Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 19 din 7 martie 2024  privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate,  asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 19 din 7 martie 2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 202 din 11 martie 2024
    În considerarea obligaţiei statului de a garanta dreptul la sănătate al populaţiei şi având în vedere faptul că, în lipsa unor măsuri concrete şi rapide de stimulare a personalului din sistemul sanitar, ar fi afectat dreptul la sănătate al cetăţenilor,
    deoarece asigurarea asistenţei medicale reprezintă o prioritate strategică naţională, iar în sistemul sanitar se înregistrează un deficit de personal în raport cu necesarul prevăzut în statele de funcţii, iar atractivitatea desfăşurării activităţii de continuitate a asistenţei medicale este din ce în ce mai redusă,
    ţinând cont de faptul că personalul din domeniul asistenţei sociale este suprasolicitat, nemotivat şi se confruntă cu un fenomen accelerat de pierdere a personalului de specialitate în favoarea altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale, cu o adevărată migraţie de personal, simultan cu imposibilitatea de a recruta personal de înlocuire pentru ocuparea posturilor vacante datorită blocării repetate a posturilor vacantate din sectorul bugetar,
    având în vedere provocările de care s-a lovit sistemul de asistenţă socială, respectiv pandemia de COVID-19, criza din Ucraina, creşterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forţei de muncă în domeniul asistenţei sociale şi migrarea acesteia,
    având în vedere faptul că unele categorii de personal bugetar au beneficiat în anul 2023 de majorări salariale semnificative, altele decât cele reglementate de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare,
    apreciind că astfel s-a creat o situaţie discriminatorie pentru aceste categorii de personal din sectorul bugetar,
    ţinând cont de faptul că se impune recunoaşterea principiului importanţei muncii şi a nivelului de specializare dobândit de-a lungul timpului de aceste categorii de personal bugetar,
    în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul public şi constituie o situaţie de urgenţă şi extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
    ART. I
    (1) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile din sistemul sanitar din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 se stabilesc şi se acordă eşalonat, conform anexei nr. 1 la prezenta ordonanţă de urgenţă.
    (2) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenţei sociale din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 se stabilesc şi se acordă eşalonat, în două tranşe, conform anexei nr. 2 la prezenta ordonanţă de urgenţă.
    (3) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, nivelul de salarizare pentru personalul din unităţile clinice, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta ordonanţă de urgenţă, se aplică şi personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar-sanitar din direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
    (4) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul din unităţile sanitare publice, altul decât cel prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătăţii se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023 şi se acordă în 2 tranşe egale, începând cu luna martie a anului 2024, respectiv luna iunie a anului 2024.
    (5) Prevederile alin. (4) sunt aplicabile şi personalului din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, Oficiului Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Academiei de Ştiinţe Medicale şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.
    (6) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, prin derogare de la dispoziţiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul din unităţile şi centrele de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică, altul decât cel prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie a anului 2023 şi se acordă în 2 tranşe egale, începând cu luna martie a anului 2024, respectiv iunie a anului 2024.

    ART. II
    (1) În anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, la capitolul II, la articolul 3^1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Începând cu drepturile salariale aferente lunii martie a anului 2024, personalul de specialitate medico-sanitar, altul decât cel prevăzut la alin. (1) salarizat potrivit prezentei anexe, beneficiază de o singură indemnizaţie lunară stabilită în cuantum brut după cum urmează:
    a) 350 de lei pentru medicii care efectuează lunar o gardă în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă;
    b) 700 de lei pentru medicii care efectuează lunar cel puţin 2 gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă."

    (2) În anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, la capitolul II, la articolul 3^1, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1) şi alin. (1^1) din unităţile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de drepturile salariale prevăzute la alin. (1) şi alin. (1^1) se asigură prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice», iar pentru persoanele prevăzute la alin. (1) şi alin. (1^1) din unităţile care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, drepturile salariale prevăzute la alin. (1) şi alin. (1^1) se asigură de la bugetul de stat.
(3) Indemnizaţiile lunare prevăzute la alin. (1) şi alin. (1^1) nu se iau în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2)."


    ART. III
    Pentru personalul din unităţile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de drepturile salariale prevăzute la art. I se asigură prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice“.

    ART. IV
    Pentru personalul din unităţile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de majorarea salarială prevăzută în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, se asigură prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice“.

    ART. V
    Anexele nr. 1 şi 2*) fac parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.
    *) Anexele nr. 1 şi 2 sunt reproduse în facsimil.




                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    Ministrul sănătăţii,
                    Alexandru Rafila
                    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                    Simona Bucura-Oprescu
                    Ministrul finanţelor,
                    Marcel-Ioan Boloş

    Bucureşti, 7 martie 2024.
    Nr. 19.
    ANEXA 1

    FAMILIA OCUPAŢIONALĂ DE FUNCŢII BUGETARE „SĂNĂTATE“
    CAP. I

    Unităţi sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială
    1. Salarii de bază pentru funcţii de conducere
    1.1. Spitale peste 400 de paturi, spitale sub 400 de paturi şi servicii de ambulanţă

┌────┬──────────────────┬─────────┬───────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┐
│ │ │ │Spitale peste 400 de │Spitale sub 400 de │Servicii de ambulanţă │
│ │ │ │paturi │paturi │ │
│ │ │ ├───────────┬───────────┼───────────┬───────────┼───────────┬───────────┤
│ │ │ │Salariile │Salariile │Salariile │Salariile │Salariile │Salariile │
│Nr. │ │Nivelul │de bază - │de bază - │de bază - │de bază - │de bază - │de bază - │
│crt.│Funcţia │studiilor│lei │lei │lei │lei │lei │lei │
│ │ │ ├───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │martie 2024│iunie 2024 │martie 2024│iunie 2024 │martie 2024│iunie 2024 │
│ │ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┼─────┬─────┤
│ │ │ │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad │
│ │ │ │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│1 │Director de │S │10680│12180│11609│13239│9744 │11243│10591│12220│ │ │ │ │
│ │cercetare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│2 │Director │S │12465│13197│16620│17596│10143│10754│13524│14338│ │ │ │ │
│ │financiar-contabil│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│3 │Director economic │s │ │ │ │ │ │ │ │ │10143│11487│13524│15316│
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│4 │Director tehnic │s │ │ │ │ │ │ │ │ │9129 │10338│12172│13784│
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│5 │Alti directori │s │8807 │9369 │9573 │10184│7776 │8244 │8453 │8961 │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│6 │Director de │s │11219│11877│14958│15836│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │îngrijiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Asistent sef │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│7 │serviciu de │S,SSD,PL │ │ │ │ │ │ │ │ │8622 │9764 │11495│13019│
│ │ambulantă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Asistent │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8 │medical-şef pe │S,SSD,PL │ │ │ │ │9129 │9679 │12172│12904│ │ │ │ │
│ │unitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴─────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘

    NOTA:
    1. Salariul de bază al managerului de spital cu peste 400 de paturi şi al managerului general va fi cel puţin egal cu salariul de bază al directorului medical majorat cu 10%.
    2. Salariul de bază al managerului de spital cu până la 400 de paturi va fi cel puţin egal cu salariul de bază al directorului medical majorat cu 5%.
    3. Nivelul de salarizare al funcţiei de manager de spital cu până la 400 de paturi, gradul II, se utilizează şi pentru funcţia de director general al Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.
    4. Salariile de bază prevăzute la gradul I şi gradul II cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.


