Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. M.82 din 24 aprilie 2020  pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.5/2015 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sprijin al familiilor personalului din Ministerul Apărării Naţionale care participă la acţiuni militare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. M.82 din 24 aprilie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.5/2015 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sprijin al familiilor personalului din Ministerul Apărării Naţionale care participă la acţiuni militare

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 378 din 12 mai 2020
    Pentru aplicarea dispoziţiilor art. 10 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 40 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, republicată, cu modificările ulterioare,
    ministrul apărării naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.5/2015 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sprijin al familiilor personalului din Ministerul Apărării Naţionale care participă la acţiuni militare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    În sensul prezentului ordin, termenul «structura participantă» semnifică detaşamentul/formaţiunea/subunitatea independentă/unitatea/structura constituită temporar care participă la acţiuni militare."

    2. Titlul capitolului II se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. II
    Organizarea şi funcţionarea sistemului de sprijin familial
"

    3. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    Organizarea şi funcţionarea sistemului de sprijin familial se realizează pentru depăşirea unor situaţii deosebite, vizându-se adaptarea la schimbările şi solicitările provocate de pregătirea misiunii, executarea acesteia şi reintegrarea în familie/comunitate după întoarcerea din misiune a personalului armatei."

    4. La articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Sprijinul familial funcţionează în perioada de pregătire, pe timpul executării misiunii şi după încetarea misiunii, astfel:
    a) pe o durată de 3 luni, pentru acţiunile militare cu durată de minimum 6 luni;
    b) pe o durată de 1 săptămână, pentru acţiunile militare cu durată de până la 6 luni."

    5. La articolul 9, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) la nivelul brigăzilor/similare, batalioanelor şi altor structuri militare care asigură încadrarea cu personal a unor funcţii din statul structurii participante - un responsabil pe linia sprijinului familial, care este locţiitorul comandantului;"

    6. La articolul 10 alineatul (2), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) participă, prin reprezentanţii săi desemnaţi, la activităţile de informare şi educare instituţională organizate în ţară, precum şi la diverse întâlniri organizate cu personalul participant, pe timpul desfăşurării acţiunii militare."

    7. La articolul 11, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Planul prevăzut la alin. (1) se elaborează pentru structurile participante la acţiuni militare în afara teritoriului statului român în luna decembrie, pentru anul următor, de către secretariatul Comisiei, sub coordonarea vicepreşedintelui, şi după aprobarea sa de către Comisie se trimite, prin grija secretariatului acesteia, categoriilor de forţe ale armatei/similare şi comandamentelor, care îl distribuie, în părţile ce le privesc, structurilor care participă cu personal la acţiuni militare."

    8. La articolul 12 alineatul (2), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) participă, prin reprezentanţii săi desemnaţi, la activităţile de informare şi educare instituţională organizate în ţară, precum şi la diverse întâlniri organizate cu personalul participant pe timpul desfăşurării acţiunii militare."

    9. La articolul 13, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    Responsabilul pe linia sprijinului familial prevăzut la art. 9 lit. c) şi d) are următoarele atribuţii:"

    10. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    Responsabilul pe linia sprijinului familial prevăzut la art. 9 lit. c) şi d) asigură, când este cazul, legătura dintre familia personalului participant la acţiuni militare al structurii din care face parte, Comitetul de sprijin familial şi Grupul voluntar de sprijin familial."

    11. La articolul 15 alineatul (1), partea introductivă şi litera b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 15
    (1) Comitetul de sprijin familial se înfiinţează prin ordin de zi pe unitate şi se compune din personalul care rămâne în unitate, astfel:
    .............................................
    b) membri: reprezentanţi ai microstructurilor de personal, logistică, operaţii, comunicaţii şi informatică, asistenţă medicală, asistenţă psihologică, asistenţă religioasă şi relaţii publice, precum şi responsabilii pe linia sprijinului familial prevăzuţi la art. 9 lit. d);"

    12. La articolul 15 alineatul (3), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) elaborează şi supune aprobării comandantului structurii participante propunerile care se trimit eşalonului superior pentru elaborarea Planului cu activităţile de informare şi educare instituţională organizate pe linia sprijinului familial în Ministerul Apărării Naţionale, pentru acţiunile militare desfăşurate în afara teritoriului statului român;"

    13. La articolul 15 alineatul (3), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a^1), cu următorul cuprins:
    "a^1) elaborează o anexă la documentele de organizare şi desfăşurare a acţiunilor militare pe teritoriul statului român, cuprinzând activităţile de informare şi educare instituţională organizate pe linia sprijinului familial;"

    14. La articolul 15 alineatul (3), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) elaborează, supune aprobării comandantului şi pune în aplicare Planul de sprijin al familiilor militarilor participanţi la acţiuni militare, în conformitate cu obiectivele sistemului de sprijin familial;"

    15. La articolul 16, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) aprobă Planul de sprijin al familiilor militarilor participanţi la acţiuni militare şi coordonează îndeplinirea acestuia;"

    16. La articolul 22, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 22
    Pentru fiecare structură participantă, în perioada de pregătire a misiunii, pe timpul desfăşurării acesteia şi după încetarea misiunii, se organizează următoarele tipuri de activităţi:"

    17. La articolul 23, partea introductivă şi litera b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 23
    (1) Pentru acţiunile militare cu durata de minimum 6 luni, activităţile de informare şi educare instituţională se desfăşoară astfel:
    ....................................................
    b) pe timpul misiunii, la jumătatea perioadei de dislocare, pe parcursul unei zile, numai cu familiile personalului participant, concentrat pe furnizarea de informaţii despre desfăşurarea misiunii, pe gestionarea problemelor familiale şi modalităţile de atenuare a stresului generat de aceasta şi pe probleme de pregătire a familiei în vederea întoarcerii celui plecat în misiune;"

    18. La articolul 23 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
    "(2) Pentru acţiunile militare cu durata de până la 6 luni, activităţile prevăzute la alin. (1) se execută conform specificului misiunii, după caz, fără luarea în considerare a termenelor prevăzute la alin. (1)."

    19. Articolul 29 se abrogă.
    20. Articolul 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 31
    Pentru misiunile/activităţile ordonate prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. e) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.88/2016, cu modificările ulterioare, activităţile de sprijin familial se desfăşoară post-factum."

    21. Articolele 32 şi 33 se abrogă.
    22. Articolul 34 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 34
    Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului este structura de specialitate a Ministerului Apărării Naţionale abilitată să asigure cadrul metodologic şi coordonarea unitară a sistemului de sprijin familial al personalului armatei care participă la acţiuni militare."

    23. La articolul 35, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 35
    (1) Activităţile de instruire a personalului cu responsabilităţi pe linia sprijinului familial acordat personalului armatei participant la acţiuni militare se realizează pe baza Manualului sprijinului familial."

    24. Articolul 37 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 37
    Direcţia generală de informaţii a apărării şi Comandamentul Forţelor pentru Operaţii Speciale îşi organizează propriul sistem de sprijin familial."



    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apărării naţionale,
                    Nicolae-Ionel Ciucă

    Bucureşti, 24 aprilie 2020.
    Nr. M.82.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016