Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 1 din 13 octombrie 1994  cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1994    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 1 din 13 octombrie 1994 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1994

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 294 din 18 octombrie 1994

    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României adopta următoarea ordonanţa de urgenta:
    ART. 1
    La venituri, comparativ cu nivelurile prevăzute în Legea bugetului de stat pe anul 1994 nr. 36/1994, se aproba următoarele influente:

                                                     - miliarde lei -
                                                     -----------------
  VENITURI - TOTAL - 56,2
  1. Venituri curente - 59,1
    a) venituri fiscale - 395,8
       din care:
       - impozite directe - 27,0
       - impozite indirecte - 368,8
    b) venituri nefiscale + 336,7
  2. Venituri din capital + 2,9

    ART. 2
    La cheltuieli, comparativ cu nivelurile prevăzute în Legea nr. 36/1994, se aproba următoarele influente:

                                                       - miliarde lei -
                                                       -----------------
  CHELTUIELI - TOTAL - 180,6
  din care:
  1. Cheltuieli curente - 187,9
    1.1. Cheltuieli de personal + 109,2
    1.2. Cheltuieli materiale şi servicii + 34,3
    1.3. Subvenţii şi transferuri - 104,8
      1.3.1. Subvenţii pentru instituţii publice - 0,9
      1.3.2. Subvenţii pe produse şi activităţi + 36,4
      1.3.3. Subvenţii pentru acoperirea diferenţelor
             de preţ şi tarif - 178,6
      1.3.4. Prime acordate producătorilor agricoli - 87,1
      1.3.5. Transferuri + 125,4
    1.4. Dobînzi aferente datoriei publice - 242,8
    1.5. Sume prevăzute în poziţii globale ca rezerve + 16,2
  2. Cheltuieli de capital + 16,9
  3. Împrumuturi - 3,9
    3.1. Împrumuturi acordate pentru finalizarea unor
         obiective aprobate prin convenţii bilaterale
         şi acorduri interguvernamentale - 3,9
  4. Rambursări de credite externe şi plati de dobînzi
     şi comisioane aferente acestora - 5,7
    4.1. Rambursări de credite externe + 4,8
    4.2. Plati de dobînzi şi comisioane - 10,5

    Cheltuielile de personal, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanţa, includ şi influentele din îmbunătăţirea coeficienţilor de ierarhizare a salariilor de baza pentru personalul din sectorul bugetar.
    In cadrul cheltuielilor de personal aprobate pentru anul 1994, ordonatorii de credite pot asigura şi plata premiilor anuale, în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare.
    In vederea încadrării în nivelul cheltuielilor de personal pe anul 1994, începînd cu data de 1 noiembrie 1994 se amina ocuparea posturilor vacante existente în cadrul numărului mediu de personal finanţat pe anul 1994, stabilit prin Legea nr. 36/1994, actualizat cu modificările aprobate potrivit dispoziţiilor legale, precum şi a celor care devin vacante după aceasta data, cu excepţia organelor autorităţii judecătoreşti şi Ministerului Justiţiei.
    Influentele privind cheltuielile de capital se vor repartiza pe obiectivele şi lucrările cuprinse în listele anexe la Legea nr. 36/1994 de către ordonatorii principali de credite, corespunzător cu derularea procesului investitional. Listele de investiţii astfel modificate se vor prezenta de către ordonatorii principali de credite la băncile finanţatoare, cu avizul Ministerului Finanţelor.
    Listele de investiţii modificate, anexe la bugetele locale, se aproba de autorităţile publice locale cu avizul organelor teritoriale ale Ministerului Finanţelor.
    Modificarea listelor de investiţii în condiţiile prevederilor art. 28 din Legea nr. 36/1994 se poate efectua pînă la 30 noiembrie 1994.
    ART. 3
    Cheltuielile pentru acţiunile social-culturale prevăzute în bugetul de stat pe anul 1994 se majorează cu suma de 163,4 miliarde lei pentru cheltuieli de personal şi cu 32,6 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi servicii şi se diminuează cu 4,0 miliarde lei pentru cheltuieli de capital.
    In vederea încadrării în noile niveluri aprobate pentru cheltuielile de personal în domeniile învăţămîntului şi sănătăţii, ministerele respective vor proceda la punerea în aplicare a programului de reforma în aceste domenii.
    ART. 4
    Cheltuielile pentru apărarea tarii se diminuează cu 18,4 miliarde lei, iar cheltuielile pentru ordinea publica cu 42,2 miliarde lei.
    ART. 5
    Cheltuielile pentru autorităţile publice se diminuează cu 56,0 miliarde lei, din care pentru:

                                                       - miliarde lei -
                                                       -----------------
  - Senat - 3,5
  - Camera Deputaţilor - 2,5
  - autoritatea judecătorească - 35,4
  - autoritatea executivă - 13,9

    ART. 6
    Cheltuielile bugetului de stat pentru domeniul economic se majorează cu 31,3 miliarde lei, iar în structura se majorează cu 4,0 miliarde lei pentru cheltuieli de personal, 62,5 miliarde lei pentru cheltuieli materiale şi servicii, 32,8 miliarde lei pentru cheltuieli de capital şi se diminuează cu 62,3 miliarde lei pentru subvenţii şi transferuri.
    Pe acţiuni economice, aceste influente se repartizează astfel:

                                                              - miliarde lei -
                                                              -----------------
  - industria extractivă, energetica, metalurgică, chimica
    şi alte subramuri ale industriei + 68,6
  - agricultura, silvicultura, ape, mediu înconjurător - 4,8
  - transporturi şi comunicaţii - 21,8
  - alte acţiuni economice - 10,7

    Sumele alocate pentru aplicarea Legii nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producătorilor agricoli sînt de 560,5 miliarde lei.
    ART. 7
    Suma de 10,0 miliarde lei, prevăzută conform art. 20 lit. b) din Legea nr. 36/1994, pentru asigurarea, în numele şi în contul statului, a creditelor de export acordate în anul 1994, se poate utiliza pentru stabilizarea ratei dobînzii la creditele pe termen scurt şi mediu acordate de Banca de Export-Import a României - S.A. şi de băncile comerciale în anii 1993 şi 1994 pentru producţia de export şi pentru exportul de maşini, utilaje, instalaţii complexe şi executarea de obiective în străinătate, precum şi pentru alte exporturi creditate pe termen scurt potrivit prevederilor legale.
    ART. 8
    Deficitul bugetului de stat pe anul 1994 se stabileşte în suma de 1.754,0 miliarde lei.
    Sinteza modificărilor bugetului de stat, la venituri, pe capitole şi subcapitole, iar la cheltuieli pe acţiuni, pe anul 1994, este prezentată în anexa nr. 1.
    Sinteza modificărilor cheltuielilor bugetului de stat pe anul 1994, cu detalierea pe articole de cheltuieli, este prezentată în anexa nr. 2.
    ART. 9
    Cheltuielile bugetului de stat pe anul 1994, pe ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, modificate, precum şi subvenţiile din bugetele acestora pentru completarea veniturilor proprii ale instituţiilor publice la care finanţarea cheltuielilor de funcţionare şi investiţii se asigura din venituri extrabugetare şi din alocaţii de la bugetul de stat, potrivit legii, sînt prezentate în anexa nr. 3*).
--------
    *) Anexa nr. 3 se publica ulterior şi se difuzează celor interesaţi.

    ART. 10
    Prevederile art. 23 din Legea nr. 36/1994 se modifica astfel: "In vederea respectării deficitului bugetului de stat în limita aprobată, diferenţa dintre creditele bugetare anuale, astfel cum sînt modificate prin prezenta ordonanţa, şi creditele bugetare deschise pentru primele 10 luni din acest an se blochează în proporţie de 50% . Aceste fonduri nu pot fi angajate şi utilizate de către ordonatorii principali de credite decît după deblocarea acestora cu aprobarea primului-ministru, pe baza cererilor justificate ale ordonatorilor principali de credite, cu avizul Ministerului Finanţelor, în funcţie de gradul de realizare a veniturilor bugetului de stat.
    Sînt exceptate de la prevederile alineatului precedent următoarele cheltuieli: alocaţiile de stat şi alte ajutoare pentru copii, pensiile, ajutoarele şi indemnizaţiile acordate potrivit legii, bursele pentru elevi şi studenţi, cheltuielile de personal, dobînzile aferente datoriei publice, fondurile de rezerva prevăzute în bugetul de stat, sumele destinate promovării şi sprijinirii exportului".
    ART. 11
    Ordonatorii principali de credite au obligaţia de a analiza lunar necesitatea menţinerii unor credite bugetare pentru care, în baza unor dispoziţii legale sau altor cauze, sarcinile au fost desfiinţate sau aminate şi de a propune anularea sau reducerea lor pentru majorarea Fondului de rezerva bugetară la dispoziţia Guvernului.
    Prin hotărîre a Guvernului, economiile realizate în condiţiile alineatului precedent se pot aloca Ministerului Industriilor pentru finanţarea cheltuielilor de capital la obiectivul "Centrala Nuclearo-electrica Cernavodă - Unitatea 1", în vederea punerii în funcţiune a acestui obiectiv.
    ART. 12
    Sumele defalcate din impozitul pe salarii, repartizate pe judeţe, municipiul Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov, sînt prevăzute în anexa nr. 4.
    Limitele minime pe acţiuni pentru asigurarea finanţării cheltuielilor materiale şi a celor privind prestările de servicii, cu excepţia medicamentelor şi materialelor sanitare aferente unităţilor sanitare, precum şi a cheltuielilor aferente acţiunii de asistenta socială, pe judeţe, municipiul Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov, sînt prevăzute în anexa nr. 5.
    ART. 13
    Transferurile din bugetul de stat către bugetele locale se repartizează pe judeţe, municipiul Bucureşti şi sectorul agricol Ilfov potrivit anexei nr. 6, fiind prevăzute cu afectatie specială, astfel:
    - pentru asigurarea protecţiei sociale vizind energia termica livrata populaţiei, la care preţul cu ridicată al producătorilor cumulat cu tariful de distribuţie depăşeşte nivelul maxim al preţului de livrare stabilit pentru populaţie, şi numai pentru distribuţia aferentă energiei termice livrate de Regia Autonomă de Electricitate "Renel" pentru populaţie, precum şi pentru asigurarea functionalitatii serviciilor de transport urban în comun, de călători, potrivit dispoziţiilor legale, care pot fi acoperite, în completarea, şi din venituri proprii şi din sume defalcate din impozitul pe salarii;
    - pentru cheltuielile de capital la obiectivele şi lucrările de investiţii noi sau în continuare, de natura celor prevăzute în anexa nr. 7 la Legea nr. 36/1994, integral sau în completarea surselor proprii, a altor fonduri legal constituite pentru finanţarea unor astfel de investiţii şi a alocaţiilor aprobate cu aceasta destinaţie prin bugetele locale.
    ART. 14
    Prevederile art. 24 alin. 2 din Legea nr. 36/1994 se modifica astfel: "Sumele încasate din avansuri şi din ratele lunare ale preţului pentru locuinţe construite din fondurile statului şi vîndute persoanelor fizice care la data vinzarii-cumpărării aveau calitatea de chiriaşi se vărsa integral la bugetele municipiilor, oraşelor sau comunelor pe teritoriul cărora se afla situate locuinţele respective, potrivit prevederilor Legii nr. 76/1994 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 85/1992 privind vînzarea de locuinţe şi spaţii cu alta destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unităţilor economice sau bugetare de stat".
    ART. 15
    In vederea continuării lucrărilor la autostrada Bucureşti-Feteşti şi pentru realizarea programului contractat cu antreprenorii, Banca Naţionala a României disponibilizeaza din profitul net realizat pe primul semestru al anului 1994 suma de 44 miliarde lei pe care o pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor pentru efectuarea plăţilor la lucrările nedecontate, precum şi a celor în curs de execuţie.
    De asemenea, Banca Naţionala a României aloca din profitul net realizat în anul 1994 suma de 10,0 miliarde lei pentru următoarele cheltuieli:
    - procurarea unor materiale, piese de schimb şi alte cheltuieli curente, precum şi achiziţionarea din import de aparatura şi utilaje de către Societatea Romana de Radiodifuziune, în suma de 4,0 miliarde lei;
    - continuarea unor lucrări de investiţii social-culturale (cămine, cantina studenteasca şi sala de sport) de către Academia de Studii Economice, în suma de 4,0 miliarde lei;
    - asigurarea fondurilor necesare aprovizionării cu apa a municipiului Zalău, în suma de 2,0 miliarde lei.
    Banca Naţionala a României aloca din profitul net realizat în anul 1994 suma de 77.438,9 milioane lei în aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 1/1994 privind acoperirea financiară a unor cheltuieli rămase neregularizate prin preluarea lor la datoria publica interna, reprezentind restituiri de dobînzi plătite de agenţii economici la credite pentru investiţii sistate, plata către agenţii economici a influentelor nefavorabile din modificarea cursului valutar, nealinierea preţurilor de livrare interne la preţurile modificate ale materiilor prime din import şi restituiri de cheltuieli efectuate pentru producţia în diferite stadii de execuţie destinată unor obiective de investiţii sistate.
    Pentru asigurarea surselor necesare executării lucrărilor agricole din toamna anului 1994, preluării produselor agricole de baza de la producători şi constituirii stocurilor de produse agroalimentare necesare consumului populaţiei în perioada toamna-iarna 1994-1995, se acorda credite cu dobînda bonificata. Suma aferentă dobînzii bonificate se suporta din profitul net realizat în anul 1994 de Banca Naţionala a României în limita a 200 miliarde lei.
    Guvernul şi Banca Naţionala a României vor lua măsurile necesare pentru aplicarea acestor prevederi.
    ART. 16
    Veniturile şi cheltuielile bugetelor fondurilor speciale, cu modificările corespunzătoare, sînt redate în anexele nr. 7-12.
    ART. 17
    Pierderile provocate de acţiunea negativa a factorilor naturali în anul 1994 asupra culturilor agricole vegetale se acoperă din fondurile alocate cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, precum şi din soldul Fondului special pentru agricultura, existent la data prezentei ordonanţe, ce s-a constituit potrivit prevederilor art. 33 din Legea bugetului de stat pe anul 1993 nr. 21/1993.
    Nivelul despăgubirilor de care vor beneficia producătorii agricoli indiferent de natura proprietăţii şi forma de exploatare a terenurilor pe fiecare cultura calamitata în funcţie de cheltuielile efectuate, zonelor calamitate, precum şi metodologia de acordare se aproba de Guvern, la propunerea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, cu avizul Ministerului Finanţelor.
    ART. 18
    Ordonatorii principali şi secundari de credite, în termen de 10 zile de la data prezentei ordonanţe, vor aproba şi vor transmite instituţiilor publice din subordine bugetele pe structura de cheltuieli prevăzută în anexa nr. 3.
    In cadrul aceluiaşi termen se vor aproba de către Guvern bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiilor autonome, pe anul 1994, din subordinea ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, care au influente din aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe.
    ART. 19
    In anul 1994, ratele pentru datoria publica interna preluată în condiţiile Legii nr. 7/1992, scadente pînă la 31 decembrie, şi dobînzile aferente se vor rambursa, respectiv plati, din sumele stabilite şi aprobate cu aceasta destinaţie de către Fondul Proprietăţii de Stat din vînzarea acţiunilor pe care statul le deţine la societăţile comerciale.
    ART. 20
    Se autorizează Ministerul Finanţelor pentru a introduce modificările aprobate prin prezenta ordonanţa în bugetul de stat şi în bugetele fondurilor speciale pe anul 1994, precum şi modificările aprobate potrivit dispoziţiilor legale.
    ART. 21
    Anexele nr. 1-12 fac parte integrantă din prezenta ordonanţa.