    1.2. Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. Nicolau", Centrul de Transfuzie Sanguină al municipiului Bucureşti, centre de transfuzie sanguină regionale şi centre de transfuzie sanguină judeţene

┌────┬─────────────┬─────────┬───────────────────────┬───────────────────┬───────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │Institutul Naţional de │Centrul de │Centre de │Centre de │
│ │ │ │Hematologie │Transfuzie Sanguină│transfuzie sanguină│transfuzie sanguină│
│ │ │ │Transfuzională "Prof. │al Municipiului │regionale │judeţene │
│ │ │ │Dr. C.T. Nicolau" │Bucureşti │ │ │
│ │ │ ├───────────┬───────────┼─────────┬─────────┼─────────┬─────────┼─────────┬─────────┤
│ │ │ │Salariile │Salariile │Salariile│Salariile│Salariile│Salariile│Salariile│Salariile│
│Nr. │Funcţia │Nivelul │de bază - │de bază - │de bază -│de bază -│de bază -│de bază -│de bază -│de bază -│
│crt.│ │studiilor│lei │lei │lei │lei │lei │lei │lei │lei │
│ │ │ ├───────────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │martie 2024│iunie 2024 │martie │iunie │martie │iunie │martie │iunie │
│ │ │ │ │ │2024 │2024 │2024 │2024 │2024 │2024 │
│ │ │ ├─────┬─────┼─────┬─────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┼────┬────┤
│ │ │ │Grad │Grad │Grad │Grad │Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│Grad│
│ │ │ │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │I │II │
├────┼─────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Director │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │general │S │11617│12180│12628│13239│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │adjunct │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Director │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2 │adjunct │S │10868│11617│11813│12628│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ştiinţific │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Director │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3 │adjunct │s │9369 │10388│11243│12465│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │financiar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │contabilitate│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│4 │Director │s │8619 │9557 │9369 │10388│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │resurse umane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│5 │Contabil-şef │s │ │ │ │ │8057│8620│8758│9369│7308│7777│7943│8453│6652│7308│7230│7943│
└────┴─────────────┴─────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘

    NOTĂ:
    1. Salariul de bază al directorului general din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. Nicolau" nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.
    2. Salariile de bază ale persoanelor care ocupă funcţia de director în cadrul centrelor de transfuzie regionale şi judeţene, respectiv al Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, nu pot fi mai mici decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%.
    3. Salariile de bază prevăzute la gradul I şi II cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.


    1.3. Alte funcţii de conducere

┌────┬────────────────────┬─────────┬───────────────────────┐
│Nr. │Alte funcţii de │Nivelul │Salariile de bază - lei│
│crt.│conducere │studiilor├───────────┬───────────┤
│ │ │ │martie 2024│iunie 2024 │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┬─────┼─────┬─────┤
│ │ │ │Grad │Grad │Grad │Grad │
│ │ │ │I │II │I │II │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│1 │Director general*) │S │10305│10868│11201│11813│
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Director general │ │ │ │ │ │
│2 │adjunct, director, │S │10118│10680│10998│11609│
│ │director executiv*) │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│3 │Director adjunct*) │S │9557 │10118│10388│10998│
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│4 │Director adjunct │S │7495 │8244 │8146 │8961 │
│ │financiar-contabil*)│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│5 │Contabil-şef*) │S │6371 │8057 │6925 │8758 │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│6 │Şef serviciu medical│S │7027 │8807 │7638 │9573 │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │Şef atelier, şef │ │ │ │ │ │
│7 │laborator, şef │S │5902 │7027 │6415 │7638 │
│ │oficiu │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│8 │Şef formaţie │ │5146 │5759 │5594 │6260 │
│ │muncitori │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴─────────┴─────┴─────┴─────┴─────┘

    *) Se utilizează în unităţile sanitare fără paturi.
    NOTĂ:
    1. Medicii în specialitatea anatomie patologică şi medicină legală care ocupă funcţia de medic şef serviciu medicină legală/anatomie patologică beneficiază de majorarea cu 5% a salariului de bază avut.
    2. Personalul de specialitate medico-sanitar care ocupă funcţia de şef laborator si altele similare în cadrul institutelor de medicină legală beneficiază de majorarea cu 5% a salariului de bază avut.
    3. Personalul de specialitate medico-sanitar care ocupă funcţii în conducerea institutelor de medicină legală beneficiază de majorarea cu 10% a salariului de bază avut.
    4. Medicii în specialitatea anatomie patologică si medicină legală care ocupă funcţii de conducere în comitetul director al unităţilor sanitare cu paturi beneficiază de majorarea cu 10% a salariului de bază avut.
    4^1. Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică si al Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.
    4^2. Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică si al Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%.
    4^3. Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/director/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică si al Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%.
    4^4. *) Nivelul de salarizare al funcţiei de la nr. crt. 6 se aplică si funcţiei de şef serviciu din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
    5. Salariile de bază prevăzute la gradul I si gradul II cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.


    1.4. Persoanele care exercită funcţiile nominalizate în următorul tabel, pe perioada cât exercită aceste funcţii, beneficiază de majorarea salariului de bază avut, după cum urmează

┌────┬────────────────────────┬────────┐
│ │ │Majorare│
│Nr. │Funcţia │salariu │
│crt.│ │de bază │
│ │ │% │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Director program de │ │
│1 │rezidenţiat medicină de │7,5 │
│ │urgenţă │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│2 │Director medical │7,5 │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Medic şef ambulatoriu de│ │
│3 │specialitate si altele │5 │
│ │similare │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Medic şef secţie, şef │ │
│4 │laborator, coordonator │5 │
│ │si altele similare │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Farmacist (biolog, │ │
│ │biochimist, chimist, │ │
│5 │psiholog) şef secţie, │7,5 │
│ │şef laborator si altele │ │
│ │similare │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Responsabil de formare │ │
│6 │în rezidenţiat medicină │7,5 │
│ │de urgenţă │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Farmacist şef serviciu, │ │
│7 │farmacist şef punct de │7,5 │
│ │lucru (oficină) │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Asistent medical │ │
│ │(tehnician sanitar, soră│ │
│8 │medicală, oficiant │20 │
│ │medical, moaşă, laborant│ │
│ │si altele similare) şef/│ │
│ │asistent coordonator) │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Chimist, biolog, │ │
│9 │farmacist, biochimist, │5 │
│ │asistent medical, cu │ │
│ │gestiune │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│10 │Spălătoreasă cu gestiune│2,5 │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│11 │Şef echipă │2,5 │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Personal care desfăşoară│ │
│12 │control în sănătate │7,5 │
│ │publică - direcţia de │ │
│ │sănătate publică │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Medic coordonator │ │
│ │substaţie sector │ │
│13 │municipiul Bucureşti/ │7,5 │
│ │substaţie serviciul de │ │
│ │ambulantă │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Asistent medical │ │
│ │coordonator substaţie │ │
│14 │sector municipiul │10 │
│ │Bucuresti/substatie │ │
│ │serviciul de ambulantă │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Ambulanţier cu atribuţii│ │
│ │de avizare tehnică │ │
│15 │substaţie sector │10 │
│ │municipiul Bucuresti/ │ │
│ │substatie serviciul de │ │
│ │ambulantă │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Asistent medical │ │
│16 │responsabil pe tură cu │10 │
│ │stocul 3 de medicamente │ │
└────┴────────────────────────┴────────┘

