Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 105 din 22 noiembrie 2010  pentru aprobarea Programului national de dezvoltare a infrastructurii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 105 din 22 noiembrie 2010 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare a infrastructurii

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 790 din 25 noiembrie 2010

    Situaţia extraordinarã prevãzutã la art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã, se motiveazã prin necesitatea asigurãrii unei îmbunãtãţiri a infrastructurii.
    Ţinându-se cont cã infrastructura din România afecteazã dezvoltarea economicã, problema infrastructurii în România creând astfel situaţii nefavorabile atât în cadrul mediilor de afaceri, cât şi sub aspect social sau de mediu, se impune aprobarea Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii.
    Implementarea Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii va dezvolta mai multe proiecte de investiţie în infrastructurã, va influenţa economia României, va promova creşterea economicã şi va crea locuri de muncã. Totodatã, va ajuta la îmbunãtãţirea vieţii şi siguranţei cetãţeanului.
    În acest context, modernizarea infrastructurii la standardele europene reprezintã una dintre prioritãţile naţionale pentru perioada urmãtoare, acest lucru întâmplându-se în condiţiile în care cele mai multe studii aratã cã starea precarã a drumurilor, lipsa accesului la sisteme de canalizare, precum şi a unei furnizãri constante de apã potabilã cãtre populaţie reprezintã un impediment în calea dezvoltãrii economice.
    Dezvoltarea infrastructurii la nivelul întregii ţãri se cere a fi soluţionatã într-un ritm cât se poate de accelerat. Construcţia şi repararea drumurilor, asigurarea accesului la sisteme de canalizare, precum şi a unei furnizãri constante de apã potabilã conduc la dezvoltarea susţinutã a economiei şi a calitãţii vieţii.
    Adoptarea în regim de urgenţã a prezentului act normativ conduce la conformarea cu prevederile aquis-ului comunitar, în ceea ce priveşte realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apã şi canalizare - epurarea apelor menajere, asigurarea alimentãrii cu apã la standarde europene, extinderea şi/sau modernizarea reţelelor de distribuţie a apei şi a reţelelor de canalizare - epurarea apelor uzate menajere.
    Astfel, adoptarea în regim de urgenţã a prezentului act normativ conduce la realizarea cu prioritate a investiţiilor în infrastructura de mediu pentru protecţia şi îmbunãtãţirea calitãţii mediului şi a standardelor de viaţã în România şi îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeanã la capitolul 22 "Mediu", precum şi a investiţiilor din domeniul gospodãririi apelor şi reducerea efectelor negative ale viiturilor pe cursurile de apã, utilizarea durabilã a resurselor de apã şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere.
    Neadoptarea în regim de urgenţã a Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii conduce la neîndeplinirea obiectivelor asumate în sensul continuãrii programelor naţionale de dezvoltare a infrastructurii.
    Avându-se în vedere cele menţionate mai sus este necesarã aprobarea Programului naţional de dezvoltare a infrastructurii pe calea ordonanţei de urgenţã.
    În considerarea faptului cã aceste elemente vizeazã interesul public şi constituie o situaţie de urgenţã şi extraordinarã a cãrei reglementare nu poate fi amânatã,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

