radiologie, radioterapie si radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat; tehnician de laborator clinic; tehnician de farmacie; asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgente medico-chirurgicale; asistent medico-social; tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica; asistent igienist pentru cabinet stomatologic; asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.

NOTA:
Salarizarea medicilor, chimistilor si fizicienilor din compartimentul (laboratorul) de igiena radiaţiilor nucleare din cadrul direcţiilor de sãnãtate publica din centrele universitare, care-si desfãşoarã activitatea si in unitãţi sanitare clinice, se stabileşte pe baza salariilor de baza din Cap. II "Unitati clinice, institute si centre medicale"- litera B.


ANEXA II

SALARII DE BAZA PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
ACTIVITATEA DE CERCETARE



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Functii de execuţie pe grade profesionale

1 Cercetãtor ştiinţific
principal gradul I S 5.592.000 17.014.000
2 Cercetãtor ştiinţific
principal gradul II S 4.478.000 15.917.000
3 Cercetãtor ştiinţific
principal gradul III S 3.980.000 12.412.000
4 Cercetãtor ştiinţific S 3.909.000 9.596.000

b) Functii de execuţie de specialitate neatestate

5 Asistent de cercetare
stiinitifica. S 3.838.000 7.551.000
6 Asistent de cercetare
stiinitifica stagiar S 3.651.000

c) Functii de execuţie auxiliare din activitatea de cercetare
pe trepte profesionale

7 Asistenţi M 3.838.000 6.036.000
8 Asistent II M 3.767.000 5.138.000
9 Asistent III M 3.696.000 4.756.000
10 Asistent stagiar M 3.443.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA III

SALARII DE BAZA PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
ALTE SECTOARE DE ACTIVITATE CARE SE UTILIZEAZĂ IN UNITĂŢILE
SANITARE PUBLICE

1) Unitati de cultura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Documentarist, traducãtor,
desenator-artistic; S
gradul I 3.980.000 6.710.000
gradul II 3.909.000 6.121.000
gradul III 3.838.000 5.769.000
debutant 3.651.000
2. Documentarist, traducãtor,
desenator-artistic; M
treapta IA 3.838.000 5.769.000
treapta I 3.767.000 5.060.000
treapta II 3.696.000 4.710.000
debutant 3.443.000
3. Fotograf, laborant foto; M;G
treapta I 3.838.000 4.944.000
treapta II 3.767.000 4.357.000
treapta III 3.696.000 4.005.000
debutant 3.443.000
4. Bibliotecar S
gradul IA 3.980.000 9.412.000
gradul I 3.909.000 6.470.000
gradul II 3.838.000 5.886.000
debutant 3.651.000
5. Bibliotecar-arhivist SSD
gradul I 3.909.000 7.064.000
gradul II 3.838.000 5.769.000
gradul III 3.767.000 4.944.000
debutant 3.455.000
6. Bibliotecar M
treapta IA 3.838.000 5.769.000
treapta I 3.767.000 5.060.000
treapta II 3.696.000 4.710.000
debutant 3.443.000
7. Garderobier M;G 3.554.000 4.005.000


2) CULTE

Salarii de baza pentru personalul clerical
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Preot
gradul I S 4.049.000 8.616.000
gradul II S 3.976.000 7.186.000
definitiv S 3.904.000 6.466.000
debutant S 3.714.000
2 Preot
gradul I M 3.832.000 6.226.000
definitiv M. 3.760.000 5.988.000
debutant M. 3.503.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Condiţiile de ocupare a gradelor profesionale se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului.
Ministerul Culturii si Cultelor este autorizat sa certifice asimilarea funcţiilor de la alte culte cu cea de preot

