Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 97 din 9 noiembrie 2018  privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii  şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 97 din 9 noiembrie 2018 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 968 din 15 noiembrie 2018
    Având în vedere situaţia identificată la nivelul sistemului educaţional preuniversitar, în care un număr mare de elevi se află în situaţie de eşec şcolar sau abandonează/părăsesc timpuriu şcoala, frecventarea şcolii fiind direct influenţată de condiţiile socioeconomice şi geografice defavorabile (distanţe mari şi/sau trasee dificile de la domiciliu la unitatea de învăţământ, lipsa mesei de prânz), neputând astfel participa la activităţile educaţionale curriculare sau extracurriculare, date care reies şi din comunicările Eurostat privind rata de părăsire timpurie a şcolii, aceasta având pentru România o valoare de 18,1%, în anul 2017,
    faptul că deja a început anul şcolar 2018-2019 şi că fiecare copil al României are dreptul la educaţie, însă statutul socioeconomic al familiilor din care provine marea majoritate a copiilor de vârstă şcolară nu le permite nici măcar asigurarea zilnică a unui pachet pentru a fi prezenţi la orele de curs, aspect ce constituie o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, impunându-se adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă,
    necesitatea intensificării eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor de ţară asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene, pentru orizontul 2020, inclusiv în ceea ce priveşte diminuarea ratei părăsirii timpurii a şcolii până la 11,3%, în condiţiile în care valoarea acestui indicator a fost de 18,1% în 2017 (conform datelor oficiale Eurostat),
    întrucât evaluarea corespunzătoare a impactului Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, implementat şi în anii şcolari 2016-2017, respectiv 2017-2018, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Legea nr. 92/2017, şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2017 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 107/2018, impune implementarea acestuia o perioadă mai mare de timp, fiind necesară continuarea pilotării cel puţin un ciclu de învăţământ,
    date fiind condiţiile socioeconomice care impietează asupra capacităţii multor familii de a susţine şcolarizarea sau participarea copiilor lor la întregul program zilnic de activităţi şcolare, inclusiv cele extracurriculare, condiţii care impun implementarea cu celeritate a unor măsuri de sprijin,
    în contextul în care nu se instituie cu celeritate măsuri de remediere a situaţiei cu iminenţă de agravare, România riscă să nu îşi realizeze obiectivul asumat - asigurarea echităţii în participarea la educaţie - obiectiv derivat din statutul de membru al Uniunii Europene.
    Pentru o intervenţie corectă şi fiabilă în sensul remedierii situaţiei identificate, printr-o etapă-pilot de evaluare a măsurii instituite,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
    ART. 1
    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2019, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi-pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
    (2) Limita valorică prevăzută la alin. (1) cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.
    (3) La cererea motivată a părinţilor/reprezentanţilor legali/ocrotitorilor legali, formulată în scris şi susţinută de document-suport, înregistrată la secretariatul unităţii de învăţământ în care este înmatriculat preşcolarul/elevul, preşcolarii şi elevii care, din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă vor beneficia de produse alimentare adecvate situaţiei acestora, în limita valorii zilnice prevăzute la alin. (1).
    (4) Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor prevăzuţi la alin. (1), în cadrul programului-pilot se vor distribui numai produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.
    (5) Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1.924/2006 şi (CE) nr. 1.925/2006 ale Parlamentului European şi ale Consiliului şi de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE şi 2008/5/CE ale Comisiei şi a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 304 din 22 noiembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    (1) În vederea aplicării prezentei ordonanţe de urgenţă, unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile-pilot le vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.
    (2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanţare, legal prevăzute, în următoarele situaţii:
    a) stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei valori zilnice mai mari decât cea prevăzută la art. 1 alin. (1);
    b) creşterea, în perioada aplicării programului, a numărului de preşcolari/elevi beneficiari din unităţile-pilot.

