Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 212 din 28 decembrie 2020  privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale  şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 212 din 28 decembrie 2020 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1307 din 29 decembrie 2020
    Având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului,
    luând în considerare necesitatea stabilirii măsurilor care să permită îndeplinirea, în cel mai scurt timp, în noua structură, a activităţii Guvernului şi a ministerelor,
    reţinându-se că în cazul în care nu sunt acceptate măsurile propuse nu se pot garanta punerea în aplicare a Programului de guvernare votat de Parlament şi îndeplinirea principalului rol al Guvernului de a realiza politica internă şi externă a ţării şi de a exercita conducerea generală a administraţiei publice, cu urmări directe asupra cetăţenilor, elemente care vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
    ART. 1
    (1) Atribuţiile viceprim-miniştrilor, prevăzuţi în Hotărârea Parlamentului României nr. 31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, se stabilesc prin decizie a prim-ministrului.
    (2) Cheltuielile necesare desfăşurării activităţii viceprim-miniştrilor fără portofoliu şi a cabinetelor acestora se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

    ART. 2
    (1) Se înfiinţează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului prin reorganizarea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, ca urmare a divizării parţiale conform alin. (7).
    (2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului exercită drepturile şi îndeplineşte obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului român la operatorii economici din domeniul economiei şi turismului.
    (3) Se autorizează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să iniţieze şi să aprobe, după caz, toate operaţiunile şi demersurile necesare pentru înregistrarea acţiunilor deţinute de către statul român la companiile şi societăţile din domeniul economiei şi turismului în proprietatea privată a statului şi administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
    (4) Reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (2) sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului.
    (5) Se autorizează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să mandateze, prin ordin al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului reprezentanţii săi în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (2) pentru aprobarea modificărilor actelor constitutive ale acestora, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă, şi pentru efectuarea formalităţilor de publicitate prevăzute de lege.
    (6) Finanţarea cheltuielilor legate de aplicarea de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, la societăţile din domeniul economiei şi turismului, se asigură din bugetul aferent activităţii de privatizare al ministerului.
    (7) Se înfiinţează Ministerul Energiei prin preluarea activităţilor, personalului aferent şi patrimoniului corespunzător din domeniul energiei de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, după cum urmează:
    a) atribuţiile de instituţie publică pentru activităţile din: domeniul producţiei, transportului, distribuţiei şi furnizării energiei electrice şi termice, inclusiv a energiei regenerabile/verzi, hidrogen sau alte surse alternative/neconvenţionale de energie; domeniul exploatării, procesării, transportului, distribuţiei şi valorificării resurselor minerale energetice/hidrocarburi, on-shore sau off-shore, cărbune, uraniu, petrol şi gaze naturale şi derivate ale acestora; domeniul nuclear civil al gestionării deşeurilor radioactive şi al managementului apei grele; domeniul întreţinerii şi verificărilor tehnice periodice ale echipamentelor energetice; domeniul eficienţei energetice şi al pactului ecologic „Green Deal“, în domeniul energetic;
    b) gestionarea schemelor de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice; schema de ajutor de stat privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; schema de ajutor de minimis privind finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului Horeca pentru instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare „ELECTRIC UP“; schemele privind investiţiile în domeniul energetic în scopul atingerii ţintelor asumate de România pentru reducerea gazelor cu efect de sera şi creşterea eficienţei energetice prin utilizarea şi gestionarea Fondului de modernizare şi a altor fonduri/instrumente financiare, precum şi orice alte scheme de ajutor de stat privind domeniul energiei;
    c) toate atribuţiile exercitate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri stabilite potrivit actelor normative în vigoare, acordurilor internaţionale sau altor acte încheiate potrivit dispoziţiilor legale aplicabile şi corespunzătoare activităţilor preluate.