3) Navigaţie


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cãpitan M 3.832.000 5.290.000
2. 0fiter punte M 3.760.000 4.815.000
3. 0fiter mecanic, ofiţer
electrician M 3.760.000 4.702.000
4. Conducator şalupa 3.615.000 4.584.000
5. Motorist, marinar M 3.615.000 4.351.000
6. Motorist, marinar debutant M 3.503.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4)Agricultura
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1.Medic primar veterinar*) S 4.121.000 10.565.000
2.Medic veterinar gradul I S 4.049.000 7.516.000
3.Medic veterinar gradul II S 3.976.000 6.577.000
4.Medic veterinar gradul III S 3.904.000 5.523.000
5.Medic veterinar debutant S 3.714.000
6.Asistent veterinar I SSD 3.976.000 6.577.000
7.Asistent veterinar II SSD 3.904.000 5.290.000
8.Asistent veterinar III SSD 3.832.000 4.935.000
9.Asistent veterinar debutant SSD 3.515.000

b)Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

10.Asistent veterinar I, tehnician
veterinar IA M 3.904.000 5.641.000
11.Asistent veterinar II, tehnician
veterinar I M 3.832.000 5.054.000
12.Asistent veterinar III, tehnician
veterinar II M 3.760.000 4.584.000
13.Asistentveterinar,tehnician
veterinar; debutant M 3.503.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


____________
* In funcţia de medic primar veterinar pot fi încadrate persoanele care au obţinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de ministerele coordonatoare.



ANEXA IV

SALARII DE BAZA PENTRU FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
COMPARTIMENTELE TEHNIC, ECONOMIC, ADMINISTRATIV
SI INFORMATICA

A). Salarii de baza pentru activitatea de specialitate din compartimentele aprovizionare, resurse umane, salarizare, contencios, investiţii



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1.Consilier,expert,inspector
de specialitate; gradul.I
inginer,economist, specialist IA S 4.365.000 8.612.000
2.Referent de specialitate,
inspector de specialitate;
gradul II, economist,referent,
inginer; gradul I S 4.289.000 6.889.000
3.Referent de specialitate,
inspector de specialitate;
gradul III, economist, referent,
inginer, gradul II S 4.212.000 6.407.000
4.Referent de specialitate,
inspector de specialitate;
gradul IV, economist, referent,
inginer, gradul III S 4.135.000 5.925.000
5.Referent, inspector, inginer,
economist; debutant S 3.934.000
6.Referent, subinginer,
tehnician-economist I SSD 4.043.000 6.202.000
7.Referent, subinginer,
tehnician-economist; II SSD 3.970.000 5.739.000
8.Referent, subinginer,
tehnician-economist; III SSD 3.897.000 5.120.000
9.Referent, subinginer,
tehnician-economist; debutant SSD 3.574.000

b)Funcţii de execuţie pe grade profesionale din serviciile de contencios

10.Consilier juridic gradul IA S 4.365.000 8.612.000
11.Consilier juridic gradul I S 4.289.000 6.889.000
12.Consilier juridic gradul II S 4.212.000 6.407.000
13.Consilier juridic gradul III S 4.135.000 5.925.000
14.Consilier juridic debutant S 3.934.000

c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

15.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; IA PL 4.165.000 5.950.000
16.Tehnician, merceolog, contabil,
referent I PL 4.046.000 5.712.000
17.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; II PL 3.927.000 5.593.000
18.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; III PL 3.808.000 4.760.000
19.Tehnician, merceolog, contabil,
referent;debutant. PL 3.689.000
2O.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; IA M 4.010.000 5.076.000
21.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; I M 3.937.000 4.714.000
22.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; II M 3.864.000 4.260.000
23.Tehnician, merceolog, contabil,
referent; III M 3.792.000 3.900.000
24.Tehnician, merceolog, contabil,
referent;debutant. M 3.532.000

B Compartimente de informatica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale

1 Analist, programator, inginer
de sistem;IA S 4.442.000 8.612.000
2 Analist, programator, inginer
de sistem;I S 4.365.000 8.182.000
3 Analist, programator, inginer
de sistem;II S 4.289.000 7.323.000
4 Analist, programator, inginer
de sistem;II S 4.212.000 6.353.000
5 Analist ,programator, inginer
de sistem;IV S 4.135.000 5.817.000
6 Analist, programator, inginer
de sistem; debutant S 3.934.000
7 Informatician I SSD 4.043.000 6.202.000
8 Informatician II SSD 3.970.000 5.688.000
9 Informatician III SSD 3.897.000 4.965.000
10 Informatician debutant SSD 3.574.000

b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale

11 Analist (programator) ajutor IA M 4.010.000 5.641.000
12 Analist (programator) ajutor I M 3.937.000 5.228.000
13 Analist (programator) ajutor II M 3.864.000 4.718.000
14 Analist (programator) ajutor III M 3.792.000 4.312.000
15 Analist (programator) debutant M 3.532.000
16 Operator, controlor date;I M 4.010.000 5.228.000
17 Operator, controlor date;II M 3.937.000 4.718.000
18 Operator, controlor date;III M 3.864.000 4.312.000
19 Operator, controlor date;IV M 3.792.000 3.937.000
20 Operator, controlor date;
debutant M 3.532.000