             PRIM-MINISTRU
             NICOLAE VACAROIU

                    Contrasemnează:
                   ----------------
           Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                      Florin Georgescu


    Bucureşti, 13 octombrie 1994.
    Nr. 1.


    ANEXA 1



                                                            BUGETUL DE STAT PE ANUL 1994
                                                                 - Sinteza -
                                                                                                                            - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                     Program Influente Program
                                    actualizat Credite ------------------------- rectificat Credite
                                  buget de stat externe Buget Credite buget de stat externe Total
                                                                    de stat externe
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
               0 1 2 3 4 5=1+3 6=2+4 7=5+6
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I. VENITURI - TOTAL 9.863.731.000 -56.200.000 9.807.531.000 9.807.531.000
 A. VENITURI CURENTE 9.858.231.000 -59.100.000 9.799.131.000 9.799.131.000
  1. VENITURI FISCALE 9.644.051.000 -395.755.000 9.248.296.000 9.248.296.000
   1.1. IMPOZITE DIRECTE 4.599.760.000 -26.985.000 4.572.775.000 4.572.775.000
   IMPOZITUL PE PROFIT 2.071.000.000 2.071.000.000 2.071.000.000
   IMPOZITUL PE SALARII 2.469.675.000 -39.300.000 2.430.375.000 2.430.375.000
Impozitul pe salarii - Total - 2.978.600.000 122.000.000 3.100.600.000 3.100.600.000
Sume defalcate din impozitul pe
salarii pentru bugetele locale -508.925.000 -161.300.000 -670.225.000 -670.225.000
   ALTE IMPOZITE DIRECTE 59.085.000 12.315.000 71.400.000 71.400.000
Impozitul pe veniturile
realizate de persoanele fizice
si juridice nerezidente 1.200.000 2.800.000 4.000.000 4.000.000
Impozitul pe sumele din vanzarea
activelor societatilor
comerciale cu capital de stat 6.000.000 6.000.000 6.000.000
Impozitul pe dividende la
societatile comerciale 51.100.000 8.900.000 60.000.000 60.000.000
Impozitul pe profit obtinut din
activitati comerciale ilicite
sau din nerespectarea Legii
privind protectia consumatorilor 750.000 250.000 1.000.000 1.000.000
Alte incasari din impozite
directe 35.000 365.000 400.000 400.000
   1.2. IMPOZITE INDIRECTE 5.044.291.000 -368.770.000 4.675.521.000 4.675.521.000
   ACCIZE SI IMPOZIT PE
   CIRCULATIE 1.207.577.000 -190.680.000 1.016.897.000 1.016.897.000
Impozitul pe circulatia
marfurilor 24.000.000 11.000.000 35.000.000 35.000.000
Accize 770.277.000 -201.680.000 568.597.000 568.597.000
Impozitul pe titeiul din
productia interna si gazele
naturale 413.300.000 413.300.000 413.300.000
   TAXE VAMALE 646.100.000 -15.600.000 630.500.000 630.500.000
Taxe vamale de la persoane
juridice 601.100.000 -15.600.000 585.500.000 585.500.000
Taxe vamale si alte venituri
incasate de la persoane fizice
prin unitatile vamale 45.000.000 45.000.000 45.000.000
   ALTE IMPOZITE INDIRECTE 65.934.000 81.066.000 147.000.000 147.000.000
Majorari si penalitati de
intarziere pentru venituri
nevarsate la termen 52.250.000 62.750.000 115.000.000 115.000.000
Taxe pentru acordarea licentelor
in vederea practicarii jocurilor
de noroc 6.000.000 4.000.000 10.000.000 10.000.000
Taxa asupra deplasarilor in
strainatate 4.000.000 16.000.000 20.000.000 20.000.000
Alte incasari din impozite
indirecte 3.684.000 -1.684.000 2.000.000 2.000.000
   TAXA PE VALOAREA ADAUGATA 3.124.680.000 -243.556.000 2.881.124.000 2.881.124.000
  2. VENITURI NEFISCALE 214.180.000 336.655.000 550.835.000 550.835.000
     VARSAMINTE DIN PROFITUL NET
     AL BANCII NATIONALE A
     ROMANIEI 87.900.000 280.000.000 367.900.000 367.900.000
     VARSAMINTE DIN PROFITUL NET
     AL REGIILOR AUTONOME 28.000.000 9.000.000 37.000.000 37.000.000
     VARSAMINTE DE LA
     INSTITUTIILE PUBLICE 53.450.000 7.650.000 61.100.000 61.100.000
Taxe de metrologie 200.000 100.000 300.000 300.000
Taxe pentru brevete de inventii
si inregistrarea marcilor de
fabrica 2.100.000 -400.000 1.700.000 1.700.000
Venituri din activitatea de
navigatie si alte prestari de
servicii in porturi si taxe
pentru folosirea drumurilor si
aeroporturilor civile 4.200.000 4.200.000 4.200.000
Taxe consulare 37.100.000 37.100.000 37.100.000
Taxe pentru analize efectuate de
laboratoare, altele decat cele
sanitare, de pe langa institutii 600.000 600.000 600.000
Venituri din incasarea
contravalorii lucrarilor de
combatere a daunatorilor si
bolilor in sectorul vegetal 1.200.000 700.000 1.900.000 1.900.000
Veniturile unitatilor de
reproductie si selectie a
animalelor 200.000 100.000 300.000 300.000
Veniturile circumscriptiilor,
laboratoarelor si dispensarelor
veterinare 3.000.000 3.000.000 6.000.000 6.000.000
Varsaminte din veniturile
institutiilor publice si
activitatilor autofinantate 250.000 550.000 800.000 800.000
Taxe si alte venituri din
protectia mediului 100.000 100.000 200.000 200.000
Alte venituri de la institutiile
publice 4.500.000 3.500.000 8.000.000 8.000.000
     DIVERSE VENITURI 44.830.000 40.005.000 84.835.000 84.835.000
Venituri din aplicarea
prescriptiei extinctive 800.000 4.200.000 5.000.000 5.000.000
Venituri din amenzile aplicate
potrivit dispozitiilor legale 11.000.000 11.000.000 11.000.000
Incasari din cota retinuta
conform Legii nr. 6/1973 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Restituiri de fonduri din
finantarea bugetara a anilor
precedenti 8.500.000 26.025.000 34.525.000 34.525.000
Varsaminte de la unitatile
economice comerciale din
sectorul public, reprezentand
plusuri de marfuri si produse,
constatate cu ocazia
inventarierilor ramase
definitive 1.200.000 1.200.000 1.200.000
Venituri din concesiuni 30.000 -20.000 10.000 10.000
Venituri din penalizari incasate
conform Hotararii Guvernului
nr. 90/1991 500.000 500.000 500.000
Incasarea dobanzilor aferente
ratelor lunare din vanzarea
locuintelor construite din
fondurile statului 1.600.000 1.600.000 1.600.000
Incasari din alte surse 18.000.000 18.000.000 18.000.000
Incasari din valorificarea
bunurilor confiscate si alte
sume constatate o data cu
confiscarea, potrivit legii 2.200.000 9.800.000 12.000.000 12.000.000

B. VENITURI DIN CAPITAL 5.500.000 2.900.000 8.400.000 8.400.000
     VENITURI DIN VALORIFICAREA
     UNOR BUNURI ALE STATULUI 5.500.000 2.900.000 8.400.000 8.400.000
Venituri din valorificarea unor
bunuri ale institutiilor publice 2.500.000 2.900.000 5.400.000 5.400.000
Venituri din valorificarea
stocurilor de la rezerva de stat
si de mobilizare 3.000.000 3.000.000 3.000.000

II. CHELTUIELI - TOTAL 11.742.126.102 269.172.500*) -180.628.580 -28.514.900 11.561.497.522 240.657.600**) 11.802.155.122
 CHELTUIELI CURENTE 9.892.663.034 106.404.500 -187.921.390 6.195.500 9.704.741.644 112.600.000 9.817.341.644
  CHELTUIELI DE PERSONAL 3.130.776.375 109.184.885 3.239.961.260 3.239.961.260
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 1.501.791.609 7.804.500 34.318.668 37.885.500 1.536.110.277 45.690.000 1.581.800.277
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 4.212.898.890 98.600.000 -104.805.121 -31.690.000 4.108.093.769 66.910.000 4.175.003.769
   Subventii pentru institutiile
   publice 151.619.960 -938.644 150.681.316 150.681.316
   Subventii pe produse si
   activitati 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 376.355.000 -87.129.316 289.225.684 289.225.684
   Transferuri 2.372.093.386 98.600.000 125.449.017 -31.690.000 2.497.542.403 66.910.000 2.564.452.403
  DOBANZI AFERENTE DATORIEI
  PUBLICE 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
  SUME PREVAZUTE IN POZITII
  GLOBALE CA REZERVE 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
 CHELTUIELI DE CAPITAL 1.677.361.120 162.768.000 16.949.690 -34.710.400 1.694.310.810 128.057.600 1.822.368.410
 IMPRUMUTURI 105.540.000 -3.900.000 101.640.000 101.640.000
   Imprumuturi acordate pentru
   finalizarea unor obiective
   aprobate prin conventii
   bilaterale si acorduri
   interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 66.561.948 -5.756.880 60.805.068 60.805.068
  Rambursari de credite externe 31.691.087 4.815.187 36.506.274 36.506.274
  Plati de dobanzi si comisioane 34.870.861 -10.572.067 24.298.794 24.298.794

     Partea I - Cheltuieli
     social-culturale 3.264.460.545 98.900.000 94.133.665 -5.330.000 3.358.594.210 93.570.000 3.452.164.210
CHELTUIELI CURENTE 3.097.128.356 5.500.000 98.821.365 39.070.000 3.195.949.721 44.570.000 3.240.519.721
CHELTUIELI DE PERSONAL 1.835.309.950 163.433.750 1.998.743.700 1.998.743.700
CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 426.070.670 5.500.000 32.585.800 39.070.000 458.656.470 44.570.000 503.226.470
SUBVENTII SI TRANSFERURI 835.747.736 -97.198.185 738.549.551 738.549.551
  Subventii pentru institutiile
  publice 74.351.250 77.900 74.429.150 74.429.150
  Transferuri 761.396.486 -97.276.085 664.120.401 664.120.401
 CHELTUIELI DE CAPITAL 141.980.050 93.400.000 -3.962.700 -44.400.000 138.017.350 49.000.000 187.017.350
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 25.352.139 -725.000 24.627.139 24.627.139
INVATAMANT 1.383.174.295 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.564.208.495 170.000 1.564.378.495
 CHELTUIELI CURENTE 1.321.726.170 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.502.760.370 170.000 1.502.930.370
  CHELTUIELI DE PERSONAL 1.033.931.200 162.784.500 1.196.715.700 1.196.715.700
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 234.099.370 5.500.000 18.145.800 -5.330.000 252.245.170 170.000 252.415.170
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 53.695.600 103.900 53.799.500 53.799.500
   Subventii pentru institutiile
   publice 6.818.200 73.900 6.892.100 6.892.100
   Transferuri 46.877.400 30.000 46.907.400 46.907.400
 CHELTUIELI DE CAPITAL 61.380.600 61.380.600 61.380.600
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 67.525 67.525 67.525
   Plati de dobanzi si
   comisioane 67.525 67.525 67.525
SANATATE 1.019.900.914 93.400.000 19.893.200 1.039.794.114 93.400.000 1.133.194.114
 CHELTUIELI CURENTE 926.093.800 24.628.900 44.400.000 950.722.700 44.400.000 995.122.700
  CHELTUIELI DE PERSONAL 793.061.000 682.900 793.743.900 793.743.900
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 133.032.800 23.946.000 44.400.000 156.978.800 44.400.000 201.378.800
  CHELTUIELI DE CAPITAL 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 25.284.614 -725.000 24.559.614 24.559.614
   Rambursari de credite externe 9.304.624 1.167.956 10.472.580 10.472.580
   Plati de dobanzi si
   comisioane 15.979.990 -1.892.956 14.087.034 14.087.034
CULTURA SI ARTA 108.092.000 300.000 108.392.000 108.392.000
 CHELTUIELI CURENTE 97.242.050 252.000 97.494.050 97.494.050
  CHELTUIELI DE PERSONAL 8.222.900 -35.000 8.187.900 8.187.900
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 41.950.500 41.950.500 41.950.500
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 47.068.650 287.000 47.355.650 47.355.650
   Subventii pentru institutiile
   publice 36.725.650 300.000 37.025.650 37.025.650
   Transferuri 10.343.000 -13.000 10.330.000 10.330.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 10.849.950 48.000 10.897.950 10.897.950
ASISTENTA SOCIALA 43.983.950 -26.350.735 17.633.215 17.633.215
 CHELTUIELI CURENTE 42.756.950 -26.350.735 16.406.215 16.406.215
  CHELTUIELI DE PERSONAL 94.850 1.350 96.200 96.200
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 16.988.000 -9.506.000 7.482.000 7.482.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 25.674.100 -16.846.085 8.828.015 8.828.015
   Subventii pentru institutiile
   publice 1.524.100 1.524.100 1.524.100
   Transferuri 24.150.000 -16.846.085 7.303.915 7.303.915
 CHELTUIELI DE CAPITAL 1.227.000 1.227.000 1.227.000
ALOCATII SI ALTE AJUTOARE PENTRU
COPII 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
  CHELTUIELI CURENTE 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
    Transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
PENSII, AJUTOARE SI INDEMNIZATII 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
  CHELTUIELI CURENTE 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
    Transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
ACTIVITATEA SPORTIVA SI DE
TINERET 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
  CHELTUIELI CURENTE 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
    Subventii pentru
    institutiile publice 29.283.300 -296.000 28.987.300 28.987.300
    Transferuri 3.880.000 3.880.000 3.880.000

    Partea a III-a - Gospodarie
    comunala si locuinte 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
GOSPODARIE COMUNALA SI LOCUINTE 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
  CHELTUIELI CURENTE 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
    Transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500