    *) Procentul de 20% se aplică asupra salariului de bază aferent funcţiei de asistent medical principal cu studii superioare care cuprinde sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

    1.5. Membrii comisiilor de avizare medico-legală, ai comisiilor de expertiză şi recuperare a capacităţii de muncă şi ai comisiilor medicale, pentru activităţi prestate în afara obligaţiilor funcţiei de bază, beneficiază, în cursul unei luni, de indemnizaţii de cel mult 10% din salariul de bază al funcţiei de execuţie îndeplinite, care nu fac parte din salariul de bază.

    2. Salarii de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţi sanitare şi unităţi de asistenţă medico-socială
    Unităţile clinice cuprind: spitale clinice judeţene de urgenţă, spitale judeţene de urgenţă, spitale regionale, spitale clinice de specialitate de urgenţă, spitale clinice, spitale de urgenţă, spitale de specialitate, Spitalul Universitar de Urgenţă ''Elias''*), Institutul Naţional de Sănătate Publică, institute si centre medicale, institute de medicină legală, centre de transfuzie sanguină judeţene si al municipiului Bucureşti, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicină Preventivă din subordinea Academiei Române*), Institutul Naţional de Expertiză Medicală si Recuperare a Capacităţii de Muncă.
    a) Salarii de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar
    a.1. Unităţi clinice**

┌────┬────────────────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităti clinice │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│Nr. │ │Nivelul │- lei │- lei │
│crt.│Funcţia │studiilor├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Medic primar │S │13625 │14125 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│2 │Medic primar dentist │S │13625 │14125 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│3 │Medic specialist │S │10791 │11187 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│4 │Medic specialist dentist│S │10791 │11187 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│5 │Medic rezident anul VI -│S │9085 │9875 │
│ │VII │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│6 │Medic rezident anul IV -│S │8395 │9125 │
│ │V │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Medic dentist rezident │S │8395 │9125 │
│ │anul IV - V │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Medic rezident anul III │S │7705 │8375 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│9 │Medic dentist rezident │S │7705 │8375 │
│ │anul III │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│10 │Medic rezident anul II │S │7015 │7625 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│11 │Medic dentist rezident │S │7015 │7625 │
│ │anul II │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│12 │Medic rezident anul I │S │6555 │7125 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│13 │Medic dentist rezident │S │6555 │7125 │
│ │anul I │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│14 │Medic │S │7360 │8000 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│15 │Medic dentist │S │7360 │8000 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│16 │Farmacist primar*1) │S │7883 │8569 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│17 │Farmacist specialist │S │7580 │8239 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│18 │Farmacist │S │6381 │6936 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│19 │Farmacist rezident anul │S │6257 │6801 │
│ │III │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│20 │Farmacist rezident anul │S │6196 │6735 │
│ │II │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│21 │Farmacist rezident anul │S │6134 │6668 │
│ │I │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│22 │bioinginer medical; │S │6872 │7470 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│23 │bioinginer medical; │S │6035 │6560 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│24 │Fiziokinetoterapeut, │S │5640 │6130 │
│ │bioinginer medical │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│25 │bioinginer medical; │S │5224 │5679 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │şi imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │şi recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│26 │licenţiat, tehnician de │S │5323 │6083 │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│27 │asistent medical dentar │S │5112 │5842 │
│ │licenţiat, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│28 │licenţiat, tehnician de │S │4839 │5530 │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│29 │Dentist principal │SSD │4700 │5109 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│30 │Dentist │SSD │4485 │4875 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│31 │Dentist debutant │SSD │4428 │4813 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│32 │stomatologic, asistent │SSD │5007 │5722 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│33 │stomatologic, asistent │SSD │4778 │5460 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│34 │stomatologic, asistent │SSD │4716 │5390 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│35 │Asistent medical, │PL │4790 │5474 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│36 │Asistent medical*2) │PL │4729 │5404 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│37 │Asistent medical, │PL │4594 │5250 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│38 │Asistent medical, │M │4716 │5390 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│39 │Asistent medical*2) │M │4594 │5250 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│40 │Asistent medical, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│41 │Tehnician dentar, │M │4716 │5390 │
│ │principal*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│42 │Tehnician dentar*3) │M │4594 │5250 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│43 │Tehnician dentar, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│44 │Soră medicală, │M │4655 │5320 │
│ │principal*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│45 │Soră medicală*4) │M │4533 │5180 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│46 │Soră medicală, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│47 │Autopsier, principal │M │4313 │4688 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│48 │Autopsier │M │4255 │4625 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│49 │Autopsier, debutant │M │4152 │4513 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│50 │registrator medical; │M │4313 │4688 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│51 │Statistician medical, │M │4255 │4625 │
│ │registrator medical │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│52 │registrator medical; │M │4152 │4513 │
│ │debutant │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *1) Se poate utiliza numai în unităţi sanitare umane.
    *2) Se aplică şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator-puericultor, instructor de ergoterapie, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică si protezare auditivă care au studii de acest nivel.
    *3) Se aplică şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică şi protezare auditivă.
    *4) Se aplică şi funcţiilor de oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, moaşă, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.