C) Funcţii comune din activitatea de secretariat,
administrativ si gospodãrire, intretinere, reparaţii si deservire
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul Salariul de baza -lei-
crt. studiilor _______________________________
minim maxim
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Stenodactilograf I M 3.832.000 4.518.000
2 Stenodactilograf II M 3.760.000 4.139.000
3 Stenodactilograf debutant M 3.503.000
4 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; IA M 3.832.000 5.006.000
5 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; I M;G 3.760.000 4.411.000
6 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; II M;G 3.687.000 4.027.000
7 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; debutant M;G 3.503.000
8 Administrator I M 3.832.000 5.386.000
9 Administrator II M 3.760.000 4.895.000
10 Administratorii III M 3.687.000 4.411.000
11 Sef depozit I M 3.760.000 4.847.000
12 Sef depozit II M 3.687.000 4.411.000
13 Casier, magaziner; I M 3.760.000 4.735.000
14 Casier, magaziner; II M;G 3.687.000 4.246.000
15 Casier, magaziner.; debutant M;G 3.503.000
16 Funcţionar, arhivar; I M 3.832.000 4.628.000
17 Funcţionar, arhivar; II M 3.760.000 4.246.000
18 Funcţionar, arhivar; III M 3.687.000 3.867.000
19 Funcţionar, arhivar; debutant M 3.503.000
20 Sef formaţie paza, pompieri 3.615.000 4.246.000
21 Portar, paznic, pompier,
ingrijitor, guard, bufetier, 3.687.000 3.832.000
manipulant bunuri, curier; I
22 Portar, paznic, pompier,
ingrijitor, guard, bufetier, 3.615.000 3.760.000
manipulant bunuri,curier; II
23 Maistru I 3.760.000 5.226.000
24 Maistru II 3.687.000 4.847.000
25 Şofer I 3.760.000 5.332.000
26 Şofer II 3.687.000 5.115.000
27 Muncitor calificaţ I 4.049.000 5.115.000
28 Muncitorcalificat II 3.976.000 4.847.000
29 Muncitorcalificat III 3.904.000 4.518.000
30 Muncitorcalificat IV 3.832.000 4.246.000
31 Muncitor calificat V 3.760.000 3.919.000
32 Muncitor calificat VI 3.687.000 3.832.000
33 Muncitor necalificat 3.615.000 3.760.000
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA V

INDEMNIZAŢII
DE CONDUCERE MAXIME LUNARE, IN PROCENTE DIN SALARIUL DE BAZA


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Indemnizaţia de
crt. FUNCŢIA conducere maxima lunara,
in % din salariul de baza
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. FUNCŢII DE CONDUCERE
1. Director general 55
2. Director general adjunct medical 50
3. Director 50
4. Director general adjunct 50
5. Director administrativ 40
6. Director adjunct 40
7. Contabil sef 40
8. Medic sef ambulator de specialitate si
altele similare 40
9. Director de îngrijiri 35
10. Sef serviciu 30
11. Sef birou, sef atelier, sef laborator,
sef oficiu 25
12. Medic (farmacist, biolog, biochimist,
chimist, psiholog) sef secţie, sef
laborator si altele similare 25
13. Medic-sef serviciu medicina legala,
anatomie patologica si altele similare 25
14. Asistent medical sef pe unitate 25
15. Sef formaţie muncitori 15

II. INDEMNIZAŢII PENTRU ÎNDEPLINIREA UNOR SARCINI,
ACTIVITĂŢI SI RESPONSABILITĂŢI SUPLIMENTARE FUNCŢIEI
DE BAZA CARE FAC PARTE DIN SALARIUL DE BAZA

1. Farmacist - sef serviciu 15
2. Asistent medical (tehnician sanitar,
sora medicala, oficiant medical,
moaşa, laborant si altele similare) sef 10
3. Chimist, biolog, biochimist, cu gestiune 10
4. Spãlãtoreasã cu gestiune 7
5. Sef echipa 7
6. Medic inspector, farmacist inspector-
direcţia de sãnãtate publica 25