    Partea a IV-a - Apararea
    nationala 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
APARARE 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
  CHELTUIELI CURENTE 922.157.000 -18.400.000 903.757.000 903.757.000
  CHELTUIELI DE PERSONAL 494.822.200 -24.400.000 470.422.200 470.422.200
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 427.334.800 6.000.000 433.334.800 433.334.800
  CHELTUIELI DE CAPITAL 323.427.000 323.427.000 323.427.000
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 14.714.654 14.714.654 14.714.654
    Rambursari de credite
    externe 14.152.875 14.152.875 14.152.875
    Plati de dobanzi si
    comisioane 561.779 561.779 561.779

    Partea a V-a - Ordinea
    publica 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
ORDINEA PUBLICA 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
  CHELTUIELI CURENTE 610.087.600 -37.997.608 572.089.992 572.089.992
  CHELTUIELI DE PERSONAL 280.215.800 -13.788.900 266.426.900 266.426.900
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 252.974.100 -23.208.708 229.765.392 229.765.392
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
    Subventii pentru
    institutiile publice 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
  CHELTUIELI DE CAPITAL 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 13.766.625 -3.200.392 10.566.233 10.566.233
    Rambursari de credite
    externe 5.645.488 3.703.531 9.349.019 9.349.019
    Plati de dobanzi si
    comisioane 8.121.137 -6.903.923 1.217.214 1.217.214

    Partea a VI-a - Autoritatile
    publice 594.485.175 4.872.500 -56.022.700 -589.900 538.462.475 4.282.600 542.745.075
  CHELTUIELI CURENTE 485.283.295 1.204.500 -58.479.300 -1.204.500 426.803.995 426.803.995
  CHELTUIELI DE PERSONAL 288.816.400 -21.882.250 266.934.150 266.934.150
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 165.663.095 1.204.500 -37.392.450 -1.204.500 128.270.645 128.270.645
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
    Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
  CHELTUIELI DE CAPITAL 105.828.300 3.668.000 2.548.200 614.600 108.376.500 4.282.600 112.659.100
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
CHELTUIELI PENTRU PRESEDINTIA
ROMANIEI 6.022.100 -674.500 5.347.600 5.347.600
  CHELTUIELI CURENTE 5.425.500 -477.900 4.947.600 4.947.600
  CHELTUIELI DE PERSONAL 996.000 -35.000 961.000 961.000
    CHELTUIELI MATERIALE SI
    SERVICII 4.429.500 -442.900 3.986.600 3.986.600
  CHELTUIELI DE CAPITAL 596.600 -196.600 400.000 400.000
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII LEGISLATIVE 62.441.100 -5.999.000 56.442.100 56.442.100
  CHELTUIELI CURENTE 33.193.500 -5.659.000 27.534.500 27.534.500
    CHELTUIELI DE PERSONAL 26.188.300 -5.312.400 20.875.900 20.875.900
    CHELTUIELI MATERIALE SI
    SERVICII 7.005.200 -346.600 6.658.600 6.658.600
  CHELTUIELI DE CAPITAL 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII JUDECATORESTI 142.487.100 -35.400.000 107.087.100 107.087.100
  CHELTUIELI CURENTE 131.628.700 -36.100.000 95.528.700 95.528.700
    CHELTUIELI DE PERSONAL 64.906.900 -5.700.000 59.206.900 59.206.900
    CHELTUIELI MATERIALE SI
    SERVICII 66.721.800 -30.400.000 36.321.800 36.321.800
  CHELTUIELI DE CAPITAL 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII EXECUTIVE 359.375.275 4.872.500 -13.949.200 -589.900 345.426.075 4.282.600 349.708.675
  CHELTUIELI CURENTE 293.727.895 1.204.500 -15.241.800 -1.204.500 278.486.095 278.486.095
    CHELTUIELI DE PERSONAL 180.468.800 -9.834.850 170.633.950 170.633.950
    CHELTUIELI MATERIALE SI
    SERVICII 82.455.295 1.204.500 -6.202.350 -1.204.500 76.252.945 76.252.945
    SUBVENTII SI TRANSFERURI 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
     Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
     Contributii si cotizatii la
     organisme internationale 30.103.800 795.400 30.899.200 30.899.200
     Alte transferuri 700.000 700.000 700.000
  CHELTUIELI DE CAPITAL 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
    Rambursari de credite
    externe 2.588.100 -56.300 2.531.800 2.531.800
    Plati de dobanzi si
    comisioane 785.480 -35.300 750.180 750.180
CHELTUIELI PENTRU ALTE ORGANE
ALE AUTORITATII PUBLICE 24.159.600 24.159.600 24.159.600
  CHELTUIELI CURENTE 21.307.700 -1.000.600 20.307.100 20.307.100
    CHELTUIELI DE PERSONAL 16.256.400 -1.000.000 15.256.400 15.256.400
    CHELTUIELI MATERIALE SI
    SERVICII 5.051.300 -600 5.050.700 5.050.700
  CHELTUIELI DE CAPITAL 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500

    Partea a VII-a - Actiuni
    economice 3.763.119.814 108.825.000 31.323.205 -22.595.000 3.794.443.019 86.230.000 3.880.673.019
  CHELTUIELI CURENTE 2.735.154.254 99.700.000 4.198.903 -31.670.000 2.739.353.157 68.030.000 2.807.383.157
  CHELTUIELI DE PERSONAL 160.392.125 4.033.785 164.425.910 164.425.910
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 172.570.275 1.100.000 62.504.226 20.000 235.074.501 1.120.000 236.194.501
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 2.402.191.854 98.600.000 -62.339.108 -31.690.000 2.339.852.746 66.910.000 2.406.762.746
    Subventii pentru
    institutiile publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
    Subventii pe produse si
    activitati 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
    Subventii pentru acoperirea
    diferentelor de pret si
    tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
    Prime acordate
    producatorilor agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
    Transferuri 712.755.300 98.600.000 166.992.930 -31.690.000 879.748.230 66.910.000 946.658.230
  CHELTUIELI DE CAPITAL 924.910.610 9.125.000 32.764.190 9.075.000 957.674.800 18.200.000 975.874.800
  IMPRUMUTURI 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
  RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
  SI PLATI DE DOBANZI SI
  COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 9.354.950 -1.739.888 7.615.062 7.615.062
CERCETARE STIINTIFICA 48.287.330 48.287.330 48.287.330
  CHELTUIELI CURENTE 46.758.930 46.758.930 46.758.930
  CHELTUIELI DE PERSONAL 13.378.300 -489.725 12.888.575 12.888.575
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 33.009.620 506.269 33.515.889 33.515.889
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 371.010 -16.544 354.466 354.466
    Subventii pentru
    institutiile publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
  CHELTUIELI DE CAPITAL 1.528.400 1.528.400 1.528.400
PROSPECTIUNI SI LUCRARI
GEOLOGICE DE CERCETARE PENTRU
DESCOPERIRI DE ZACAMINTE NOI 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
  CHELTUIELI CURENTE 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
INDUSTRIA EXTRACTIVA,
ENERGETICA, METALURGICA, CHIMICA
SI ALTE SUBRAMURI ALE INDUSTRIEI 1.191.432.720 1.100.000 68.626.112 20.000 1.260.058.832 1.120.000 1.261.178.832
 CHELTUIELI CURENTE 703.085.766 1.100.000 18.366.000 20.000 721.451.766 1.120.000 722.571.766
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 703.085.766 18.366.000 721.451.766 721.451.766
   Subventii pe produse si
   activitati 607.045.766 28.366.000 635.411.766 635.411.766
   Transferuri 96.040.000 -10.000.000 86.040.000 86.040.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 62.050 260.112 322.162 322.162
   Plati de dobanzi si
   comisioane 62.050 260.112 322.162 322.162
AGRICULTURA, SILVICULTURA, APE,
MEDIU INCONJURATOR 1.216.165.178 9.125.000 -4.762.164 9.075.000 1.211.403.014 18.200.000 1.229.603.014
 CHELTUIELI CURENTE 1.100.858.178 -4.351.964 1.096.506.214 1.096.506.214
  CHELTUIELI DE PERSONAL 126.894.100 3.467.900 130.362.000 130.362.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 48.897.300 63.439.700 112.337.000 112.337.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 925.066.778 -71.259.564 853.807.214 853.807.214
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 544.882.178 -161.552.178 383.330.000 383.330.000
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
   Transferuri 3.949.600 177.421.930 181.371.530 181.371.530
 CHELTUIELI DE CAPITAL 112.569.500 9.125.000 -410.200 9.075.000 112.159.300 18.200.000 130.359.300
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 2.737.500 2.737.500 2.737.500
   Plati de dobanzi si
   comisioane 2.737.500 2.737.500 2.737.500
TRANSPORTURI SI COMUNICATII 648.665.231 98.600.000 -21.799.000 -31.690.000 626.866.231 66.910.000 693.776.231
 CHELTUIELI CURENTE 520.768.455 98.600.000 -12.979.000 -31.690.000 507.789.455 66.910.000 574.699.455
  CHELTUIELI DE PERSONAL 4.185.000 450.000 4.635.000 4.635.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 6.915.155 -1.000.000 5.915.155 5.915.155
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 509.668.300 98.600.000 -12.429.000 -31.690.000 497.239.300 66.910.000 564.149.300
   Subventii pe produse si
   activitati 35.902.600 8.000.000 43.902.600 43.902.600
   Transferuri 473.765.700 98.600.000 -20.429.000 -31.690.000 453.336.700 66.910.000 520.246.700
 CHELTUIELI DE CAPITAL 121.341.376 -6.820.000 114.521.376 114.521.376
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
   Plati de dobanzi si
   comisioane 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
ALTE ACTIUNI ECONOMICE 584.222.355 -10.691.743 573.530.612 573.530.612
 CHELTUIELI CURENTE 289.335.925 3.213.867 292.549.792 292.549.792
  CHELTUIELI DE PERSONAL 15.934.725 605.610 16.540.335 16.540.335
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 9.401.200 -391.743 9.009.457 9.009.457
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 264.000.000 3.000.000 267.000.000 267.000.000
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 125.000.000 -17.000.000 108.000.000 108.000.000
   Transferuri 139.000.000 20.000.000 159.000.000 159.000.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 201.186.430 -10.005.610 191.180.820 191.180.820
 IMPRUMUTURI 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
   Imprumuturi acordate pentru
   finalizarea unor obiective
   aprobate prin conventii
   bilaterale si acorduri
   interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000

   Partea a VIII-a - Alte
   actiuni 164.840.029 -2.960.000 161.880.029 161.880.029
 CHELTUIELI CURENTE 137.321.469 -4.260.000 133.061.469 133.061.469
  CHELTUIELI DE PERSONAL 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 8.922.900 121.700 9.044.600 9.044.600
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 120.000 120.000 120.000
   Transferuri 8.802.900 121.700 8.924.600 8.924.600
 CHELTUIELI DE CAPITAL 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
ALTE ACTIUNI 158.880.729 -2.960.000 155.920.729 155.920.729
 CHELTUIELI CURENTE 131.362.169 -4.260.000 127.102.169 127.102.169
  CHELTUIELI DE PERSONAL 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 2.963.600 121.700 3.085.300 3.085.300
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 120.000 120.000 120.000
   Transferuri 2.843.600 121.700 2.965.300 2.965.300
 CHELTUIELI DE CAPITAL 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
CHELTUIELI DIN FONDUL DE
INTERVENTIE 5.959.300 5.959.300 5.959.300
 CHELTUIELI CURENTE 5.959.300 5.959.300 5.959.300
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 5.959.300 5.959.300 5.959.300
   Transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300

   Partea a IX-a - Transferuri 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
TRANSFERURI DIN BUGETUL DE STAT 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetele locale
   pentru asigurarea protectiei
   sociale a populatiei pentru
   energie termica si transport
   urban de calatori 295.140.900 -13.300.000 281.840.900 281.840.900
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetele locale
   pentru investitii 476.000.000 57.000.000 533.000.000 533.000.000
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetul fondului
   de risc si accident 5.000.000 14.000.000 19.000.000 19.000.000
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetul
   asigurarilor sociale de stat 2.509.072 2.509.072 2.509.072

    Partea a X-a - Imprumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
IMPRUMUTURI 11.840.000 11.840.000 11.840.000
   Imprumut acordat din fondul
   pentru infiintarea Corpului
   Gardienilor Publici 11.840.000 11.840.000 11.840.000

    Partea a XI-a - Datoria
    publica 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
DOBANZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
   Dobanzi aferente datoriei
   publice interne 983.048.800 -242.786.000 740.262.800 740.262.800
   Dobanzi aferente datoriei
   publice externe 13.585.000 13.585.000 13.585.000
   Cheltuieli ocazionate de
   emisiunea si plasarea
   titlurilor de stat si de
   riscul garantiilor date de
   stat in conditiile legii 43.653.000 43.653.000 43.653.000

    Partea a XII-a - Rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
   Fondul de rezerva bugetara la
   dispozitia Guvernului 4.708.660 14.166.178 18.874.838 18.874.838
   Fondul de interventie la
   dispozitia Guvernului 40.700 1.000.000 1.040.700 1.040.700
Fondul la dispozitia Guvernului
Romaniei pentru relatiile cu
Republica Moldova 1.000.000 1.000.000 1.000.000
Fondul de infiintare a Corpului
Gardienilor Publici 2.160.000 2.160.000 2.160.000
DEFICIT -1.878.395.102 -269.172.500 124.428.580 28.514.900 -1.753.966.522 -240.657.600
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------
    *) În funcţie de derularea programelor de împrumut, în înţelegere cu împrumutătorii, se vor putea efectua modificări în structură şi pe beneficiari, cu aprobarea Guvernului.
    **) Alocaţiile şi alte ajutoare pentru copii aferente lunii decembrie 1994 se vor plăti în cursul lunii ianuarie 1995 din prevederile bugetare pe anul 1995.