    (3) Reflectarea în bugetele unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat primite, precum şi a creditelor destinate implementării programului-pilot de acordare a unui suport alimentar se va face cu ajutorul indicatorilor distincţi, prevăzuţi în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

    ART. 3
    (1) Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.
    (2) Unităţile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale care dispun de mijloacele necesare preparării şi distribuirii pachetelor alimentare/mesei calde, în scopul creşterii calităţii acestora, pot utiliza în acest scop sumele alocate potrivit prevederilor art. 2 alin. (1).
    (3) Pentru obţinerea unor preţuri cât mai competitive, autorităţile contractante pot opta pentru atribuirea contractului de achiziţie publică fie pe întreg pachetul alimentar/întreaga masă caldă, fie pe loturi distincte pe categorii de produse ce intră în componenţa pachetului alimentar/mesei calde, potrivit legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, iar faza finală a procedurii de atribuire poate fi organizată prin licitaţie electronică, cu respectarea legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice.
    (4) Responsabilii pentru efectuarea plăţilor către furnizori sunt primarii unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau persoanele împuternicite, după caz.
    (5) Plata produselor şi a serviciilor contractate se efectuează de către ordonatorii principali de credite, la solicitarea furnizorilor, pe baza documentelor de recepţie calitativă şi cantitativă, întocmite şi aprobate de unităţile-pilot.
    (6) Sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat alocate unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, rămase neutilizate la finele exerciţiului bugetar, se regularizează cu bugetul din care au fost alocate.

    ART. 4
    (1) Dreptul de a beneficia de prevederile art. 1 alin. (1) îl au elevii/preşcolarii prezenţi la activităţile didactice.
    (2) Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile şi autorităţile cu atribuţii în domeniul educaţiei au obligaţia să urmărească şi să verifice buna desfăşurare a procesului de aprovizionare privind distribuţia către elevi/preşcolari a pachetului alimentar/mesei calde.
    (3) Controlul respectării prevederilor legislaţiei în vigoare privind condiţiile igienico-sanitare prin care pachetul alimentar/masa caldă este oferit/oferită către elevi/preşcolari, precum şi al respectării unei alimentaţii corespunzătoare din punct de vedere nutriţional, în unităţile de învăţământ preuniversitar, se exercită de către personalul împuternicit de Ministerul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.
    (4) Unităţile care produc, prepară, transportă şi distribuie alimente în cadrul acestui program sunt supuse controalelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, efectuate de către personalul de specialitate din cadrul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 625/2017 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429 şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1.999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEE a Consiliului.

    ART. 5
    (1) Unităţile-pilot sunt prevăzute în anexă.
    (2) La închiderea programului-pilot, la finalul anului 2019, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar, pe parcursul derulării proiectului, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, prin hotărâre a Guvernului, se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv asupra modalităţii de implementare.
    (3) Unităţile de învăţământ incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat pot beneficia şi de finanţare externă pentru susţinerea unor activităţi similare Programului-pilot.
    (4) Ministerul Educaţiei Naţionale, inspectoratele şcolare, unităţile administrativ-teritoriale, unităţile de învăţământ pot accesa fonduri de la bugetul Uniunii Europene sau pot finanţa din fonduri proprii/din bugetele locale desfăşurarea unor programe similare şi în alte unităţi de învăţământ decât cele 50 prevăzute în anexă.
    (5) Ministerul Educaţiei Naţionale are atribuţii de monitorizare şi evaluare a programului-pilot.
    (6) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, elaborează normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.



                    PRIM-MINISTRU
                    VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul educaţiei naţionale, interimar,
                    Rovana Plumb
                    Ministrul fondurilor europene,
                    Rovana Plumb
                    Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,
                    Paul Stănescu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici
                    p. Ministrul sănătăţii,
                    Cristian-Vasile Grasu,
                    secretar de stat


    Bucureşti, 9 noiembrie 2018.
    Nr. 97.
    ANEXA 1

    LISTA
    unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale şi a unităţilor-pilot în care se implementează programul-pilot de acordare a unui suport alimentar şi sumele alocate pentru finanţarea programului