III. INDEMNIZAŢII PENTRU ACTIVITĂŢI PRESTATE IN AFARA
OBLIGAŢIILOR FUNCŢIEI DE BAZA SI CARE NU FAC PARTE
DIN SALARIUL DE BAZA

1. Membrii comisiilor de avizare medico-legala cel mult 25% in cursul
ai comisiilor de expertiza si recuperare a unei luni, din salariul
capacitãţii de munca si ai comisiilor medicale de baza al funcţiei de
execuţie îndeplinite
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA VI

Procente de majorare a salariilor de baza pe funcţii, grade si trepte profesionale

I. Unitãţi sanitare, altele decât cele clinice

A Personalul de specialitate medico-sanitar


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Nivelul procent
crt. studiilor de majorare
%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

1.Medic primar S 18
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 18
2.Medic specialist S 18
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 18
3.Medic S 18
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 18
4.Medic stagiar S 19
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 19
5.Farmacist primar S 21
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 21
6.Farmacist specialist S 21
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 21
7. Farmacist S 21
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 21
8.Farmacist stagiar S 19
- din anatomia patologica si medicina
legala. S 19
9.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; principal S 18
10.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; specialist S 18
11.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical S 18
12.Fiziokinetoterapeut, bioinginer
medical; debutant S 18
13.Dentist principal SSD 22
14.Dentist SSD 22
15.Dentist debutant SSD 22
16.Asistent medical principal SSD 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. SSD 23
17.Asistent medical SSD 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. SSD 23
18.Asistent medical debutant SSD 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. SSD 23
19.Asistent medical principal PL 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. PL 23
2O.Asistent medical PL 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. PL 23
21.Asistent medical debutant PL 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. PL 23
22.Asistent medical principal M 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. M 23
23.Asistent medical M 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. M 23
24.Asistent medical debutant M 23
- din anatomia patologica si medicina
legala. M 23
25.Tehnican dentar principal M 18
26.Tehnician dentar M 18
27.Tehnician dentar debutant M 18
28.Sora medicala principala M 20
- din anatomia patologica si medicina legala M 20
29.Sora medicala M 20
- din anatomia patologica si medicina legala M 20
30.Sora medicala debutanta M 20
- din anatomia patologica si medicina legala M 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B Personalul de specialitate din compartimentele
paraclinice medico-sanitare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31.Biolog, biochimist, chimist, fizician;
principal S 22
- din anatomia patologica si medicina legala S 22
32.Biolog, biochimist, chimist, fizician;
specialist S 22
- din anatomia patologica si medicina legala S 22
33.Biolog, biochimist, chimist, fizician; S 22
- din anatomia patologica si medicina legala S 22
34.Biolog, biochimist, chimist, fizician;
debutant S 22
- din anatomia patologica si medicina legala S 22
35.Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM
kinetoterapeut, asistent social; principal S 23
36.Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM
kinetoterapeut, asistent social S 23
37.Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM
kinetoterapeut, asistent social; debutant S 23
38.Profesor CFM, biolog, chimist; principal SSD 23
39.Profesor CFM, biolog, chimist SSD 23
40.Profesor CFM, biolog, chimist; debutant SSD 23
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

C. Personalul auxiliar sanitar
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41.Infirmiera, agent DDD G 19
42.Infirmiera, agent DDD; debutant G 19
43.Brancardier, baies, namolar, spalatoreasa,
îngrijitoare G 19
- din anatomia patologica si medicina legala G 19
44.Ambulantier 20
45.Sofer autosanitara I 20
46.Sofer autosanitara II 20
47.Sofer autosanitara III 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



