Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 84 din 28 august 2007  pentru modificarea şi completarea Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2007 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru completarea art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2007 privind unele măsuri referitoare la alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 84 din 28 august 2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2007 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru completarea art. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2007 privind unele măsuri referitoare la alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 602 din 31 august 2007
    Prevederile actelor normative ce reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membri din România în Parlamentul European trebuie să asigure realizarea unui control eficient pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care votează multiplu.
    Având în vedere imperativul asigurării unui proces electoral corect şi necesitatea unei bune gestionări a acţiunii de imprimare a buletinelor de vot la alegerile pentru membri din România în Parlamentul European,
    ţinând cont de faptul că la data de 1 iulie 2007 a expirat termenul prevăzut la art. IV alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2007, cu modificările ulterioare, în acest moment fiind inaplicabile dispoziţiile referitoare la exercitarea controlului finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, ceea ce impune stabilirea în regim de urgenţă a măsurilor necesare de reglementare,
    în vederea clarificării unor aspecte legate de depunerea listelor de alegători care susţin candidatura partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau candidaţii independenţi pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007,
    în considerarea faptului că aceste elemente de fapt şi de drept vizează un interes public, constituind o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată în perspectiva organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European din luna noiembrie 2007,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
    ART. I
    Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 28 din 16 ianuarie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. După alineatul (3) al articolului 9 se introduce un nou alineat, alineatul (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) Alegătorii care sunt înscrişi în lista electorală suplimentară îşi vor exercita dreptul de vot după completarea unei declaraţii pe propria răspundere, dată sub sancţiunea legii penale, conform căreia nu şi-au exercitat dreptul de vot şi nu şi-l vor mai exercita la o altă secţie de votare în respectiva zi a alegerilor."

    2. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    Imprimarea buletinelor de vot se asigură de către Biroul Electoral Central, prin grija Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, care răspunde ca toate buletinele de vot necesare să fie imprimate cu cel puţin 15 zile înainte de ziua de referinţă. Un exemplar al primului tiraj al buletinului de vot se prezintă Biroului Electoral Central, care îl validează, încheind în acest sens un proces-verbal."

    3. Alineatul (9) al articolului 21^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(9) Procesul-verbal împreună cu toate contestaţiile privitoare la operaţiunile electorale ale secţiei de votare, precum şi cu buletinele de vot nule şi cele contestate vor alcătui un dosar care, sigilat şi ştampilat, va fi înaintat biroului electoral judeţean sau, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi membrii biroului, cu pază militară, în cel mult 24 de ore. Împreună cu acest dosar va fi înaintat şi un dosar sigilat şi ştampilat cuprinzând listele electorale suplimentare şi declaraţiile date pe propria răspundere ale alegătorilor care au fost înscrişi pe lista electorală suplimentară. În cazul secţiilor de votare din străinătate, procesele-verbale de constatare a rezultatului alegerilor şi contestaţiile privitoare la operaţiunile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi transmise şi pe fax, membrii Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti urmând a primi confirmarea telefonică asupra corectitudinii datelor înscrise în aceste documente de la preşedintele secţiei de votare respective. Dosarul cuprinzând lista electorală suplimentară şi declaraţiile pe propria răspundere date la secţiile de votare din străinătate vor fi transmise prin poştă direct către Autoritatea Electorală Permanentă."

    4. Alineatele (3), (4) şi (5) ale articolului 21^2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) Procesul-verbal împreună cu întâmpinările, contestaţiile şi procesele-verbale primite de la birourile electorale ale secţiilor de votare, formând un dosar încheiat, sigilat şi semnat de membrii biroului electoral judeţean, împreună cu toate dosarele cuprinzând listele electorale suplimentare şi declaraţiile date pe propria răspundere ale alegătorilor ce au fost înscrişi pe lista electorală suplimentară, primite de la secţiile de votare, se înaintează cu pază militară la Biroul Electoral Central, în cel mult 48 de ore de la primirea ultimului proces-verbal al birourilor electorale ale secţiilor de votare.
(4) Procesele-verbale întocmite conform alin. (1) de birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti împreună cu întâmpinările, contestaţiile şi procesele-verbale ale birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi toate dosarele cuprinzând listele electorale suplimentare şi declaraţiile date pe propria răspundere ale alegătorilor ce au fost înscrişi pe lista electorală suplimentară, primite de la secţiile de votare din sector, se vor înainta Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, conform prevederilor alin. (3).
(5) Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti va centraliza şi va întocmi propriul proces-verbal, conform prevederilor alin. (1), şi îl va înainta Biroului Electoral Central în cel mult 24 de ore de la primirea ultimului proces-verbal al biroului electoral de sector, însoţit de toate dosarele cuprinzând listele electorale suplimentare şi declaraţiile date pe propria răspundere ale alegătorilor care au fost înscrişi pe lista electorală suplimentară, primite de la secţiile de votare din municipiul Bucureşti, în conformitate cu prevederile alin. (3)."

    5. După alineatul (5) al articolului 21^2 se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Biroul Electoral Central va înainta dosarele cuprinzând listele electorale suplimentare şi declaraţiile pe propria răspundere Autorităţii Electorale Permanente, care le va verifica în vederea depistării eventualei existenţe a unor voturi multiple, în termen de 6 luni de la ziua de referinţă. În situaţia în care Autoritatea Electorală Permanentă va constata existenţa unor persoane care şi-au exercitat votul de mai multe ori, va sesiza organele de urmărire penală în aplicarea prevederilor art. 103 alin. (1) din Legea nr. 373/2004, cu modificările şi completările ulterioare."

    6. După alineatul (2) al articolului 22 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Buletinele de vot folosite, cele neîntrebuinţate şi cele anulate, ştampilele de la secţia de votare, copiile de pe listele electorale permanente şi listele electorale speciale, folosite în secţia de votare, se depun spre arhivare la judecătoria la care este arondată unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află secţia de votare. Copiile de pe listele electorale permanente şi listele electorale speciale vor fi păstrate, în conformitate cu prevederile Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, cu modificările şi completările ulterioare, în arhiva judecătoriilor, separat de celelalte documente şi materiale electorale, precum şi de documentele acestor instanţe, pentru a putea fi consultate în vederea depistării unor eventuale voturi multiple."


    ART. II
    Alineatul (6) al articolului IV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2007 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 8 februarie 2007, cu modificările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Până la data de 31 decembrie 2007, atribuţiile de control referitoare la acordarea subvenţiilor de la bugetul de stat, precum şi atribuţiile de control, evidenţă şi sancţiuni referitoare la finanţarea campaniilor electorale, ce revin Autorităţii Electorale Permanente în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 334/2006, cu modificările ulterioare, se exercită de Curtea de Conturi."


    ART. III
    După alineatul (2) al articolului 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2007 privind unele măsuri referitoare la alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 12 martie 2007, se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi care nu au depus listele de alegători prevăzute la alin. (1) la Biroul Electoral Central până la data de 14 martie 2007 vor putea să le depună odată cu listele de candidaţi, în termenul stabilit prin hotărârea Guvernului prevăzută la art. 2 alin. (1)."




                    PRIM-MINISTRU
                    CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
                    Contrasemnează:
                    p. Ministrul internelor şi reformei administrative,
                    Paul Victor Dobre,
                    secretar de stat
                    p. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,
                    Marian Muhuleţ

    Bucureşti, 28 august 2007.
    Nr. 84.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016