    ANEXA 2


                                                      SINTEZA
                                      CHELTUIELILOR BUGETULUI DE STAT PE ANUL 1994
                                          (detalierea pe articole de cheltuieli)
                                                                                                                               - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                     Program Influente Program
                                    actualizat Credite ------------------------- rectificat Credite
                                  buget de stat externe Buget Credite buget de stat externe Total
                                                                    de stat externe
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
               0 1 2 3 4 5=1+3 6=2+4 7=5+6
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
II. CHELTUIELI - TOTAL 11.742.126.102 269.172.500*) -180.628.580 -28.514.900 11.561.497.522 240.657.600**) 11.802.155.122
 CHELTUIELI CURENTE 9.892.663.034 106.404.500 -187.921.390 6.195.500 9.704.741.644 112.600.000 9.817.341.644
  CHELTUIELI DE PERSONAL 3.130.776.375 109.184.885 3.239.961.260 3.239.961.260
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 1.501.791.609 7.804.500 34.318.668 37.885.500 1.536.110.277 45.690.000 1.581.800.277
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 4.212.898.890 98.600.000 -104.805.121 -31.690.000 4.108.093.769 66.910.000 4.175.003.769
   Subventii pentru institutiile
   publice 151.619.960 -938.644 150.681.316 150.681.316
   Subventii pe produse si
   activitati 642.948.366 36.366.000 679.314.366 679.314.366
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 669.882.178 -178.552.178 491.330.000 491.330.000
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 376.355.000 -87.129.316 289.225.684 289.225.684
   Transferuri 2.372.093.386 98.600.000 125.449.017 -31.690.000 2.497.542.403 66.910.000 2.564.452.403
  DOBANZI AFERENTE DATORIEI
  PUBLICE 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
  SUME PREVAZUTE IN POZITII
  GLOBALE CA REZERVE 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
 CHELTUIELI DE CAPITAL 1.677.361.120 162.768.000 16.949.690 -34.710.400 1.694.310.810 128.057.600 1.822.368.410
  IMPRUMUTURI 105.540.000 -3.900.000 101.640.000 101.640.000
   Imprumuturi acordate pentru
   finalizarea unor obiective
   aprobate prin conventii
   bilaterale si acorduri
   interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 66.561.948 -5.756.880 60.805.068 60.805.068
   Rambursari de credite externe 31.691.087 4.815.187 36.506.274 36.506.274
   Plati de dobanzi si
   comisioane 34.870.861 -10.572.067 24.298.794 24.298.794
INVATAMANT 1.383.174.295 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.564.208.495 170.000 1.564.378.495
 CHELTUIELI CURENTE 1.321.726.170 5.500.000 181.034.200 -5.330.000 1.502.760.370 170.000 1.502.930.370
  CHELTUIELI DE PERSONAL 1.033.931.200 162.784.500 1.196.715.700 1.196.715.700
   Cheltuieli cu salariile 793.074.865 125.213.210 918.288.075 918.288.075
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 197.846.497 30.806.054 228.652.551 228.652.551
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 39.561.441 6.262.541 45.823.982 45.823.982
   Deplasari, detasari,
   transferari 3.448.397 502.695 3.951.092 3.951.092
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 234.099.370 5.500.000 18.145.800 -5.330.000 252.245.170 170.000 252.415.170
   Drepturi cu caracter social 24.670.903 547.500 -547.500 24.670.903 24.670.903
   Hrana 42.470.991 59.000 42.529.991 42.529.991
   Medicamente si materiale
   sanitare 643.254 643.254 643.254
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 114.659.449 9.972.412 124.631.861 124.631.861
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 5.136.653 5.993.425 11.130.078 11.130.078
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 14.834.757 -1.271 14.833.486 14.833.486
   Reparatii curente 21.792.669 1.122.400 22.915.069 22.915.069
   Reparatii capitale 7.627.460 1.010.000 8.637.460 8.637.460
   Carti si publicatii 2.005.108 857 2.005.965 2.005.965
   Alte cheltuieli 258.126 4.952.500 -11.023 -4.782.500 247.103 170.000 417.103
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 53.695.600 103.900 53.799.500 53.799.500
   Subventii pentru institutiile
   publice 6.818.200 73.900 6.892.100 6.892.100
   Transferuri 46.877.400 30.000 46.907.400 46.907.400
 CHELTUIELI DE CAPITAL 61.380.600 61.380.600 61.380.600
   Investitii ale institutiilor
   publice 61.380.600 61.380.600 61.380.600
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 67.525 67.525 67.525
   Plati de dobanzi si
   comisioane 67.525 67.525 67.525
SANATATE 1.019.900.914 93.400.000 19.893.200 1.039.794.114 93.400.000 1.133.194.114
 CHELTUIELI CURENTE 926.093.800 24.628.900 44.400.000 950.722.700 44.400.000 995.122.700
  CHELTUIELI DE PERSONAL 793.061.000 682.900 793.743.900 793.743.900
   Cheltuieli cu salariile 605.403.650 635.390 606.039.040 606.039.040
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 156.064.700 35.420 156.100.120 156.100.120
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 29.986.140 12.090 29.998.230 29.998.230
   Deplasari, detasari,
   transferari 1.606.510 1.606.510 1.606.510
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 133.032.800 23.946.000 44.400.000 156.978.800 44.400.000 201.378.800
   Drepturi cu caracter social 864.200 864.200 864.200
   Hrana 8.273.596 -55.000 8.218.596 8.218.596
   Medicamente si materiale
   sanitare 83.712.191 21.377.400 44.400.000 105.089.591 44.400.000 149.489.591
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 10.209.220 55.000 10.264.220 10.264.220
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 4.095.600 -1.500 4.094.100 4.094.100
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 1.895.680 10.000 1.905.680 1.905.680
   Reparatii curente 14.627.200 10.000 14.637.200 14.637.200
   Reparatii capitale 6.230.000 2.520.000 8.750.000 8.750.000
   Carti si publicatii 130.713 100 130.813 130.813
   Alte cheltuieli 2.994.400 30.000 3.024.400 3.024.400
 CHELTUIELI DE CAPITAL 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
   Investitii ale institutiilor
   publice 68.522.500 93.400.000 -4.010.700 -44.400.000 64.511.800 49.000.000 113.511.800
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 25.284.614 -725.000 24.559.614 24.559.614
   Rambursari de credite externe 9.304.624 1.167.956 10.472.580 10.472.580
   Plati de dobanzi si
   comisioane 15.979.990 -1.892.956 14.087.034 14.087.034
CULTURA SI ARTA 108.092.000 300.000 108.392.000 108.392.000
 CHELTUIELI CURENTE 97.242.050 252.000 97.494.050 97.494.050
  CHELTUIELI DE PERSONAL 8.222.900 -35.000 8.187.900 8.187.900
   Cheltuieli cu salariile 5.241.080 5.241.080 5.241.080
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 1.310.510 1.310.510 1.310.510
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 262.480 262.480 262.480
   Deplasari, detasari,
   transferari 1.408.830 -35.000 1.373.830 1.373.830
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 41.950.500 41.950.500 41.950.500
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 1.060.000 1.060.000 1.060.000
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 24.291.500 24.291.500 24.291.500
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 62.000 62.000 62.000
   Reparatii curente 291.000 291.000 291.000
   Reparatii capitale 11.965.000 20.000 11.985.000 11.985.000
   Carti si publicatii 153.000 153.000 153.000
   Alte cheltuieli 4.128.000 -20.000 4.108.000 4.108.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 47.068.650 287.000 47.355.650 47.355.650
   Subventii pentru institutiile
   publice 36.725.650 300.000 37.025.650 37.025.650
   Transferuri 10.343.000 -13.000 10.330.000 10.330.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 10.849.950 48.000 10.897.950 10.897.950
   Investitii ale institutiilor
   publice 10.844.950 48.000 10.892.950 10.892.950
   Investitii ale regiilor
   autonome si societatilor
   comerciale de stat 5.000 5.000 5.000
ASISTENTA SOCIALA 43.983.950 -26.350.735 17.633.215 17.633.215
 CHELTUIELI CURENTE 42.756.950 -26.350.735 16.406.215 16.406.215
  CHELTUIELI DE PERSONAL 94.850 1.350 96.200 96.200
   Cheltuieli cu salariile 72.913 852 73.765 73.765
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 18.230 215 18.445 18.445
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 3.646 44 3.690 3.690
   Deplasari, detasari,
   transferari 61 239 300 300
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 16.988.000 -9.506.000 7.482.000 7.482.000
   Drepturi cu caracter social 16.786.100 -9.506.000 7.280.100 7.280.100
   Hrana 85.700 85.700 85.700
   Medicamente si materiale
   sanitare 2.500 2.500 2.500
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 27.500 27.500 27.500
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 8.000 8.000 8.000
   Reparatii curente 62.000 62.000 62.000
   Alte cheltuieli 16.200 16.200 16.200
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 25.674.100 -16.846.085 8.828.015 8.828.015
   Subventii pentru institutiile
   publice 1.524.100 1.524.100 1.524.100
   Transferuri 24.150.000 -16.846.085 7.303.915 7.303.915
 CHELTUIELI DE CAPITAL 1.227.000 1.227.000 1.227.000
   Investitii ale institutiilor
   publice 1.227.000 1.227.000 1.227.000
ALOCATII SI ALTE AJUTOARE PENTRU
COPII 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
 CHELTUIELI CURENTE 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
   Transferuri 449.377.086 -80.600.000 368.777.086 368.777.086
PENSII, AJUTOARE SI INDEMNIZATII 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
 CHELTUIELI CURENTE 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
   Transferuri 226.769.000 153.000 226.922.000 226.922.000
ACTIVITATEA SPORTIVA SI DE
TINERET 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
 CHELTUIELI CURENTE 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 33.163.300 -296.000 32.867.300 32.867.300
   Subventii pentru institutiile
   publice 29.283.300 -296.000 28.987.300 28.987.300
   Transferuri 3.880.000 3.880.000 3.880.000
GOSPODARIE COMUNALA SI LOCUINTE 148.250.500 -20.094.000 128.156.500 128.156.500
 CHELTUIELI CURENTE 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
   Transferuri 82.194.000 -5.394.000 76.800.000 76.800.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500
   Investitii ale institutiilor
   publice 66.056.500 -14.700.000 51.356.500 51.356.500
APARARE 1.260.298.654 -18.400.000 1.241.898.654 1.241.898.654
 CHELTUIELI CURENTE 922.157.000 -18.400.000 903.757.000 903.757.000
  CHELTUIELI DE PERSONAL 494.822.200 -24.400.000 470.422.200 470.422.200
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 427.334.800 6.000.000 433.334.800 433.334.800
 CHELTUIELI DE CAPITAL 323.427.000 323.427.000 323.427.000
   Investitii ale institutiilor
   publice 323.427.000 323.427.000 323.427.000
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 14.714.654 14.714.654 14.714.654
   Rambursari de credite externe 14.152.875 14.152.875 14.152.875
   Plati de dobanzi si
   comisioane 561.779 561.779 561.779
ORDINEA PUBLICA 711.494.325 56.575.000 -42.198.000 669.296.325 56.575.000 725.871.325
 CHELTUIELI CURENTE 610.087.600 -37.997.608 572.089.992 572.089.992
  CHELTUIELI DE PERSONAL 280.215.800 -13.788.900 266.426.900 266.426.900
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 252.974.100 -23.208.708 229.765.392 229.765.392
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
   Subventii pentru institutiile
   publice 76.897.700 -1.000.000 75.897.700 75.897.700
 CHELTUIELI DE CAPITAL 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
   Investitii ale institutiilor
   publice 87.640.100 56.575.000 -1.000.000 86.640.100 56.575.000 143.215.100
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 13.766.625 -3.200.392 10.566.233 10.566.233
   Rambursari de credite externe 5.645.488 3.703.531 9.349.019 9.349.019
   Plati de dobanzi si
   comisioane 8.121.137 -6.903.923 1.217.214 1.217.214
CHELTUIELI PENTRU PRESEDINTIA
ROMANIEI 6.022.100 -674.500 5.347.600 5.347.600
 CHELTUIELI CURENTE 5.425.500 -477.900 4.947.600 4.947.600
  CHELTUIELI DE PERSONAL 996.000 -35.000 961.000 961.000
   Cheltuieli cu salariile 675.100 -26.900 648.200 648.200
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 166.900 -6.750 160.150 160.150
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 33.400 -1.350 32.050 32.050
   Deplasari, detasari,
   transferari 120.600 120.600 120.600
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 4.429.500 -442.900 3.986.600 3.986.600
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 528.700 528.700 528.700
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 664.200 664.200 664.200
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 13.100 13.100 13.100
   Reparatii curente 266.500 266.500 266.500
   Carti si publicatii 39.300 39.300 39.300
   Alte cheltuieli 2.917.700 -442.900 2.474.800 2.474.800
 CHELTUIELI DE CAPITAL 596.600 -196.600 400.000 400.000
   Investitii ale institutiilor
   publice 596.600 -196.600 400.000 400.000
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII LEGISLATIVE 62.441.100 -5.999.000 56.442.100 56.442.100
 CHELTUIELI CURENTE 33.193.500 -5.659.000 27.534.500 27.534.500
  CHELTUIELI DE PERSONAL 26.188.300 -5.312.400 20.875.900 20.875.900
   Cheltuieli cu salariile 11.905.900 -3.159.800 8.746.100 8.746.100
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 2.976.500 -789.900 2.186.600 2.186.600
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 595.300 -158.100 437.200 437.200
   Deplasari, detasari,
   transferari 10.710.600 -1.204.600 9.506.000 9.506.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 7.005.200 -346.600 6.658.600 6.658.600
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 3.901.800 -668.900 3.232.900 3.232.900
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 267.400 -43.600 223.800 223.800
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 48.700 48.700 48.700
   Reparatii curente 384.500 384.500 384.500
   Carti si publicatii 224.100 224.100 224.100
   Alte cheltuieli 2.178.700 365.900 2.544.600 2.544.600
 CHELTUIELI DE CAPITAL 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
   Investitii ale institutiilor
   publice 29.247.600 -340.000 28.907.600 28.907.600
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII JUDECATORESTI 142.487.100 -35.400.000 107.087.100 107.087.100
 CHELTUIELI CURENTE 131.628.700 -36.100.000 95.528.700 95.528.700
  CHELTUIELI DE PERSONAL 64.906.900 -5.700.000 59.206.900 59.206.900
   Cheltuieli cu salariile 49.521.800 -4.383.800 45.138.000 45.138.000
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 12.380.500 -1.098.500 11.282.000 11.282.000
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 2.476.200 -217.700 2.258.500 2.258.500
   Deplasari, detasari,
   transferari 528.400 528.400 528.400
 CHELTUIELI MATERIALE SI
 SERVICII 66.721.800 -30.400.000 36.321.800 36.321.800
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 6.181.900 -755.100 5.426.800 5.426.800
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 16.429.800 -11.644.600 4.785.200 4.785.200
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 749.200 749.200 749.200
   Reparatii curente 11.868.800 -6.705.500 5.163.300 5.163.300
   Reparatii capitale 30.583.700 -11.193.700 19.390.000 19.390.000
   Carti si publicatii 523.600 -68.000 455.600 455.600
   Alte cheltuieli 384.800 -33.100 351.700 351.700
 CHELTUIELI DE CAPITAL 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
   Investitii ale institutiilor
   publice 10.858.400 700.000 11.558.400 11.558.400
CHELTUIELI PENTRU ORGANELE
AUTORITATII EXECUTIVE 359.375.275 4.872.500 -13.949.200 -589.900 345.426.075 4.282.600 349.708.675
 CHELTUIELI CURENTE 293.727.895 1.204.500 -15.241.800 -1.204.500 278.486.095 278.486.095
  CHELTUIELI DE PERSONAL 180.468.800 -9.834.850 170.633.950 170.633.950
   Cheltuieli cu salariile 134.535.000 -9.692.250 124.842.750 124.842.750
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 27.283.433 -1.684.160 25.599.273 25.599.273
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 5.456.867 -337.090 5.119.777 5.119.777
   Deplasari, detasari,
   transferari 13.193.500 1.878.650 15.072.150 15.072.150
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 82.455.295 1.204.500 -6.202.350 -1.204.500 76.252.945 76.252.945
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 44.502.600 -6.616.150 37.886.450 37.886.450
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 3.424.300 323.800 3.748.100 3.748.100
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 1.390.000 25.000 1.415.000 1.415.000
   Reparatii curente 7.048.100 1.076.600 8.124.700 8.124.700
   Reparatii capitale 7.811.300 -416.600 7.394.700 7.394.700
   Carti si publicatii 1.336.720 32.500 1.369.220 1.369.220
   Alte cheltuieli 16.942.275 1.204.500 -627.500 -1.204.500 16.314.775 16.314.775
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
   Transferuri 30.803.800 795.400 31.599.200 31.599.200
   Contributii si cotizatii la
   organisme internationale 30.103.800 795.400 30.899.200 30.899.200
   Alte transferuri 700.000 700.000 700.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
   Investitii ale institutiilor
   publice 62.273.800 3.668.000 1.384.200 614.600 63.658.000 4.282.600 67.940.600
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 3.373.580 -91.600 3.281.980 3.281.980
   Rambursari de credite externe 2.588.100 -56.300 2.531.800 2.531.800
   Plati de dobanzi si
   comisioane 785.480 -35.300 750.180 750.180
CHELTUIELI PENTRU ALTE ORGANE
ALE AUTORITATII PUBLICE 24.159.600 24.159.600 24.159.600
 CHELTUIELI CURENTE 21.307.700 -1.000.600 20.307.100 20.307.100
  CHELTUIELI DE PERSONAL 16.256.400 -1.000.000 15.256.400 15.256.400
   Cheltuieli cu salariile 12.099.200 -999.230 11.099.970 11.099.970
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 3.024.800 -250.307 2.774.493 2.774.493
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 605.000 -50.463 554.537 554.537
   Deplasari, detasari,
   transferari 527.400 300.000 827.400 827.400
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 5.051.300 -600 5.050.700 5.050.700
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 1.443.000 1.443.000 1.443.000
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 71.000 71.000 71.000
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 58.800 58.800 58.800
   Reparatii curente 325.200 325.200 325.200
   Reparatii capitale 2.603.900 2.603.900 2.603.900
   Carti si publicatii 230.700 230.700 230.700
   Alte cheltuieli 318.700 -600 318.100 318.100
 CHELTUIELI DE CAPITAL 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500
   Investitii ale institutiilor
   publice 2.851.900 1.000.600 3.852.500 3.852.500
CERCETARE STIINTIFICA 48.287.330 48.287.330 48.287.330
 CHELTUIELI CURENTE 46.758.930 46.758.930 46.758.930
  CHELTUIELI DE PERSONAL 13.378.300 -489.725 12.888.575 12.888.575
   Cheltuieli cu salariile 9.510.972 -11.659 9.499.313 9.499.313
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 2.377.249 -2.914 2.374.335 2.374.335
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 475.547 -583 474.964 474.964
   Deplasari, detasari,
   transferari 1.014.532 -474.569 539.963 539.963
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 33.009.620 506.269 33.515.889 33.515.889
   Drepturi cu caracter social 6.430 6.430 6.430
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 1.591.600 1.591.600 1.591.600
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 7.388.300 7.388.300 7.388.300
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 33.900 33.900 33.900
   Reparatii curente 129.000 129.000 129.000
   Reparatii capitale 1.519.000 1.519.000 1.519.000
   Carti si publicatii 193.000 193.000 193.000
   Alte cheltuieli 22.148.390 506.269 22.654.659 22.654.659
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 371.010 -16.544 354.466 354.466
   Subventii pentru institutiile
   publice 371.010 -16.544 354.466 354.466
 CHELTUIELI DE CAPITAL 1.528.400 1.528.400 1.528.400
   Investitii ale institutiilor
   publice 1.528.400 1.528.400 1.528.400
PROSPECTIUNI SI LUCRARI
GEOLOGICE DE CERCETARE PENTRU
DESCOPERIRI DE ZACAMINTE NOI 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
 CHELTUIELI CURENTE 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
   Alte cheltuieli 74.347.000 -50.000 74.297.000 74.297.000
INDUSTRIA EXTRACTIVA,
ENERGETICA, METALURGICA, CHIMICA
SI ALTE SUBRAMURI ALE INDUSTRIEI 1.191.432.720 1.100.000 68.626.112 20.000 1.260.058.832 1.120.000 1.261.178.832
 CHELTUIELI CURENTE 703.085.766 1.100.000 18.366.000 20.000 721.451.766 1.120.000 722.571.766
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
   Alte cheltuieli 1.100.000 20.000 1.120.000 1.120.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 703.085.766 18.366.000 721.451.766 721.451.766
   Subventii pe produse si
   activitati 607.045.766 28.366.000 635.411.766 635.411.766
   Transferuri 96.040.000 -10.000.000 86.040.000 86.040.000
  CHELTUIELI DE CAPITAL 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
   Investitii ale regiilor
   autonome si societatilor
   comerciale de stat 488.284.904 50.000.000 538.284.904 538.284.904
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 62.050 260.112 322.162 322.162
   Plati de dobanzi si
   comisioane 62.050 260.112 322.162 322.162
AGRICULTURA, SILVICULTURA,
APE, MEDIU INCONJURATOR 1.216.165.178 9.125.000 -4.762.164 9.075.000 1.211.403.014 18.200.000 1.229.603.014
 CHELTUIELI CURENTE 1.100.858.178 -4.351.964 1.096.506.214 1.096.506.214
  CHELTUIELI DE PERSONAL 126.894.100 3.467.900 130.362.000 130.362.000
   Cheltuieli cu salariile 96.152.385 2.668.500 98.820.885 98.820.885
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 24.038.096 666.175 24.704.271 24.704.271
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 4.807.619 133.225 4.940.844 4.940.844
   Deplasari, detasari,
   transferari 1.896.000 1.896.000 1.896.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 48.897.300 63.439.700 112.337.000 112.337.000
   Drepturi cu caracter social 2.500 2.500 2.500
   Hrana 254.280 254.280 254.280
   Medicamente si materiale
   sanitare 2.125.496 2.125.496 2.125.496
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 4.147.978 -30.000 4.117.978 4.117.978
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 27.956.758 -100.000 27.856.758 27.856.758
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 2.442.224 -1.000 2.441.224 2.441.224
   Reparatii curente 1.647.382 -10.000 1.637.382 1.637.382
   Reparatii capitale 1.190.045 -10.000 1.180.045 1.180.045
   Carti si publicatii 47.380 47.380 47.380
   Alte cheltuieli 9.083.257 63.590.700 72.673.957 72.673.957
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 925.066.778 -71.259.564 853.807.214 853.807.214
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 544.882.178 -161.552.178 383.330.000 383.330.000
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 376.235.000 -87.129.316 289.105.684 289.105.684
   Transferuri 3.949.600 177.421.930 181.371.530 181.371.530
 CHELTUIELI DE CAPITAL 112.569.500 9.125.000 -410.200 9.075.000 112.159.300 18.200.000 130.359.300
   Investitii ale institutiilor
   publice 12.944.953 -341.793 12.603.160 12.603.160
   Investitii ale regiilor
   autonome si societatilor
   comerciale de stat 99.624.547 9.125.000 -68.407 9.075.000 99.556.140 18.200.000 117.756.140
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 2.737.500 2.737.500 2.737.500
   Plati de dobanzi si
   comisioane 2.737.500 2.737.500 2.737.500
TRANSPORTURI SI COMUNICATII 648.665.231 98.600.000 -21.799.000 -31.690.000 626.866.231 66.910.000 693.776.231
 CHELTUIELI CURENTE 520.768.455 98.600.000 -12.979.000 -31.690.000 507.789.455 66.910.000 574.699.455
  CHELTUIELI DE PERSONAL 4.185.000 450.000 4.635.000 4.635.000
   Cheltuieli cu salariile 3.168.600 290.000 3.458.600 3.458.600
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 792.000 110.000 902.000 902.000
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 158.400 50.000 208.400 208.400
   Deplasari, detasari,
   transferari 66.000 66.000 66.000
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 6.915.155 -1.000.000 5.915.155 5.915.155
   Drepturi cu caracter social 40.000 40.000 40.000
   Hrana 470.100 470.100 470.100
   Medicamente si materiale
   sanitare 1.400 1.400 1.400
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 647.600 647.600 647.600
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 1.360.000 1.360.000 1.360.000
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 132.200 132.200 132.200
   Reparatii curente 951.700 951.700 951.700
   Reparatii capitale 439.800 439.800 439.800
   Carti si publicatii 385.555 385.555 385.555
   Alte cheltuieli 2.486.800 -1.000.000 1.486.800 1.486.800
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 509.668.300 98.600.000 -12.429.000 -31.690.000 497.239.300 66.910.000 564.149.300
   Subventii pe produse si
   activitati 35.902.600 8.000.000 43.902.600 43.902.600
   Transferuri 473.765.700 98.600.000 -20.429.000 -31.690.000 453.336.700 66.910.000 520.246.700
 CHELTUIELI DE CAPITAL 121.341.376 -6.820.000 114.521.376 114.521.376
   Investitii ale institutiilor
   publice 2.982.000 2.982.000 2.982.000
   Investitii ale regiilor
   autonome si societatilor
   comerciale de stat 118.359.376 -6.820.000 111.539.376 111.539.376
 RAMBURSARI DE CREDITE EXTERNE
 SI PLATI DE DOBANZI SI
 COMISIOANE AFERENTE ACESTORA 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
   Plati de dobanzi si
   comisioane 6.555.400 -2.000.000 4.555.400 4.555.400
ALTE ACTIUNI ECONOMICE 584.222.355 -10.691.743 573.530.612 573.530.612
 CHELTUIELI CURENTE 289.335.925 3.213.867 292.549.792 292.549.792
  CHELTUIELI DE PERSONAL 15.934.725 605.610 16.540.335 16.540.335
   Cheltuieli cu salariile 12.021.133 462.800 12.483.933 12.483.933
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 3.005.334 115.700 3.121.034 3.121.034
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 601.026 20.023 621.049 621.049
   Deplasari, detasari,
   transferari 307.232 7.087 314.319 314.319
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 9.401.200 -391.743 9.009.457 9.009.457
   Hrana 780 780 780
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 4.398.749 -71.545 4.327.204 4.327.204
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 217.500 217.500 217.500
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 966.338 -280.000 686.338 686.338
   Reparatii curente 1.443.744 -11.898 1.431.846 1.431.846
   Reparatii capitale 1.123.550 1.123.550 1.123.550
   Carti si publicatii 29.300 29.300 29.300
   Alte cheltuieli 1.221.239 -28.300 1.192.939 1.192.939
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 264.000.000 3.000.000 267.000.000 267.000.000
   Subventii pentru acoperirea
   diferentelor de pret si tarif 125.000.000 -17.000.000 108.000.000 108.000.000
   Transferuri 139.000.000 20.000.000 159.000.000 159.000.000
 CHELTUIELI DE CAPITAL 201.186.430 -10.005.610 191.180.820 191.180.820
   Stocuri pentru rezerva de
   stat si de mobilizare 200.640.330 -10.023.210 190.617.120 190.617.120
   Investitii ale institutiilor
   publice 546.100 17.600 563.700 563.700
 IMPRUMUTURI 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
   Imprumuturi acordate pentru
   finalizarea unor obiective
   aprobate prin conventii
   bilaterale si acorduri
   interguvernamentale 93.700.000 -3.900.000 89.800.000 89.800.000
ALTE ACTIUNI 158.880.729 -2.960.000 155.920.729 155.920.729
 CHELTUIELI CURENTE 131.362.169 -4.260.000 127.102.169 127.102.169
  CHELTUIELI DE PERSONAL 71.219.900 1.788.500 73.008.400 73.008.400
   Cheltuieli cu salariile 14.464.200 -535.600 13.928.600 13.928.600
   Contributii pentru asigurari
   sociale de stat 3.524.800 3.524.800 3.524.800
   Cheltuieli pentru
   constituirea fondului pentru
   plata ajutorului de somaj 705.000 705.000 705.000
   Deplasari, detasari,
   transferari 21.600 21.600 21.600
  CHELTUIELI MATERIALE SI
  SERVICII 57.178.669 -6.170.200 51.008.469 51.008.469
   Cheltuieli pentru intretinere
   si gospodarie 90.100 90.100 90.100
   Materiale si prestari de
   servicii cu caracter
   functional 147.000 147.000 147.000
   Obiecte de inventar de mica
   valoare sau scurta durata si
   echipament 2.300 2.300 2.300
   Reparatii curente 4.800 4.800 4.800
   Carti si publicatii 3.300 3.300 3.300
   Alte cheltuieli 512.500 -300.500 212.000 212.000
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 2.963.600 121.700 3.085.300 3.085.300
   Prime acordate producatorilor
   agricoli 120.000 120.000 120.000
   Transferuri 2.843.600 121.700 2.965.300 2.965.300
 CHELTUIELI DE CAPITAL 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
   Investitii ale institutiilor
   publice 27.518.560 1.300.000 28.818.560 28.818.560
CHELTUIELI DIN FONDUL DE
INTERVENTIE 5.959.300 5.959.300 5.959.300
 CHELTUIELI CURENTE 5.959.300 5.959.300 5.959.300
  SUBVENTII SI TRANSFERURI 5.959.300 5.959.300 5.959.300
   Transferuri 5.959.300 5.959.300 5.959.300