    a.2. Anatomia patologică şi medicina legală

┌────┬────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Anatomia │
│ │ │ │patologică si │
│ │ │ │medicina legală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│Nr. │ │Nivelul │de bază │de bază │
│crt.│Funcţia │studiilor│- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Medic primar│S │17713 │18363 │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│2 │Medic │S │14028 │14543 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Medic │ │ │ │
│3 │rezident │S │8395 │9125 │
│ │anul IV - V │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Medic │ │ │ │
│4 │rezident │S │7705 │8375 │
│ │anul III │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Medic │ │ │ │
│5 │rezident │S │7015 │7625 │
│ │anul II │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Medic │ │ │ │
│6 │rezident │S │6555 │7125 │
│ │anul I │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Farmacist │S │10248 │11139 │
│ │primar*1) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Farmacist │S │9852 │10709 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│9 │Farmacist │S │7322 │7959 │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│10 │tehnician de│S │6920 │7909 │
│ │radiologie; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│11 │medical, │S │6646 │7595 │
│ │tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│12 │tehnician de│S │6290 │7189 │
│ │radiologie; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│13 │asistent │SSD │6508 │7438 │
│ │medical │ │ │ │
│ │specialist; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│14 │asistent │SSD │6211 │7098 │
│ │medical │ │ │ │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│15 │asistent │SSD │6131 │7007 │
│ │medical │ │ │ │
│ │specialist; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│16 │medical, │PL │6211 │7098 │
│ │principal*2)│ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│17 │Asistent │PL │5972 │6825 │
│ │medical*2) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│18 │medical, │PL │5892 │6734 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│19 │medical, │M │6131 │7007 │
│ │principal*2)│ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│20 │Asistent │M │5892 │6734 │
│ │medical*2) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent │ │ │ │
│21 │medical, │M │5749 │6570 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Soră │ │ │ │
│22 │medicală, │M │5972 │6825 │
│ │principal*4)│ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│23 │Soră │M │5813 │6643 │
│ │medicală*4) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Soră │ │ │ │
│24 │medicală, │M │5749 │6570 │
│ │debutant*4) │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│25 │Autopsier, │M │5606 │6094 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│26 │Autopsier │M │5457 │5931 │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│27 │Autopsier, │M │5397 │5866 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician│ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│28 │registrator │M │5606 │6094 │
│ │medical; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician│ │ │ │
│29 │medical, │M │5457 │5931 │
│ │registrator │ │ │ │
│ │medical │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician│ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│30 │registrator │M │5397 │5866 │
│ │medical; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *1) Se poate utiliza numai în unităţi sanitare umane.
    *2) Se aplică şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social si educator-puericultor, instructor de ergoterapie, tehnician dentar şi tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică şi protezare auditivă care au studii de acest nivel.
    *4) Se aplică şi funcţiilor de oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, moaşă, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.

    a.3. Servicii de ambulanţă, compartimente de primire urgenţe: UPU-SMURD, UPU, CPU, secţii/compartimente cu paturi de ATI/TI, unitate de transport neonatală

┌────┬────────────────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Servicii de │
│ │ │ │ambulanţă, │
│ │ │ │compartimente de │
│ │ │ │primire urgenţe: │
│ │ │ │UPU-SMURD, UPU, │
│ │ │ │CPU, secţii/ │
│ │ │ │compartimente cu │
│ │ │ │paturi de ATI/TI,│
│ │ │ │unitate de │
│Nr. │ │Nivelul │transport │
│crt.│Funcţia │studiilor│neonatală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Medic primar │S │14538 │15072 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│2 │Medic dentist primar │S │14538 │15072 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│3 │Medic specialist │S │11514 │11936 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│4 │Medic dentist specialist│S │11514 │11936 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│5 │Medic rezident anul IV -│S │8395 │9125 │
│ │V │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│6 │Medic rezident anul III │S │7705 │8375 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Medic rezident anul II │S │7015 │7625 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Medic rezident anul I │S │6555 │7125 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│9 │Medic │S │7485 │8136 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│10 │Medic dentist │S │7485 │8136 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│11 │Farmacist primar*1) │S │8411 │9143 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│12 │Farmacist specialist │S │8087 │8790 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│13 │Farmacist rezident anul │S │6677 │7258 │
│ │III │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│14 │Farmacist rezident anul │S │6611 │7186 │
│ │II │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│15 │Farmacist rezident anul │S │6547 │7116 │
│ │I │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│16 │Farmacist │S │6808 │7400 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│17 │bioinginer medical; │S │7332 │7970 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│18 │bioinginer medical; │S │6441 │7001 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│19 │Fiziokinetoterapeut, │S │6018 │6541 │
│ │bioinginer medical │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│20 │bioinginer medical; │S │5574 │6059 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │şi imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │şi recuperare, tehnician│ │ │ │
│21 │dentar licenţiat, │S │5679 │6490 │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│ │licenţiat, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │moaşă; principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│22 │dentar licenţiat, │S │5455 │6234 │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│ │licenţiat, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, moaşă│ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│23 │dentar licenţiat, │S │5163 │5901 │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│ │licenţiat, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │moaşă; debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│24 │Dentist, principal │SSD │5015 │5451 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│25 │Dentist │SSD │4785 │5201 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│26 │Dentist, debutant │SSD │4724 │5135 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│27 │stomatologic, asistent │SSD │5342 │6105 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│28 │stomatologic, asistent │SSD │5097 │5825 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│29 │stomatologic, asistent │SSD │5032 │5751 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│30 │Asistent medical, │PL │5097 │5825 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│31 │Asistent medical*2) │PL │4901 │5601 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│32 │Asistent medical, │PL │4836 │5527 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│33 │Asistent medical, │M │5032 │5751 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│34 │Asistent medical*2) │M │4836 │5527 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│35 │Asistent medical, │M │4719 │5393 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│36 │Tehnician dentar, │M │5032 │5751 │
│ │principal*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│37 │Tehnician dentar*3) │M │4836 │5527 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│38 │Tehnician dentar, │M │4719 │5393 │
│ │debutant*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│39 │Soră medicală, │M │4901 │5601 │
│ │principal*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│40 │Soră medicală*4) │M │4771 │5453 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│41 │Soră medicală, │M │4719 │5393 │
│ │debutant*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│42 │registrator medical, │M │4601 │5001 │
│ │operator registrator de │ │ │ │
│ │urgenţă; principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│43 │registrator medical, │M │4479 │4869 │
│ │operator registrator de │ │ │ │
│ │urgenţă │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│44 │registrator medical, │M │4430 │4815 │
│ │operator registrator de │ │ │ │
│ │urgenţă; debutant │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *1) Se poate utiliza numai în unităţi sanitare umane.
    *2) Se aplică şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator-puericultor, instructor de ergoterapie, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică si protezare auditivă care au studii de acest nivel.
    *3) Se aplică şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică şi protezare auditivă.
    *4) Se aplică şi funcţiilor de oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, moaşă, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.

    a.4. Unităţi sanitare, cu excepţia celor cuprinse în unităţi clinice, şi unităţi de asistenţă medico-socială