┌────┬───────────────┬─────────────────────────┬────────────────┬───────────────────────┐
│ │ │ │ │Suma - mii lei - │
│ │ │ │ ├────────┬──────────────┤
│Nr. │Judeţul │Unitatea/Subdiviziunea │Unitatea de │ │din care: │
│crt.│ │administrativ-teritorială│învăţământ │Total ├──────┬───────┤
│ │ │ │ │perioadă│Anul │Anul │
│ │ │ │ │ │2018 │2019 │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│0 │1 │2 │3 │4 = 5 + │5 │6 │
│ │ │ │ │6 │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│1 │ALBA │BUCERDEA GRÂNOASĂ │GIMNAZIALĂ „IOAN│684 │206,00│478,0 │
│ │ │ │MAIORESCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│2 │ARAD │ARAD │GIMNAZIALĂ │854 │257,00│597,0 │
│ │ │ │„ILARION FELEA“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│3 │BACĂU │DOFTEANA │GIMNAZIALĂ │1.117 │338,00│779,0 │
│ │ │ │„SCARLAT │ │ │ │
│ │ │ │LONGHIN“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│4 │BACĂU │AGĂŞ │GIMNAZIALĂ │92 │28,00 │64,0 │
│ │ │ │COŞNEA │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│5 │BIHOR │SÂNMARTIN │GIMNAZIALĂ │1.969 │594,00│1.375,0│
│ │ │ │„FLOARE DE │ │ │ │
│ │ │ │LOTUS“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│6 │BISTRIŢA-NĂSĂUD│TIHA BÂRGĂULUI │GIMNAZIALĂ TIHA │920 │277,00│643,0 │
│ │ │ │BÂRGĂULUI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│7 │BOTOŞANI │UNGURENI │TEHNOLOGIC │1.625 │493,00│1.132,0│
│ │ │ │PLOPENII MARI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL CU │ │ │ │
│8 │BOTOŞANI │BOTOŞANI │PROGRAM SPORTIV │2.077 │640,00│1.437,0│
│ │ │ │BOTOŞANI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│9 │BRAŞOV │PĂRĂU │ŞCOALA │651 │196,00│455,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ PÂRĂU│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│10 │BRAŞOV │TICUŞU VECHI │GIMNAZIALĂ │487 │147,00│340,0 │
│ │ │ │TICUŞU VECHI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│11 │BRĂILA │CIOCILE │GIMNAZIALĂ │726 │219,00│507,0 │
│ │ │ │CIOCILE │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│12 │BUZĂU │BUZĂU │GIMNAZIALĂ │1.565 │471,00│1.094,0│
│ │ │ │„MIHAIL │ │ │ │
│ │ │ │KOGĂLNICEANU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│13 │CARAŞ-SEVERIN │VRANI │ŞCOALA │240 │31,00 │209,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ VRANI│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│14 │CĂLĂRAŞI │DRAGALINA │TEHNOLOGIC │2.115 │270,00│1.845,0│
│ │ │ │„DUILIU │ │ │ │
│ │ │ │ZAMFIRESCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │COLEGIUL │ │ │ │
│15 │CLUJ │CLUJ-NAPOCA │NAŢIONAL │1.860 │238,00│1.622,0│
│ │ │ │PEDAGOGIC │ │ │ │
│ │ │ │„GHEORGHE LAZĂR“│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │COLEGIUL │ │ │ │
│16 │CONSTANŢA │CONSTANŢA │NAŢIONAL │2.452 │313,00│2.139,0│
│ │ │ │PEDAGOGIC │ │ │ │
│ │ │ │„BRĂTESCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│17 │COVASNA │BELIN │GIMNAZIALĂ │221 │29,00 │192,0 │
│ │ │ │„TOKES JOZSEF“ │ │ │ │
│ │ │ │MALNAŞ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│18 │DÂMBOVIŢA │RÂNCĂCIOV │GIMNAZIALĂ │582 │75,00 │507,0 │
│ │ │ │RÂNCĂCIOV │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL TEORETIC │ │ │ │
│19 │DOLJ │BÂRCA │„ADRIAN │799 │102,00│697,0 │
│ │ │ │PĂUNESCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL TEORETIC │ │ │ │
│20 │DOLJ │PLENIŢA │„CONSTANTIN │1.187 │152,00│1.035,0│
│ │ │ │NICOLAESCU“ │ │ │ │
│ │ │ │PLOPŞOR │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│21 │GALAŢI │FRUMUŞIŢA │GIMNAZIALĂ │508 │65,00 │443,0 │
│ │ │ │„PETRU RAREŞ“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│22 │GIURGIU │FLOREŞTI │ŞCOALA │779 │100,00│679,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ NR. 1│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│23 │GORJ │POLOVRAGI │GIMNAZIALĂ NR. 1│531 │68,00 │463,0 │
│ │ │ │POLOVRAGI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│24 │HARGHITA │ODORHEIU SECUIESC │LICEUL „MARIN │599 │77,00 │522,0 │