   Partea a IX-a - Transferuri 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
TRANSFERURI DIN BUGETUL DE STAT 776.140.900 60.209.072 836.349.972 836.349.972
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetele locale
   pentru asigurarea protectiei
   sociale a populatiei pentru
   energie termica si transport
   urban de calatori 295.140.900 -13.300.000 281.840.900 281.840.900
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetele locale
   pentru investitii 476.000.000 57.000.000 533.000.000 533.000.000
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetul fondului
   de risc si accident 5.000.000 14.000.000 19.000.000 19.000.000
   Transferuri din bugetul de
   stat catre bugetul
   asigurarilor sociale de stat 2.509.072 2.509.072 2.509.072

   Partea a X-a - Imprumuturi 11.840.000 11.840.000 11.840.000
IMPRUMUTURI 11.840.000 11.840.000 11.840.000
   Imprumut acordat din fondul
   pentru infiintarea Corpului
   Gardienilor Publici 11.840.000 11.840.000 11.840.000

   Partea a XI-a - Datoria
   publica 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800
DOBANZI AFERENTE DATORIEI
PUBLICE 1.040.286.800 -242.786.000 797.500.800 797.500.800

   Partea a XII-a - Rezerve 6.909.360 16.166.178 23.075.538 23.075.538
   Fondul de rezerva bugetara la
   dispozitia Guvernului 4.708.660 14.166.178 18.874.838 18.874.838
   Fondul de interventie la
   dispozitia Guvernului 40.700 1.000.000 1.040.700 1.040.700
   Fondul la dispozitia
   Guvernului Romaniei pentru
   relatiile cu Republica
   Moldova 1.000.000 1.000.000 1.000.000
   Fondul de infiintare a
   Corpului Gardienilor Publici 2.160.000 2.160.000 2.160.000
DEFICIT -1.878.395.102 -269.172.500 124.428.580 28.514.900 -1.753.966.522 -240.657.600
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) În funcţie de derularea programelor de împrumut, în înţelegere cu împrumutătorii, se vor putea efectua modificări în structură şi pe beneficiari, cu aprobarea Guvernului.
    **) Alocaţiile şi alte ajutoare pentru copii aferente lunii decembrie 1994 se vor plăti în cursul lunii ianuarie 1995 din prevederile bugetare pe anul 1995.