┌────┬────────────────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităţi sanitare,│
│ │ │ │cu excepţia celor│
│ │ │ │cuprinse în │
│ │ │ │unităţi clinice, │
│ │ │ │si unităţi de │
│ │ │ │asistenţă │
│ │ │ │medico-socială │
│Nr. │ │Nivelul ├────────┬────────┤
│crt.│Funcţia │studiilor│Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Medic primar │S │13353 │13843 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│2 │Medic dentist primar │S │13353 │13843 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│3 │Medic specialist │S │10575 │10963 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│4 │Medic dentist specialist│S │10575 │10963 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│5 │Medic │S │7213 │7840 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│6 │Medic dentist │S │7213 │7840 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Farmacist primar*1) │S │7488 │8139 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Farmacist specialist │S │7200 │7826 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│9 │Farmacist │S │6062 │6589 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│10 │bioinginer medical; │S │6529 │7096 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│11 │bioinginer medical; │S │5893 │6405 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│12 │Fiziokinetoterapeut, │S │5640 │6130 │
│ │bioinginer medical │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│13 │bioinginer medical; │S │5224 │5679 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│14 │licenţiat, tehnician de │S │5057 │5779 │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│15 │asistent medical dentar │S │4925 │5628 │
│ │licenţiat, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de radiologie │ │ │ │
│ │si imagistică licenţiat,│ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │laborator clinic │ │ │ │
│ │licenţiat, licenţiat în │ │ │ │
│ │balneofiziokinetoterapie│ │ │ │
│ │si recuperare, tehnician│ │ │ │
│ │dentar licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical dentar │ │ │ │
│16 │licenţiat, tehnician de │S │4839 │5530 │
│ │farmacie licenţiat, │ │ │ │
│ │tehnician de audiologie │ │ │ │
│ │si protezare auditivă │ │ │ │
│ │licenţiat, asistent │ │ │ │
│ │medical de profilaxie │ │ │ │
│ │dentară licenţiat, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │licenţiat în nutriţie si│ │ │ │
│ │dietetică, moaşă; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│17 │Dentist, principal │SSD │4543 │4938 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│18 │Dentist │SSD │4485 │4875 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│19 │Dentist, debutant │SSD │4428 │4813 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│20 │stomatologic, asistent │SSD │4839 │5530 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│21 │stomatologic, asistent │SSD │4778 │5460 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │specialist, tehnician │ │ │ │
│ │superior de imagistică, │ │ │ │
│ │radiologie, radioterapie│ │ │ │
│ │si radiodiagnostic, │ │ │ │
│ │cosmetician medical │ │ │ │
│ │specialist, asistent │ │ │ │
│ │medical specializat, │ │ │ │
│ │tehnician de laborator │ │ │ │
│ │clinic, tehnician de │ │ │ │
│ │farmacie, asistent de │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapie, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │urgenţe │ │ │ │
│ │medico-chirurgicale, │ │ │ │
│ │asistent medico-social, │ │ │ │
│ │tehnician dentar │ │ │ │
│ │specializat, asistent de│ │ │ │
│ │profilaxie │ │ │ │
│ │stomatologică, asistent │ │ │ │
│ │igienist pentru cabinet │ │ │ │
│22 │stomatologic, asistent │SSD │4716 │5390 │
│ │pentru stomatologie, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │generalist, tehnician de│ │ │ │
│ │radiologie si │ │ │ │
│ │imagistică, tehnician de│ │ │ │
│ │audiologie si protezare │ │ │ │
│ │auditivă, tehnician de │ │ │ │
│ │protezare oculară, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │geriatrie, gerontologie │ │ │ │
│ │si asistenţă socială │ │ │ │
│ │pentru vârstnici, │ │ │ │
│ │asistent medical de │ │ │ │
│ │igienă si sănătate │ │ │ │
│ │publică, │ │ │ │
│ │fiziokinetoterapeut, │ │ │ │
│ │cosmetician medical, │ │ │ │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │nutriţionist si │ │ │ │
│ │dietetician, tehnician │ │ │ │
│ │dentar specialist, │ │ │ │
│ │asistent dentar; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│23 │Asistent medical, │PL │4778 │5460 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│24 │Asistent medical*2) │PL │4716 │5390 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│25 │Asistent medical, │PL │4594 │5250 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│26 │Asistent medical, │M │4716 │5390 │
│ │principal*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│27 │Asistent medical*2) │M │4594 │5250 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│28 │Asistent medical, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*2) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│29 │Tehnician dentar, │M │4716 │5390 │
│ │principal*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│30 │Tehnician dentar*3) │M │4594 │5250 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│31 │Tehnician dentar, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*3) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│32 │Soră medicală, │M │4594 │5250 │
│ │principal*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│33 │Soră medicală*4) │M │4533 │5180 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│34 │Soră medicală, │M │4422 │5054 │
│ │debutant*4) │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│35 │Autopsier, principal │M │4313 │4688 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│36 │Autopsier │M │4255 │4625 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│37 │Autopsier, debutant │M │4152 │4513 │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│38 │registrator medical; │M │4313 │4688 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│39 │Statistician medical, │M │4255 │4625 │
│ │registrator medical │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Statistician medical, │ │ │ │
│40 │registrator medical; │M │4152 │4513 │
│ │debutant │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *1) Se poate utiliza numai în unităţi sanitare umane.
    *2) Se aplică şi funcţiilor de asistent farmacie, asistent social şi educator-puericultor, instructor de energo-terapie, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică si protezare auditivă care au studii de acest nivel.
    *3) Se aplică şi funcţiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedică şi protezare auditivă.
    *4) Se aplică şi funcţiilor de oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, moaşă, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educaţie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.


    b) Salarii de bază pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare
    b.1. Unităţi clinice

┌────┬───────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităti clinice │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│Nr. │ │Nivelul │- lei │- lei │
│crt.│Funcţia │studiilor├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│1 │fizician; │S │6994 │7603 │
│ │principal, │ │ │ │
│ │expert în │ │ │ │
│ │fizică medicală│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│2 │fizician; │S │6157 │6693 │
│ │specialist, │ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│3 │biochimist, │S │5640 │6130 │
│ │chimist, │ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│4 │fizician; │S │5224 │5679 │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│5 │kinetoterapeut,│S │6749 │7336 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│6 │profesor CFM, │S │5975 │6495 │
│ │kinetoterapeut,│ │ │ │
│ │asistent social│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│7 │kinetoterapeut,│S │5224 │5679 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│8 │chimist, │SSD │4947 │5378 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│9 │chimist, │SSD │4543 │4938 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│10 │chimist, │SSD │4428 │4813 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│11 │Psiholog │S │6994 │7603 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│12 │Psiholog │S │6157 │6693 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│13 │Psiholog │S │5699 │6195 │
│ │practicant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│14 │Psiholog │S │5224 │5679 │
│ │stagiar │ │ │ │
└────┴───────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *5) Se aplică şi funcţiilor de educator-puericultor, asistent social si cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomă învăţământul superior de scurtă durată, cu durata studiilor de 2 - 3 ani învăţământ de zi sau de 3 - 4 ani învăţământ seral sau fără frecvenţă.

    b.2. Anatomia patologică şi medicina legală

┌────┬───────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Anatomia │
│ │ │ │patologică si │
│ │ │ │medicina legală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│Nr. │ │Nivelul │de bază │de bază │
│crt.│Funcţia │studiilor│- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist,│ │ │ │
│ │chimist; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
│1 │Fizician, │S │9094 │9885 │
│ │principal, │ │ │ │
│ │expert în │ │ │ │
│ │fizică │ │ │ │
│ │medicală │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist,│ │ │ │
│ │chimist; │ │ │ │
│2 │specialist │S │8004 │8700 │
│ │Fizician, │ │ │ │
│ │specialist,│ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│3 │biochimist,│S │7332 │7970 │
│ │chimist, │ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist,│ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│4 │fizician; │S │6791 │7381 │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│5 │Psiholog │S │9094 │9885 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│6 │Psiholog │S │8004 │8700 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Psiholog │S │7409 │8054 │
│ │practicant │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Psiholog │S │6791 │7381 │
│ │stagiar │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴────────┴────────┘


    b.3. Servicii de ambulanţă, compartimente de primire urgenţe: UPU-SMURD, UPU, CPU, secţii/compartimente cu paturi de ATI/TI, unitate de transport neonatală