    ART. 1
    (1) Se aprobã Programul naţional de dezvoltare a infrastructurii, denumit în continuare P.N.D.I., prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
    (2) Creditele bugetare şi de angajament aprobate pentru proiectele cuprinse în anexã nu pot fi virate şi utilizate cu altã destinaţie.
    (3) Creditele de angajament prevãzute pentru anul curent şi neangajate se reporteazã, cu aceeaşi destinaţie, în anii urmãtori.
    (4) Creditele bugetare prevãzute în anul curent, neutilizate pânã la finele exerciţiului bugetar şi pentru care nu sunt constituite obligaţii de platã, vor fi cuprinse în anii urmãtori, cu încadrarea în valoarea totalã aprobatã pentru fiecare proiect, precum şi în sumele aprobate prin strategia fiscal-bugetarã, fãrã majorarea cheltuielilor totale aprobate anual.
    ART. 2
    (1) Finanţarea proiectelor prioritare prevãzute în anexã se asigurã din sumele alocate anual cu aceastã destinaţie din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetele ministerelor de resort, precum şi din alte surse legal constituite, pe baza documentaţiilor tehnicoeconomice aprobate, conform legislaţiei în vigoare.
    (2) Redistribuiri între sursele de finanţare a proiectelor prioritare se pot face în cursul anilor de execuţie a acestora, prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, asigurându-se încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate.
    (3) Ordonatorii principali de credite au obligaţia cuprinderii cu prioritate a proiectelor prevãzute în anexã, în buget şi în anexele la acesta, cu încadrarea în sumele aprobate în strategia fiscal-bugetarã şi în limitele de cheltuieli aprobate de Guvern.
    ART. 3
    (1) Ordonatorii de credite au obligaţia de a notifica prestatorilor, executanţilor şi furnizorilor sumele cuprinse în P.N.D.I. la credite bugetare, în termen de 30 de zile calendaristice de la aprobarea bugetului de stat, precum şi de la aprobarea rectificãrilor bugetare anuale.
    (2) În funcţie de creditele bugetare aprobate anual, ordonatorii de credite au obligaţia de a întocmi şi de a actualiza, împreunã cu prestatorii, executanţii şi furnizorii, graficele de execuţie/livrare, atât fizice, cât şi valorice, anexe la contract.
    (3) Ordonatorii de credite au obligaţia de a recepţiona servicii, lucrãri şi produse în limita creditelor bugetare anuale şi trimestriale aprobate cu aceastã destinaţie, în mãsura în care au fost executate/livrate servicii, lucrãri sau produse, în conformitate cu prevederile contractuale.
    ART. 4
    Prestatorii, executanţii şi furnizorii pot contracta credite bancare cu garanţie de stat, în condiţiile <>art. 4 alin. (1) lit. d) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publicã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 109/2008, cu modificãrile ulterioare, sau în condiţiile <>Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Bãncii de ExportImport a României EXIMBANK - S.A., republicatã, pentru a presta servicii, executa lucrãri şi livra produse aferente proiectelor cuprinse în anexã.
    ART. 5
    În cadrul proiectelor cuprinse în anexã pot fi introduse şi lucrãri care se aflã în diferite stadii de execuţie.
    ART. 6
    Prin derogare de la prevederile <>art. 21 alin. (4) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru creditele bugetare cuprinse în anexã nu se aplicã reţinerea de 10% din prevederile aprobate ordonatorilor principali de credite.
    ART. 7
    Actualizarea anexei ca urmare a aplicãrii prevederilor art. 1 alin. (3) şi (4) şi ale art. 2 alin. (2) sau ca urmare a actualizãrii valorii proiectelor în condiţiile legii se face prin hotãrâre a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort.
    ART. 8
    (1) Respectarea prevederilor art. 2 alin. (3) şi ale art. 3 se verificã şi de cãtre persoane desemnate în acest scop prin ordin al ministrului finanţelor publice.
    (2) Nerespectarea prevederilor menţionate la alin. (1) atrage rãspunderea materialã, disciplinarã sau penalã, dupã caz, a persoanelor cu atribuţii în domeniile respective.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                 Ministrul dezvoltãrii regionale şi turismului,
                              Elena Gabriela Udrea

                        Ministrul mediului şi pãdurilor,
                                 Laszlo Borbely

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                             Constantin-Traian Igaş

                p. Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
                                 Barna Tanczos,
                                secretar de stat

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 22 noiembrie 2010.
    Nr. 105.


    ANEXĂ
               PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII

    I. INFRASTRUCTURA ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII REGIONALE
    1. Denumire proiect: 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local
    Scopul proiectului: Realizarea, modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi de interes local
    Obiectivul proiectului: Realizare 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local
    ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 │ -Alte │ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 Buget de│ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ stat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 │ -Alte │ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │70.01 Locuin- │ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ ţe,servicii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ şi dez- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ voltare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ publicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 │ -Alte │ I │8.600.000│ - │ - │3.299.000│3.299.000│2.002.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │8.600.000│ - │ - │ - │ - │ 152.000│152.000│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.666│1.382.670│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



    2. Denumire proiect: Modernizarea satului românesc
    Scopul proiectului: Îmbunãtãţirea calitãţii vieţii pentru populaţia ruralã
    Obiectivul proiectului: Reabilitarea şi modernizarea satelor
    ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 │ -Alte │ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 Buget de│ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ stat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 │ -Alte │ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │70.01 Locuin- │ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ ţe,servicii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ şi dez- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ voltare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ publicã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 │ -Alte │ I │5.590.000│ - │ - │1.865.000│1.865.000│1.860.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ transferuri│II │5.590.000│ - │ - │ - │ - │ 103.000│103.000│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.400│ 897.000│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