    ANEXA 4


                          SUME DEFALCATE
                      din impozitul pe salarii
                                                                  - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                                                      Program
         JUDETUL Program 1994 Influente rectificat pe
                                                                     anul 1994
            0 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
    TOTAL 508.925.000 161.300.000 670.225.000
 1. ALBA 6.837.200 2.800.000 9.637.200
 2. ARAD 11.696.800 4.300.000 15.996.800
 3. ARGES 8.392.400 4.600.000 12.992.400
 4. BACAU 13.677.000 4.000.000 17.677.000
 5. BIHOR 12.729.000 4.500.000 17.229.000
 6. BISTRITA-NASAUD 8.269.400 2.100.000 10.369.400
 7. BOTOSANI 12.152.900 4.000.000 16.152.900
 8. BRASOV 15.958.000 5.000.000 20.958.000
 9. BRAILA 8.635.100 2.600.000 11.235.100
10. BUZAU 11.132.800 3.600.000 14.732.800
11. CARAS-SEVERIN 11.999.600 4.300.000 16.299.600
12. CALARASI 7.834.800 2.800.000 10.634.800
13. CLUJ 15.753.600 6.500.000 22.253.600
14. CONSTANTA 15.998.700 4.700.000 20.698.700
15. COVASNA 6.077.300 2.700.000 8.777.300
16. DIMBOVITA 10.226.300 3.800.000 14.026.300
17. DOLJ 14.851.000 3.300.000 18.151.000
18. GALATI 8.548.100 4.000.000 12.548.100
19. GIURGIU 7.272.300 2.400.000 9.672.300
20. GORJ 8.628.300 2.000.000 10.628.300
21. HARGHITA 6.139.400 2.550.000 8.689.400
22. HUNEDOARA 12.143.700 4.800.000 16.943.700
23. IALOMITA 5.406.100 1.600.000 7.006.100
24. IASI 16.537.300 7.500.000 24.037.300
25. MARAMURES 14.778.500 4.500.000 19.278.500
26. MEHEDINTI 7.353.600 2.800.000 10.153.600
27. MURES 13.226.100 5.100.000 18.326.100
28. NEAMT 11.306.600 2.500.000 13.806.600
29. OLT 10.443.000 2.400.000 12.843.000
30. PRAHOVA 14.852.400 6.600.000 21.452.400
31. SATU MARE 12.661.300 2.400.000 15.061.300
32. SALAJ 9.167.800 2.850.000 12.017.800
33. SIBIU 14.161.100 2.800.000 16.961.100
34. SUCEAVA 14.168.800 4.700.000 18.868.800
35. TELEORMAN 6.679.900 2.000.000 8.679.900
36. TIMIS 19.309.400 5.600.000 24.909.400
37. TULCEA 4.808.700 2.700.000 7.508.700
38. VASLUI 11.584.600 3.800.000 15.384.600*)
39. VILCEA 8.348.000 2.600.000 10.948.000
40. VRANCEA 13.688.600 4.100.000 17.788.600
41. MUNICIPIUL BUCURESTI 60.521.900 12.300.000 72.821.900
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV 4.967.600 1.100.000 6.067.600
--------------------------------------------------------------------------------

------
    *) Include şi suma de 700.000 mii lei pentru acoperirea costurilor necesare pompării apei din râul Prut prin aducţiunea Prut-Vasluiet în vederea asigurării volumului de apă pentru municipiul Vaslui, fonduri ce se vor aloca din bugetul local în condiţiile prevederilor art. 9 din Legea nr. 15/1990.
   ANEXA 5


    I - Sanatate
    II - Asistenta sociala



                                NIVELURILE
           minime de cheltuieli aferente acţiunilor transferate
                       autorităţilor publice locale
                                                                - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                                                      Program
           JUDETUL Program 1994 Influente rectificat pe
                                                                     anul 1994
--------------------------------------------------------------------------------
              0 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
TOTAL I 180.000.000 67.900.000 247.900.000
                            II 72.025.000 7.300.000 79.325.000
1. ALBA I 2.756.000 500.000 3.256.000
                            II 1.815.700 100.000 1.915.700
2. ARAD I 3.623.000 2.000.000 5.623.000
                            II 874.800 300.000 1.174.800
3. ARGES I 3.716.000 1.500.000 5.216.000
                            II 2.650.400 200.000 2.850.400
4. BACAU I 5.469.000 800.000 6.269.000
                            II 3.103.300 200.000 3.303.300
5. BIHOR I 6.211.000 2.500.000 8.711.000
                            II 1.202.100 - 1.202.100
6. BISTRITA-NASAUD I 2.466.000 500.000 2.966.000
                            II 1.067.700 100.000 1.167.700
7. BOTOSANI I 3.754.000 1.500.000 5.254.000
                            II 2.029.100 200.000 2.229.100
8. BRASOV I 4.800.000 2.500.000 7.300.000
                            II 1.058.000 400.000 1.458.000
9. BRAILA I 3.306.000 1.000.000 4.306.000
                            II 1.051.700 - 1.051.700
10. BUZAU I 4.170.000 1.500.000 5.670.000
                            II 839.000 100.000 939.000
11. CARAS-SEVERIN I 3.067.000 2.000.000 5.067.000
                            II 1.492.300 300.000 1.792.300
12. CALARASI I 2.990.000 1.200.000 4.190.000
                            II 1.125.200 - 1.125.200
13. CLUJ I 6.514.000 3.500.000 10.014.000
                            II 1.118.000 100.000 1.218.000
14. CONSTANTA I 6.309.000 1.500.000 7.809.000
                            II 2.118.400 200.000 2.318.400
15. COVASNA I 2.398.000 1.000.000 3.398.000
                            II 279.200 200.000 479.200
16. DIMBOVITA I 3.730.000 2.000.000 5.730.000
                            II 3.124.400 - 3.124.400
17. DOLJ I 5.728.000 1.000.000 6.728.000
                            II 1.726.600 300.000 2.026.600
18. GALATI I 4.043.000 2.000.000 6.043.000
                            II 1.160.700 200.000 1.360.700
19. GIURGIU I 1.473.000 1.000.000 2.473.000
                            II 1.266.800 300.000 1.566.800
20. GORJ I 3.054.000 800.000 3.854.000
                            II 925.100 - 925.100
21. HARGHITA I 2.549.000 1.000.000 3.549.000
                            II 637.400 150.000 787.400
22. HUNEDOARA I 5.056.000 2.000.000 7.056.000
                            II 1.068.800 400.000 1.468.800
23. IALOMITA I 1.507.000 500.000 2.007.000
                            II 335.300 100.000 435.300
24. IASI I 8.169.000 3.500.000 11.669.000
                            II 2.789.300 200.000 2.989.300
25. MARAMURES I 5.560.000 1.500.000 7.060.000
                            II 1.449.300 400.000 1.849.300
26. MEHEDINTI I 2.416.000 1.000.000 3.416.000
                            II 437.700 400.000 837.700
27. MURES I 4.191.000 2.200.000 6.391.000
                            II 2.978.600 500.000 3.478.600
28. NEAMT I 4.817.000 500.000 5.317.000
                            II 2.361.900 - 2.361.900
29. OLT I 3.012.000 600.000 3.612.000
                            II 1.290.100 200.000 1.490.100
30. PRAHOVA I 6.406.000 3.200.000 9.606.000
                            II 2.127.900 100.000 2.227.900
31. SATU MARE I 2.825.000 800.000 3.625.000
                            II 1.280.500 100.000 1.380.500
32. SALAJ I 2.586.000 1.300.000 3.886.000
                            II 1.001.600 50.000 1.051.600
33. SIBIU I 3.639.000 1.200.000 4.839.000
                            II 1.867.200 200.000 2.067.200
34. SUCEAVA I 4.519.000 1.200.000 5.719.000
                            II 3.096.400 400.000 3.496.400
35. TELEORMAN I 3.156.000 500.000 3.656.000
                            II 729.900 - 729.900
36. TIMIS I 7.385.000 3.000.000 10.385.000
                            II 4.519.700 - 4.519.700
37. TULCEA I 1.992.000 800.000 2.792.000
                            II 1.175.800 - 1.175.800
38. VASLUI I 3.743.000 1.300.000 5.043.000
                            II 1.499.700 - 1.499.700
39. VILCEA I 3.297.000 500.000 3.797.000
                            II 1.391.500 100.000 1.491.500
40. VRANCEA I 3.262.000 2.500.000 5.762.000
                            II 1.765.700 500.000 2.265.700
41. MUNICIPIUL BUCURESTI I 19.199.000 8.000.000 27.199.000
                            II 7.416.500 300.000 7.716.500
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV I 1.137.000 500.000 1.637.000
                            II 775.700 - 775.700
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 6


         I - Total transferuri
        II - Asigurarea protectiei sociale a
         populatiei pentru energie termica
         si transport urban de calatori
        III - Investitii


                        TRANSFERURILE
          din bugetul de stat către bugetele locale pe judeţe
                     şi municipiul Bucureşti
                                                                    - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
                                                                      Program
            JUDETUL Program 1994 Influente rectificat pe
                                                                     anul 1994
--------------------------------------------------------------------------------
               0 1 2 3
--------------------------------------------------------------------------------
    TOTAL I 771.140.900 43.700.000 814.840.900
                              II 295.140.900 -13.300.000 281.840.900
                             III 476.000.000 57.000.000 533.000.000
 1. ALBA I 11.849.800 2.500.000 14.349.800
                              II 2.336.300 - 2.336.300
                             III 9.513.500 2.500.000 12.013.500
 2. ARAD I 14.156.100 2.000.000 16.156.100
                              II 4.393.000 - 4.393.000
                             III 9.763.100 2.000.000 11.763.100
 3. ARGES I 10.573.600 -500.000 10.073.600
                              II 3.500.100 -500.000 3.000.100
                             III 7.073.500 - 7.073.500
 4. BACAU I 16.065.000 -2.000.000 14.065.000
                              II 8.190.600 -2.500.000 5.690.600
                             III 7.874.400 500.000 8.374.400
 5. BIHOR I 12.135.300 500.000 12.635.300
                              II 3.973.000 - 3.973.000
                             III 8.162.300 500.000 8.662.300
 6. BISTRITA-NASAUD I 6.652.500 500.000 7.152.500
                              II 1.012.200 - 1.012.200
                             III 5.640.300 500.000 6.140.300
 7. BOTOSANI I 11.703.500 -500.000 11.203.500
                              II 2.981.200 -500.000 2.481.200
                             III 8.722.300 - 8.722.300
 8. BRASOV I 18.050.800 5.700.000 23.750.800
                              II 9.540.000 1.700.000 11.240.000
                             III 8.510.800 4.000.000 12.510.800
 9. BRAILA I 13.177.600 -500.000 12.677.600
                              II 4.704.900 -1.500.000 3.204.900
                             III 8.472.700 1.000.000 9.472.700
10. BUZAU I 6.697.000 1.100.000 7.797.000
                              II 2.263.600 - 2.263.600
                             III 4.433.400 1.100.000 5.533.400
11. CARAS-SEVERIN I 9.979.400 1.500.000 11.479.400
                              II 3.029.800 - 3.029.800
                             III 6.949.600 1.500.000 8.449.600
12. CALARASI I 13.898.600 -2.000.000 11.898.600
                              II 7.555.700 -2.000.000 5.555.700
                             III 6.342.900 - 6.342.900
13. CLUJ I 18.194.600 6.500.000 24.694.600
                              II 8.094.600 2.500.000 10.594.600
                             III 10.100.000 4.000.000 14.100.000
14. CONSTANTA I 23.325.600 2.500.000 25.825.600
                              II 11.215.500 1.000.000 12.215.500
                             III 12.110.100 1.500.000 13.610.100
15. COVASNA I 3.337.000 2.100.000 5.437.000
                              II 1.533.300 600.000 2.133.300
                             III 1.803.700 1.500.000 3.303.700
16. DIMBOVITA I 9.907.200 1.500.000 11.407.200
                              II 1.272.000 - 1.272.000
                             III 8.635.200 1.500.000 10.135.200
17. DOLJ I 14.445.200 1.400.000 15.845.200
                              II 5.346.100 400.000 5.746.100
                             III 9.099.100 1.000.000 10.099.100
18. GALATI I 13.545.100 4.400.000 17.945.100
                              II 3.963.000 400.000 4.363.000
                             III 9.582.100 4.000.000 13.582.100
19. GIURGIU I 5.028.600 1.500.000 6.528.600
                              II 1.093.300 - 1.093.300
                             III 3.935.300 1.500.000 5.435.300
20. GORJ I 10.983.100 800.000 11.783.100
                              II 3.064.800 - 3.064.800
                             III 7.918.300 800.000 8.718.300
21. HARGHITA I 7.806.800 -300.000 7.506.800
                              II 3.071.500 -300.000 2.771.500
                             III 4.735.300 - 4.735.300
22. HUNEDOARA I 16.681.100 4.000.000 20.681.100
                              II 4.581.100 1.000.000 5.581.100
                             III 12.100.000 3.000.000 15.100.000
23. IALOMITA I 8.134.300 2.000.000 10.134.300
                              II 2.156.600 500.000 2.656.600
                             III 5.977.700 1.500.000 7.477.700
24. IASI I 19.180.700 1.000.000 20.180.700
                              II 8.142.200 - 8.142.200
                             III 11.038.500 1.000.000 12.038.500
25. MARAMURES I 15.176.100 1.500.000 16.676.100
                              II 4.021.200 - 4.021.200
                             III 11.154.900 1.500.000 12.654.900
26. MEHEDINTI I 10.134.300 400.000 10.534.300
                              II 1.831.300 -600.000 1.231.300
                             III 8.303.000 1.000.000 9.303.000
27. MURES I 7.657.800 1.300.000 8.957.800
                              II 2.762.600 - 2.762.600
                             III 4.895.200 1.300.000 6.195.200
28. NEAMT I 13.497.300 200.000 13.697.300
                              II 3.331.100 -800.000 2.531.100
                             III 10.166.200 1.000.000 11.166.200
29. OLT I 14.344.400 -100.000 14.244.400
                              II 6.819.400 -1.600.000 5.219.400
                             III 7.525.000 1.500.000 9.025.000
30. PRAHOVA I 14.695.600 4.000.000 18.695.600
                              II 5.644.600 - 5.644.600
                             III 9.051.000 4.000.000 13.051.000
31. SATU MARE I 9.101.400 1.000.000 10.101.400
                              II 3.146.000 - 3.146.000
                             III 5.955.400 1.000.000 6.955.400
32. SALAJ I 8.122.400 900.000 9.022.400
                              II 3.065.800 -400.000 2.665.800
                             III 5.056.600 1.300.000 6.356.600
33. SIBIU I 16.192.400 2.000.000 18.192.400
                              II 4.042.100 1.500.000 5.542.100
                             III 12.150.300 500.000 12.650.300
34. SUCEAVA I 15.319.100 2.000.000 17.319.100
                              II 5.653.700 - 5.653.700
                             III 9.665.400 2.000.000 11.665.400
35. TELEORMAN I 8.905.600 500.000 9.405.600
                              II 4.710.500 -1.000.000 3.710.500
                             III 4.195.100 1.500.000 5.695.100
36. TIMIS I 23.663.900 2.800.000 26.463.900
                              II 12.603.600 -1.200.000 11.403.600
                             III 11.060.300 4.000.000 15.060.300
37. TULCEA I 11.752.200 -500.000 11.252.200
                              II 4.683.500 -500.000 4.183.500
                             III 7.068.700 - 7.068.700
38. VASLUI I 23.585.900 -3.200.000 20.385.900
                              II 11.452.500 -5.700.000 5.752.500
                             III 12.133.400 2.500.000 14.633.400
39. VILCEA I 10.920.700 2.000.000 12.920.700
                              II 2.764.900 -1.000.000 1.764.900
                             III 8.155.800 3.000.000 11.155.800
40. VRANCEA I 17.201.300 -1.300.000 15.901.300
                              II 5.050.700 -1.800.000 3.250.700
                             III 12.150.600 500.000 12.650.600
41. MUNICIPIUL BUCURESTI I 234.573.800 9.000.000 243.573.800
                              II 104.573.800 - 104.573.800
                             III 130.000.000 9.000.000 139.000.000
42. SECTORUL AGRICOL ILFOV I 4.788.200 - 4.788.200
                              II 1.969.200 -1.000.000 969.200
                             III 2.819.000 1.000.000 3.819.000
43. Sume rezervate*) I 16.000.000 -14.500.000 1.500.000
                              II - - -
                             III 16.000.000 -14.500.000 1.500.000
--------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) Investiţii urbane de urgenţă finanţate într-o proporţie de 45% din bugetul de stat, ca participare a Guvernului la împrumuturile iniţiate de unele organisme financiare internaţionale. Ministerul Finanţelor va repartiza suma respectivă pe judeţe şi pe obiective de investiţii.