┌────┬───────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Servicii de │
│ │ │ │ambulanţă, │
│ │ │ │compartimente de │
│ │ │ │primire urgenţe: │
│ │ │ │UPU-SMURD, UPU, │
│ │ │ │CPU, secţii/ │
│ │ │ │compartimente cu │
│ │ │ │paturi de ATI/TI,│
│ │ │ │unitate de │
│Nr. │ │Nivelul │transport │
│crt.│Funcţia │studiilor│neonatală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│1 │kinetoterapeut,│S │7201 │7828 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│2 │profesor CFM, │S │6377 │6931 │
│ │kinetoterapeut,│ │ │ │
│ │asistent social│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│3 │kinetoterapeut,│S │5574 │6059 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│4 │chimist, │SSD │5280 │5739 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│5 │chimist, │SSD │4847 │5269 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│6 │chimist, │SSD │4724 │5135 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│7 │Psiholog │S │7464 │8113 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│8 │Psiholog │S │6569 │7140 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│9 │Psiholog │S │6081 │6610 │
│ │practicant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│10 │Psiholog │S │5574 │6059 │
│ │stagiar │ │ │ │
└────┴───────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *5) Se aplică şi funcţiilor de educator-puericultor, asistent social şi cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomă învăţământul superior de scurtă durată, cu durata studiilor de 2 - 3 ani învăţământ de zi sau de 3 - 4 ani învăţământ seral sau fără frecvenţă.

    b.4. Unităţi sanitare, cu excepţia celor cuprinse în unităţi clinice, şi unităţi de asistenţă medico-socială

┌────┬───────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităţi sanitare,│
│ │ │ │cu excepţia celor│
│ │ │ │cuprinse în │
│ │ │ │unităţi clinice, │
│ │ │ │şi unităţi de │
│ │ │ │asistenţă │
│ │ │ │medico-socială │
│Nr. │ │Nivelul ├────────┬────────┤
│crt.│Funcţia │studiilor│Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│1 │fizician; │S │6662 │7241 │
│ │principal, │ │ │ │
│ │expert în │ │ │ │
│ │fizică medicală│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│2 │fizician; │S │5863 │6373 │
│ │specialist, │ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│3 │biochimist, │S │5520 │6000 │
│ │chimist, │ │ │ │
│ │fizician │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Biolog, │ │ │ │
│ │biochimist, │ │ │ │
│ │chimist, │ │ │ │
│4 │fizician; │S │5224 │5679 │
│ │fizician │ │ │ │
│ │medical, │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│5 │kinetoterapeut,│S │6429 │6988 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│6 │profesor CFM, │S │5734 │6233 │
│ │kinetoterapeut,│ │ │ │
│ │asistent social│ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, │ │ │ │
│ │sociolog, │ │ │ │
│ │profesor CFM, │ │ │ │
│7 │kinetoterapeut,│S │5224 │5679 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│8 │chimist, │SSD │4700 │5109 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │principal*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│9 │chimist, │SSD │4485 │4875 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │biolog, │ │ │ │
│10 │chimist, │SSD │4428 │4813 │
│ │asistent │ │ │ │
│ │social; │ │ │ │
│ │debutant*5) │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│11 │Psiholog │S │6662 │7241 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│12 │Psiholog │S │5863 │6373 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│13 │Psiholog │S │5520 │6000 │
│ │practicant │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│14 │Psiholog │S │5224 │5679 │
│ │stagiar │ │ │ │
└────┴───────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *5) Se aplică si funcţiilor de educator-puericultor, asistent social si cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diplomă învăţământul superior de scurtă durată, cu durata studiilor de 2 - 3 ani învăţământ de zi sau de 3 - 4 ani învăţământ seral sau fără frecvenţă.
    NOTĂ:
    Salariile de bază prevăzute la poziţiile 11 - 14 din tabel se aplică în mod corespunzător si funcţiilor de preot gradul I, gradul II, definitiv si debutant, cu studii superioare, din unităţile sanitare cu paturi, prevăzute în anexa nr. I cap. III - Culte lit. A - Salarii de bază pentru personalul clerical încadrat în unităţile bugetare.



    c) Salarii de bază pentru personalul auxiliar sanitar
    c.1. Unităţi clinice

┌────┬─────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităti clinice │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de │de │
│ │ │ │bază - │bază - │
│Nr. │Funcţia │Nivelul │lei │lei │
│crt.│ │studiilor├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Infirmieră, │M; G │4171 │4615 │
│ │agent DDD │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Infirmieră, │ │ │ │
│2 │agent DDD; │M; G │4054 │4485 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Brancardier, │ │ │ │
│ │băieş, │ │ │ │
│3 │nămolar, │ │3878 │4290 │
│ │spălătoreasă,│ │ │ │
│ │îngrijitoare │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│4 │autosanitară │M │4428 │4813 │
│ │II*7) │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│5 │autosanitară │M; G │4313 │4688 │
│ │III*7) │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *7) Se aplică nivelurile I si II pentru salarizarea şoferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanţă judeţene si al municipiului Bucureşti - Ilfov, iar nivelurile de salarizare II si III, şoferilor autosanitarelor din alte unităţi sanitare.

    c.2. Anatomia patologică şi medicina legală

┌────┬─────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Anatomia │
│ │ │ │patologică si │
│ │ │ │medicina legală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│Nr. │ │Nivelul │de bază │de bază │
│crt.│Funcţia │studiilor│- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Brancardier, │ │ │ │
│ │băieş, │ │ │ │
│1 │nămolar, │ │4506 │4986 │
│ │spălătoreasă,│ │ │ │
│ │îngrijitoare │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────┴────────┴────────┘


    c.3. Servicii de ambulanţă, compartimente de primire urgenţe UPU-SMURD, UPU, CPU, secţii/compartimente cu paturi de ATI/TI, unitate de transport neonatală

┌────┬──────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Servicii de │
│ │ │ │ambulanţă, │
│ │ │ │compartimente de │
│ │ │ │primire urgenţe: │
│ │ │ │UPU-SMURD, UPU, │
│ │ │ │CPU, secţii/ │
│ │ │ │compartimente cu │
│ │ │ │paturi de ATI/TI,│
│ │ │ │unitate de │
│Nr. │ │Nivelul │transport │
│crt.│Funcţia │studiilor│neonatală │
│ │ │ ├────────┬────────┤
│ │ │ │Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Infirmieră, │M; G │4242 │4693 │
│ │agent DDD │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Infirmieră, │ │ │ │
│2 │agent DDD; │M; G │4171 │4615 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Brancardier, │ │ │ │
│ │băieş, │ │ │ │
│3 │nămolar, │ │3878 │4290 │
│ │spălătoreasă, │ │ │ │
│ │îngrijitoare │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│4 │Ambulanţier*6)│M │4750 │5163 │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│5 │autosanitară │M │4485 │4875 │
│ │I*7) │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│6 │autosanitară │M │4428 │4813 │
│ │II*7) │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *6) Se ocupă prin concurs sau examen de promovare de către personalul care îndeplineşte condiţiile de încadrare pentru funcţia de şofer autosanitară I, conducător de şalupă medicală, motorist si marinar cu o vechime de minimum 6 ani si posedă diploma de absolvire a cursului de ambulanţier potrivit Ordinului ministrului sănătăţii nr. 388/1992 privind înfiinţarea Şcolii de Ambulanţieri în cadrul Staţiei de Salvare a Municipiului Bucureşti, actual Serviciul de Ambulanţă al municipiului Bucureşti - Ilfov, si în alte servicii judeţene de ambulanţă acreditate de Ministerul Sănătăţii prin ordin al ministrului.
    *7) Se aplică nivelurile I si II pentru salarizarea şoferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanţă judeţene si al municipiului Bucureşti - Ilfov, iar nivelurile de salarizare II si III, şoferilor autosanitarelor din alte unităţi sanitare.