    (8) Ministerul Energiei preia şi personal din cadrul structurilor-suport de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
    (9) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Energiei exercită drepturile şi îndeplineşte obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului român la operatorii economici şi a tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniile prevăzute la alin. (7) lit. a), cu excepţia operatorului naţional de transport de energie electrică şi a operatorului naţional de transport gaze naturale.
    (10) Se autorizează Ministerul Energiei să iniţieze şi să aprobe, după caz, toate operaţiunile şi demersurile necesare pentru trecerea acţiunilor deţinute de către statul român pentru toate companiile şi societăţile cu atribuţiile prevăzute la alin. (7) lit. a) în proprietatea privată a statului şi în administrarea Ministerului Energiei, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
    (11) Reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (9) sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului energiei.
    (12) Se autorizează Ministerul Energiei să mandateze, prin ordin al ministrului energiei, reprezentanţii săi în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (9) pentru aprobarea modificării actelor constitutive ale acestora, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă, şi pentru efectuarea formalităţilor de publicitate prevăzute de lege.
    (13) Finanţarea cheltuielilor legate de aplicarea de către Ministerul Energiei a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, la societăţile din domeniul energiei se asigură din bugetul aferent activităţii de privatizare al ministerului.
    (14) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în litigiile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau arbitrale, în care statul este chemat în judecată în calitate de acţionar la operatorii economici prevăzuţi la alin. (9), interesele statului vor fi reprezentate, în condiţiile legii, de către Ministerul Energiei.
    (15) Procedurile de expropriere în curs de desfăşurare se continuă de către Ministerul Energiei, cu menţinerea valabilităţii actelor şi procedurilor îndeplinite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
    (16) La data intrării în vigoare a hotărârilor Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi a Ministerului Energiei se desfiinţează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

    ART. 3
    (1) Se înfiinţează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin reorganizarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, ca urmare a divizării parţiale, conform art. 4 alin. (2) lit. b).
    (2) La data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se desfiinţează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

    ART. 4
    (1) Se înfiinţează Ministerul Educaţiei prin divizarea parţială a Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
    (2) Se înfiinţează Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării prin preluarea:
    a) de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării a activităţilor, personalului aferent şi patrimoniului corespunzător domeniului cercetare şi inovare, cu excepţia Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), care rămâne în subordinea Ministerului Educaţiei;
    b) de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a activităţilor, personalului aferent şi patrimoniului corespunzător domeniului comunicaţiilor.

    (3) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării exercită drepturile şi îndeplineşte obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar al statului român la operatorii economici din domeniul comunicaţiilor.
    (4) Reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (3) sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării.
    (5) Se autorizează Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării să mandateze, prin ordin al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, reprezentanţii săi în adunările generale ale acţionarilor la operatorii economici prevăzuţi la alin. (3) pentru aprobarea modificării actelor constitutive ale acestora, în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă, şi pentru efectuarea formalităţilor de publicitate prevăzute de lege.
    (6) La data intrării în vigoare a hotărârilor Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării se desfiinţează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

    ART. 5
    (1) Se înfiinţează Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.
    (2) Organizarea şi funcţionarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

    ART. 6
    (1) Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
    (2) Ministerul Finanţelor Publice se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în Ministerul Finanţelor.
    (3) Ministerul Fondurilor Europene îşi schimbă denumirea în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

    ART. 7
    Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Autoritatea pentru Digitalizarea României, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, trece din coordonarea prim-ministrului în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

    ART. 8
    (1) Ministerele, celelalte autorităţi ale administraţiei publice şi instituţiile publice nou-înfiinţate sau care preiau, pe bază de protocol de predare-primire, activităţi de la alte ministere, autorităţi, instituţii publice ori alte structuri publice se subrogă în toate drepturile, obligaţiile, contractele, deciziile de finanţare, ordinele de finanţare, acordurile şi litigiile instituţiei, structurii sau activităţii preluate, inclusiv prin preluarea tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în administrarea sau, după caz, în proprietatea acestora.
    (2) Reglementarea aspectelor determinate de aplicarea măsurilor de reorganizare prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se realizează prin acte normative adoptate de Guvern, la propunerea ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice implicate.
    (3) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, miniştrii propun Guvernului măsuri de reorganizare a autorităţilor şi instituţiilor publice din subordinea Guvernului sau ministerelor, după caz, inclusiv proiectele de acte normative corespunzătoare acestora.