    ANEXA 7


                             BUGETUL
              Fondului special pentru învăţământ
                                                              - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                          Prevederi Total Program
              Explicatii anuale influente actualizat
                                         actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
 I. VENITURI CURENTE 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
  B. VENITURI NEFISCALE 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
   VARSAMINTE DE LA INSTITUTIILE
   PUBLICE 60.668.600 -3.552.550 57.116.050
   - Venituri din sumele ce se
     incaseaza de catre institutii
     drept regie de camin si cantina 3.495.000 - 3.495.000
   - Taxa de admitere in invatamantul
     superior 600.000 - 600.000
   - taxe de la studentii romani admisi
     peste cifra de scolarizare
     aprobata 1.304.200 - 1.304.200
   - Venitul net al activitatii de
     integrare a invatamantului
     superior cu productia, cercetarea,
     proiectarea si prestarea de
     servicii 200.000 +300.000 500.000
   - Venituri din contributia
     unitatilor pentru acoperirea
     cheltuielilor cursurilor
     postuniversitare 750.000 - 750.000
   - Venituri din valorificarea
     cursurilor si publicatiilor
     neperiodice 200.000 - 200.000
   - Venituri din manifestarile
     artistice ale institutiilor de
     invatamant superior si artistic 50.000 -45.000 5.000
   - taxe de scolarizare de la
     cetatenii straini care studiaza
     pe cont propriu valutar, inclusiv
     diferente de curs valutar
     aferente 50.772.200 -1.310.350 49.461.850
   - Diferenta de curs valutar al
     soldului ramas la 31.12.1993 la
     dispozitia unitatilor de
     invatamant superior 2.797.200 -2.797.200 0
   - Alte venituri ale institutiilor de
     invatamant 500.000 +300.000 800.000
 CHELTUIELI TOTAL 67.110.800 -3.552.550 63.558.250
    din care:
  A. CHELTUIELI CURENTE 53.413.995 -10.052.550 43.361.445
     CHELTUIELI DE PERSONAL 3.598.500 - 3.598.500
     CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 49.815.495 -10.052.550 39.762.945
  B. CHELTUIELI DE CAPITAL 13.696.805 +6.500.000 20.196.805
INVATAMANT 65.765.800 -3.642.994 62.122.806
  A. CHELTUIELI CURENTE 52.068.995 -10.102.994 41.966.001
     CHELTUIELI DE PERSONAL 3.573.500 -47.444 3.526.056
     - Deplasari, detasari,
       transferari 3.573.500 -47.444 3.526.056
     CHELTUIELI MATERIALE
     SI SERVICII 48.495.495 -10.055.550 38.439.945
     - cheltuieli cu caracter social 105.000 - 105.000
     - cheltuieli pentru intretinere si
       gospodarie 15.444.500 -3.100.000 12.344.500
     - materiale si prestari servicii
       cu caracter functional 4.360.000 -160.000 4.200.000
     - obiecte de inventar de mica
       valoare sau scurta durata si
       echipamente 3.140.000 - 3.140.000
     - reparatii curente 16.800.00 -6.000.000 10.800.000
     - reparatii capitale 5.500.000 -395.000 5.105.000
     - carti si publicatii 1.300.000 - 1.300.000
     - alte cheltuieli 1.845.995 -400.550 1.445.445
  B. CHELTUIELI DE CAPITAL 13.696.805 +6.460.000 20.156.805
     - investitii ale institutiilor
       publice 13.696.805 +6.460.000 20.156.805
  DIN TOTAL CAPITOL: 65.765.800 -3.642.994 62.122.806
     Invatamantul superior 62.365.800 -3.942.994 58.422.806
     Alte institutii si actiuni de
     invatamant: 3.400.000 +300.000 3.700.000
     - cheltuieli pentru sprijinirea
       activitatii desfasurate in
       statiunile didactice din
       subordinea institutelor de
       invatamant superior in care isi
       desfasoara studentii activitatea
       practica 2.500.000 +500.000 3.000.000
     - cheltuieli pentru finantarea
       unor actiuni
       cultural-stiintifice a
       studentilor in casele de cultura
       studentesti 600.000 - 600.000
     - cheltuieli pentru finantarea
       unor actiuni din invatamantul
       preuniversitar (participarea la
       olimpiade si concursuri
       internationale) 300.000 -200.000 100.000
CULTURA SI ARTA 1.345.000 +37.444 1.382.444
  A. CHELTUIELI CURENTE 1.345.000 +37.444 1.382.444
      CHELTUIELI DE PERSONAL 25.000 +37.444 62.444
      - Deplasari, transferari,
        detasari 25.000 +37.444 62.444
      CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 1.320.000 - 1.320.000
      - carti si publicatii 1.295.000 - 1.295.000
      - alte cheltuieli 25.000 - 25.000
  DIN TOTAL CAPITOL: 1.345.000 +37.444 1.382.444
      Biblioteci nationale,
      universitare, judetene si
      orasenesti 1.295.000 - 1.295.000
    - cheltuieli pentru procurarea
      fondului de carte necesar
      procesului de invatamant, pentru
      bibliotecile centrale
      universitare si Biblioteca
      centrala pedagogica 1.295.000 - 1.295.000
    - Muzee 50.000 +37.444 87.444
    - cheltuieli pentru finantarea unor
      actiuni didactico-stiintifice la
      Muzeul de istorie naturala "Gr.
      Antipa" Bucuresti 50.000 +37.444 87.444
CERCETARE STIINTIFICA - +53.000 53.000
  A. CHELTUIELI CURENTE - +13.000 13.000
       CHELTUIELI DE PERSONAL - +10.000 10.000
      Deplasari, detasari, transferari - +10.000 10.000
       CHELTUIELI MATERIALE SI
       SERVICII - +3.000 3.000
        - Carti si publicatii - +1.000 1.000
        - Alte cheltuieli - +2.000 2.000
  B. CHELTUIELI DE CAPITAL - +40.000 40.000
        - Investitii ale institutiilor
          publice - +40.000 40.000
  DIN TOTAL CAPITOL: - +53.000 53.000
  Unitati de cercetare - +53.000 53.000
  (Institutul de Stiinte ale Educatiei)
  EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) -6.442.200*) - -6.442.200*)
--------------------------------------------------------------------------------

--------
    *) Deficitul se acoperă din disponibilităţile din anii precedenţi.

    NOTĂ:
    Veniturile realizate de unităţile de învăţământ preuniversitar, care, potrivit dispoziţiilor legale, se cuvin acestora, se vor administra pe regimul extrabugetar potrivit prevederilor Legii nr. 10/1991 privind finanţele publice.


    ANEXA 8

                             BUGETUL
                   Fondului special pentru sănătate
                                                               - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                          Prevederi Total Program
              Explicatii anuale influente actualizat
                                         actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 270.488.800 - 270.488.800
I. VENITURI CURENTE 270.488.800 - 270.488.800
 A. VENITURI FISCALE 262.700.000 - 262.700.000
 A.1. IMPOZITE DIRECTE 248.500.000 +200.000 248.700.000
      Contributii de asigurari sociale 248.500.000 +200.000 248.700.000
 A.2. IMPOZITE INDIRECTE 14.200.000 -200.000 14.000.000
      ALTE IMPOZITE INDIRECTE 14.200.000 -200.000 14.000.000
       Taxa asupra unor activitati
       si din publicitatea lor 14.200.000 -200.000 14.000.000
 B. VENITURI NEFISCALE 7.788.800 - 7.788.800
      VARSAMINTE DE LA INSTITUTIILE
      PUBLICE 7.788.800 - 7.788.800
       Alte venituri de la
       institutiile publice 7.788.800 - 7.788.800
 CHELTUIELI - TOTAL 282.582.800 - 282.582.800
 A. CHELTUIELI CURENTE 263.088.800 +130.000 263.218.800
      CHELTUIELI DE PERSONAL - +1.550.000 1.550.000
      CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 263.088.800 -1.420.000 261.668.800
 B. CHELTUIELI DE CAPITAL 19.494.000 -130.000 19.364.000
 SANATATE 199.982.800 - 199.982.800
 CHELTUIELI CURENTE 180.488.800 +130.000 180.618.800
      CHELTUIELI DE PERSONAL - +1.550.000 1.550.000
      CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 180.488.800 -1.420.000 179.068.800
     Drepturi cu caracter social 502 - 502
     Hrana 77.180 - 77.180
     Medicamente si materiale sanitare 170.866.056 -1.420.000 169.445.956
     Cheltuieli pentru intretinere si
     gospodarie 1.617.112 - 1.617.112
     Materiale si prestari servicii cu
     caracter functional 1.111.732 - 1.111.732
     Obiecte de inventar de mica
     valoare sau scurta durata 207.247 - 207.247
     Reparatii curente 1.110.118 - 1.110.118
     Reparatii capitale 3.010.118 - 3.010.118
     Carti si publicatii 100.323 - 100.323
     Alte cheltuieli 2.388.512 - 2.388.512
 CHELTUIELI DE CAPITAL 19.494.000 -130.000 19.364.000
 DIN TOTAL CAPITOL: 199.982.800 - 199.982.800
     Dispensare medicale 45.864.956 - 45.864.956
     Spitale 116.967.952 - 116.967.952
     Sanatorii, preventorii si
     dispensare cu stationar T.B.C. 2.593.400 - 2.593.400
     Crese 5.589.760 - 5.589.760
     Leagane 4.588.400 - 4.588.400
     Centre de recoltare si conservare
     a sangelui 1.798.039 - 1.798.039
     Statii de salvare 6.386.977 - 6.386.977
     Alte institutii si actiuni
     sanitare 16.193.316 - 16.193.316
 ALTE CHELTUIELI SOCIALE 82.600.000 - 82.600.000
 CHELTUIELI CURENTE 82.600.000 - 82.600.000
      CHELTUIELI MATERIALE SI
      SERVICII 82.600.000 - 82.600.000
     Cheltuieli pentru compensarea
     preturilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
     Alte drepturi cu caracter social
     prevazute de dispozitiile legale 2.400.000 - 2.400.000
 DIN TOTAL CAPITOL:
     Cheltuieli pentru compensarea
     preturilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
     Cheltuieli pentru compensarea
     preturilor la proteze si unele
     materiale sanitare 2.400.000 - 2.400.000
 EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) -12.094.000*) - -12.094.000*)
--------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) Deficitul se acoperă din disponibilităţile din anii precedenţi.