    c.4. Unităţi sanitare, cu excepţia celor cuprinse în unităţi clinice, şi unităţi de asistenţă medico-socială

┌────┬─────────────┬─────────┬─────────────────┐
│ │ │ │Unităţi sanitare,│
│ │ │ │cu excepţia celor│
│ │ │ │cuprinse în │
│ │ │ │unităţi clinice, │
│ │ │ │si unităţi de │
│ │ │ │asistenţă │
│ │ │ │medico-socială │
│Nr. │ │Nivelul ├────────┬────────┤
│crt.│Funcţia │studiilor│Salariul│Salariul│
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │- lei │- lei │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │Gradaţia│Gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │martie │iunie │
│ │ │ │2024 │2024 │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│1 │Infirmieră, │M; G │4171 │4615 │
│ │agent DDD │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Infirmieră, │ │ │ │
│2 │agent DDD; │M; G │4054 │4485 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Brancardier, │ │ │ │
│ │băieş, │ │ │ │
│3 │nămolar, │ │3878 │4290 │
│ │spălătoreasă,│ │ │ │
│ │îngrijitoare │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│4 │autosanitară │M │4428 │4813 │
│ │II*7) │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼────────┼────────┤
│ │Şofer │ │ │ │
│5 │autosanitară │M; G │4313 │4688 │
│ │III*7) │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────┴────────┴────────┘

    *7) Se aplică nivelurile I si II pentru salarizarea şoferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanţă judeţene si al municipiului Bucureşti - Ilfov, iar nivelurile de salarizare II si III, şoferilor autosanitarelor din alte unităţi sanitare.
    NOTĂ:
    1. Nivelul de salarizare prevăzut pentru unităţi clinice se aplică si personalului de specialitate din direcţiile de sănătate publică.
    2*). Nivelul de salarizare prevăzut pentru unităţi clinice se poate aplica si personalului de cercetare cu studii superioare din unităţile clinice, din institutele si centrele medicale, care este confirmat în gradele profesionale de la lit. a.1 nr. crt. 1 - 13, 16 si 17, 19 - 21 si lit. b.1 nr. crt. 1, 2, 5, 11.
    3. Nivelul de studii (M) cu diplomă de bacalaureat sau certificat de absolvire pentru funcţiile de ambulanţier si şofer autosanitară I si II se utilizează numai pentru încadrarea si promovarea acestor funcţii la serviciile de ambulanţă si se aplică ulterior intrării în vigoare a prezentei legi.
    4. Tabelele a.4., b.4., c.4. se utilizează si pentru dispensarele medicale şcolare, pentru personalul din crese, pentru personalul medical din cadrul cabinetelor medicale din structurile teritoriale de expertiză medicală si recuperare a capacităţii de muncă, personalul medico-sanitar din direcţiile judeţene pentru tineret si sport, complexele sportive naţionale si cluburile sportive, precum si pentru medicii din asistenţa socială.
    5. Salarizarea prevăzută pentru funcţia de infirmier se utilizează si pentru muncitorii care asigură supravegherea bolnavilor psihici periculoşi din unităţile, secţiile sau compartimentele de psihiatrie.
    5^1. Persoanele care ocupă funcţia de psiholog în unităţile sanitare, unităţile de asistenţă medico-socială si unităţile de asistenţă socială si care deţin specializarea psihologie clinică beneficiază de majorarea salariului de bază cu 10%.
    6. Salariile de bază prevăzute la pct. 2 sunt pentru gradaţia 0. Salariile de bază pentru gradaţiile 1 - 5 se determină prin majorarea salariilor de bază pentru gradaţia 0 potrivit prevederilor art. 10 din prezenta lege.





    ANEXA 2

    Unităţi de asistenţă socială/Servicii sociale cu sau fără cazare

    Salarii de bază pentru funcţii de conducere

┌────┬────────────┬──────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │Salariu │Salariu │
│Nr. │Denumire │ │de bază │de bază │
│crt.│funcţie │Studii│lei │lei iunie│
│ │ │ │martie │2024 │
│ │ │ │2024 │ │
├────┴────────────┴──────┼────┬────┼────┬────┤
│a) Instituţii şi unităţi│ │ │ │ │
│de asistenţă socială/ │Gr. │Gr. │Gr. │Gr. │
│centre cu personalitate │I │II │I │II │
│juridică │ │ │ │ │
├────┬────────────┬──────┼────┼────┼────┼────┤
│1 │Director │S │6515│8192│6949│8738│
├────┼────────────┼──────┼────┼────┼────┼────┤
│2 │Contabil-şef│S │6094│7594│6500│8100│
├────┴────────────┴──────┴────┴────┼────┼────┤
│b) Unităţi de asistenţă socială/ │ │ │
│centre fără personalitate juridică│ │ │
├────┬────────────┬──────┬────┬────┼────┼────┤
│3 │Şef centru │S │5979│7594│6378│8100│
├────┼────────────┼──────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Coordonator │S;SSD;│ │ │ │ │
│4 │personal de │PL │5518│6094│5886│6500│
│ │specialitate│ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────┴────┴────┴────┴────┘


    Salarii de bază pentru personalul de specialitate şi pentru personalul de îngrijire şi asistenţă din unităţile de asistenţă socială/centre cu sau fără personalitate juridică