    ART. 9
    (1) Protocoalele de predare-primire se încheie în termen de 30 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2021 şi cuprind execuţia bugetară până la data preluării, numărul de posturi, personalul preluat, structurile de personal preluate şi drepturile salariale aferente, precum şi patrimoniul. Predarea-preluarea patrimoniului se efectuează pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit art. 28 alin. (1^1) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Încadrarea personalului preluat potrivit alin. (1) se realizează cu respectarea procedurii şi regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal şi cu menţinerea drepturilor salariale avute la data preluării.
    (3) În anul 2021, până la intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2021, finanţarea cheltuielilor ministerelor reorganizate sau nou-înfiinţate se asigură în condiţiile art. 37 alin. (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, din bugetele ordonatorilor principali de credite existenţi înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, din structura cărora acestea s-au reorganizat.
    (4) Cererile pentru deschiderea de credite bugetare aferente cheltuielilor efectuate în condiţiile alin. (3), precum şi dispoziţiile bugetare privind repartizarea/retragerea creditelor bugetare vor fi semnate de către oricare dintre ordonatorii principali de credite ai ministerelor nou-înfiinţate sau reorganizate, conform specimenelor de semnături şi, respectiv, amprentelor ştampilelor în situaţia în care s-a optat pentru aplicarea acestora, ale ordonatorilor principali de credite ai instituţiilor publice existente înainte sau după intrarea în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, transmise în acest scop Ministerului Finanţelor.
    (5) În limita creditelor bugetare deschise în condiţiile alin. (4) se efectuează plăţi de către conducătorul compartimentului financiar-contabil/persoana responsabilă cu efectuarea plăţii, al ministerelor existente înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
    (6) După intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2021 şi până la aprobarea protocoalelor de predare-preluare prevăzute la alin. (1), finanţarea cheltuielilor de personal şi a altor cheltuieli ale ministerelor reorganizate sau nou-înfiinţate se asigură din bugetele noilor ordonatori de credite, în condiţiile alin. (4) şi (5).
    (7) Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2020 se întocmesc pentru ministerele existente înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi se semnează de către ordonatorii de credite ai instituţiilor reorganizate.
    (8) Întocmirea şi semnarea documentelor aferente operaţiunilor specifice privind încheierea execuţiei bugetare a anului 2020 se efectuează de oricare dintre ordonatorii principali de credite ai ministerelor reorganizate sau nou-înfiinţate şi/sau de către persoanele prevăzute la alin. (5).
    (9) Efectuarea modificărilor în execuţia bugetului de stat pe anul 2021, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, se va face de către ordonatorii principali de credite, pe baza instrucţiunilor Ministerului Finanţelor.

    ART. 10
    În anul 2020, finanţarea cheltuielilor ministerelor reorganizate sau nou-înfiinţate se asigură din bugetele ordonatorilor principali de credite existenţi înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, din structura cărora acestea s-au reorganizat. Prevederile art. 9 alin. (4) şi (5) se aplică în mod corespunzător.

    ART. 11
    La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, următoarele acte normative se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În cuprinsul Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 august 2014, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma „Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri“ se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Energiei“.
    2. Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 485 din 16 iulie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    a) la articolul 3, punctul 36 va avea următorul cuprins:
    "36. minister de resort - Ministerul Energiei;"

    b) la articolul 3, punctul 57^1 va avea următorul cuprins:
    "57^1. plângere - sesizare, reclamaţie, petiţie, divergenţă, neînţelegere, dispută adresată ANRE, în domeniul energiei electrice şi/sau în domeniul energiei termice produse în cogenerare formulată de o persoană fizică sau juridică, respectiv Ministerul Energiei pentru domeniul eficienţei energetice;"


    3. Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 577 din 13 august 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    - la articolul 2, litera ţ) va avea următorul cuprins:
    "ţ) minister de resort - Ministerul Energiei;"


    4. În cuprinsul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 926 din 28 decembrie 2011, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma „Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri“ se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Energiei“.
    5. În cuprinsul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 134/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, precum şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul fondurilor europene, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 752 din 18 august 2020, sintagma „Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri“ se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Energiei“.
    6. În cuprinsul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelului Uniunii Europene, precum şi pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele şi subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în preţul energiei electrice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1049 din 30 decembrie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, sintagma „Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri“ se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Energiei“.
    7. În cuprinsul Ordonanţei Guvernului nr. 38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 28 august 2015, cu modificările ulterioare, sintagma „Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri“ se înlocuieşte cu „Ministerul Energiei“.


    ART. 12
    În cuprinsul actelor normative în vigoare următoarele denumiri şi sintagme se înlocuiesc după cum urmează:
    a) „Ministerul Finanţelor Publice“ cu „Ministerul Finanţelor“;
    b) „Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei“ cu „Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei“;
    c) „Ministerul Fondurilor Europene“ cu „Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene“.




                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Kelemen Hunor
                    Viceprim-ministru,
                    Ilie-Dan Barna
                    Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                    Raluca Turcan
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila Zoltán
                    Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene,
                    Cristian Ghinea
                    Ministrul educaţiei,
                    Sorin-Mihai Cîmpeanu
                    Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului,
                    Claudiu-Iulius-Gavril Năsui
                    Ministrul finanţelor,
                    Alexandru Nazare
                    Ministrul energiei,
                    Virgil-Daniel Popescu
                    Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Cătălin Drulă
                    p. Ministrul afacerilor externe,
                    Cornel Feruţă,
                    secretar de stat
                    Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării,
                    Ciprian-Sergiu Teleman
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Dragoş Condrea

    Bucureşti, 28 decembrie 2020.
    Nr. 212.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016