    ANEXA 8a


    MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


                              BUGETUL
                  Fondului special pentru sănătate
                                                                    - mii lei -
--------------------------------------------------------------------------------
                                          Prevederi Total Total
              Explicatii anuale influente actualizat
                                         actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 270.000.000 - 270.000.000
 I. VENITURI CURENTE 270.000.000 - 270.000.000
  A. VENITURI FISCALE 262.700.000 - 262.700.000
  A.1. IMPOZITE DIRECTE 248.500.000 +200.000 248.700.000
       Contributii de asigurari
       sociale 248.500.000 +200.000 248.700.000
  A.2. IMPOZITE INDIRECTE 14.200.000 -200.000 14.000.000
       ALTE IMPOZITE INDIRECTE 14.200.000 -200.000 14.000.000
         Taxa asupra unor activitati
         si din publicitatea lor 14.200.000 -200.000 14.000.000
  B. VENITURI NEFISCALE 7.300.800 -800 7.300.000
       VARSAMINTE DE LA
       INSTITUTIILE PUBLICE 7.300.800 -800 7.300.000
         Alte venituri de la
         institutiile publice 7.300.800 -800 7.300.000
  CHELTUIELI - TOTAL 282.094.800 -800 282.094.000
  A. CHELTUIELI CURENTE 262.730.800 -800 262.730.000
       CHELTUIELI DE PERSONAL - +1.550.000 1.550.000
       CHELTUIELI MATERIALE SI
       SERVICII 262.730.800 -1.550.800 261.180.000
  B. CHELTUIELI DE CAPITAL 19.364.000 - 19.364.000
    SANATATE 199.494.000 - 199.494.000
    CHELTUIELI CURENTE 180.130.800 -800 180.130.000
       CHELTUIELI DE PERSONAL - +1.550.000 1.550.000
       CHELTUIELI MATERIALE SI
       SERVICII 180.130.800 -1.550.800 178.580.000
      Medicamente si materiale
      sanitare 170.744.100 -1.550.100 169.194.000
      Cheltuieli pentru intretinere
      si gospodarie 1.500.000 - 1.500.000
      Materiale si prestari servicii
      cu caracter functional 1.100.000 - 1.100.000
      Obiecte de inventar de mica
      valoare sau scurta durata 200.000 - 200.000
      Reparatii curente 1.100.000 - 1.100.000
      Reparatii capitale 3.000.000 - 3.000.000
      Carti si publicatii 100.000 - 100.000
      Alte cheltuieli 2.386.000 - 2.386.000
  CHELTUIELI DE CAPITAL 19.364.000 - 19.364.000
  DIN TOTAL CAPITOL: 199.494.000 - 199.494.000
      Dispensare medicale 45.684.000 - 45.684.000
      Spitale 116.704.000 - 116.704.000
      Sanatorii, preventorii si
      dispensare cu stationar T.B.C. 2.593.400 - 2.593.400
      Crese 5.585.800 - 5.585.800
      Leagane 4.588.400 - 4.588.400
      Centre de recoltare si
      conservare a sangelui 1.795.400 - 1.795.400
      Statii de salvare 6.383.800 - 6.383.800
      Alte institutii si actiuni
      sanitare 16.159.100 - 16.159.100
  ALTE CHELTUIELI SOCIALE 82.600.000 - 82.600.000
  CHELTUIELI CURENTE 82.600.000 - 82.600.000
        CHELTUIELI MATERIALE SI
        SERVICII 82.600.000 - 82.600.000
      Cheltuieli pentru compensarea
      preturilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
      Alte drepturi cu caracter social
      prevazute de dispozitiile legale 2.400.000 - 2.400.000
  DIN TOTAL CAPITOL:
      Cheltuieli pentru compensarea
      preturilor la medicamente 80.200.000 - 80.200.000
      Cheltuieli pentru compensarea
      preturilor la proteze si unele
      materiale sanitare 2.400.000 - 2.400.000
  EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) -12.094.000*) - -12.094.000*)
--------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) Deficitul se acoperă din disponibilităţile din anii precedenţi.

    ANEXA 8b

    MINISTERUL TRANSPORTURILOR


                            BUGETUL
             Fondului special pentru sănătate
                                                                   - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
               Explicatii Prevederi Total Program
                                              anuale influente actualizat
                                            actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI TOTAL 488.800 - 488.800
I. VENITURI CURENTE 488.800 - 488.800
   VENITURI NEFISCALE 488.800 - 488.800
       VARSAMINTE DE LA INSTITUTIILE
       PUBLICE 488.800 - 488.800
     Alte venituri de la institutiile
     publice 488.800 - 488.800
   CHELTUIELI - TOTAL 488.800 - 488.800
   A. CHELTUIELI CURENTE 358.800 +130.000 488.800
       CHELTUIELI MATERIALE SI
       SERVICII 358.800 +130.000 488.800
   B. CHELTUIELI DE CAPITAL 130.000 -130.000 -
SANATATE 488.800 - 488.800
   CHELTUIELI CURENTE 358.800 +130.000 488.800
       CHELTUIELI MATERIALE SI
       SERVICII 358.800 +130.000 488.800
     Drepturi cu caracter social 502 - 502
     Hrana 77.180 - 77.180
     Medicamente si materiale sanitare 121.956 +130.000 251.956
     Cheltuieli pentru intretinere si
     gospodarie 117.112 - 117.112
     Materiale si prestari servicii cu
     caracter functional 11.732 - 11.732
     Obiecte de inventar de mica valoare
     sau scurta durata 7.247 - 7.247
     Reparatii curente 10.118 - 10.118
     Reparatii capitale 10.118 - 10.118
     Carti si publicatii 323 - 323
     Alte cheltuieli 2.512 - 2.512
   CHELTUIELI DE CAPITAL 130.000 -130.000 -
   DIN TOTAL CAPITOL: 488.800 - 488.800
     Dispensare medicale 180.856 - 180.856
     Spitale 263.952 - 263.952
     Crese 3.960 - 3.960
     Centre de recoltare si conservare a
     sangelui 2.639 - 2.639
     Statii de salvare 3.177 - 3.177
     Alte institutii si actiuni sanitare 34.216 - 34.216
   EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) - - -
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 9

                           BUGETUL
            FONDULUI DE RISC ŞI ACCIDENT PENTRU PROTECŢIA
                  SPECIALĂ A PERSOANELOR HANDICAPATE
                                                                    - mii lei -

----------------------------------------------------------------------------------
                                       Prevederi Total Program
            Explicatii anuale influente actualizat
                                      actualizate
----------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 112.024.820 +17.871.205 129.896.025
I. VENITURI CURENTE 106.974.820 +3.871.205 110.846.025
   A. VENITURI FISCALE 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
    A.1. Impozite directe 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
         Contributia agentilor
         economici 104.307.120 +3.871.205 108.178.325
   B. VENITURI NEFISCALE 2.667.700 - 2.667.700
      Diverse venituri 2.667.700 - 2.667.700
      Varsaminte de la persoane
      juridice pentru persoane
      handicapate neincadrate 2.667.700 -2.651.800 15.900
      Incasari din alte surse
      (Dobanzi) - +2.651.800 2.651.800
IV. SUBVENTII 5.000.000 +14.000.000 19.000.000
      Subventii de la bugetul de
      stat pentru completarea
      fondului de risc si accident
      pentru protectia speciala a
      persoanelor handicapate 5.000.000 +14.000.000*) 19.000.000
V. DONATII 50.000 - 50.000
CHELTUIELI - TOTAL 123.412.210 +14.000.000 137.412.210
   CHELTUIELI CURENTE 123.412.210 +14.000.000 137.412.210
     CHELTUIELI DE PERSONAL 272.740 - 272.740
     CHELTUIELI MATERIALE SI
     SERVICII 53.150.790 +7.575.000 60.725.790
     TRANSFERURI 69.988.680 +6.425.000 76.413.680
   ALOCATII SI ALTE AJUTOARE
     PENTRU COPII 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
   CHELTUIELI CURENTE 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
     TRANSFERURI 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
        - Alocatii si alte
          ajutoare pentru copii 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
   DIN TOTAL CAPITOL: 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
     Alocatii de stat pentru
     copii 3.010.680 +1.800.000 4.810.680
   PENSII, AJUTOARE SI
        INDEMNIZATII 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
     CHELTUIELI CURENTE 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
        TRANSFERURI 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
        - Alte transferuri 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
   DIN TOTAL CAPITOL: 66.978.000 +4.625.000 71.603.000
     Pensii sociale 28.704.000*) - 28.704.000
     Ajutoare speciale 38.244.000 +3.200.000 41.444.000
     Ajutor de urmas 30.000 -25.000 5.000
     Ajutoare pentru incalzirea
     locuintelor - +1.450.000 1.450.000
   ALTE CHELTUIELI SOCIALE 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
     CHELTUIELI CURENTE 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
     CHELTUIELI MATERIALE
     SI SERVICII 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
        - medicamente si materiale
          sanitare 4.341.250 -4.281.250 60.000
        - alte drepturi stabilite
          de dispozitiile legale 44.320.340 +12.852.500 57.172.840
   DIN TOTAL CAPITOL: 48.661.590 +8.571.250 57.232.840
     Asigurarea asistentei medicale 4.341.250 -4.281.250 60.000
       Plata taxelor de abonament
       pentru detinatorii de
       aparate radio si televizoare 33.600 +16.400 50.000
       Acoperirea reducerii
       costului biletelor de
       intrare la spectacole,
       muzee, manifestari artistice
       si sportive 100.000 -80.000 20.000
       Plata taxelor de instalare,
       transferare si abonament
       telefonic, precum si a
       costului unui numar de
       impulsuri 100.000 +500.000 600.000
       Acoperirea gratuitatii
       transportului urban cu
       mijloace de transport in
       comun 1.800.000 +1.500.000 3.300.000
       Acoperirea gratuitatii
       transportului interurban 3.503.900 -3.383.900 120.000
       Indemnizatii pentru
       persoanele care au in
       ingrijire, supraveghere si
       acorda ajutor permanent
       minorului sau adultului
       handicapat 38.782.840 +14.300.000 53.082.840
   CHELTUIELI DE ADMINISTRARE
   A FONDULUI 4.761.940 -996.250 3.765.690
     CHELTUIELI CURENTE 4.761.940 -996.250 3.765.690
       CHELTUIELI DE PERSONAL 272.740 - 272.740
        - cheltuieli cu salariile 203.340 - 203.340
        - contributia pentru
          asigurari sociale de stat 50.850 - 50.850
        - cheltuieli pentru
          constituirea fondului
          pentru plata ajutorului
          de somaj 10.150 - 10.150
        - deplasari, detasari,
          transferari 8.400 - 8.400
   CHELTUIELI MATERIALE SI SERVICII 4.489.200 -996.250 3.492.950
        - cheltuieli pentru
          intretinere si gospodarie 4.489.200 -996.250 3.492.950
   DIN TOTAL CAPITOL: 4.761.940 -996.250 3.765.690
     Cheltuieli ocazionate de plata
     drepturilor 4.489.200 -996.250 3.492.950
     Cheltuieli pentru personalul
     care gestioneaza fondurile 272.740 - 272.740
   EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) -11.387.390**) +3.871.205 -7.516.185**)
----------------------------------------------------------------------------------

--------
    *) Inclusiv indemnizaţia de însoţitor nevăzător gradul I, conform art. I alin. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 610/1990.
    **) Deficitul se acoperă din disponibilităţile anilor precedenţi.

    ANEXA 10


                           BUGETUL
  FONDULUI SPECIAL PENTRU DEZVOLTAREA ŞI MODERNIZAREA PUNCTELOR DE CONTROL
     PENTRU TRECEREA FRONTIEREI, PRECUM ŞI A CELORLALTE UNITĂŢI VAMALE
                                                                    - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                        Prevederi Total Program
Explicatii anuale influente actualizat
                                       actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 135.434.683 - 135.434.683
I. VENITURI CURENTE 135.434.683 - 135.434.683
   A. VENITURI FISCALE 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
     A.1. Impozite directe 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
          Alte impozite directe 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
          Incasari din comisionul
          pentru servicii vamale 105.131.683 -23.131.683 82.000.000
   B. VENITURI NEFISCALE 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
          Diverse venituri 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
          Incasari din alte surse 30.303.000 +23.131.683 53.434.683
   CHELTUIELI - TOTAL 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
     CHELTUIELI DE CAPITAL 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
          Investitii ale
          institutiilor publice 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
   ALTE ACTIUNI ECONOMICE 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
      CHELTUIELI DE CAPITAL 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
   DIN TOTAL CAPITOL:
          Dezvoltarea si
          modernizarea punctelor de
          control pentru trecerea
          frontierei, precum si a
          celorlalte unitati vamale 77.459.075 -17.488.000 59.971.075
   EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) +57.975.608 +17.488.000 +75.463.608
--------------------------------------------------------------------------------



    ANEXA 11

                    BUGETUL
      FONDULUI SPECIAL PENTRU DEZVOLTAREA SISTEMULUI ENERGETIC
                                                                 - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                            Prevederi Total Program
               Explicatii anuale influente actualizat
                                           actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
I. VENITURI CURENTE 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   A. VENITURI FISCALE 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
     A.2. Impozite indirecte 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
       Alte impozite indirecte 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
         Taxa de dezvoltare cuprinsa in
         tariful energiei electrice si
         termice 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
CHELTUIELI - TOTAL 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   CHELTUIELI DE CAPITAL 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   INDUSTRIA EXTRACTIVA,
   ENERGETICA, METALURGICA,
   CHIMICA SI ALTE SUBRAMURI
   ALE INDUSTRIEI 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   CHELTUIELI DE CAPITAL 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
       - Investitii ale regiilor autonome
         si societatilor comerciale de
         stat 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   DIN TOTAL CAPITOL:
         Industria energetica 288.600.000 -38.395.200 250.204.800
   EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) - - -
--------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 12

                          BUGETUL
     FONDULUI SPECIAL PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR PUBLICE
                                                                   - mii lei -

--------------------------------------------------------------------------------
                                        Prevederi Total Program
             Explicatii anuale influente actualizat
                                       actualizate
--------------------------------------------------------------------------------
VENITURI - TOTAL 41.500.000*) +2.000.000 43.500.000*)
 I. VENITURI CURENTE 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
    A. VENITURI FISCALE 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
    A.1. Impozite directe 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
         Alte impozite directe 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
         Cota de 5% din incasarile
         realizate de producatori si
         importatori din vanzarea
         carburantilor auto livrati
         la intern, indiferent de
         forma de plata (conform
         Legii nr. 13/1994) 41.500.000 +2.000.000 43.500.000
II. CHELTUIELI - TOTAL 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
    CHELTUIELI CURENTE 26.375.000 - 26.375.000
       CHELTUIELI MATERIALE 26.375.000 - 26.375.000
    CHELTUIELI DE CAPITAL 16.874.214*) +2.000.000 18.874.214*)
       TRANSPORTURI SI COMUNICATII 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
    CHELTUIELI CURENTE 26.375.000 - 26.375.000
       CHELTUIELI MATERIALE 26.375.000 - 26.375.000
         - reparatii curente 26.375.000 - 26.375.000
    CHELTUIELI DE CAPITAL 16.874.214*) +2.000.000 18.874.214*)
         - cheltuieli de capital
           efectuate in conditiile
           Legii nr. 13/1994 16.874.214*) +2.000.000 18.874.214*)
    DIN TOTAL CAPITOL:
       Drumuri si poduri 43.249.214 +2.000.000 45.249.214
    EXCEDENT (+)/DEFICIT (-) -1.749.214**) - -1.749.214**)
--------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) Din care, suma de 6.000.000 mii lei pentru continuarea lucrărilor de investiţii la autostrada Bucureşti-Constanţa, tronsonul Bucureşti-Feteşti.
    **) Deficitul se acoperă din disponibilităţile din anii precedenţi.

                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016