┌────┬───────────────────┬──────┬────────┬────────┐
│ │ │ │Salariu │Salariu │
│ │ │ │de bază │de bază │
│ │ │ │lei │lei │
│Nr. │Denumire funcţie │Studii│martie │iunie │
│crt.│ │ │2024 │2024 │
│ │ │ ├────────┼────────┤
│ │ │ │gradaţia│gradaţia│
│ │ │ │0 │0 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│1 │Asistent social │S │5131 │5473 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│2 │Asistent social │S │4792 │5111 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│3 │Asistent social │S │4695 │5008 │
│ │practicant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│4 │Asistent social │S │4444 │4740 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│5 │Psiholog principal │S │5131 │5473 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│6 │Psiholog specialist│S │4792 │5111 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│7 │Psiholog practicant│S │4695 │5008 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│8 │Psiholog stagiar │S │4444 │4740 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, profesor │ │ │ │
│ │CFM, interpret în │ │ │ │
│ │limbajul │ │ │ │
│ │mimico-gestual şi │ │ │ │
│ │al limbajului │ │ │ │
│ │specific │ │ │ │
│9 │persoanelor cu │S │5072 │5410 │
│ │surdocecitate, │ │ │ │
│ │kinetoterapeut, │ │ │ │
│ │psihopedagog, │ │ │ │
│ │terapeut │ │ │ │
│ │ocupaţional; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, profesor │ │ │ │
│ │CFM, interpret în │ │ │ │
│ │limbajul mimico │ │ │ │
│ │gestual şi al │ │ │ │
│ │limbajului specific│ │ │ │
│10 │persoanelor cu │S │4598 │4904 │
│ │surdocecitate, │ │ │ │
│ │kinetoterapeut, │ │ │ │
│ │psihopedagog, │ │ │ │
│ │terapeut │ │ │ │
│ │ocupaţional │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Logoped, profesor │ │ │ │
│ │CFM, interpret în │ │ │ │
│ │limbajul mimico │ │ │ │
│ │gestual şi al │ │ │ │
│ │limbajului specific│ │ │ │
│11 │persoanelor cu │S │4444 │4740 │
│ │surdocecitate, │ │ │ │
│ │kinetoterapeut, │ │ │ │
│ │psihopedagog, │ │ │ │
│ │terapeut │ │ │ │
│ │ocupaţional; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│12 │Fiziokinetoterapeut│S │5151 │5494 │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│13 │Fiziokinetoterapeut│S │4725 │5040 │
│ │specialist │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│14 │Fiziokinetoterapeut│S │4598 │4904 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│15 │Fiziokinetoterapeut│S │4444 │4740 │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│16 │Educator principal │S │4644 │4954 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│17 │Educator │S │4523 │4824 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│18 │Educator debutant │S │4444 │4740 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de │ │ │ │
│19 │audiologieşi │S │4644 │4954 │
│ │protezare auditivă;│ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│20 │tehnician de │S │4523 │4824 │
│ │audiologieşi │ │ │ │
│ │protezare auditivă │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Asistent medical, │ │ │ │
│ │tehnician de │ │ │ │
│21 │audiologieşi │S │4444 │4740 │
│ │protezare auditivă;│ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, profesor │ │ │ │
│ │CFM, educator │ │ │ │
│22 │puericultor, │SSD │4444 │4740 │
│ │asistent medical; │ │ │ │
│ │principal *1) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, profesor │ │ │ │
│ │CFM, educator │ │ │ │
│23 │puericultor, │SSD │4388 │4680 │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │*1) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, profesor │ │ │ │
│ │CFM, educator │ │ │ │
│24 │puericultor, │SSD │4331 │4620 │
│ │asistent medical; │ │ │ │
│ │debutant *1) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│25 │puericultor, │PL │4388 │4680 │
│ │asistent medical; │ │ │ │
│ │principal 1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│26 │puericultor, │PL │4331 │4620 │
│ │asistent medical │ │ │ │
│ │1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│27 │puericultor, │PL │4219 │4500 │
│ │asistent medical; │ │ │ │
│ │debutant 1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│ │puericultor, │ │ │ │
│ │asistent igienă, │ │ │ │
│ │asistent BFT, │ │ │ │
│28 │optician protezare │M │4331 │4620 │
│ │ortopedică şi │ │ │ │
│ │auditivă, asistent │ │ │ │
│ │medical; principal │ │ │ │
│ │1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│ │puericultor, │ │ │ │
│ │asistent igienă, │ │ │ │
│29 │asistent BFT, │M │4219 │4500 │
│ │optician protezare │ │ │ │
│ │ortopedică şi │ │ │ │
│ │auditivă, asistent │ │ │ │
│ │medical 1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Educator, educator │ │ │ │
│ │puericultor, │ │ │ │
│ │asistent igienă, │ │ │ │
│ │asistent │ │ │ │
│30 │BFT,optician │M │4061 │4332 │
│ │protezare │ │ │ │
│ │ortopedică şi │ │ │ │
│ │auditivă, asistent │ │ │ │
│ │medical; debutant │ │ │ │
│ │1*) │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Profesor CFM, │ │ │ │
│ │interpret în limbaj│ │ │ │
│ │mimico- gestual şi │ │ │ │
│31 │al limbajului │M │4061 │4332 │
│ │specific │ │ │ │
│ │persoanelor cu │ │ │ │
│ │surdocecitate │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│32 │educaţie, │M │4331 │4620 │
│ │instructor CFM; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│33 │educaţie, │M │4219 │4500 │
│ │instructor CFM │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│34 │educaţie, │M │4061 │4332 │
│ │instructor CFM; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│ │terapeut, animator │ │ │ │
│35 │socio-educativ, │PL │4388 │4680 │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│36 │terapeut, animator │PL │4331 │4620 │
│ │socio-educativ, │ │ │ │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│ │terapeut, animator │ │ │ │
│37 │socio-educativ, │PL │4219 │4500 │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│ │terapeut, animator │ │ │ │
│38 │socio-educativ, │M │4331 │4620 │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare; │ │ │ │
│ │principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│39 │terapeut, animator │M │4219 │4500 │
│ │socio-educativ, │ │ │ │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Instructor de │ │ │ │
│ │ergoterapie, art │ │ │ │
│ │terapeut, animator │ │ │ │
│40 │socio-educativ, │M │4061 │4332 │
│ │pedagog de │ │ │ │
│ │recuperare; │ │ │ │
│ │debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│41 │Soră medicală, │M │4219 │4500 │
│ │masor; principal │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│42 │Soră medicală, │M │4163 │4440 │
│ │masor │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│43 │Soră medicală, │M │4061 │4332 │
│ │masor; debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│44 │Asistent maternal │M,G │3500 │3550 │
│ │profesionist │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Părinte social, │ │ │ │
│45 │îngrijitor la │M,G │3500 │3550 │
│ │domiciliu │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│46 │Asistent personal │M,G │3500 │3550 │
│ │profesionist │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│ │Tehnician │ │ │ │
│47 │protezist, │M, PL │4331 │4620 │
│ │tehnician │ │ │ │
│ │audioprotezist │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│48 │Agent informare │M, PL │4219 │4500 │
│ │privind cariera │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│49 │Infirmieră │G │3994 │4260 │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│50 │Infirmieră │G │3881 │4140 │
│ │debutantă │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│51 │Supraveghetor de │G │3500 │3550 │
│ │noapte │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│52 │Supraveghetor de │G │3500 │3550 │
│ │noapte debutant │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│53 │Îngrijitoare, │ │3500 │3550 │
│ │spălătoreasă │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────┼────────┼────────┤
│54 │Bucătar │ │3500 │3550 │
└────┴───────────────────┴──────┴────────┴────────┘

    *1) Se aplică şi funcţiilor de asistent de fiziokinetoterapie, asistent medico-social, asistent medical generalist, tehnician de audiologie şi protezare auditivă, asistent medical de geriatrie, gerontologie şi asistenţă socială pentru vârstnici, asistent medical de igienă şi sănătate publică, fiziokinetoterapeut, nutriţionist şi dietetician, lucrător social, interpret în limbajul mimico-gestual şi al limbajului specific persoanelor cu surdocecitate, mediator social.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016