│ │ │ │PREDA“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│25 │HUNEDOARA │SÂNTĂMĂRIA-ORLEA │GIMNAZIALĂ │426 │55,00 │371,0 │
│ │ │ │SÂNTĂMĂRIA-ORLEA│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│26 │IAŞI │DAGÂŢA │PROFESIONALĂ │1.457 │186,00│1.271,0│
│ │ │ │DAGÂŢA │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│27 │IALOMIŢA │CĂZĂNEŞTI │TEHNOLOGIC │725 │93,00 │632,0 │
│ │ │ │CĂZĂNEŞTI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│28 │MARAMUREŞ │BICAZ │ŞCOALA │199 │26,00 │173,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ BICAZ│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│29 │MEHEDINŢI │GRUIA │ŞCOALA │858 │110,00│748,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ GRUIA│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│30 │MUREŞ │SÂNPAUL │GIMNAZIALĂ „DOSA│1.101 │141,00│960,0 │
│ │ │ │DANIEL“ VALEA │ │ │ │
│ │ │ │IZVOARELOR │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL CU │ │ │ │
│31 │NEAMŢ │ROMAN │PROGRAM SPORTIV │1.627 │208,00│1.419,0│
│ │ │ │ROMAN │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│32 │OLT │OSICA DE JOS │GIMNAZIALĂ OSICA│296 │38,00 │258,0 │
│ │ │ │DE JOS │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│33 │PRAHOVA │POSEŞTII PÂMÂNTENI │GIMNAZIALĂ │832 │107,00│725,0 │
│ │ │ │POSEŞTII │ │ │ │
│ │ │ │PÂMÂNTENI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│34 │SATU MARE │TEREBEŞTI │GIMNAZIALĂ │517 │66,00 │451,0 │
│ │ │ │TEREBEŞTI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│35 │SĂLAJ │ILEANDA │TEHNOLOGIC │836 │107,00│729,0 │
│ │ │ │„LIVIU REBREANU“│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│36 │SIBIU │AVRIG │LICEUL TEORETIC │1.730 │221,00│1.509,0│
│ │ │ │„GHEORGHE LAZĂR“│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│37 │SIBIU │SĂLIŞTE │TEHNOLOGIC „IOAN│1.563 │200,00│1.363,0│
│ │ │ │LUPAŞ“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │COLEGIUL │ │ │ │
│38 │SIBIU │SIBIU │NAŢIONAL │1.719 │220,00│1.499,0│
│ │ │ │PEDAGOGIC │ │ │ │
│ │ │ │„ANDREI ŞAGUNA“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│39 │SUCEAVA │MOLDOVA SULIŢA │GIMNAZIALĂ │475 │61,00 │414,0 │
│ │ │ │MOLDOVA SULIŢA │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│40 │TELEORMAN │LUNCA │ŞCOALA │815 │104,00│711,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ NR. 1│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│41 │TELEORMAN │TALPA │ŞCOALA │288 │37,00 │251,0 │
│ │ │ │GIMNAZIALĂ TALPA│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│42 │TIMIŞ │PECIU NOU │GIMNAZIALĂ │625 │80,00 │545,0 │
│ │ │ │MAŞLOC │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│43 │TULCEA │CETALCHIOI │GIMNAZIALĂ │74 │10,00 │64,0 │
│ │ │ │CETALCHIOI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│44 │VASLUI │BĂCEŞTI │GIMNAZIALĂ NR. 1│837 │107,00│730,0 │
│ │ │ │„TEODOR JUNCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│45 │VASLUI │BOGDĂNIŢA │GIMNAZIALĂ NR. │402 │52,00 │350,0 │
│ │ │ │1, sat CEPEŞTI │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│46 │VÂLCEA │LĂDEŞTI │LICEUL TEORETIC │666 │85,00 │581,0 │
│ │ │ │„VIRGIL IERUNCA“│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │LICEUL │ │ │ │
│47 │VRANCEA │MĂRĂŞEŞTI │TEHNOLOGIC │1.410 │180,00│1.230,0│
│ │ │ │„EREMIA │ │ │ │
│ │ │ │GRIGORESCU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│48 │BUCUREŞTI │SECTOR 2 │GIMNAZIALĂ NR. │422 │54,00 │368,0 │
│ │ │ │71 │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ŞCOALA │ │ │ │
│49 │BUCUREŞTI │SECTOR 5 │GIMNAZIALĂ │832 │107,00│725,0 │
│ │ │ │„PETRACHE │ │ │ │
│ │ │ │POENARU“ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│50 │ILFOV │ŞTEFĂNEŞTII DE JOS │ŞCOALA │1.321 │169,00│1.152,0│
│ │ │ │GIMNAZIALĂ NR. 1│ │ │ │
├────┴───────────────┴─────────────────────────┴────────────────┼────────┼──────┼───────┤
│TOTAL ŢARĂ │46.693 │8.210 │38.483 │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────┴───────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016