II. Unitãţi clinice, institute si centre medicale

A. Salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.Medic primar S 16
- din anatomia patologica si medicina legala S 16
2.Medic specialist S 16
- din anatomia patologica si medicina legala S 16
3.Medic rezident anul VI-VII S 20
4.Medic rezident anul IV-V S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
5.Medic rezident anul III S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
6.Medic rezident anul II S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
7.Medic rezident anul I S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
8.Farmacist primar S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
9.Farmacist specialist S 20
- din anatomia patologica si medicina legala S 20
10.Farmacist rezident anul III S 20
11.Farmacist rezident anul II S 20
12.Farmacist rezident anul I S 20
13.Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
principal S 18
14.Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
specialist S 18
15.Asistent medical principal SSD 20
- din anatomia patologica si medicina legala SSD 20
16.Asistent medical SSD 20
- din anatomia patologica si medicina legala SSD 20
17.Asistent medica principal PL 20
- din anatomia patologica si medicina legala PL 20
18.Asistent medical PL 20
- din anatomia patologica si medicina legala PL 20
19.Asistent medical principal M 20
- din anatomia patologica si medicina legala M 20
2O.Asistent medical M 20
- din anatomia patologica si medicina legala M 20
21.Sora medicala principala M 16
- din anatomia patologica si medicina legala M 16
22.Sora medicala M 16
- din anatomia patologica si medicina legala M 16
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

B Personalul de specialitate din compartimentele
paraclinice medico-sanitare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23.Biolog, biochimist, chimist, fizician;
principal S 18
- din anatomia patologica si medicina legala S 18
24.Biolog, biochimist, chimist, fizician;
specialist S 18
- din anatomia patologica si medicina legala S 18
25.Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM
kinetoterapeut, asistent social; principal S 20
26.Profesor CFM; principal SSD 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN ACTIVITATEA DE CERCETARE

a) Functii de execuţie pe grade profesionale


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Cercetãtor ştiinţific principal gradul I S 16
2 Cercetãtor ştiinţific principal gradul II S 16
3 Cercetãtor ştiinţific principal gradul III S 16
4 Cercetãtor ştiinţific S 16

b)Functii de execuţie de specialitate neatestate

5 Asistent de cercetare stiinitifica S 16
6 Asistent de cercetare stiinitifica stagiar S 16

c)Functii de execuţie auxiliare din activitatea
de cercetare pe trepte profesionale

7 Asistent I M 16
8 Asistent II M 16
9 Asistent III M 16
10 Asistent stagiar M 16
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



FUNCTI DE SPECIALITATE DIN ALTE SECTOARE DE ACTIVITATE
CARE SE UTILIZEAZĂ IN UNITĂŢILE SANITARE PUBLICE

1) Unitãţi de cultura


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.Documentarist, traducãtor,
desenator-artistic; S 16
gradul I 16
gradul II 16
gradul III 16
debutant 16
2.Documentarist, traducator,
desenator-artistic; M
treapta IA 16
treapta I 16
treapta II 16
debutant 16
3.Fotograf, laborant foto; M;G
treapta I 16
treapta II 16
treapta III 16
debutant 16
4. Bibliotecar S 16
gradul IA 16
gradul I 16
gradul II 16
debutant 16
5.Bibliotecar-arhivist SSD
gradul I 16
gradul II 16
gradul III 16
debutant 16
6. Bibliotecar M
treapta IA 16
treapta I 16
treapta II 16
debutant 16
7. Garderobier ML 16
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

2) Culte

1. Preot
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
gradul I S 18
gradul II S 18
definitiv S 18
debutant S 18
2. Preot
gradul I M 18
definitiv M 18
debutant M 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3) Navigaţie
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cãpitan M 18
2. 0fiter punte M 18
3. 0fiter mecanic, ofiţer electrician M 18
4. Conducator şalupa 18
5. Motorist, marinar M 18
6. Motorist, marinar debutant M 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

4) Agricultura

a) Functii de execuţie pe grade profesionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Medic primar veterinar S 18
2. Medic veterinar gradul I S 18
3. Medic veterinar gradul II S 18
4. Medic veterinar gradul III S 18
5. Medic veterinar debutant S 18
6. Asistent veterinar I SSD 18
7. Asistent veterinar II SSD 18
8. Asistent veterinar III SSD 18
9. Asistent veterinar debutant SSD 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b)Functii de execuţie pe trepte profesionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1O. Asistent veterinar I, tehnician
veterinar IA M 18
11. Asistent veterinar II, tehnician
veterinar I M 18
12. Asistent veterinar III, tehnician
veterinar II M 18
13. Asistent veterinar,tehnician veterinar;
debutant M 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