    3. Denumire proiect: Sistem de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apã a localitãţilor
    3.1. Denumire proiect: Sistem de canalizare şi epurare a apelor uzate
    Scopul proiectului: Realizarea reţelelor de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate
    Obiectivul proiectului: Realizarea reţelelor de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate în localitãţi
    ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Buget de stat:│ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │din care: │II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │70.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Locuinţe, ser-│ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │vicii şi dez- │II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 │voltare publi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cã din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.935.000│ - │ - │ 645.000│ 645.000│ 645.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.935.000│ - │ - │ - │ - │ 127.000│127.000│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.200│ 280.000│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



    3.2. Denumire proiect: Alimentare cu apã a localitãţilor
    Scopul proiectului: Realizarea reţelelor de alimentare cu apã a localitãţilor
    Obiectivul proiectului: Alimentare cu apã a localitãţilor
    ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Buget de stat:│ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │din care: │II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │70.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Locuinţe, ser-│ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │vicii şi dez- │II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 │voltare publi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cã din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.075.000│ - │ - │ 358.500│ 358.500│ 358.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.075.000│ - │ - │ - │ - │ 43.000│ 43.000│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.900│ 164.500│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



    II. INFRASTRUCTURA ÎN DOMENIUL MEDIULUI
    3.3. Denumire proiect: Programe multianuale de mediu şi gospodãrie a apelor
    Scopul proiectului: Conformarea cu aquis-ul comunitar de mediu, în ce priveşte realizarea sistemelor integrate de alimentare cu apã şi canalizare - epurare ape menajere, asigurarea alimentãrii cu apã la standarde europene, extinderea şi/sau modernizarea reţelelor de distribuţie a apei şi a reţelelor de canalizare - epurare ape uzate menajere
    Obiectivul proiectului: Realizarea investiţiilor în infrastructura de mediu pentru protecţia şi îmbunãtãţirea calitãţii mediului şi a standardelor de viaţã în România şi îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul negocierelor de aderare la UE la Capitolul 22 "Mediu"
    ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Buget de stat:│ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │din care: │II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │74.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Protecţia │ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │mediului din │II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 │care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Alte │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │transferuri │ I │1.300.000│ - │ - │ 749.772│ 506.000│ 42.671│ 1.557│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ │II │1.300.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 220.000│ 200.000│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



    II. INFRASTRUCTURI ÎN DOMENIUL MEDIULUI
    4. Denumire proiect: infrastructura în domeniul gospodãririi apelor, lucrãri hidrotehnice de apãrare împotriva inundaţiilor, mãrirea gradului şi/sau de siguranţã a barajelor şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere
    Scopul proiectului: Lucrãri de apãrare împotriva inundaţiilor, punerea în siguranţã a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor şi asigurare surse de apã şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere
    Obiectivul proiectului: Realizarea obiectivelor de investiţii din domeniul gospodãririi apelor şi reducerea efectelor negative a viiturilor pe cursurile de apã, utilizarea durabilã a resurselor de apã şi reabilitarea şi protecţia zonei costiere
    ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE: MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR



                                                                                                                          mii lei
 ┌──────────────┬───┬─────────┬────┬────┬─────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
 │ Surse de │ │Valoare │Rea-│Pro-│ Program │ Program │ Program │Program│ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │ Program │
 │ finanţare │ │totalã │li- │gram│ 2011 │ 2012 │ 2013 │ 2014 │ 2015 │ 2016 │ 2017 │ 2018 │ 2019 │ 2020 │
 │ │ │actuali- │zat │2010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │zatã a │pânã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │proiec- │la │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │tului │fi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │nele│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │anu-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │2009│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │ A │ │1=2+...+3│ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
 ├──────────────┼───┼─────────┼────┼────┼─────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
 │50.00 TOTAL │ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │ GENERAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ din care:│II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 │Cheltuieli de │ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │capital: │II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │50.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Buget de stat:│ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │din care: │II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 │Cheltuieli de │ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │capital: │II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │70.01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Locuinţe, ser-│ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │vicii şi dez- │II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 │voltare publi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │cã din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │Cheltuieli de │ I │2.400.000│ - │ - │1.000.000│1.000.000│ 200.000│200.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │
 │capital: │II │2.400.000│ - │ - │ - │ - │ - │ - │ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│ 400.000│
 └──────────────┴───┴─────────┴────┴────┴─────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘



                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016