FUNCŢIILE DE SPECIALITATE DIN
COMPARTIMENTELE TEHNIC, ECONOMIC, ADMINISTRATIV SI
INFORMATICA

A. Activitatea de specialitate din compartimentele financiar,
contabilitate, aprovizionare, resurse umane, salarizare,
contencios, investiţii

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Consilier, expert, inspector de specialitate;
gradul I inginer, economist; specialist IA S 25
2. Referent de specialitate,inspector de
specialitate; gradul II, economist, referent,
inginer; gradul I S 25
3. Referent de specialitate,inspector de
specialitate; gradul III, economist, referent,
inginer; gradul II S 25
4. Referent de specialitate, inspector de
specialitate; gradul IV, economist, referent,
inginer; gradul III S 25
5. Referent, inspector, inginer, economist;
debutant S 25
6. Referent, subinginer, tehnician-
economist; I SSD 20
7. Referent, subinginer, tehnician-
economist; II SSD 20
8. Referent, subinginer, tehnician-
economist; III SSD 20
9. Referent, subinginer, tehnician-
economist; debutant SSD 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

b) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
din serviciile de contencios
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Consilier juridic gradul IA S 25
11. Consilier juridic gradul I S 25
12. Consilier juridic gradul II S 25
13. Consilier juridic gradul III S 25
14. Consilier juridic debutant S 25
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
c) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; IA PL 19
16. Tehnician, merceolog, contabil,
referent I PL 19
17. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; II PL 19
18. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; III PL 19
19. Tehnician, merceolog, contabil, referent;
debutant. PL 19
20. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; IA M 19
21. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; I M 19
22. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; II M 19
23. Tehnician, merceolog, contabil,
referent; III M 19
24. Tehnician, merceolog, contabil, referent;
debutant. M 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
B. Compartimente de informatica

a) Funcţii de execuţie pe grade profesionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Analist, programator, inginer de sistem; IA S 25
2 Analist, programator, inginer de sistem; I S 25
3 Analist, programator, inginer de sistem; II S 25
4 Analist, programator, inginer de sistem; III S 25
5 Analist, programator, inginer de sistem; IV S 25
6 Analist, programator, inginer de sistem;
debutant S 25
7 Informatician I SSD 20
8 Informatician II SSD 20
9 Informatician III SSD 20
10 Informatician debutant SSD 20
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
b) Funcţii de execuţie pe trepte profesionale
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 Analist (programator) ajutor IA M 19
12 Analist (programator) ajutor I M 19
13 Analist (programator) ajutor II M 19
14 Analist (programator) ajutor III M 19
15 Analist (programator) debutant M 19
16 Operator, controlor date; I M 19
17 Operator, controlor date; II M 19
18 Operator, controlor date; III M 19
19 Operator, controlor date; IV M 19
20 Operator, controlor date; debutant M 19
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

C. Funcţii comune din activitatea de secretariat,
administrativ si gospodãrire, intretinere
reparaţii si de deservire
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 Stenodactilografi M 18
2 Stenodactilografii M 18
3 Stenodactilograf debutant M 18
4 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; IA M 18
5 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; I M;G 18
6 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; II M;G 18
7 Secretar-dactilograf, secretar,
dactilograf; debutant M;G 18
8 Administrator I M 18
9 Administrator II M 18
10 Administrato III M 18
11 Sef depozit I M 18
12 Sef depozit II M 18
13 Casier, magaziner; I M 18
14 Casier, magaziner; II M;G 18
15 Casier, magaziner; debutant M;G 18
16 Funcţionar, arhivar; I M 18
17 Funcţionar, arhivar; II M 18
18 Funcţionar, arhivar; III M 18
19 Funcţionar, arhivar; debutant M 18
20 Sef formaţie paza, pompieri 18
21 Portar, paznic, pompier, ingrijitor,
guard, bufetier, manipulant bunuri,
curier; I 18
22 Portar, paznic, pompier, ingrijitor,
guard, bufetier, manipulant bunuri,
curier; II 18
23 Maistru I 18
24 Maistru II 18
25 Şofer I 18
26 Şofer II 18
27 Muncitor calificat I 18
28 Muncitor calificat II 18
29 Muncitor calificat II 18
30 Muncitor calificat IV 18
31 Muncitor calificat V 18
32 Muncitor calificat VI 18
33 Muncitor necalificat 18
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



_________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016